Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: Ο «ΜΙΚΡΟΣ» ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Καραμανλής για Τσίπρα: Ο «μικρός» έκανε ό,τι δεν έκαναν οι άλλοι
Ως επιτυχία του Αλ. Τσίπρα θεωρεί ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής τα αποτελέσματα της κρίσιμης συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με το «ιερατείο» της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες - Θεωρεί ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «αριστερής παρένθεσης»

Αυτός είναι ο πρώτος νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ - Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Με ημερομηνία 19 Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ ο πρώτος νόμος της νέας κυβέρνησης ο οποίος και αφορούσε στην καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ύστερα από μεγάλη κινητοποίηση, από σήμερα «τρέχει» κανονικά η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία προκειμένου οι φορολογούμενοι να έχουν περισσότερο χρόνο στη διάθεσή τους.

Μεγάλη "μάχη" κέρδισε ο Α.Τσίπρας: Πολιτικό το πρόβλημα, καμία αξιολόγηση a la τρόικα, ανοίγουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης

Μία σημαντική μάχη πέτυχε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες, στη συνεδρίαση των «8» τελικώς. Κατάφερε να κάνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας πολιτικό, να πετύχει συμφωνία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου και να αποτρέψει την αξιολόγηση από τους «θεσμούς» που θα σήμαινε νέα μέτρα λιτότητας.

"ΣΤΟ ΠΑΡΑ 1" ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ MAXHΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ


Στο "παρά 1'" αποφεύχθηκε "θερμό" επεισόδιο: Τουρκική πυραυλάκατος παραλίγο να χτυπηθεί από τη φρουρά του Αγαθονησίου
ΤΡΑΠΗΚΑΝ ΣΕ ΦΥΓΗ ΜΟΛΙΣ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΕΙΣ MAXHΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ
Eπιθετική κίνηση στο Αγαθονήσι καταγράφηκε από το τουρκικό Ναυτικό: Το τουρκικό ΤΠΚ «TCG POYRAZ» εισήλθε την 08:55 σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα ανατολικά του νησιού, ελάχιστα μέτρα από την ακτή, όπου και παρέμεινε, μέχρι που έλαβαν θέσεις με όπλα ευθυτενούς τροχιάς άνδρες της φρουράς του Αγαθονησίου και ετοιμάστηκαν για προειδοποιητικές βολές.

Unicef: 1.000 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα από έλλειψη νερού

Σύμφωνα με νέα στοιχεία της Unicef, 748 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε πόσιμο νερό. Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, στις 22 Μαρτίου, η οργάνωη κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η πρόσβαση και μόνο σε αυτό το ζωτικό αγαθό εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για εκτομμύρια κόσμου.

Σχέδιο «μη ρήξης» και διορία για μεταρρυθμίσεις-εξπρές

Συμφωνία μη ρήξης και προθεσμία μίας εβδομάδας στην Ελλάδα για μεταρρυθμίσεις-εξπρές έβγαλε η μαραθώνια επταμερής σύνοδος των Βρυξελλών που διήρκεσε έως τα ξημερώματα.
Το βασικό πολιτικό μήνυμα της συνόδου ήταν η δέσμευση όλων των πλευρών ότι δεν υφίσταται ζήτημα εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη –ένα μήνυμα, όμως, που συναρτάται απόλυτα με την παράλληλη πολιτική δέσμευση της Αθήνας να προχωρήσει ταχύτατα σε ένα πρώτο κύμα συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ

Σενάρια διάσπασης της ΝΔ
ΜΕ ΤΟ… ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ - ΔΥΣΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΚ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΜΑΡΑ
«Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να κρύψει τα προβλήματα εσωστρέφειας κάτω από το χαλί», είναι η εκτίμηση αρκετών στελεχών της γαλάζιας παράταξης – Έντονος προβληματισμός για την τύχη της ΝΔ και από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Την ίδια ώρα, τα νέα που φτάνουν στη Λεωφόρο Συγγρού από τις Βρυξέλλες και πιο συγκεκριμένα από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στην αντεπίθεση ο Πούτιν με επίσημη πρόταση για νομισματική ένωση

2015-03-20_134147
Πριν από λίγο, ο Ρώσος ηγέτης, απηύθυνε επίσημη πρόταση και σχέδιο δράσης για νομισματική ένωση με την Ρωσία στη Λευκορωσία και το Καζακστάν! Εάν οι δύο χώρες αποδεχθούν την πρόσκληση, αυτομάτως δημιουργείται ένα πανίσχυρο, νομισματικό αντίβαρο της Ευρωζώνης με προοπτικές διεύρυνσης που προκαλούν δέος.

Economist προς Τσίπρα: Διώξε Βαρουφάκη, Καμμένο και συμμάχησε με το «Ποτάμι»

2240253
ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ
Φαίνεται πως ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δεν είναι αρεστός, όχι μόνο στους δανειστές αλλά και στα γνωστά… παπαγαλάκια!
Με ένα προκλητικό άρθρο, ο Economist επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα Βαρουφάκη συμβουλεύοντας αυτή τη φορά την ελληνική κυβέρνηση να τον αντικαταστήσει και να συμμαχήσει με το Ποτάμι και τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Βενιζέλου τέλος (επιτέλους)!..

Ξεκαθάρισε ότι αποχωρεί οριστικά από την ηγεσία του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του, ενώ απέρριψε και το σενάριο διαρχίας κάνοντας λόγο για αστειότητες.

Αν και εκφράστηκαν κάποιες διαφορετικές απόψεις σχετικά με το διαδικαστικό χαρακτήρα του έκτακτου Συνεδρίου, κατέληξαν στο να είναι μόνο πολιτικό και προγραμματικό και όχι να περιλαμβάνει εκλογή οργάνων. Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε τον πολιτικό χαρακτήρα του Συνεδρίου και ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται η εκλογή οργάνων.

Περιμένοντας την Ανάπτυξη...

Ακούσαμε νωρίτερα τον Πρωθυπουργό να λέει ότι αυτές τις πρώτες μέρες που βρίσκεται στο τιμόνι του μισοβουλιαγμένου ελληνικού σκάφους, ναυάγιο της σουξεδιάρικης ιστορίας του αλήστου μνήμης απελθόντος σφουγγοκωλάριου ακατανόμαστων αφεντάδων, έχει αναλώσει το 90% του χρόνου του για να ελίσσεται στο επικίνδυνο πεδίο που ναρκοθέτησαν αποχωρώντας, οι ανεκδιήγητοι εθνικοί μας ολετήρες.  

codex alimentarius. Α.Ν.Ε.Λ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ!

Ο Υφυπουργός Επικρατείας για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στην Αμαλιάδα, σε Ημερίδα νέων αγροτών τόνισε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι κατά των μεταλλαγμένων προϊόντων.

ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Κατατίθεται το ν/σ για την επαναπρόσληψη των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων
Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί εντός της ημέρας, προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, το σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Εκδημοκρατισμός της διοίκησης- Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση-Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», με το οποίο θα επιστρέψουν οι απολυμένοι υπάλληλοι ή όσοι βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας στο δημόσιο.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – βομβα Μουζακίτη: 18 νταβατζηδες οφείλουν 58 δις! Στουρναρα, Θεοχάρη, Χαρδουβελη και Παπακωνσταντινου λέει αλήθεια;

Η Κυβέρνηση οφείλει να πατήσει δυνατά τον κάλο των …ολιγαρχών
που εμπαίζουν τόσο χυδαία την Ελληνική κοινωνία !!
Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβη ο πρώην Οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.

Νέο crash test για την Ελλάδα η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης

neo-crash-test-gia-tin-ellada-i-sunodos-korufis-tis-pemptis
Η Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης θα αποτελέσει -όπως όλα δείχνουν- το επόμενο κρίσιμο crash-test της ελληνικής κυβέρνησης.
Η Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης θα αποτελέσει -όπως όλα δείχνουν- το επόμενο κρίσιμο crash-test της ελληνικής κυβέρνησης, στον απόηχο της πολυαναμενόμενης πρόσκλησης που διατύπωσε η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ προς τον Α. Τσίπρα να επισκεφθεί το Βερολίνο στις 23 Μαρτίου.

Υποστήριξη Γερμανών πολιτικών για “διευθέτηση” αποζημιώσεων και κατοχικού δανείου

ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Βγαίνουν σταδιακά από τη «σκιά» και παίρνουν μιλούν υπέρ των ελληνικών διεκδικήσεων για το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, πολιτικοί των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και των Πρασίνων, με δηλώσεις τους στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel.

ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ: ΚΡΕΙΤΤΟΝ ΤΟΥ ΛΑΛΕΙΝ ΤΟ ΣΙΓΑΝ

Χρυσοβελώνη για ΠΑΣΟΚ: Κρείττον του λαλείν το σιγάν
«Η ηθική κατάπτωση στο ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου συναγωνίζεται την εκλογική κατάρρευσή του και την πολιτική φθορά του. Τους ενοχλεί στο κόμμα που παραδόθηκε ψυχή τε και σώματι στον Καρατζαφέρη, στον Άδωνι και στον Βορίδη, η ιδέα των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων, αλλά δεν τους ενόχλησε ποτέ - γιατί ποτέ δεν τους άγγιξε - η ανθρωπιστική κρίση και τα αμέτρητα θύματα που προκάλεσαν από την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Μαξίμου: Σχέδιο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «αριστερή παρένθεση»

maksimou-sxedio-nd-kai-pasok-gia-aristeri-parenthesi
Με επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απαντά το Μέγαρο Μαξίμου για την δημοσιονομική και πιστωτική ασφυξία που βρίσκεται η χώρα.
Με επίθεση στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ απαντά το Μέγαρο Μαξίμου για την δημοσιονομική και πιστωτική ασφυξία που βρίσκεται η χώρα, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση ότι εμφάνισε πλεόνασμα από τον δανεισμό στον οποίο είχε προβεί από τα διαθέσιμα των φορέων της γενικής κυβέρνησης.

Μπαράζ συναντήσεων Τσίπρα με ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της ΕΕ


Εντονότατες είναι οι διεργασίες των τελευταίων ωρών. Οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν πάρει φωτιά.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να δει τους τέσσερις πιο σημαντικούς παράγοντας της Ευρώπης στην σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες. Πριν δηλαδή με το ραντεβού του με την Γερμανίδα καγκελάριο την Δευτέρα στο Βερολίνο
.

Αμερικανάκια!!!

Γράφει ο Γιάννης Λαζάρου 

Να το κάνουμε όπως Αμερική. Κανένα πρόβλημα κύριε Βαρουφάκη, αλλά πες μας ποιος θα κάνει τον Ινδιάνο να έχουν να σφάζουν οι στρατηγοί Κάστερ της νέας πατρίδας που μας στέλνεις. Της Ευρώπης. Διότι όλοι οι Ευρωπαίοι είχαν φοβερούς μακελάρηδες στην Ιστορία τους, που μόνο με εισβολή σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες μπορούσαν να έχουν κυριαρχία. Από τους Ρωμαίους και τους Βίκινγκς, από τον Φίλιππο τον Β' της Ισπανίας και τους Χιτλερομουσολίνηδες μέχρι και τελευταία τους Μπλερ και Χέλμουντ Κολ που εισέβαλαν στην ευρωπαϊκή χώρα Γιουγκοσλαβία. 

Ο Σκοταδόψυχος..

 Ο ποιητής Φανφάρας απαγγέλει το νέο του ποίημα ''Ο Σκοταδόψυχος'':
     Φαρμάκι έχω στην Ψυχή 
     Φέρνει μαυρίλα θολερή 
     Στα στήθια μου Νύχτα αξημέρωτη ξανά, 
     Σκοτάδι πίνω για πιοτό, Πω πω πω πω πω πω πω πω, 
     Ντέφι της λύσσας μου κρατώ, πωπωπωπω, πωπωπωπω 
     και το μυαλό μου είναι θολό, πωπωπωπω, πωπωπωπω.

ΒαϊμαροΔειμοκρατία Ρύθμιση-βόμβα για κατάσχεση όλων των αδήλωτων εισοδημάτων.

Παλιός και νέος φασισμός, φαινομενικά αντίθετη μορφή, κοινό ταξικό περιεχόμενο. Τα φαινόμενα απατούν, η ουσία μένει η ίδια.

Tο κυβερνών "αριστερό" ναζιφασιστικό κόμμα, είναι πραγματικά "διεθνιστικό". Θα κλέψει τα λεφτά όλων των Ελλήνων με το πρόσχημα των εθνικών κλεφτών, για να τα μεταβιβάσει ως "διεθνιστικά" χρεολύσια, στους αλλοδαπούς συντρόφους του.
Έχει να γεμίσει το αδελφό ευρώ-προλεταριάτο της Κομισιόν, της ευρώ-τράπεζας κλπ παράδες βουνό. Αυτό λέγεται διεθνιστική ταξική αλληλέγγυη

Στο 1,9% ο αποπληθωρισμός στην Ελλάδα

Αποπληθωρισμός της τάξης του 1,9% καταγράφηκε στη χώρα μας τον μήνα Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurostat, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Αρνητικό πληθωρισμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσίασαν συνολικά 20 κράτη-μέλη της, με τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού να παρατηρούνται, μετά την Ελλάδα, στη Βουλγαρία (1,7%) και στη Λιθουανία (1,5%).

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΥΠΟΙΚ
ΣΤΑΘΗΣ ΛΕΟΥΤΣΑΚΟΣ : ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

O Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας σε διεθνές συνέδριο που διοργάνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος και η European Real Estate Society (ERES), παίρνει ουσιαστικά θέση υπέρ των δανειστών και των μνημονιακών κυβερνήσεων που υπηρέτησε με θέρμη.

Χάρρυ Κλυνν είσαι μεθυσμένος, τσογλάνι, προβοκάτορας, γκεμπελίσκος ή συκοφάντης;

Χθες το βράδυ ο Χάρρυ Κλυνν με ανάρτησή του επιτέθηκε αναίτια στο βλογκ γράφοντας ότι κάναμε κωλοτούμπα και άφησε αιχμές για σχέσεις μας με τη Γερμανία!
Αν και τον αναζητούμε από το πρωί να μας δώσει διευκρινήσεις δεν κατέστη δυνατόν.
Χάρρυ Κλυνν κρίμα που δεν κατάλαβες ακόμη ποιος έκανε την κωλοτούμπα...
και πρόσεξε ότι από το πολύ το γλείψιμο να μην πάθεις καμιά αφυδάτωση.

Χρυσόγονος: "Αν υπάρξει αδιέξοδο, δημοψήφισμα"

Τι είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Σημασία έχει το περιεχόμενο της συνάντησης Μέρκελ – Τσίπρα είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος.
Εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς συμφωνία έως το τέλος Απριλίου.
Επισήμανε ότι τον Απρίλιο οι υποχρεώσεις είναι λιγότερες σημειώνοντας ότι μετά θα υπάρξουν προβλήματα εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Κανάλι με δεκάδες εκ. δανεισμό. Της Εθνικής τραπέζης κύριε Τουρκολιά.

Μάθαμε εσχάτως ότι το ΣΔΟΕ ψάχνει τον κύριο Τουρκολιά της Εθνικής τραπέζης βεβαίως βεβαίως.

Παράλληλα, υπάρχει ένα μεγάλο δάνειο, κολοσσιαίο δάνειο σε επιχείρηση ΜΜ»Ε» των νοτίων προαστείων. Της Εθνικής τραπέζης το δάνειο, βεβαίως – βεβαίως.
Μία κρατική τράπεζα λοιπόν (που βαπτίστηκε και αυτή ως Ανώνυμος εταιρεία), υπό κρατικό έλεγχο, προέβη στον δανεισμό – μαμούθ ενός τηλεοπτικού οργανισμού. Έδωσε ανάλογα δάνεια με ανάλογες εγγυήσεις και σε άλλες επιχειρήσεις; Παραγωγικές; Που δημιουργούν θέσεις εργασίας; Αμφιβάλλουμε.

Die Welt: Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ αφορολόγητες καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία

Με το να υποστηρίζει ότι Υπάρχουν 800 δισ. ευρώ καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία και κανείς δεν τα φορολογεί, απαντά η  Die Welt στις εξαγγελίες της ελληνικής κυβέρνησης για πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο Γιώργος Παντελής νέος προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Με απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, νέος Προϊστάμενος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ορίστηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Παντελής.

Σουξέ στόρι: Πρωταθλήτρια στον αποπληθωρισμό η Ελλάδα, μάστιγα και για την Ευρώπη.

wpid-20150315103334.jpg
Αποπληθωρισμό 1,9% εμφάνισε η Ελλάδα τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Στην Ε.Ε. αρνητικό πληθωρισμό εμφάνισαν συνολικά 20 κράτη-μέλη, με τα υψηλότερα ποσοστά αποπληθωρισμού να παρατηρούνται, μετά την Ελλάδα, στη Βουλγαρία (1,7%) και στη Λιθουανία (1,5%).

Η γεωστρατηγική αποτελεί μέρος της διαπραγμάτευσης


 
  Γράφει ο Τάσος Τσακίρογλου
 
«Η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας αποτελεί το ισχυρότερο διαπραγματευτικό χαρτί του Τσίπρα», έγραφε προ μηνός το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, προσθέτοντας ότι η Ευρώπη έχει να χάσει κάτι περισσότερο από χρήματα, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα καταλήξουν σε αδιέξοδο.

Καταποντισμό της ΝΔ φοβούνται οι βουλευτές

 
Την απόφασή τους να συνεχίσουν την... εποικοδομητική κριτική στις αποφάσεις (επιλογές) της ηγεσίας υπογραμμίζουν κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, κάτι που -όπως είναι ευνόητο- θα ενισχύσει το κλίμα έντασης και καχυποψίας που επικρατεί στο εσωτερικό της παράταξης.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για πολιτική λύση


 
Η στάση του Φρανσουά Ολάντ διευκολύνει τις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στην προσεχή σύνοδο κορυφής
 
Πολιτική λύση στο ανώτατο δυνατό επίπεδο επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η εφαρμογή της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου, αλλά και να ξεπεραστούν οι εντυπώσεις που προκαλούνται από τις τελευταίες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Επικαλούνται βίζιτες για να δικαιολογήσουν τα παστωμένα


 
Του ΘΑΝΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ

Άλλοι τουλάχιστον 100 μεγαλογιατροί όλων των ειδικοτήτων, επιχειρηματίες, έμποροι Ι.Χ, ανώτατα στελέχη εταιρειών αλλά και του Δημοσίου άρχισαν να λαμβάνουν, τις τελευταίες ημέρες, κλήσεις απο το ΣΔΟΕ προκειμένου να καταθέσουν για τις μεγάλες διαφορές οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε από τον έλεγχο, προκύπτουν αναφορικά με τα ποσά που δήλωσαν ως εισόδημα στην εφορία την δεκαετία 2000-2010 και απο την άλλη τα μυθώδη ποσά των καταθέσεων τους που διαπιστώθηκε ότι  διατηρούσαν σε ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για ένα μέρος από τους

Τους "έτσουξε" τους Σαμαροφύλακες και σκούζει ο Μίλτος..ενώ από την άλλη ο Κώστας "κλείνει το μάτι" δια μέσω του Αντώναρου.


 Αποτέλεσμα εικόνας για παυλοπουλος καμμενοσ
Κορυφαίος "γαλάζιος" βουλευτής "καρφώνει" τον Προκόπη Παυλόπουλο, για την επίσκεψή του στο ΥΕΘΑ! Το γεγονός πως η πρώτη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας,  Προκόπη Παυλόπουλου, ήταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκάλεσε έκπληξη στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος μάλιστα δε δίστασε να μοιραστεί τη σκέψη του, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Θέλουν να μας ¨σταυρώσουν¨ νωρίτερα;


 2015-03-17_084834
Και ο Γολγοθάς είναι στρωμένος ¨με καλές προθέσεις¨ και ο Σταυρός είναι έτοιμος για το Ευρωπαϊκό Υπερθέαμα.
Ποιόν θα ανεβάσουν στο μαρτυρικό ικρίωμα;
Μα φυσικά τον ¨κυρίαρχο¨ Ελληνικό Λαό…
Έτσι δεν τον αποκαλούσουν τα ντόπια λαμόγια τόσα χρόνια για να κρύβουν τις ανομίες τους;

Το 56% του ελληνικού χρέους είναι παράνομο!


la_dette_ou_la_vie 
Η έκθεση της γαλλικής Επιτροπής Λογιστικού Έλεγχου του Δημόσιου Χρέους (CAC) και οι υπολογισμοί του οικονομολόγου Michel Husson 
 «Το χρέος ή η ζωή μας»
Solidarité & Progrès  (Γαλλία)               (μτφρΚριστιάν)
Όπως μας εκμυστηρεύτηκε με λίγη ειρωνεία ένας φίλος, «οι ηγέτες της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Ελλάδα, είναι απλά σοσιαλδημοκράτες οι οποίοι κρατούν το λόγο τους …». Όποιος θέλει ας καταλάβει…

Τα τρία ΔΕΝ Καμμένου σε Γερμανούς και Τούρκους


www.onalert 
“Δεν εκβιαζόμαστε ,δεν υποχωρούμε,δεν συμβιβαζόμαστε”.
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δηλώνει ευτυχής για την συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα, αλλά επισημαίνει ότι τίποτα απ΄ όσα η ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με τους δανειστές και ειδικά με τους Γερμανούς δεν πρόκειται να “μπει στο συρτάρι”.

E-mail σε 1 εκατ. οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη


 newego_LARGE_t_1101_54186680
«ΕΧΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ»
Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου θα αρχίσει να στέλνει από την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Κάθε μέρα θα στέλνονται μέσω e-mail 100.000 ειδοποιητήρια με τα οποία θα καλούνται οι φορολογούμενοι να ενταχθούν μέχρι τις 27 Μαρτίου στη ρύθμιση – εξπρές.

Κουίκ: Ο κ. Καμμένος θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από σκάνδαλα με γερμανικές εταιρείες


590_664f20b97a95c3200bcccbb8fddd001c
Τη διεκδίκηση αποζημιώσεων υπέρ του δημοσίου από σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται γερμανικές εταιρείες προανήγγειλε ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
«Το μήνυμα είναι σαφές προς την Ευρώπη και προς τη γερμανική πλευρά από την πλευρά του κ. Καμμένου. Ότι σκάνδαλο βρίσκει που έχει να κάνει με μίζες και με δωροδοκίες θα τα βγάζει στη φόρα», είπε ο υφυπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, και έστειλε μήνυμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να ανακαλέσει στην τάξη τον Μάρτιν Σουλτς.

Κάλπες την Τετάρτη στη ΝΔ


 
Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Την έναρξη ενός νέου ξεκινήματος αναμένεται να κηρύξει την Τετάρτη κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο Αντώνης Σαμαράς ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στην κυβέρνηση, με αιχμή του δόρατος το δημοσιονομικό κενό που, όπως υποστηρίζει το Μαξίμου, δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά.

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Τσίπρας: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω στα όσα έχουμε εξαγγείλει»-«Μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής ή κατά τη διάρκειά της, θα υπάρξει οριστική λύση»

 Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας μαξιμου
«Αν νομίζουν ότι η νέα κυβέρνηση θα εφαρμόσει αυτά που άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, λυπάμαι αλλά θα τους απογοητεύσουμε», λέει χαρακτηριστικά.
Ο Α. Τσίπρας διαμηνύει επίσης ότι η «Ελλάδα δεν είναι αποικία κανενός» και επανέλαβε ότι «ο δρόμος επιστροφής στο Μνημόνιο για την Ελλάδα δεν υπάρχει».
Όσον αφορά στις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός διαβεβαιώνει ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο.

ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ¨ Η Εκκλησία πρέπει να πάρει μια θέση σωστή.¨


AΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ 
Με φόντο τις ¨μεταρρυθμίσεις¨ που θα ¨διευκολύνουν¨ την ζωή μας από τα αδιέξοδα που δημιούργησαν στην πατρίδα οι τοκογλυφικές αγορές οδεύουμε με απίστευτη ταχύτητα από την ¨καρτοκινητή τηλεφωνία¨ στην ¨καρτοκινητή πολιτεία¨.
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Αύριο ανακοινώνεται η Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους


 wiping-away-debt-svisimo_620x310
Την Τρίτη παρουσιάζεται στον Τύπο η πρωτοβουλία συγκρότησης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του xρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους. Η συγκρότηση της Επιτροπής θα παρουσιαστεί σε συνέντευξη Τύπου, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα 150 του κοινοβουλίου, στην οποία θα μιλήσουν η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα και ο Eric Toussaint ειδικός επιστήμονας για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Η ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ …Του Αντώνη Γρυπαίου

pagosmia-cosanostra-dnt-ee

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος

Όπως την κατάντησε την Ε.Ε. η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. είναι η συμφορά των Ευρωπαίων.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) με τη παρούσα πολιτική ηγεσία, έγινε ιδιοκτησία του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!

Στην Ε.Ε. & Η.Π.Α. δεν γίνεσαι πολιτικός εξουσίας, εάν δεν έχεις την ευλογία των κυρίων Κοσμοκρατόρων ΡΟΤΣΙΛΝΤ & ΡΟΚΦΕΛΕΡ!!!

Τσίπρας: Το προεκλογικό μας πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας

Τσίπρας
Αποφασισμένος να προχωρήσει και να υλοποιήσει μέχρι κεραίας το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευτεί σε ορίζοντα τετραετίας, έστω και με ορισμένες καθυστερήσεις, με την κυβέρνηση να φέρνει άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή κρίσιμα νομοσχέδια, εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο «Έθνος».

Απουσία Σαμαρά από τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Όλο το παρασκήνιο
Κακή εντύπωση προκάλεσε στην Κ.Ο. της Ν.Δ. η απουσία του Αντώνη Σαμαρά από τη συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Ο Αλέξης Τσίπρας έπαιξε μόνος του… μπάλα, έχοντας απέναντί του από πλευράς Νέας Δημοκρατίας τον Κώστα Τζαβάρα.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Θρίαμβος της ερευνητικής δημοσιογραφίας και του “HOT DOC”:Το ζεύγος Χαρδούβελη αναγκάστηκε να επιστρέψει τη δημόσια γη που καταπάτησε

HOT DOC
Συνεχίζεται η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του «ΗΟΤ DOC» και του www.koutipandoras.gr, φέρνοντας σε αμηχανία όσους επιλέγουν το δρόμο της συγκάλυψης και δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι αν η δημοσιογραφία δεν αποκαλύπτει όσα η εξουσία θέλει να αποκρύβει δεν έχει και κανένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Μετά από την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη (διαβάστε εδώ), δημοσίευμα της «Realnews» αναφέρεται σε συμβολαιογραφική πράξη, η οποία συντάχθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία η Σούζαν Μπετζιάν, σύζυγος του Γκίκα Χαρδούβελη, παραιτείται από την κυριότητα ακινήτου στο χωριό καταγωγής του πρώην υπουργού Οικονομικών, κοντά στο Λεωνίδιο.

Στο 88% η δημοτικότητα του Πούτιν που παρέλαβε την Ρωσία υπόδουλη και έδιωξε τα κοράκια.

Στην κορυφής της «εθνικής αυτοπεποίθησης» τοποθέτησαν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι Ρώσοι εκλογείς σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Ο Ρώσος πρόεδρος κέρδισε την αποδοχή του 88% των ερωτηθέντων, μεγαλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης που καταγράφηκε ποτέ για την προεδρία του τα τελευταία 15 χρόνια.

Φουστανέλας και Μπουρδέλου γωνία


Της Κατερίνας Γκαράνη

Κάθε φορά που ακούγεται η φράση «για τον ελληνικό λαό» από στόμα πολιτικού, μία Ελλάδα βγαίνει σεργιάνι με το ζόρι στην οδό των Μπουρδέλων. Είναι ίδιον του ψεύτη να χρησιμοποιεί τις λέξεις για να μεταμορφώσει την αλήθεια, αλλά είναι ίδιον του αλήτη να βάζει το «εθνικό καθήκον» ως πρόσχημα για να βγάλει το μεροκάματο της απύθμενης βλακώδους υποτέλειάς του.