Εκτίμησε ότι στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί στις κάλπες η αντίδραση των πολιτών, ειδικά του Νότου, «απέναντι στην προσπάθεια της αλλαγής της Ευρώπης των λαών, στην Ευρώπη των τραπεζιτών» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εσωκομματικές εξελίξεις, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν φέρει θετικά αποτελέσματα την Κυριακή.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε ότι η χώρα έχασε την εθνική της κυριαρχία και ότι «ο Μπαρόζο φέρεται να επέβαλε τον Παπαδήμο πρωθυπουργό» έκανε λόγο για σενάρια φόβου με «στόχο την πίεση του ελληνικού λαού ενόψει των εκλογών», υποστήριξε ότι οι πολίτες στις ευρωεκλογές «θα απελευθερωθούν».
Ο κ. Καμμένος είπε ακόμη ότι η πίεση που υφίσταται η Ελλάδα «έχει στόχο την εθνική τραγωδία» και πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να απελευθερωθούν οι πολίτες, να καταλάβουν ότι ετοιμάζεται μια καινούργια μέρα, με μια κυβέρνηση που θα κάνει στάση πληρωμών στα τοκοχρεολύσια».
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά για 770.000 θέσεις εργασίας, ο κ. Καμμένος τον χαρακτήρισε «παλαιοκομματικό αρχηγό που τάζει» τον κατηγόρησε ότι «λέει ψέματα» και είπε ότι για να δημιουργηθούν αυτές οι θέσεις εργασίας πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη 9%, και για να συμβεί αυτό «θα πρέπει να έρθουν όλοι οι Κινέζοι ως τουρίστες στη χώρα μας, και να λειτουργούν όλες οι πετρελαιοπηγές».
Εξέφρασε την εκτίμηση ότι «οι περισσότεροι αστοί φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι τον Τσίπρα, αλλά ακραία στελέχη του, γι’ αυτό δεν τον ψηφίζουν» ενώ έθεσε κόκκινες γραμμές για την περίπτωση συνεργασιών την «επόμενη μέρα» τα εθνικά θέματα, και το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, για το οποίο είπε ότι πρέπει να απαιτηθεί από την Ελλάδα η αναστολή της συνθήκης του Δουβλίνου.
Είπε ακόμη ότι δεν θα δώσει «γραμμή» για στηρίξεις στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε, να έχουμε την απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, ότι ο λαός ενέκρινε τα μνημόνια».
Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίδοση των υποψηφίων του κόμματός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, και έθεσε ως πήχη των ευρωεκλογών για το κόμμα του, τα ποσοστά που έλαβε τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012.
Κατηγόρησε τη ΝΔ για τη στάση της στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών λέγοντας ότι «ο κ. Μιχελάκης είπε τα πλείστα για τον Σγουρό και σήμερα τον στηρίζει, όπως ο κ. Σπηλιωτόπουλος τον Καμίνη. Δεν βγαίνουν πολιτικά συμπεράσματα από αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές».
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις είπε ότι «προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα για την αντιπολίτευση, κάτι που συναντήσαμε το 2012, όταν μας έδιναν 2,5%- 6,5% και πήραμε 11%. Εάν είναι έτσι, τότε είμαστε ικανοποιημένοι με τα ποσοστά που μας δίνουν».
Πρόσθεσε επίσης πως εάν «ο συνταξιούχος είναι ικανοποιημένος με το ότι θα πάρει 350 ευρώ σύνταξη από το 2015, εάν ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας είναι ικανοποιημένος από την κατάστασή του και την πολιτική που ασκείται, τότε ας ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ, τότε θα σημαίνει ότι ο λαός περνάει πολύ καλά. Εάν όμως ο λαός αποφασίσει διαφορετικά, τότε πρέπει να πάνε σε εκλογές, και τότε θα υπάρχει δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης».
Είπε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί σε κυβέρνηση «με Βενιζέλο και Σαμαρά, και με κυβέρνηση που παραδίδει το όνομα της Μακεδονίας, τις οικονομικές ζώνες στη Θράκη με χρήση λαθρομεταναστών, ή με κυβέρνηση που θέλει το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους».
Αναφερόμενος στο κόμμα του, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι αποκλεισμένο από τα κανάλια και πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρξει ικανοποιητικό αποτέλεσμα, τότε θα προκαλέσει συνέδριο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
«Και χαρακίρι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είμαστε σαν τον κ. Σαμαρά που κάθεται στην καρέκλα ενώ πήγε τα ποσοστά του κόμματός του από το 33% στο 18%. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θέλουμε, τότε θα αλλάξουμε πολιτική. Δεν έχουμε τα κολλήματα των παλιών κομμάτων. Εάν πρέπει να αντικατασταθώ, από μόνος μου θα κάνω συνέδριο. Μακάρι να πάνε καλά τα πράγματα και ας είναι άλλος αρχηγός» είπε ο κ. Καμμένος, και πρόσθεσε:
«Το κίνημά μας δεν έχει ανάγκη επώνυμους, ούτε από αρχηγούς, γεννήθηκε από τον κόσμο. Θα παλέψουμε να γίνουμε πλειοψηφία».
Για τη Χρυσή Αυγή είπε ότι είναι «τεράστια τα ποσοστά της» και εκτίμησε ότι «πολλοί έχουν παρασυρθεί από το νεοναζιστικό κόμμα».
Κατηγόρησε τα κανάλια και την κυβέρνηση για την προβολή της Χρυσής Αυγής τα προηγούμενα χρόνια, ενώ υποστήριξε ότι «η υπουργοποίηση επί Παπαδήμου στελεχών που βρίσκονταν κοντά με τη Χρυσή Αυγή και ήταν στο περιθώριο, οδήγησε στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής. Έγινε υπουργός ο Βορίδης που διαδέχθηκε τον Μιχαλολιάκο στην προεδρία της ΕΠΕΝ. Υπήρχε περίπτωση να περάσει ο Βορίδης την πόρτα του Κώστα Καραμανλή, του Μητσοτάκη ή του Ανδρέα Παπανδρέου; Ποτέ».
Υποστήριξε επίσης πως μετά τις εκλογές του 2012, το κόμμα του αποκλείστηκε από τα κανάλια ενώ «η Χρυσή Αυγή μοιράζοντας πατάτες έπαιζε πολύ, διαφημίστηκε γιατί έπρεπε να βγει ένας κακός του συστήματος, που να στηρίζει όμως το σύστημα». Είπε επίσης ότι η Χρυσή Αυγή «δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιδημοκρατικές διαδικασίες αλλά με περισσότερη δημοκρατία», αιτιολογώντας τη στάση βουλευτών του απέναντι στην άρση ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Χαρακτήρισε σημαντική την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, και είπε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη με ποιους θα συνεργαστεί στο ευρωκοινοβούλιο.
real.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου