Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ … ΟΙ 180 ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΑΡ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΕΣ

61893

Ο κόσμος γύρω τους καταρρέει κι εκείνοι συζητούν ακόμη αν θα έχουν 180 βουλευτές!

 

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη

Η ιστορία με την Μαρία Αντουανέτα πάντα με εντυπωσίαζε. Επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω πως ήταν δυνατόν να φτάνουν οι επαναστάτες έξω από το σπίτι της κι εκείνη να αναρωτιέται για ποιόν λόγο δεν τρώνε παντεσπάνι και ζητούν ψωμί! Την ίδια σουρεαλιστική σκηνή ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση: Ο κόσμος γύρω τους καταρρέει κι εκείνοι συζητούν ακόμη αν θα έχουν 180 βουλευτές!

Τους έχουμε ένα νέο: Οι 180 δεν υπάρχουν! Οι εξελίξεις στην ΔΗΜΑΡ ήταν καταλυτικές. Αυτή είναι μία πληροφορία που την έχουμε όλοι μας. Το να επιμένει κάποιος ότι παρά ταύτα θα καταφέρει τον στόχο του, αυτό σημαίνει είτε ότι έχει πάθει κάποιο σοκ και δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί την αλήθεια είτε ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι.
Η ύπαρξη μυστικών όπλων ως μέσο χειραγώγησης των μαζών συναντάται συχνά στην ιστορία. Το πρόβλημα είναι ότι τις «φήμες» αυτές τις πιστεύουν κι εκείνοι που τις έχουν εμπνευστεί.
Αντιλαμβανόμαστε πλήρως πόσο σκληροί μπορούμε να γίνουμε απέναντι στους τροϊκανούς και μάλιστα την ώρα που οι κάμερες θα δείχνουν τους συμβούλους του πρωθυπουργού να τους έχουν πιάσει από τον γιακά για να τους στείλουν πίσω στην πατρίδα τους με την επόμενη πτήση. Εκείνο που ίσως δεν αντιλαμβάνονται οι ίδιοι είναι το πόσο βαρετοί έχουν γίνει εντός και εκτός συνόρων. Το σόου της δήθεν διαπραγμάτευσης έχει γίνει ανέκδοτο εντός των τειχών. Ακόμη μεγαλύτερο ανέκδοτο, όμως, είναι εκείνο που κυκλοφορεί στο εξωτερικό, ότι στην Ελλάδα μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να υπάρξει ανάπτυξη…
Το κακό δεν είναι αν θα διώξουν την τρόικα. Αλλά αν την παρακαλάνε να γυρίσει πίσω κι εκείνη δεν θα έρχεται! Έχουν ακουστεί τόσα πολλά ψέματα τα τελευταία πέντε χρόνια που ο κόσμος δεν ξέρει πια τι να πιστέψει. Κι έχει δίκιο, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος. Αν κάποιος έχει κάνει «εύκολη» την νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα, αυτός ο κάποιος είναι η ίδια η κυβέρνηση.
Θα μπορούσε ο κ. Σαμαράς να ακολουθήσει μία άλλη πολιτική. Έστω και τώρα. Ακόμη κι αν είναι βέβαιο ότι θα χάσει. Ακριβώς διότι είναι πλέον ορατή η ήττα. Μία αξιοπρεπή ήττα με ψηλά το κεφάλι είναι μία βασική προϋπόθεση για την ύπαρξη στην επόμενη ημέρα.
Δεν υπάρχει κάτι που να μας πείθει γι΄ αυτό. Κάθε άλλο! Υπάρχουν καθημερινά περιστατικά που μας λένε ότι έχει χαθεί το μέτρο. Η παραίτηση του πρεσβευτή μας στην Γερμανία είναι ένα τέτοιο περιστατικό.
Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Η Ευρώπη δείχνει να κάνει στροφή υπέρ της μείωσης των φόρων. Το θέμα είναι ότι εκείνο που είναι σήμερα ευεργετικό για την Γαλλία ή την Ιταλία, δεν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει και στη δική μας περίπτωση. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα πράγματα από την μείωση των φόρων. Χρειάζεται πόρους για επενδύσεις. Σε έναν χρόνο από σήμερα θα χρειάζεται ακόμη περισσότερα! Όσο περνάει ο καιρός και δεν γίνονται όσα πρέπει να γίνουν στην ώρα τους, τα πράγματα θα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα!
Στην κυβέρνηση πιστεύουν ακόμη ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Ότι την τελευταία στιγμή η Ευρώπη θα μας κάνει κάποιο δώρο. Ας πούμε να μας χαρίσουν ένα μέρος του χρέους. Κάνουν λάθος! Δεν υπάρχει τέτοια διάθεση. Η ενίσχυση από το ιππικό δεν πρόκειται να έρθει…
Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr
kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου