Του Καθ.Δρ.Γ.Ζουγανέλη
Θέλω να εξηγηθούμε λίγο, τους Κινέζους σαν λαό τους συμπαθώ. Όπως όλοι οι λαοί όμως έχουν μια δική τους κουλτούρα που δεν τους επιτρέπει να ενσωματώνονται σε μια κοινωνία. Όπου πάνε δημιουργούν κλειστές κοινωνίες απο τις οποίες το χρήμα οδηγείται στη Κίνα μέσα απο τα μαγαζιά και την οικονομική ζωή στα γκέτο που δημιουργούν.
Το θέμα δεν σταματάει μόνο εδώ. Δημιουργούν εθνική εκπροσώπηση των μειονοτήτων που δημιουργούν μέσα στις χώρες που πηγαίνουν να μεταναστεύσουν ή να δημιουργήσουν μικρούς πυρήνες οικονομικής εκμετάλλευσης του πλούτου των, είτε αυτός είναι ορυκτός πλούτος είτε εργασίες μεταποίησης είτε τουρισμός είτε κάτι άλλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες απο το διαδίκτυο, Έλληνες επενδυτές και Κινεζικές εταιρείες Real Estate ετοιμάζονται να χτίσουν δίπλα στο αεροδρόμιο την China Town της Ελλάδας. Πρόκειται για μια έκταση-φιλέτο 1.200 στρεμμάτων στα Μεσόγεια, η οποία αναμένεται να μπεί στο σχέδιο πόλης και πού - σύμφωνα με τη προπαγάνδα - ανοίγει το δρόμο για μεγάλης κλίμακας επενδύσεις...
Όπως δεν θα ξέρετε, στην Ελβετία και στο Καναδά πλούσιοι Κινέζοι δεν γίνονται πλέον δεκτοί για εγκατάσταση, γιατί με την είσοδο μεγάλου αρθμού Κινέζων που ακολούθησε μετά την είσοδο των πρώτων δημιουργήθηκε μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα απο τη διαφοροποίηση του πληθυσμού.
Η εμπειρία σας απο τη πρακτική των κυβερνήσεων των μνημονίων και της σιωπηρής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να σάς έχει κάνει πολύ πιό περίεργους για αυτά τα θέματα. Εσείς όμως τίποτα. Είστε ότι φάτε ότι πιείτε και ότι αρπάξει ο κ…λος σας. Τα παιδιά σας θα τα κάνετε μετανάστες σαν και μένα; Aυτό θέλετε;
Ας δούμε το παραμύθι της Ευτυχίας…
Εκπρόσωποι μεγάλης εταιρείας ακίνητων από την Κίνα που ήρθαν στη χώρα μας έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον για αγορά μεγάλων εκτάσεων και έχουν βάλει στο μάτι τη συγκεκριμένη περιοχή στα Μεσόγεια, σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους». Στα σχέδιά τους είναι να χτίσουν μια κινεζική πόλη στην καρδιά της Αθήνας, όπου θα αγοράσουν σπίτια Κινέζοι που αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να κάνουν διακοπές στη χώρα μας.
Είναι μια έκταση γύρω στα 100 στρέμματα, που πληροφορίες από το Δήμο Μαρκοπούλου αναφέρουν ότι θα ενταχθεί οριστικά στο σχέδιο σε 6 με 8 μήνες, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις στην ευρύτερη στην περιοχή.
Ο Δήμαρχος της περιοχής Σωτήρης Μεθενίτης «βλέπει» μια τεράστια ευκαιρία για τη δημιουργία ενός μεγάλου οικιστικού project που θα αλλάξει τα δεδομένα σε όλα τα Μεσόγεια.
Αναμένεται «απόβαση» Κινέζων στην Ελλάδα
Αν και μέχρι σήμερα οι αγοραπωλησίες είναι λίγες, εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια μπορεί να προκληθεί επενδυτική. Τουριστικοί παράγοντες εξάλλου αναμένουν σημαντική αύξηση των Κινέζων τουριστών προς την Ελλάδα που ενδιαφέρονται για εξοχικά στη χώρα μας, συνδέοντάς τα με τη χορήγηση βίζας πενταετούς διάρκειας.
Οι αγοραστές που στοχεύουν τη βίζα ενδιαφέρονται για ακίνητα αξίας 250-300 χιλιάδων ευρώ, ενώ ιδιώτες επενδυτές για αστικά ακίνητα δίνουν γύρω στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
Υπάρχουν και επιχειρηματίες/εταιρείες που επενδύουν σε ακίνητα αναζητώντας υπεραξίες και το ποσό της επένδυσης εξαρτάται από τις ευκαιρίες.
Φυσικά πρόκειται για παραμύθι. Έτσι γίνεται στην αρχή. Σε μια πενταετία η Ελλάδα δεν θά έχει μόνο το πρόβλημα στη Θράκη αλλά και το πρόβλημα στα Μεσόγεια.
Αν αυτό το νέο πρόβλημα που εισάγει η κυβέρνηση θεωρηθεί αναπτυξιακού χαρακτήρα τότε αλοίμονο.
Η εκμετάλλευση γής και άλλων παραγωγικών πόρων μέσω δημιουργίας ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που θα τις λένε ειδικού τύπου οικονομικές συμφωνίες) με κέντρα καλωσορίσματος “μονίμων” τουριστών (που θα τους λένε επενδυτές) απο τη Κίνα, που θα γίνουν στα Μεσόγεια, στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας θα αποβεί ένα ακόμη πρόβλημα για τη σύσταση και τη συνοχή της χώρας.
Αν νομίζετε ότι σε Κινέζικες επιχειρήσεις και καταστήματα που θα γίνουν μελλονιτκά στην Ελλάδα θα δουλέψουν Έλληνες ή ότι φόροι απο τα εισοδήματα στις Κινεζικές συγκεκαλυμμένες ΕΟΖ θα αποδίδονται στην Ελλάδα και όχι στη Κίνα είστε γελασμένοι. Κορόιδα.
Δεν είμαι υπέρ ενός κόσμου με κλειστές πόρτες. Είμαι υπέρ ενός ανοιχτού κόσμου με κανόνες. Βλέπετε αυτή τη κυβέρνηση να βάζει κανόνες σε τίποτα;
Τη βλέπετε να ενισχύει ή να αλλάζει την κρατική συνοχή της χώρας; Τη βλέπετε να την αλλάζει προς το χειρότερο. Eσείς έχετε ερωτηθεί για αυτό; Oχι. Τότε; Τον παπά παίζουμε όλοι;
Αυτά…
zcode-gr.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου