Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Άστραψε και βρόντηξε ο Σωτήρης Αβδελίδης στην πανδικαστική συγκέντρωση...

Είναι αρκετός καιρός που η οργανωμένη βάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δια μέσω των κεντρικών της εκφραστών , οργανώνει σειρά θεματικών εκδηλώσεων με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των πολιτών, σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά , τους δανειολήπτες ,τους ομολογιούχους κλπ.
Στις εκδηλώσεις αυτές, βασικός ομιλητής ,είναι και ο Σωτήρης Αβδελίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τους ΑΝ.ΕΛ. στην πρόσφατη πανδικαστική συγκέντρωση.
Ακολουθεί απόσπασμα από τον χαιρετισμό – ομιλία του γραμματέα Νομικής Υποστήριξης Δανειοληπτών στην πανδικαστική συγκέντρωση στις 30-10-2014.


Εκ μέρους του Προέδρου μας του Κου Πάνου Καμμένου, ο οποίος αυτή την ώρα προεδρεύει στο συνέδριο του ΙΓΜΕΑ με ομιλητές βουλευτές της Ρωσικής Δούμα με θέμα την Ασφάλεια της Ευρώπης χαιρετίζω την πανδικαστική συγκέντρωση με την ελπίδα τα τόσα προβλήματα της Ελληνικής Δικαιοσύνης να αποτελέσουν σύντομα παρελθόν.
Με λύπη παρατηρώ, όπως άλλωστε όλοι σας, την απουσία κυβερνητικών στελεχών, ειδικά την απουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης που δηλώνει ενδεχομένως πολλά!
Είμαι 9 χρόνια δικηγόρος Αθηνών και σίγουρα δεν έχω την εμπειρία της δικαστικής ζωής των περισσοτέρων εδώ μέσα. Ως Γραμματέας νομικής υποστήριξης των ΑΝΕΛΛ εδώ και δυόμιση χρόνια με το δίκτυο δικηγόρων προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στον έλληνα πολίτη αλλά και να βοηθήσουμε και την δικαστική εξουσία να ασκήσει κατά τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημά της.
Παρατηρώντας την πρόσκληση της σημερινής συγκέντρωσης παρατήρησα την πολύ εύστοχη θεματολογία και επ’ αυτής θα ήθελα με όλο το θάρρος να θέσω ενώπιόν σας σύντομα και επιγραμματικά κάποιες σκέψεις μου:
Κτίριο 9, 13 Δεκεμβρίου 2013 τα νερά από το ταβάνι έτρεχαν και δυο αίθουσες εκκενώθηκαν. Δεν είναι οι μοναδικοί ακατάλληλοι χώροι όπου η έλλειψη στοιχειωδών εγκαταστάσεων και θα έλεγα και υγιεινής είναι φανερή. Και όλα αυτά στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας. Οι δικαστές, οι δικηγόροι αλλά και οι υπάλληλοι είναι καθημερινά ήρωες που αντέχουν να εργάζονται σε τόσο ανθυγιεινούς χώρους.
Υλικοτεχνική υποδομή στα περισσότερα δικαστήρια της χώρας σχεδόν ανύπαρκτη. Μην με αποκαλέσετε παρακαλώ υπερβολικό γιατί λόγω της μικρής εμπειρίας μου σε δικαστήρια του εξωτερικού έχω πλήρη γνώση για αυτό που αναφέρω.
Να περάσουμε όμως στα πιο σοβαρά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της δικαιοσύνης και του θεσμικού της ρόλου. Στατιστικά περίπου το 40% των αιτήσεων υπερχρεωμένων νοικοκυριών απορρίπτονται για τυπικούς λόγους. Βρίσκω την ευκαιρία ενώπιον σας να παρακαλέσω όλους εσάς ως συλλειτουργούς της δικαιοσύνης να μην γυρνάμε με αυτόν τον τρόπο την πλάτη στον Έλληνα πολίτη, ο οποίος μέσα στην γενικότερη ένδεια προσπαθεί από κάπου να στηριχτεί.  Αν συνδυαστεί αυτό με την σημερινή καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης για την οποία θεωρώ ότι δεν ευθύνονται οι έλληνες δικαστές,  ο έλληνας πολίτης φαντάζει εντελώς ανυπεράσπιστος!
Να σας υπενθυμίσω το γεγονός του πρόσφατου παρελθόντος που όλοι οι παριστάμενοι λίγο πολύ γνωρίζετε, συναδέρφου σας δικαστή που κατήγγειλε πολιτική παρέμβαση στο δικαστικό της έργο και το αποτέλεσμα είναι να τιμωρηθεί με την μη προαγωγή της στο επόμενο βαθμολογικό στάδιο του εφέτη. Ελπίζω κανείς από εσάς να μη βρεθεί ή να μη βρίσκεται σε αυτή τη θέση!
Επίσης είναι αναγκαίο όλοι μας να αναλογιστούμε ως συλλειτουργοί της δικαιοσύνης εως πότε θα υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις περί συκοφαντικής δυσφήμησης που θα χαϊδεύουν τα αυτιά των μεγάλων εκδοτικών-δημοσιογραφικών οργανισμών και εν τέλει να μην εκτελούνται.
Με ιδιαίτερη χαρά άκουσα τον εκπρόσωπο του Δ.Σ. των Διοικητικών δικαστών που με ιδιαίτερη επιτυχία έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα της δικαιοσύνης a la carte όσον αφορά την οικονομική δυνατότητα προσφυγής των πολιτών για φορολογικά ζητήματα, όπως αυτό του αντισυνταγματικού ΕΝΦΙΑ. Κυρίες και κύριοι θα μου επιτρέψετε να πω ότι τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εύχομαι η δικαιοσύνη στο άμεσο μέλλον να πάρει τις ανάλογες ορθές αποφάσεις, ώστε πάλι σε λίγο καιρό να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια ευχολόγια.
Ακολούθως να σας υπενθυμίσω ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεξάρτητη δικαιοσύνη όταν για πολιτικούς λόγους παρατηρούνται ηθελημένες καθυστερήσεις, όπως το τρανταχτό παράδειγμα του αδικαιολόγητου παγώματος της εξέτασης των βαρυνουσών καταγγελιών για τα CDS εξαιτίας των οποίων η γνωστή σε όλους οικογένεια θησαύρισε στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών και κυρίως ευθύνεται για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο.Για να μη μιλήσουμε για τις επιλεκτικές ποινικές διώξεις, όπως έγινε και στην περίπτωση του Προέδρου μας Κου Καμμένου, ο οποίος θέλοντας να υπερασπιστεί την υγεία των παιδιών της Χαλκιδικής, σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον πρώην ευτυχώς δήμαρχο Πάχτα και την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που συνεχίζουν ανενόχλητα το εγκληματικό τους έργο.
20 Ιανουαρίου 2014.Δήλωση του υπουργού υγείας τότε Άδωνη Γεωργιάδη «Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε». Κυρίες και κύριοι αξιότιμες και αξιότιμοι κύριοι δικαστές άμεση παραδοχή απαξίωσης του θεσμικού σας ρόλου. Τα σχόλια μάλλον είναι περιττά!
Πριν 5 μήνες περίπου ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής είχε πει ότι υπάρχουν πολιτικές παρεμβάσεις ώστε να μην υπάρχει δικαστική διερεύνηση σε υποθέσεις διαφθοράς που έχει εντοπίσει το Σώμα Ελεγκτών. Ο κόσμος περιμένει τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Δικαιοσύνης και αυτά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση ούτε να κωλυσιεργούν ούτε και να ενεργούν επιλεκτικά.
Είμαι πεπεισμένος ότι επειδή ο Έλληνας δικαστής δεν έρχεται από τον πλανήτη Άρη και μέσα σε αντίξοες κι αυτός συνθήκες προσπαθεί να ανταπεξέρθει στο ακέραιο του θεσμικού του ρόλου, τα παθογόνα συμπτώματα του παρελθόντος θα αποτελέσουν γρήγορα παρελθόν, ελπίζω βέβαια όταν θα έχουμε απαλλαχτεί από όλους εκείνους τους ρήτορες της πολιτικής ζωής που αγνοούν το πολύτιμο ρόλο του Έλληνα δικαστή και των λοιπών λειτουργών της Ελληνικής δικαιοσύνης. Θα κλείσω με μια ταπεινή προτροπή. Προχωρήστε καθαροί και περήφανοι για αυτό που κάνετε. Δεν έχετε, δεν έχουμε ανάγκη κανέναν Φούχτελ, κάνεναν Ράϊχενμπαχ να μας κάνει υποδείξεις για το πώς θα αγαπήσουμε την πατρίδα μας. Ευχαριστώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου