Για μια «προσβλητική» σχέση για τον κόσμο της Αριστεράς έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στις επαφές Καμμένου – Τσίπρα και στη συνάντηση που είχαν χθες οι αρχηγοί των δύο κομμάτων.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Ποταμιού την Τετάρτη και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων τεσσάρων περιφερειακών ραδιοσταθμών της χώρας, σχετικά με το αν έπαιξε ρόλο στην ακύρωση της συνάντησης του με τον Τσίπρα το γεγονός ότι χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντήθηκε με τον κ. Καμμένο και ότι συμφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίξει προτάσεις των ΑΝΕΛ, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε «ενδιαφέρον» το γεγονός ένα κόμμα κυβερνητικό αριστερό όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάγκη από δάνεια πολιτικής από τους ΑΝΕΛ.
«Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις. Θεωρώ αυτή τη σχέση προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς. Δεν έχει σημασία τι λες για ένα μερικό ζήτημα αλλά τι λες για τη χώρα. Αν πιστεύεις ότι η χώρα είναι έρμαιο σκοτεινών συμφερόντων, αν πιστεύεις ότι ο Μ. Αλέξανδρος κάποια στιγμή θα αναστηθεί και θα σώσει τη χώρα και θα κάνει μια εκστρατεία και θα πάρει τα χαμένα εδάφη, δεν μπορεί να διαλέγεσαι με το χώρο της αριστεράς», είπε και πρόσθεσε ότι είναι προσβολή για το χώρο της Αριστεράς αυτή η συζήτηση.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ποταμιού, «δεν έχει και τίποτα καινούργιο γιατί από όσο θυμάμαι ο κ. Καμμένος ήταν για κάποια χρόνια υπουργός. Άρα με την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να κυβερνήσει, θα πρέπει να αναζητήσει και άλλους υπουργούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι στα αζήτητα και πιθανότατα πολύ εύκολα θα του προσφέρουν στήριξη».
Όσον αφορά σε ποιο εκλογικό σώμα απευθύνεται το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε απευθύνεται σε φιλελεύθερους προοδευτικούς ανθρώπους.
«Είναι αριστεροί που πιστεύουν στις αλλαγές, αυτό που λέμε μεταρρυθμιστική Αριστερά. Στο Ποτάμι είναι ο κεντρώος κόσμος, είναι αυτοί που έχουν προδοθεί, που έχουν πιστέψει στον σοσιαλισμό και στη σοσιαλδημοκρατία και πληγώθηκαν», είπε και πρόσθεσε: «Αυτός όλος ο χώρος, που είναι ένας πολύ μεγάλος χώρος, αναζητά αυτή τη στιγμή μια ρεαλιστική προοδευτική διακυβέρνηση και νομίζω ότι το Ποτάμι με τις πολύ συγκεκριμένες απόψεις που έχει σε όλα σχεδόν τα θέματα της χώρας, του δίνει τη σιγουριά ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μελετούν που γνωρίζουν, που αναπνέουν στην κοινωνία, που προχωρούν στους ίδιους δρόμους με την κοινωνία και μπορούν να κάνουν τις μικρές βελτιώσεις στην αρχή και την επανάσταση μετά».
Απαντώντας σχετικά με το αν ήρθε για να μείνει στην πολιτική ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το εκλογικό αποτέλεσμα.
«Είμαι σαφής και παρότι κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν, εγώ θα το ξαναπώ. Δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι στην πολιτική εάν δε με θέλουν οι πολίτες. Αυτό το κόλπο το χρησιμοποιούν κάποιοι που θεωρούν το εαυτό τους αναντικατάστατο, τους λέει ο κόσμος “φύγε” αλλά αυτοί λένε “όχι, είμαι ακόμα χρήσιμος”, εγώ δεν θα το κάνω! Εάν ο κόσμος δεν θέλει το Ποτάμι ή αν ο κόσμος δεν θέλει τον Σταύρο, ο Σταύρος θα φύγει και γι’αυτό έβαλα ένα τολμηρό όριο στις προηγούμενες ευρωεκλογές», είπε, τονίζοντας πως αν το Ποτάμι κινηθεί κοντά στο 4 με 5%, δεν θα συνεχίσει.
«Μας έδωσαν παραπάνω. Και τώρα έχω πει ένα καινούργιο όριο. Εαν πάμε χειρότερα από τις Ευρωεκλογές σημαίνει ότι ο κόσμος δεν θέλει εμάς. Δε μας συμπαθεί. Άρα να προχωρήσουν κάποιοι άλλοι. Να βγουν κάποιοι άλλοι μπροστά. Στην πολιτική δεν θα πρέπει να έχουν χώρο οι μαθουσάλες.. Γιατί στην Αμερική είναι 10 χρόνια το όριο; Γιατί στην Ελλάδα να είναι άπειρο; Όχι. Σε θέσεις ευθύνης θα πρέπει κάποιος να μένει 8 χρόνια. Αυτή είναι η εκτίμησή μου», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
olympia.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου