Δεν παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η περίπτωση του Γιάννη Μιχελάκη, o οποίος κατηγορείται σύμφωνα με δικογραφία την οποία έχει αποκαλύψει το Hot Doc, ότι έλαβε χρήματα από τον υπόδικο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη για να κάνει ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Αντιθέτως δικογραφίες, οι οποίες διαβιβάστηκαν στη Βουλή την ίδια ημερομηνία μ’ εκείνη της δικογραφίας που αφορά τον πρώην υπουργό Εσωτερικών, παραπέμφθηκαν κανονικά στην Ολομέλεια.
του koutipandoras.gr, στις 2 του περασμένου Μαΐου διαβιβάστηκαν στη Βουλή, προκειμένου να εξεταστούν από την Επιτροπή Δεοντολογίας δικογραφίες κατά του Ηλία Κασιδιάρη, του Άδωνη Γεωργιάδη, του Βασίλη Καπερνάρου και του Γιάννη Μιχελάκη.
Από αυτές μόνο δύο -εκείνες που αφορούν τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας και τον ανεξάρτητο Βασίλη Καπερνάρο- διαβιβάστηκαν στην Ολομέλεια προκειμένου να συζητηθεί η άρση της ασυλίας τους, για τα αδικήματα της δήλωσης ψευδών στοιχείων στο πόθεν έσχες για τον πρώτο και της απάτης ενώπιον δικαστηρίου για τον δεύτερο. Μαζί μ’ αυτές συζητήθηκαν οι περιπτώσεις της Λιάνας Κανέλλη, του Στάθη Μπούκουρα και του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, δικογραφίες οι οποίες είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, πριν από αυτές των Γεωργιάδη, Μιχελάκη, Καπερνάρου και Κασιδιάρη. Για την ιστορία και μόνο, η Βουλή ήρε την ασυλία μόνο του Αρτέμη Ματθαιόπουλου της Χρυσής Αυγής, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία το 2005.
Η δικογραφία που αφορά χρηματισμό του Γιάννη Μιχελάκη, θα διαβιβαστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας στην Ολομέλεια εν καιρώ. Εκείνο όμως που προκαλεί ερωτηματικά είναι το γεγονός ότι δεν συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, μια υπόθεση για την οποία, όπως έχει αποκαλύψει το Hot Doc σε δύο τεύχη του (τ. 50 και τ. 61), έχουν σχηματιστεί δύο δικογραφίες. Μία που εμφανίζει τον Γιάννη Μιχελάκη να χρηματίζεται για να ασκήσει Κοινοβουλευτικό Έλεγχο υπέρ των συμφερόντων του υπόδικου Πάλλη και μια δεύτερη η οποία αφορά ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον Πάλλη για ενεργητική δωροδοκία στον Μιχελάκη.
Πρόκειται δε για δικογραφία, η οποία θα έπρεπε να έχει διαβαστεί στη Βουλή, καιρό πριν τις 2 Μαΐου -αφού στα χέρια του κ. Αθανασίου βρισκόταν από τον Φεβρουάριο-, κρατήθηκε όμως στο συρτάρι του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος την απέστειλε τελικά, μετά το δημοσίευμα του Hot Doc, κι ενώ την είχε επιστρέψει στον Άρειο Πάγο για δήθεν επανέλεγχο νομιμότητας, πράγμα που δεν είχε δικαίωμα να πράξει, βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής.
Κι όλα αυτά την ώρα που ο Γιάννη Μιχελάκης, όχι μόνο αρνείται να απαντήσει στο ρεπορτάζ, όπως επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος, αλλά διαρρέει μέσω δημοσιογράφων ότι το περιοδικό τον συκοφαντεί, καταθέτει μήνυση και δεν διστάζει να αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ότι «ελπίζει να δει τον κ. Βαξεβάνη στην επόμενη δίκη».
Η ανεξάρτητη βουλευτής Ραχήλ Μακρή σχολίασε τη μη εισαγωγή της δικογραφίας του Γιάννη Μιχελάκη τονίζοντας ότι: "ο κοινοβουλευτισμός στην Ελλάδα δέχεται συνεχώς κτυπήματα κάτω από τη μέση. Οι ομάδες προπαγάνδας των συμβούλων του πρωθυπουργού κατηγορούν σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο για να δικαιολογήσουν τις πράξεις μιας κυβέρνησης που στοχοποιεί την ευημερία της Ελληνικής οικογένειας. Όλοι έχουμε ακούσει εύκολα και φτηνά επιχειρήματα ότι όλοι είναι ίδιοι, όλοι είναι κλέφτες και κανένας δεν είναι καλός. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει το στόχο, που δεν είναι άλλος από την αποδόμηση του ελεγκτικού μηχανισμού του Κοινοβουλίου.
Οι Κυβερνητικοί θυμούνται το τεκμήριο αθωότητας μόνο για τον γραμματέα του κόμματος τους, αλλά όχι όταν ψηφίζουν το πειθαρχικό των Δημοσίων Υπαλλήλων, όπου μια απλή καταγγελία ατεκμηρίωτη και ανώνυμη μπορεί να οδηγήσει σε απόλυση. Σε αυτό το κλίμα η εισαγωγή για συζήτηση και ψήφιση μόνο δυο εκ των τεσσάρων δικογραφιών, που είχαν διαβιβαστεί από τις αρμόδιες αρχές και είχαν εισαχθεί την ίδια μέρα στο κοινοβούλιο, μπορεί να δημιουργήσει σκιές που δεν ταιριάζουν στη Βουλή των Ελλήνων.
Δεν είναι δυνατόν να ρίχνετε λάσπη διακομματικής συγκάλυψης με το επιχείρημα ότι εισάγεται ένας βουλευτής από κάθε κόμμα για να χειραγωγηθεί η αρμόδια επιτροπή και να μην κάνουμε τα πάντα για να αποδείξουμε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούμαστε για παζάρι ψήφων απαλλαγής και να μην απαντάμε με πράξεις.
Εάν η δικογραφία του κ. Μιχελάκη ήρθε την ίδια μέρα με αυτές του κ. Καπερνάρου και Γεωργιάδη οφείλει να εισαχθεί την ίδια μέρα στην ολομέλεια όχι γιατί το Κοινοβούλιο απολογείται, αλλά γιατί δεν μπορεί να μην ρίχνει άπλετο φως στις σκιές".
Από το koutipandoras μέσω του http://greki-gr.blogspot.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου