Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Το νέο «όχι» της Γερμανίας

Το νέο «όχι» της Γερμανίας 


Νέο «όχι» της Γερμανικής Βουλής στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων, όπως προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Στέφεν Καμπέντερ, σε σχετική ερώτηση του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke).

Η απάντηση δόθηκε λίγες μόνο ημέρες πριν από την έλευση του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας και παρά την ύπαρξη του πορίσματος Επιστημονικής Επιτροπής της Γερμανικής Βουλής που αποκάλυψε την Κυριακή η Realnews και που αφήνει ορθάνοιχτο το θέμα, παρά τις επίσημες αρνήσεις της κυβέρνησης του Βερολίνου.
Είναι χαρακτηριστικό πως το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών με την απάντησή του στο Die Linke λέει “όχι” τόσο στο αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, όσο και στην αποζημίωση των θυμάτων και τις γερμανικές επανορθώσεις-κατ’ ουσίαν και στα 11 ερωτήματα που θέτουν οι βουλευτές της αριστεράς.
Το Βερολίνο, δηλαδή, κατ’ ουσίαν ναρκοθετεί την επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη χώρα μας, αφού τον δεσμεύει αρνητικά σε οποιαδήποτε υπόσχεση για τις κατοχικές οφειλές στην Ελλάδα, αν και οποιαδήποτε θετική δήλωση θα μπορεί να την χρησιμοποιήσει στο μέλλον η Αθήνα.
Παράλληλα καθιστά ακόμα πιο αναγκαίο από την ελληνική κυβέρνηση να θέσει επισήμως το θέμα, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr θα πράξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, στη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του Γιοαχίμ Γκάουκ.
Ήδη το θέμα προτίθεται να θέσει στον Γερμανό Πρόεδρο ο Μανώλης Γλέζος, ενώ απέστειλε σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής και σήμερα, αυτή την ώρα, επισκέπτεται τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.
Το real.gr δημοσιεύει ολόκληρη την απάντηση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών στους βουλευτές του Die Linke-δυστυχώς ένα ακόμα nein απέναντι σε δίκαια αιτήματα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά την απάντηση

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου