Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Νότης Μαριάς: «Αμετανόητος και προκλητικός για άλλη μια φορά ο Τρισέ»

noths-marias-ametanohtos-kai-proklhtikos-gia-allh-mia-fora-o-trise 

 «Αμετανόητος και προκλητικός για άλλη μια φορά εμφανίστηκε ο Τρισέ κατά τη δημόσια ακρόαση του ενώπιον της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) και αφού απάλλαξε από κάθε ευθύνη την τρόικα για την καταστροφική πολιτική της στην Ελλάδα άδειασε κυριολεκτικά τις ελληνικές κυβερνήσεις φορτώνοντάς τους όλες τις ευθύνες».


Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση πρώτος εκ μέρους όλων των βουλευτών ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και μέλος του Προεδρείου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών - Δημοκρατών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε τον Τρισέ και την ΕΚΤ για την ανήθικη και παράνομη κερδοσκοπική τους πολιτική σε βάρος του δοκιμαζομενου ελληνικού λαού, αφού η ΕΚΤ φρόντισε να εξαιρεθεί από το PSI ενώ αντίθετα τα ασφαλιστικά ταμεία, τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και οι Έλληνες μικροομολογιουχοι πλήρωσαν τα σπασμένα του PSI.

Στη συνέχεια, ο Νότης Μαριάς ανέδειξε την έκνομη και πρωτοφανή κερδοσκοπική πολιτική της ηγεσίας της ΕΚΤ, η οποία πουλώντας «αέρα κοπανιστό» κερδοσκοπεί σε βάρος του ελληνικού λαού που πληρώνει στο 100% της αξίας τους ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τα οποία η ΕΚΤ αγόρασε με έκπτωση τουλάχιστον 40% προκειμένου δήθεν να βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο κ. Μαριάς επισήμανε ότι μόνο για φέτος ο ελληνικός λαός θα πληρώσει τουλάχιστον 10 δισ. ευρώ για ομόλογα της ΕΚΤ που αυτή τα αγόρασε πληρώνοντας μόνο 6 δισ. ευρώ. Δηλαδή ο ελληνικός λαός θα πληρώσει 4 δισ. ευρώ επιπλέον που θα προκύψουν από τη βαριά υπερφορολόγησή του και τη μείωση των δαπανών για υγεία, παιδεία κλπ.

Ακολούθως, ο Νότης Μαριάς κατηγόρησε την τρόικα για την καταστροφική της πολιτική στην Ελλάδα, η οποία αν και πήρε δάνεια 215 δισ. ευρώ μετά την είσοδό της στο μνημόνιο τελικά έχει 1,5 εκατομμύρια ανέργους, 34% του πληθυσμού κάτω από τα όρια της φτώχειας, 25% μείωση του ΑΕΠ, χιλιάδες μαγαζιά κλειστά και αύξηση του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Όλα αυτά προέκυψαν από τα λάθη της τρόικας, τα οποία άλλωστε συνομολογούν η ΕΕ και το ΔΝΤ και έτσι οι πολιτικές λιτότητας και βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής που φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπέρανε ο Νότης Μαριάς.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς ανέδειξε το ζήτημα της κοινωνικοποίησης των ζημιών των ελληνικών και ξένων τραπεζών μην αφήνοντας κανένα περιθώριο στον Τρισέ.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τις θέσεις του Νότη Μαριά, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός Έλληνας βουλευτής που συμμετείχε στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), υποστηρίχθηκαν από βουλευτές από την Ιρλανδία, Ισπανία, Βέλγιο, Γαλλία και Βρετανία που άσκησαν επίσης σκληρή κριτική στον Τρισέ.

Έπεται πάντως συνέχεια, αφού η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) σύντομα θα προχωρήσει στην υιοθέτηση Έκθεσης για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τα όργανα της ΕΕ συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ και επί εποχή Τρισέ, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την άρση ασυλίας της τρόικας και την άσκηση χιλιάδων αγωγών αποζημιώσεως κατά της ΕΕ και της ΕΚΤ από πολίτες και επιχειρήσεις που καταστράφηκαν οικονομικά από την πολιτική της τρόικας.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου