Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

Κριμαία ώρα μηδέν

Εμπλοκή και της Τουρκίας μέσω ταξιδιού του Νταβούτογλου στην Ουκρανία υπέρ των αντιπάλων της Ρωσίας. Ανακαλείται ο Ρώσος πρέσβης στην Ουάσινγκτον; Τσουνάμι γεγονότων… 

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν δεν επιτρέπει στους παγκοσμιοποιητές της Δύσης να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της Ρωσίας στην Κριμαία, με την Μόσχα να μην παραιτείται με τίποτα, όπως σας είχαμε ενημερώσει.

Η κρίση απλώνεται σε όλη την ανατολική Ουκρανία. Βήμα-βήμα η Κριμαία τέθηκε υπό των έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων με διακριτικό τρόπο και τώρα που η Δύση βάζει ενόπλους να εισβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών της ημί-αυτόνομης περιοχής, η «Αρκούδα» δείχνει έτοιμη να δαγκώσει και μάλιστα δυνατά.


Μάλιστα η Άνω Βουλή της Ρωσίας θα ζητήσει από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να ανακαλέσει τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση. Ο ρωσικός στρατός προελαύνει και εκτός Κριμαίας μη βρίσκοντας αντίσταση.

Η Ρωσία δείχνει ότι πραγματικά δεν αστειεύεται. Θα δεχθεί ο ουκρανικός στρατός να υπακούσει τις εντολές μίας παράνομης κυβέρνησης που έχει μπροστάρηδες νεοναζί που βγαίνουν με καλάσνικοφ και απειλούν;
Πάντως η Ουκρανία είναι πλέον μια διαλυμένη χώρα, κάτι που το οφείλει αποκλειστικά στους «δημοκράτες» της Δύσης. 

Στην Ουκρανία, εν τω μεταξύ, και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, συναντήθηκε με τους αντιπάλους της Ρωσίας, τον προσωρινό πρόεδρο της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ και με τον Μουσταφά Αμντουλτζελίμ Κιρίμογλου πρώην επικεφαλής των Τατάρων της Κριμαίας, τους οποίους θεωρεί η Άγκυρα τουρκικής καταγωγής.

Η συγκεκριμένη κίνηση δεν θα αρέσει καθόλου στο Κρεμλίνο που ούτως ή άλλως βλέπει την εμπλοκή της Τουρκίας σε σημαντικές γι’ αυτό περιοχές με κακό μάτι (Συρία, Αιγαίο, Τσετσενία τώρα και Ουκρανία).

Θα αποτελέσει η Κριμαία σημείο αφετηρίας παγκόσμιας σύρραξης; Τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν σύντομα. Τα γεγονότα εξελίσσονται σταδιακά μεν, γρήγορα δε… 




ΠΥΓΜΗ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου