Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κουντουρά: Να αλλάξει ο νόμος της ντροπής για οφειλέτες του δημοσίου

Κουντουρά: Να αλλάξει ο νόμος της ντροπής για οφειλέτες του δημοσίου 


Η κ. Κουντουρά ζητά με ανακοίνωσή της «να αλλάξει ο νόμος της ντροπής του διαρκούς αυτόφωρου και να σταματήσει η ποινική δίωξη των οφειλετών του Δημοσίου που αδυνατούν να πληρώσουν,
είτε επειδή έμειναν άνεργοι γιατί απολύθηκαν ή αναγκάστηκαν να κλείσουν την εταιρεία ή το κατάστημά τους, είτε επειδή οι φόροι που τους αναλογούν κρίνονται αντικειμενικά αβάστακτοι σε σχέση με τα οικονομικά τους δεδομένα μέσα σε μία τέτοια κρίση.
Αποτελεί σκάνδαλο το κράτος να εξοντώνει οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν και την ίδια ώρα, να κάνει τα στραβά μάτια σε πολιτικά «ημέτερους» μεγαλοοφειλέτες και φοροφυγάδες. Φτάσανε στο σημείο να πάνε στο κρατητήριο 90χρονη με Αλτσχάιμερ για χρέος 5.000€ με τη δικαιολογία ότι εφαρμόζουν το νόμο, ενώ τα μεγάλα «ψάρια» κυκλοφορούν ελεύθερα. Το αυτόφωρο και η φυλακή για χρέη στο Δημόσιο αποτελούν εκβιασμό, διασυρμό και πλήγμα στην αξιοπρέπεια του πολίτη, που κάποιες φορές οδηγούν μέχρι και στην αυτοκτονία.
ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ όλον αυτό τον παραλογισμό, την αναλγησία και την απανθρωπιά που στόχο έχει την εξαθλίωση του λαού μας και καλούμε τους αρμόδιους υπουργούς, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, να προβούν σε κατεπείγουσα νομοθεσία που θα ακυρώνει την ποινική δίωξη σε βάρος των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάμων. Αν Τρόικα και κυβέρνηση δεν κάνουν πίσω σε αυτές τις άθλιες τακτικές  θα γραφτούν στην Ιστορία με μαύρα χρώματα.

newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου