Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Απίστευτο ΦΙΑΣΚΟ στο Σύνταγμα! Δείτε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ με το τι πραγματικά έγινε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Σαμαρά!

Προκειμένου να γεμίσουν τα πλάνα του σκηνοθέτη επιστρατεύτηκαν δεκάδες πούλμαν από την Καλαμάτα (!!!).

Παρόλα αυτά η πλατεία Συντάγματος ήταν μισοάδεια σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά πλάνα που είδαμε όλοι στα δελτία ειδήσεων!

ΔΕΊΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

























 tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

ΚΟΣΜΟΣ Πως θα μοιάζει η νέα ευρωβουλή


Στις ευρωεκλογές του 2014 κατεβαίνουν συνολικά 948 λίστες με 16.351 υποψήφιους από 28 κράτη-μέλη για τις 751 έδρες της Ευρωβουλής, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ).

Σε απόλυτους αριθμούς, τους περισσότερους υποψήφιους ευρωβουλευτές τους έχoυν η Γαλλία (3.753) και η Ισπανία (2.106).

Σε σχέση με το εκλογικό σώμα, τους περισσότερους υποψήφιους στην ΕΕ τους έχει η Ελλάδα (1.299).

Αποχή

Νέο ρεκόρ αποχής αναμένεται και αυτήν τη φορά. Στη Γαλλία, για παράδειγμα, το ποσοστό αποχής αναμένεται να φτάσει το 60%. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος αποχής στην ΕΕ στις ευρωεκλογές του 2009 αυξήθηκε στο 57% από 54,5% το 2004.

Η αποχή στην Ελλάδα ήταν 36,8% το 2004 και ανέβηκε στο 47,5% το 2009.

Σε αρκετές χώρες του ανατολικού μπλοκ, η αποχή το 2009 είχε ξεπεράσει το 70%.

Πολιτικές Ομάδες

Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει επτά πολιτικές ομάδες: Την Κεντροδεξιά (ΕΛΚ) με 273 έδρες, τους Σοσιαλιστές με 196 έδρες, τους Φιλελεύθερους (83), τους Πράσινους (57), τους Συντηρητικούς (κυρίως Βρετανοί, Πολωνοί και Τσέχοι) με 57 έδρες, την Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (35) και τους Ευρωσκεπτικιστές (κυρίως Βρετανοί και Πολωνοί) με 31 έδρες.

Η άκρα Δεξιά φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα όγδοο κόμμα μέσα στην Ευρωβουλή με τη συμμαχία του Γαλλικού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν και του Ολλανδικού ακροδεξιού κόμματος PVV του Γκερτ Βίλντερς.

Σημειώνεται ότι για τη δημιουργία νέας πολιτικής ομάδας στο ΕΚ απαιτούνται 25 έδρες από επτά κράτη- μέλη.

Δημοσκοπήσεις

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που έδωσε στη δημοσιότητα η «Poll Watch», η νέα σύνθεση της Ευρωβουλής θα έχει ως εξής: ΕΛΚ (217), Σοσιαλιστές (201), Φιλελεύθεροι (59), Ριζοσπαστική Αριστερά (53), Πράσινοι (44), Συντηρητικοί (42), Ευρωσκεπτικιστές (40) και Μη Εγγεγραμμένοι (95).

Ωστόσο, η διαδικτυακή πλατφόρμα «electionista» δίνει μία μάλλον πιο περίπλοκη εικόνα της νέας Ευρωβουλής με 109 Μη Εγγεγραμμένους.

Άνοδος της ακροδεξιάς

Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο των αντιευρωπαϊκών κομμάτων της Δεξιάς και της άκρας Δεξιάς σε χώρες όπως η Γαλλία, η Μ. Βρετανία, η Αυστρία και η Ελλάδα.

Στην Ολλανδία, ωστόσο, που οι ευρωεκλογές διεξήχθησαν χθες, τα exit polls διαψεύδουν τις δημοσκοπήσεις που έφερναν πρώτο το ακροδεξιό κόμμα PVV. Αν επαληθευτούν τα ολλανδικά exit polls, οι Ολλανδοί αφαιρούν τουλάχιστον μία έδρα από τους ακροδεξιούς στην Ευρωβουλή.

Εξάλλου, άνοδος αναμένεται και στη ριζοσπαστική Αριστερά, καθώς αναλυτές εκτιμούν ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές θα ξεπεράσει σε ποσοστά και σε έδρες τους Πράσινους και τους Συντηρητικούς.

Οι Φιλελεύθεροι και οι Πράσινοι χάνουν έδαφος, αν και οι πρώτοι ενδέχεται να ενισχυθούν από τους Γάλλους, τους Τσέχους και τους Ισπανούς και να περιορίσουν τις απώλειες, αναφέρουν οι περισσότερες αναλύσεις.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις, οι φιλοευρωπαϊκοί σχηματισμοί θα διατηρήσουν την ισχυρή πλειοψηφία στη νέα Ευρωβουλή, με περίπου 510 έως 520 ευρωβουλευτές, δηλαδή πάνω από τα δύο τρίτα των 751 εδρών.

Ωστόσο, θα είναι μια πλειοψηφία κουτσουρεμένη και ασαφής, σχολιάζουν πολιτικοί αναλυτές, καθώς θα αλλάξει ο συσχετισμός των δυνάμεων στη νέα Ευρωβουλή.

Το ΕΛΚ κέρδισε τις εκλογές του 2009 με 275 έδρες, έναντι 195 των Σοσιαλιστών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η νέα ισορροπία θα είναι εντυπωσιακή, καθώς το ΕΛΚ θα χάσει περίπου 60 έδρες, ενώ οι σοσιαλιστές αναμένεται να κερδίσουν 5 έως 10 έδρες.

Ωστόσο το ΕΛΚ θα διατηρήσει ένα προβάδισμα 15 εδρών.

Ποια πλειοψηφία;

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, στη νέα Ευρωβουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2014, δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη πλειοψηφία χωρίς τη συμφωνία του ΕΛΚ και των Σοσιαλιστών.

Οι εναλλακτικές συμμαχίες δεν σχηματίζουν την αναγκαία απόλυτη πλειοψηφία των 376 ψήφων για την εκλογή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων επέλεγαν τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κεκλεισμένων των θυρών.

Αυτήν τη φορά τα πράγματα έχουν αλλάξει. Βάσει της ισχύουσας Συνθήκης της Λισαβόνας, για πρώτη φορά, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα προτείνουν το πρόσωπο για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Το πρόσωπο αυτό θα πρέπει στη συνέχεια να εκλεγεί με απόλυτη πλειοψηφία από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (με 376 ψήφους).

O πρόεδρος της ΕΕ, Χ. Φ. Ρομπάι έχει τονίσει ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η Συνθήκη, βάσει της οποίας ο υποψήφιος για την Προεδρία της Επιτροπής θα πρέπει να έχει την απόλυτη πλειοψηφία της Ευρωβουλής, καθώς και την ευρεία πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χρονοδιάγραμμα

Στις 27 Μαΐου οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντηθούν σε ένα άτυπο δείπνο στις Βρυξέλλες, προκειμένου να αποτιμήσουν το αποτέλεσμα των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 25ης Μαΐου.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 26ης και 27ης Ιουνίου θα αποφασίσει και θα προτείνει στην Ευρωβουλή τον υποψήφιο για την Προεδρία της Επιτροπής.

Στη Σύνοδο της 14ης- 17ης Ιουλίου στο Στρασβούργο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καλείται να εκλέξει το πρόσωπο το οποίο πρότειναν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για την Προεδρία της Επιτροπής.




ΝΟΟΖ.gr



















close

Την παραίτηση του από τη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος

Παραιτήθηκε από τη ΝΔ ο Γιαννόπουλος

«Δεν μπορώ να θεωρούμαι πολιτικό παρακολούθημα αυτής της ΝΔ του Σαμαρά και της παρέας του...» δήλωσε το μεσημέρι ο πρώην υπουργός Θανάσης Γιαννόπουλος, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από το κόμμα. Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι απέστειλε σχετική επιστολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, καθώς και στον διευθυντή του κόμματος, Κώστα Τσιμάρα, στην οποία τονίζει: «Δεν χρειάζεται η παραμονή μου στο κόμμα και στα όργανά του».




Πολιτικό «πανικό» φέρνει η νίκη του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ

Πολιτικό «πανικό» φέρνει η νίκη του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ


Tο πρώτο βουητό του πολιτικού «σεισμού» που υποσχέθηκε να προκαλέσει ο ηγέτης του Κόμματος της Ανεξαρτησίας UKIP, ο Νάιτζελ Φάρατζ, έγινε αισθητό σήμερα, καθώς τα προκαταρκτικά αποτελέσματα στις τοπικές εκλογές καταδεικνύουν ότι το κόμμα αυτό έχει κερδίσει περισσότερες από 100 θέσεις σε δημοτικά συμβούλια – και πιθανόν θα μπορέσει να τις διπλασιάσει.
Πολιτικό «πανικό» φέρνει η νίκη του ευρωσκεπτικιστή Φάρατζ
Τα αποτελέσματα αυτά ακολουθούν τα αναπάντεχα κέρδη στις τοπικές εκλογές πριν από ένα χρόνο, ενώ προβλέπεται ότι το κόμμα θα κερδίσει και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που επίσης διεξήχθησαν χθες, αλλά τα αποτελέσματά τους δεν θα δημοσιευθούν μέχρι την Κυριακή.
Το UKIP, βασική θέση του οποίου είναι η αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει τώρα σταθερά στραμμένο το βλέμμα τους στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον επόμενο χρόνο: «Η αλεπού UKIP έχει εισέλθει στο κοτέτσι του Ουέστμινστερ», είπε χαρακτηριστικά ο Φάρατζ.

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Η Ευρώπη του χάους ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ ECONOMIST ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ



Με ένα ακραίο σκίτσο, το οποίο δείχνει τους πολιτικούς ηγέτες της Ευρώπης να βρίσκονται… ένα βήμα πριν από τον θάνατο, ο βρετανικός Economist αποτυπώνει εικονικά την εκτίμησή του περί «απόλυτου χάους» την επομένη των ευρωεκλογών.

Γιατί 15.000 οικογένειες θεωρούν ψεύτη τον πρωθυπουργo


Γιατί 15.000 οικογένειες θεωρούν ψεύτη τον πρωθυπουργό
Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων άσκησης πολιτικής από την κυβέρνηση, απέναντι στους ομολογιούχους.
Ενώ ο κ. Βενιζέλος έγραψε τον επικήδειο μας από την πρωινή εκπομπή Σαββατοκύριακο του MEGA, ο κ. Σαμαράς πήρε την σκυτάλη, και σε εκδήλωση παρουσίασης αναθεώρησης του Συντάγματος, απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, πως το υπάρχον Σύνταγμα τον ενοχλεί. Αφού διατάξεις του Συντάγματος που καθιερώθηκαν από την ιδρυτή της παράταξης της ΝΔ, αλλά και πολιτικό που αποκατάστησε την δημοκρατία στην χώρα μας, αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή, κατέλυσε το συγκεκριμένο βράδυ ο κ. Σαμαράς.

Πριν από λίγο είδα ένα νέο μας με την απελπισία ζωγραφισμένη στα μάτια του να ψάχνει στα σκουπίδια μήπως βρει κάτι να φάει.

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ,

Το θέμα για όποιον αισθάνεται Έλληνας, αφορά την επιβίωση του Ελληνικού έθνους.

Πριν από λίγο είδα ένα νέο μας με την απελπισία ζωγραφισμένη στα μάτια του να ψάχνει στα σκουπίδια μήπως βρει κάτι να φάει. Οι φιλότιμοι νέοι μας ντρέπονται να ζητιανέψουν. Ακόμα και να πάνε στα συσσίτια. Και οδηγούνται στο θάνατο.

Και αυτός ο ανάλγητος πολιτικάντης,

· Που με την εγκληματική του εσωτερική υποτίμηση εσκεμμένα στέρεψε την


αγορά από ρευστό και έκλεισε 500.000 περίπου επιχειρήσεις σκορπώντας τον θάνατο.

· Με άνω των 3.000.000 πραγματικούς ανέργους.

· Με άνω των 5.000 αυτοκτονίες (τις κρύβουν ως λέγεται εδώ και καιρό) που εξ αιτίας του έχουμε.

· Αυτός που για εγκληματικούς λόγους εκχώρησης του κράτους στις εταιρείες των καταστροφέων του Ελληνισμού, απέλυσε ανάλγητα και απολύει εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, ακόμα και τις καθαρίστριες,

· Που έκανε και τους υπόλοιπους Έλληνες να ζουν μέσα στο άγχος για το πότε θα έρθει η σειρά τους,

· Αυτός που καταλήστεψε όλες τις συντάξεις και ετοιμάζεται να συνεχίσει τη ληστεία και την καταστροφή μετά τις εκλογές.

· Αυτός που ξεπουλάει τον Εθνικό πλούτο κάτω από το 10% της αξίας του, ακόμα και στους τούρκους και άπειρα άλλα, αυτός ,

Συνεχίζει να παραμυθιάζει τον κόσμο για να τον εξαπατήσει όπως τόσες άλλες φορές ώστε να αποτελειώσει το εγκληματικό έργο των γερμανών αφεντικών του, όντας μαριονέτα μη πρωθυπουργός.

Άφησε τώρα τα Ζάππεια και άρχισε τα Μπενάκεια. Με το ηλίθιο του σύνθημα «Σταθερά Βήματα Μπροστά» στην καταστροφή.

Κύριοι Βουλευτές της ΝΔ, αυτός μπορεί να μην ντρέπεται να παραμυθιάζει τον κόσμο (θυμηθείτε, Κάθε χρόνο, η ανάπτυξη προβλέπεται… του χρόνου,

), εσείς όμως μέχρι πότε θα γίνεστε συνένοχοι στο «έργον» του;;!!!!

Δείτε κατωτέρω «θέσεις εργασίας» που θα «χρειαστεί» να εισάγουμε και ξένα εργατικά χέρια.

Αποτελεί Εθνική ανάγκη να τον διώξετε άμεσα πριν έρθει μετά τον οικονομικό όλεθρο που έσπειρε και Εθνική καταστροφή ακρωτηριασμού της Ελλάδας.


Ευριπίδης Μπίλλης

Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

http://olympia.gr/

Αφιέρωμα στη Μάχη της Κρήτης...



Τέλη Μαΐου 1940: Οι Γερμανοί επιχειρούν να καταλάβουν την Κρήτη από αέρος. Γνωρίζουν στο πετσί τους τι θα πει ελληνική ψυχή. Οι περήφανοι Κρητικοί αντιστέκονται μέχρις εσχάτων στους πολυπληθέστερους εισβολείς, παραδίδοντας μαθήματα ηρωισμού σε όλον τον πλανήτη.
Τέλη Μαΐου 2014: Οι Γερμανοί έχουν ήδη καταλάβει την πατρίδα δια των μνημονίων. Θα τους δείξεις στην κάλπη ότι η ελληνική σου καρδιά χτυπάει ακόμη; Θα στείλεις σπίτια τους τους εν Ελλάδι υποτακτικούς τους; Θα κάνεις τον πλανήτη να μιλάει πάλι για εσένα;

Καμμένος: Η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές

Την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα και την πεποίθηση ότι «η κυβέρνηση θα συντριβεί στις ευρωεκλογές και θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις» και πως η ψήφος στις ευρωεκλογές «δεν είναι χαλαρή ψήφος» εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος.

Εκτίμησε ότι στις ευρωεκλογές θα αποτυπωθεί στις κάλπες η αντίδραση των πολιτών, ειδικά του Νότου, «απέναντι στην προσπάθεια της αλλαγής της Ευρώπης των λαών, στην Ευρώπη των τραπεζιτών» ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εσωκομματικές εξελίξεις, στην περίπτωση που το κόμμα του δεν φέρει θετικά αποτελέσματα την Κυριακή.


Τρίτη 20 Μαΐου 2014

13-05-2014: Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή προσβολής του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους με κακόβουλο λογισμικό

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 13 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου για την αποφυγή προσβολής του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους με κακόβουλο λογισμικό
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, σχετικά με την κυκλοφορία ενός νέου ιού, ο οποίος εμφανίσθηκε στο διαδίκτυο στις 10/5/2014, ενώ διαδίδεται μέσα από διάφορα βίντεο τρόμου, που προσπαθούν οι χρήστες του διαδικτύου να «ανοίξουν» και τα οποία προσβάλουν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή με κακόβουλο λογισμικό.
Ειδικότερα, μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο αυτό λογισμικό αποκτά τη δυνατότητα να εκτελεί διάφορες παράνομες ενέργειες, εν αγνοία του χρήστη, όπως απενεργοποίηση ρυθμίσεων ασφαλείας του συστήματος και πιο συγκεκριμένα το firewall, έτσι ώστε να ανοίξει κερκόπορτες (backdoors) για άλλα μολυσμένα προγράμματα.
Επίσης, παρεμβαίνει στον φυλλομετρητή (browser) αλλά και στην απόδοση του ίδιου του υπολογιστή, αλλάζοντας την αρχική σελίδα και την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης (του φυλλομετρητή). Παράλληλα, αρχίζουν να εμφανίζονται ανεπιθύμητα διαφημίστηκα banners, σελίδες με συνδρομητικές υπηρεσίες μηνυμάτων και κακόβουλα αρχεία για κατέβασμα. Τέλος υπάρχει η δυνατότητα υποκλοπής κωδικών και άλλων κακόβουλων ενεργειών (όπως αποστολή spam emails κ.λπ.)
Σημειώνεται ότι στη ροή ενημερώσεων του facebook εμφανίζονται αναρτήσεις οι οποίες φαίνονται σαν “βίντεο” με περίεργο - σοκαριστικό περιεχόμενο, προτρέποντας τους χρήστες να πατήσουν στην ανάρτηση προκειμένου να δουν το “βίντεο”.
Οι κακόβουλες αναρτήσεις εμφανίζονται με διάφορους τίτλους όπως : Vin Diesel Has Died While Filming a Deadly Scene From Fast and Furious 7, You Won't Believe What This Pregnant Girl Does, [SCHOCK] Schlimmster Motorrad Unfall Der Welt (Σόκ ! Το χειρότερο ατύχημα με μοτοσικλέτα στο κόσμο), Girl Killed herself live On Cam Just After Dad Seen Her While Doing This on cam!, με πιο διαδεδομένους τους παρακάτω τίτλους :
  • “Βίντεο” από επίθεση φαντάσματος (Alleged footage of an “actual” ghost attack).
  • “Βίντεο” που δείχνει το Aswang, ένα μυθικό τέρας από τις Φιλιππίνες (a video featuring the Aswang that is described as “a mythical shape-shifting were-dog/vampire/terrifying thing from the Philippines).
  • “Βίντεο” με γοργόνες (a video of Mermaids claiming they are back!).
  • “Βίντεο” με ένα μεγάλο, λευκό καρχαρία να επιτίθεται σε καπετάνιο πλοίου (Video of a huge great white shark tearing apart a sea captain).
Όταν κάποιος χρήστης πατήσει σε αυτές τις αναρτήσεις συνήθως του ζητείται πρώτα να κοινοποιήσει την ανάρτηση στον «τοίχο» του, για να ξεκλειδώσει το “βίντεο” (συμμετέχοντας και ο ίδιος με αυτόν τον τρόπο στη διάδοση των κακόβουλων αναρτήσεων). Στη συνέχεια εμφανίζεται μήνυμα ότι πρέπει να κατεβάσει ή να αναβαθμίσει το video player του φυλλομετρητή (browser), προκειμένου να μπορέσει να δει το “βίντεο”. Εάν ο χρήστης προβεί σε αυτή την ενέργεια τότε εγκαθίσταται το αντίστοιχο κακόβουλο αρχείο, όπως αναφέρεται πιο κάτω στις φωτογραφίες.
Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:








Καθαρίστρια βρήκε ένδεκα ξεχασμένους φακέλους με ψηφοδέλτια - σχηματίστηκε δικογραφία


κάλπη


Kαθαρίστρια σχολείου εντόπισε το  πρωί της Δευτέρας ένδεκα αριθμημένους κλειστούς φακέλους με ψηφοδέλτια, οι οποίοι δεν είχαν καταμετρηθεί, σε ένα από τα τέσσερα εκλογικά τμήματα των Μακρισιών στο δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Η γυναίκα τηλεφώνησε αμέσως στον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων, από τον οποίο ενημερώθηκε ο γενικός έφορος εκλογών αλλά και το αστυνομικό τμήμα που επελήφθη του συμβάντος.

Έτσι, σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία θα καταθέσει, μαζί με την κατάθεση της δικαστικής αντιπροσώπου που κλήθηκε στην περιοχή, και τους φακέλους, ως στοιχεία, στον εισαγγελέα. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να αποφασιστεί τι θα γίνει, αν αρκεί μια απλή επανακαταμέτρηση ή απαιτείται κάποια άλλη διαδικασία.
http://www.koutipandoras.gr/

Οι πολίτες “λίντσαραν” τον Πάχτα, αν και οι καμμενοφάγοι επιμένουν ότι ο Πάχτας θριάμβευσε, ο Καμμένος έχασε από τον Ανδρίκο κλπ κλπ.

παχτας iefimerida
ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΕΣ (εδώ):
Γιάννης Μίχος 51,13%
Χρήστος Πάχτας 46,95%
Γιάννης Τρικαλιώτης 1,92%

ΒΙΝΤΕΟ: Θρήνος χωρίς τέλος: Η Κεφαλονιά αποχαιρέτησε την «αρχόντισσά» της, Άννα Πολλάτου

ΒΙΝΤΕΟ: Θρήνος χωρίς τέλος: Η Κεφαλονιά αποχαιρέτησε την «αρχόντισσά» της, Άννα Πολλάτου


Όλη η Κεφαλονιά ήταν εκεί για αποχαιρετίσει το «χρυσό» κορίτσι της... την «αρχόντισσά» της που την έκανε να νιώσει υπερηφάνεια όταν για χάρη της, το όνομα Κεφαλονιά και Ελλάδα ακούστηκε στα πέρατα της οικουμένης.
Kαι η Ελλάδα ολόκληρη που φορώντας το εθνόσημο της τόσο την δόξασε, δίπλα της ήταν... ο πόνος βουβός και ένα τεράστιο γιατί πλανιόταν στην ατμόσφαιρα ...

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Νέα σελίδα στις Σκουριές


Νέα σελίδα στις Σκουριές

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Αριστοτέλη, με τον απερχόμενο δήμαρχο Χρ. Πάχτα να οδεύει προς την έξοδο.

Τα επίσημα αποτελέσματα δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα και με καταμετρημένο το 40% των ψήφων σε 18 από τα 45 εκλογικά τμήματα, εμφάνιζαν τον Χρ. Πάχτα να συγκεντρώνει το 48,36% των ψήφων, έναντι 49,43% που έπαιρνε ο Ι. Μίχος, επικεφαλής του Κινήματος Ανάπτυξης, στο οποίο συνασπίστηκε το σύνολο του κινήματος κατά της εξόρυξης.

Υπενθυμίζεται πως ο Ι. Μίχος είχε εκλεγεί από τη συνέλευση των κατοίκων με δημοκρατικές διαδικασίες.
Πληροφορίες από την περιοχή με βάση τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα τον ήθελαν να κερδίζει τον δήμο με σχεδόν 51%, έναντι περίπου 47% του κ. Πάχτα. Στο 2,22% εμφανιζόταν ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ι. Τρικαλιώτης.

ΨΗΦΙΣΑΝ 1350 ΔΗΜΟΤΕΣ ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 4.700 Αυτοδιοικητικές: Στο 72% η αποχή στο Βελβεντό

Στο 72% έφτασε στο Βελβεντό το ποσοστό της αποχής από τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, καθώς η συμμετοχή διαμορφώθηκε στο 28%, αφού ψήφισαν 1350 δημότες σε σύνολο 4.700 εγγεγραμμένων.

Αυτοδιοικητικές: Στο 72% η αποχή στο Βελβεντό
Τα παραπάνω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην δήμαρχος Βελβεντού Μάκης Μπελιάς, αναγνωρίζοντας, ωστόσο, ότι συνήθως στις δημοτικές εκλογές ψηφίζουν περίπου 3.200 άνθρωποι από την περιοχή, διότι πολλοί δημότες διαμένουν εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή εκτός Ελλάδος.
Ο κ. Μπελιάς ρωτήθηκε αν είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, δεδομένης της απόφασης που ελήφθη στο τοπικό δημοψήφισμα τον περασμένο Μάρτιο, όπου αποφασίστηκε η αποχή των κατοίκων του Βελβεντού από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ένταξή του στον ενιαίο καλλικρατικό δήμο Σερβίων-Βελβεντού.
«Το ζήτημα δεν έχει να κάνει με το αποτέλεσμα της συμμετοχής του κόσμου στον πρώτο γύρο των εκλογών. Έχει να κάνει πλέον με τη συμμετοχή όλων- και εκείνων που είχαν ψηφίσει υπέρ της αποχής και εκείνων που είχαν ψηφίσει κατά- στη συνέχιση του αγώνα για την αυτοδιοίκηση της περιοχής και στην προσπάθεια ανασύστασης του δήμου Βελβεντού» απάντησε.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού οδηγείται, την ερχόμενη Κυριακή, σε δεύτερο γύρο αυτοδιοικητικών εκλογών, καθώς, με ποσοστό ενσωμάτωσης 98,28% ο μέχρι τώρα δήμαρχος Βασίλης Κωνσταντόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 44,22% και θα αναμετρηθεί με τον Αθανάσιο Κοσματόπουλο (μέχρι τώρα θεματικό περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή) που έλαβε 40,12%.
Προκειμένου να προσδιορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στον δεύτερο γύρο, οι κάτοικοι του Βελβεντού καλούνται αύριο σε νέα γενική συνέλευση.

Google doodle: Αφιερωμένο στα 40 χρόνια του θρυλικού κύβου του Ρούμπικ


Google doodle: Αφιερωμένο στα 40 χρόνια του θρυλικού κύβου του Ρούμπικ

Με ένα διαδραστικό doodle με το οποίο ο χρήστης μπορεί να δοκιμάσει την ικανότητά του και να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, η Google τιμά τα 40 χρόνια από τη δημιουργία του πιο διάσημου μηχανικού παζλ στον κόσμο.
Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι τρισδιάστατο μηχανικό παζλ. Επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής Έρνο Ρούμπικ.
Έως τον Ιανουάριο του 2009, 350 εκατομμύρια κύβοι έχουν πουληθεί παγκοσμίως κάνοντας τον το καλύτερο παιχνίδι παζλ σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ευρέως θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο
Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί).
Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα. Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος.
Διάφορα άλλα παζλ έχουν παραχθεί με διαφορετικό αριθμό αυτοκολλήτων, όχι όλα από τον Ρούμπικ. Η αρχική 3×3×3 εκδοχή του κύβου γιόρτασε την 30ή επέτειο της το 2010.
imerisia.gr

Πολιτικός σάλος: Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πουλάνε 13 παραλίες


Πολιτικός σάλος: Μια εβδομάδα πριν τις εκλογές πουλάνε 13 παραλίες

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι διάσημες παραλίες του Σίμου και του Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο - Θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών, οι οποίοι θα αποκτήσουν αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για 50 χρόνια

Τις δύο -και μοναδικές- παραλίες της Ελαφονήσου, Σίμο και Σαρακίνικο, θέλει να... αξιοποιήσει το ΤΑΙΠΕΔ, γι' αυτό και τις βγάζει «στο σφυρί». Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.
 

Βαρύτατες καταγγελίες Μιχαλολιάκου και Δρίτσα - Απάντηση Μώραλη



Λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης ο απερχόμενος δήμαρχος Πειραιά κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών καταγγελία, σύμφωνα με την οποία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της περιοχής, κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας είχαν στηθεί από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη τραπεζάκια με έντυπο εκλογικό υλικό.


Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η Εκδίκηση του Καραμανλή "βαρύς πέλεκυς"... Καταρρέει η Ν.Δ. του Σαμαρά.




Πάτο έχουν πιάσει τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας.

Όσο κι αν προσπαθούν στο επιτελείο του Σαμαρά να βάλουν ένα τέλος στην κατρακύλα, των ποσοστών του κόμματος.    Μάταιος κόπος!

Ένας, ένας οι ψηφοφόροι της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης εγκαταλείπουν το μόρφωμα 
Σαμαρό-Βενιζέλου και αποφασίζουν να δώσουν ένα ισχυρό ράπισμα στον Μεσσήνιο πολιτικό.