Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Β. Καπερναρος: Οι φαρισαίοι Καμινης – Σπηλιωτοπουλος, να μας πουν…


 

«Υπάρχει νόμος για την Αγία Σοφία της Τραπεζούντας;».

«Επειδή η υποκρισία σε αυτή την προεκλογική περίοδο βασιλεύει, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος ψήφισε το νόμο για το τζαμί στην Αθήνα και σήμερα
αποφάσισε να υιοθετήσει τη δέσμευσή μας για τοπικά δημοψηφίσματα, ο κ. Καμίνης που επικαλείται τον Ευρωπαϊκό χαρακτήρα της Πρωτεύουσας να κοιτάξει πρώτα την κατάντια της πόλης που είχε την ατυχία να τον έχει δήμαρχο και μετά να μας διδάξει πολιτισμό.

Δυναμικά οι Ανελ για Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


























Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ικανά και δυναμικά στελέχη κι όπως φαίνεται ρίχνουν όλα τα βαριά χαρτιά τους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.Μετά την υποψηφιότητα Χαϊκάλη για Περιφέρεια Αττικής έρχεται αυτή του Τέρενς Κουίκ για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση ήδη στις γύρω περιοχές το όνομα του ακούγεται σαν το μεγάλο φαβορί.

Το τελευταίο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη


 

του Μίκη Θεοδωράκη
«Ή τώρα ή ποτέ»! Κι όταν λέω «ποτέ», το εννοώ. Γιατί εάν ο ελληνικός λαός δεν... αδράξει αυτή την τελευταία ευκαιρία, θα είναι χαμένος, γονατισμένος, εξαθλιωμένος και ντροπιασμένος για πάρα – πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. ϊσως και για αιώνες».
Είσαι νέος. Διάβασε καλά! Αν θες διαφώνησε, αλλά μην αδιαφορείς! Η πατρίδα εκπέμπει σήμα κινδύνου. Δεν ακούς; Ποιόν περιμένεις να τη σώσει; Ποιόν περιμένεις να σε σώσει; Κατάλαβέ το.
Η λαίλαπα του πολέμου, του ακήρυκτου πολέμου που ζούμε, είναι ανεξέλεγκτη. Ο εχθρός έχει ήδη περάσει το κατώφλι του σπιτιού σου. Όσο κοιτάμε, βέβαια, την τηλεόραση δεν το αντιλαμβανόμαστε. Δεν θα βγει, όμως, από εκεί κανένας σωτήρας…

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες

Δημοσκόπηση VPRC: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες - Στο 11% η ΧΑ, στο 7,5% το Ποτάμι 

Προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές 2014, δίνει νέα δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό της ιστοσελίδας newsit.
Στην ίδια δημοσκόπηση, τρίτο κόμμα εμφανίζεται η «Χρυσή Αυγή» με 11% και αμέσως μετά ακολουθεί το «Ποτάμι» με 7,5%

Το ΔΝΤ βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι!

Το ΔΝΤ βλέπει εκλογές στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι! 


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr ο Τόμσεν ενημέρωσε τους επικεφαλής του ταμείου για την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην χώρα
Έντονη νευρικότητα επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στους κόλπους του ΔΝΤ, υπό τον φόβο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Βόμβα μεγατόνων Κασιδιάρη στη Βουλή: Υπάρχει βίντεο με τον ίδιο τον Σαμαρά να παρεμβαίνει σε δικαστικό! Τον αποκαλεί "Παναθηναϊκάκια"



Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής βάζει στο κάδρο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό

- Υποστήριξε πως υπάρχει οπτικοακουστικό υλικό με τον Αντώνη Σαμαρά να μιλά με δικαστικό
- Τον "φωτογράφισε" λέγοντας πως «είναι κι αυτός Παναθηναϊκός (όπως ο Μπαλτάκος), έχει τρισύλλαβο όνομα και την ίδια κατάληξη»
- Γκάφα από τη Σοφία Βούλτεψη, αντί να απαξιώσει τα λεγόμενα του Ηλία Κασιδιάρη εκτίμησε πως έχουν υποκλαπεί συνομιλίες του πρωθυπουργού
- Νίκος Βούτσης: Δεν έχω ποτέ συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή

Μετά τις αποκαλύψεις του Ηλία Κασιδιάρη για τη συνομιλία του με τον τέως γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκο και το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έριξε σήμερα, από το βήμα της Βουλής, μια ακόμη βόμβα μεγατόνων.

Όταν ο πράκτορας συλληφθεί ο άγραφος νόμος λέει πως δεν τον ξέρει κανένας




Από τον Τάσο Σιδερίδη
Λοιπόν αρκετά η κοροϊδία…


Δεν είναι μόνο ψεύτες και λιγδιάρηδες, είναι και δειλοί, θρασύδειλοι. Πιάστηκαν με τη γίδα στη πλάτη και αντί να βάλουν την ουρά στα σκέλια έχουν το απύθμενο θράσος και βγαίνουν στα τηλεοπτικά παράθυρα με φτηνές δικαιολογίες να μας πουν ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ το αφεντικό τους δεν γνώριζε.

Για όσους δεν ξέρουν να σας πληροφορήσω (κάποτε έκανα κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ) ότι ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης είναι το Νο 2 μετά τον Πρωθυπουργό.

Είναι το δεξί χέρι, πόδι, εγκεφαλικό ημισφαίριο του πρωθυπουργού. Φίλος του Σαμαρά από το 1972 ήταν ο Μπαλτάκος. Τη θέση αυτή την πήρε από την πρώτη στιγμή που ο Σαμαράς έγινε πρωθυπουργός που για όσους ξέρουν ο άνθρωπος δεν ήταν τυχαίος αλλά προετοιμαζόταν για αυτή τη θέση.

Η υποψήφια δήμαρχος της Κομοτηνής & εκλεκτή της Ν.Δ επισκέφτηκε Τουρκόψυχο σύλλογο!



komotini-ypopsifia-dimarxos-tourkopsixoi
Η Φελίνα Καζάκου υποψήφια για τον δήμο Κομοτηνής υποστηριζόμενη από το κόμμα της Ν.Δ., επισκέφτηκε τηνΠολιτιστική-Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BAKEŞ).

Στην επίσκεψη που έκανε η Φελίνα Καζάκου στις 3 Απριλίου στα γραφεία της BAKEŞ στην Κομοτηνή, την συνόδεψε ο Χασάν Χασάν-μηχανικός και εκ των μειονοτικών υποψηφίων της.
Ο πρόεδρος της BAKEŞ Γκαλίπ Γκαλίπ, η Γ.Γ. Γκιουλάι Μεχμέτ και η Γενική Διευθύντρια Περβίν Χαίρουλλάχ που υποδέχτηκαν την Καζάκου και τον Χασάν, συζήτησαν μαζί τους πιθανά σχέδια του δήμου Κομοτηνής και πιθανές συνεργασίες.

Άντε!..και καγκελάριοι!..



Γιά να το ξανασκεφτούμε όσο πιό απλά γίνεται, να το εμπεδώσουμε: Ένα κόμμα που κυβερνάει, εκμεταλλεύεται την εξουσία αυτή, και διαλύει ένα άλλο κόμμα χρησιμοποιώντας την Δικαιοσύνη, για να του πάρει τις ψήφους!
Με αυτή την λογική και την πρακτική, αύριο-μεθαύριο θα βαλθεί να διαλύσει ένα άλλο κόμμα, άλλου χώρου, και μετά ένα άλλο, κι ένα άλλο..

Θα πείτε ότι το ίδιο έκαναν και οι συνταγματάρχες, κι ακόμα πιό απροκάλυπτα: καταργούσαν όλα τα κόμματα!
Πολύ σωστά! Εκείνοι όμως είχαν κηρύξει πριν Στρατιωτικό Νόμο, και είχαν αναστείλλει τα μισά άρθρα του Συντάγματος! Μετά απ' αυτό όλα τ' άλλα ήταν αναμενόμενα.

Ετούτοι εδώ όμως, οι σημερινοί κυβερνώντες ορκίζονται στο Σύνταγμα! Ομνύουν!! Κόβουν τις φλέβες τους άμα τους το πειράξεις!!!
Με προεξάρχοντα μάλιστα τον Χυδαίο ''συνταγματολόγο'', έχουν εφεύρει καινούργιο όρο, κι έχουν συστήσει ένα ανύπαρκτο ''Συνταγματικό τόξο''!

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Γρηγοράκος - "Πολύ πιθανές οι τριπλές εκλογές" είπε ... μέχρι που τον έβαλαν να τα «μαζέψει»



Γρηγοράκος – “Πολύ πιθανές οι τριπλές εκλογές” είπε … μέχρι που τον έβαλαν να τα «μαζέψει»
 Απειλεί για να φοβίσει ή απλά δεν μπορεί να σταθεί άλλο η κυβέρνηση; Πριν λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, δήλωσε σχετικά; «Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι με αυτά που γίνονται σήμερα, δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές».

Μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για το νομοσχέδιο που καθορίζει τον τρόπο των ευρωεκλογών είπε «δεν μπορώ να αποκλείσω να έχουμε τριπλές εκλογές μετά τις τελευταίες εξελίξεις».

Πρόσθεσε ότι θα γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση μετα και το σχετικό αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και εκεί «να δούμε εάν η κυβέρνηση αντέχει να πάει σε εκλογές».

Έβαλαν τον Λ. Γρηγοράκο να τα «μαζέψει» για τις τριπλές εκλογές…

Σφοδρή επίθεση Καμμένου στα παπαγαλάκια της διαπλοκής

 

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε πριν λίγα λεπτά μέσω facebook ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος με αφορμή δημοσιεύματα που τον ήθελαν να είναι κουμπάρος με τον Παναγιώτη Μπαλτάκο.

Η νέα εντολή Σαμαρά δόθηκε: Τα μίντια να λένε ότι φταίει μόνο ο Μπαλτάκος!

Η νέα εντολή Σαμαρά δόθηκε: Τα μίντια να λένε ότι φταίει μόνο ο Μπαλτάκος!

Όχι ότι δεν το περιμέναμε. Όχι ότι δεν τους είχαμε ικανούς. Απλά, κάθεσαι και αναρωτιέσαι. έχουν όρια;

Το κλίμα που δημιουργούν τα συστημικά μίντια, οργανωμένα και απολύτως καθοδηγούμενα, ήδη εδώ και ώρες, είναι ότι ο Μπαλτάκος τον τελευταίο καιρό είχε αυτονομηθεί! Με εντυπωσιακή ομοιότητα (που παραπέμπει σε κυβερνητικό non paper) τα μίντια βομβαρδίζουν την κοινωνία με τις «έγκυρες» πληροφορίες του Μαξίμου

Τώρα, μας λένε:
Ο κ. Μπαλτάκος κάποια στιγμή αυτονομήθηκε και έκανε προσωπική πολιτική εν αγνοία και σε βάρος του πρωθυπουργού που τον εμπιστεύθηκε.

Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πέφτει η κυβέρνηση


Οι τρεις λόγοι για τους οποίους πέφτει η κυβέρνηση
Από την κρυφή κάμερα Κασιδιάρη πρέπει να κρατήσουμε 3 σημαντικά σημεία:



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΕΦΤΕΙ 1
Ο Μπαλτάκος αποκαλύπτει ότι ο Σαμαράς εξαγριώθηκε με τους υπουργούς του, Δένδια και Αθανασίου, γιατί μία μέρα πριν την αποφυλάκιση Κασιδιάρη (2 Οκτωβρίου 2013), ο Αντώνης Σαμαράς βρισκόταν στην Αμερική και έδινε λόγο στο αμερικανικό σιωνιστικό συνέδριο! Στο οπτικοακουστικό υλικό ο Μπαλτάκος λέει για τον Σαμαρά: «Πήρε τους άλλους δύο και τους γάμησε τα πρέκια. Τον Αθανασίου και τον Δένδια».

Μας κυβερνούν ένα μάτσο πουλημένα, δειλά, δοσιλογάκια.


Τι ζητάμε από τον κόσμο, από έναν κόσμο που στην πλειοψηφία του είναι άνεργος και απλήρωτος? Κάποιοι εδώ και μήνες άλλοι χρόνια ολόκληρα.
Τι ζητάμε από τις οικογένειες που ζουν από την καλοσύνη και την φιλανθρωπία, από οικογένειες που τα παιδιά τους δεν έχουν κολατσιό στο σχολείο πόσο μάλλον ένα δεύτερο τετράδιο και μολύβι ή την πολυτέλεια μιας ξένης γλώσσας?
Τι ζητάμε από τον συνταξιούχο που στέκεται στις ουρές στα συσσίτια και στα πολυιατρεία με εθελοντές γιατρούς?
Τι ζητάμε από όσους εξοντώθηκαν οικονομικά και έχασαν το σπίτι τους ή την μικρή επιχείρησή τους και από νοικοκυραίοι κατάντησαν ζητιάνοι?
Ζητάμε να ασχοληθούν με Μπαλτάκους, Κασιδιάριδες και success story? Αν ναι τότε είμαστε εκτός τόπου και χρόνου. Πόσοι νομίζετε από αυτούς θα ασχοληθούν αύριο να διαβάσουν εφημερίδες ?

Αποκλειστικά τα έγγραφα που κατέθεσε ο Καμμένος στην βουλή και επιβεβαιώνουν το σενάριο των τριπλών εκλογών.

Καταγγελία Καμμένου

Πρόβα τριπλών εκλογών σχεδιάζει το επιτελείο των προσκυνημένων της τρόικας

Για την μεθόδευση των Σαμαρά Βενιζέλου για τριπλές εκλογές το Μάιο και δραπέτευση των κυβερνώντων έγραφε χτες ο Βολταίρος και σε λιγότερο από 24ώρες έρχεται ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταθέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την δόλια μεθόδευση της προσκυνημένης κυβέρνησης.

Ο διαγωνισμός για την προμήθεια των 30.000 καλπών, ήταν φωτογραφικός και διήρκεσε 7 ώρες.Για να δούμε θα παρέμβει αυτεπάγγελτα ο εισαγγελέας για την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος;

Εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

https://drive.google.com/file/d/0B2VarKD_ow-aZlZIaVVJMk1DX1k/edit?usp=sharing

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΛΠΩΝ
https://drive.google.com/file/d/0B2VarKD_ow-aX0FVMjU0a0lEdGs/edit?usp=sharing






Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

Σε επικοινωνιακό αδιέξοδο το επιτελείο του Σαμαρά...




Είναι ο "μέτρ" της παραπληροφόρησης και υπεύθυνος της επικοινωνιακής πολιτικής του Μαξίμου.

Έχει προσπαθήσει πολλές φορές να βγάλει το μαύρο  άσπρο, με τη βοήθεια μαύρου χρήματος που ρέει άφθονο...

Τώρα όμως τα έχει βρει σκούρα...

Μουδιασμένο όλο το επιτελείο του Σαμαρά .
Τους έχουν κυριεύσει πανικός και τρόμος γιατί φοβούνται ντόμινο αποκαλύψεων...

Τι έπαθες βρε Γιώργο...πως θα τον σώσεις τον κολλητό σου  τον προσκυνημένο;

Ξεκίνα την λάσπη και την σπίλωση...το ξέρεις το έργο καλά!

Εμείς πάντως σε κατανοούμε είναι δύσκολες τούτες  ώρες...

Κουράγιο αδελφέ...



Καμμένος: «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση»

Καμμένος: «Να παραιτηθεί η κυβέρνηση» 


«Έχουμε μια εξέλιξη που με κάνει να αναρωτιέμαι γιατί δεν είναι γεμάτη η Βουλή αυτή τη στιγμή» είπε ο Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στο επίμαχο βίντεο όπου εμφανίζεται ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης να συνομιλεί με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Συνομιλία ΣΟΚ Κασιδιάρη - Μπαλτάκου (VIDEO)



Ακούστε την ηχογράφηση που ισχυρίστηκε από το βήμα της Βουλής ο Καισδιάρης

Τον ισχυρισμό ότι έχει στην κατοχή του ηχογραφημένο οπτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που είχε με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Παναγιώτη Μπαλτάκο, διατύπωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών του κόμματος του.
Ο κ. Κασιδιάρης διάβασε απομαγνητοφωνημένο, όπως είπε, το κείμενο στο οποίο ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει στον ίδιο ότι ο πρωθυπουργός αντέδρασε έντονα και καταφέρθηκε κατά των υπουργών Δένδια και Αθανασίου, όταν ο ανακριτής πήρε απόφαση να μην προφυλακιστούν εκτός από τον ίδιο και οι συνάδελφοί του Μίχος και Παναγιώταρος.
Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο και θα δει το φως της δημοσιότητας από το διαδίκτυο. Από τον χώρο φαίνεται πως Μπαλτάκος και Κασιδιάρης δεν είναι στη Βουλή

Οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες Μπαλτάκου - Κασιδιάρη
Η επιστολή Κασιδιάρη στη Βουλή


BINTEO:
http://rutube.ru/video/41f1a732d6a912dcf0ed32a37eafbfd6/?ref=logo


Διαφωνία Μπακογιάννη για το θέμα των διαγραφών. Σιωπή Σαμαρά.



f3f8bc873c3535f76bb26585d3d3e01f_XL
Μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό realfm και στον δημοσιογράφο Ν. Χατζηνικολάου, η κ. Μπακογιάννη διαφώνησε ανοικτά με τη διαγραφή του κ. Νικήτα Κακλαμάνη από τον κ. Σαμαρά και έκανε λόγο για στρατιωτικής μορφής απολυταρχικές λογικές.
Συγκεκριμένα και αφού διαφώνησε με την ψήφο του κ. Κακλαμάνη, είπε, μεταξύ των άλλων:  «Διαφωνώ με αυτή τη διαγραφή. Πιστεύω ότι είναι λάθος οι διαγραφές… Πιστεύω ότι διαγραφές και η λογική των διαγραφών στα σύγχρονα ευρωπαϊκά κόμματα δεν μπορεί να υπάρξει. Το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να λειτουργεί με τέτοιου είδους στρατιωτικής μορφής απολυταρχικές λογικές». Ακούστε το σχετικό ηχητικό (εδώ), ειδικότερα από το 13,15΄ μέχρι το 13,58΄ λεπτό.

Πετάνε ασθενείς στον δρόμο τώρα!

Πετάνε ασθενείς στον δρόμο τώρα!
Τριτοκοσμικές καταστάσεις και ανθρώπινα δράματα εξελίσσονται από το πρωί σε πολλά δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς εκατοντάδες ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτά ειδοποιούνται να φύγουν, γιατί δεν υπάρχουν πλέον γιατροί για τη νοσηλεία τους!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας, οι γιατροί του ΙΚΑ που βρίσκονται στα νοσοκομεία «Αγία Όλγα», «Ελπίς», «Σισμανόγλειο» και «Αγ. Ανάργυροι» (κυρίως ογκολογικό νοσοκομείο στην Κηφισιά) τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, δηλαδή ολόκληρο τον Απρίλη, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει από σήμερα η λειτουργία των 4 αυτών νοσοκομείων.
Ήδη από το πρωί ειδοποιούνται συγγενείς των ασθενών να πάρουν τους αρρώστους τους από τα νοσοκομεία αυτά, όπου νοσηλεύονταν, και μεταξύ αυτών βρίσκονται άνθρωποι με σοβαρές καρδιοπάθειες, με νεφρικές ανεπάρκειες, καρκινοπαθείς κ.α., γιατί κλείνουν όλες οι κλινικές που λειτουργούν με γιατρούς του πρώην ΙΚΑ.

Σεισμός 8,2 Ρίχτερ και τσουνάμι στη Χιλή

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών που προκάλεσε τσουνάμι δύο μέτρων συντάραξε τη Χιλή και μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άνθρωποι. Εκκενώθηκαν παράκτιες περιοχές, ενώ κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου. Προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για τη Χαβάη και την Ονδούρα.
Η πρόεδρος της Χιλής, Μισέλ Μπατσελέτ, έχει κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις περιοχές Αρίκα, Παρινακότα και Ταραπακά.
Ο σεισμός των 8,2 Ρίχτερ ήταν σχεδόν επιφανειακός με εστιακό βάθος 20,1 χιλιόμετρα από την επιφάνεια της θάλασσας γεγονός που καθιστά την αίσθηση της δόνησης ακόμη πιο ισχυρή και είχε επίκεντρο περίπου 100 χλμ. βορειοδυτικά της μεταλλευτικού λιμανιού Ικίκουε κοντά στα σύνορα του Περού, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Κέντρο.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Χαβάη οι οποίοι παρακολουθούν την εξέλιξη των τσουνάμι μετά από σεισμικές δονήσεις δημιουργήθηκε παλιρροϊκό κύμα ύψους 2,11 μέτρων.

SZ: Στην Αθήνα η Μέρκελ στις 11 Απριλίου




Την Αθήνα θα επισκεφθεί στις 11 Απριλίου η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung στην αυριανή της έκδοση.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, σκοπός της επίσκεψης είναι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, βρίσκεται εσωτερικά υπό πολιτική πίεση.

Κουβέλης: Δεν αποκλείω βουλευτικές εκλογές μέσα στο 2014





κουβελης
Την εκτίμηση ότι δεν αποκλείεται να έχουμε βουλευτικές εκλογές εντός του 2014, αναλόγως και του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.
Ερωτηθείς αναφορικά με τη στάση του Γρηγόρη Ψαριανού, ο οποίος έχει έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την ηγεσία του κόμματος, ο Φώτης Κουβέλης σημείωσε ότι οι όποιες διαφοροποιήσεις θα πρέπει να εκφράζονται με όρους πολιτικούς και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να διαγραφεί από το κόμμα, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό.

Ο αδελφός του Άδωνι δήλωσε άπορος και χειρουργήθηκε δωρεάν



Άδωνις Γεωργιάδης Adonis Georgiadis
Με σκληρό άρθρο που αναφέρεται στον υπουργό Υγείας, με τίτλο "Το πρόσωπο της φαυλότητας", η Ελευθεροτυπία αποκαλύπτει ότι ο αδελφός του Άδωνι Γεωργιάδη όχι μόνο δήλωσε άπορος για να χειρουργηθεί δωρεάν, αλλά, ως αδελφός του υπουργού Υγείας, «βολεύτηκε» σε σουίτα του νοσοκομείου «Ελπίς».
Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας:
«Κάτοικος Κηφισιάς, ο οποίος τυγχάνει να είναι αδελφός του κ. Γεωργιάδη, δήλωσε άπορος και μέσω Κοινωνικού Ιατρείου πέτυχε την εισαγωγή του στο «Ελπίς». Χειρουργήθηκε δωρεάν. Κι αν πράγματι είναι άπορος, δεν είναι εκεί το θέμα...
Το ζήτημα είναι, όμως, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου έσπευσε να του επιφυλάξει διακριτική μεταχείριση, προφανώς επειδή είναι αδελφός του υπουργού Υγείας. Τον μετέφερε σε... «σουίτα». «Αξιος» ο μισθός της διοίκησης, που η επιλογή της αποτελεί διπλή πρόκληση.
Τόσο προς τους ανέργους και ανασφάλιστους, από τους οποίους ζητούν να πληρώσουν για τη νοσηλεία τους, ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, όσο και προς κάθε πολίτη.

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Σκάει βόμβα για Κύρτσο; ...


Για να ξέρετε κυκλοφορεί εντόνως στην πολιτικοδημοσιογραφική πιάτσα ότι σύντομα θα "σκάσει" μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται και ο φερόμενος ως υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος.
Πρόκειται για...
μια ιστορία που έχει να κάνει με τον επιχειρηματία Πέτρο Κυριακίδη και κάτι καταθέσεις σε τράπεζα της Κύπρου...
Για να δούμε...

Στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ πριν από το Πάσχα

Στην Αθήνα η Ανγκελα Μέρκελ πριν το Πάσχα 

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο-δεκαπενθήμερο του Απριλίου, πριν από το Πάσχα, αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Μ. Χρυσοβελώνη: Νόμιμο το μόρφωμα της Ελιάς;

 


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Αθανασίου και Οικονομικών κ. Στουρνάρα κατέθεσε τη Δευτέρα η βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη νόμιμη λειτουργία της «Ελιάς – Δημοκρατικής Παράταξης».

Πρόβα τριπλών εκλογών σχεδιάζει το επιτελείο των προσκυνημένων της τρόικας

 

Ο Αντώνης Σαμαράς θορυβημένος από τη δημοσκοπική του κατάρρευση αλλά και από τις υποχρεώσεις που δημιούργησε η πολιτική του στις οποίες

Πάγκαλος: «Ετσι μου 'ρχεται να ψηφίσω Σαμαρά»

 


«Είναι εντελώς απαράδεκτο αυτό που έκανε ο Παπανδρέου. Έχει ήδη πολύ μεγάλο πρόβλημα συμμετοχής στην πολιτική ζωή με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα έκανε μεγάλη ζημιά στον εαυτό του. Αυτοχειριάζεται…» δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Βήμα FM» για την αρνητική ψήφο του πρώην πρωθυπουργού.

H Ραχήλ Μακρή, ξεσκεπάζει τα σκάνδαλα της Μπουμπουκιάδας!!!



            Κατάθεση Ερώτησης & ΑΚΕ της Βουλευτού Ν. Κοζάνης κας Ραχήλ Μακρή σχετικά με πιθανή κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, ενέργειες και ‘’ύποπτες’’ δημόσιες συμβάσεις του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη

Ραχήλ Μακρή «Πιστεύοντας ότι ο Υπουργικός θώκος εξασφαλίζει ατιμωρησία απειλούν με ξαναζεσταμένα διλλήματα»

Ο Υπουργός Υγείας ανακάλυψε τον εφιάλτη. Ο Υπουργός δήλωσε ότι δεν είναι παιδάκι, αλλά χαρακτήρισε «κακομαθημένους» μια μεγάλη επαγγελματική ομάδα. Ο Υπουργός έζησε το προσωπικό παραμύθι υποτιθέμενης κατατρόπωσης  των τροικάνικων απαιτήσεων. Η μόνη αντικειμενικά παραδεκτή, βέβαια, πράξη του ήταν να ξαναζεστάνει το φοβικό επιχείρημα υποταγή ή ευρώ που έφερε τον αρχηγό του Σαμαρά στην εξουσία και του εξασφάλισε μια υπουργική θεσούλα.

Αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ή άμεση ανακούφιση; Επικίνδυνο ψευτοδίλημμα!


Παναγιώτης Μαυροειδής
Τώρα πλέον κανείς δε προβάλλει εκτιμήσεις για το τι θα γίνει με την εφαρμογή των μνημονίων και την παραμονή στην ευρωζώνη, διότι υπάρχει η ωμή πλέον πραγματικότητα. Ας τη δούμε λίγο.
Η εργατική γενοκτονία στην Ελλάδα όπως  επιβλήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ
To απλό είναι να παρατηρήσουμε: Βαριά λιτότητα, θηριώδης ανεργία, αμόκ ιδιωτικοποιήσεων, διάλυση κάθε είδους και ίχνους κοινωνικών πολιτικών.
Πολύ σωστό, αλλά δε φτάνει. Πιο επείγον και από την ακριβή καταγραφή της κοινωνικής κατάστασης, είναι να δούμε τις τάσεις για το πώς αυτή πάει να εξελιχτεί.
Ας σημειώσουμε λοιπόν τα εξής.
Πρώτο: πεθαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι συνταξιούχοι αυξάνονται με ρυθμό 100.000 άτομα ετησίως, αντί των 40.000 που συνταξιοδοτούνταν προ της οικονομικής κρίσης (Βήμα 23/3/14). Το 2009 το ασφαλιστικό σύστημα ήταν σε σχετική  ισορροπία, καθώς εισέρχονταν  σε αυτό  40.000 άτομα και έπαιρνε σύνταξη ο  ίδιος αριθμός ατόμων. Με την κρίση και τη γιγάντωση της ανεργίας,  δεν αυξάνονται οι ασφαλισμένοι, ενώ οι νέοι συνταξιούχοι - κατ' έτος - έχουν υπερδιπλασιαστεί, με τα γνωστά μέτρα εξώθησής τους από την κυβέρνηση.  Τα αποθεματικά των Ταμείων μειώθηκαν δραματικά μετά κούρεμα των ομολόγων το (PSI). Σήμερα τα διαθέτουν περίπου  4,5 δισ. ευρώ σε αποθεματικά από 26 δισ. ευρώ που ήταν το 2007! Ουσιαστικά καλύπτουν τις συντάξεις μόλις δύο μηνών.

Σώζουν τους τραπεζίτες, όχι τις τράπεζες...

 
Από το βήμα της Βουλής, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή εξαπέλυσε φοβερές καταγγελίες για τις ελληνικές τράπεζες, καταθέτοντας αποδείξεις ότι κάποια από αυτές, μετέφερε στα νησιά Κέυμαν, 25 δισεκατομμύρια ευρώ ενεργητικών κεφαλαίων.

Η απάντηση, κατά πάσα πιθανότητα, θα δοθεί αρμοδίως και εξίσου πιθανά, τίποτα παράνομο δεν διημείφθη και είναι καθ’ όλα νόμιμη αυτή η εξασφάλιση και η κ. βουλευτής "ψεκασμένη". Εφόσον είναι νόμιμη, θα είναι και ηθική η πράξη, αυτά τα ζητήματα έχουν λυθεί προ πολλού.

Εν τω μεταξύ, μας λένε ότι το εγκληματικό P.S.I. (που μην ξεχνάμε ότι το μεθόδευσε ο ίδιος, αυτός ο παρασυνταγματολόγος που και από το έδρανο του «Πρωθυπουργού» μέσα στη Βουλή, ευτελίζει καθημερινά τους θεσμούς εξαπολύοντας τακτικές, αήθεις επιθέσεις στην κοινή μας λογική) ζημίωσε και τις τράπεζες που πρέπει κι αυτές να στηριχθούν.

Το τελευταίο στάδιο του πειράματος

 
Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετατραπεί σε μια Χιλή του 1973

του system failure

Όχι σε μια Αργεντινή, αλλά σε μια Χιλή και μάλιστα της εποχής Πινοσέτ, είναι έτοιμη να μετατραπεί η Ελλάδα με την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου.

Η ιστορία του νεοφιλελευθερισμού ξεκινά με μια δικτατορία, όταν ο δικτάτορας Πινοσέτ ανέτρεψε τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο στην Χιλή, Σαλβαντόρ Αλιέντε τον Σεπτέμβριο του 1973, με την υποστήριξη των Αμερικανών, οι οποίοι μετέτρεψαν κατόπιν τη Χιλή στο πρώτο πειραματόζωο του νεοφιλελευθερισμού, με τον Μίλτον Φρίντμαν και τα "παιδιά του Σικάγο" να γίνονται σύμβουλοι του δικτάτορα. Η Χιλή μετατράπηκε σε ένα πεδίο εκμετάλλευσής από Αμερικανικές εταιρίες και ισχυρά καρτέλ και η πλειοψηφία των ανθρώπων υπέφερε από τη φτώχεια και από μια 17-χρονη βάρβαρη δικτατορία.

Χρέος σημαίνει ανισότητα και υποδούλωση


Σπύρος Μαρκέτος
 
Kάθε παιδί που γεννιέται σήμερα στην Ελλάδα χρωστά στους δανειστές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς και όλες κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι. Πώς είναι δυνατό να δεχόμαστε τούτη τη σύγχρονη δουλεία, και τι σημαίνει; Πώς φτιάχτηκε το χρέος; Γιατί; Μπορεί να πληρωθεί; Αλλά ακόμη και αν θα μπορούσε, που φυσικά δεν μπορεί, πρέπει αλήθεια να πληρωθεί; Γιατί; Νομιμοποιείται κάτι τέτοιο; Είναι σωστό και αξιοπρεπές; Δεν είναι αφηρημένα ερωτήματα όλα αυτά, αλλά από τις απαντήσεις που τούς δίνουμε συλλογικά φτιάχνονται οι ίδιες οι ζωές μας.
Το χρέος προς τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς συμπυκνώνει και αναπαράγει σχέσεις εξουσίας κι εκμετάλλευσης στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος. Διόλου δεν μοιάζει με το ιδιωτικό χρέος μεταξύ, ας πούμε, δυο γειτόνων. Είναι πολύ πιο κοντά στο φόρο υποτελείας που πληρώνει εσαεί ο αδύναμος στον δυνατό, παρά στο εικοσάρικο που επιστρέφεις στη φίλη σου, από την οποία το είχες δανειστεί. Σχέση εκ κατασκευής ανισότιμη και άδικη, παγιώνει την κοινωνική πόλωση και ακυρώνει κάθε έννοια δημοκρατίας. Ο κόσμος πρέπει να δει τούτη τη ριζική διαφορά, κι εδώ χρειάζεται τους διανοούμενους και τις ηγεσίες της αριστεράς.