Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Τα "οικονομικα" συνεπικουρουν την "πολιτικη"



κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*

Η σημερινή “επιστήμη” της οικονομίας έχει την ακρίβεια που είχε η “επιστήμη” της μετεωρολογίας πριν ανακαλυφθούν τα computers.
Εκτός αυτού χρησιμοποιείται κατα βούλησιν απο τους πολιτικούς.Η μόνη χρησιμότητά της μπορεί να είναι για τους παίκτες των χρηματιστηρίων, ώστε να προσεγγίζουν καλύτερα τον τυχερό τους στόχο.Κάτι σαν τις αναλύσεις και τα προγνωστικά των αθλητικών εφημερίδων προκειμένου να κερδίσεις το Στοιχημα.Η φημολογουμενη "πολυετής επιμήκυνση" που θα συνοδευται από σημαντική μείωση των επιτοκίων, θα απαλλάξει μεν τον κάθε Στουρνάρα από το κόστος των τόκων στους ετήσιους προυπολογισμούς αλλά θα αφαιρέσει κάθε πνοή από την Ελληνική οικονομία γιατί το μέγεθος του χρέους θα την σκιάζει και θα την καθιστά Αντι-επενδυτικό τόπο.Είναι πολύ δύσκολο Έλληνες ή ξένοι επενδυτές να επενδύσουν σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που το χρέος της την καθιστά βραδυφλεγή βόμβα.
Η μοναδική λύση αν έχουν την βούληση να λύσουν το πρόβλημα, είναι να διασυνδεθεί ο ρυθμός αποπληρωμής του χρέους με τον ρυθμό μεγένθυσης της οικονομίας που θα φέρει η ανάπτυξη όταν αυτή υπάρξει.Υπάρχει και το προηγούμενο της Γερμανίας που ρύθμισε στις αρχές της δεκαετίας του '50 το τεράστιο χρέος της με ρήτρα ανάπτυξης.

Ομολογία Εβραίου μεγαλοτραπεζίτη: «Διαλύουμε τα έθνη για να τα ενώσουμε γύρω μας»

Στο βιβλίο του “Geneva Versus Peace” («Γενεύη Εναντίον Ειρήνης») του 1937, ο Comte de Saint Aulaire, (1866-1954), Γάλλος πρεσβευτής στο Λονδίνο μεταξύ 1920-24, υπενθυμίζει μια συνομιλία που είχε σε ένα δείπνο με τον Εβραίο Διευθυντή της τράπεζας Kuhn Loeb, Otto Kahn, (1867 – 1934), (φώτο) η οποία έλαβε χώρα λίγο μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Διαβάζουμε στο “Geneva Versus Peace” σελ. 78-85 :

"Έχω διατηρήσει στη μνήμη μου τη συνομιλία με έναν από αυτούς τους οιωνοσκόπους με τους οποίους ήμουν γείτονας στο τραπέζι, σε ένα από αυτά τα διεθνή δείπνα ... Είχε γίνει διευθυντής μιας μεγάλης τράπεζας της Νέας Υόρκης, ένας από εκείνους που είχαν χρηματοδοτήσει την μπολσεβίκικη επανάσταση.

.. Ένας συνάδελφος επισκέπτης τον ρώτησε πώς ήταν δυνατό να υπάρχει υψηλή χρηματοδότηση για να προστατευθεί ο μπολσεβικισμός, ένα σύστημα εχθρικό ... για τον τραπεζικό κλάδο ... Ο φίλος μας ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής της αποστολής για τη διατροφή [τους πεινασμένους] κατέβασε μια γουλιά κρασί από ένα μεγάλο ποτήρι, σταμάτησε για μια στιγμή, πήρε μια μεγάλη ρουφηξιά από το τεράστιο πούρο του ... και στη συνέχεια είπε :

ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΤΕΡΜΑ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!



Το πολιτικό σύστημα της απάτης και της ρεμούλας συνθλίβεται και καταρρέει, κατατρώγοντας τις ίδιες του τις «σάρκες». Τρομοκρατεί και απειλεί ,περιστέλλει δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων! Εντέλλεται ωστόσο από τους επικυρίαρχους να σταθεί και να συνεχίσει τη γενοκτονία και τον 
εξανδραποδισμό μας! Το δόγμα του σοκ καλά κρατεί! Ο φόβος υποτάσσει, όταν δεν μετουσιώνεται σε πράξη αντίστασης κι ελπίδας.

Τη στιγμή αυτή υπάρχει ο κίνδυνος της εξοικείωσης με το «θηρίο» ή εφησυχασμού και, καθώς ο πόλεμος είναι και ψυχολογικός ,εμείς νομίζω οφείλουμε να δυναμώσουμε τον «καλό» μας εαυτό, που μας ενώνει με τους άλλους ,κι όχι τον «κακό», που μας διασπά και μας «αρρωσταίνει». Οφείλουμε να δυναμώσουμε το όποιο λαικό, ενωτικό κίνημα ή τις όποιες συλλογικότητες-πρωτοβουλίες πολιτών γεννιούνται από τα κάτω, και να ενημερώσουμε όσο γίνεται τους γύρω μας, προετοιμάζοντάς τους για γενική συνέλευση και γενική πολιτική απεργία! Είναι πια θέμα ζωής και θανάτου η συλλογική μας δράση!

ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ Γιακουματου για τους χειρισμούς της ΝΔ στην αυτοδιοίκηση… Ε, συμπτωματικά έχει και κατι θέματα ανοιχτά.


ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ σήκωσε πριν απο λιγο ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εξαπολύοντας επίθεση στη
ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές επιλογές που καπελώνουν – οπως 
χαρακτηριστικά είπε- τις τοπικές κοινωνίες. Ε, λιγο το δικιο που ειχε, λίγο το χουνέρι που του εχουν κάνει με την οικογενειακή του επιχείρηση, βγήκε και αυτος στο “βουνό”

"Από διαγνώσεις καλά πάμε,εχουμε πληθώρα γιατρών."



κωστας παντελακηςΤου Κώστα Παντελάκη*
Είναι απαραίτητη η ανανέωση του πολιτικού σκηνικού και η είσοδος νέων προσώπων ικανών και τίμιων.
Το συστημα επιβιωνει με συνδικαλιστες, με γονους πολιτικων οικογενειων και με μαυρογιαλουρους της επαρχιας.
Δυστυχώς περισσεύει η μωροφιλοφοξία, η έπαρση, η κενοδοξία και ο κυνισμός από τους διατεθειμένους να ασχοληθούν με τη διαχείριση της εξουσίας.
Για να δεχτούν να εμπλακούν άνθρωποι με ανώτερο ψυχικό και διανοητικό επίπεδο, χρειάζεται να ξεκαθαρίσει κάποιος οριστικά το τοπίο από τους αρριβίστες.
Πρέπει να μείνουν οι λίγοι άφθαρτοι του παρελθόντος και να μπούνε στα πράγματα φερέλπιδες νέοι.
Στο παρασκήνιο, κατά βάθος ξέρουν πολύ καλά τι συμβαίνει.
Αυτά που ζητούν είναι η καταστροφή της Ελλάδας.
Και αυτά που ζήτησαν και το παρελθόν ήταν η καταστροφή της Ελλάδας.
Αν συνεχίζουν να το κάνουν, δεν είναι μόνον από βλακεία ή δόλο.
Είναι και επειδή μας θεωρούν πολύ κατώτερούς τους, και επειδή μέσα από την υποτιμητική και καταστροφική μας αντιμετώπιση μπορούν να δικαιώνουν τους εαυτούς τους ότι τάχατες είναι ανώτεροι από εμάς.

«Ετοιμάζουν νοθεία στην κάλπη του Μαΐου»


Οι δύο κορυφαίοι συνταγματολόγοι, Γ. Κατρούγκαλος και Κ. Χρυσόγονος, προειδοποιούν: Αντισυνταγματική η κατάργηση του δικαιώματος των ετεροδημοτών να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής.

Καταστρατηγεί τον "Καλλικράτη" η μεταφορά των ευρωεκλογών στη δεύτερη Κυριακή.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκαλούν τεχνητή αύξηση της αποχής, ώστε να αποδυναμώσουν επικοινωνιακά το επερχόμενο εις βάρος τους αποτέλεσμα.

Ετοιµάζουν πραξικόπηµα

«Προµελετηµένη νοθεία του εκλογικού αποτελέσµατος» χαρακτηρίζουν οι συνταγµατολόγοι τη ρύθµιση που αναµένεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση και η ο οποία καταργεί τη δυνατότητα των ετεροδηµοτών να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους. 

Στόχος τους φυσικά... η αυξηµένη αποχή.

Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Το παρόν άρθρο, γραμμένο από τον καθηγητή Fabio Calabrese, εκτός των πολύ κατατοπιστικών πολιτικών και ιστορικών αναλύσεων, περιέχει και μία συγκλονιστική πληροφορία  που έχει άμεση σχέση με το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. 

 Μετάφραση –επιμέλεια Ιωάννης Αυξεντίου

Το 1991, ακριβώς είκοσι δύο χρόνια πριν, διαλυόταν η Σοβιετική Ένωση. Από τότε εισήλθαμε σε μια νέα εποχή, όπου δεν υπάρχει ένας διαιρεμένος κόσμος, όπου δεν υπάρχουν πια δύο υπερδυνάμεις που αντιπαραθέτονται σε πλανητικό επίπεδο κάθε μία με τους δορυφόρους της, αλλά υπάρχει μία δύναμη που κυριαρχεί στον κόσμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Είκοσι δύο  χρόνια είναι αρκετά για να κατανοηθεί το πρόσωπο αυτής της νέας εποχής. Λοιπόν, ένα πράγμα είναι απολύτως σαφές, ότι αυτή παρουσιάζεται  με ένα τρόπο πολύ λιγότερο ρόδινο από εκείνον που ήταν λογικό να υποθέσει κανείς την επαύριον της πτώσης του τοίχους του Βερολίνου και μετά της εξαφάνισης της Σοβιετικής Ένωσης. Φυσικά δεν νοιώθουμε νοσταλγία για τις τυραννίες με το κόκκινο αστέρι, ωστόσο ένα πράγμα έγινε εμφανές σε αυτά τα είκοσι δύο χρόνια, ότι τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό οι δύο ηγεμονικές δυνάμεις της ανατολής και της δύσης  εξουδετέρωναν η μία την άλλη, και ο σοβιετικός μπολσεβικισμός είχε τουλάχιστον ένα μειονέκτημα σε σχέση με τον αμερικανισμό, τις εσωτερικές του αστάθειες και αντιφάσεις που τελικά προκάλεσαν την διάλυση του, ενώ σήμερα, χωρίς πλέον να περιορίζεται από έναν πραγματικό ανταγωνιστή η Αμερικανική ηγεμονία πάνω σε αυτό τον πλανήτη και ο δημοκρατισμός-αμερικανισμός ως ιδεολογία που την δικαιολογεί , είχαν ευρύ πεδίο για να αποδείξουν ότι είναι μία από τις χειρότερες καταστροφές που η ανθρωπότητα έχει ποτέ συναντήσει στην ιστορία της.