Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να εκδικηθούν το σύστημα και όχι γιατί την πιστεύουν..


Του Ιωάννη Κατσούρη

 Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή για να εκδικηθούν το σύστημα και όχι γιατί την πιστεύουν..
Ο Ελληνικός λαός είναι αγανακτισμένος, αηδιασμένος, προδομένος, θυμωμένος και βέβαια συνεχίζει να είναι ανώριμος πολιτικά και συνεχίζει να κάνει επιλογές οργής ψηφίζοντας από αντίδραση, με σκοπό να εκδικηθεί και όχι να εξασφαλίσει το μέλλον της Πατρίδας του και το δικό του.!!!
Το σημερινό πολιτικό σύστημα δεν το πολεμάς με το να ψηφίζεις από αντίδραση κόμματα όπως η Χρυσή Αυγή.!!

Αναζητώντας τις ρίζες της Ελληνικής Κρίσης – μια άλλη οπτική.



Του Πέτρου Βιολάκη

Η Ελληνική οικονομική κρίση είναι εδώ και μας ταλαιπωρεί ΟΛΟΥΣ. Είναι, όμως, αποτέλεσμα ηθικής κρίσης; Είναι αποτέλεσμα πολιτικής (και όχι μόνο) διαφθοράς; Είναι αποτέλεσμα αλλοτρίωσης των θεσμών ή αποτελεί μέρος ενός παγκόσμιου παιχνιδιού κερδοσκοπίας εις βάρος της χώρας μας; Το μόνο σίγουρο είναι το γεγονός ότι το πρόβλημα της κρίσης πρέπει να ΛΥΘΕΙ ΑΜΕΣΑ, και να χτυπηθεί στη ρίζα του. Το παρόν κείμενο αποτελεί μια άλλη οπτική που αναζητά τις ρίζες του προβλήματος στο βάθος της (πρόσφατης) ιστορίας της χώρας μας. Αναζητά τα αίτια που δεν επέτρεψαν στο Ελληνικό κράτος να λειτουργήσει και να αποτραπεί η κρίση που βιώνουμε σήμερα. 
 Γιατί, όμως, δεν «δούλεψε» το ίδιο το κράτος; Γιατί καταρρέουν οι θεσμοί της Ελλάδας; Γιατί δεν υπερασπίζονται το κράτος τους οι θεσμοφύλακες, οι ίδιοι οι πολίτες;

Γιαταγάνα:Μηδενιστικές και αποπροσανατολιστικές οι δηλώσεις Ρεπούση – Κουβέλη για το μάθημα των Θρησκευτικών


Της Χρυσούλας Γιαταγάνας

Το ότι η κα Ρεπούση εξέφρασε για άλλη μια φορά προκλητικές απόψεις δεν εκπλήσσει. Εκπλήσσει όμως η κυνικότητα και ο μηδενισμός της, όταν τοποθετούμενη υπέρ της κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, το χαρακτήρισε ως προσηλυτισμό, και ζήτησε την αντικατάστασή του από μάθημα θρησκειολογίας. Άξιο να επισημανθεί είναι και ότι μετά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις της αυτές, έσπευσαν οι κ. κ. Παπαδόπουλος και Κουβέλης, να υπερασπιστούν τις θέσεις Ρεπούση, ως απόψεις της ΔΗΜΑΡ. 

Έγινε μπούρμπερη και κουρνιαχτός!

Διάβαζα ότι αυτοί οι απίθανοι τύποι της κουστωδίας της αλήθειας, οι συμβουλάτορες της κυβέρνησης των Ολετήρων, «απειλούν» πάλι, όπως και στις αρχές του καλοκαιριού, με πρόωρες εκλογές, πιθανές τον ερχόμενο Μάιο. Όμως, ο πρωθυπουργεύων σφουγγοκωλάριος, μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλεί, απειλώντας (sic) με εκλογές. Δεν απειλεί βέβαια εμάς τους ψηφοφόρους. Ξέρει πόσο μεγάλη είναι η πιθανότητα να τον στείλουμε με πρώτη ευκαιρία και χωρίς περιστροφές στον αγύριστο της οριστικής λήθης. 

Στην πραγματικότητα απειλεί τους βουλευτές που στηρίζουν το καταστροφικό έργο της κυβέρνησής του. Αυτούς που άβουλοι και μοιραίοι στηρίζουν αυτήν την χείριστη κυβέρνηση των ανθρωποφάγων. Ο εκβιασμός είναι αποτελεσματικός γιατί το ξέρουν και οι πέτρες ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν πρόκειται να διασωθούν στην επόμενη Βουλή.

ΣΟΚ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ: ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΕΑΡΗ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΔΕΝΤΡΟ!

KREMASMENH

Νεαρή κοπέλα βρέθηκε κρεμασμένη πάνω σε δέντρο, στη περιοχή της Νέας Σμύρνης σήμερα τα ξημερώματα, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Θέσπισαν bonus για τους εαυτούς τους


Μισθολογικές αυξήσεις στους τεχνοκράτες που υλοποιούν τις μνημονιακές δεσμεύσεις!

Προκλητικά bonus, εν μέσω κρίσης, θεσπίζουν για τους εαυτούς τους μεγαλοστελέχη δημόσιων οργανισμών και τεχνοκράτες που επιβλέπουν την πορεία υλοποίησης των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας.

Ερώτηση Δημαρά-Αβραμίδη για τα γενόσημα

ΓΕΝΟΣΗΜΑ

Οι δύο βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζητούν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα εν όψει του νομοσχεδίου για τα φάρμακα
Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, κατέθεσαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, θέτοντας επτά καίρια σημεία σχετικά με τα γενόσημα φάρμακα και το επικείμενο νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει κίνητρα για την αύξηση της χρήσης τους από τους ασθενείς.

”Αν δεν αρμόζει,να μην το κάνεις.Αν δεν είναι αλήθεια,να μην το λες. Αυτό να σου γίνει φυσική ροπή.”



Η εποχή της απλής διαχείρισης των πραγμάτων, φτάνει στο τέλος της.
Η λιτότητα σαφως εντείνεται ,αυτο προδιαγράφεται από τις δημόσιες τοποθετήσεις του οικονομικού επιτελείου.
Η διάψευση της προσδοκίας ανακαμψης, δηλητηριάζει ακομη περισσότερο την συλλογική ψυχολογία,οι πολιτες έχουν χάσει κάθε ελπίδα.
Το πρωτογενές πλεόνασμα κατ’ εξοχήν λογιστικό μέγεθος, η

εξαγγελία του οποιου επρεπε να γίνει ακροθιγώς, με ένα αισιόδοξο νεύμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό και όχι με τυμπανοκρουσίες.
Η Οικονομία, η Ιστορία και η Κοινωνιολογία συνεπικουρούν την Πολιτική, δεν είναι η Πολιτική.
Το χρέος,η ανεργία,η παραγωγική δομή,η ανασυγκρότηση του δημοσίου,
η αποκατάσταση στοιχειώδους κοινωνικής συνοχής,παραμένουν "καυτές
πατάτες" στα χέρια των ελληνικών κυβερνήσεων στα χρόνια που έρχονται.
Φυσικα όχι μόνο των κυβερνήσεων,θα δοκιμαστεί και η ποιότητα μιάς
κοινωνίας που αιφνιδιάστηκε,ενώ θα έπρεπε να υποψιάζεται.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για τίς αργόσυρτες και διαβλητές διαδικασίες που ξέραμε,ούτε όμως και για τα διατυμπανιζόμενα "ντού" σε ανεμόμυλους, με ψευδείς και επιφανειακους ριζοσπαστισμους, απο ανεπαρκέστατα άτομα.
Απαιτειται βραχυπρόθεσμος, μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος σχεδιασμός , σε όλο το εύρος στοιχείων εθνικής ισχύος ,DIMEFIL (Diplomatic, Information, Military, Economic, Financial, Intelligence, Law Enforcement).
Θα μετρήσει η δύναμη της επινόησης και της αντοχής!
κωστας παντελακης
πολιτευτης Αν.Ελ. Χανιων

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΟΥΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ Η ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ


Και πάλι η μπροστάρισα της «εναλλακτικής» εκπαιδευτικής ιδέας Ρεπούση είπε τα δικά της. Προφανώς τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι υμνούν τα αρχαία ελληνικά και τα συστήνουν ως τροφή για την ανθρώπινη σκέψη, τα διαβάζουν και αναλύουν και τα εξυμνούν και αυτή η βουλευτίνα θέλει να τα εξαφανίσει από την χώρα τους. Δείχνει αυτό ότι η κρίση αυτή δεν είναι απλά η ληστεία του αιώνα και το μεγάλο πείραμα, αλλά και μια συντονισμένη προσπάθεια να εξαφανίσουν από φθόνο επί της ουσίας την κληρονομιά όλης της Ευρώπης και κατόπιν την ίδια την Ευρώπη. Και όχι μόνοι άνθρωποι από την Β. Ευρώπη. Ο εχθρός είναι εντός των τειχών, μέσα· ξενομανείς ελληνόφωνοι σαν την «κυρία» αυτή. Είναι απαραίτητο να τους αποδείξουμε, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ(το πιο σύντομο ευρωπαϊκό ανέκδοτο) από την Ελλάδα και μετά αμέσως την Ιταλία(οι κοιτίδες του πολιτισμού στην Γηραιά Ήπειρο), αλλά και τις ευρωεκλογές του 2014, ότι ούτε εμείς είμαστε νεκροί, ότι υπομονή έχει και όρια(γιατί η τσέπη δεν έχει χρήματα επομένως από όρια ας μην μιλάμε) και κάνουμε πολλές παρατάσεις στο ξέσπασμά μας, ούτε πρόκειται να πεθάνουμε όλοι, όσο καλά και αν προσπαθούν και στέλνουν εκατοντάδες στην αυτοκτονία, ούτε η κληρονομιά μας είναι νεκρή. Διαβάζοντας ομαδικά, συζητώντας, κυρίως και πρωτίστως μέσω διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας για τα επιτεύγματα της Ελλάδας, σε σύγκριση και με άλλους αρχαίους πολιτισμούς, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σκεφτούν άνθρωποι πολλοί ιδέες-καινοτομίες σε όλους τους τομείς, που θα φέρει εισόδημα και επισκέπτες στην χώρα μας. Η οποία χώρα θα δείξει σ’ αυτούς όσα δεν θα τους δείξουν, για ευνόητους λόγους, οι κυβερνώντες και τα ΜΜΕ αυτών στις χώρες τους. Μόνοι μας θα δώσουμε ο ένας ζωή στον άλλο και όλοι μαζί στην πατρίδα. Και δεν θα την εκμεταλλεύονται πατριδοκάπηλοι φασίστες-δώρο της μεταπολίτευσης-. Πνοή θα γίνει και πάλι η ιστορία και τα κληροδοτήματα των προγόνων μας, όχι μόνο των αρχαίων. Μόνο έτσι θα ξεπλύνουμε την ντροπή της μεταπολίτευσης και των μνημονίων. Δεν είναι κίνηση για να γίνουν κάποιοι πλούσιοι και μέρος του συστήματος, αλλά τρόπος να βγει επιτέλους η αλήθεια των Ελλήνων στην επιφάνεια. Ας αποτύχει η ιδέα αλλά πρώτα πρέπει να αξιολογηθεί στην πράξη. Να δούμε αν στα στοιχεία και τα ντοκουμέντα οι «διανοούμενοι» της Ελλάδας θα βρουν κάτι να βρουν.
ΠΗΓΗ olympia.gr

ΑΝΕΛ: Κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα

ΑΝΕΛ: Κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα», αναφέρει το κόμμα σε δελτίο Τύπου αναφορικά με τα επεισόδια στο Πέραμα.
Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».
ΠΗΓΗ www.anexartitoiellines.gr

Παραπέμπεται για ξέπλυμα ο Μαντέλης

Παραπέμπεται για ξέπλυμα ο Μαντέλης

Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει στον πρώην υπουργό Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που διατάσσει την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση του χρηματικού ποσού το οποίο έλαβε από τη μητρική Siemens, σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000.
Οι εφέτες, με το βούλευμά τους (αριθμ. 1828/2013), διατάσσουν επίσης την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην υπόθεση του επίδικου χρηματικού ποσού, που κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή, το 1997, της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ με τη γερμανική εταιρία για την ψηφιοποίηση των κέντρων του.
Μαζί με τον κ. Μαντέλη, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει ότι το εν λόγω ποσό ήταν προεκλογική χορηγία, παραπέμπονται στο εδώλιο οι Γεώργιος Τσουγκράνης, Αντωνία Μάρκου, Ηλίας Γεωργίου και Αριστείδης Μαντάς. Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία για την υπόθεση, τον Δημήτριο Νέγρη, ενώ παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.
Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί σε δύο δόσεις, σε λογαριασμό στη Γενεύη τον οποίο είχε ανοίξει -όπως ο ίδιος παραδέχεται- χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS, ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης.
Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας, κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έρχεται η έκτιση ποινής κατ’ οίκον

Έρχεται η έκτιση ποινής κατ’ οίκον

Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, νομοσχέδιο που επιτρέπει την υπό προϋποθέσεις έκτιση ποινής φυλάκισης κατ' οίκον, προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση των φυλακών.
Το νομοσχέδιο προβλέπει την δυνατότητα έκτισης της ποινής κατ' οίκον και με ηλεκτρονική παρακολούθηση του κρατούμενου, εφ΄όσον έχει εκτίσει τα 2/5 της ποινής ή (για περιπτώσεις ισόβιας κάθειρξης) τουλάχιστον 14 χρόνια. Σε περίπτωση που εκτίει πολλαπλές ποινές, το ελάχιστο όριο κάθειρξης εντός σωφρονιστικού καταστήματος είναι τα 17 χρόνια. Του ευεργετήματος εξαιρούνται οι κατάδικοι για κακουργήματα ιδιαίτερα ειδεχθή και επιβλαβή για τη δημόσια ασφάλεια - η μεγαλεμπορία ναρκωτικών, η εσχάτη προδοσία, η σύσταση συμμορίας και η τρομοκρατική δράση, ο βιασμός, η κατάχρηση σε ασέλγεια, η παιδεραστία, η κατ' επάγγελμα ή συνήθεια παιδική πορνογραφία, η εκπόρνευση ανηλίκου, η ένοπλη ληστεία και η ανθρωποκτονία από πρόθεση (εφ' όσον στην περίπτωση αυτή δεν έχουν αναγνωριστεί ελαφρυντικά).
Το νομοσχέδιο προβλέπει επίσης, την δυνατότητα να ανατεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση των κατ' οίκον κρατουμένων, σε ιδιωτικές εταιρείες.
ΠΗΓΗ enikos.gr

Έκτακτη σύνοδος Εurogroup στα τέλη Νοεμβρίου



Μία έκτακτη σύνοδος του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου, προκειμένου να εξετάσει τα προσχέδια για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των χωρών μελών της Ευρωζώνης για το 2014, όπως ενημέρωσε σήμερα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.









Η σύνοδος θα είναι η δεύτερη του Eurogroup για τον Νοέμβριο και σε αυτήν πρόκειται να εξεταστεί εάν οι προϋπολογισμοί των χωρών του ευρώ είναι αξιόπιστοι και σύμφωνοι προς τις συστάσεις των Βρυξελλών.

Σε μια συγκυρία κατά την οποία «οι οικονομικές προοπτικές βελτιώνονται, πρέπει να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις», εκτίμησε ο Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από το Βίλνιους, όπου είχαν σήμερα την άτυπη σύνοδό τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Στο εξής, οι 17 χώρες της Ευρωζώνης οφείλουν να υποβάλλουν κάθε φθινόπωρο τα προσχέδια του προϋπολογισμού τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο συμβούλιο του Eurogroup, προκειμένου να διαπιστώνεται εάν συμμορφώνονται προς το Σύμφωνο Σταθερότητας.
ΠΗΓΗ newsit.gr

Ζωντανή η απάντηση των εργαζομένων στις "ιερές" δημοσκοπήσεις...Πρωτιά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Ε.Α.Β.


Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου για την ανάδειξη των μελών του Σωματείου των Εργαζομένων στην Ε.Α.Β, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέγραψαν ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 343 ψήφους και 4 έδρες όπως δείχνει και ο πίνακας των αποτελεσμάτων.
Ήταν η 1η νίκη απέναντι στην μνημονιακή πολιτική ξεπουλήματος.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες,όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του κόμματος στην ομιλία του στην 78η Δ.Ε.Θ. θα είναι η προμετωπίδα απέναντι σε κάθε προσπάθεια ξεπουλήματος δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας!
Οι εργαζόμενοι στην Ε.Α.Β. με την ψήφο τους στηρίζουν τους Ανεξάρτητους Έλληνες,πιστεύουν σε αυτούς και τους δείχνουν τον δρόμο!


"Πρωτογενές"... μπέρδεμα



"Πρωτογενές"... μπέρδεμα


Προσπερνάμε το γεγονός ότι το λεγόμενο «πρωτογενές πλεόνασμα», αυτή η «κουρελού» που είναι ό,τι έχει απομείνει από τη σημαία του «success story» της κυβέρνησης, ούτε «πλεόνασμα» είναι, ούτε «πρωτογενές», αλλά ένας... «γενοκτόνος» δείκτης που μεγαλώνει ανάλογα με το λογιστικό «μαγείρεμα» και - κυρίως - ανάλογα με τα κοινωνικά ερείπια που σπέρνει η κυβερνητική πολιτική.

Στεκόμαστε, εν προκειμένω, σε αυτό που ακούμε να το λένε οι «τετράγωνης λογικής» και αυθεντίας τηλεπαραθυρόβιοι στα κανάλια. Να το αναμηρυκάζουν στα ραδιόφωνα. Να το γράφουν στις εφημερίδες:

«Μα είναι δυνατόν - ρωτούν ρητορικά για να προσδώσουν τόνο εγκυρότητας και ειλικρίνειας στην κυβερνητική προπαγάνδα - τώρα που έχουμε από πάνω μας τους Ευρωπαίους, να γίνεται από την κυβέρνηση "δημιουργική λογιστική" με το πρωτογενές πλεόνασμα»;

Διπλό χαράτσι στα Ι.Χ.


Διπλό χαράτσι στα Ι.Χ.
Διπλό χαράτσι στα Ι.Χ.
Υπέρογκα χαράτσια θα κληθούν να πληρώσουν το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους οι περισσότεροι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων με κινητήρες άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να τους υποχρεώσει να εξοφλήσουν μαζί τα τέλη κυκλοφορίας του 2014 και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ.Στην τελική ευθεία για τη διαθεσιμότητα-Στις 13.00 το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.


Με επίκεντρο την κινητικότητα των υπαλλήλων και τα οργανογράμματα των υπουργείων συνεδριάζει στη 1 το μεσημέρι το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην τελική ευθεία για τη διαθεσιμότητα-Στις 13.00 το Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Η εφαρμογή της διαθεσιμότητας μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπέγραψε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς για την κατάργηση 1.000 θέσεων εργασίας από 6 υπουργεία.

Παρασκευή και 13: Είναι όντως μια γρουσούζικη ημέρα;


Παρασκευή και 13: Είναι όντως μια γρουσούζικη ημέρα;
Περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο εκτιμάται ότι υποφέρουν από τη φοβία της Παρασκευής και 13, θεωρώντας την την πλέον γρουσούζικη ημέρα του χρόνου. Διεθνής έρευνα μάλιστα έχει δείξει ότι τουλάχιστον ένας στους τέσσερις θεωρεί τον εαυτό του προληπτικό.
Ενδεικτικό των προκαταλήψεων είναι και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα περιοχές στο εξωτερικό όπου κτίρια και ξενοδοχεία δεν διαθέτουν 13ο όροφο και από τον 12ο όροφο πηγαίνουν κατευθείαν στον 14ο ενώ πολλοί δρόμοι δεν έχουν τον αριθμό 13.


Ο μαθητής που άφησε άφωνο το ελληνικό διαδίκτυο!


elegxos

Μαθητής της Α” Λυκείου αποτυπώνει μέσα σε 600 λέξεις όλη τη θλιβερή αλήθεια που βιώνουν οι άνθρωποι της ηλικίας τους και περιγράφει την άθλια κατάσταση που βιώνει καθημερινά η Ελλάδα.
Μάλιστα στο κείμενο που έγραψε επισυνάπτει τους βαθμούς του (από τη Γ” γυμνασίου) προκειμένου να δείξει ότι δεν είναι ένας ακόμα τεμπέλης που θέλει να χάσει μάθημα επαναστατώντας…

Διαβάστε την επιστολή:

Λέγομαι Κ…….. Μ……… και είμαι μαθητής της πρώτης Λυκείου στο 10ο Λύκειο Δραπετσώνας.



ΚΛΕΙΣΤΟΝ λόγω "Ανάπτυξης" του Βαγγέλη Σαμαρά.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο και όχι μόνο, επέλεξαν να δώσουν το παρόν στις κινητοποιήσεις στην ΔΕΘ,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Όσα καταστήματα είχαν "κρεμάσει" λουκέτο προσμένοντας την "Ανάπτυξη " του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης ,φιλοξένησαν μια αφίσα που προκάλεσε αίσθηση και σχολιασμούς σε ολόκληρη την πόλη ,μιας και τα κλειστά μαγαζιά τείνουν αν δεν έχει γίνει ήδη,να γίνουν περισσότερα από τα ανοικτά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να γεμίσει σχεδόν ολόκληρη η συμπρωτεύουσα με την παρακάτω αφίσα.


Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ενόχλησε ο Κώστας Γιοβανόπουλος τους "τύπος και υπογραμμός" της Τρόικα.



Έξυπνος και σημασιολογικός ο τρόπος που επέλεξε να στείλει μήνυμα,  ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος στους υποταγμένους του κοινοβουλίου.
Συνέβη σήμερα το πρωί στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, η οποία συνεδρίαζε για τον "Κώδικα Δικηγόρων".
Με την έναρξη της συνεδρίασης οι βουλευτές είδαν έναν άγνωστο, να κάθεται στα βουλευτικά έδρανα και παρακολουθεί τη συνεδρίαση με αποτέλεσμα να αρχίζουν οι ερωτήσεις.
Έκπληξη τους προκάλεσε ο "άγνωστος" όταν τους είπε ότι είναι ο συνεργάτης του βουλευτή,μιας και ο ίδιος δεν μπορούσε να παρευρεθεί.

Η συνέντευξη που "προκάλεσε" και η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην ΔΕΘ.

Π. Καμμένος: Σαμαράς και Βενιζέλος είπαν «ψέματα» στη ΔΕΘ
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξηγεί και απαντά σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων.
Αίσθηση προκάλεσε  τόσο ο καυστικός  τρόπος και η άνεση των απαντήσεων, όσο και οι θέσεις του κόμματος,που έγιναν η αιτία συζητήσεων στα αντίπαλα πολίτικα στρατόπεδα.
Δυναμικά έδωσαν το παρών μέλη και στελέχη που παρευρέθηκαν στην ΔΕΘ.
Αντιπρόσωποι  Φορέων από ολόκληρη την Μακεδονία  συναντήθηκαν και συζήτησαν τα προβλήματα που τους απασχολούν,μαζί με τους εκπροσώπους των γραμματειών του κινήματος και του προέδρου.
 Πληροφορίες θέλουν, να έχουμε εκπλήξεις το προσεχές διάστημα. 

Στο παρακάτω link  παρακολουθήστε την συνέντευξη  του Πάνου Καμμένου (10/09/2013)



 Στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο η ομιλία του Πάνου Καμμένου στην 78η ΔΕΘ (11/09/2013 )




                                         
           
                             




Νέα προβλήματα στο ΙΚΑ


Φωτογραφία για Νέα προβλήματα στο ΙΚΑ

Προβληματική αποδεικνύεται -συμφωνα με πληροφορίες- η συγκέντρωση εσόδων για το ΙΚΑ από τη νέα ρύθμιση χρεών.

Βάσει των στοιχείων που έχουν στην διάθεση τους οι αρμόδιες υπήρεσίες του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, τον Ιούλιο η νέα σε συνδυασμό με την παλιά ρύθμιση, απέφεραν από μόλις 22 εκατ ευρώ, όταν έναν χρόνο νωρίτερα, μόνο η παλιά ρύθμιση είχε αποφέρει 132 εκατ. ευρώ.



Πρόβλημα με 1.500 σε ΑΕΙ - ΤΕΙ


Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ετοιμες οι λίστες της διαθεσιμότητας που θα κλειδώσουν στο τέλος της εβδομάδας στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, το οποίο συνεδριάζει υπό την προεδρία του Αντώνη Σαμαρά την Παρασκευή, ενώ χθες και σήμερα σε καταιγιστικό ρυθμό υπογράφονται οι κοινές υπουργικές αποφάσεις που θα καταργούν τις θέσεις ανά υπουργείο θέτοντας «εκτός» συνολικά 12.500 υπαλλήλους, που αποτελούν το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο.
 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H CIA «ξεκίνησε να παραδίδει όπλα» στους σύρους αντάρτες


H CIA «ξεκίνησε να παραδίδει όπλα» στους σύρους αντάρτες

Ουάσινγκτον
Η Washington Post αναφέρει σε αποκλειστικό της δημοσίευμα ότι η CIA ξεκίνησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες την παράδοση οπλισμού στους σύρους αντικαθεστωτικούς, ανεβάζοντας σε υψηλότερη βαθμίδα την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Πρόκειται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, για ελαφριά όπλα και πυρομαχικά η πορεία των οποίων μπορεί να παρακολουθηθεί και συμπληρώνουν τον εξοπλισμό των αντικαθεστωτικών με «μη θανάσιμα μέσα», όπως οχήματα και μέσα τηλεπικοινωνιών.


Καλπάζει η ανεργία: Στο 27,9% τον Ιούνιο, χωρίς δουλειά 1,4 εκατ. πολίτες


Καλπάζει η ανεργία: Στο 27,9% τον Ιούνιο, χωρίς δουλειά 1,4 εκατ. πολίτες

Στο 27,9% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιούνιο, συνεχίζοντας να καταρρίπτει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Ενα χρόνο πριν, τον αντίστοιχο μήνα, το ποσοστό ήταν 24,6%, ενώ τον Μάιο του 2013 το ποσοστό της ανεργίας βρισκόταν στο 27,6%.
Καλπάζει η ανεργία: Στο 27,9% τον Ιούνιο, χωρίς δουλειά 1,4 εκατ. πολίτες

Δημόσιο: καταργούνται σήμερα και αύριο 2.500 θέσεις – Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και από που.


Δημόσιο: καταργούνται σήμερα και αύριο 2.500 θέσεις – Ποιοι βγαίνουν σε διαθεσιμότητα και από που

- Ήδη έχουν υπογραφεί 1.000 καταργήσεις θέσεων από έξιυπουργεία που ανακοινώνονται σήμερα
- Αύριο η τελική απόφαση για ακόμη 1.300 ως 1.500 θέσεις εργασίας σε άλλα 5 υπουργεία
- Μέσα σε 15 ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα τωνΔημοσίων υπαλλήλων που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα Ημέρες-φωτιά είναι η σημερινή και η αυριανή για τους δημοσίους υπαλλήλους. Σήμερα και αύριο καθορίζονται 2.300 με 2.500 θέσεις που καταργούνται σε συνολικά έντεκα υπουργεία και με τον τρόπο αυτό βγαίνουν σε διαθεσιμότητα αντίστοιχοι υπάλληλοι.

Εισαγγελέας για Άκη: Ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να υπολογίσει τις μίζες που πήρε



Την ενοχή κατά το κατηγορητήριο, του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου και άλλων 16 συγκατηγορούμενών του πρότεινε η εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη, στην υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Η εισαγγελέας ανέφερε οτι αποδείχτηκε πλήρως η ένοχη του πρώην υπουργού και οτι για αυτόν προέκυψαν συντριπτικές αποδείξεις.

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Απεργιακό τσουνάμι» από τους εκπαιδευτικούς



Για «απεργιακό τσουνάμι» προειδοποίησαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εκπαιδευτικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν με αφορμή την έναρξη του σχολικού έτους και εν όψει των κινητοποιήσεών τους, από την προσεχή Δευτέρα.
Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία για τις 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι οποίοι αναμένεται να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις αύριο.
ποφάσεις αύριο.

H ομιλιά του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου στη Δ.Ε.Θ. Δείτε τη σε ζωντανή μετάδοση

11η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 - Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ....



Ο αιματηρός απολογισμός μιας δωδεκαετίας
Τρόμος, πόλεμοι, ανασφάλεια συνθέτουν το σκηνικό του χρόνου που ακολούθησε την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με την αστάθεια να αποτελεί τον κανόνα στις διεθνείς σχέσεις

Τρομοκρατία. Καμία λέξη δεν ειπώθηκε και γράφηκε περισσότερο στα δώδεκα χρόνια που μας χωρίζουν από την παρανοϊκή εκείνη ημέρα που «ακρωτηρίασε» τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κόλαση των Δίδυμων Πύργων σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση σε όλες τις χώρες, όλες τις ηπείρους. Μάρτυρες σε ασύλληπτα γεγονότα που κατέρριψαν κάθε έννοια ασφάλειας, αρχίζαμε να συνειδητοποιούμε ότι ο κόσμος δεν

Συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου στην 78η ΔΕΘ





Χαράτσι εφ' όρου ζωής


Σε διαβούλευση αναμένεται τα τεθεί στο τέλος της εβδομάδας το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, βάσει του οποίου θα επιβάλλεται ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα αναφέρει ότι από τον φόρο ακινήτων (αρχής γενομένης από το 2014) θα εξαιρείται μόνον η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία που ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε μακροχρόνια άνεργο ή σε άνεργο που επιδοτείται για περισσότερους από έξι μήνες και έχει οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η τιμή ζώνης του ακινήτου να μην υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ, το εμβαδόν του ακινήτου να μην ξεπερνά τα 120 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι άνεργοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες, οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα καταβάλουν κανονικά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων για κάθε ένα από αυτά τα ακίνητα.

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Πρεμιέρα με διαξιφισμούς για τον Κώδικα Δικηγόρων στη Βουλή



ΤΕΛΟΣ στην υπεράσπιση παιδεραστών, εμπόρων ναρκωτικών,  βιαστών και προαγωγών από δικηγόρους που εκλέγονται βουλευτές ή ευρωβουλευτές βάζει διάταξη που έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, Κώδικας Δικηγόρων, το οποίο εισήχθη χθες προς συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Απαντώντας στις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «μια πάρα πολύ ύποπτη διαδικασία παρέμβασης στο έργο του δικηγόρου