Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

"Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη"

Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη
"Η Μέρκελ προκαλεί «νευρική ανορεξία» στην Ευρώπη"



Περαιτέρω «κούρεμα» του ελληνικού χρέους θα πλήξει και τους πολίτες της Γερμανίας, προειδοποίησε ο υποψήφιος Καγκελάριος του SPD Πέερ Στάινμπρουκ και κατηγόρησε την 'Αγγελα Μέρκελ ότι αποκρύπτει από τους φορολογούμενους τους κινδύνους της ευρωκρίσης.

«Φυσικά βρισκόμαστε σε μία ένωση ευθύνης. Πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι;», δήλωσε σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό «Wirtschaftswoche» και επισήμανε ότι για πρώτη φορά θα πρέπει να παραιτηθούν από αξιώσεις και οι δημόσιοι πιστωτές.

ΔΗΜΑΡ-Τα ονόματα που "παίζουν" για τις δημοτικές εκλογές

ΔΗΜΑΡ-Τα ονόματα που παίζουν για τις δημοτικές εκλογές
ΔΗΜΑΡ-Τα ονόματα που "παίζουν" για τις δημοτικές εκλογές



Για τους υποψηφίους των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών άρχισαν να συζητούν στη ΔΗΜΑΡ

Το κόμμα, αν και η υπόθεση δεν έχει ακόμα κλείσει, προβλέπεται να κατέβει αυτόνομα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη , διαψεύδοντας σενάρια που έκαναν λόγο για κάτι πιο...κεντροαριστερό.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Κάτοικοι της Θάσου έδιωξαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ – Θέλουν να εμποδίσουν πώληση εκτάσεων στο νησί

Κάτοικοι της Θάσου έδιωξαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ – Θέλουν να εμποδίσουν πώληση εκτάσεων στο νησί 


Η διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων και της πώλησης εκτάσεων σε τουριστικούς προορισμούς προκαλεί αντιδράσεις. Στη Θάσο κάτοικοι του νησιού εμπόδισαν εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ να εισέλθει στο δημαρχείο όπου στεγάζεται η Πολεοδομία, στο Λιμένα, πρωτεύουσα του νησιού με σκοπό να πάρει στοιχεία, ώστε να προχωρήσει η πώληση εκτάσεων.
Μεταξύ των προς πώληση εκτάσεων συμπεριλαμβάνεται και η γνωστή ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000.Κάτοικοι του νησιού και μέλη της συντονιστικής επιτροπής σχημάτισαν κλοιό γύρω από τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ, φωνάζοντας συνθήματα. Τελικά απέτρεψαν την είσοδό του στο δημαρχείο, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Δηλώσεις Ιβάνοφ για την επιστολή Σαμαρά

Δηλώσεις Ιβάνοφ για την επιστολή Σαμαρά 

«Η επιστολή του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επιβεβαιώνει αυτό που λέμε: ότι η "Μακεδονία" δεν έχει με ποιον να συνομιλήσει για να βρεθεί λύση στο θέμα του ονόματος» ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκι Ιβάνοφ, σχολιάζοντας την απαντητική επιστολή του πρωθυπουργού της Ελλάδα Αντώνη Σαμαρά προς τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Χρήστος Λύτρας: "O Zώης είναι ο νέος... Εθνάρχης!"

 

  Θα μας τρελάνει το στέλεχος της Νέας ΜΕΡΑ

Βασιλικότερος του βασιλέως εμφανίζεται το γνωστό στέλεχος του κόμματος του Ζώη,  Χρήστος Λύτρας, που τελευταία όπου σταθεί και όπου βρεθεί λέει πως ο πρόεδρος της Νεας ΜΕΡΑ, θα γίνει ο νέος... Κωνσταντίνος Καραμανλής! Μάλιστα όπως λένε όσοι τον έχουν ακούσει, φαίνεται πως το λέει και το ...πιστεύει κιόλας!

ΟΟΣΑ: Η ανεργία στην Ελλάδα θα σπάσει το φράγμα του 28%!


Για νέα μεγάλη αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα το προσεχές 18μηνο προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ. Στην ετήσια έκθεση για την απασχόληση προβλέπει ότι από 26,8% το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στο 28,2% μέχρι τα τέλη του 2014. 
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ των κρατών-μελών του Οργανισμού, η οποία θα οδηγήσει την Ελλάδα στη θλιβερή πρωτιά, που σήμερα κατέχει η Ισπανία (ανεργία 26,9% σήμερα και 27,8% στα τέλη του 2014). Μεγάλη αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στην ανεργία και στην Πορτογαλία (από 17,6% θα φτάσει το 18,5%) ενώ ανοδικά θα κινηθεί το ποσοστό και στην Ιρλανδία (από 13,6% στο 14,1%). Παρά τα σκληρά μέτρα λιτότητας και νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, δηλαδή, τα ποσοστά θα συνεχίσουν να αυξάνονται σε όλα τα κράτη υπό τον έλεγχο της Τρόικας. 

Η παγκόσμια αυτοκρατορία του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος

Του Ιωάννη Μιχαλέτου 

Η περίπτωση του Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος και η διεθνής επέκτασή του 

Το RIMSE κατά περιόδους παρουσιάζει θεματικές και αναλύσεις σε ευρύτερα θέματα ασφάλειας πέρα από αυτών του «Εξτρεμιστικού Ισλάμ στην Ν.Α Ευρώπη». Το παρόν κείμενο καταγράφει την πρόσφατη ιστορική διαδρομή, ενδυνάμωση και εν τέλει παγκόσμια εξάπλωση του λεγόμενου "Αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος".

Η Interpol σε εκτιμήσεις της κατά καιρούς υποστηρίζει ότι περίπου το 90% της ηρωίνης που κατασχέθηκε στην Ευρώπη προέρχεται από τον άξονα Τουρκίας-Βουλγαρία-Σκοπίων. Στην εν λόγω νοητή γραμμή, έχει εν τω μεταξύ, γιγαντώσει η Αλβανική μαφία η οποία πολλαπλασίασε τη δυναμική της από τις αρχές της δεκαετίας του '90 έως και τη σημερινή εποχή. 

Economist: Εκτός στόχων η Ελλάδα!

Εκτός στόχων βρίσκεται η ελληνική οικονομία εκτιμά το περιοδικό Economist, τονίζοντας ότι δεν θα πετύχει τους στόχους της ανάκαμψης το 2014.

Το περιοδικό θεωρεί πως η Ελλάδα, παρά τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί με το πολυνομοσχέδιο, δεν θα καταφέρει να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Προπηλάκισαν τον Mπουμπούκο

adonis-georgiadis
Αντιμέτωπος με διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονται με το χώρο της Υγείας, βρέθηκε το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός “είναι ανεπιθύμητος”. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης, ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο, δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα, που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στο χώρο της Υγείας.

Μπαλτάκος: “Ψηφίστε προβατάκια αλλιώς πάμε σε εκλογές και χάνετε την κουτάλα.” Αυτό βέβαια δεν είναι βιασμός του πολιτεύματος…

Μπαλτάκος: Εκλογές αν καταψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο
«Ας μην παίζουν κάποιοι με την αποφασιστικότητα του Σαμαρά», προειδοποίησε ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου.

 «Δεν υπάρχει περίπτωση οπισθοδρόμησης και οπισθοχώρησης. Εάν κάποιο νομοσχέδιο, που είναι κρίσιμο και καίριο, όπως το προχθεσινό, δεν ψηφιστεί, την επόμενη κιόλας μέρα το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές. Όποτε και αν είναι αυτό. Είτε είναι Αύγουστος είτε Χριστούγεννα, αμέσως θα προκηρυχθούν εκλογές… Γι’ αυτό και ξαναλέω: να μην παίζει κάποιος με την αποφασιστικότητα του κ. Σαμαρά. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει πίσω» τόνισε ο Τ. Μπαλτάκος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM,.

ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΑΤΕ ΟΙΚΟ ΑΝΟΧΗΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ. Τα θεατρινιλίκια με τα “όργανα” σας, είναι απλώς ο φερετζές.

Εκτροπή του πολιτεύματος στην πράξη συνιστούν οι δεκάδες αναπάντητες ερωτήσεις από υπουργούς που προτιμούν το γλύψιμο στους επικυριαρχους αντί να τελούν το καθήκον τους. Η βουλή έχει αχρηστευθεί μεθοδικά, ακριβώς για να κρυφτούν τα εγκλήματα σε βάρος της χώρας. “Μόδα” που ξεκίνησε η συμμορία Παπανδρέου για να αλυσοδέσει την χώρα πραξικοπηματικά.

Από τον Βασίλη Καπερνάρο.

Για πολλοστή φορά αναγκάζομαι να δώσω στην δημοσιότητα έναν μακροσκελή κατάλογο 36 αναπάντητων κοινοβουλευτικών ερωτήσεων, τις οποίες έχω απευθύνει στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου, οι Υπουργοί του κ. Σαμαρά δεν αλλάζουν στάση και εξακολουθούν να θεωρούν εαυτούς υπεράνω ελέγχου.

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ
Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τη ΔΤ η ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Ευβοίας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρη Αναγνωστάκη, η Αγ. Κωνσταντίνου θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την νέα Δημόσια τηλεόραση.

«Η Δημοκρατική Αριστερά ποτέ δεν αρνήθηκε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων, ούτε την ευθύνη ανάληψης πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση αυτή. Με βάση το σκεπτικό αυτό, ποτέ δεν αρνηθήκαμε την ανάγκη δομικών αλλαγών στο θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της χώρας μας. Άλλωστε οι παθογένειες του συγκεκριμένου πεδίου, ήταν πια προφανείς και εξόφθαλμες. Όμως, καμία αλλαγή δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική, όταν δεν αποτελεί προϊόν διαλόγου με την κοινωνία – καμία μεταρρύθμιση δεν μπορεί να επιτυχημένη, όταν προκύπτει μέσα από λογικές αυταρχισμού. Η απόφαση της 11ης Ιουνίου, είχε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση του ο κ. Αναγνωστάκης και συνεχίζει:

Τι πήρε και τι έδωσε ο Σόιμπλε στην Αθήνα

Τι πήρε και τι έδωσε ο Σόιμπλε στην Αθήνα
-Τα “ja” και τα “nein” του Γερμανού υπουργού Οικονομικών -Κόψτε τη συζήτηση για «κούρεμα» και τηρήστε τα συμφωνηθέντα
«Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες», είπε ο Λαοκόων προειδοποιώντας τους Τρώες για το δώρο των Ελλήνων, τον Δούρειο, Ίππο με τον οποίο κατάφεραν να  
«ρίξουν» τελικά την Τροία.
Κάπως έτσι μεταφράζεται και η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος μπορεί να έφερε στις βαλίτσες του «δώρα» 100 εκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, ωστόσο η Ελλάδα μόνο να καθησυχάζει δεν μπορεί.
Ουσιαστικά, το γεράκι» της γερμανικής πολιτικής ήρθε στην Αθήνα με άδεια χέρια και με σαφές μήνυμα προς την Ελλάδα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ
Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Τσικαλάκης

«Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ σήμερα έχει μετατραπεί σε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας και καθημερινά προσπαθεί να δικαιώσει πολιτικές δήθεν καινούριες αλλά είναι γνωστές σε εμάς από πάρα πολύ παλιά όταν επίσημα στην χώρα μας υπήρχαν κολίγοι και κοτζαμπάσηδες…», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Τσικαλάκης στην επιστολή αποχώρησής του από το ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Είμαι και εγώ ένας από εσάς τις χιλιάδες που ονειρευόμασταν "ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ",  πίστεψα ότι έπρεπε να αγωνιστώ μαζί με τον υπόλοιπο λαό για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ –ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Έτσι συστρατεύτηκα μαζί με τους εργάτες, αγρότες, φοιτητές, υπαλλήλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και με επαγγελματίες, με τον  ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

Καπερνάρος: Εχθρός της πατρίδας μου ο Σόιμπλε

Καπερνάρος: Εχθρός της πατρίδας μου ο Σόιμπλε
Καπερνάρος: Εχθρός της πατρίδας μου ο Σόιμπλε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, μίλησε στον Real fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, με αφορμή την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα.

«Ο Σόιμπλε είναι εχθρός της πατρίδας μου και εχθρός του λαού μου. Σε διαπροσωπικό επίπεδο, τον θεωρώ εχθρό μου», σχολίασε αρχικά ο κ. Καπερνάρος και συνέχισε:

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Διαμαρτυρία των Ανεξάρτητων Ελλήνων Θεσσαλονίκης, έξω από το Γερμανικό Προξενείο.(ΒΙΝΤΕΟ)

Θεσσαλονίκη 17 Ιουλίου 2013 

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ


Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Θεσσαλονίκης αντιδρούμε στην επίσκεψη του Γερμανού Σόιμπλε και της παρέας του , στην Πατρίδα μας. Στη διαμαρτυρία έξω από το Γερμανικό Προξενείο συμμετείχαν το Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Σάββας Τσιμαχίδης, ο Γεν. Γραμματέας της Νεολαίας των ΑΝ.ΕΛ. κ. Ανέστης Χατζηθεοδοσίου,οι Πολιτευτές κ.κ. Νίκος Γκεκόπουλος, Δήμητρα Ρετσινά, Νικολέτα Στεργιοπούλου,Γαρυφαλιά Παπαδοπούλου ,μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νομού Θεσσαλονίκης και μέλη του Κινήματος. Ο αγώνας μας ενάντια στα μνημόνια και την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας συνεχίζεται και εντείνεται μέχρι την τελική δικαίωση.



ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ


Από τη Συντονιστική Επιτροπή 
Νομού Θεσσαλονίκης


ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

Παρακολουθήστε live την συζήτηση της ολομέλειας της βουλής μέσο του ΒΟΛΤΑΙΡΟΥnews στην παρακάτω διεύθυνση.

Μαριάς: Ανεπιθύμητος o Σόιμπλε

Μαριάς: Ανεπιθύμητος o Σόιμπλε
Μαριάς: Ανεπιθύμητος o Σόιμπλε

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, μίλησε στον Real Fm και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο, εν όψει της άφιξης του Β. Σόιμπλε και τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή λαίλαπα…

ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή λαίλαπα…
ΣΥΡΙΖΑ: Η μνημονιακή λαίλαπα…

«Η μνημονιακή λαίλαπα στο χώρο της υγείας συνεχίζεται και εντείνεται», σημειώνει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα προβλήματα στον χώρο της υγείας.

«Λίγες ώρες πριν ψηφιστεί το νέο πολυνομοσχέδιο και εν μέσω των απεργιακών κινητοποιήσεων των υγειονομικών, μια ακόμη δομή στο χώρο της υγείας απειλείται με λουκέτο. Η διοίκηση του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, ακολουθώντας τις προσταγές της μνημονιακής κυβέρνησης με έγγραφό της απαιτεί το κλείσιμο της αιμοδοσίας της Πολυκλινικής και τη μετακίνηση  όλου του προσωπικού στον Ευαγγελισμό», αναφέρεται στο κείμενο.

Κωνσταντοπούλου: Μετάλλαξη της ΝΔ σε σωματοφύλακα του Βενιζέλου

Κωνσταντοπούλου: Μετάλλαξη της ΝΔ σε σωματοφύλακα του Βενιζέλου
Κωνσταντοπούλου: Μετάλλαξη της ΝΔ σε σωματοφύλακα του Βενιζέλου



''Η μετάλλαξη της Ν.Δ. σε σωματοφύλακα του κ. Βενιζέλου προκαλεί την κοινωνία και παραβιάζει τη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας", τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής για τη λίστα "Λαγκάρντ", Ζωή Κωνσταντοπούλου, αναφορικά με την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ιωάννη Διώτη και του Ιωάννη Καπελέρη. 

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΒΕΡΩΦ – «ΡΟΖΑΛΙΑ», Η «ΑΣΘΕΝΕΙΑ» ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ, ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ... ΘΕΟ

HOT-DOC
ΟΠΟΙΟΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ

Ο Αντώνης Σαμαρά,ς σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού HOT DOC πάσχει από την ασθένεια του... διχασμού. Ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης κάνοντας την... ακτινογραφία του σημερινού πρωθυπουργού διαπιστώνει ότι μέσα σε ένα χρόνο ο Αντώνης Σαμαράς επανέφερε την ελληνική δεξιά στο ρεβανσισμό και τα σύνδρομα του εμφυλίου, έβαλε την ακροδεξιά μέσα στο Μαξίμου, είτε με τη μορφή συμβούλων είτε με τη μορφή μεθόδων και πολιτικών, επισημαίνοντας ότι ο Σαμαράς δεν επέστρεψε στη Ν.Δ αλλά έκανε τη Ν.Δ. Πολιτική Άνοιξη.

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: "Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΑΖΑΡΕΨΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΡΙΞΕΙ". ΑΝΤΩΝΗ ΠΟΙΟΣ ΕΔΙΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ;

mitsotakis-1993

ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΝΤΩΝΗ. ΟΣΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ(ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ-ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ)ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ, ΤΟΝ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Η Ραχήλ κατακεραυνώνει τον Τζαμτζή.Καλά ρε Δάνη δεν ήξερες δεν ρώταγες;Σαν κι εσένα θέλει δέκα η Μακρή.

Χοντρός τσακωμός στη Βουλή.Άστραψε και βρόντηξε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.Καλά  ρε Δάνη περίμενες να στην χαρίσει η Μακρή...μα δεν το ξέρεις πως δεν ανήκει στους προσκυνημένος;

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» - ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ ΜΕ ΑΥΤΟ

SKOPIAGR
Νοτιοσλαβικό, σημερινό δημοσίευμα, αναφέρει ότι « η ελληνική διασπορά στην Αμερική και την Αυστραλία δεν σταματά την εκστρατεία κατά του συνταγματικού ονόματος των Σκοπίων, ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μην δεχθεί όνομα που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία».

Παρά το ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας, Bob Carr, πριν από λίγες ημέρες ομολόγησε την εντατική διμερή συνεργασία μεταξύ της FYROM και της Αυστραλίας, όπως δημοσίευσαν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που καλύπτουν την Ελληνική Διασπορά, σήμερα αυτή, χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να ανακοινώσει με τον αυστραλιανό ηγέτη της αντιπολίτευσης Tony Abbott, ότι δεν θα αλλάξει η τρέχουσα πολιτική της Αυστραλίας ως προς την ονομασία των Σκοπίων-FYROM.

ΚΕΔΕ: Οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο δεν αλλάζουν το περιεχόμενο

ΚΕΔΕ: Οι αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο δεν αλλάζουν το περιεχόμενο
Αντίθετη με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το πολυνομοσχέδιο είναι η ΚΕΔΕ.

Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας τονίζει ότι απορρίπτει τις τροποποιήσεις που κατέθεσε το υπουργείο Εσωτερικών για τις διατάξεις που αφορούν τους δημοτικούς αστυνομικούς και τους σχολικούς φύλακες, αλλά και τη συγκρότηση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ελλάδα, Κύπρος και Συρία μπήκαν σε κρίση για να κλαπεί το φυσικό αέριο

Ελλάδα, Κύπρος, Συρία. Τρεις ξεχωριστές κρίσεις σύμφωνα με τις επίσημες εκδοχές: το δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον ανεκτό από την αυστηρή Ευρώπη, η ευαισθησία του τραπεζικού συστήματος του μεσογειακού νησιού, η ένοπλη εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Άσαντ. Κρίμα που κανείς δεν βλέπει τι βρίσκεται από κάτω: ακριβώς στον βυθό, εκεί χαμηλά, της θάλασσας του Αιγαίου.
Τεχνικώς: ένα απέραντο κοίτασμα αερίου. Ένας ανεκτίμητο θησαυρός στον οποίο θα έχουν πρόσβαση -βάσει του διεθνούς δικαίου- τόσο οι Έλληνες οι αποδεκατισμένοι από την κρίση, όσο και οι Κύπριοι οι τσακισμένοι από τις Βρυξέλλες, αλλά και οι Σύριοι οι πολιορκημένοι από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ μεταμφιεσμένους σε επαναστάτες.

Οι κερδοσκόποι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα

Οι κερδοσκόποι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα
Στο μάτι αρπακτικών της διεθνούς κερδοσκοπίας μπήκαν ελληνικά δάνεια, έργα και ομόλογα;

Για το γεγονός πως η Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια αποτελεί πεδίο δράσης διεθνών κερδοσκόπων έχουν χυθεί τόνοι μελάνι και δε χρειάζεται να πει κάποιος περισσότερες λεπτομέρειες.
Η συνεχής, όμως, μειούμενη ρευστότητα στην αγορά και τα "κόκκινα" που χτυπούν όλο και περισσότερα δάνεια, φαίνεται πως έχουν ανοίξει την όρεξη σε περισσότερα από 20 διεθνή hedge funds, που έχουν βάλει στο μάτι ακίνητη περιουσία, ομόλογα, αλλά και μεγάλα έργα υποδομής. Η επιθετική τακτική των κερδοσκόπων έχει διαφανεί εδώ και μερικούς μήνες, όταν, όπως λέγεται, προσπάθησαν να μπουν στο παιχνίδι εξαγοράς της ΣΕΚΑΠ, αλλά κυρίως της Proton Bank.

“Λαγος” του Παπανδρέου ο Λοβέρδος. Τα βρήκαν και έκανε την δήλωση για τον Παπακωνσταντίνου.


Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε χθες την ανεκδιήγητη δήλωση για τα περί παραγραφής των εγκλημάτων του Παπακωνσταντίνου, εξυπηρετώντας αποκλειστικά τον ηθικό αυτούργό του εγκλήματος, τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Λοβέρδος έχει έλθει σε προκαταρκτική συμφωνία με τον Παπανδρέου και περιμένουν τον Βενιζέλο στην γωνία από τον Σεπτέμβρη, παρουσιαζόμενοι ως “νέο ΠΑΣΟΚ” που επανενώνεται κάτω από το πολιτικό ανδρείκελο.

ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: "ΧΑΙΡΕ ΚΑΙΣΑΡ! ΟΙ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ!"

papak112
Ο πρώην υπουργός  κ. Παπακωνσταντίνου επιχείρησε μια υστάτη προσπάθεια να αντιστρέψει τα συντριπτικά εις βάρος του στοιχεία μιλώντας για «πολιτική δίωξη» με «προκατασκευασμένο πόρισμα» και για στοχοποίησή του επειδή όπως είπε, «υπήρξα ο Υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο».

Υποστήριξε ότι η περίπτωσή του είναι παρόμοια με την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989 και με του κ. Αμπτουλάχ Οτσαλάν, ενώ στο κλείσιμο της ομιλίας του επισήμανε με συναισθηματική φόρτιση ότι «από αυτή την ιστορία δεν έκανα περιουσία... χρέη έχω»!

Επιχείρησε δε να μεταδώσει συναισθηματικό τόνο στην αίθουσα μιλώντας για «ανέντιμη δίωξη» και κάλεσε τους βουλευτές να τοποθετηθούν όχι με βάση το πόρισμα αλλά «με όσα γνωρίζετε για εμένα».

Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα

Απεργιακό «μπλακ άουτ» σε όλη τη χώρα
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη γενική απεργία - Κορυφώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου 
που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση αρμοδιοτήτων στους ΟΤΑ.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30, στην πλατεία Κλαυθμώνος ενώ κλειστοί θα είναι οι σταθμοί του μετρό σε "Ευαγγελισμό". "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο" με εντολή της αστυνομίας.
Σε σχετική ανακοίνωση τα συνδικάτα αναφέρουν πως «οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα».
ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΜΜ
Τη συμμετοχή τους στη γενική απεργία ανακοίνωσαν και οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες.
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 9:00 έως τις 21:00, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην κινητοποίηση, ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει εξαγγείλει ματαιώσεις δρομολογίων.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ματαιώνονται όλες οι διαδρομές των επιβατικών και εμπορικών αμαξοστοιχιών του Δικτύου, εκτός των διαδρομών των τουριστικών αμαξοστοιχιών σε : Ολυμπία - Πύργος - Κατάκωλο και Α. Λεχώνα – Μηλιές.
Επισημαίνεται επίσης, ότι μετά τη λήξη της απεργίας (Τρίτη προς Τετάρτη) μεταξύ Αθηνών - Θεσσαλονίκης - Αθηνών, οι αμαξοστοιχίες 500 & 501 θα κυκλοφορήσουν χωρίς τα διδάπεδα οχήματα μεταφοράς αυτοκινήτων.
Λόγω της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην απεργία, την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο του Μετρό στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ
Στην απεργία θα συμμετάσχουν ΠΟΕ-ΟΤΑ και Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστές όλες οι υπηρεσίες των Δήμων, ακόμη και οι κοινωνικές δομές, που εξαιρούνταν τις υπόλοιπες ημέρες των κινητοποιήσεων.
Οι Δήμοι θα είναι κλειστοί μέχρι και την Τετάρτη, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ την Παρασκευή, αντιδρώντας στο καθεστώς κινητικότητας και την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.


πηγή: newsbomb.gr

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΤΑXISNET. ΑΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ.ΖΗΤΟΥΝ ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

taxis-660 9
Σε σκέψεις για νέα παράταση για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων οδηγεί το γεγονός ότι το Τaxisnet, βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης.

Μολονότι το Taxisnet έχει «ανοίξει» από τις 24 Μαϊου, παρά ταύτα μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 30% των φορολογικών δηλώσεων ή περίπου 1.800.000 σε σύνολο περίπου 6.000.000 δηλώσεων που αναμένεται να υποβληθούν φέτος ηλεκτρονικά. Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δήλωσε ότι ήδη έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά περίπου 1.800.000 δηλώσεις, ενώ βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα περίπου 350.000 δηλώσεις.

Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου

Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου
Σε Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπεται o Παπακωνσταντίνου
Την άσκηση δίωξης κατά του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για δυο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και της νόθευσης εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος) που αφορούν τη λίστα Λαγκάρντ αποφάσισε η Ολομέλεια της βουλής.
Συνολικά ψήφισαν 283 βουλευτές. Βρέθηκαν 269 έγκυρα ψηφοδέλτια, 9 άκυρα και 5 λευκά.
Για το αδίκημα της νόθευσης εγγράφου: Υπέρ ψήφισαν 166 βουλευτές, κατά 34, 67 βουλευτές δήλωσαν παρόν.

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ σε νευρική κρίση

Τα κομματικά επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μπορεί να κρατούν χαμηλούς τόνους ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας της Τετάρτης και να υποστηρίζουν ότι θα ψηφίσουν και οι 155 βουλευτές το πολυνομοσχέδιο, ωστόσο οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες «βράζουν».

Το άσχημο κλίμα φάνηκε και στην συνάντηση που είχαν οι συναρμόδιοι υπουργοί με τους βουλευτές της ΝΔ.

«Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ

Τα περισσότερα «γαλάζια» κοινοβουλευτικά στελέχη άσκησαν σκληρή κριτική κυρίως στους Γ. Μαυραγάνη για τα φορολογικά και Κ. Αρβανιτόπουλο για τους εκπαιδευτικούς των τεχνικών λυκείων που μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Κανείς ωστόσο δεν είπε ότι θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο.

Μπιλντεμπεργκ – Αποκάλυψη: Ο Παπανδρέου ήταν στην Αθήνα και όχι στην Κίνα τον “βρώμικο” Μάη του 2009…

Πίσω απο τον δαιμόνιο Τσουμπάις – Παπακωνσταντίνου, ο Έλληνας αχυράνθρωπος Γιέλτσιν έπαιρνε το “χρίσμα” πριν τα σκισμένα κοράνια και το ολοκαύτωμα της Αττικής. Η πορτοκαλι επανάσταση στην Ελλάδα βρισκόταν στην τελικη ευθεία.

Η σχέση της καλοντυμένης- γοητευτική για πολλούς και σίγουρα μυστηριώδης- Γαλλίδας επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την Ελλάδα της κρίσης είναι σχεδόν μεταφυσική. Δύο λίστες που πέρασαν από τα χέρια της θα μπορούσαν να αποτελούν σημεία αναφοράς σε όλα τα ντοκυμαντέρ αλλά και τις ταινίες που θα γυρισθούν στο μέλλον για την κρίση που βιώνει η Ευρώπη και την πολύ πιθανή διάλυση της ευρωζώνης. Δεν θα κάνουμε λόγο για το ξέσπασμα ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου που αχνοφαίνεται στο βάθος, για να μην χαλάσουμε την σκηνή που ακολουθεί.

Έκλεισε και τυπικά η πώληση του ΤΤ στη Eurobank. Όταν επανέλθει η Δημοκρατία, θα κλειστούν μέσα και όσοι την έκαναν.

Έκλεισε και τυπικά η πώληση του ΤΤ στη Eurobank
Έκλεισε και τυπικά η συμφωνία πώλησης του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Εurobank. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σήμερα με την υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας ολοκληρώθηκε η διαδικασία πώλησης του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΝΤΤ), στην 
Eurobank.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στο πλαίσιο του Μνημονίου, εκπλήρωσε, εντός του χρονοδιαγράμματος, τις δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του αναφορικά με την πώληση του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

“Είναι αδύνατο να ξέρει την ιατρική, αυτός που δεν ξέρει ακριβώς τι είναι ο άνθρωπος!”

Γράφει ο Φώτης Μελέτης
Νιώθω αρκετά απογοητευμένος από τη γνωστή και κουραστική πλέον συζήτηση για το πότε θα γίνει ξεσηκωμός σε αυτή τη χώρα αλλά και...για τα έξυπνα διχαστικά διλλήματα που μας επέβαλλαν οι χρυσοκάνθαροι μνημονιακοί τηλεοπτικοί αστέρες για το αν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι που τεμπελιάζουν ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες που φοροκλέπτουν ενώ παράλληλα οι δημοσιογράφοι δεν τολμούν να μιλήσουν για τα καρτέλ της ακρίβειας, για την συντεχνία των εργολάβων και των εκδοτών, για ποιο λόγο αυτοκτονούν δεκάδες συμπολίτες μας και για ποιο λόγο οι τροϊκανοί κλείνουν δημόσια νοσοκομεία και σχολεία.

Η αδιέξοδη ανάπτυξη της Κυβέρνησης διαλύει την Επαγγελματική Εκπαίδευση

Η ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Του Στέλιου Βασδεκά
Καταστροφικό και ταυτόχρονα επικίνδυνο το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα 46 ειδικότητες θα καταργηθούν αφήνοντας τουλάχιστον 15.000 μαθητές μετέωρους και ταυτόχρονα στέλνοντας 2.482 καθηγητές στην ανεργία. Για άλλη μια φορά, θύμα της Τροϊκανής Συγκυβέρνησης η εκπαίδευση, θέτοντας αυτή τη φορά σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς μιας και τα νούμερα δεν της βγαίνουν. Σημαντικές ειδικότητες οι οποίες κατάρτιζαν τους νέους και τους προετοίμαζαν για την αγορά εργασίας, για χάρη γούστου τις κλείνουν. Σε συνδυασμό με το Σχέδιο Αθηνά και την μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με το σχέδιο αυτό προωθούνται τα ιδιωτικά συμφέροντα, αφού το μόνο που μένει στους μαθητές που θέλουν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους είναι τα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. Αυτός είναι ο στόχος της συγκυβέρνησης: ο έλεγχος  της  επαγγελματικής εκπαίδευσης να πάει στα χέρια των ιδιωτών. Το πρώτο πείραμα στην Παιδεία βρίσκεται σε εξέλιξη με κύριο στόχο τη δημιουργία ανειδίκευτων εργατών και την παράδοση του αγαθού της μόρφωσης στους λίγους και εκλεκτούς.

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΜΒΑ Α. ΛΟΒΕΡΔΟΥ: «ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ» ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

paplob
Εάν αποδειχτεί ότι είχαμε μια ακόμα θεατρική παράσταση στο θέμα Παπακωνσταντίνου, τότε το πολιτικό σύστημα δεν το ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας. Ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Συμφωνία για Νέα Ελλάδα Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης του πορίσματος για τη λίστα Λαγκάρντ επισήμανε ότι τα όποια αδικήματα έχει διαπράξει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχουν παραγραφεί!

Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νεολαία: Eκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών

Φωτογραφία για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Νεολαία: Eκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών
Σε εκδήλωση για την ισόρροπη συμμετοχή των γυναικών σε πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων συμμετείχε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μετά από πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εσωτερικών, η Αθηνά Γιακουμογιαννάκη Υπ. Μαθητικού, η Βιβή Τσομπόλη Υπ. Σπουδαστικού, η Δώρα Παληοδήμου Υπ. Εθελοντισμού και η Βάσια Καπερνάρου Υπ. Τομέα Ναυτιλίας και Τουρισμού, συνοδευόμενες από την κ. Δέσποινα Χαλκίδη υπ. Γραμματείας Γυναικών του Κινήματος παρέστησαν, την Παρασκευή 12 Ιουλίου, στην εκδήλωση με τίτλο «Εκστρατεία Ευαισθητοποίησης για την ισόρροπη συμμετοχή γυναικών στα πολιτικά κέντρα λήψης αποφάσεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Οι 17 Έλληνες ολιγάρχες που χρωστούν €10.6 δις — Αν προσθέσεις τις αλυσίδες πολυκαταστημάτων και τις τράπεζες …ξοφλήσαμε!!!


Δείτε το Mega και άλλους 17 Ολιγάρχες που χρωστούν 10.6 δις (και είναι ανέγγιχτοι)

Σ.Σ. Πλήρωνε κορόϊδο το… σώσιμο των τραπεζών από τους πολιτικούς εγκληματίες που ψηφίζεις. Πλήρωνε δίποδο για την ανακεφαλοποίηση ούτως ώστε να σωθούν οι τραπεζίτες και οι ολιγάρχες.

Τρέχα ζώο και ...χειροκρότα τους ΣαμαροΒενιζέλους. Μα πόσο ζώα έγιναν οι Έλληνες Θεέ μου.

H υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας…

DEUTSCHE WELLE. ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ Μίζες σε «αρμόδιους»ΚΑΙ στο μετρό Αθήνας; ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ;

ΕΝΑ ΚΟΛΚΛΑΒΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ.

Μίζες σε «αρμόδιους» στο μετρό Αθήνας;
Μέσω φορολογικών παραδείσων δόθηκαν οι «μίζες» των γερμανικών σιδηροδρόμων προς τους «αρμοδίους» για την επέκταση του αθηναϊκού μετρό, δηλώνει ο γερμανός δημοσιογράφος Κλάους Οττ.
Ο Οττ υπογράφει το σχετικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου, επικαλούμενος πηγές της εισαγγελίας της Φραγκφούρτης. Η εφημερίδα κάνει λόγο για συνολικό ποσό 315.000 ευρώ, το οποίο, όπως λέει, διοχετεύθηκε από τη Γερμανία σε Έλληνες «αρμοδίους» μέσω εταιρίας συμβούλων που εδρεύει σε φορολογικό παράδεισο. Μιλώντας στην Deutsche Welle, ο Κλάους Οττ εξηγεί την ροή των χρημάτων: «Σύμφωνα με την εισαγγελία της Φραγκφούρτης δόθηκαν χρήματα με τη βοήθεια εταιρίας στα νησιά της Μάγχης, συγκεκριμένα πρόκειται για εταιρία συμβούλων με έδρα τη νήσο Τζέρσεϊ. Τα χρήματα αυτά λοιπόν διοχετεύθηκαν στην Ελλάδα και με αυτά δωροδοκήθηκαν κάποιοι που ήταν αρμόδιοι για την κατασκευή της γραμμής μετρό από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της Αθήνας, προς το λιμάνι και προς την Κόρινθο».

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Πυρά Παπαθανασίου:Αντωνάκη για ποιόν χτυπάει η καμπάνα;

 
Του Γιάννη Παπαθανασίου

Είναι αλήθεια, ότι έπειτα από τρία και πλέον χρόνια άγριας λιτότητας, οι πολίτες, όχι μόνο δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ, αλλά ακούν, αντίθετα, συζητήσεις για νέα μέτρα που θα καλύψουν το δημοσιονομικό κενό της επόμενης διετίας.

Εχει ήδη συμπληρωθεί ένας χρόνος από την πτώση της καταστροφικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου και η Ελλάδα δυσκολεύεται να επανέλθει στον δρόμο της ανάπτυξης. Η νέα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να προωθήσει τις πολιτικές οι οποίες είναι απαραίτητες για να διευκολυνθεί η επιστροφή της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά. Η κυβέρνηση Σαμαρά αδικεί τον εαυτό της, όταν εμφανίζεται να συνεχίζει -αντί να ανατρέπει- μια πολιτική που οδήγησε την Ελλάδα σε μείωση του ΑΕΠ κατά 20%, σε αύξηση της ανεργίας στο 27% του εργατικού δυναμικού και στο 60% για τους νέους. Αδικεί τον εαυτό της, όταν επιτρέπει να ξαναζούμε το θρίλερ των διαπραγματεύσεων με την τρόικα -όπως ακριβώς συνέβαινε επί κυβέρνησης Παπανδρέου- για το αν θα λάβουμε ή όχι την επόμενη δόση.

To EFSF υποβάθμισε ο Fitch

Υποβάθμιση του EFSF από τον οίκο Fitch
Ο οίκος αξιολόγησης Fitch υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του προσωρινού ταμείου χρηματοοικονομικής ‘διάσωσης’ των υπερδανεισμένων χωρών της Ευρωζώνης, έπειτα από την αντίστοιχη υποβάθμιση της Γαλλίας από το ΑΑΑ.
Ο Fitch μείωσε την αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF) από το ΑΑΑ στο ΑΑ+, όπως είχε κάνει και την περασμένη Παρασκευή με τη Γαλλία.

«Οι αξιολογήσεις του EFSF εδράζονται στις αμετάκλητες και άνευ προϋποθέσεων εγγυήσεις και υπερεγγυήσεις που προσφέρουν τα κράτη μέλη του ευρώ», προσθέτει στο σκεπτικό του ο ίδιος οίκος, υπογραμμίζοντας πως η υποβάθμιση της Γαλλίας «είχε ένα ιδιαίτερο βάρος» στη λήψη της σημερινής απόφασης.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ!!!


Σάββας Τσιμαχίδης
του Σάββα Τσιμαχίδη

Κατεστημένη και κατευθυνόμενη ενημέρωση σημαίνει να δείχνεις την αλήθεια λέγοντας ψέματα ή να δείχνεις ψέματα και να λες την αλήθεια.
Η μεταπολίτευση της «κλεπτοκρατίας και της ατιμωρησίας» είναι οργανωμένη πολύ καλά. Ακόμη και τώρα που γράφω, προσπαθεί να πείσει τον ελληνικό λαό με αναίσχυντο φαρισαϊσμό και με πολύ προκλητικό τρόπο (λες και απευθύνεται σε χαχόλους) ότι δεν υπήρξε άθλιος μεταπολιτευτικός βίος και για όλα αυτά που μας συμβαίνουν ευθύνονται οι πολίτες αυτής της χώρας.
Στοχοποιούν με στρατηγική τακτική όποια κοινωνική ομάδα θέλουν και βάλλουν εναντίον της, τη στιγμή και το χρόνο, που αυτοί έχουν προεπιλέξει ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις, που θέλουν να τρέξουν ή να δημιουργήσουν. Προσπαθούν τα φερέφωνα της διαπλοκής, οι δούλοι των ξένων τραπεζιτών και fund να μας πείσουν με το έτσι θέλω, έχοντάς μας στοχεύσει και βομβαρδίσει εδώ και πολύ καιρό με το μεγάλο όπλο, που λέγεται προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

Στον αέρα η συνάντηση Ιερώνυμου-Σόιμπλε

Στον αέρα η συνάντηση Ιερώνυμου-Σόιμπλε
 Στον αέρα η συνάντηση Ιερώνυμου-Σόιμπλε

Μεγάλη προθυμία να συναντηθεί με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’ επιδεικνύει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πλαίσιο της επίσημης επισκέψεως που θα πραγματοποιήσει στη χώρα μας την Πέμπτη.
Ο Γερμανός επίσημος έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να δει ιδιαιτέρως τον Αρχιεπίσκοπο από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η επίσκεψή του στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πηγές από το Βερολίνο, ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανοίξει διάλογο με τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας για δύο σημαντικά ζητήματα.
Το πρώτο θέμα αφορά στις μετοχές που διαθέτει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος στην «Εθνική Τράπεζα».

ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Σ' αυτούς που πιστεύουν πως θα κατακτήσουν την χώρα μας τους λέμε κοπιάστε αν έχετε την ψυχή...

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται το πολιτικό σύστημα και τα περισσότερα Μ.Μ.Ε. που το υπηρετούν.Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει σημάνει παλλαϊκή συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου για την δημιουργία μετώπου αντίστασης κατά της τρόικας και των ξένων συμφερόντων που επιβουλεύονται την Ελλάδα.
Σε κλειστή συνάντηση που είχε με στελεχη του κινήματος μεταξύ άλλων φαίνεται να λέει: "κύριοι αντιλαμβάνομαι πως τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, έχουμε πιεστεί πολύ όλο αυτό τον διάστημα και ο πόλεμος και η λάσπη που φάγαμε ήταν τεράστιος. Με το σύστημα να μας πολεμά τα Μ.Μ.Ε. να παρανομούν και να μην μας παίζουν καθόλου συνεχίζουμε την ανοδική μας πορεία, παραδίδοντας μαθήματα ήθους, πολιτικής και δημοκρατικότητας. Με πληρωμένες δημοσκοπήσεις προσπαθούν να ανατρέψουν  το κλίμα, αλλά βλέπουν ένα ,ένα τα επικοινωνιακά τους κόλπα να αποτυγχάνουν. Αυτοί εκφράζουν το παλιό,εμείς το νέο.Τους φοβίζουμε γιατί ξέρουν πως πολύ σύντομα θα γίνουμε πλειοψηφική τάση....

Πιόνι της Αμερικής ο Γιώργος Παπανδρέου

Πιόνι της Αμερικής ο Γιώργος Παπανδρέου
Βαριές κατηγορίες από Γερμανό χρηματιστηριακό αναλυτή
Σφοδρή επίθεση στο Γιώργο Παπανδρέου κάνει ο χρηματιστηριακός αναλυτής Ντιρκ Μίλερ, μέσω του βιβλίου του "Η Σύγκρουση" που κυκλοφορεί και στη χώρα μας.
Ανατρέχοντας στις σελίδες του βιβλίου, μπορεί να διαβάσει κανείς τα σχόλια του Γερμανού αναλυτή για τον πρώην πρωθυπουργό, τα οποία είναι τουλάχιστον απαξιωτικά για τον Έλληνα πολιτικό, στον οποίο καταλογίζει ευθέως εκτελεστικά καθήκοντα σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο. Πιο συγκεκριμένα, σημειώνει: "Κατά τα φαινόμενα, ο Παπανδρέου ήταν το εκτελεστικό πιόνι της Αμερικής και προκάλεσε με κάθε τίμημα τη ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης.
Στο επίκεντρο βρίσκονται οι ελληνικοί υδρογονάνθρακες, ο ανταγωνισμός στο μέχρι εκείνη τη στιγμή ραγδαία αναπτυσσόμενου οικοδομήματος της Ενωμένης Ευρώπης και κυρίως το ευρώ που αποτελούσε απειλή για το δολάριο ως παγκόσμιο νόμισμα".

Για κακουργήματα διώκονται Διώτης – Καπελέρης

Για κακουργήματα διώκονται Διώτης – Καπελέρης
Για κακουργήματα διώκονται Διώτης – Καπελέρης



Για κακουργήματα πρόκειται να βρεθούν κατηγορούμενοι οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης για τους χειρισμούς τους στη λίστα Λαγκάρντ.

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους παρήγγειλε ο οικονομικός εισαγγελέας Παναγιώτης Αθανασίου μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας. Πιο συγκεκριμένα ο Γιάννης Διώτης διώκεται για απιστία στην υπηρεσία και υπεξαγωγή εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος αναφορικά με την υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ. Ο Γιάννης Καπελέρης αντιμετωπίζει δίωξη για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία. 

ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα

ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα
ΒΙΝΤΕΟ-Χαλβατζής:Στόματα κλειστά,ψέματα περισσότερα

«Ειπώθηκαν πολλά, αποσιωπήθηκαν περισσότερα. Στόματα κλειστά, ψέματα περισσότερα. Και αυτό από υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού μηχανισμού», είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής μιλώντας στη βουλή όπου συζητείται το θέμα της παραπομπής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
«Από την αρχή της συγκρότησης επιδιώξαμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να βγει κάτι ώστε να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα διερεύνησης και απόδοσης των πολιτικών και ποινικών ευθυνών  , όπου υπάρχουν. Αναδείξαμε παράλληλα ότι η εμπειρία από τη λειτουργία παρόμοιων επιτροπών έδειξε ότι οι επιτροπές αυτές λειτουργούν στην ουσία με στόχο την συγκάλυψη των προβλημάτων», τόνισε.  

"Πέρασε" από την Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο

Πέρασε από την Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο
"Πέρασε" από την Επιτροπή το πολυνομοσχέδιο

Με διευκρινίσεις εκ μέρους του υπουργού Παιδείας για τους λόγους και τη διαδικασία κατάργησης κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης, καθώς και νομοτεχνικές βελτιώσεις και αλλαγές εκ μέρους του υπουργού Υγείας, υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το νέο φορολογικό κώδικα και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, οι καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση δεν αποσκοπούν αλλού, παρά στην εκκαθάριση της σύγχυσης που δημιουργείται στην αγορά εργασίας από τις επικαλύψεις ειδικοτήτων ανάμεσα σε διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες. "Πολλά από τα επαγγέλματα υγείας τα βρίσκουμε σε τρεις ή και τέσσερις βαθμίδες. Για παράδειγμα έχουμε νοσηλευτές αποφοίτους ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, ΤΕΙ και ΑΕΙ - κάτι που σημαίνει συμπίεση και στρέβλωση στην αγορά εργασίας. Στη δική σας ιδεολογική διάλεκτο, αυτό σημαίνει πάρτι των εργοδοτών που μπορούν να προσλάβουν εκείνον που αμείβεται με τα λιγότερα» σημείωσε ο κ. Αρβανιτόπουλος απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ".

Μήνυση Καπερνάρου για τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων των καθηγητών.



Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε, σήμερα, ο Βουλευτής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βασίλειος Καπερνάρος, σχετικά με την δημοσίευση, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας, των προσωπικών δεδομένων των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι φέρονται να τίθενται σε διαθεσιμότητα, βάσει των διατάξεων του προς ψήφιση νομοσχεδίου με τίτλο: «Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012, του ν. 4093/2012 και του ν. 4127/2013 και άλλες διατάξεις».

Το καράβι βουλιάζει και οι ποντικοί της Ν.Δ. τρέχουν να κρυφτούν; ή να διαπραγματευτούν το τομάρι τους...;

Μαλλιά Κουβάρια στη ΝΔ, μέχρι και επιθετική συμπεριφορά λόγου και πράξεων μεταξύ των γαλάζιων συμμοριτών.Σε λίγο ένα ασθενοφόρο θα βρίσκεται μόνιμα κάτω από τα γραφεία της Ν.Δ. 
 Το προσκύνημα του Σαμαρά και της Νέας Δημοκρατίας στο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ είναι από μόνο του ικανό να "βγάλει στα κάγκελα" σχεδόν την πλειοψηφία των γαλάζιων βουλευτών.
Μεταξύ άλλων σε πριβέ κύκλους φαίνεται να λένε οι γαλάζιοι βουλευτές και τα πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ.: "τι φταίμε εμείς ,αν ο διαταραγμένος αποφάσισε να δώσει γη και ύδωρ στο ΠΑΣΟΚιστάν. Για τον Σαμαρά και το Βενιζέλο δεν μπορώ να πάω μια βόλτα με την οικογένεια μου, πραγματικά τρέμει το φυλλοκάρδι μας, έλεος ρε που@@@ μου" και άλλα πολλά γαλλικά...

Η Ελλάδα προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει.Κρίσιμη εβδομάδα για τον Τόνι,το Μπένι και την παρέα τους...

Ο Σοίμπλε "καθ'οδόν" για την Αθήνα και το κυβερνητικό μόρφωμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ: "ΜΕΑ ΕΛΛΑΔΑ" καλείτε να αντιμετωπίσει τα συνδικάτα που βγαίνουν στους δρόμους, την Τοπική Αυτοδιοίκηση που "βράζει", αλλά και τους αγανακτισμένους πολίτες που έχουν εξαντλήσει την αντοχή τους και φαίνονται να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την ζωή που δικαιούνται. 
Σε μια από τις πιο «καυτές» εβδομάδες από τότε που ανέλαβε την εξουσία εισέρχεται από σήμερα η κυβέρνηση Σαμαρά.
Το πολιτικό θερμόμετρο έχει ανέβει στα ύψη και ο πρωθυπουργός καλείται να δώσει σημαντικές μάχες εντός και εκτός Βουλής πριν πάρει το αεροπλάνο για τις ΗΠΑ για τη συνάντηση με τον Μπαράκ Ομπάμα.
Στον δρόμο που χάραξε ο ΓΑΠ πορεύεται χωρίς αμφιβολίες ο κ Σαμαράς αλλά φαίνεται να χάνει εντελώς τον έλεγχο.Οι "ισχυροί" του σύμμαχοι που του δίνουν εντολές για να ικανοποιήσουν τα σκοτεινά τους συμφέροντα κάνουν ένα ολέθριο λάθος.Τα βάζουν ευθέως με την Πίστη του Έλληνα και την Εκκλησία. Καλά ρε τιποτένιοι υπηρέτες σκοτεινών δυνάμεων, δεν έχετε ούτε την στοιχειώδη γνώση της ιστορίας.