Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Η πρώτη δημοσκοπηση μετά τις εκλογές – τι πιστεύουν οι πολίτες για την συγκυβέρνηση.

220313175407_7064
Ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάζει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση από την Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, 56% δηλώνει ικανοποιημένο από το εκλογικό αποτέλεσμα, 18% δυσαρεστημένο και 19% ουδέτερο.
Σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της χώρας 78% τη θεωρούν αρνητική ενώ το 15% δηλώνει ουδέτερο. Σε ερώτηση αν θα καλυτερέψει η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας το 38% δηλώνει θετικό, 32% ότι θα μείνει ίδια ενώ 21% θεωρεί ότι οι συνθήκες θα χειροτερέψουν.
Αναφορικά με τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, 56% τη θεωρεί θετική εξέλιξη ενώ το 35% αρνητική.

Η αγένεια του χαρτογιακά

βουτυρωμένος χαρτογιακάς, ο Ντάισεμπλουμ, ένιωσε το άντερό του να στρίβει όταν ο Βαρουφάκης ακύρωσε την τρόικα. Και η κακία βγήκε στο πρόσωπό του που έγινε όμοιο με το στριμμένο του άντερο.
Απρεπής, επηρμένος και άμαθος...
σε τέτοιες συμπεριφορές από Έλληνες, έδειξε την αγένεια τη δική του και αυτών που εκπροσωπών.

Άρχισαν τα Καλαματιανά στην Συγγρού

Της κακομοίρας γίνεται  στη  Συγγρού. Τα στελέχη της ΝΔ τα έχουν πάρει με τον Σαμαρά που τους έχει κατσικωθεί στην καρέκλα του Προέδρου και δεν λέει να σηκωθεί με τίποτα !!!

Του τι σούρνουνε στα τηλεπαράθυρα οι δικοί του δεν λέγεται… Πρώτος και καλύτερος του τα έχωσε ο Αντωναρος..  Έκανε λόγο για βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές και ζήτησε εμμέσως από τον Σαμαρά να παραιτηθεί. Μάλιστα πέταξε και τον πόντο του όταν επισήμανε ότι δεν πρέπει «Να μην καταστεί η ΝΔ απολειφάδι τύπου ΠΟΛΑΝ και...
σαν την «Ένωση Κέντρου» του Ζίδγη»!!!
.
Από αριστερά του τη βγήκε και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τονίζοντας ότι «ΝΔ πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της, να επισημάνει τα λάθη της, για να μπορέσει να τα διορθώσει. Πρέπει να κατανείμει τις ευθύνες, ανάλογα με το ποσοστό που αντιστοιχεί στον καθένα.»

Κρεμλίνο καλεί Α.Τσίπρα – Επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα πιθανόν εντός Μαρτίου

Putin-Kremlino
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ
Επίσημη πρόσκληση για επίσκεψη στη Μόσχα ακόμη και εντός του Μαρτίου αναμένεται να δεχθεί ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες μετά την αποτροπή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης που πήγε κόντρα στους «πολεμοχαρείς» των Βρυξελλών.

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει πολύ θετικά σχόλια στη Μόσχα, με αξιωματούχους της χώρας και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς όπως είναι ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεργκέι Λαβρόφ να εκφράζονται εγκωμιαστικά.

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ο Πάνος Καμμένος έσπασε τις γκρίζες ζώνες καταθέτοντας στεφάνι στον τόπο της θυσίας των Ιμιων.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 19 ΧΡΟΝΙΑ, Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΑ.
Ειναι μια ιστορική στιγμή, πέραν απο τις ανούσιες παραστάσεις σε μνημεία και τους βαρυγδουπους λόγους πολιτικών. Ο Πάνος Καμμένος ειναι ο μόνος υπουργός μετά απο 19 χρόνια που κατέθεσε στεφάνι ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ οι σύγχρονοι Λεωνίδες. Εκεί που την σημαια θα την έπαιρνε ο αέρας για να αρχίσει ο χορός της μίζας του φαύλου σημιτικού καθεστώτος. Κατά την διάρκεια της πτήσης στο σημείο, δυο τουρκικά F- 16 αποπειράθηκαν να δημιουργήσουν επεισοδιο, τράπηκαν όμως σε φυγή απο την άμεση παρέμβαση των Ελλήνων Ικάρων.

ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Η ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ (PICS&VID)

Καρέ – καρέ η αποδόμηση του Ντάισελμπλουμ από τον Βαρουφάκη (pics&vid)
Ο φωτογραφικός φακός αποτυπώνει πλήρως την δυσαρέσκεια του Γέρουν Ντάισελμπλουμ μετά τις ξεκάθαρες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη.
Δείτε καρέ-καρέ τον χαιρετισμό των δύο ανδρών όπου ο επικεφαλής του Eurogroup σκύβει δυσαρεστημένος και ψιθυρίζει κάτι στο αυτί του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δείχνει να πτοείται από τα λεγόμενα του Ντάις και συνεχίζει να στέκεται όρθιος με το χέρι προτεταμένο.

«Ρωσική χειροβομβίδα έριξε στις Βρυξέλλες ο Α.Τσίπρας»

TsiprasCommandoXL_0
ΤΑΡΑΧΗ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΑΠΌ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟY
Δημοσίευμα των Financial Times υπό τον τίτλο «Σήμα συναγερμού στην Ευρώπη για ΣΥΡΙΖΑ-Ρωσία» και σε αυτόπεριγράφεται ως «χειροβομβίδα που έριξε ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες» με το πρώτο «όχι» που ανέκραξε – κόντρα στην πλειοψηφούσα εξαναγκασμένη από Ουάσιγκτον-Βερολίνο άποψη που θέλει επέκταση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας.
Γράφουν οι FT:
«Πολύ σύντομα μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος της Ελλάδας στην εξουσία, οι συναγερμοί άρχισαν να χτυπάνε στις πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Προϋπολογισμός μαϊμού από Μανιάτη -Σταϊκούρα

Προϋπολογισμό «μαϊμού» υπέγραψαν για το Κτηματολόγιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα». του χρηματοδοτικού κενού της εταιρείας και να παρουσιαστεί ο προϋπολογισμός της ως ισοσκελισμένος, όπως επιβάλλουν οι μνημονιακοί νόμοι.
Της Ντίνας Καράτζιου

Με την απόφαση των κ.κ. Χ.Σταϊκούρα και Γ.Μανιάτη τον περασμένο Δεκέμβρη (ΦΕΚ 3496) η οποία αφορά την έγκριση του προϋπολογισμού της εταιρείας για το 2015, «προστέθηκαν» 107 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δε φαίνεται να υπάρχουν πουθενά!  

Στον προαναφερθέν προϋπολογισμό που ενέκριναν οι δύο υπουργοί, προβλέπονται για το τρέχον έτος, κρατικές επιχορηγήσεις απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 141 εκατ. ευρώ. Πράγματι, με το ποσό αυτό, ο προϋπολογισμός της εταιρείας δεν είναι απλώς ισοσκελισμένος, αλλά εμφανίζει και πλεόνασμα 11 εκατομμυρίων ευρώ.

Ρώσος Υπουργός Οικονομικών: Θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα!

Ρώσος Υπουργός Οικονομικών: Θα εξετάσουμε σοβαρά το ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα!
Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντον Σιλουανοφ δήλωσε στο CNBC ότι η Ρωσία θα εξέταζε την παροχή οικονομική βοήθεια στην καταχρεωμένη Ελλάδα λίγες μέρες αφού η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβήτησε τις περαιτέρω κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας.
Ο Αντον Σιλουανοφ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμη ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια, αλλά δεν απέκλεισε μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών εάν η Ελλάδα το ζητήσει.

«Λοιπόν, μπορούμε να φανταστούμε οποιαδήποτε κατάσταση, έτσι εάν μία τέτοια αίτηση υποβληθεί στη ρωσική κυβέρνηση, θα το εξετάσουμε σίγουρα, αλλά θα λάβουμε υπόψιν όλους τους παράγοντες των διμερών μας σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας, επομένως αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω. Αν υποβληθεί θα την εξετάσουμε» δήλωσε ο Siluanov στο CNBC σε μία αποκλειστική του συνέντευξη στη Μόσχα.

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

O Πάνος Καμμένος μετά από 19 χρόνια στα Ιμια αλλά και στην Κρήτη για τον ήρωα Μπικάκη


Εχει να πάει υπουργός στη θάλασσα των Ιμίων από το 1996. Από τότε δηλαδή που υπήρξε η κρίση των Ιμίων και που η Αγκυρα άρχισε να κάνει λόγο δήθεν για γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδος σε αρκετά νησιά θέτοντας ένα ακόμα θέμα στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Τότε που ζητήθηκε από τους αμερικανούς να αποσυρθούν τα στρατεύματα από την περιοχή, τότε που ζητήθηκε να μην υπάρχουν  «ούτε σημαίες, ούτε στρατός στα Ίμια».  

Foreign Policy: Γιατί ο Πούτιν είναι ο μεγάλος κερδισμένος των ελληνικών εκλογών



 PUTIN
Η εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, ενός «αυτοαποκαλούμενου ριζοσπάστη αριστερού», στην πρωθυπουργία της Ελλάδας θα μπορούσε να αποτελεί μια απρόσμενη νίκη για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν, εντείνοντας τις διαμάχες στο εσωτερικό της Ευρώπης γύρω από το ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση στις πρόσφατες «επιθετικές κινήσεις» της Μόσχας στην Ουκρανία, σύμφωνα με άρθρο- ανάλυση του Foreign Policy, υπό τον τίτλο «Why Putin is the Big Winner in Greece's Elections» (γιατί ο Πούτιν είναι ο μεγάλος κερδισμένος των ελληνικών εκλογών).
«Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών θα συσκεφθούν την Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου, για να προσπαθήσουν να επιτύχουν ομοφωνία πάνω στο πώς θα αυξήσουν την πίεση προς τη Ρωσία- η οποία ενέτεινε τον “πόλεμο δι' αντιπροσώπευσής της” (proxy war) στην Ουκρανία το Σαββατοκύριακο- χωρίς να βλάψουν τα οικονομικά τους συμφέροντα.

Ανατροπές παντού: Κρίση στη ΝΔ, διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ


anatropes-pantou-krisi-sti-nd-diadoxi-sto-pasok 
 Το αποτέλεσμα της κάλπης πυροδοτεί εξελίξεις στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους.

Η κάλπη βγάζει νικητές αλλά και ηττημένους και μπορεί να λέγεται ότι η ήττα είναι ορφανή, ωστόσο στην πολιτική πάντα αναζητούνται ευθύνες.
Η αποτέλεσμα της κάλπης πυροδοτεί εξελίξεις στους δύο πρώην κυβερνητικούς εταίρους, με τον μεν Σαμαρά να αναζητεί σημείο στήριξης στην εσωκομματική περιδίνηση, τον δε Βενιζέλο να ανακοινώνει την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στο συνέδριο του Μαϊου.
Στη ΝΔ ο πρώην πλέον πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εμφανίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ενώπιον της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, στη σκιά της κριτικής που έχει δεχθεί για την επικοινωνιακή τακτική και την «εγκατάλειψη» του μεσαίου χώρου, με στελέχη, κυρίως από το περιβάλλον Καραμανλή, να θέτουν ανοιχτά ή εμμέσως θέμα ηγεσίας.

Αμερικανικά ΜΜΕ: "Η Γερμανία να μειώσει το χρέος της Ελλάδας όπως έγινε για την ίδια το 1953"


 

«Στην ελληνική κρίση, η Γερμανία θα πρέπει να διδαχθεί από το δικό της δημοσιονομικό παρελθόν» τονίζεται σε άρθρο του Χάρολντ Μέιρσον στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ.
 
Όπως αναφέρεται, «τόσο για λόγους στρατηγικής, όσο και οικονομικούς, θα αποτελούσε καταστροφή για τη Γερμανία εάν η Ελλάδα υποχρεωνόταν στην αποκήρυξη των χρεών της και στην έξοδό της από την Ευρωζώνη, καθώς μία τέτοια κίνηση θα απειλούσε την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης».

Θα δούμε τι θα επικρατήσει…

ΜΥΣΤΙΚΟ

Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Η μετά μνημόνιο -μετά χρεοκοπία εποχή ,δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια..
Το καρβέλι για όλους, πολιτικούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους θα βγαίνει πλέον δύσκολα και μόνο ορθά.
Οσοι καταφέρουν σε πρώτη φάση να επιβιώσουν και σε δεύτερη φάση να πρωταγωνιστήσουν πρέπει να πληρούν κάποια χαρακτηριστικά.
Μαχητικότητα, γνώση, αντοχή στην πίεση, εργατικότητα, ευελιξία και κυρίως ανεπτυγμένη κοινωνική ενσυναίσθηση που θα τους επιτρέπει να χειρίζονται καταστάσεις σέ μιά κοινωνία όπου οι άνθρωποι είναι ποιο ευάλωτοι και επιθετικοί.
Οσοι στήριζαν την παρουσία τους μόνο στην κοινωνική καταγωγή, την κοινωνική θέση και την οικονομική άνεση των γονιών τους θα πρέπει σε όλα τα πεδία να αισθάνονται επισφαλείς, επειδή οι κοινωκοοικονομικές συνθήκες θα μεταβάλλονται ταχύτητα.
Θα γεμίσουν οι χωματερές από πάσης φύσεως πολιτικούς και επιχειρηματικούς γόνους που περιμένουν μέσα από ένα θαύμα (που ίσως δεν έρθει) να διατηρήσουν την παλαιά τους θέση.

Έλεος πια με τη νοοτροπία του "ψηφολαού"...

Γράφει ο Δημήτρης Καζάκης

Όταν άρχισα να γράφω για την εφημερίδα το Ποντίκι (αρχές Μαρτίου 2010) και να γίνομαι γνωστός για τις θέσεις μου, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έπαιρναν στην εφημερίδα, ή με έβρισκαν κάπου και μου έλεγαν: "Σαν χοντρά μας τα λες! Ο Γιώργος (Παπανδρέου) δεν είναι σαν τους άλλους..." Όταν είδαν κι απόειδαν, μερικοί απ' αυτούς εναπόθεσαν τις προσδοκίες τους στον τότε αντιμνημονιακό Σαμαρά. Το τι χαρά πήραν όταν ο Κοντομηνάς έκοψε την Εκπομπή ΑΕ τον Φεβρουάριο του 2012, γιατί επιτέλους δεν θα ακουγόταν πια η φωνή που ισοπέδωνε τα πάντα, κρίνοντας δίκαιους και άδικους συλλήβδην.

Πολιτικό "προξενιό" Καραμανλή σε Μεϊμαράκη για τη διαδοχή στη ΝΔ

"Ώρα ανατροπής" του Αντώνη Σαμαρά και του στενού του επιτελείου σημαίνει από την πλατεία Μαβίλη. Ο "γέφυρα" Μεϊμαράκη, οι "ρουκέτες" Αντώναρου και η επιφυλακτική στάση των Μητσοτακικών

Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί η Νέα Δημοκρατία μετά τη νέα συντριπτική, όπως την χαρακτηρίζουν “καραμανλικά” στελέχη, ήττα καθώς η ψαλίδα από το ΣΥΡΙΖΑ μεταβλήθηκε από το +2% του 2012 στο -8,5% του 2015 (10,5 μονάδες υστέρηση).
Παράλληλα όμως, το σύνολο των “γαλάζιων” στελεχών βρίσκονται πλέον στα κάγκελα καθώς εκτιμούν ότι η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά, μετά την ήττα, ουσιαστικά μικραίνει την ΝΔ περαιτέρω και την οδηγεί στο “δρόμο” του ΠΑΣΟΚ.

Economist: Εμπρός Άγγελα φτιάξε μου τη μέρα...

Με ένα εντυπωσιακό εξώφυλλο, το οποίο εμφανίζει το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου να οπλοφορεί απειλώντας τη γερμανίδα καγκελάριο, σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα ο Economist.

Παραπέμποντας στη διάσημη φράση του «βρώμικο» Χάρι Κάλαχαν, φέρεται να λέει: «Εμπρός Άνγκελα, φτιάξε μου τη μέρα» ενώ, λίγο πιο κάτω,
ο τίτλος: «Η ελληνική πρόκληση στη Γερμανία - και το ευρώ».

Στο κύριο άρθρο του περιοδικού το οποίο συνοδεύει το ομολογουμένως εντυπωσιακό εξώφυλλο διαβάζουμε: «Ήταν στην Ελλάδα που πριν από πέντε χρόνια ξεκίνησε η καταχθόνια ευρωκρίση. Επομένως είναι κλασικά ταιριαστό να είναι η Ελλάδα η χώρα από όπου θα ξεκινήσει η λύση – χάρη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου».

Ο ΟΣΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ προέβλεψε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ. ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏

76o
Ὁ Γέροντας τὸ 1983 στὴ Σουρωτὴ εἶχε ἀναφέρει συγκεκριμένα:
«Θὰἔρθει καιρὸς ποὺ θὰ ἀνεβαινοκατεβαίνουν κυβερνήσεις, θὰἐναλλάσσονται τὰ κόμματα,

θὰ ἀνακαλοῦνται διατάγματα, θὰψηφίζονται νόμοι καὶ θὰ καταργοῦνται ἄλλοι, καὶ θὰ ἐπικρατεῖ σύγχυση καὶ ταραχή………… Εἶπε, ἐπίσης, ὅτι ἐμεῖςθὰ τὰ βλέπαμε ὅλα αὐτὰ ἐνῶ ἐκεῖνος ὄχι. Και ακολουθούν τα γεγονότα.

Ἐπίσης, κάποιαν ἄλλη φορά, εἶχε πεῖ: «Θὰ ἔρθει καιρὸς ποὺ θὰψάχνεις νὰ βρεῖς ἄπιστο καὶ δὲ θὰ βρίσκεις. Ἀλλά, γιὰ νὰ φτάσουμεσ᾽ αὐτὸ τὸ σημεῖο, θὰ ἔχουν προηγηθεῖ φοβερὰ πράγματα.»

(βλ. βιβλίο «Μαρτυρίες Προσκυνητῶν», 6η Ἔκδοση, σελ.396-453, γιὰτὰ ἐθνικὰ θέματα).

ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ

Guardian κατά Μέρκελ: Η τερατώδης ηγέτης και αρχιέρεια της λιτότητας, πρέπει να νικηθεί από τις δυνάμεις της ελπίδας

Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκέλα Μέρκελ, εξαπολύει ο Βρετανός αρθρογράφος Owen Jones μέσω της στήλης του στον Guardian.

Με χαρακτηρισμούς όπως «αρχιέρεια της λιτότητας» και «τερατώδης ηγέτης», και δανειζόμενος φράσεις από τον επίλογο της ταινίας «ο Μεγάλος Δικτάτορας» του Τσάρλι Τσάπλιν, ο Βρετανός αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα μπορεί να ανοίξει δρόμο για τις δυνάμεις ενάντια στη λιτότητα...
σε όλη την Ευρώπη.

Γράφει στον Guardian:

Ο «ταλιμπάν» Γιάν. Στουρνάρας σε ρόλο «Δούρειου Ίππου»!…

 troktiko

Γράφει ο Μαγιά

Η …σεμνή τελετή της πολιτικής ανατροπής και της ομαλής μετάβασης στη «νέα εποχή» βαίνει στο τέλος της.
Απομένει η αντικατάσταση των εγκάθετων του Μνημονιακού καθεστώτος, επίλεκτων στελεχών της απελθούσας συγκυβέρνησης των εντελοδόχων, που ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό, με νέα και ικανά πρόσωπα, τα οποία θα υπηρετήσουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη νέα πολιτική της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Ο Καμμένος νίκησε κατά κράτος Σαμαρά και καθεστώς.

E8551A173EBB932D2A7CA2681CB7E2D3
Η πτώση του κ. Σαμαρά και η διευκόλυνση για τη γρήγορη άνοδο στην εξουσία της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να πούμε ότι ήταν αποκλειστικά έργο του Πάνου Καμμένου.

Ο Πάνος Καμμένος κατάφερε να αντέξει στη σφοδρή πίεση που υπέστη ο ίδιος και το κόμμα του, προκειμένου να διαλυθούν οι ΑΝΕΛ ή να εξαναγκαστούν να ψηφίσουν την εκλογή του ΠτΔ τον Δεκέμβριο. Κάτι που θα παρέτεινε την παραμονή του κ. Σαμαρά στην εξουσία μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι η εκλογή του κ. Δήμα συγκέντρωσε 168 βουλευτές και έλειπαν 12 βουλευτές για τους 180, όσοι δηλαδή ήταν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

Ξήλωσαν τα κάγκελα στο Σύνταγμα

Τέλος τα κάγκελα που ήταν τοποθετημένα μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση
Ο νέος υπουργός το είχε προαναγγείλει από το πρωί, σε δηλώσεις του στο Mega, ότι «θα φύγουν τα κάγκελα μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη».
«Δηλαδή η Δημοκρατία φοβάται τον λαό; Ο συμβολισμός είναι αναγκαίος, δεν λύνει κανένα πρόβλημα ασφάλειας, αλλά πρέπει να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε τον λαό», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Πανούσης.

Φύρερ, τον ήπιαμε... (video)

Ο Χίτλερ μαθαίνει για την νίκη του Τσίπρα !

Ρωμανιάς: Το Μάρτιο σφίγγουν τα πράγματα,θα βρούμε λύσεις...

ΒΙΝΤΕΟ...

Το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία επεσήμανε ο Γιώργος Ρωμανιάς με δηλώσεις του,τονίζοντας πως...
το Μάρτιο θα υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

«Έχω την αίσθηση ότι το Γενάρη και το Φλεβάρη προβλήματα συντάξεων, καταβολής συντάξεων, δεν υπάρχουν. Το Μάρτη τα πράγματα θα είναι λίγο σφιχτά, μέχρι τότε όμως θα βρούμε λύση», είπε ο νέος γενικός γραμματέας κοινωνικών ασφαλίσεων.

Oι «Μουρούτηδες», ο Χατζηνικολάου και οι λαδοπόντικες της δημοσιογραφίας

«Ο Σαμαράς υπέστη εκλογική πανωλεθρία, δεν τόλμησε να αντικρίσει ούτε τον λαό ούτε τους δημοσιογράφους, μίλησε προεκλογικά απέναντι σε γλάστρες. Με τους Μουρούτηδες, τους Αδώνιδες, τους Βορίδηδες και τους Πλεύρηδες, ο Σαμαράς δεν μπορεί ποτέ να νικήσει τον Τσίπρα».
   
Αυτά έλεγε ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσα από την εκπομπή του στον Realfm και αμέσως το γνωστό σάιτ antinews ((Χρύσανθος-Φαήλος-Μουρούτης) πέρασε στην αντεπίθεση. Με μία ανάρτηση υπό τον τίτλο «Από υβριστής της ΝΔ, “σωτήρας” της ο Χατζηνικολάου;» το antinews αναφέρεται σε καλοπληρωμένους λαδοπόντικες της...
δημοσιογραφίας που τώρα βγαίνουν και τα χώνουν στον Σαμαρά.

ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΕ ΑΔΩΝΙ: ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΟΥΛΑΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ

Κοτζιάς σε Άδωνι: Καλό να πουλάς βιβλία, καλύτερο να διαβάζεις και κανένα
Άγριος καυγάς στο Twitter
Βαριές εκφράσεις αντάλλαξαν στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Αδ. Γεωργιάδης.
Αφορμή αποτέλεσε η ανάρτηση του Νίκου Κοτζιά μετά την γεμάτη ένταση τελετή παράδοσης - παραλαβής από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι το «σύστημα εξάρτησης ήδη ενοχλείται από δημοκρατική εξωτερική πολιτική. Βρίζει ασύστολα. Επιδιώκει με πολυειδή ψεύδη να καλύψει ραγιαδισμό του».

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

"Άνοιγμα" της νέας κυβέρνησης προς Ρωσία και στην άμυνα - Τι είπε ο Καμμένος για τις κυρώσεις

Image
Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης στο ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων στην Ρωσία ,μοιάζει “συγκρουσιακή” έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η δημόσια αντιπαράθεση του νέου ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά με τον απερχόμενο Ευάγγελο Βενιζέλο είναι ένα ακόμη στοιχείο που δείχνει ότι η εξωτερική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα έχει και άλλους “ορίζοντες” . Αυτό δεν είναι καθόλου κακό αρκεί να γίνεται με σοβαρό σχέδιο.

Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, επαναπρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, δωρεάν ρεύμα και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων – Τα έδωσαν όλα οι νέοι υπουργοί

Κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ, επαναπρόσληψη 10.000 δημοσίων υπαλλήλων, δωρεάν ρεύμα και πάγωμα αποκρατικοποιήσεων – Τα έδωσαν όλα οι νέοι υπουργοί

- Με το “καλημέρα” ξεκίνησαν οι δηλώσεις για αυξήσεις μισθών
- Σε 300.000 νοικοκυριά το δωρεάν ρεύμα 
- Τέλος τα ανοιχτά μαγαζιά τις Κυριακές
- Επαναφορά της 13ης σύνταξης για όσους παίρνουν ως 700 ευρώ/μήνα
- Γυρίζουν πίσω στις θέσεις τους οι απολυμένοι μέσω διαθεσιμότητας
- Με υπουργική απόφαση προσλαμβάνονται οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών
- Επιστρέφουν οι διοικητικοί των Πανεπιστημίων και οι Σχολικοί Φύλακες 
- Παγώνει η πώληση του ΟΛΠ και η ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΗ και αεροδρομίων

Οι παλιοί ίσως να θυμηθούν το διαβόητο “Τσοβόλα δώσ' τα όλα”, όμως αυτή τη φορά τα “θα” δεν είναι προεκλογικά, αλλά μετεκλογικά και οι υπουργοί πριν καν “ζεστάνουν” την καρέκλα τους στο υπουργείο με μια χιονοστιβάδα δηλώσεων έβαλαν μπροστά την πλήρη κατάργηση δεσμεύσεων και μνημονιακών νόμων.

Τελειωνει τον ΣΑΜΑΡΑ ο Χατζηνικολαου.....

ΣΦΟΔΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ
Κριτική στην απαράδεκτη αντιπολιτευτική τακτική που ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία και στην επίσης απαράδεκτη τακτική του γνωστού και μη εξαιρετέου Μουρούτηνα δίνει παραπολιτικά σε ανυπόληπτα ιστολόγια και να...
σχολιάζει στο twitter διάφορες ασυναρτησίες άσκησε σήμερα οΧατζηνικολάου. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις από την ραδιοφωνική του εκπομπή καυτηρίασε την απαράδεκτη αντιπολιτευτική τακτική των δυο τελευταίων ημερών από τη ΝΔ και επιβεβαίωσε αυτό που γράφουμε και εμείς από εδώ. Οι συνεργάτες του Α. Σαμαρά θα τον πάρουν στον λαιμό τους.

Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά ζητεί ο Ευάγγελος Αντώναρος

Σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΦΕΣ, με τον Γιάννη Κουρτάκη και τονΠαναγιώτη Τζένο,  ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος.

Έκανε λόγο για βαριά ήττα της ΝΔ στις εκλογές και ζήτησε εμμέσως από τον Αντώνη Σαμαρά να παραιτηθεί.
«Η ΝΔ έχει μια μεγάλη παράδοση. Οι πρόεδροί της μετά από κάθε ήττα, έθεταν τον εαυτό τους στη διάθεση των οργάνων του κόμματος. Ο Καραμανλής το 2009 θυμάστε ότι δρομολόγησε ο ίδιος με ξεκάθαρη δήλωση το θέμα της διαδοχής του» είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά για την επιλογή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως αυτή η συμπεριφορά δεν έχει καμιά σχέση με τις αρχές της ΝΔ.

ΑΓΡΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ Γ. ΚΟΥΡΤΑΚΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ "ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΡΕ, ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΤΩΡΑ"

Πολύ σκληρή επίθεση από την εκπομπή του στα Παραπολιτικά εξαπέλυσε πριν από λίγο σε γνωστούς συνεργάτες του Σαμαρά ο εκδότης της εφημερίδα Παραπολιτικά. Ο Γ. Κουρτάκης  μίλησε... για "λαμόγια" αποκαλώντας έτσι τον Γ. Μουρούτη ο αδερφός του οποίου έπαιρνε περίεργες δουλειές. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο Λαζαρίδης ήταν πάντοτε ξένο σώμα στη Νέα Δημοκρατία κάτι που επιβεβαιώνεται τώρα από όλους τους Νεοδημοκράτες. Ο Γ. Κουρτάκης αποκάλεσε "πολιτικό πτώμα" τον Α. Σαμαρά και τον κατηγόρησε ότι τον ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα. Χαμός...

Η πρώτη επίθεση Τσίπρα στην ΕΕ: Βγάλατε ανακοίνωση χωρίς να με ρωτήσετε.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τη Ρωσία για την υπόθεση της Ουκρανίας και αυτό εξόργισε τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Αμέσως πήρε τηλέφωνο και έβγαλε ανακοίνωση για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του.

Την πρώτη δυσαρέσκεια εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε... 
η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, αναφορικά με την δήλωση ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία προέβη σε δήλωση «Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ», χωρίς να ερωτηθεί η ελληνική πλευρά.

Μάλιστα, η δυσαρέσκεια διατυπώθηκε και σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με την ίδια, όσο και με τη μόνιμη αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην ΕΕ.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ - ΚΛΕΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

Οι άνθρωποι - κλειδιά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Ποιοι θα τρέξουν το κυβερνητικό έργο και ποιοι θα έχουν τον πρώτο ρόλο στη διακυβέρνηση - Αναλυτικό ρεπορτάζ 

Του Κώστα Τσιτούνα 
Επειδή τις τελευταίες ώρες πολλά γράφονται και πολλά ακούγονται για το ρόλο που θα έχουν οι υπουργοί και οι αναπληρωτές στο νέο υπουργικό σχήμα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ρόλοι του καθενός είναι διακριτοί και έχουν καθοριστεί από τον πρωθυπουργό.
Το γενικό πρόσταγμα σε όλα τα ζητήματα οικονομικής πολιτικής θα το έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος θα εποπτεύει όλα τα οικονομικά υπουργεία και παράλληλα Θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Επί της ουσίας δηλαδή θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λογο στη διαπραγμάτευση μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρώτα δείγματα γραφής

Έχουμε πλέον μια νέα κυβέρνηση. Την κυβέρνηση που ήρθε από την ορμητική πτώση της δωσίλογης κυβερνητικής συμμορίας και από τις αριστερές ροπές του ελληνικού λαού: Από τη δυναμική των αριστερών διεργασιών και ζυμώσεων της ελληνικής κοινωνίας. 

Αυτή η δυναμική των κοινωνικών διεργασιών και της λαϊκής κίνησης προς τα Αριστερά ήταν το καταλυτικό και επαναστατικό στοιχείο αυτής της εκλογικής μάχης και που χαρακτηρίζει, γενικότερα, την περίοδο που διανύουμε. 

Στο ΣΥΡΙΖΑ πολώθηκε αυτή η διαλεκτική των αριστερών διεργασιών και ζυμώσεων της ελληνικής κοινωνίας… 

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ … ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

kammenos-tsipras4353453
«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ
Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά τη μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές 2015.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει με τον Πάνο Καμμένο για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τους ΑΝ.ΕΛ να λαμβάνουν ένα υπουργείο.

Ήδη, ορίστηκε ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των ΑΝΕΛ στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας (26/01/2015), προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Ο Αλέξης φέρνει τον Καραμανλή!!!!

Ήρθε η ώρα του Καραμανλή!!!Όλοι οι νεοδημοκράτες είχαν έναν κρυφό πόθο, την επιστροφή του Κώστα Καραμανλή στην ενεργό πολιτική σκηνή!!!
Όπως όλα δείχνουν ,ο Αλέξης Τσίπρας φέρνει άμεσα τον Καραμανλή στην ενεργό πολιτική σκηνή, μιας και όπως όλα δείχνουν, ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι η νέα δυναμική πρόταση ,για υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας!!!

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!!!! Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ....

Σε βαθιά κατάθλιψη ο Τόνι ο Ψυχάκιας μετά από το διασυρμό του στις εκλογές!!!Ο προσωπικός του ιατρός και φίλος ο κ. Βαρτ...λος δεν μπορεί να τον ρυθμίσει με τίποτα!!!Έχει ζητήσει να του στήσουν κλακαδόρους και αβανταδόρους στη Συγγρού γιατί φοβάται την εκπαραθύρωση του απο τα κεντρικά γραφεία της Ν.Δ.
ΤΟ ΜΌΝΟ ΣΊΓΟΥΡΟ ΕΊΝΑΙ ΠΩς ΑΝ ΜΠΟΡΟΎΣΕ ΝΑ ΑΚΥΡΏΣΕΙ ΤΙς ΕΚΛΟΓΈς ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉ ΕΚΛΟΓΏΝ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ!!!!