Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Διάλεξη Κρούγκμαν στην Αθήνα για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας


 Διάλεξη Κρούγκμαν στην Αθήνα για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας
Ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν βρίσκεται στην Αθήνα σήμερα, Παρασκευή, για να παρουσιάσει διάλεξη με θέμα «Εurope: What next?», προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ADGI-INERPOST) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Megaron Plus.

Έκτακτη συνάντηση στην Μόσχα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου με τον Κινέζο υπουργό Αμυνας Chang Wanquan για βοήθεια στην Ελλάδα


chang-wanquan2
«ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΕΧΕΙ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΚΙΝΕΖΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ
«Η Κίνα προτίθεται να στηρίξει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα αυτή την δύσκολη στιγμή που διέρχεται η χώρα από την στιγμή που και η Ελλάδα το θέλει και προτίθεται να στηρίξει τις κινεζικές επενδύσεις στην χώρα», δήλωσε στον Ελληνα υπουργό Εθνικής Αμυνας ο Κινέζος ομόλογός του στρατηγός Chang Wanquan σε έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο άνδρες στο περιθώριο της Συνόδου για την ασφάλεια MCIS που ξεκίνησε σήμερα στην Μόσχα και ολοκληρώνεται αύριο.

Νευρικός κλονισμός για τους Τούρκους στρατηγούς στην Άγκυρα: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται στη Ρωσία τον πύραυλο αναχαίτισης 40N6 με 400 χιλιόμετρα ακτίνα


zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz s300 cre fire d 
Νευρικός κλονισμός για τους Τούρκους στρατηγούς στην Άγκυρα: 

Με το που απογειώνονται τα αεροσκάφη τους από τον αεροναύσταθμο Ντάλαμαν, σε ύψος μερικών εκατοντάδων ποδιών κλειδώνονται στα σκοπευτικά ενός οπλικού συστήματος που έχει αναπτυχθεί 400 χιλιόμετρα μακριά – στην Αθήνα.
Ο λόγος είναι για το οπλικό σύστημα S-300V4, το οποίο υιοθετήθηκε μόλις πρόσφατα από τον ρωσικό στρατό. Μιλάμε για τον πύραυλο αναχαίτισης 40N6 με 400 χιλιόμετρα ακτίνα, και για τον οποίο πιστεύεται ότι έχει την ικανότητα να επιτίθενται σε στόχους που βρίσκονται κοντά σε «διαστημικό υψόμετρο». Το πρόγραμμα δοκιμών και βελτιώσεων των πυραύλων συνεχίζεται από το 2008, και με την εμφάνισή τους τώρα – μια πραγματική επανάσταση στον τομέα της άμυνας.

Γλέζος σε Σόιμπλε: έλα να μετρηθούμε ενώπιον των γερμανών για τις αποζημιώσεις


glezos_1
Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Σόιμπλε περί εξωπραγματικών ελληνικών απαιτήσεων, ο Μανώλης Γλέζος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εντελώς εξωπραγματικές είναι οι απόψεις του ίδιου του Σόιμπλε. Αντί να αοριστολογεί, ας μας πει σε ποια διεθνή δικαστήρια και πότε συζητήθηκαν τα θέματα αυτά.

Σαρωτικές αλλαγές στην Εκπαίδευση



Σαρωτικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης επιφέρει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο παρουσίαστηκε σήμερα από την ηγεσία του υπουργείου, ενώ σειρά μέτρων ανακοινώθηκαν, τόσο στον τομέα του πολιτισμού όσο και του αθλητισμού.

Βρέθηκε νέος σκύλος επαναστάτης στη θέση του Λουκάνικου



adwnis
Ο ιδιοκτήτης του, κύριος Γιώργος, τον φωνάζει «Μπουμπούκο»

Το μαύρο μέτωπο επιτίθεται για να σωθεί: Σαμαροβενιζέλος και Ποτάμι ετοιμάζονται για κοινή κάθοδο στις εκλογές!


870x550arxigoi
Ο κύβος ερρίφθη. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, το μαύρο μέτωπο Σαμαρά – Βενιζέλου – Θεοδωράκη ετοιμάζεται για κοινή κάθοδο στις εκλογές προκειμένου να σωθεί ο Βενιζέλος και ο Θεοδωράκης από τον όλεθρο.
Σε αυτή την μεθόδευση, θα ζητήσουν σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.Αγνοούν όμως ότι βάσει Συντάγματος, το αίτημα αυτό υλοποιείται μόνον εφόσον συμφωνήσει ο πρωθυπουργός της χώρας!

Κακλαμάνης σε Διαμαντόπουλο: Θα σας απαντήσω όταν κατέβω από την έδρα


Κακλαμάνης σε Διαμαντόπουλο: Θα σας απαντήσω όταν κατέβω από την έδρα - ΒΙΝΤΕΟ
Καυγάς στη βουλή μεταξύ του αντιπροέδρου της βουλής Νικήτα Κακλαμάνη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου.
Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα  βρισκόταν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μια αναφορά του οποίου προκάλεσε την αντίδραση του κ. Διαμαντόπουλου.

Επέμβαση της αστυνομίας στην πρυτανεία - Έβγαλαν τους καταληψίες - BINTEO


Επέμβαση της αστυνομίας έγινε στην είσοδο της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
H επιχείρηση της αστυνομίας ολοκληρώθηκε σχεδόν λίγο πριν από τις 7:30 το πρωί, με αποτέλεσμα να βγάλουν έξω τους καταληψίες με χειροπέδες στα χέρια. Συγκεκριμένα, προσήχθησαν 14 άτομα τα οποία οδηγούνται αυτή την ώρα στην κρατική ασφάλεια.
Νωρίτερα, από μία πλαϊνή πόρτα, με τη χρήση σκάλας, μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του ΕΚΠΑ οι δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Γ. Βαρουφάκης: Πειραματόζωο η Ελλάδα όπου έγιναν πειράματα προς όφελος άλλων


 assets_LARGE_t_420_54481257
Η σημερινή ομιλία του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στο ινστιτούτο Brookings επικεντρώθηκε στις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με τους θεσμούς, καθώς, όπως εξήγησε ο ίδιος, η ελληνική κυβέρνηση επωμίζεται ένα μνημειώδες έργο: αυτό της επιτυχούς ολοκλήρωσης των τρεχουσών διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους της.

Μοσκοβισί: Δεν προετοιμαζόμαστε για Grexit


Μοσκοβισί: Δεν προετοιμαζόμαστε για Grexit
Τις αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες γίνεται «προετοιμασία» για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, διέψευσε ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «μηδαμινή» την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με την Αθήνα.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ


Επέμβαση της Αστυνομίας στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου
Επιχείρηση της Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, η οποία εδωά και 20 περίπου ημέρες τελεί υπό κατάληψη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αρχικά οι καταληψίες κλήθηκαν να βγουν από το κτήριο. Δόθηκε μια ολιγόλεπτη διορία και στη συνέχεια, λίγο μετά τις 6:30 με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση.

Όταν η Μαρίνα "μαστιγώνει" τον Βαγγέλη της "καρδιάς" μας!!!


Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσοβελώνη βενιζελος
Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσοβελώνη βενιζελος
«Το τελευταίο διάστημα ο κ. Βενιζέλος και οι συνοδοιπόροι - ομοϊδεάτες του εκφράζουν ανοιχτά και σε μόνιμη βάση την …έντονη ανησυχία τους για το ενδεχόμενο ενός Grexit. Αν κάτι είναι πραγματικά ανησυχητικό για τον ελληνικό λαό, είναι το γεγονός της απόλυτης ταύτισης του κ. Βενιζέλου και άλλων μνημονιακών κύκλων με τις δηλώσεις του χερ Σόιμπλε και τα κατευθυνόμενα σενάρια περί χρεοκοπίας που «παίζουν» ορισμένα «έγκυρα» διεθνή μέσα ενημέρωσης» αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τσίπρας σε Reuters: Πολιτική διαφωνία με τους εταίρους σε 4 σημεία Το μήνυμα


Απάντηση στην καταιγίδα των έξωθεν πιέσεων και απειλών δίνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του στο Reuters-  μια δήλωση, με την οποία για πρώτη φορά επιβεβαιώνει δημοσίως ότι στη διαπραγμάτευση υπάρχουν «τέσσερα σημεία πολιτικής διαφωνίας» - εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικό, αύξηση του ΦΠΑ και ιδιωτικοποιήσεις.

Είναι η μαριχουάνα αντικαρκινικό φάρμακο; Drug Facts


Το ζήτημα της αποποινικοποίησης της κάνναβης για ιατρικούς λόγους παραμένει στο προσκήνιο και ενισχύεται διαρκώς από πλήθος σχετικών ερευνών. Πρόσφατα το Εθνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ για τα Ναρκωτικά (NIDA) παρουσίασε επίσημα το ζήτημα επικαλούμενο επιστημονικές έρευνες που δείχνουν ότι παράγωγα της μαριχουάνας μπορούν να περιορίσουν την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων ή ακόμη και να σκοτώσουν ορισμένα από αυτά. Τα θεραπευτικά οφέλη της κάνναβης και το θέμα της αποποινικοποίησή της για ιατρικούς λόγους θα παρουσιαστούν σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώνει την Παρασκευή η Κίνηση Νόμιμης Εφαρμογής Ιατρικής Cannabis το ‘’Ίαμα’’ με θέμα: «Μια σύγχρονη και ρηξικέλευθη θεραπευτική εφαρμογή: Η Νομιμοποίηση της Ιατρικής Κάνναβης, για την αντιμετώπιση πλήθους διαταραχών, περιλαμβανομένου και του Καρκίνου!».

Ισπανία: Σύλληψη πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για ξέπλυμα χρήματος

 
Ο Ισπανός πολιτικός Ροντρίγκο Ράτο, πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, συνελήφθη για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

ΩΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΣΑΣ.....Διαλύεται η Task Force μετά την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί...

21553732-300x107 
 
 
 
 
Αποκάλυψη που ενδεχομένως να φέρει εξελίξεις κάνει το πρακτορείο Reuters, καθώς, αναφέρει ότι η Task Force διαλύεται έπειτα από την άρνηση της κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της.
Η Task Force (Ομάδα Δράσης) με επικεφαλής τον Χόρστ Ράιχενμπαχ είχε δημιουργηθεί με στόχο να βοηθήσει την Ελλάδα να βελτιώσει τη δημόσια διοίκηση και να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια από την ΕΕ.

Πάνος Καμμένος: Θεμέλιο το αίμα των λαών μας και η κοινή μας πίστη


 
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Μόσχα, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Sergei Shoigu μίλησε στη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Διεθνής Ασφάλεια-προκλήσεις και προοπτικές».

Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Νέες διοικήσεις σε ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ, ΕΛΓΟ και ΕΦΕΤ


Τις νέες διοικήσεις των εποπτευομένων από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης οργανισμών, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν ξεχωριστές παρουσιάσεις των στόχων και των προοπτικών τους.

ΤΕΛΟΣ οι φυλακές υψίστης ασφαλείας- «Πέρασε» το νομοσχέδιο!



ΤΕΛΟΣ οι φυλακές υψίστης ασφαλείας- «Πέρασε» το νομοσχέδιο!
Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας (Τύπου Γ΄).
Υπέρ των προωθούμενων διατάξεων ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «κατά» ψήφισαν η Νέα Δημοκρατία, «Το Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, ενώ η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».

Υπαναχώρηση Β.Σόιμπλε: «Δόση ακόμη και αν επιτευχθεί η οποιαδήποτε πρόοδος»


 ΣΟΙΜΠΛΕ 2.JPG_
«Η ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Σε σημαντική αναδίπλωση αναφορικά με την άτεγκτη στάση του για τις δεσμεύσεις που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα προχώρησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ουάσιγκτον στο ινστιτούτο Βrookings.

Ο Θρασύς αντωνάκης (ξανα) καλεί Βενιζέλο-Θεοδωράκη σε κοινό μέτωπο κατά Τσίπρα


Venizelos-Theodorakis-Samaras

Ακόμη μια προσπάθεια να συγκροτήσει κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο κατά του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Μικροπολιτικού” των “Νέων”, ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει να εστιάσει το μέτωπο σε ζητήματα καθημερινότητας, όπως τη μετανάστευση, την ασφάλεια, και τη δράση των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, και προσδοκά ότι αυτή τη φορά δεν θα βρει και πάλι κλειστές τις πόρτες των Ευάγγελου Βενιζέλου και Σταύρου Θεοδωράκη.

Δημοψήφισμα τώρα αμέσως σε απάντηση στους εκβιαστές τοκογλύφους


 1b278d77351d6a3a1c18651fef8ccedb_XL
Το μνημoνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Την απάντηση αυτή δίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο μπαράζ των εκβιασμών που προέρχεται απ’ τους ξένους τοκογλύφους και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, που προαναγγέλλει θρασύτατα το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης και δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ευρώ από τη δόση των επτά δις.
Απαντώντας στο μπαράζ των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και των δηλώσεων που προέρχονται από το Ιερατείο των Βρυξελλών, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τη θέση της και με ανακοίνωση της υπογραμμίζει:

Βαρυσήμαντη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters


5ec6ff5cd74ff742668dadd819df0b45_XL
«Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν θα επιλέξει το μονοπάτι του “ανήθικου και βάρβαρου” οικονομικού εκβιασμού»
Την πεποίθησή του ότι η Ευρώπη «δεν θα επιλέξει το μονοπάτι του “ανήθικου και βάρβαρου” οικονομικού εκβιασμού, αλλά ότι θα γεφυρώσει τις διαφορές της με την Ελλάδα», εξέφρασε, μιλώντας στο Reuters, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Μιλώντας στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ακόμη την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές μέχρι τα τέλη Απριλίου.
Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Reuters:

Time: Ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας!



Time: Ανάμεσα στους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο ο Αλέξης Τσίπρας!
Στις 100 προσωπικότητες από όλον τον κόσμο με την μεγαλύτερη επιρροή βρίσκεται ο Αλέξης Τσίπρας! Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επελέγη ανάμεσα σε δεκάδες προσωπικότητες και εκπροσωπεί τη χώρα μας στη λίστα του περιοδικού Time.

Η επιρροή που άσκησε φέτος παγκοσμίως, για κάποιους θετική αλλά για κάποιους άλλους αρνητική, τον έφεραν μέσα στην εκατοντάδα!

Μέρες πολέμου




  Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος

Θεοί και δαίμονες έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες πάνω στην Ελλάδα και η πίεση που υφίσταται η χώρα είναι περίπου αφόρητη.

Όμως, αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός αυτής της πίεσης: να καταστεί αβάστακτη ώστε να συνθλιβεί κάθε προσπάθεια βελτίωσης των όρων υπό τους οποίους λειτουργεί η πτωχευμένη χώρα.

Στόχος συντονισμένης επίθεσης η κυβέρνηση


 
«Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες» λέει ο λαός και ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και στη διαχείριση της από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες του μπαράζ των συντονισμένων επιθέσεων από εγχώρια και ξένα ΜΜΕ και από «περιβάλλοντα» που επιδιώκουν την αποτυχία των κυβερνητικών χειρισμών και του προγράμματος, χωρίς να λογαριάζουν το ενδεχόμενο κατάρρευσης της χώρας. Από την άλλη πλευρά τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά η Νέα Δημοκρατία, επιδίδονται σε καταγγελίες που δημιουργούν βαρύ κλίμα, τη στιγμή που η χώρα έχει ανάγκη από ηρεμία.

«ΠΑΝΙΚΟΣ» ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ : Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΡΩΣΙΚΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ



700x257611_untitled-1_1

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Μεγάλη έκταση με εμφανείς ανησυχητικές διαστάσεις έχει πάρει στον τουρκικό τύπο η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Άμυνας, κ Καμένου στην Μόσχα και το περιεχόμενο των συζητήσεων που αναμένεται να έχει με τους Ρώσους ιθύνοντες των οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται το επίσημο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων, Sputnik, ο Ελληνας ΥΠ.ΕΘ.Α., (κόκκινο πανί στην Άγκυρα), προκειται να συζητήσει με τους Ρώσους

Η Ισλανδία ανακτά την πλήρη κυριαρχία της οικονομίας της. Εμείς κύριε;Γιατί κύριε;


iceland
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Νέο πλήγμα κατά των τραπεζιτών κερδοσκόπων από τη δεξιά κυβέρνηση της Ισλανδίας!
Επίσημη έκθεση προετοιμάζει το έδαφος για απαγόρευση της έμμεσης «δημιουργίας» ανύπαρκτου χρήματος από τις ισλανδικές τράπεζες, όταν αυτές δανείζουν χρήματα που δεν έχουν.

Η Κίνα είναι έτοιμη να «ρίξει» 30 δισ. στην ελληνική οικονομία – Τι ζητάει από την κυβέρνηση


China-Shipping
Η Κίνα είναι έτοιμη να στηρίξει την ελληνική οικονομία «ρίχνοντας» 30 δισ. ευρώ σε επενδυτικά προγράμματα στην Ελλάδα και συμμετέχοντας μέσω μεγάλων κρατικών επενδυτικών ταμείων στις δημοπρασίες εντόκων γραμματίων του ελληνικού Δημοσίου. Η επικείμενη επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο αναμένεται να συμβάλει δε στην περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, χωρίς να αποκλείεται να κλειστούν και σημαντικές συμφωνίες.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ!


 Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο κωνσταντοπουλου

Με συγκεκριμένες και στοχευμένες κινήσεις η Πρόεδρος της Βουλής,Ζωή Κωνσταντοπούλου,κάνει σαφές σε όλους πως το θέμα για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων δεν θα μείνει μόνο στα χαρτιά και στις συνεδριάσεις της αρμόδιας επιτροπής από την οποία αποχώρησε ο Γερμανοτσολιάς Σταύρακας!Σας παραθέτουμε παρακάτω μία σειρά ενεργειών στις οποίες θα προβεί η ΠτΒ το αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο Καμμένος απαντά στον Θεοδωράκη για τις μίζες

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος

  «Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μεσάζοντες ούτε μίζες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την άποψη πως η κυβέρνηση υιοθετεί την πρόταση των ΑΝΕΛ όσον αφορά τους μετανάστες.

Με δηλώσεις του στον “Alpha”, ο κ. Καμμένος απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος νωρίτερα αναρωτήθηκε εάν θα υπάρξει μίζα και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ελικοπτέρων Ρ-3 του Πολεμικού Ναυτικού. Ο υπουργός Άμυνας τον προσκάλεσε στο υπουργείο «να τον ενημερώσουμε τι σημαίνει διακρατική συμφωνία», όπως δήλωσε.

Διελκυνστίδα και...παρελκυνστίδα!..


 
   Ούτε στις 24 του μήνα θα συμφωνήσουμε, ούτε στις 20, ούτε στις 18
     ..ούτε τον περασμένο μήνα συμφωνήσαμε, ούτε ποτέ δεν συμφωνήσαμε,
     ..και ούτε πρόκειται!  
     Πρώτον γιατί δεν είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε με τοκογλύφους-απατεώνες-εκβιαστές, στο αίτημα για οιονεί καθυπόταξη της χώρας και εξανδραποδισμό του λαού,
     ..και δεύτερο και σπουδαιότερο, γιατί εσείς ω παλιάνθρωποι ''εταίροι'' και τα εγχώρια καλόπαιδά σας (το ''α'' με ''ω'') δεν θέλετε καμία διαπραγμάτευση,
     ..δεν θέλετε καν μία διελκυνστίδα απόψεων στην οποία θα νικούσε έστω ο δυνατότερος ή ο πιό πεισματωμένος, εσείς ασκείτε παρελκυνστίδα!

Financial Times: Το ΔΝΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα παράτασης πληρωμών


 Financial Times: Το ΔΝΤ απέρριψε ελληνικό αίτημα παράτασης πληρωμών

Δύσκολα η ελληνική κυβέρνηση θα βρει χρήματα για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και δόσεις αναφέρουν οι Financial Times που αποκαλύπτουν πως το ΔΝΤ απάντησε αρνητικά για τυχόν παράταση πληρωμής δόσεων.

«Οχι» από ΔΝΤ σε παράταση πληρωμής δόσεων - Το ανεπίσημο αίτημα της Αθήνας

Έλληνες αξιωματούχοι προχώρησαν σε άτυπη προσέγγιση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ζητώντας παράταση στις πληρωμές προς τον οργανισμό, εξέλιξη που αναδεικνύει την επισφαλή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της χώρας. Η απάντηση που πήραν όμως, ήταν πως δεν μπορεί να γίνει επαναπρογραμματισμός των πληρωμών.

Σε τέλμα το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Όχι» από FIFA-UEFA στον αθλητικό νόμο Κοντονή

Με κοινή επιστολή τους ο Ζερόν Βάλκε (γ.γ της FIFA) και ο Tζιάνι Ινφαντίνο (γ.γ. της UEFA) απάντησαν αρνητικά στον Σταύρο Κοντονή για το περιεχόμενο του νέου αθλητικού νόμου που έχει προτείνει ο υφυπουργός Αθλητισμού.  Σύμφωνα με την εφημερίδα «Goal», εκείνο που ζητούν είναι να υπάρξουν τροποποιήσεις σε πολλά από τα 15 άρθρα του επίμαχου νομοσχεδίου, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος αποκλεισμού για την Εθνική Ελλάδας και τους συλλόγους από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Eνα ταξίδι στα ενδότερα των μυστικών υπηρεσιών


 Eνα ταξίδι στα ενδότερα των μυστικών υπηρεσιών

Ο 73χρονος σήμερα Παύλος Αποστολίδης, διπλωμάτης καριέρας αλλά και ένας από τους ελάχιστους statesmen αυτής της χώρας είχε τη μεγάλη ευκαιρία αλλά και τη μεγάλη ευθύνη να αναλάβει επικεφαλής της ΕΥΠ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο μετά το φιάσκο της υπόθεσης Οτζαλάν. Εζησε από μέσα τη σύλληψη των μελών της 17Ν αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Aυτά, και πολλά άλλα, βρήκαν χώρο στο βιβλίο του για τις μυστικές υπηρεσίες

Κοινό μέτωπο με Ρέντσι για το μεταναστευτικό σχεδιάζει ο Τσίπρας


Πρωτοβουλίες από κοινού με τους ηγέτες άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου που πλήττονται από το μεταναστευτικό, σχεδιάζει να λάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αποτέλεσμα εικόνας για πλοιο με λαθρομεταναστες

Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να βρει κοινό τόπο και να διαμορφώσει ενιαίο μέτωπο με τους ηγέτες της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι και Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, προκειμένου να πιέσουν για ευρωπαϊκές λύσεις για το μεταναστευτικό.

Θεοδωράκης: Ο τ. διευθυντής χρεοκοπημένου πορνοπεριοδικού, θέλει απλοποίηση στο κλείσιμο των επιχειρήσεων.


klik

Ο τ. διευθυντής χρεοκοπημένου πορνοπεριοδικού που ανταμοίφθηκε με συμβόλαιο εκατομμυρίων στην ΕΡΤ, ζήτησε σήμερα μέσω της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη από την κυβέρνηση να απλοποιήσει την διαδικασία ίδρυσής και …κλεισίματος εταιρειών! Προφανώς για να την γλιτώνουν κάτι ομογάλακτοι του τύπου Κωστόπουλου και να φεσώνουν ευκολότερα κράτος, εργαζομένους και προμηθευτές. Δεν σταμάτησε όμως εκεί.

FT «Όχι» από το ΔΝΤ στην Ελλάδα για αναβολή πληρωμής δόσεων


590_d2b111564961de723e08739996705cec
Ανεπίσημη προσέγγιση προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) έκαναν Έλληνες αξιωματούχοι, θέτοντας θέμα καθυστέρησης της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Αθήνα, ωστόσο η απάντηση του Ταμείου ήταν πως δεν είναι δυνατή μια αναβολή, σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times.

Η κατάσταση με τον εντός των τειχών εχθρό που λέγεται συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, έχει φτάσει στο ''μη περαιτέρω''.


Κι αφού πέρασαν πιά οι μέρες της γιορτής,
  ..πρέπει να δούμε στα σοβαρά τί πρέπει να γίνει με τη ζωή μας.

Η κατάσταση με τον εντός των τειχών εχθρό που λέγεται συστημικά και διαπλεκόμενα ΜΜΕ, έχει φτάσει στο ''μη περαιτέρω''.

Αφού κατάφεραν να παγώσουν όλη την προεορταστική ατμόσφαιρα, και προπαντός την αγορά, με τις αλητείες τύπου: ''θα πτωχεύσουμε πριν το Πάσχα'',
..λες και δεν ξέρουν ότι έχουμε πτωχεύσει ήδη απ' το 2010,
κι απ' το καλοκαίρι του 2012 πτωχεύουμε με την δική τους συνδρομή κάθε μέρα και περισσότερο,

Υπουργοί και Δημοσιογράφοι στη «Λίστα Νικολούδη»

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ

mitropoulos

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Δεν υπάρχουν υπουργοί Οικονομικών και συγγενείς τους,δεν υπάρχουν μεγαλοδημοσιογράφοι που να μην είναι στη λίστα Νικολούδη.Τους είδα με τα μάτια μου».

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και έβαλε νέα φωτιά στο «σύστημα»,το οποίο τον στοχεύει με διάφορα ρεπορτάζ εδώ και ένα χρόνο και πλέον. Η στόχευση οφείλεται στο γεγονός ότικαι ο ίδιος ο κ.Μητρόπουλος βρίσκεται στη Δικαιοσύνη με τις αρχές για υπόθεση που αφορά ποσό δυο εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να μην έχει δηλώσει νομότυπα ο ίδιος.πράγμα βέβαια που διαψεύδει.

Η ευχαριστήρια επιστολή του Πρωθυπουργού προς τον Αρχιεπίσκοπο


 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε Επιστολή στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο για να τον ευχαριστήσει για την αναφορά του σχετικά με την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του ελληνικού δημοσίου.

Ποιοι θέλουν «άκαπνους» τους S-300 και ενοχλούνται από τις επαφές με τη Μόσχα


 www.onalert
Με διάθεση κριτικής ,πάντα αρνητικής, παρουσιάζεται το ενδεχόμενο της αντικατάστασης βλημάτων για τους S-300 από την Ρωσία.
Θέμα που φυσιολογικά συζήτησε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στην Ρωσία.
Το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του ρωσικού RIA αναφέρει ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την αγορά πυραύλων για τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300.

Γιατί αυτοί οι φλούληδες (χαρακτηρισμός ξένου διπλωμάτη) δεν θα ξαναδούν εξουσία


flouflidesg-3149-201503081425859338
ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Γράφει η Ιόλη Πιερίδη


-Η εταιρία μας από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας έως σήμερα έχει προσφέρει πάνω από 150 εκατομμύρια ευρώ χορηγίες στο κόμμα. Ο πατέρας μου ήταν προσωπικός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή…Δεν είναι δυνατόν να διαλυθεί μια ολόκληρη παράταξη εξαιτίας της εμμονής του Σαμαρά και της ομάδας του να παραμένουν γαντζωμένοι στις θέσεις τους…

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ !!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΕΣ !!! (ΕΓΓΡΑΦΑ)


 ceb3ceb9ceb1cf84ceaf-ceb4ceb5cebd-ceb2cebbceadcf80ceb5ceb9-ceb7-ceb4ceb9cebaceb1ceb9cebfcf83cf8dcebdceb7-cf84ceb1-cebcceb1cf8dcf81ceb1
Στην Σελίδα 5 του δευτερου PDF στην σημείωση 13, που αφορά στην επίσημη απαγγελία κατηγορίας από την Αμερικανική Δικαιοσύνη, (District Court of COLUMBIA) δεν είναι«δημοσιογραφικό εύρημα» διαβάζει άναυδος κανείς ότι η «προτεσταντικά αγγελική και ηθική «Γερμανία ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, παρείχε επίσημα φορό-απαλλαγές για μίζες έως το 1999, οπότε και σταμάτησε, καθώς ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ως εισηγμένη εταιρεία στο Αμερικανικό Χρηματιστήριο, οπότε έπρεπε να προσαρμοστεί στη νομοθεσία FCPA¨
During the pre- 1999 period, the fist period, bribery at Siemens was largely unregulated.

Ο Άξονας Σερβία -Ελλάδα -Ρωσία «εξοργίζει» το Βερολίνο..


russiagreeceserbiabrotherhoodorthodox1
  Die Welt: Οι Σέρβοι εξακολουθούν να «κοιτούν» προς την  Ρωσία
Πραγματικά είναι άκρως εξοργιστικό αυτό που συμβαίνει με τους  με τους Γερμανούς, διότι  δεν είναι μόνο το πώς ενεργούν στις συνδιαλλαγές τους με τους διάφορους λαούς, αλλά στο ότι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα «αυτονόητα» πολλές φορές ή προφανώς δεν θέλουν. 
Έτσι και με το ζήτημα της Σερβίας και τις σχέσεις της με την Ρωσία , επιμένουν και δεν μπορούν να κατανοήσουν γιατί οι Σέρβοι υποστηρίζουν την Ρωσία. 

“Ρουκέτα” Ντόρας για Συνέδριο και αλλαγή σελίδας στη ΝΔ… άμεσα


 a62
Την αναγκαιότητα να ξανασταθεί η Νέα Δημοκρατία με αυτοπεποίθηση στα πόδια της, και να αποτελέσει και πάλι αξιόπιστη εναλλακτική λύση εξουσίας, επεσήμανε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία προωθεί το σενάριο 2 για την Ελλάδα


 41
Σχεδόν ένα μήνα πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, το μπλογκ ανέλυσε τέσσερα πιθανά σενάρια για το αποτέλεσμα των εκλογών και το τι θα ακολουθούσε: Ορισμένα σενάρια για τις επερχόμενες εκλογές
Τελικά συνέβη το χειρότερο σενάριο για την παγκόσμια χρηματοπιστωτική μαφία με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και τον σχηματισμό της κυβέρνησης συνασπισμού με τους ΑΝΕΛ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ FINANCIAL TIMES ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

 

 Όταν το 2009 η κυβέρνηση έβαζε πρόστιμο – μαμούθ στην εκδοτική εταιρεία και τίναζε στον αέρα τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες. Να τι μπορεί να κάνει η «μικρή Ελλαδίτσα» στους κολοσσούς. Επειδή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας FINANCIAL TIMES προκαλούν καρδιακά επεισόδια και επειδή πολλά από αυτά στρέφονται ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ κατά της χώρας μας (τυχαίο? Δεν νομίζω), παραθέτω ορισμένα «μυστικά» της εταιρείας PEARSON, ιδιοκτήτριας των FINANCIAL TIMES, ώστε να καταλάβει ο κόσμος τι παιχνίδι παίζεται.

Έξω πάμε καλά. Μέσα όμως;

Μπορεί να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκούς σχηματισμούς, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χώρα μας δεν μπορεί να αναπτύσσει επ′ αμοιβαίο όφελος, παράλληλες επαφές και με τρίτες χώρες.
Οι ως τώρα επαφές του Αλέξη Τσίπρα με ηγέτες άλλων χωρών, έχουν στεφθεί με επιτυχία. Από την πρόσφατη επίσκεψη του στη Μόσχα και την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Β. Πούτιν, μέχρι και τις συναντήσεις που προηγήθηκαν με τους ευρωπαίους ηγέτες, όπως η Α. Μέρκελ, ο Φ. Ολάντ, ο Γιούνκερ και ο Μ. Σουλτς.