Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Τέσσερα πολιτικά πρόσωπα άκουγαν κρυφά τα τηλεφωνήματα του Καραμανλή



Ο ανακριτής κ. Φούκας ξετυλίγει το κουβάρι της πολύπλοκης υπόθεσης των παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού 

Το μακρύ και πολύπλοκο κουβάρι της γεμάτης σκιές υπόθεσης των παρακολουθήσεων με θύμα τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, φαίνεται ότι έχει ξετυλιχτεί και ο ανακριτής κ. Φούκας, που ψάχνει εδώ και πολύν καιρό επίμονα και διεισδυτικά την υπόθεση, φτάνει στην άκρη.
Την ίδια ώρα, η αποκρυπτογράφηση του σχεδίου με το κωδικό όνομα «Πυθία» που αφορούσε, όπως είχαν αποκαλύψει οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, τη δολοφονία του Κώστα Καραμανλή και το οποίο κάποια στιγμή οι δικαστικές αρχές είχαν συνδέσει με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, φαίνεται ότι ήδη έχει μπει στο μονοπάτι της λύσης.

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος 
Κορυφαία πηγή, από εκείνες που έχουν απόλυτη γνώση των πραγματικών διαστάσεων της υπόθεσης, αποκαλύπτει σήμερα πως το αργότερο έως τα Χριστούγεννα θα έρθουν στη δημοσιότητα τα συμπεράσματα της έρευνας που διεξάγει ο ανακριτής, Η εκτίμηση που επικρατεί είναι πως τα αποτελέσματα της αναζήτησης της άκρης του κουβαριού θα προκαλέσουν μεγάλη έκπληξη –κάποιοι μιλούν για «σεισμικές δονήσεις» στο εγχώριο πολιτικό σκηνικό- και είναι ικανά να καθορίσουν τις εξελίξεις το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, τέσσερα πολιτικά πρόσωπα φέρονται έμμεσα ή άμεσα εμπλεκόμενα στην έρευνα του ανακριτή Φούκα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων του Κώστα Καραμανλή, την οποία ο ίδιος ο ανακριτής έχει από την αρχή συσχετίσει με τον φάκελο «Πυθία 1», που, όπως είναι γνωστό, αφορούσε τις πληροφορίες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού την περίοδο 2007-2009. Οι πληροφορίες αυτές είχαν, θυμίζουμε, παραδοθεί με διαβαθμισμένο απόρρητο έγγραφο στον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ενημέρωσε τον τότε πρωθυπουργό, χωρίς στην αρχή τουλάχιστον να διαρρεύσει το παραμικρό.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν στον απόλυτο έλεγχο των ρωσικών υπηρεσιών, το ίδιο Ομοσπονδιακό Γραφείο Κρατικής Ασφάλειας (FSB) –η διάδοχος της KGB- ήταν, όπως μας λένε οι καλά γνωρίζοντες, φύλακας – άγγελος του τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με εντολή του ίδιου του προέδρου Πούτιν, από την ώρα που οι δύο ηγέτες θεμελίωσαν στη Μόσχα τη διπλωματία των αγωγών. Είναι, άλλωστε, μνημειώδης ο διάλογος του ρώσου ηγέτη με τον Έλληνα, τότε πρωθυπουργό, την πρώτη φορά που ο Καραμανλής πέρασε το κατώφλι του Κρεμλίνου, το 2004. «Ξέρεις, σε τι μπελάδες μπορεί να μπεις;» του είπε σε χαλαρό ύφος ο Βλαντιμίρ Πούτιν. «Το υποθέτω», απάντησε ο Καραμανλής, για να συμπληρώσει αποστομωτικά, «προέχει όμως το εθνικό συμφέρον της χώρας μου». Οι ρωσικές υπηρεσίες γλίτωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Έλληνα τότε πρωθυπουργό, από δύο καταστάσεις εμπλοκής (η μία στη λεωφόρο Μαραθώνος).

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το ελληνικό βέτο στη ΝΑΤΟϊκή σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι, στις αρχές της άνοιξης του 2007, για την εισδοχή των Σκοπίων στη Συμμαχία. Ήταν μία σθεναρή στάση, που, σε συνδυασμό με την ρωσο-γαλλική στήριξη στον Καραμανλή, φαίνεται πως ενόχλησε σφόδρα τις ΗΠΑ. Το αμερικανικό ενδιαφέρον για το τι λέει, τι κάνει και πως κινείται ο Κ. Καραμανλής που από τότε «σβήστε», οριστικά, από τα κιτάπια των απολύτως ελεγχόμενων από την Ουάσιγκτον Ευρωπαίων πολιτικών, φαίνεται να προκύπτει από τα χνάρια των ερευνών για την υπόθεση των υποκλοπών. Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν εντός του φακέλου της υπόθεσης ακόμη και σύντομα σημειώματα – αναφορές για το τι ουίσκι πίνει τις ώρες της χαλάρωσής του! Τα νέα στοιχεία – σοκ που θα έλθουν στο φως της δημοσιότητας περιγράφουν το ασφυκτικό pressing που άσκησαν τα τουρκόφιλα λόμπι των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση Καραμανλή για την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας. Σε αυτές τις πιέσεις πρωταγωνιστεί ο Μάθιου Μπράιζα, σύζυγος πλέον της τουρκάλας δημοσιογράφου Ζεϊνά Μπαράν, που πρώτη αρθρογράφησε στις αρχές του 2007, κατά της συμφωνίας Πούτιν – Καραμανλή για τον South Stream. Λίγες ημέρες, μάλιστα, πριν την υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό που αχρήστευε τον ενεργειακό ρόλο της Τουρκίας. Η φρικτή συγκυρία; Την ημέρα που ξεσπούσαν οι φονικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, ο κύριος Μπράιζα παντρευόταν την κυρία Ζεϊνό στην Κωνσταντινούπολη, στις 23 Αυγούστου 2007. Μυστηριώδης είναι ακόμη και ο ρόλος ενός συνταξιούχου αμερικανού πράκτορα που έκοβε επί μακρόν «βόλτες» στην Ελλάδα και είχε το ψευδώνυμο «μίστερ Μπαζ». Εναντίον του, λένε οι πληροφορίες, πρόκειται να ασκηθεί ποινική δίωξη, μια και φέρεται να είχε την εντολή να «μην αφήνει από τα μάτια του τον Κώστα Καραμανλή».

Αυτό που προκαλεί, όμως, μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι ο διάδοχος του Κώστα Καραμανλή στην πρωθυπουργία, Γιώργος Παπανδρέου, τελούσε σε γνώση όσων τεκταίνονταν εκείνη την εποχή και, όπως λένε οι καλά γνωρίζοντες, δεν έσπευσε να ξεκαθαρίσει τα τοπίο από τη στιγμή που η υπόθεση περιήλθε στην αντίληψή του.

Αμερικανοί: Συνεργαστείτε με τη Λιβύη του Καντάφι, αλλά όχι με τη Ρωσία του Πούτιν
Μόλις λίγους μήνες πριν αποκαλύφθηκε μυστική συνάντηση Καραμανλή – Στάνισεφ – Πρόντι στις Βρυξέλλες, τον Ιούνιο του 2007, όπου οι τρεις πρωθυπουργοί συνεννοήθηκαν να βγουν την ίδια ώρα από τη Σύνοδο Κορυφής, προκειμένου να προετοιμάσουν τη συμφωνία για τον South Stream χωρίς να τους πάρουν είδηση οι αμερικανοί!
Την ίδια ώρα, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Βαληνάκης, αφηγείται τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχθηκε –όχι μία, αλλά πολλές φορές- από τον αμερικανό ομόλογό του, Ματ Μπράιζα.

Το γεγονός ότι ο Γ. Βαληνάκης ανήκει στον πολύ κλειστό κύκλο της οικογένειας Καραμανλή φανερώνει ότι οι αμερικανοί ήθελαν τα προειδοποιητικά sms να φθάσουν απευθείας στον πρωθυπουργό. Ο Γ. Βαληνάκης, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων από το 2004 έως το 2009, τόνιζε για την υπόθεση: «Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε συνάντηση, η συζήτηση ήταν ίδια. Πως θα ακύρωναν την ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας». Μοχλός πίεσης ο αμερικανός ομόλογός του, Ματ Μπράιζα. Ο Γ. Βαληνάκης αποκάλυψε πρόσφατα δύο χαρακτηριστικές συνομιλίες που είχε με τον Μ. Μπράιζα. Και οι δύο αποπνέουν τη δυσφορία των ΗΠΑ για την απόφαση του Κώστα Καραμανλή να συμμετάσχει η Ελλάδα στον αγωγό South Stream. Η πρώτη συνάντηση έγινε τον Μάρτιο του 2007, στο σπίτι το Βαληνάκη στη Ραφήνα.
Ο Μ. Μπράιζα άφησε τις περιστροφές και μπήκε κατευθείαν στην ουσία. «Κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν αιτιάσεις απέναντι στην πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις σας, ουσιαστικά προωθείτε την εξάρτηση της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο και, συνεπώς, από τα ρωσικά συμφέροντα», είπε στον Έλληνα ομόλογό του.

Σήμερα ενώ είμαστε δούλοι ,νομίζουμε ότι είμαστε ελεύθεροι...


Πολιτική δημοκρατία και ελευθερία χωρίς οικονομική δημοκρατία, δεν μπορεί να υπάρξει, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.
Όταν το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του εθνικού πλούτου και όταν το 10% κατέχει περίπου το 87%, δηλαδή όταν υπάρχει οικονομική ολιγαρχία, δεν μπορεί φυσικά να υπάρξει πολιτική δημοκρατία, παρά μόνο πολιτική ολιγαρχία. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κάνει τίποτα γι’ αυτό, ούτε κανένας άλλος. Όλοι αργά ή γρήγορα συμμορφώνονται με αυτή την πραγματικότητα, διαφορετικά θα βρεθούν εκτός συστήματος.

Τους ΓΑΠησε...και έβαλε και συντροφικότητα συναίσθημα ...


Αυτός και οι "παπανδρεϊκοί" βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν όποτε θέλουν τη συγκυβέρνηση των 155! Τρόμος στου Μαξίμου και... παρακάλια από τον Βενιζέλο!

Την ώρα που οι Σαμαροβενιζέλοι έψαχναν να κρυφτούν πίσω από Γιοβανόπουλους και Μουτσινάδες (δήθεν ότι βρίσκουν τους 180...) ακόμη και ο - απόλυτα απαξιωμένος πολιτικά - Γιώργος Παπανδρέου τους έριξε μια σφαλιάρα που θα τη θυμούνται για πάντα.

Με επιστολή του ζητά παραίτηση Βενιζέλου και, ουσιαστικά, απειλεί να ρίξει την κυβέρνηση.

Ξεκίνησε η αποδόμηση Σαμαρά...


Όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος του 2015 και η εκλογή νέου προέδρου της Δημοκρατίας από τη Βουλή, τόσο εντείνεται η αίσθηση ότι μέσα στους επόμενους μήνες το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα θα υποστεί... τεκτονικές αλλαγές.

Οι πιέσεις από την τρόικα εντείνονται, η κοινωνία υποφέρει και τα κόμματα της συγκυβέρνησης αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος νέων επώδυνων μέτρων και αποφάσεων, καθώς ο χρόνος γι' αυτά κυλά αντίστροφα...

Στήν Ευρώπη τής κρίσης… “το παληό πέθανε και το καινούργιο αργεί να γεννηθεί”


Στήν Ευρώπη τής κρίσης… “το παληό πέθανε και το καινούργιο αργεί να γεννηθεί”

ΑΛΛΑΓΗ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Από αυτή την κρίση διαρκείας, με την Ευρώπη να υποβαθμίζεται οικονομικά, δημογραφικά και πολιτικά στο παγκόσμιο σύστημα, ΟΛΕΣ οι χώρες της ΕΕ (οι παλιές, δηλαδή πιθανώς με εξαίρεση της πρώην Ανατολικές) θα βγούν με αλλαγμένα κομματικά συστήματα.
Τα υπάρχοντα κομματικά συστήματα είναι παράγωγο μιας εποχής “παχειών αγελάδων” στη Δύση, με κυριαρχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και αύξηση των ανισοτήτων, ιδίως στο Νότο (1980 – 2008).

Της συναντήσεως…το κάγκελο! Η χώρα βουλιάζει και αυτοί παίζουν την «κολοκυθιά»!



Το χρονικό μιας συνάντησης, που δεν έγινε ποτέ! Αν και το βασικό ερώτημα, που τίθεται, είναι αν υπήρξε ποτέ πραγματική πρόθεση και διάθεση και αν ναι από ποιον;
«Ναι» επί της αρχής, για μία συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, με βασικό όρο να μην παρίσταται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με αφορμή τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη πρόσκληση του κ. Τσίπρα από τους κυβερνητικούς εταίρους.

Νέο πλήγμα κατά του Αντώνη Σαμαρά από τη Γερμανία


«Πράξεις απελπισίας» χαρακτηρίζει τις πρόσφατες πολιτικές κινήσεις του για έξοδο από το Μνημόνιο ο δεξιός γερμανικός Τύπος 
Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Ξερή, σκληρή, χωρίς περιστροφές η εφημερίδα της γερμανικής ελίτ "Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε" στην εκατοντάδων λέξεων ανάλυσή της για την Ελλάδα, στην πρώτη σελίδα του οικονομικού τμήματός της: "Ως πράξεις απελπισίας εκλαμβάνονται οι πρόσφατες πολιτικές μανούβρες του Ελληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες στο τέλος δεν θα προωθήσουν ούτε το συντηρητικό κόμμα του ούτε την Ελλάδα" γράφει ωμά. Συνεχίζει ανελέητη την επίθεσή της η δεξιά γερμανική εφημερίδα εναντίον του ομοϊδεάτη της Ελληνα πρωθυπουργού. "Ο Σαμαράς έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο κακά" γράφει και εξηγεί: "

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Πρόωρες εκλογές ή πρόωροι σεισμοί

Tο «Πρωτόκολλο Αρμαγεδδών» ετοιμάζει ο Βασίλης Κικίλιας, άσκηση για το ενδεχόμενο μεγάλης φυσικής καταστροφής.

Αντίστοιχη άσκηση κάνει εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς με το όνομα «Αρμεγμαγεδδών». Για οικονομική όμως και όχι για φυσική καταστροφή.

♦Το ξέραμε ότι η κυβέρνηση είχε κρυφό όπλο για την αντιμετώπιση της τρόικας. Το εμφάνισε χθες και ακούει στο όνομα «Σοφία Βούλτεψη». Δεν θα πληρώνουμε ομόλογα αν δεν μας δίνουν τις δόσεις, βροντοφώναξε. Αλλά οι τροϊκανοί...
δεν έβλεπαν το πρωινό του ΣΚΑΪ για να τρομάξουν και πανικοβληθούν.

Μα πού τις βρίσκει και τις κατεβάζει όλες αυτές τις ιδέες ο Ανδρέας Λοβέρδος;

Εμείς θέλαμε, αλλά αυτοί δεν ήθελαν, οπότε μετά και εμείς δεν θέλαμε…

Απορρίπτει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα κοινό σημείο ευρύτερης συνεννόησης. 

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε ότι :

“Εμείς γιατί κοίταξε στην μια τέτοια αρχή ούτε και κοιτάξτε αυτοί δεν ήθελαν τους για να γίνει αυτή η συνάντηση αλλά ύστερα μόλις όπως είπαμε ότι αυτό εμείς δεν καν θέλαμε αυτοί είπανε όχι λέει θέλουμε να γίνει η συνάντηση και μετά εμείς είπαμε όχι λέμε δεν θα γίνει θα γίνει αυτό πάλι νέα  συνάντηση για να οριστεί το μέρος για να γίνει η συνάντηση –Όχι δεν πειράζει… εμάς δεν μας πειράζει ας γίνει όποτε θα κάνει όπως θα θελήσει ο κ. Τσίπρας –Ναι ναι α μπράβο, ύστερα, ακούς, μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτοί ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει η συνάντηση και εμείς ύστερα είπαμε εντάξει θέλουμε, δε θέλουμε κι εμείς και αυτοί ύστερα, μετά εμείς αφού είπαμε αυτό που θέλουμε...

Τελεσίγραφο 48 ωρών…


ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης
Οι πολυαγαπημένοι εταίροι, δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να επιθυμούν να μας κρατούν υποταγμένους πλήρως, ούτε και πρόκειται να σταματήσουν να μας πατάνε ευγενικά, με τη λασπωμένη τους μπότα στο λαιμό. 
Ας το πάρουμε απόφαση. 
Τα επιφανειακά φτιασίδια (οι στα λόγια ανακάμψεις, αναπτύξεις, επενδύσεις και λοιπά φαντάσματα) στο παραμορφωμένο πρόσωπο της πραγματικότητας, δεν έχουν νόημα πια. 
Η αυτοπαραπλάνηση κύριοι κυβερνώντες δεν οδηγεί, παρά στη σίγουρη συντριπτική ήττα και στη βίαιη προσγείωση.
Ας είμαστε ειλικρινείς.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!

Εκλογές το Δεκέμβρη εισηγούνται στον Σαμαρά!
Τα κυβερνητικά αδιέξοδα και η προσπάθεια εγκλωβισμού του Τσίπρα.
Ξαφνικά (;) οι εξελίξεις άρχισαν να παίρνουν πάλι ρυθμούς ραγδαίους, λόγω της εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα.
Σαμαράς και Βενιζέλος, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του newsbomb.gr, στη συνάντησή τους κατέληξαν στην εκτίμηση ότι αν αποδεχτούν όλες τις απαιτήσεις της τρόικας, τότε «τελειώνουν»!
Βεβαίως είναι διατεθειμένοι να κάνουν υποχωρήσεις, παρά τους λεονταρισμούς ότι... δεν κάνουν πίσω σε τίποτα. Θα αποδεχτούν τους όρους και για την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και για το λοκ-άουτ και για αλλαγές στο ασφαλιστικό και για ακόμα μεγαλύτερη απελευθέρωση των απολύσεων και για το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο.
Αλλά θέλουν να μείνουν εκεί (!) και να εμφανίσουν την τυχόν συμφωνία ως... επιτυχία της «αδιάλλακτης» στάσης τους.

-O Σαμαράς θα υποστεί συντριβή με πάνω από 10 μονάδες, δηλώνω παρούσα!



ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΜΟΝΑΔΕΣ!
-O Σαμαράς θα υποστεί συντριβή με πάνω από 10 μονάδες, δηλώνω παρούσα!
"Θεά" η Ντόρα, η οποία επιτέλους λύνει την σιωπή της και βγαίνει μπροστά!
Εκτιμά πως ο Σαμαράς θα χάσει με πάνω από 10 μονάδες διαφορά και σ΄αυτή την περίπτωση η ίδια θα δηλώσει παρούσα από το ίδιο βράδι της εκλογικής συντριβής!
-Σ΄αυτή την περίπτωση θα τεθεί θέμα ηγεσίας το ίδιο βράδι της εκλογικής συντριβής...

ΚΑΠΟΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ

3033956
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου


Την 14η Σεπτεμβρίου 2000, ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι αντίθετα με τον απόλυτο εφησυχασμό και την ευμάρεια των υπολοίπων Ελλήνων, είχαν βαθύτατες ανησυχίες για την πορεία των οικονομικών θεμάτων καθώς και τις εξελίξεις των Εθνικών ζητημάτων της Πατρίδος μας, ίδρυσαν το πολιτικό κόμμα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Ένα κόμμα που γεννήθηκε για να αντιπαλέψει τα κόμματα Εξουσίας, και τα οποία με μαθηματική ακρίβεια προετοίμαζαν την είσοδο της Ελλάδος στις αγκαλιές της Παγκοσμιοποίησης.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ο ενδοκυβερνητικός εμφύλιος αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας

της Μαρίνας Μάνη

“Αυτό που θέλουν οι εταίροι είναι να αποδεχτούμε τις μεταρρυθμίσεις που καθυστερούμε. Εάν το κάνουμε, θα βρεθεί λύση και στο δημοσιονομικό κενό”. Αυτή τη θέση πρόβαλλε νωρίς χθες το απόγευμα επιτελικό στέλεχος του Μαξίμου, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

Ιδρύθηκε πολικός σχηματισμός με την ονομασία "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΜΕΣΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ.
Ο νεοσύστατος πολιτικός σχεδιασμός φιλοδοξεί να εκφράσει τις φιλοδοξίες των πολιτών που οραματίζονται την εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας.Που επιθυμούν να έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο σε όλα τα κύρια θέματα που τους απασχολούν.

Από ποιό οικονομετρικό μοντέλο προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί της ανάπτυξης;;

ΨΕΜΑΤΑ
Του Κώστα Παντελάκη

Από ποιό οικονομετρικό μοντέλο προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί της ανάπτυξης;; Πως προκύπτει ανάπτυξη όταν ο δείκτης κατανάλωσης και η παροχή πιστώσεων των τραπεζών προς στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κινούνται σε ιστορικά χαμηλά; 
Για τις δημόσιες δαπάνες και τις επενδύσεις δεν το συζητώ.
Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλουμε να γίνουμε σοβαρό κράτος..
Ολοι μας, πολίτες και πολιτικοί.
Οσο δεν μπορούμε, δεν θέλουμε μάλλον για να είμαστε ακριβείς…να κλείσουμε τον άχρηστο οργανισμό για την αποξήρανση της λίμνης Κωπαίδας που συντηρούμε από το 1920 με μισθούς και αργομισθίες, όσο οι πολίτες τα θέλουν και τα επιζητούν αυτά, σωτηρία δεν υπάρχει.

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Παραίτηση Α. Ψυχάρη: Τα «ποντίκια», άραγε, εγκαταλείπουν την… βυθιζόμενη κυβέρνηση;


Παραίτηση Α. Ψυχάρη: Τα «ποντίκια», άραγε, εγκαταλείπουν την… βυθιζόμενη κυβέρνηση;«Τα ποντίκια εγκαταλείπουν πρώτα το πλοίο, όταν αυτό βυθίζεται», λέει πια παλιά αγγλική παροιμία. Η εφαρμογή της στην πολιτική ζωή του τόπου μας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, επιβεβαιώνει την αλήθεια που αυτή κρύβει μέσα της. Η κυβέρνηση «μπάζει νερά», βυθίζεται και… πανικόβλητα ορισμένα στελέχη της, προσπαθούν να διασώσουν, έστω και την ύστατη στιγμή, την πολιτική τους καριέρα και να αναζητήσουν άλλους πολιτικούς δρόμους που θα τους «απαλλάξουν» από το βάρος των επονείδιστων, για τον λαό, μέτρων που έχουν μέχρι σήμερα υποστηρίξει ως κυβερνητικά στελέχη.

Ο Καραμανλής ¨φωτογραφίζει ¨ την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας


Την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας, μια προοπτική την οποία αρνείται μέχρι σήμερα, “φωτογράφισε” ουσιαστικά ο Κώστας Καραμανλής, με όσα είπε σε πηγαδάκι βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο Κοινοβούλιο.
Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προοπτική Συνταγματικής Αναθεώρησης, που θα φέρει το ελληνικό πολιτικό μοντέλο πιο κοντά στο γαλλικό, δηλαδή σε μια εκλογή Προέδρου με αυξημένες αρμοδιότητες απευθείας από τον λαό, και στην παράλληλη λειτουργία μιας κυβέρνησης, που θα είναι συμπληρωματική του, όταν θα προέρχονται από το ίδιο κόμμα, ή θα “συγκατοικεί” μαζί του στην εξουσία, όταν θα προέρχεται από αντίπαλη πολιτική παράταξη.

Αφού μαζί ¨τα φάγαμε¨, δεν τους τρώμε και μαζί;


Του Στρατή Μαζίδη

Η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου πως «μαζί τα φάγαμε» μολονότι κατανοεί κανείς το βαθύτερο νόημά της, εντούτοις δεν παύει να εξοργίζει.

Πρώτον, γιατί πολύ απλά η διατύπωση παραπέμπει σε παρανομία,

και δεύτερον για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν τα φάγαμε ΟΛΟΙ μαζί. Εκτός αν αναφέρεται πχ σε πατατάκια όπου και πάλι δε φάγαμε τόσα ώστε να γίνουμε 150 κιλά ο καθένας.