Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με εγγύηση 100 εκατ. ευρώ προτείνει ο εισαγγελέας

apofylakish-layrentiadh-me-eggyhsh-100-ekat-eyrw-proteinei-o-eisaggeleas 


Την παραπομπή σε δίκη πάνω από 40 κατηγορουμένων για την υπόθεση της Proton Bank προτείνει ο εισαγγελέας κ. Καψιμάλης προς το Δικαστικό Συμβούλιο.
Εάν η πρόταση του εισαγγελέα γίνει δεκτή, οι κατηγορούμενοι θα αντιμετωπίσουν κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες, μεταξύ αυτών, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, απάτη, απιστία, υπεξαίρεση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ Ιωαννίδη η Νέα Δημοκρατία

Υπέρ Ιωαννίδη η Νέα Δημοκρατία 


Πίστη και αισιοδοξία για την υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη εκφράζει η Νέα Δημοκρατία και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να τον στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις στην Κεντρική Μακεδονία.

Έκλεισαν το μικρόφωνο στην Μακρή

Έκλεισαν το μικρόφωνο στην Μακρή 


Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής παραγωγής και εμπορίου, με τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή να κοντράρεται με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη. Το επεισόδιο πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να κλείσει το μικρόφωνο στην κ. Μακρή ο πρόεδρος της επιτροπής, Γιώργος Βλάχος.

Xέρι-χέρι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ στο Β' γύρο στις Περιφέρειες

Xέρι-χέρι Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ στο Β' γύρο στις Περιφέρειες 


Συνολική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων για αλληλοϋποστήριξη - Σε ποιες περιφέρειες η Ν.Δ πριμοδοτεί υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης φαίνεται ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις εκλογές στους δήμους και ιδιαίτερα στις περιφέρειες, όπου και θα εξαχθούν τα κρίσιμα πολιτικά συμπεράσματα.

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ. Η ΜΙΤ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ Η ΝΔ

tourkoglou 


Απίστευτο παρασκήνιο με σοβαρά ερωτήματα για το ποιος κυβερνά τη χώρα, προκύπτουν από τις ραγδαίες εξελίξεις τις τελευταίες ώρες σε πολιτικό επίπεδο. Ο καταζητούμενος για το σκάνδαλο του ΤΤ, Άγγελος Φιλιππίδης, τσουβαλιάζεται μέσα σε ένα αεροπλάνο πριν από μία εβδομάδα και οδηγείται στην Ελλάδα.

Η ΝΔ προειδοποιεί: Αν δεν αποσυρθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα αρχίσουν οι επιθέσεις εναντίον του

Η ΝΔ προειδοποιεί: Αν δεν αποσυρθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης, θα αρχίσουν οι επιθέσεις εναντίον του 


Προβληματισμένο για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η «αντάρτικη» υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, στον δήμο της Αθήνας, δείχνει το Μέγαρο Μαξίμου που διαχειρίζεται το μεγάλο αυτό αγκάθι, στην μάχη της πρωτεύουσας.

Πιο εύκολα θα πέσουν οι φασίστες στην Βόρεια Κορέα παρά οι κρατικοδίαιτοι των Αθηνών!

 


Το Μέγαρο Μουσικής είναι ένας ιδιωτικός φορέας. Ή καλύτερα ήταν ένας ιδιωτικός φορέας που επωφελήθηκε τα μέγιστα από τις σχέσεις του αείμνηστου Χρήστου Λαμπράκη με την εξουσία. Για χάρη του πολιτισμού. Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε να κουρέψει τα δάνεια του ιδρύματος. Για χάρη και πάλι του πολιτισμού. Όταν θα κουρεύουν τα δάνεια των εκδοτών, θα είναι για χάρη της Δημοκρατίας. Α! Μάλλον θα έχουν προλάβει να κουρέψουν νωρίτερα τα δάνεια των κομμάτων.

Παραιτήθηκε ο Καλαφάτης

Παραιτήθηκε ο Καλαφάτης 

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ ανακοινώνει ο Σταύρος Καλαφάτης,

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5%

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 1,5% 

-Χάνει έδαφος η Χρυσή Αυγή, ανεβαίνουν ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με την έρευνα της Public Issue. -Πόσοι επιθυμούν πρόωρες εκλογές .
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ 1,5% έναντι της ΝΔ καταγράφει νέα δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο Θανάσης Σκορδάς για την Περιφέρεια Αττικής;

Ο Θανάσης Σκορδάς για την Περιφέρεια Αττικής; 

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία φέρεται να επιθυμεί την υποψηφιότητα του Δημάρχου Περιστερίου Ανδρέα Παχατουρίδη στην Περιφέρεια Αττικής, ένα ακόμα όνομα πέφτει στο τραπέζι.

Στο πλευρό του Καπερνάρου ο Ντίμης Αργυρόπουλος

 


Θα συστρατευτεί με τον υποψήφιο των ΑΝΕΛ για το Δήμο της Αθήνας

Μια από τις πιο αγαπητές και χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες της Αθήνας, ο γνωστός φωτογράφος Ντίμης Αργυρόπουλος,

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η λίστα Λαγκάρντ και μεγάλοι φοροφυγάδες

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η λίστα Λαγκάρντ και μεγάλοι φοροφυγάδες
Στο στόχαστρο των εισαγγελέων η λίστα Λαγκάρντ και μεγάλοι φοροφυγάδες
Μορφή «κατεπείγουσας έρευνας» για τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, παίρνουν οι έλεγχοι σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ», βάσει εντολής προς το ΣΔΟΕ, του εισαγγελέα κατά Οικονομικών Εγκλημάτων Π. Αθανασίου, ο οποίος ζητά να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου εντός δύο μηνών.
Ο Παν. Αθανασίου, ζητά με έγγραφό του προς τους προανακριτικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ να προβούν στις απαιτούμενες διαδικασίες προκειμένου να οριστούν από τους προϊσταμένους του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) οι υπάλληλοι με ελεγκτικά καθήκοντα για να ολοκληρωθεί τάχιστα η διαδικασία. Βάσει της εισαγγελικής εντολής, οι εν λόγω υπάλληλοι καλούνται ενός διμήνου να έχουν ολοκληρώσει τους προσωρινούς και ακολούθως τους πλήρεις ελέγχους των στοιχείων προσώπων, που περιλαμβάνονται στη λίστα με τους Έλληνες καταθέτες στην τράπεζα HSBC Ελβετίας.
Στο ίδιο πλαίσιο, οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς προβαίνουν σε συγκεκριμένους ελέγχους, με στόχο την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής, σε όλες τις εφορίες του νομού Αττικής προς διακρίβωση της πορείας ερευνών που τους έχουν αναθέσει, με άμεση προτεραιότητά τους την επίσπευση και ολοκλήρωση των ελέγχων, τόσο για τη λίστα Λαγκάρντ, όσο και για άλλους καταλόγους με φορολογικές παραβάσεις.

Υπερπαραγωγή Σαμαρά: Βίος και πολιτεία του προδότη της Ελλάς

Η ταινία του Αντώνη Σαμαρά στο facebook που κάνει θραύση στο διαδίκτυο


pre-samaras-tainia-fb



Δεν θα ήταν δυνατόν να μην δημιουργηθεί και η ταινία – παρωδία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο facebook  , σχετικά με την πολιτική του πορεία, την πρωθυπουργία , τις ομιλίες του,  τις υποσχέσεις κλπ.

Το αποτέλεσμα κάνει θραύση στο διαδίκτυο, αφού οι δημιουργοί του video είναι φανατικοί επικριτές του πρωθυπουργού και το δείχνουν με… πολλή φαντασία και αιχμηρό χιούμορ:




agriniopress.gr/

Γαλάζιος εμφύλιος στον δήμο της Αθήνας

Αρης Σπηλιωτόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσαν με διαφορά λίγων λεπτών τις υποψηφιότητές τους για το δήμο της Αθήνας - Τι είπε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή για τους δύο «μονομάχους»
Γαλάζιος εμφύλιος για το Δήμο της Αθήνας καθώς με διαφορά λίγων λεπτών ο Αρης Σπηλιωτόπουλος και ο Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσαν τις υποψηφιότητές τους για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σπηλιωτόπουλος σημειώνει:

«Δηλώνω παρών στην πρόσκληση / πρόκληση για μια Αθήνα αυξημένης αισθητικής, για μια Αθήνα, όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της θα αισθάνονται ασφάλεια, μια Αθήνα ικανή να τροφοδοτήσει τις δημιουργικές δυνάμεις όλων μας. Για μια Αθήνα που αγαπάμε και θέλουμε να κερδίσει τη θέση που της αξίζει».

ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΝΕΥΡΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ! Ο Βενιζέλος του στέρησε την Ευρωπαϊκή “ασυλία”!

παπανδρεου βενιζελος
Εάν απορούσατε γιατί βγήκαν στα κάγκελα οι κηπουροί του Παπανδρέου ξεσπαθώνοντας κατά του Βενιζέλου και του νέου τρόπου εκλογής Ευρωβουλευτών, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: Ο Παπανδρέου θεωρούσε δεδομένο ότι θα ήταν αρχηγός του Ευρωψηφοδελτίου, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασυλία της Ευρωβουλής. Ασυλία που μετά τις τελευταίες εξελίξεις κρίνεται ζήτημα ζωής και θανάτου για τον πρώην πρωθυπουργό.

Όταν λοιπόν έγινε γνωστή η αλλαγή του πλαισίου, επικράτησε παγωμάρα και στις πρώτες επικοινωνίες του “περιβάλλοντος”, ο Βενιζέλος υποστήριξε πως η αλλαγή ήταν απαίτηση Σαμαρά με “λαγό” τον Μεϊμαράκη.

Η Ραχήλ Μακρή λέει τα πράγματα με το όνομα τους: «Δωράκι της συγκυβερνήσης σε εργολάβους»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα εξαπέλυσε για μία ακόμη φορά η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή κάνοντας λόγο για «επιχειρηματικά συμφέροντα που την βοήθησαν να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών, πριν έναν περίπου μήνα παραχώρησε υποτακτικά το σύνολο σχεδόν των αυτοκινητοδρόμων της Χώρας».

«Ως Τομεάρχης Υποδομών των ΑΝΕΛ και Βουλευτής Ν. Κοζάνης ήμουνα η πρώτη που αποκάλυψα τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Από τις 27 Αυγούστου έχω καταθέσει την με αριθμ. πρωτ. 131/934 Ερώτηση σε συνδυασμό με Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων σχετικά με το «δωράκι» ύψους 68 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ, συμφερόντων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, των Μπόμπολα-Κόκκαλη και Ιωάννου-Παρασκευαϊδη», δηλώνει η Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής των ΑΝΕΛ επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση μέσα στον πανικό της να καλύψει τα ανήθικα χρέη της διαπλοκής της, με τα .

“Χωρίς αιδώ, χωρίς να ερυθριάσουν καν, ενώ είχαν την γνώση ότι επίκειται αφαίμαξη του Έλληνα πολίτη, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και οι παρατρεχάμενοι του, Υφυπουργοί και σύμβουλοι,διαβεβαίωναν τόσο εντός του Κοινοβουλίου, όσο και με δηλώσεις τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ότι το κόστος των διοδίων δεν θα αυξηθεί. Και μάλιστα κατηγορούσαν την αντιπολίτευση για ψευδή διασπορά φόβου στην κοινωνία.

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ-ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ "Η τρόικα φεύγει..Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους";

Απίστευτες δηλώσεις και ένα παραλήρημα ανευ προηγουμένου άκουσαν οι προσκεκλημένοι στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας. Ο υπουργός Υγείας έθεσε ενώπιον τους όλα τα ...ανατριχιαστικά προβλήματα που τον απασχολούν!

Κύριο ερώτημα του ήταν: "Και τώρα τι θα απογινουμε χωρίς βαρβάρους;"

Kαι συνέχισε λέγοντας:

"Ειναι σκληρη η διαπιστωση ότι δεν μπορέσαμε να γίνουμε μόνοι μας κανονικό κράτος αλλά χρειαστήκαμε βοήθεια" είπε ο υπουργός. "Γίνονται πράγματα αναγκαία, που όμως ξεβολεύουν κάποιους. Πρέπει να προβληματιστούμε.

Διότι οι τροϊκανοί θα φύγουν. Και τότε εμείς τι θα κάνουμε; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;"

ΤΙΠΟΤΑ δεν τους σώζει...

Είναι να γελά κανείς με τους επιθανάτιους σπασμούς των καταγέλαστων ανδρεικέλων. 

Μηχανεύονται ποικίλες αλχημείες για να νοθεύσουν το συντριβή τους και σε εκλογικό επίπεδο: Σε κοινωνικό είναι αφανισμένοι γι αυτό δεν μπορούν ούτε να ξεμυτίσουν σε ανοικτό χώρο…

Το πρώτο τέχνασμα ήταν η μετατόπιση των ευρωεκλογών τη δεύτερη Κυριακή των Νομαρχιακών-Δημοτικών. Ποντάρουν ότι δεν θα προσέλθει στις κάλπες ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος που θα τους μαύριζε στο …ξύλο: εκλογικά και κυριολεκτικά… 

Το δεύτερο τέχνασμα: Καθιερώνουν το σταυρό και στις ευρωεκλογές για να κινητοποιήσουν και να συσπειρώσουν τα εναπομείναντα πρόβατα των κομματικών μαντριών… 

Τα κατοχικά ανδρείκελα θα παίξουν τα ρέστα τους… 

Μέσα στον πανικό όχι απλώς της πτώσης τους, αλλά της ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ τους, χάνουν κάθε ίχνος πολιτικής σκέψης, καταλαμβάνονται από το ΑΜΟΚ της βλακείας. Δεν μπορούν να αντιληφτούν ότι με τεχνητά μέσα και με εκλογικές μανούβρες δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους «νόμους» της Πολιτικής… 

17 καταθέσεις καίνε τον Παπανδρέου αλλά η συγκυβέρνηση τον φυγαδεύει!

20140210-224414.jpg
ΔΟΛΙΑ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΝΤ – Άθλια απάτη ο “μηχανισμός στήριξης”!
Έτσι για να θυμόμαστε, μέχρι να παει πίσω από τα κάγκελα. Ούτε η πολιτειακή ανωμαλία που επιδιώκουν δεν θα τον σώσει. Τουλάχιστον 17 καταθέσεις επικαλούνται οι αντεισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης στο έγγραφό τους με το οποίο ζητούν να σταλεί στη Βουλή η δικογραφία για την Ελληνική Στατιστική Αρχή, σε σχέση με τις καταγγελίες
για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 προκειμένου να προσφύγει η χώρα στην Τρόικα και το μνημόνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Βήμα, οι εισαγγελείς στην τρισέλιδη αναφορά
τους επισημαίνουν ότι από τα όσα τους έχουν κατατεθεί προκύπτει η ανάγκη «να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση ως προς την αναζήτηση ενδεχόμενων ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υπουργών Οικονομικών της κυβέρνησής του», με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Είσαι μέρος της λύσης ή του προβλήματος ;

Μας βρήκαν δύσκολοι καιροί … κι ίσως, αν το σκεφτεί κανείς καλύτερα, να ήταν έτσι από πάντα…
Οι κοινωνίες μας, ιδιαίτερα οι δυτικές, ήτανε συνήθως βάρβαρες, αιματοκυλισμένες και βίαιες…και κάποιες άλλες πάλι εποχές, πιο εύπορες, ήτανε κάπως χαζοχαρούμενες, ονειροπόλες, κοιμισμένες σε μια επιφανειακή υλιστική ζωή…
Στις μέρες μας είναι μάλλον και τα δύο συγχρόνως...και βάρβαρες και κοιμισμένες.
Η καθημερινή ζωή για τους περισσότερους είναι πραγματικά πολύ δύσκολη…και όχι βέβαια μόνο σ αυτή την πολύπαθη γωνιά του πλανήτη.

Ο θυμός, η οργή, η αγανάκτηση, η απελπισία, περικυκλώνουν όλο και πιο έντονα…τα περιθώρια γρήγορα και βίαια στενεύουν, αναζητείται επειγόντως διέξοδος καθώς σχεδόν όλοι αντιλαμβάνονται τουλάχιστον ότι «κάτι δεν πάει καλά»…
…καθένας όμως το αντιλαμβάνεται διαφορετικά…και κυρίως έχει κάτι διαφορετικό να προτείνει σαν λύση.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

«Λαγοί με πετραχήλια» ενόψει εκλογών

«Λαγοί με πετραχήλια» ενόψει εκλογών
Με στόχο την ανατροπή του κλίματος στην κοινωνία, το κυβερνητικό επιτελείο βάζει μπροστά την παροχολογία προς τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού υποσχόμενο την αναδιανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος. Πόσα από αυτά που υπόσχεται η κυβέρνηση θα γίνουν πραγματικότητα; 
Εκλογικός πυρετός επικρατεί στην κυβέρνηση προκειμένου να αλλάξει το κλίμα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου και των Ευρωεκλογών.
Πριν καλά καλά μάθουμε πόσο είναι το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, έχει ήδη αρχίσει η μοιρασιά του. Το σπουδαίο δεν είναι μόνο το γεγονός ότι τάζουν οι υπουργοί, αλλά ακόμα και οι υποψήφιοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες βγαίνουν με τη σημαία του πρωτογενούς πλεονάσματος και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά στις «καλές ειδήσεις» που θα ανακοινωθούν τον Απρίλιο και ελπίζει να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την κυβέρνηση.
Είναι σίγουρο πως οι παροχές που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία, αλλά το ερώτημα είναι για πόσο...

Tι βεβαιώνει η συγκυβέρνηση

Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς 

Από τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, συνάγεται εικόνα του πολιτικού τοπίου αλγεινή. Mε τη χώρα κατεστραμμένη και τον πληθυσμό σε απόγνωση, οι νοο-τροπίες ίδιες και ανάλλαχτες σε ολόκληρο το κομματικό φάσμα, η όραση μυωπική, η ιδιοτέλεια αυτονόητη.

Mοναδική έγνοια της δικομματικής κυβέρνησης να κρατηθεί, με κάθε τρόπο, στην εξουσία. Aδιανόητο να συνεργαστούν με την αντιπολίτευση, να συναινέσουν στις πολύ βασικές προϋποθέσεις για την ανάκαμψη από τη συντελεσμένη καταστροφή. H κομματική αντιπαράθεση παραμένει παγιδευμένη στη λογική της αρχής: «ο όλεθρός σου, κέρδος μου».

Aδιανόητο να συνεργαστούν και με την κοινωνία, να ζητήσουν συστράτευση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα – να αξιοποιήσουν την ποιότητα, τους αριστείς, τους διαπρεπείς στη γνώση, στην επιτελική ικανότητα και πείρα, στο ήθος. Δεν μοιάζει να υπάρχει κόμμα που να μην αντιλαμβάνεται την πολιτική σαν διαχείριση της παρακμής, κόμμα που να επαγγέλλεται τομές, ρήξεις με την κατεστημένη διαφθορά και όχι «βελτιώσεις», να υπόσχεται συγκεκριμένα ρεαλιστικά τολμήματα για τη νεκρανάσταση της δημιουργικής πρωτοβουλίας, τη συγκρότηση εξ υπαρχής κράτους λειτουργικού και αξιόπιστου.

Τα ομόλογα που “σκάνε” πέντε μέρες πριν τις ευρωεκλογές

20140209-125621.jpg
Σε κυνήγι «δόσεων» έχει επιδοθεί η κυβέρνηση, μετά τις νέες καθυστερήσεις για να τα βρει με την τρόικα. Τα 3,9 δις που εκκρεμούν από το Δεκέμβριο του 2013 είναι το ζητούμενο για την κυβέρνηση, προκειμένου να αποπληρώσει τα ομόλογα που «σκάνε» λίγες μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Στις 20 Μαΐου η κυβέρνηση πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα συνολικού ύψους 4,15 δις ευρώ, τα οποία έχει στα χέρια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα ομόλογα με επιτόκιο 4,5% είναι δυο, το ένα ύψους 2,9 δις και το δεύτερο 1,25 δις ευρώ.

Ωστόσο, εκτός από τα 4,15 δις ευρώ υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να επιλύσει η κυβέρνηση, όχι με τους δανειστές της, αλλά με τις ελληνικές τράπεζες.

Το άδειασμα του Σαμαρά από τη Eurostat


Γράφει ο καθηγητής Γιώργος Πιπερόπουλος

Διαβάζω στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ τις δηλώσεις του Διευθυντή της Eurostat, ο οποίος ουσιαστικά στην συνέντευξή του σε Γερμανική εφημερίδα όχι μόνο «αδειάζει» αλλά, κυριολεκτικά, «ξεμπροστιάζει» τον κ Σαμαρά (και φυσικά ολάκερη την Ελληνική Κυβέρνηση) και, ειλικρινά, δεν μένω απλά άφωνος αλλά αποσβολωμένος!...

Στην συνέχεια διαβάζω το άρθρο της ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΣ που αφορά στις δηλώσεις που έκανε πριν λίγες ώρες βγαίνοντας από σύσκεψη στο Μαξίμου ο Υπουργός Οικονομικών κ Στουρνάρας και συνειδητοποιώ κάτι που είχα σχεδόν λησμονήσει, δηλαδή ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα έχει αναλάβει την Προεδρία της Ε.Ε.!!!

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Η παγίδα που έστησε ο Άδωνις στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Τις παρενέργειες από τις εμμονές του υπουργού Υγείας ΄Άδωνι Γεωργιάδη, θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα γι άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.
Οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ είναι αναγκασμένοι πλέον μετά το κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ να απευθύνονται στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων για τη συνταγογράφηση των φαρμάκων και την έκδοση παραπεμπτικών για διαγνωστικές εξετάσεις ή στους συμβεβλημένους γιατρούς.
Αυτομάτως, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ θα βρεθούν μπροστά στα εξής προβλήματα:
--Αν επιλέξουν τις υπηρεσίες του ΕΣΥ, θα πρέπει να καταβάλουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, και στη συνέχεια να βρουν γιατρό του ΕΣΥ που να μπορεί να εκδώσει τη συνταγή ή το παραπεμπτικό και να μην έχει υπερβεί το πλαφόν συνταγογράφησης, αφού οι νοσοκομειακοί γιατρί εξαιρούνται από τυς περιορισμούς μόνο για τους εσωτερικούς ασθενείς των νοσοκομείων.
--Αν επιλέξουν συμβεβλημένο γιατρό του ΕΟΠΥΥ για δωρεάν επίσκεψη, τότε θα πρέπει να “εντοπίσουν” γιατρό που να μην έχει υπερβεί το πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων ή διαγνωστικών εξετάσεων αλλά και το πλαφόν των επισκέψεων. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει να απευθυνθούν σε άλλο γιατρό, στον οποίο θα καταβάλουν το αντίτιμο της επίσκεψης.
Θεωρείται μάλιστα, σχεδόν βέβαιο, ότι από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα εξαντλήσουν τόσο το πλαφόν των επισκέψεων όσο και το πλαφόν της συνταγογράφησης και της έκδοσης παραπεμπτικών, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο.

Νέο μνημόνιο πριν από τις εκλογές

Οι Eυρωπαίοι δίνουν το δάνειο, οι Eυρωπαίοι θα πάρουν και τα λεφτά του δανείου, αλλά θα τα χρωστούν οι... Ελληνες! 


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Πριν από τις ευρωεκλογές, λοιπόν, θα αποφασιστεί το νέο μνημόνιο για την Ελλάδα. Στις 5 Μαΐου συγκεκριμένα, από το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, το Eurogroup, όπως μάθαμε να το λέμε. Εγινε δηλαδή αυτό που εδώ και πολλούς μήνες έχουν προαναγγείλει οι Γερμανοί - όπως άλλωστε γίνεται πάντοτε στα σοβαρά θέματα της ΕΕ. Τα λεφτά που θα «πάρει» η Ελλάδα για την υπαγω­γή της στο νέο μνημόνιο θα είναι ελάχιστα. Κάπου μεταξύ 10 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στην πραγμα­τι­­κότητα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ, γιατί όλα τα λεφτά θα πάνε αποκλει­στικά και μόνο στους Eυρω­παίους δανειστές και στο ΔΝΤ! Αυτό έχει ήδη ξεκαθαριστεί. Λείπουν πάνω από δέκα δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για να πληρωθούν φέτος οι δόσεις και οι τόκοι των δανείων!

Οργανώνουν εθνική τραγωδία

Δυνάμεις κατοχής, ντόπιες και ξένες, προετοιμάζουν τον ακρωτηριασμό της χώρας και τη μετατροπή της σε… χώρο τοποθέτησης κεφαλαίων

Η κοροϊδία δεν έχει όρια. Θυμάστε τι έλεγε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο διάγγελμά του διαμέσου της τηλεόρασης στις 30/12; Αφού, υπερηφάνως, μας είπε ότι πέτυχε (στο όνειρό του) το πρωτογενές πλεόνασμα και την ανάκαμψη, που θα την δουν μόνο όσοι βλέπουν τα ραπανάκια ανάποδα, μας διαβεβαίωσε:
«Είναι το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας από δω και μπρος. Είναι το θεμέλιο της ελπίδας μας για το μέλλον. Ακόμα, το 2014 η Ελλάδα θα βγει ξανά στις αγορές, θα αρχίσει να γίνεται μία φυσιολογική χώρα, όπως όλες οι άλλες. Τη νέα χρονιά το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί επίσημα βιώσιμο χρέος, χωρίς δηλαδή ανάγκη νέου δανεισμού και χωρίς νέα μνημόνια. Τηρήσαμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας και οι εταίροι μας θα τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους. Το 2014 θα κάνουμε και το μεγάλο βήμα να βγούμε από το μνημόνιο».
Έτσι είναι όταν είσαι δουλοπρεπής, εθελόδουλος και δωσίλογος από τα γεννοφάσκια σου. Το θεμέλιο της ανεξαρτησίας μας κατά τον εν λόγω κύριο δεν είναι η κατοχύρωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού, δεν είναι η υπεράσπιση της πατρίδας απέναντι σε κάθε ενδεχόμενη απειλή, δεν είναι η προστασία της χώρας και του λαού της και προπαντός δεν είναι ο αγώνας του λαού για τα δίκαιά του, αλλά η πειθήνια υποταγή στις απαιτήσεις των «εταίρων» μας. Έτσι θα γίνουμε μία «φυσιολογική χώρα». Όταν θα μάθουμε να «τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας» με την φρούδα ελπίδα ότι οι αποικιοκράτες «εταίροι» μας θα «τηρήσουν στο ακέραιο τις δικές τους». Ο όρκος πίστης του δωσίλογου από απαρχής ελληνικού κράτους.

Με σταυρό οι ευρωεκλογές αποφάσισαν Σαμαράς - Βενιζέλος

Με σταυρό οι ευρωεκλογές αποφάσισαν Σαμαράς - Βενιζέλος
Το θέμα των ευρωψηφοδελτίων τέθηκε επί τάπητος στη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι τα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων να κατέβουν με σταυρό προτίμησης.
Αυτό σημαίνει ότι τα κόμματα θα χρησιμοποιήσουν μέχρι τέλους το δικαίωμα της διεύρυνσης του ευρωψηφοδελτίου που τους δίνει ο νόμος.
Επομένως,  οι υποψήφιοι σε κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι  42 από τους 21 που ισχύει σήμερα, τους οποίους θα αναδείξουν -με σταυρό- οι πολίτες και όχι με την σειρά της προτεραιότητας που θα είναι στη κάθε λίστα.
Ο κ. Βενιζέλος, σε διάλογο με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, αμέσως μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, επιβεβαίωσε ότι το θέμα συζητήθηκε ενώ παράλληλα δεν το απέκλεισε.

Ανέκδοτο: Σεβασμός του Συντάγματος από την κυβέρνηση

Όλοι πλέον έχουν συνειδητοποιήσει σήμερα, ότι το Σύνταγμα που έχουμε, δεν είναι Σύνταγμα για το λαό, αλλά Σύνταγμα για το πολιτικό προσωπικό και τα συμφέροντα που το ελέγχουν.

Από το 2011 κάποιοι πολίτες προσέφυγαν στην ελληνική Δικαιοσύνη κατά του ΕΕΤΗΔΕ, του γνωστού χαρατσιού της ΔΕΗ. Τώρα, το 2014!!! το Δ΄ Τμήμα του ΑΠ αποφάσισε ότι το πρώτο ΕΕΤΗΔΕ που επιβλήθηκε είναι αντισυνταγματικό. Αυτό όμως δεν αρκεί και η υπόθεση θα κριθεί τελικά από την Ολομέλεια του ΑΠ. Όμως ακόμα και αν η Ολομέλεια του ΑΠ αποφασίσει ότι το χαράτσι είναι αντισυνταγματικό (κάτι για το οποίο αμφιβάλλουμε), το πράγμα δεν θα σταματήσει εκεί. Επειδή αντίθετα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έχει αποφασίσει ότι αυτό το χαράτσι είναι συνταγματικό και επειδή έτσι θα υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις δύο ανώτατων δικαστηρίων, η όλη υπόθεση θα πρέπει να κριθεί τελικά από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (άρθρο 100 του Συντάγματος). Υπενθυμίζουμε στο μεταξύ, ότι οι ηγεσίες των ανώτατων δικαστηρίων διορίζονται με εντολή πρωθυπουργού.

Αδειάζει η Ελλάδα από Έλληνες και γεμίζει με αλλοδαπούς

Η Ελλάδα είναι η χώρα του παραλόγου, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση!
Η οικονομική κρίση είναι τρομερή και οι έλληνες άνεργοι πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια. Βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση και πολλοί δίνουν τέλος στη ζωή τους.

Στη χώρα μας, όμως, εργάζονται πάνω από 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Στέλνουν, μάλιστα, εμβάσματα στις πατρίδες τους, που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο, τα οποία αφαιρούνται βέβαια από την οικτρή ελληνική οικονομία.
Θα περίμενε κανείς ότι λόγω της φοβερής κρίσης ένας σημαντικός αριθμός λαθρομεταναστών θα έφευγε από την Ελλάδα. Δεν φεύγουν, όμως! Αντίθετα, καθημερινά εισβάλλουν και πολλοί άλλοι!
Εκείνοι που φεύγουν είναι οι Έλληνες, νέοι κυρίως, για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα αδειάζει από Έλληνες και γεμίζει με αλλοδαπούς, μουσουλμάνους στη συντριπτική τους πλειονότητα! Τους περισσότερους μας τους στέλνει η Τουρκία, για να ισλαμοποιήσει την Ελλάδα και να την κάνει πάλι επαρχία της.

Ο Μπουμπούκος ταλαιπωρεί πολίτες, γιατρούς και πρόσωπα της παράταξης

Ο Άδωνις ταλαιπωρεί πολίτες, γιατρούς και πρόσωπα της παράταξης
Απίστευτες καραμπόλες και αφάνταστη ταλαιπωρία αναμένει τους πολίτες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ και την μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή.
 Ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δεν έχει βάλει μόνο στόχο τους γιατρούς- οι οποίοι πλήττονται ξεκάθαρα από την διαθεσιμότητα- όπου σημειωτέον τα άρθρα θα συζητηθούν την Τρίτη στην Βουλή σε ονομαστική ψηφοφορία- αλλά βάλει και εναντίον όλων των πολιτών, με το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ.
 Οι πολίτες συγκεκριμένα,  καθώς οι Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ θα είναι κλειστές για έναν μήνα, αναγκαστικά θα καταφεύγουν στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί χάος στο ΕΣΥ.
 Και μπορεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τονίζει ότι η διαθεσιμότητα θα διαρκέσει μόνο ένα μήνα, ωστόσο όπως φαίνεται, η διαδικασία της έκδοσης των διαπιστωτικών πράξεων για τις 8.500 διαθεσιμότητες (γιατρών και εργαζομένων του ΕΟΠΥΥ) θα χρειαστεί υπερδιπλάσιο χρόνο από την μία εβδομάδα που υπολογίστηκε αρχικά.

Σε απόγνωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής!

Σε απόγνωση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ για την περιφέρεια Αττικής!
Δημοσκοπικό Βατερλό για τους κομματικούς υποψηφίους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η Συγγρού κατόπιν αυτών συζητά τη στήριξη Παχατουρίδη... Σκέψεις να πάνε με σταυρό στις ευρωεκλογές, μπας και «ξυπνήσουν» τους κομματικούς μηχανισμούς.
Την περασμένη εβδομάδα το επιτελείο των αυτοδιοικητικών εκλογών της Ν.Δ. έλαβε τα αποτελέσματα τριών (!) ερευνών που είχε παραγγείλει για την μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, την περιφέρεια Αττικής, που θα δώσει και το «χρώμα» των εκλογών και θα καθορίσει και τις εντυπώσεις.
Ήσαν αποτελέσματα-σοκ για τη Ν.Δ., αφού όλοι όσοι μετρήθηκαν συγκεντρώνουν απογοητευτικά ποσοστά! Μεταξύ αυτών που μετρήθηκαν είναι ακόμα και ο Άδ. Γεωργιάδης!
Όπως επίσης ο Μ. Βορίδης, η Ά. Καραμανλή, αλλά και ο νυν περιφερειάρχης Γ. Σγουρός, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ΠΑΣΟΚ αλλά τώρα επιθυμεί και τη στήριξη της Ν.Δ., στήριξη που θέλει μεν ο Αντ. Σαμαράς, αλλά συναντά τη σφοδρή αντίδραση της συντριπτικής πλειοψηφίας των στελεχών του κομματικού μηχανισμού, προεξάρχοντος του πρώην δημάρχου Αιγάλεω κ. Καλογερόπουλου (ο οποίος είναι και γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης).

Ο επικίνδυνος κύριος Βενιζέλος


Επικίνδυνοι ακροβατισμοί στα εθνικά θέματα 
Όλη η σπουδή των αμερικανών είναι να δοθεί μία τελική ώθηση τώρα που το μομέντουμ είναι «ευνοϊκό», με την παρουσία στην Κύπρο του Ν. Αναστασιάδη και στην αποδυναμωμένη Αθήνα του Β. Βενιζέλου

Ο υπουργός Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλος, αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη η οποία είναι δυσανάλογη τόσο για το προσωπικό πολιτικό μέγεθός του, όσο και για το μέγεθος του κόμματος του οποίου ηγείται, διαμορφώνοντας μία πολιτική αναβίωσης του σχεδίου Ανάν στο Κυπριακό, μίας πολιτικής συγκεχυμένης για το Σκοπιανό και μία απολύτως χαοτικής και αποσπασματικής πολιτικής στο θέμα των θαλασσίων ζωνών.

Ευθύνες, φυσικά, ανήκουν και στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο οποίος –παρά για την ευαισθησία του για τα εθνικά θέματα και τη μέχρι τώρα πολιτική διαδρομή του- φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τον χειρισμό κρίσιμων εθνικών θεμάτων στους αυτοσχεδιασμούς και στην πολυπραγμοσύνη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.