Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μαξίμου: "Δεν υπογράφουμε, ας πέσουμε"

"Δεν υπογράφουμε το πρόγραμμα" λένε κύκλοι του υπ. Οικονομικών - Κρίσιμο το αυριανό κυβερνητικό συμβούλιο.
Αύριο, η συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου θεωρείται ως πολύ κρίσιμη για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, την ίδια ώρα που κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως δεν πρόκειται να υπογράψουν κανένα πρόγραμμα, ακόμα και να πέσει η κυβέρνηση!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

  Επίσκεψη Καμμένου στις πληγείσες περιοχές του Έβρου
Περιοχές κατά μήκος του ποταμού Έβρου που επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα θα επισκεφθεί σήμερα,Σάββατο (7/2), ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκο.
Ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, θα επισκεφθεί τα Λαγυνά, το Σουφλί και τον Πόρο.
Στο μεταξύ, προς σταθεροποίηση οδεύει η κατάσταση στον Έβρο, καθώς η στάθμη των νερών του ποταμού παρουσιάζει πολύ μικρή υποχώρηση. Τη νύχτα που πέρασε οι τοπικές αρχές δεν έθεσαν σ’ εφαρμογή το αρχικό σχέδιο που είχαν εκπονήσει για ελεγχόμενη ανατίναξη από το στρατό συγκεκριμένου φράγματος κοντά στην περιοχή του Πόρου ώστε να διοχετεύσουν την κοίτη του ποταμού προς τον κάμπο των Φερών, αποτρέποντας έτσι την εκδήλωση πλημμυρικού φαινομένου μέσα στον οικισμό του Πόρου.

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΛΑΦΟΣ: ΤΟ 72% ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΕΛ Ή ΣΥΡΙΖΑ!
Τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού βρίσκει σύμφωνη η σκληρή στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ έναντι των πιστωτών της χώρας.
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί σωστή την αντιπαράθεση που έχει ξεκινήσει με τους εταίρους της η ελληνική κυβέρνηση, έναντι 22,5% που διαφωνούν.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ

Καμμένος: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να υποχωρήσει παρά τους εκβιασμούς των δανειστών. «Η χώρα δεν διοικείται πλέον με μέιλ. Και το ’40 μας εκβιάζανε και τώρα μας εκβιάζουν. Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε.

Ανακοίνωση του Κρεμλίνου: Τι συζήτησαν Τσίπρας και Πούτιν χθες στην τηλεφωνική τους συνομιλία


«Η Ρωσία ρίχνει φως στο εγχείρημα του τουρκικού αγωγού», επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurΑctiv, το οποίο αναφέρεται στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζητήθηκαν η κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και οι αγωγοί South Stream και Turkish Stream, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Άσχημα μαντάτα από την αποικία


O γιός της Γιάννας και γνωστοί δημοσιογράφοι συζητάνε για ραδιόφωνο

Ενδιαφέρουσες εξελίξεις αναμένονται στον κλάδο των ΜΜΕ, αφού σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μεγάλη κινητικότητα, ολιγομελούς ομάδας γνωστών δημοσιογράφων με σκοπό την απόκτηση ραδιοφωνικής συχνότητας. Η πληροφορία όμως αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που συνομιλητής και εμπλεκόμενος με την εν λόγω δημοσιογραφική ομάδα – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, φέρεται να είναι ο γιος της Γιάννας και του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, Παναγιώτης!

Liberation: Οικονομικό πραξικόπημα η απόφαση της ΕΚΤ για Ελλάδα

Η απόφαση της ΕΚΤ άγγιξε μία ευαίσθητη χορδή της εθνικής υπερηφάνειας και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μέσα στο Κοινοβούλιο" 

ΗΕλλάδα, η ΕΚΤ και η Ευρώπη, συνεχίζουν να απασχολούν και σήμερα τον γαλλικό Τύπο και τα μίντια. Παράλληλα, οι Γάλλοι πολίτες δείχνουν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις συνέπειες της λιτότητας ως πολιτική επιλογή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Άλλωστε, σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA, οι Γάλλοι δείχνουν, μάλλον, φιλικά προσκείμενοι προς τους Έλληνες, καθώς σε ποσοστό 52% αποδέχονται την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με επιμήκυνση των αποπληρωμών χωρίς διαγραφή, 11% συμφωνούν με την ολική διαγραφή του, 19% με τη μερική διαγραφή, 15% θέλουν να παραμείνουν οι ημερομηνίες αποπληρωμών ως έχουν και μόνο...
σε ποσοστό 3% δηλώνουν ότι δεν έχουν άποψη.

Νέο θεατρικό παραλήρημα Άδωνη: 42΄΄ που αξίζουν όσο 10 Δελφινάρια

Έχει όρια η γελοιότητα; Για τους πολιτικούς θα έπρεπε, αλλά φαίνεται πως για μερικούς είναι ασύνορη. Το ξέρουμε, το διαδίκτυο είναι γεμάτο από βιντεάκια που μας καλούν να τα δούμε: έξυπνα σκυλιά, συμπονετικά γατιά που παίζουν συμφιλιωμένα με πουλιά, ταχυδακτυλουργοί, φοβερά μωρά, μουσικά ταλέντα κλπ. Κουραστικό. Αλλά αυτό πραγματικά αξίζει να το δείτε . Διαρκεί μόλις 42 δευτερόλεπτα και είναι σαν να έχεις δει δέκα ώρες Δελφινάριο. Χάρη στον μέγιστο Άδωνη, φυσικά.
Ναι, αυτόν τον άνθρωπο τον έκαναν δυο φορές υπουργό. 

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Πότε θα παραδεχτεί το Βερολίνο ότι ο εσμός των εγχώριων υποτακτικών του έκλεισε τον ολέθριο κύκλο του;

Γράφει ο Μαγια
Τι ζητάμε; Μια ευκαιρία, προκειμένου να οικοδομήσουμε την «άλλη Ελλάδα», της αξιοπρέπειας και της δημιουργίας. Η συγκυρία είναι μοναδική!

Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν προτείνει μια αμοιβαίως αποδεκτή συμφωνία χωρίς Τρόικα και Μνημόνια και έχουν δεσμευτεί για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς χωρίς παραγωγή νέων ελλειμμάτων. Έχουν δεσμευτεί να αντιμετωπίσουν την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν οι μνημονιακές πολιτικές. Έχουν δεσμευτεί να προωθήσουν σαρωτικές αλλαγές για να τελειώσει το καθεστώς της διαφθοράς, της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής, να μπει τέλος στο πελατειακό κράτος.

Τρέμουν τη Ζωή, στο ΠΑΣΟΚ…

Τρόμος έχει πιάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη προεδρία της Βουλής. Χαρακτηριστικό είναι μετά την...
προναγγελία ουσιαστικά της νέας προέδρου εξεταστικών επιτροπών, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση κατά της κ Κωνσταντοπούλου! «Το ΠΑΣΟΚ πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της... συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Η Μέρκελ θα πατήσει φρένο πριν τη σύγκρουση

Άνγκελα Μέρκελ
Διαπραγμάτευση είναι η διαδικασία κατά την οποία οι πλευρές θέτουν στο τραπέζι το μέγιστο των απαιτήσεών τους για να μπορέσουν έτσι να καταλήξουν στο ελάχιστο των απωλειών. Με αυτή τη ερμηνεία η οποία δεν είναι προσωπική, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι είναι αυτό που επιχειρεί η Γερμανία και φυσικά τι είναι αυτό που δεν επιχειρούσαν ως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Όσο και να φαίνεται αδιανόητο, η Γερμανία και όχι η Ελλάδα είναι αυτή που κερδίζει τον τίτλο του απομονωμένου και καταλήγει στην επιλογή τακτικών ισχύος οι οποίες αντικαθιστούν τα ως σήμερα “λογικά” της επιχειρήματα περί σωτηρίας της Ελλάδας και ανάγκης δημοσιονομικής σταθερότητας.

Νέο τελεσίγραφο του Ντάισελμπλουμ προς την Ελλάδα

Νέο τελεσίγραφο στην Ελλάδα στέλνει ο ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος... σε συνέντευξή του στο Reuters δήλωσε ότι η Eλλάδα πρέπει να καταθέσει αίτημα για παράταση του προγράμματος μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου ώστε να διασφαλίσει τη συνέχεια της οικονομικής στήριξης από την Ευρωζώνη.

"Θα ακούσουμε την Τετάρτη από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ποιες είναι οι φιλοδοξίες τους, πως θέλουν να προχωρήσουν με το τρέχον πρόγραμμα, " είπε. 

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα για να καταθέσει αίτημα για την παράταση του προγράμματος επειδή κάποιες χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να περάσουν τη συμφωνία από τα κοινοβούλια των χωρών.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟΥ PSI ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΛΟ ΚΥΡΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

venizelos_-_psi

Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, ήταν αυτός που πήρε την απόφαση να προχωρήσει στο PSI και να εντάξει τη διαδικασία στο Αγγλικό Δίκαιο, υποθηκεύοντας την ανεξαρτησία της χώρας… 
Και τα περιουσιακά της στοιχεία (έσοδα από ενέργεια, αποθέματα χρυσού, πλουτοπαραγωγικές πηγές) παρά τις αντίθετες προτάσεις της αμερικανικής εταιρείας συμβούλου, που προσέλαβε και πλήρωσε για να εξασφαλίσει τα ελληνικά συμφέροντα.
Τα έγγραφα που αποκαλύπτουμε και τα οποία δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία πως ο τότε υπουργός Οικονομικών λειτούργησε με γνώμονα… ξένα συμφέροντα, δημοσιεύονται για τραγική ειρωνεία την περίοδο που ένας μικροομολογιούχος αυτοκτόνησε, αφού καταστράφηκε από το κούρεμα που αποφάσισε ο Βενιζέλος.

Νέο χτύπημα της μοίρας στον Βενιζέλο-Τον έβαλαν σε γραφείο δίπλα στις τουαλέτες!

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΕΑ1
Το ένα σοκ μετά το άλλο δέχεται ο Βενιζέλος. Δεν του φτάνει που ο ΓΑΠ μ ετο ποσοστό του τον διέλυσε, δεν του φτάνει που του ΄πήραν και το πολυτελές BMV για να του δώσουν ένα Σκόντα ήρθε και ένα ακόμη χτύπημα της μοίρας. Αυτό δεν ήταν άλλο από το νέο του γραφείπ. «Τι τρύπα είναι τούτη;», αναφώνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μόλις του το έδειξαν!  Εμφανώς εκνευρισμένος ήταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς όχι μόνο δεν πήρε το γραφείο του Απόστολου Κακλαμάνη που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Ολομέλειας, αλλά ένα πολύ μικρό εσωτερικό γραφείο.

Τρόμος στο ΠΑΣΟΚ για την Κωνσταντοπούλου! Νόμιζαν ότι θα την καλόπιαναν με την ψήφο…

wpid-20150206115940.jpg
Τρόμος έχει πιάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μετά την εκλογή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη προεδρία της Βουλής. Χαρακτηριστικό είναι μετά την προναγγελία ουσιαστικά της νέας προέδρου εξεταστικών επιτροπών, το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση κατά της κ Κωνσταντοπούλου! «Το ΠΑΣΟΚ πρώτο ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει την κ. Κωνσταντοπούλου, με την ευχή να διαψευσθούν οι αρνητικοί οιωνοί της συμπεριφοράς της την περασμένη κοινοβουλευτική περίοδο.

Αυτοκτόνησε ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens

ΟHeinz-Joachim Neubürger, ο πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens, είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Ζίμενς χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.

Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε...
συμβιβαστεί με την καταβολή 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Το Ποτάμι στην υπηρεσία της Μέρκελ!

dht_0602_001_cmyk
Στην κρισιμότερη στιγμή της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τη Γερμανία και την προτεσταντική λογική της λιτότητας και του Μνημονίου ο …
Σταύρος Θεοδωράκης επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά με τον πιο κυνικό τρόπο ότι το Ποτάμι που δημιούργησε λειτουργεί ως Δούρειος Ιππος για την επιβολή της πολιτικής που θέλουν η Μέρκελ, ο Σόιμπλε και οι δορυφόροι του γερμανικού imperium!

Η Γερμανία φοβάται την “σχολή Τσίπρα” στην Ευρώπη

















Του Μιχάλη Ψύλου

«Αθήνα κατά Βρυξελλών. Τσίπρας εναντίον Μέρκελ, Δαβίδ εναντίον Γολιάθ: Τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Ξεκίνησε η επανάσταση…».Οχι δεν πρόκειται για ανάλυση κάποιου περιθωριακού αριστερίστικου εντύπου,αλλά της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία οικονομικής εφημερίδα της Γερμανίας ,της Handelsblatt . Η γερμανική εφημερίδα σε άρθρο με τίτλο «η Ελληνική Επανάσταση» φανερώνει με γλαφυρό τρόπο τις πραγματικές αιτίες της ανησυχίας του Βερολίνου για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα. «Η εξέγερση των Αθηναίων μπορεί να εξαπλωθεί σε όλη την Ευρωπη..Ο Τσίπρας ξεκίνησε την επανάσταση.Προς το παρόν είναι ένα μοναχικό ρυάκι.Αλλά θα μπορούσε στο τέλος να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό κίνημα…Ο νέος Ελληνας πρωθυπουργός κρατά τις υποσχέσεις του και απαιτεί επιθετικά κούρεμα του χρέους και να δοθεί τέλος στις υποχρεώσεις λιτότητας. Η Ελλάδα το κάνει σοβαρά και θεωρείται ήδη πρωτοπόρος στο θέμα τού πως καθαρίζει κανείς με την τεχνοκρατία των Βρυξελλών. Το αθηναϊκό παράδειγμα θα μπορούσε να δημιουργήσει σχολή»
Η γερμανική εφημερίδα επικαλείται μάλιστα και τον Μάρξ! ‘’Ένα φάντασμα πλανιέται στην Ευρώπη’’,έγραφε στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο ο Καρλ Μαρξ το 1848. Όμως, τα λόγια του είναι περισσότερο επίκαιρα από ποτέ».

Ξέρουν να διαπραγματεύονται! Πρέπει να κατέβει η εθνική Ελλάδος! Ποιος Χριστοφοράκος!

B9GSsyjIUAACa_U

Τι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης…


 ΣΑΜΑΡΑΣ-4Χ4-ΜΕΡΚΕΛ
Τι εγκληματικά είχε συμφωνήσει για την Ελλάδα, ο Αντωνάκης για την ευρισκόμενη σε χειρότερη ύφεση από αυτήν του μεγάλου κραχ στην Αμερική τη δεκαετία του 30.

Που θρασύτατα επαιτεί για την εξόντωση του Ελληνισμού ο θηλυκός νεοναζί Χίτλερ:
1. Η κυβέρνηση να πάρει πίσω τις φοροελαφρύνσεις. Να μην προχωρήσει σε αύξηση του κατώτατου μισθού και των συντάξεων και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που συνδέονται στενά με τις εισφορές και τις παροχές,
2. Να απολύσει ακόμα 150.000 υπαλλήλους της Γενικής Κυβέρνησης.

ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


2222
Οποιος παρακολούθησε την ομιλία του Σαμαρά σήμερα προς τους βουλευτές της Ν.Δ εύκολα θα …
διαπίστωσε την απεγνωσμένη προσπάθεια του να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης… 
Εκανε μόνος του την αγιογραφία του λέγοντας ότι παρέλαβε χάος και παρέδωσε χώρα και απέδωσε σε όσους του κάνουν κριτική χρεώνοντας τους μεγάλο…
μερίδιο ευθύνης για την εκλογική συντριβή της Ν.Δ ότι εξυπηρετούν τις σκοπιμότητες του Σύριζα. 
Φυσικά δεν έπεισε παρά μόνο τον εαυτό που  και η ομιλία του ήταν προαγγελία  της τακτικής άμυνας που θα ακολουθήσει κατά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της 19 Φλεβάρη κατά την διάρκεια της οποίας είναι σίγουρο ότι θα του ασκηθεί σκληρή κριτική.

Διπλό «χαστούκι» στην Α.Μέρκελ από Β.Πούτιν και Μ.Ομπάμα για την Ελλάδα


 merkel-obama-poutin
ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Διπλό χαστούκι «τρώει» η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από ΗΠΑ και Ρωσία για το ελληνικό θέμα για διαφορετικούς ασφαλώς λόγους. Τα μηνύματα που τις στέλνουν είναι βρείτε λύση στην υπόθεση χρέους της Ελλάδας, οι μεν Αμερικανοί γιατί θεωρούν πώς η αστάθεια στην Ευρωπαική Ένωση πλήττει τις ΗΠΑ, οι μεν Ρώσοι γιατί στην Αθήνα βρήκαν έναν συμπαραστάτη όσον αφορά στις κυρώσεις λόγω Ουκρανίας.
Σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στη Μόσχα με την Άνγκελα Μέρκελ και το Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ με το κρίσιμο θέμα της ατζέντας να είναι η Ουκρανία. Από τη Ρωσία ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πώς ο κ. Πούτιν θα θέσει και το θέμα της Ελλάδας και πιθανόν ένας από τους λόγους της χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αλέξη Τσίπρα να ήταν και αυτός.

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

«ΤΡΙΠΛΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ» ΤΟΥ ΒΛΑΔΙΜΗΡ ΠΟΥΤΙΝ ΜΕΣΩ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ

1423060068686
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Με μια κίνηση έκπληξη, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, η οποία επικαλείται δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας, New York Times, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαδιμηρ Πούτιν ήρθε σε επαφή με τους Σαουδάραβες ηγέτες για να συζητήσει κατ αρχή σχετικά με την κρίση στην Συρία και για τον συνεχιζόμενο εμφύλιο πόλεμο. Τότε ο Ρώσος πρόεδρος τους έκανε πρόταση συνεργασίας για την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, μια κίνηση που όπως τόνισε, θα ωφελήσει τις οικονομίες και των δυο πετρελαιοπαραγωγών χωρών.

Aυτός ο κόσμος δεν πολεμάει για να πεθάνει πολεμάει για να ζήσει

Του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου  
Aυτήν την πρώτη εβδομάδα της νέας κυβέρνησης φύσηξε άλλος ο αέρας, σαν να έφυγε μέσα από τα σπίτια μας κάποια υποβόσκουσα ασθένεια.

Μέτριοι πολιτικοί που οι λόγοι τους ήταν ένας ιστός ψεμάτων και λαγνείας του φόβου, αρρώστησαν έναν λαό. Αναποφάσιστοι πολιτικοί πλημμυρισμένοι από καλούς σκοπούς και κακές προθέσεις,  ενέπνευσαν τα κατώτερα ένστικτα σε αρκετούς ενώ οι ίδιοι ήθελαν να μεταμορφώσουν έναν λαό σε πλέμπα. Οι αρρώστιες όχι μόνον οι σωματικές αλλά και οι ψυχικές είναι μεταδοτικές και κάποιοι  που ‘χαν μαύρη ψυχή μαύριζαν και...
τη δική μας.

Πάνος Παναγιωτόπολος: "Αγνώμων και αχάριστος ο Α. Σαμαράς"

Άνοιξε για τα καλά ο ασκός του Αιόλου στην Νέα Δημοκρατία μετά την πρόσφατη εκλογική της συντριβή. Τα βέλη πια επικεντρώνονται και στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά που μέχρι τώρα είχε μείνει στο απυρόβλητο.
  
Την πιο  σφοδρή επίθεση στο πρόσωπο του πρώην πρωθυπουργού την ακούσαμε από το στόμα του πρώην  βουλευτή της Ν.Δ. Πάνο Παναγιωτόπουλο που στις τελευταίες εκλογές απέτυχε...παταγωδώς να επανεκλεγεί.

Αφού ο πρώην νεοδημοκράτης υπουργός μας θύμισε ότι ήταν «από τους πρώτους που ξεκίνησαν την υποψηφιότητα Σαμαρά για την αρχηγία της Ν.Δ όταν ο Σαμαράς έπαιρνε στις δημοσκοπήσεις 3 και 4% και κάναμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα» διαπίστωσε ότι στην συνέχεια «εισέπραξε αγνωμοσύνη και αχαριστία από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ και τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό».

Δημόσιο χρέος: Ποιο είναι το ζητούμενο για την εξόφλησή του

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης 

Φαντάζομαι πως δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην ένιωσαν καλύτερα από την αλλαγή στάσης στον χειρισμό του θέματος της διευθέτησης τού ΔΧ από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, που δείχνει ότι δεν ακολουθεί την (πεπατημένη) λογοδοσία υποδειγματικών δωσιλόγων, στην οποία μας είχαν συνηθίσει οι “μνημονιακές” κυβερνήσεις των Πα.Σο.Κ, ΛΑΟΣ, ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, υπό τους ΓΑΠ, Παπαδήμου, Σαμαρά/Βενιζέλου.

Αυτή η αλλαγή, αποτελεί μία πραγματικότητα άξια επαίνων, που κάθε αδέκαστος κριτής δεν θα τσιγκουνευτεί να δώσει.

Η ουσία, όμως, δεν βρίσκεται στις (καλές ή κακές) εντυπώσεις που δημιουργεί η στάση απέναντι στο πρόβλημα, αλλά βρίσκεται στη λύση που τελικά θα δοθεί στο πρόβλημα.

Ποιό είναι, λοιπόν, το πρόβλημα;

ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ με τίποτα την καρέκλα ο Σαμαράς: Δείτε τι είπε και θα σας πέσουν τα μαλλιά!

Προβληματισμένος εμφανίζεται σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς από τις εξελίξεις στις επαφές της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους...


Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως η ρήξη που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά ο Αλέξης Τσίπρας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί οικονομική ασφυξία στο εσωτερικό της χώρας αλλά και πολιτικό αδιέξοδο.

Αθήνα – Βερολίνο, Δαβίδ - Γολιάθ

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Σε σύγκρουση με βιβλικά χαρακτηριστικά εξελίσσεται πλέον η αντιπαράθεση του Βερολίνου με την Αθήνα δέκα ημέρες μετά τις εκλογές, καθώς, όπως ήταν αναμενόμενο, οι Γερμανοί δεν κάνουν πίσω ούτε εκατοστό.

Αντιθέτως, όχι μόνον σκληραίνουν τη στάση τους έναντι της Ελλάδας, αλλά και εκβιάζουν ανοιχτά πλέον, χωρίς προσχήματα, το σύνολο των χωρών της ευρωζώνης οι οποίες βλέπουν με διαφορετικό τρόπο τις ελληνικές θέσεις και δείχνουν πρόθυμες να στηρίξουν μια αλλαγή πολιτικής στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Εισαγγελική έρευνα στην ΕΥΠ για εσχάτη προδοσία;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 

«Όσα δεν φέρνει η στιγμή τα φέρνει ο χρόνος». Κάπως έτσι φαίνεται πως, επιτέλους, συμβαίνει στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πλέον ευαίσθητη κρατική Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), της οποίας ο εθνικός ρόλος, ο σκοπός, οι στόχοι αλλά και αξιολογότατα στελέχη της, διασύρθηκαν αλλά και στοχοποιήθηκαν (επειδή προέτασσαν το εθνικό συμφέρον και δεν επιθυμούσαν να λειτουργήσουν εναντίον της Ελλάδας) μετ’ επιτάσεως από την διακυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου (με ένα πογκρόμ πειθαρχικών και δικαστικών διώξεων στις οποίες αθωώθηκαν όλα τα στοχοθετημένα στελέχη της ΕΥΠ), στην διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε διαρροή απόρρητων στοιχείων της συγκεκριμένης υπηρεσίας ακόμη και από τις ίδιες τις πολιτικές και φυσικές της ηγεσίες των τελευταίων ετών (2009 - 2014), κατά παράβαση των άρθρων 14 και 17 του Νόμου 3649/2008, αλλά και των άρθρων 146 και 148 του Ποινικού Κώδικα τόσο σε ΦΕΚ, στη Διαύγεια αλλά και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της Ελλάδας.

Γιάννης Βαρβιτσιώτης: "Η ΝΔ έχει μπασταρδέψει"

"Κάποιοι προσπάθησαν να με απομακρύνουν από το κόμμα" δήλωσε ο πρώην υπουργός στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1
  
Κεραυνούς εξαπέλυσε πριν από λίγο στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Ανδρέα Παπαδόπουλου ο πρώην υπουργός της ΝΔ κι ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε λόγο για οδυνηρή ήττα της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «το κόμμα έχει μπασταρδέψει».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης αποκάλυψε ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν με την στάση τους από το κόμμα, σημειώνοντας ότι ο ίδιος έχει εντελώς απομονωθεί και ότι δεν έχει καμία επαφή με τον Αντώνη Σαμαρά.

Γραμμή Τσίπρα και ο Καραμανλής!!!!


Χωρίς γραβάτα και ο Κώστας Καραμανλής
Για πρώτη φορά συνοδεύτηκε από την μικρή του κόρη

  
Από τις εμφανίσεις που ξεχώρισαν στην ορκωμοσία της Βουλής ήταν κι αυτή του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Ο κ. Καραμανλής συνοδεύτηκε από την μικρή του κόρη, την Αλίκη, ενώ αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, εμφανίστηκε χωρίς γραβάτα και αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ο μόνος από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Πάμε ολοταχώς για δημοψήφισμα;

Μέρα με τη μέρα γίνεται όλο και πιο φανερό ότι η ευρωπαϊκή ελίτ, με όχημα το Βερολίνο, δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά στις απαιτήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης και φυσικά της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που στενάζει κάτω από μια σκληρή οικονομική λιτότητα και επέλεξε έξοδο από το μνημόνιο.

Εφόσον αυτή η στάση της ευρωπαϊκής ελίτ είναι πράγματι σοβαρή και δεν παίζεται κάποια μπλόφα, αυτό θα οδηγήσει αναγκαστικά...την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε σε πλήρη υποταγή και διάψευση όλων των προεκλογικών εξαγγελιών (ήδη πάει η πιο σημαντική, δηλαδή το κούρεμα του χρέους), κάτι που θα οδηγήσει σε τεράστια φθορά των κυβερνητικών κομμάτων, είτε σε άμεση πτώση της κυβέρνησης και επάνοδο στην κυβέρνηση του Σαμαρά και της ΝΔ.

Ή ΕΛΛΑΔΑ Ή ΜΠΑΝΑΝΙΑ, Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ.



 euroscums

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Οι «μάσκες» έπεσαν πολύ πιο γρήγορα από ότι περίμεναν μερικοί, ή έλπιζαν κάποιοι άλλοι!

Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι η Ένωση των Ευρωπαίων που διαπνέεται από την αλληλεγγύη των λαών, από την κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και την ευημερία της γηραιάς ηπείρου, από την κοινή στόχευση για την εξασφάλιση της ειρήνης σε μια Ευρώπη που ταλαιπωρήθηκε από δυο παγκοσμίους πολέμους εξ αιτίας των Γερμανών, για να μην ξεχνιόμαστε. Αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα γερμανικό τέρας που οικοδομήθηκε μέσω ενός διαβολικού νομίσματος που… ο στόχος του είναι να επιβάλει μια στυγνή γερμανική δικτατορία στις άλλες χώρες ετέρους, όπου δεν θα υπάρχει καμία ελπίδα για ανάπτυξη και επιβίωση παρά μόνο για υποταγή και σκύψιμο το κεφάλι σε κάθε εντολή του Βερολίνου, όσο παράλογη και να είναι αυτή.

Τα βρόμικα χέρια του «ιππότη της αρετής»





Πολλοί έχουν κατά καιρούς σχολιάσει ότι την πραγματική εξουσία στο Βερολίνο δεν την έχει η καγκελάριος Μέρκελ, αλλά ο υπουργός της των Οικονομικών, ο «λευκός ιππότης του νόμου και της αρετής», Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πράγματι, ενώ η καγκελάριος προστατεύει τη δημόσια εικόνα της, αποφεύγοντας να εκτεθεί σε καταστάσεις που θα την κάνουν λιγότερο δημοφιλή στους Γερμανούς ψηφοφόρους, ο κ. Σόιμπλε αναλαμβάνει -με ευχαρίστηση, όπως δείχνει το ύφος του- όλες τις «βρομοδουλειές».
Με σταθερότητα και μεθοδικότητα, επιβάλλει τη «μαστίγωση» των περιφερειακών χωρών της Ευρωζώνης, επιβάλλοντας τα μέτρα που εξυπηρετούν το συμφέρον της Γερμανίας, ασχέτως αν αυτά σημαίνουν ότι οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση βυθίζονται σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση, ανεργία και κοινωνική διάλυση.

Το χρέος έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και τροφοδοτεί από μόνο του την αύξησή του.



ellhniko-xreos
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Είναι φανερό πως η Οικονομία και η πραγματική ζωή έχουν τους δικούς τους κανόνες που καθόλου δεν συμβαδίζουν με τα εκάστοτε σενάρια των δανειστών της χώρας. Αποδείχτηκε άλλωστε ότι αυτά τα σενάρια ήταν χρήσιμα μόνο και μόνο για να εφαρμοστεί μια σκληρή πολιτική λιτότητας χάριν της επίτευξης των στόχων, δηλαδή των συμφερόντων των δανειστών και της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας. Παρά το γεγονός ότι η σχέση χρέους προς ΑΕΠ είναι πλασματική γιατί πλασματικό είναι το ΑΕΠ που κάθε φορά εμφανίζεται, η αλήθεια είναι τούτη. Τα πραγματικά εισοδήματα της χώρας- αυτά που εκείνη παράγει ως εθνικό προϊόν για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της- δεν φτάνουν ούτε κατά διάνοια για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Ξεβρακώνει Σαμαρά-Βενιζέλο το non paper του Βερολίνου. Είχαν συμφωνήσει 150.000 απολύσεις από το Δημόσιο!


Σε οικονομική τρομοκρατία επιδίδεται εδώ και λίγες ώρες η Γερμανία εναντίον της Ελλάδας, πιέζοντας να μπει σε νέο μνημόνιο για να γλιτώσει την χρεοκοπία. Στο απογευματινό non paper, που κυκλοφόρησε το Βερολίνο σε ότι αφορά τις απαιτήσεις που έχει από εμάς, βάση συμφωνηθέντων με την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου απαιτούν, όπως διαβάζουμε..:

Το Βερολίνο περιμένει από την Ελλάδα, πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ το 2015 και 4,5% το 2016, καθώς και κλείσιμο του δημοσιονομικού κενού του 2015 ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει συμφωνηθεί. Θέλει επίσης η Ελλάδα να τηρήσει την δέσμευσή της για την μείωση των δημοσίων των υπαλλήλων της γενικής κυβέρνησης κατά 150.000 εργαζόμενους, την συνέχιση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, την διατήρηση του κατώτατου μισθού, την συνέχιση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Οι εκλεκτοί των δανειστών σε απόγνωση


 
 Δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε, ξεκίνησε να ξηλώνει με μανία κάθε μνημονιακό μέτρο, και μεμιάς οι πιστωτές της χώρας έσπευσαν να παραδεχτούν το αδιέξοδο των μνημονίων. Ποιος περίμενε κάτι τέτοιο, άλλωστε;

Ούτε βέβαια ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία μ” έναν αυτοδύναμο αέρα Αριστεράς, συγκρουόμενος με τα πάντα – κι ας βοά όλη η Ευρώπη για την «ακροαριστερά» της Ελλάδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με...

ένα δεξιό κόμμα – κυβέρνηση αναγκαιότητας, ελλείψει οποιασδήποτε βιώσιμης εναλλακτικής επιλογής.

Όχι, αυτό που έκανε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μέχρι στιγμής ήταν κάτι πολύ πιο απλό και πολύ πιο βασικό: τήρησε τη δέσμευσή της να αγωνιστεί.

Δελαστίκ:Η Κεντροαριστερά της ΕΕ απειλείται από... ΣΥΡΙΖίτιδα!




Εμβρόντητοι ομολογούμε ότι μείναμε, μόλις αρχίσαμε να διαβάζουμε στη γαλλική εφημερίδα «Λε Μοντ» ένα άρθρο του Ελιό ντι Ρουπό, του προέδρου του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Βελγίου στο γαλλόφωνο τμήμα της χώρας και μέχρι πρότινος πρωθυπουργού του Βελγίου. Σε πλήρη διάσταση με τον υποτιθέμενο ομοϊδεάτη του Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Βέλγος σοσιαλιστής πανηγύριζε ανεπιφύλακτα για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν μαζικά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μια κραυγή ελπίδας για μια κοινωνία πιο δίκαιη και μια ολοφάνερη απόρριψη της πολιτικής λιτότητας, την οποία εφαρμόζει η ΕΕ και υποστήριζε ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς» υπογραμμίζει ευθύς εξαρχής ο πρόεδρος των Βέλγων σοσιαλιστών. «Είτε το θέλει είτε όχι η ευρωπαϊκή Δεξιά και παρ' όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε εναντίον της Αριστεράς στον ελληνικό προεκλογικό αγώνα, η νίκη του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα είναι πλέον πολιτικό γεγονός το οποίο οφείλει να σεβαστεί ο καθένας, συμπεριλαμβανομένης και της Ευρώπης» γράφει χωρίς περιστροφές.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πλήξουμε.


 τροικα
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πλήξουμε. Άλλωστε ζούμε σε ενδιαφέροντες καιρούς που έλεγαν κι οι Κινέζοι. Μήπως…πίστωση χρόνου μέχρι η κοινή γνώμη στη Ελλάδα να θάψει το τσεκούρι του πολέμου;; Πάντα πίστευα ακράδαντα οτι η εκάστοτε κυβέρνησή μας, δεν γίνεται να είναι αποδεκτή ως ένα ελιτίστικο κλειστό κλαμπάκι εκλεκτών-σοφών-σωτήρων, που το ακολουθούν πλήθη ετερόκλητων καλοταϊσμένων συμβουλατόρων της συμφοράς, παρέα με κομπανίες υπερπροθύμων βολεμένων υποτακτικών και άτακτα μπουλούκια επιζήμιων παρακοιμώμενων.

Πολιτική διαπραγμάτευση υπό ασφυκτική πίεση


 

Παρά τις εντυπωσιακές συναντήσεις κορυφής, η διαπραγμάτευση ακόμη είναι στην αρχή. Θα περάσει από πολλές φάσεις ή, ακριβέστερα, από πολλά κύματα. Αυτές τις μέρες γίνονται εκατέρωθεν αναγνωριστικές κινήσεις. Η ευελιξία της ελληνικής πλευράς και η τελεσιγραφική εμφάνιση κυρίως της γερμανικής πλευράς, με άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να εκπέμπουν αυστηρότητα...
αλλά και κατανόηση προς το ελληνικό πρόβλημα, συγκροτούν ένα πλέγμα πολιτικών κινήσεων, έναν ιδιότυπο πόλεμο θέσεων, όπου η καθεμιά πλευρά είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη τον συσχετισμό δύναμης, όπως αυτός τροποποιείται, συχνά όχι μονοσήμαντα.

Η φράου κι ο πρωτάρης


 
Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η φράου κι ο πρωτάρης» κυκλοφορεί το «Ποντίκι» έχοντας αναλυτικό-αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για το ποιοι διεθνείς παράγοντες παίζουν θετικό ή αρνητικό ρόλο στο θέμα της Ελλάδας.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Δεν κάνουμε βήμα πίσω» από την εντολή του ελληνικού λαού. Το ντέρμπι Τσίπρα – Μέρκελ αρχίζει. Ουσιαστική και δύσκολη διαπραγμάτευση.
ΝΔ: Η μοναξιά του Σαμαρά εν μέσω της γενικής αμφισβήτησης. Σε στάση αναμονής οι κορυφαίοι του κόμματος, περιμένουν να αρχίσει ο αγώνας της διαδοχής.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ωρολογιακή βόμβα μέχρι το 2030 με την πολιτική της τρόικας. Αποφασισμένη να.. τηρήσει κατά γράμμα της προεκλογικές εξαγγελίες φέρεται η νέα κυβέρνηση.
ΚΟΣΜΟΣ: Κίνα-Ρωσία διεκδικούν ρόλο παγκόσμιου δανειστή… κόντρα στο ΔΝΤ. Στόχος του Πεκίνου να εξελιχθεί σε εναλλακτικό παγκόσμιο τραπεζίτη.

Άι σιχτίρ, ρε Μπαρουφάκη!

Δεν χρειάστηκε, τελικά, να περάσει και πολύς χρόνος για να χάσω εκείνο το πλατύ χαμόγελό που μου είχε καρφωθεί στο πρόσωπο από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μετά -και που με έκανε να μοιάζω λίγο και με ηλίθιο.

Ο λόγος είναι, ποιος άλλος,  ο φοβερός κ. Βαρουφάκης κι ο Θεός να με βοηθήσει τώρα από τις βαρουφίτσες κι από το μένος τους, αλλά σφίγγω τα δόντια και πορεύομαι χωρίς φόβο… Μόνο με πάθος…

Να σου πω το κρίμα μου, τον είχα άχτι από την εποχή των αγανακτισμένων, τον κ. Βαρουφάκη, από τότε που καλούσε τον φίλο του τον Γιωργάκη και τον άλλο ανεκδιήγητο, τον  Αντωνάκη, αλήστου μνήμης...

Εάν κάνετε πίσω, αύριο δεν θα υπάρχει Ελλάδα.

Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ, κατόπιν εορτής προφήτες, που τωρα βλέπετε «χρεοκοπία».
Οι φίλοι μας γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι σημερινοί εκβιασμοί ήταν οι απολύτως αναμενόμενοι.
Στο Ολυμπία το είχαμε γράψει επανειλημμένα: Δεν πάμε για καλοπέραση, αλλά για πόλεμο.
Και η ιστορία έχει δείξει ότι εαν χρειαστεί, ένα περήφανο Μεσολόγγι είναι προτιμότερο από ένα ταπεινωτικό Ερζερούμ.
Με το Μεσολόγγι, το Έθνος επιβιώνει. Στο Ερζερουμ, αφανίζεται.
Τι είναι άλλωστε το χειρότερο που μπορεί να συμβεί;

Καταχειροκροτήθηκε ο Καμμένος στην πτήση για Βρυξέλλες!

Καταχειροκροτήθηκε ο Καμμένος στην πτήση για Βρυξέλλες!
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους επιβάτες της σημερινής πτήσης για Βρυξέλλες.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μαζί με τους επιτελείς του Υπουργείου, σήμερα πέταξε με το Αεροσκάφος της γραμμής και μάλιστα στην οικονομική θέση, όπως κάνει πάντα άλλωστε, φανερή διαφορά ήθους της νέας κυβέρνησης.

Υψώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάστημα η Ελλάδα και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου!

Υψώνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ανάστημα η Ελλάδα και ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ τις σκληρές θέσεις του Βερολίνου!
Την εκτίμηση ότι οι σκληρές θέσεις που διατυπώνονται σε έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που δημοσίευσε το Reuters, «αποδεικνύει ότι και η γερμανική κυβέρνηση μπήκε και τυπικά στην διαπραγμάτευση», κάνουν κυβερνητικές πηγές, ενώ απορρίπτονται στο σύνολό τους από την Αθήνα.
Εκτιμούν επίσης ότι η γερμανική κυβέρνηση επιλέγει την «σκληρή τοποθέτηση στην έναρξη της διαπραγμάτευσης». Η απάντηση όμως της κυβέρνησης είναι εξίσου σκληρή καθώς οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι «είναι προφανές ότι οι προτάσεις αυτές δεν θα γίνουν αποδεκτές από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» καθώς «προσκρούουν στην πρόσφατη εντολή του ελληνικού λαού και δεν βοηθούν στην αναπτυξιακή προοπτική της Ευρώπης».

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Κρύβονται οι μειοδότες της Συγγρού μετά την παρέμβαση – κόλαφο του Αυστριακού ευρωβουλευτή υπέρ της Ελλάδας!



«Τολμούν και μιλάνε για ακροδεξιά οι φασίστες! Η Ευρώπη να σεβαστεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα»!
Το θέμα που πρώτο ανέδειξε το Ολυμπία, αποκαλύπτει την βρώμικη διασύνδεση ανθελληνικων κύκλων της Γερμανίας με την θλιβερή παρέα της Συγγρού.
Η παρέμβαση – κόλαφος του Αυστριακού κυβερνητικού ευρωβουλευτή, την ώρα που ο Καραγκούνης σε ένα κρεσέντο συκοφαντίας αγκάλιασε με στοργή, αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα έχει μια δόλια και επικίνδυνη δράκα στον ρόλο της… αντιπολίτευσης.
Εάν εξαιρέσουμε την καταλυτική παρέμβαση του Μανώλη Κεφαλογιάννη, η συμπεριφορά της παρέας της Συγγρού, παραπέμπει ευθέως σε άνοιγμα Κερκόπορτας. Και θα πρέπει να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση.

πηγή:olympia.gr

«Ναι» από τον Ολάντ σε διάλογο για την Ελλάδα

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας εξέφρασε στις κοινές δηλώσεις που παρέθεσε μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας πως αυτό είναι κάτι που θα φανεί και τις επόμενες ημέρες.  

«Πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, που σημαίνει ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον ανεκτή» ανέφερε ο κ. Ολάντ, που συμπλήρωσε όμως πως πρέπει να γίνονται σεβαστές οι δεσμεύσεις που έχει η Ελλάδα.  

Επίσης, τόνισε ότι χρειάζεται μία νέα συμφωνία για την Ευρώπη και επαναβεβαίωσε τη θέληση της Γαλλίας να συνδράμει την νέα ελληνική κυβέρνηση ώστε να «βρεθεί μια σταθερή και μακροπρόθεσμη λύση». «Απαραίτητος είναι ένας ειλικρινής διάλογος με όλους για τον καθορισμό του οικονομικού πλαισίου για ένα νέο συμβόλαιο με την Ελλάδα», δήλωσε επίσης ο Φ. Ολάντ.

«Δεν μας αρέσει η προσέγγιση Ελλάδας - Ρωσίας»

Δε βλέπει με καλό μάτι ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας μια πιθανή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας | ICON PRESS/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ
Δε βλέπει με καλό μάτι ο ισχυρός άνδρας της Γερμανίας μια πιθανή συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε στο Reuters ότι στο Βερολίνο δεν αρέσει η εγγύτητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης με τη Ρωσία και τόνισε ότι η βοήθεια από τη Μόσχα δεν αποτελεί βιώσιμο λύση που μπορεί να υποκαταστήσει την ευρωπαϊκή βοήθεια προς την Ελλάδα. 

Σε ερώτηση που δέχθηκε στο συνέδριο του Reuters για την ευρωζώνη: Σε ποιο βαθμό οι σχέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με την Ρωσία αποτελούν αιτία ανησυχίας, ο γερμανός πολτικός απάντησε: «Δεν μας αρέσει αυτό» και πρόσθεσε: «δεν πιστεύω ότι η Ρωσία μπορεί να αντικαταστήσει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη».

«Καρότο και μαστίγιο» από το Βερολίνο

BILD ΓΙΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ: ΜΠΟΡΕΙ Ο «ΣΟΥΠΕΡΜΑΝ» ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;

Bild για Βαρουφάκη: Μπορεί ο «Σούπερμαν» να σώσει τους Έλληνες;
Τα σχόλια για τον Γιάννη Βαρουφάκη τα οποία κυριαρχούν στα social media είναι το θέμα ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην γερμανική Bild.
Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, ο  υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης με την στάση του κατά της λιτότητας «προκαλεί την Ευρώπη» , ενώ παρουσιάζεται με τους διάφορους «ρόλους» που του αποδίδονται χιουμοριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.