Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Σ’ αυτό το πλαίσιο θα εκτυλιχτούν οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου δεν έχει καμία προοπτική. 
Ο χρόνος επιβολής του μνημονίου επεκτείνεται και θα φτάσει ως το 2016 και βλέπουμε. 
Εκεί που θα τελείωνε το 2012 πάμε για 7ετια, ενώ οι μνημονιακοί νόμοι και το μνημονιακό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον σχεδιάζουν να παραμείνει μόνιμα. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση για την τακτική της, για το νέο μνημόνιο που ετοιμάζει. 
Δηλώνει ότι τα μνημόνια -και γενικότερα οι μνημονιακές πολιτικές- θα τελειώσουν όταν έρθει στην διακυβέρνηση. 
Θα τα καταργήσει με ένα νόμο.

Ο Καμμένος είχε καταγγείλει στη Βουλή πως υπουργοί πιέζονταν από το ΛΑΟΣ για τους εξοπλισμούς (video)


 Καρατζαφέρης
Ο Πάνος Καμμένος ως βουλευτής της ΝΔ είχε καταγγείλει στη Βουλή σε σύγκρουσή του με τον Άδωνη Γεωργιάδη πως το ΛΑΟΣ με ερωτήσεις του πίεζε να παραληφθούν τα προβληματικά υποβρύχια.

Οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης φαίνεται να έχουν κάνει πάνω από 20 ερωτήσεις στη Βουλή που αφορούν εξοπλιστικά στα οποία τελικώς φέρεται εμπλεκόμενος ο Γιώργος Καρατζαφέρης του οποίου offshore εταιρείες λαμβάνουν εμβάσματα από τις εταιρείες εξοπλισμών.

Μήπως ήρθε ο καιρός να ακούσουμε και πάλι τους σοφούς;

ΙΣΩΣ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης
Η πολιτική τους για την καταπολέμηση της κρίσης περιορίζεται στην δημιουργία μιας ομάδας ειδικών τεχνοκρατών στους οποίους δίνει την εξουσία (expertocracy) να λαμβάνουν μέτρα με ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Αν όμως δεν υπάρχει η πίεση της κοινωνίας των πολιτών, που κινητοποιείται για ζωτικής σημασίας αποφάσεις πέραν των εθνικών συνόρων, η αυτονομημένη εκτελεστική εξουσία των Βρυξελλών δεν έχει την ισχύ και το ενδιαφέρον να ρυθμίσει πάλι τον ανεξέλεγκτο σήμερα τρόπο λειτουργίας τωναγορών, ώστε να είναι κοινωνικά αποδεκτός…

Νομοσχέδιο Υπουργείου Δικαιοσύνης: Σπίτια θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό ακόμα και στο 30% της αξίας τους

Δεν έχει τέλος η κατηφόρα στις αξίες των ακινήτων αλλά και ο εφιάλτης με τις κατασχέσεις σπιτιών για όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους που δημιουργήθηκαν σε περιόδους "φούσκας" και με άλλους μισθούς για τα νοικοκυριά, καθώς η κυβέρνηση καταφέρνει νέο «χτύπημα» στους πολίτες με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ήρθαν τα Samaro-statistics ή πρόκειται περί… ανυποψίας;

Χειραγώγηση οικονομικών στοιχείων για Πρόεδρο Δημοκρατίας;
 
Από ειρωνικά σχόλια μέχρι αγανάκτηση έχουν προκαλέσει στους ανθρώπους που γνωρίζουν την πραγματικότητα, τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η ΕΛΣΤΑΤ προχώρησε σε αναθεώρηση... της αναθεώρησης του ΑΕΠ για τα προηγούμενα 8 τρίμηνα. Τα νέα αυτά στοιχεία παρουσιάζουν το ΑΕΠ να επιστρέφει  σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το δεύτερο τρίμηνο του 2014 καταγράφοντας αύξηση 0,4%, ενώ για το τρίτο τρίμηνο σημειώνεται αύξηση κατά 1,7% μετά...
από έξι χρόνια ύφεσης.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αναρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος πηγαίνει κατά διαόλου;

Θερίζουμε ό,τι σπέρνουμε...

Το παρακάτω κείμενο κάνει το γύρο του διαδικτύου. Δεν είναι μια παρά μια μικρή εξομολόγηση, μια αφορμή για σκέψη και προβληματισμό. 

Λίγη λογική παρακαλώ…Η μόνη μας ελπίδα είναι να βρούμε και πάλι το Θεό πριν να είναι πολύ αργά… Η εξομολόγησή μου:

Η Αλεσάντρα Αμπρόζιο μένει τόπλες και κάνει τη ζωή μας πατίνι


Η Αλεσάντρα Αμπρόζιο μένει τόπλες και κάνει τη ζωή μας πατίνι

Φαντάσου καθώς είσαι με το αυτοκίνητο στο δρόμο να δεις να περνάει στο πεζοδρόμιο η Αλεσάντρα Αμπρόζιο χωρίς μπλούζα, χωρίς σουτιέν και να ρολάρει στα πατίνια της...Χάνεις τον έλεγχο του τιμονιού ή δεν τον χάνεις;
Η 33χρονη Βραζιλιάνα φωτογραφίζεται για το περιοδικό Lui Magazine, σε ένα girly pop concept, φορώντας τα πατίνια της, καυτά σορτσάκια ή κολάν και από πάνω απολύτως τίποτα. Βασικά, ψέμματα. Έχει μια γραβάτα δεμένη στο λαιμό της και καταφέρνει να κρύψει τις θηλές της.

Να 'σαι καλά Esquire: Η Ριάνα βρεγμένη, τόπλες και με τα χέρια στα απόκρυφα

Αυτά κουτσά στραβά μπορούμε να τα αντέξουμε. Αυτό που βάζει φωτιά σε κάθε ανδρική φαντασίωση είναι ότι η Ριάνα είναι βρεγμένη παντού και ρίχνει νερό μέσα στο βρακί της.
Να 'σαι καλά Esquire: Η Ριάνα βρεγμένη, τόπλες και με τα χέρια στα απόκρυφα
Το Instagram είχε διαγράψει το προφίλ της πριν από ένα 7μηνο γιατί ανέβαζε διαρκώς προκλητικές και γυμνές φωτογραφίες της. Πριν δυο μέρες όμως έληξε η ποινή και η Ριάνα έκανε ξανά προφίλ στο social media και είπε να συνδυάσει αυτή την επιστροφή με μια φωτογράφηση στο περιοδικό Esquire που όμοια της δεν έχει ξαναγίνει σε κανένα περιοδικό. Η Ριάνα είναι μία και καμία δεν μπορεί να την ξεπεράσει σε αυτό το αποτέλεσμα!

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η μεγάλη απάτη Σαμαρά με την ΑΟΖ

ΑΟΖ για εσωτερική κατανάλωση 

Γράφει η Κύρα Αδάμ 

Με ένα πολύ προσεκτικό Κοινό Ανακοινωθέν, Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος ανακοίνωσαν τη σύσφιγξη της συνεργασίας τους στον τομέα των υδρογονανθράκων, καλώντας όλες τις χώρες της περιοχής να συμπράξουν σε αυτήν, στη βάση του Δικαίου της Θάλασσας.

Το Κοινό Ανακοινωθέν αναφέρει συγκεκριμένα μεταξύ άλλων ότι οι τρεις χώρες αποφάσισαν «…να προχωρήσουν το ταχύτερο τις διαπραγματεύσεις για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών, όπου αυτό δεν έχει γίνει ακόμα…».

Τρόικα προς κυβέρνηση: Παραδεχτείτε το δημοσιονομικό κενό των δύο δισ. και πάρτε νέα μέτρα.

Ασφαλιστικό, ομαδικές απολύσεις, λοκ άουτ, νέο μισθολόγιο, εργασιακά, απολύσεις στο Δημόσιο, πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, αλλά και παραδοχή δημοσιονομικού κενού 2 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στην ατζέντα που θέτει η τρόικα προκειμένου να επανέλθει στην Αθήνα.

Ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί έκανε πάντως γνωστό ότι η τρόικα θα επανέλθει
την ερχόμενη εβδομάδα, με τον ίδιο να προγραμματίζει άφιξή του στην Ελλάδα μετά το πέρας της συμφωνίας κυβέρνησης και δανειστών. Οι Βρυξέλλες θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την είσοδο στη νέα περίοδο σχέσεων Αθήνας - δανειστών (τρίτο Μνημόνιο το οποίο βαφτίστηκε "Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις) το κλείσιμο της τρέχουσας αξιολόγησης της πορείας της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα. Το δε κλείσιμο θα συμπυκνώνεται σε ένα νέο πακέτο μέτρων στον προϋπολογισμό του 2015, ο οποίος θα πρέπει να έχει ψηφιστεί στις 7 Δεκεμβρίου, παραμονή του Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Οι 5 εντολές της τρόικας που «τελειώνουν» την κυβέρνηση

TROIKA-YPOIK
Γράφει ο Ceteris Paribus

Ολοκληρωτική είναι πλέον η κατάρρευση της κυβερνητικής στρατηγικής με άξονα την «έξοδο από το μνημόνιο». Όπως είχαμε ήδη προβλέψει στο Rp, ύστερα από την επίθεση των αγορών και το «στοπ» των δανειστών στο σενάριο της «καθαρής» εξόδου από το μνημόνιο, η τακτική της κυβέρνησης θα «έκαιγε» και το σενάριο της προληπτικής πιστωτικής γραμμής χωρίς νέα χρηματοδότηση και άρα χωρίς νέο μνημόνιο. «Νέο σκληρό μνημόνιο ή… Αργεντινή» είναι το δίλημμα, γράφαμε – και όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται πλέον στη θέση της «κυβέρνησης εν αναμονή».

“Θαρσείν χρή ταχ’ αύριον έσετ΄ άμεινον”.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Γράφει ο Κώστας Παντελάκης


“Πρέπει να έχετε θάρρος ίσως αύριο να είναι καλύτερα”, τη φράση αυτή είπε η θεά Αθηνά, διά του στόματος του πολυμήχανου Οδυσσέα, στους Έλληνες που πολιορκούσαν την Τροία, όταν αυτοί ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους, με αποτέλεσμα να εμψυχωθούν και να την καταλάβουν με την καταδρομική επιχείρηση “Δούρειος Ιππος”.
Ας εφεύρουμε τον Δούρειο Ίππο μας λοιπόν, υπερβαίνοντας εαυτούς.
Η αλήθεια είναι μία.
Χρεοκοπημένη χώρα εντός νομισματικής ένωσης δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς μια συγκεκριμένη συμφωνία με τους εταίρους της.
Αυτό θα γίνει είτε με τη τωρινή συγκυβέρνηση είτε με άλλη.
Δεν μπορούμε να το αποφύγουμε.

Τους Έλληνες φοβάμαι και όχι τους Τούρκους !!

Γραφει ο Υποναύαρχος ε.α. Κώστας Βουλγαράκης
Δεν μπορώ να καταλάβω, γιατί όλοι αυτοί οι ανευθυνο-υπεύθυνοι «τρομολάγνοι», μεθοδικά σπείρουν ανησυχία και τρομοκρατούν τον λαό μας, με τέτοια αβάσιμα δημοσιεύματα (πχ Ο Τούρκος Α/ΓΕΝ απειλεί με Κανόνες Εμπλοκής, κλπ) !!
Δηλαδή, τι το περίεργο, το ανησυχητικό και το τρομακτικό είπε ο Τούρκος ναύαρχος ?? Σας διαβεβαιώνω ότι από τη θέση του, είπε το απολύτως αυτονόητο, αυτό που ισχύει σε κάθε στρατιωτική Μονάδα η οποία κινητοποιείται σε αποστολή, σε κάθε Χώρα, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου!! Δεν υπάρχει Πολεμικό Πλοίο, που να αποπλέει για αποστολή, εν ειρήνη, σε ένταση ή και σε πόλεμο, που να μην έχει λάβει μαζί του συγκεκριμένους ΕΚΕ (Εθνικούς Κανόνες Εμπλοκής) !!

Ο Άδωνις πάλι υπερασπίζεται την Τρόικα!

adonis1-630x376
Το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε».
«Την συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις… Η Ευρώπη μας λέει κάντε αυτά που έχετε υπογράψει τόσο τρομερό είναι;» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η κακιά Ευρώπη μας εκβιάζει με τα λεφτά της για να θεσπίσουμε τη δυνατότητα να απολύεται συνδικαλιστής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Η ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ...

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η εκλογή Προέδρου και ο Καραμανλής...
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε συναινετική επιλογή Προέδρου και εκλογές και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τα ονόματα που έχει στο μυαλό του για τη θέση του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα
Δεν είναι λίγοι αυτοί που εξέφρασαν και εξακολουθούν να εκφράζουν απορίες μετά την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να εκλεγεί συναινετικά ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εν συνεχεία με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων να οδηγηθεί η Ελλάδα σε πρόωρες εκλογές.
Οι απορίες αυτές εκφράζονται κυρίως από το στρατόπεδο των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, όχι τόσο επειδή ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε με μια θέση την οποία για πρώτη φορά διατύπωσε δημόσια, αλλά κυρίως επειδή αιφνιδίασε τους πάντες μιλώντας για συναινετική εκλογή του διαδόχου του κ. Παπούλια.

Αβραμόπουλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν αποκλείει κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Έλληνας Επίτροπος  Δημήτρης Αβραμόπουλος.
«Σε μια δημοκρατία εφικτό είναι ό,τι αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός. Αυτός αποφασίζει», δηλώνει
ο κ. Αβραμόπουλος σε ερώτηση αν θα ήταν εφικτή μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 
«Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν το πιο πρόσφορο και δημοκρατικό δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής» απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα

«Έχουμε κι εμείς κανόνες εμπλοκής» απαντά η Αθήνα στην Άγκυρα
Αθήνα
«Έχουμε και εμείς κανόνες εμπλοκής εγκεκριμένες από τον πρωθυπουργό και από το Υπουργικό Συμβούλιο όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήταν έκπληξη για μας εάν οι Τούρκοι δεν είχαν έως τώρα και αυτοί τέτοιους κανόνες». 

Πρόκειται για δήλωση ανώτατης στρατιωτικής πηγής στο Βήμα ως απάντηση στον αρχηγό του τουρκικού ναυτικού επιτελείου, ναύαρχο Μπουλέντ Μποστάνογλου, που δήλωσε, την Κυριακή, ότι η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την Ανατολική Μεσόγειο.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ «ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

1
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών και χρηματική αποζημίωση 45 χιλιάδων ευρώ προβλέπει νομοσχέδιο που προώθησε για ψήφιση στην γαλλική βουλή, η γνωστή μας από το παρελθόν Γαλλίδα βουλευτής της Μασσαλίας, Valerie Boyer, για όσους αρνούνται την αναγνώριση της αρμενική γενοκτονίας των χριστιανών της Μικράς Ασίας. Η νέα αυτή ενέργεια της Γαλλίδας βουλευτίνας, που έχει γίνει γνωστή από παρελθόν για τις δηλώσεις της για την Κωνσταντινούπολη, για την καταδίκη της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και για τον μεγάλο αγώνα της αναγνώρισης από την γαλλική βουλή της αρμενικής γενοκτονίας, έχει προκαλέσει την νέα οργή των Τούρκων η οποία αυτή την φορά έχει εκδηλωθεί με άκρως επικριτικά, μέχρι και υβριστικά δημοσιεύματα προς το πρόσωπο της θαρραλέας αυτής βουλευτίνας.

Όσο υπάρχουν πολιτικοί με @ρχίδι@... στο ελληνικό κοινοβούλιο, υπάρχει ελπίδα...

Ο Καμμένος ξεφτιλίζει σε δημόσια θέα, στο καφενείο της Βουλής τον Σαμαρά και οι συστημικοί δημοσιογράφοι το κουκουλώνουν...

Πριν από κάποιες μέρες διαδραματίστηκε στην Βουλή των Ελλήνων ένα περιστατικό που επιμελώς απέκρυψαν τα παπαγαλάκια του Μαξίμου.
Θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει το γεγονός το περιβάλλον του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. αλλά ο Πάνος Καμμένος γνωστός για το ήθος και τη συμπεριφορά του, κράτησε την κουβέντα τους σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο.
Ωστόσο ο "παραπολιτικός" της Χαροκόπου ανακάλυψε το γεγονός και μας ενημερώνει για το γεγονός που διαδραματίστηκε στη Βουλή και περιέχει έναν καυτό διάλογο μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και τον Πάνο Καμμένο.

Επανάσταση, Εξέλιξη, ή, Επαναστατική Εξέλιξη;


του system failure

Στην Αγγλική γλώσσα, μόνο ένα γράμμα (r) χωρίζει τις λέξεις Επανάσταση (revolution) και Εξέλιξη (evolution), αλλά πόσο κοντινές είναι αυτές οι έννοιες;
Η Εξέλιξη συνήθως προσδιορίζει την βιολογική πρόοδο των ειδών (φυσικά αυτός είναι ένας σύντομος και πολύ απλοποιημένος ορισμός), ωστόσο, υποθέτοντας ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον όρο Εξέλιξη στο κοινωνικοπολιτικό πεδίο, οι δύο αυτές έννοιες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν τύπους διαδικασιών μέσω των οποίων οι κοινωνίες προχωρούν σε ένα ανώτερο στάδιο κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης.

Εμείς μ@λ@κες είμαστε να το κουρέψουμε; Η λύση είναι μία: Ένστολοι καθηγητές

Είναι απλό. Τα λεφτά του ΤΧΣ θα επιστραφούν στον EFSF και θα πάρουμε από τον ESM ένα ισόποσο ECCL.
Με Μνημόνιο όμως, γιατί σκέτο αλλοιώνει τη γεύση.
Έτσι εξηγούνται και όλες αυτές οι καραμπόλες με τα αρχικά. Χρησιμεύουν για να μας βάλουν να υπογράψουμε Μνημόνιο για λεφτά που μας έχουν δανείσει ήδη.

Tα οποία θα κάνει ένα μαγικό ο Γιούνκερ και...θα καταλήξουν στο Λουξεμβούργο.Μαζί με τα προηγούμενα.Σιγά μην τα αφήσουμε εδώ να τα φάτε σε τρόφιμα, που λέει και ο Θεοδωράκης.

Συναγερμός στις Αρχές ασφαλείας από τις πληροφορίες για θερμό επεισόδιο που στήνουν οι τούρκοι στο νησί



Γράφει ο Δ. Γιαννακόπουλος 

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού περιήλθαν από τις αρχές του μήνα οι Αρχές ασφαλείας και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας, λόγω των αυξανόμενων πληροφοριών περί επικείμενου θερμού επεισοδίου από την πλευρά της Τουρκίας, το οποίο –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- δεν έχει «χαρτογραφηθεί».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μεταξύ των σχεδίων «δολιοφθοράς» της Άγκυρας είναι η αιφνίδια επέλαση αυτές τις ώρες προς το Καστελλόριζο, όπως ενημέρωσε πολιτικός αξιωματούχος το Μαξίμου μετά από πρόσφατο, ανεπίσημο ταξίδι του στη γειτονική χώρα.