Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η οντολογική αγωνία και ο «τραγικός ηρωισμός»


Του Στέλιου Συρμόγλου

Η διαδρομή του, κατά κατηγορηματική δήλωσή του "άθεου", Αλέξη Τσίπρα από τη βραχώδη περιοχή των μοναστηριών του Αγίου όρους στο Βατικανό, στη δυτική πλευρά της πόλης της Ρώμης, που αποτελεί συνέχεια του εκκλησιαστικού ή παπικού κράτους του μεσαίωνα, αλλά και η αναμενόμενη επίσημη επίσκεψή του στο Φανάρι, στη συνοικία της Κωνσταντινούπολης, μεταξύ του τείχους του Κωνσταντίνου και του Θεοδοσιανού τείχους, όπου από το 1601 εδρεύει εκεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο, δίνει το ερέθισμα για κάποιες σκέψεις.

Σκέψεις που δεν έχουν να κάνουν με την αγωνία της πολιτικής ύπαρξης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή των σχέσης του με το όποιο θρησκευτικό δόγμα, αλλά με την οντολογική αγωνία του ανθρώπου. Από εδώ αναφύεται το πρόβλημα: Πως θα εξασφαλιστεί η "ευψυχία" της ύπαρξης, με την οποία θα κατανοείται το πεπερασμένο του ανθρώπου, ενώπιον του ναυαγίου όλων των προσπαθειών του;

Αυτό είναι το πρόβλημα του "τραγικού ηρωισμού" του υπαρξιασμού, που ο άνθρωπος προ της συνειδητοποίησης του πεπερασμένου της ύπαρξής του, καταλήγει στην παραδοχή ότι υπάρχει μια οντολογική περιοχή, η οποία βρίσκεται πέρα των ορίων του πεπερασμένου. Αυτή η οντολογική περιοχή είναι γνωστή ως "υπέρβαση".

Οι πολιτικοί ποδηγέτες του τόπου τούτου είτε "μιλούν" με το Θεό, είτε "αναζητούν" τους εκπροσώπους του επί της Γης για λόγους πολιτικής τους επιβίωσης, την μόνη αγωνία που έχουν είναι πως να παραμείνουν ή να δρασκελίσουν το κατώφλι της εξουσίας. Δεν έχουν καμία σχέση με την προαναφερόμενη οντολογική περιοχή. Κι αυτό συνιστά το μέγεθος της υποκριτικής τους ευλάβειας....

Αλλά τι ακριβώς εννοούν οι υπαρξιστές με τον όρο "υπέρβαση;" . Ο Γιάσπερς εννοεί το Θείον και το αγαθόν. Αυτό, που ο Πλάτων αποκαλούσε "επέκεινα του όντος". Ο Χάιντεγκερ εννοεί το αρχικό "Είναι", το οποίο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με το "μη είναι". Ο Σάρτρ , αντίθετα, θεωρεί την "υπέρβαση" ως ένα όν, που δεν έχει συνείδηση, το οποίο όμως είναι συνεχές και πλήρες. Η επαφή δε της ανθρώπινης ψυχής προς το όν αυτό δημιουργεί το συναίσθημα της "ναυτίας".

Υπό την ένοια αυτή η "υπέρβαση" ταυτιζεται με την ανθρώπινη συνείδηση, η οποία είναι πηγή διαρκούς μηδνισμού κάθε δοθείσης κατάστασης και μαζί αφετηρία προς μια νέα κατάσταση. Γι' αυτό ο υπαρξισμός του Σάρτρ καταλήγει σε μια απόλυτη ελευθερία, η οποία μηδενίζει τα πάντα.

Η φιλοσοφία του Υπαρξισμού αποδεικνύεται ως φιλοσοφία του Θανάτου, όπως την ονομάζει ο Πλάτων στον "Φαίδωνα", διότι δια της "μελέτης του θανάτου" αποκτάται η γνώση της ζωής. Ακόμη, από αυτή τη θέση, παρουσιάζεται και η διαφορά διάκρισης του ιστορικού και κοσμολογικού χρόνου στην ιστορική ζωή. Το τελευταίο οδήγησε την Υπαρξιακή φιλοσοφία στη διαπίστωση οτι ο άνθρωπος δεν είναι μια απλή οντότητα, αλλά είναι ύπαρξη. Και αυτή η ύπαρξη δρα ελεύθερα και πραγματοποιεί νέες δυνατότητες δημιουργίας ενός ιστορικού κόσμου, σ' όλα διαφορετικό του υλικού κόσμου, επειδή επί του πρώτου επενεργούν οι ψυχολογικοί ή πιθανολογικοί νόμοι, ενώ επί του δευτέρου οι φυσικοί νόμοι του αιτίου και του αποτελέσματος.

Και από τη διαπίστωση αυτή προέκυψε και η άποψη της Υπαρξιακής φιλοσοφίας ότι η ζωή δεν τελειώνει με το θάνατο, αλλά πέρα της ανθρώπινης ύπαρξης υπάρχει μια άλλη, υπερβατική οντολογική πραγματικότητα, στην οποία έχει τις ρίζες της , τις οντολογικές, η ανθρώπινη ύπαρξη. Γι' αυτό, έσχατος σκοπός της φιλοσοφίας δεν είναι απλώς η μελέτη της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και πέραν αυτής, η κατανόηση της βαθύτερης ουσίας της οντολογικής πραγματικότητας.

Ο Αλέξης Τσίπρας δηλώνει άθεος, χωρίς να σημαίνει οτι όσοι συνάδελφοι του πολιτικοί κι όχι μόνο ακολουθουν ένα θρησκευτικό δόγμα, είναι και ένθεοι. Ολοι αυτοί του υπαρξιακού μηδενισμού ή του αθειστικού υπαρξισμού, θα πρέπει να πιστεύουν ότι αφού δεν υπάρχει Θεός, είναι από ηθικής άποψης ελεύθεροι. Η ελευθερία όμως είναι και η καταδίκη τους. Διότι, όταν είμαστε ελεύθεροι από κάτι, η ελευθερία μας δεν έχει κανέναν δημιουργικό σκοπό, οπότε ο προορισμός της είναι μια προσχώρηση με διαρκείς αρνήσεις , που καμία τελική επιδίωξη δεν εξυπηρετεί.

Αυτή είναι μια βιωματική κατάσταση, που είναι τελείως διάφορη και από την "ενόραση" των ιδεών του Πλάτωνος και από την "αμφιβολία" του Καρτέσιου και από την "αγωνία" του Χάιντεγκερ. Είναι μια βιωματική κατάσταση "ναυτίας", συνέπεια ενός συναισθήματος απόλυτου κορεσμού. Για τον αθειστικό υπαρξισμό και η ύπαρξη και η ελευθερία του ανθρώπου καταλήγουν στο μηδέν. Υπό την έννοια αυτήν, όμως, ο αθειστικός υπαρξισμός αποτελεί την ισχυρότερη απόδειξη της ύπαρξης της όποιας θείας δύναμης, όπως την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος.

Ουδείς δύναται να αρνηθεί κάτι, αν δεν γνωρίζει, ότι αυτό το κάτι υπάρχει!

Η άρνηση του Θεού, του θεού του καθενός, υπάρχει μόνο στις λέξεις. Στο βάθος του ανθρώπου υπάρχει ο Θεός, η Συμπαντική δύναμη. Μπορεί, όπως παρατηρεί ο Πλούταρχος, να συναντήσεις πόλεις χωρίς τείχη, χωρίς σχολεία, χωρίς γυμναστήρια, αλλά χωρίς ναούς και βωμούς κανέναν κατοικίσιμο τόπο δεν θα βρείς.

Α-θεος, υπό την έννοιαν αυτήν, είναι ο άνθρωπος που αρνείται τον Θεό. Για να αρνηθεί όμως τον Θεό, ομιλεί κατ' ανάγκην πάρα πολύ για τον Θεό. Διότι είναι αδύνατο να κοιτάζει ψηλά στον ουρανό και να λέγει "Δεν υπάρχει θεός...".. Αν συμβαλινει αλλιώς, τότε πρόκειται περί ασθανείας της ψηχής, η οποία εκδηλώνεται ως πλάνη του λογικού, που επισκοτίζει τη διάνοια και κάνει τον άνθρωπο παράλογο. Τότε πρόκειται για τον άνθρωπο εκείνο, που λέγει: "Μα τω Θεώ, είμαι άθεος...".
on 4:06 μ.μ.. Filed under  . You can follow any responses to this entry through theRSS 2.0

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Δήλωση-ΒΟΜΒΑ από Αμερικανό Γερουσιαστή: Δεν νοιάζονται για τους ισλαμιστές τρομοκράτες της ISIS, τον Άσαντ θέλουν να χτυπήσουν!

20140917_5419184fcd491
«Πυρά» εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα εξαπέλυσε ο Γερουσιαστής του Κεντάκι, Rand Paul, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πενταγώνου ότι κάθε χρόνο θα…
εκπαιδεύει 5.000 Σύρους «μετριοπαθείς αντάρτες» στα πλαίσια του αμερικανικού σχεδίου καταπολέμησης της ISIS. Το να εξοπλίζεις τους «αντάρτες» είναι το ίδιο με το να δίνεις τα όπλα στους ισλαμιστές δολοφόνους της ISIS, ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Είναι λάθος να τους εξοπλίζουμε. Τα περισσότερα από τα όπλα που έχουμε παραδώσει στους λεγόμενους μετριοπαθείς αντάρτες έχουν καταλήξει στα χέρια της ISIS, είτε επειδή η ISIS πολύ απλά τους τα παίρνει, είτε επειδή αυτοί της τα δίνουν, είτε επειδή εμείς κατά λάθος τα έχουμε δώσει από μόνοι μας στους εξτρεμιστές», δήλωσε ο Paul, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό CBS.

Αποκαλύψεις σοκ για το ξεπούλημα στις γερμανικές αποζημιώσεις από Ανδρέα , Σημίτη, Πάγκαλο και Παπούλια!

ναζι
Άγνωστο πολιτικό και διπλωματικό παρασκήνιο από την παράδοση το 1995 της ρηματικής διακοίνωσης με την οποία η Ελλάδα έθετε το θέμα των Γερμανικών οφειλών έδωσε ο Πρέσβης επι τιμή, Ιωάννης Μπουρλογιάννης – Τσαγγαρίδης μιλώντας στην Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Έκανε λόγο για 
«μαλλιοτράβηγμα Παπούλια – Πάγκαλου», για τους χειρισμούς του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη.

Η αφήγηση των γεγονότων από τον πρέσβη: «Στις 5.11.95 το απόγευμα πάω, μαζί με γραμματέα Θ.Σωτηρόπουλο, στον κ.Χάρτμαν (σ.σ Πήτερ Χάρτμαν, υφυπουργός Εξωτερικών) και επιδίδουμε τη διπλωματική νότα. Τη διαβάζει προσεκτικά και μου λέει «το θέμα έχει λήξει». «Μα πώς έχει λήξει;», του λέω. Εκείνος επιμένει, «έχει λήξει, ό,τι ήταν να σας δώσουμε σας το δώσαμε και μέσω του ΝΑΤΟ». Του απαντώ: «Μα ΝΑΤΟική βοήθεια δώσατε και στην Τουρκία και στην Πορτογαλία που δεν μπήκαν καν στον πόλεμο. Μου ανταπαντά, «χρήματα πήρατε και μέσω της Ευρωπαϊκή Ένωσης». «Μα αυτά τα χρήματα δεν είναι προσωπικά, απαντώ εγώ και του ζητώ να μου δώσει την απάντηση του υπουργείου εξωτερικών γραπτώς. Λίγο αργότερα με φωνάζει να μιλήσουμε τετ-α-τετ, εκεί μου είπε «άκου, γραπτή απάντηση δεν θα λάβεις ποτέ. Αφού ο Παπανδρέου το είπε με ντελάλη, (σ.σ η ελληνική κυβέρνηση είχε προαναγγείλει στον Τύπο ότι θα προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς την γερμανική πλευρά), θα βγάλουμε και εμείς ανακοίνωση. Πριν προλάβω να γυρίζω στην πρεσβεία η ανακοίνωση είχε ήδη βγει». 

ΟΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ISIS ΚΟΒΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ XΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ


Κάποιες φορές χρειάζεται ένας Δαβίδ να νικήσει τον Γολιάθ και στην προκειμένη περίπτωση τον ρόλο αυτό έχουν κάποιες μοναχές που σπάνε τη σιωπή των Media. Μιλώντας για τους διωκόμενους χριστιανούς στην Μέση Ανατολή, η ηγουμένη Olga Yaqob και η αδελφή Hatune Dogan κατήγγειλαν την σιωπηλή στάση των αμερικανικών ειδησεογραφικών δικτύων.

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά 
Οι μοναχές μίλησαν με το δίκτυο ενημέρωσης MRC κατά τη διάρκεια της Εναρκτήριας Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσινγκτον από τις 9-11 Σεπτέμβρη,με θέμα την υπεράσπιση των χριστιανών.Και οι δυο γυναίκες διηγήθηκαν ιστορίες που οι δημοσιογράφοι αγνοούσαν κάνοντας λόγο και για κυνηγημένα χριστιανόπουλα κορίτσια ηλικίας μέχρι και 5 ετών που βιάστηκαν επανειλημμένως από τους ισλαμιστές. 
Μια από τις χιλιάδες ιστορίες που είχε να πει η αδελφή Hatune ήταν η εξής: 

Ο ελληνικός λαός εγκλωβίστηκε έντεχνα......

Ο ελληνικός λαός εγκλωβίστηκε έντεχνα μέσα σε ένα τετράγωνο δωμάτιο - φυλακή, μέσα από το οποίο (τον έχουν πείσει) ότι δεν μπορεί απελευθερωθεί και μέσα στο οποίο έχει αδρανοποιηθεί. 
1) Η μια πλευρά της φυλακής είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος και η αδυναμία εξυπηρέτησής του που μας πέταξε έξω από τις αγορές.

 2) Η δεύτερη πλευρά είναι το ευρώ και η απειλή εξόδου από αυτό ή ακόμα και από την ΕΕ. 

3) Η τρίτη πλευρά είναι η απειλή της εθνικής ακεραιότητας από τους γείτονες, εάν μείνουμε μόνοι και... «απροστάτευτοι». 

4) Η τέταρτη πλευρά είναι η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να γίνουν οι αλλαγές όλων εκείνων που μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Και τις οποίες αλλαγές (μας λένε) πρέπει να τις ανεχθούμε για το καλό μας. 

Αν πέσει λοιπόν ένας από τους τέσσερις τοίχους, αν δηλαδή στην ουσία πάψει να υφίσταται η αναγκαιότητα της μιας από τις τέσσερις πλευρές, τότε ο λαός θα απελευθερωθεί. 

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο έξοδα.

Το Αδιέξοδο
Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Μόνο έξοδα.

Από τον Άρη Τερζόπουλο

Χρειάστηκε αρκετή προσπάθεια για να παρακολουθήσω τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Θεσσαλονίκη, όπως  συνηθίζεται στις αρχές του Σεπτέμβρη. Δεν χρειάζεται όμως και μεγάλη προσπάθεια για να συμπεράνει κανείς ότι πρόκειται για ομιλίες ανθρώπων, που έχουν μικρή επάρκεια για τα θέματα, που μια περίεργη τύχη τους ανέθεσε να διαχειριστούν. Αυτό δεν είναι περίεργο. Εδώ και δεκαετίες το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα, προσαρμόστηκε στις συνθήκες που διαμόρφωσε η Μεταπολίτευση. Μια και τα χρήματα που εισέρευσαν στην Ελλάδα μετά την ένταξή της στην τότε ΕΟΚ, ήταν πάρα πολλά, το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο οποίο υπάγεται και η λεγόμενη Διαπλοκή, απέκτησε σαν βασικό έργο του, την εξαγορά ψηφοφόρων, μέσω προσλήψεων στο Δημόσιο και την εξεύρεση καλών ευκαιριών με μεγάλες μίζες. Όλα τα άλλα αφέθηκαν τελείως στην τύχη τους. Έτσι ήταν πολύ φυσικό, κάποια στιγμή η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, μια και οι ιθαγενείς ψηφοφόροι, έχουν ελάχιστη σχέση, με την κριτική σκέψη.

Πάλι ψέματα πουλούσε ο Άδωνις-Γκέμπελς στον Μπογδάνο.


Πάντα ψεύτης ο Άδωνις σε πάνελ του ΣΚΑΙ θέλοντας να συνδυάσει ,με το φτωχό του μυαλό ,την επίσκεψη του Τσίπρα στο Βατικανό με το ότι θα γίνουμε Βενεζουέλα που εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε ούτε ψωμί ανέφερε ένα άρθρο του BBC.Μόνο που το άρθρο του BBC είναι μεταφρασμένο από τους όμοιους του Άδωνι,τον Ελεύθερο Τύπο και έχει τον βαρύγδουπο αλλά ανακριβές τίτλο "Βενεζουέλα-Θα αγοράζουν ψωμί με… δακτυλικό αποτύπωμα"

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Μαδούρο θέλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της λαθρεμπορίας προϊόντων πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί καθώς αυτά τα προϊόντα πωλούνται έως και στη δεκαπλάσια τιμή στην διπλανή Κολομβία.Με άλλα λόγια ενώ τα προϊόντα φτάνουν για την εγχώρια αγορά,πολλοί τα μεταφέρουν στην Κολομβία και βγάζουν τεράστιο κέρδος ενώ ταυτόχρονα λείπουν από την εγχώρια αγορά

Η ουσία της είδησης είναι τελικά ότι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης λόγω του ελέγχου των τιμών τους από την κυβέρνηση Μαδούρου είναι κατά πολύ φθηνότερα από τις γειτονικές χώρες.

Δηλαδή την χαμηλή τιμή των προϊόντων πρώτης ανάγκης ο Άδωνις την μετέτρεψε σε έλλειψη.

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΕΠΕΛΑΣΗ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Γιγαντιαία επιχείρηση από CIA, MI6 και ΕΥΠ για τον εντοπισμό πυρήνων των Τζιχαντιστών στην Ελλάδα. 
Σε πλήρη εξέλιξη και η επιχείρηση «Ταξιδιώτης» που έχει καταγράψει μέχρι σήμερα 250 υπόπτους για συναλλαγές με τους Ισλαμιστές

ΣΕ ΠΛΗΡΗ εξέλιξη βρίσκεται η γιγαντιαία επιχείρηση ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό Πυρήνων και μηχανισμών των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα πρώτα αποτελέσματα από τις έρευνες εμφανίζουν τη χώρα μας ως σταθερό και προνομιακό προορισμό των ακραίων ισλαμικών οργανώσεων.

Τα κλιμάκια της αμερικανικής CIA, της βρετανικής MI6 και της ΕΥΠ έχουν εντοπίσει μέχρι σήμερα εκατοντάδες τζιχαντιστές, οι οποίοι «στάθμευσαν» για ένα χρονικό διάστημα στην Αθήνα και στη συνέχεια μέσω Τουρκίας πέρασαν στο Ιράκ και την Συρία.

Η έρευνα που συνεχίζεται, δείχνει πυρήνες των τζιχαντιστών στην Ελλάδα, που έχουν αναλάβει τη στρατολόγηση αλλά και την υποδοχή ακραίων μουσουλμάνων, που έχουν στρατολογηθεί στο Κόσοβο, την Αλβανία και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι πράκτορες που συμμετέχουν στην επιχείρηση, έχουν καταγράψει τις κινήσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες των τζιχαντιστών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνουν στην επιστροφή τους από το λεγόμενο ισλαμικό κράτος, αφού το σύνολο των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας σκοπεύει να τους αφαιρέσει τα διαβατήρια και να τους παραπέμψει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου, τουλάχιστον όσους αποδεδειγμένα έλαβαν μέρος σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ και την Συρία.

Ρακιντζής: Με εμποδίζουν να ερευνήσω τους επώνυμους

Ρακιντζής: Με εμποδίζουν να ερευνήσω τους επώνυμους
Νέες αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας άφησε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.
Κατά την ακρόαση του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Ρακιντζής μίλησε ξεκάθαρα για εμπόδια που προβάλλονται στο δρόμο του όταν ξεκινά την έρευνα επώνυμων προσώπων, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες και να αποκαλύψει ονόματα και μεθόδους συγκάλυψης.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας επέμεινε και μίλησε για «μεθοδευμένη παραγραφή αδικημάτων για επωνύμους», ωστόσο και πάλι ο κ. Ρακιντζής απέφυγε να απαντήσει.
«Πρόσφατα βγήκε νόμος που λέει ότι δεν ευθύνονται οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ. Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να το κρίνω. Υπάρχει τάση για εμπόδια, γραφειοκρατικά, κλπ. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα; Βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα».

ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!!!.....Ο κάθε δε Έλληνας πολίτης, πρέπει να αφυπνισθεί και να αγωνισθεί.


”Το Ελληνικόν, το όμαιμον, το ομόγλωσσον, το ομόθρησκον και το ομότροπον”, διατράνωνε από την αρχαία εποχή ο Ηρόδοτος, στοιχειοθετώντας τα τέσσερα ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία είναι δομημένο διαχρονικά το Ελληνικό Έθνος. 
Δηλαδή, την...
κοινή καταγωγή και γλώσσα, την ίδια θρησκεία, και τα κοινά ήθη και έθιμα (πολιτιστική κληρονομιά).

Τι είναι όμως έθνος; Αντλώντας στοιχεία από Ελληνικά και ξένα λεξικά, συμπεραίνουμε ότι όλα σχεδόν συμφωνούν πως, έθνος είναι ένα σύνολο ανθρώπων που έχουν κοινή καταγωγή και ιστορία, κοινό πολιτισμό, κοινή γλώσσα και θρησκεία, κοινά ιδεώδη και κοινή εθνική συνείδηση.

Το Έθνος αποτελεί μια αντικειμενική πραγματικότητα και είναι το πιο ισχυρό στοιχείο ύπαρξης και παραγωγής πολιτισμού εκ μέρους των λαών. 

Έτσι, νομοτελειακά, στο διάβα της ιστορίας, όταν αυτή η αντικειμενικότητα αγνοήθηκε και δημιουργήθηκαν τα πολυεθνικά κράτη και οι πολυεθνικές αυτοκρατορίες, αργά ή γρήγορα κατέρρευσαν.

Θεμέλιο του έθνους θεωρείται η εθνική συνείδηση, η οποία εάν αλλοιωθεί σκοπίμως ή αφανισθεί, τότε...
.... το έθνος πεθαίνει. 

Δωσίλογοι - λαός: 1 - 0...


Στην επίσημη ιστοσελίδα κόμματος της αντιπολίτευσης, υπάρχει ήδη αναρτημένο ''Βασικό νομικό κείμενο για την θεμελίωση δικαστικής προσφυγής''κατά του ΕΝΦΙΑ.

Το ίδιο κόμμα παροτρύνει τους πολίτες να το χρησιμοποιήσουν με συνδρομή μάλιστα όσων επιθυμούν των νομικών υπηρεσιών του.


Εδώ όμως υπεισέρχεται η ψυχολογία του ηττημένου.

Η συντριπτική πλειοψηφία όσων πολιτών έχουν ακόμη την οικονομική δύναμη να πληρώσουν έστω και την πρώτη δόση του φόρου-χαρατσιού-δήμευσης της ακίνητης περιουσίας(έστω στερώντας το φροντιστήριο των παιδιών του, ή την δική τους ένδυση, ή την σωστή διατροφή ολόκληρης της οικογένειας), θα σπεύσουν να το κάνουν, έστω βαρυγκομώντας, έστω βρίζοντας.


Η βαρυγκόμια  και οι κατάρες εδώ, δεν παίζουν παρά τον ρόλο του φερετζέ του ηττημένου.Του ηττημένου πολίτη.

Ενός πολίτη έμφοβου μπροστά στο κυνήγι της καθημερινότητας και της επιβίωσης, όπουέντεχνα τον έσπρωξαν οι τοκογλύφοι και οι συνεργάτες τους έλληνες πολιτικοί.

Ενός λαού παραδομένου στον φόβο και στις απειλές και που προκειμένου να αποφύγει ένα πλαστό, ένα εξωθεσμικά επαπειλούμενο ''μη χειρότερα'', είναι διατεθειμένος να εθελοτυφλίσει μπροστά στο ήδη προδομένο του παρόν, και ήδη αόρατο μέλλον.

Χάρτης πρόκληση: Παρουσιάζει αυτονομιστικό κίνημα στην Ελλάδα


Ανύπαρκτο κίνημα στην Ελλάδα περιλαμβάνει, ο χάρτης των New York Times. Δημοσιεύθηκε με αφορμή το δημοψήφισμα στη Σκωτία
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα όποια και να είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος στη Σκωτία η μορφή της Ευρώπης αλλάζει καθώς αναζωπυρώνονται σε ορισμένες περιοχές αυτονομιστικά κινήματα.
Σε περίπτωση που η Σκωτσέζοι ψηφίσουν υπέρ της διάσπασης με τη Αγγλία μετά από 307 χρόνια το αποτέλεσμα θα προκαλέσει πολιτικό σεισμό από τη Καταλονία ως τη Φλάνδρα.
Για παράδειγμα θα δυσκολευτεί η Ισπανική Κυβέρνηση να αρνηθεί ένα δημοψήφισμα στην Καταλονία, μια περιοχή που αριθμεί 7,4 εκατομμύρια πολίτες.
Την περασμένη εβδομάδα τουλάχιστον 1,8 εκατ. άνθρωποι, κρατώντας τις χρυσοκόκκινες σημαίες της Καταλονίας, διαδήλωσαν με αίτημα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την απόσχιση της αυτόνομης περιοχής. Η διαδήλωση οργανώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την ευκαιρία της Ντιάντα, της "εθνικής ημέρας" της Καταλονίας.
Στον χάρτη, που ανήκει στο  κίνημα European Free Alliance (Κίνημα Ελεύθερης Ευρώπης) και περιλαμβάνει 40 εθνικιστικά, τοπικιστικά κόμματα σε όλα τα μέρη της Ε.Ε , περιλαμβάνει και το ανύπαρκτο κίνημα "Lerin: "Macedonians" in Greece" (Κίνημα "Μακεδόνων" στην Ελλάδα).

Αμφίπολη:Αρχαιολόγος αναφέρει ότι το μνημείο της Αμφίπολης χρονολογείται στη Ρωμαϊκή εποχή




"Η γνώμη μου είναι ότι το εύρημα της Αμφίπολης είναι πιο σημαντικό από αυτό που πιστεύουν αυτή τη στιγμή οι ανασκαφείς" υποστηρίζει η καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Όλγα Παλαγγιά καταθέτοντας στην "Αυγή" την υπόθεση εργασίας για χρονολόγηση του μνημείου στη ρωμαϊκή περίοδο. Οδηγείται σ' αυτή την υπόθεση από την μελέτη της γλυπτικής του μνημείου, κυρίως από τις Καρυάτιδες, και παράλληλα συνδέει το μνημείο με τη μάχη των Φιλίππων.
Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών εξειδικευμένη στην αρχαία γλυπτική, η κ. Παλαγγιά έχει δημοσιεύσει πλήθος μελετών για την αρχαία γλυπτική, μεταξύ των οποίων για τις ρωμαϊκές Καρυάτιδες, τα γλυπτά του Παρθενώνα και την τέχνη της αρχαίας Μακεδονίας. Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή συνέδρια με ανακοινώσεις. Έχει γράψει μεταξύ άλλων μονογραφία για τα αετώματα του Παρθενώνα και έχει επιμεληθεί πολλών συλλογικών τόμων όπως για την τεχνική της αρχαίας γλυπτικής, για την τέχνη της Αθήνας κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου και για τη Μακεδονική κυριαρχία της Αθήνας κατά τον 4ο και 3ο αιώνα π.Χ.

Τούρκων θρασύτητα

«Δεν είμαστε εμείς στρατός κατοχής, αλλά… οι Ελληνοκύπριοι»! Τάδε έφη Ντερβίς Έρογλου, ο «πρωθυπουργός» της κατεχόμενης Κύπρου. Άδικο έχει ο άνθρωπος; 
Δεν έχετε δει τα ευρήματα στους αρχαιολογικούς χώρους;
Δεν έχετε δει ότι η Αφροδίτη φοράει μπούργκα και η Άρτεμις τσεμπέρι;
Δεν έχετε δει ότι ο Απόλλωνας φέρει σαρίκι και αντί για φόρμιγγα, χορδίζει ένα σάζι;
Δεν έχετε ακούσει για την πανάρχαια τουρκική Κύπρο, όπως μαρτυρούν τόσοι τάφοι με… ελληνικές επιγραφές;
Δεν έχετε ακούσει Κύπριους να μιλούν;
Δεν είναι κοντά στα… αρχαία τουρκικά η γλώσσα τους;
Δεν γνωρίζετε ότι η Κύπρος ονομάστηκε «νησί της Αφροδίτης» επειδή εκεί η αναδύθηκε η Αφροδίτη, η οποία ήταν εγγονή του Σελτζούκ του βάρβαρου και εξαδέλφη του Μωάμεθ του Πορθητή;

Η επιχείρηση εκτουρκισμού των Δωδεκανήσων, κορυφώνεται...

Στο στόχαστρο του "σουλτάνου" Ερντογάν τα Δωδεκάνησα 
"Συνθήκες Θράκης" επιδιώκει η Άγκυρα για τη Ρόδο 

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"


Η επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα, είναι ενα γεγονός, το οποίο κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Η υλοποίηση αυτού του σχεδίου είναι αρκετά σύνθετη, ενώ τα "μέτωπα" που η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει, είναι προσεκτικά επιλεγμένα και την διαχείρισή τους την έχει αναλάβει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, μαζί με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ). 

Μετά την Κύπρο και αφού η Τουρκία διαπίστωσε την "μη θέληση" της Ελλάδας να έρθει σε περαιτέρω ευθεία ρήξη μαζί της, έριξε το βάρος της εξωτερικής της πολιτικής στην Ελληνική Θράκη, όπου κατοικούν και σήμερα μουσουλμάνοι (με βάση τη Συνθήκη της Λοζάνης) οι οποίοι και ευημερούν. Μέσα από μία "διαβρωτική" τακτική και εκμεταλλευόμενη η Άγκυρα την ματαιοδοξία τοπικών παραγόντων, αλλά και την φιλοχρηματία κάποιων άλλων, κατόρθωσε με ταυτόχρονες συνδυασμένες κινήσεις της εξωτερικής της πολιτικής στα διεθνή φόρα, να ισχυρίζεται πως στην Ελληνική Θράκη ζουν τούρκοι πολίτες (των οποίων την επιστροφή στην Τουρκία δεν θέλησε να υλοποιήσει ποτέ η Άγκυρα, αποκαλύπτοντας έτσι το μακρόπνοο σχέδιό της κατά της Ελληνικής Θράκης) και ασκεί πιέσεις προκειμένου να κατορθώσει να εμφανιστεί ως "εγγυήτρια" χώρα για την ύπαρξη αυτών των Ελλήνων μουσουλμάνων, τους οποίους το σύνολο της τουρκικής πολιτικής ιεραρχίας (προεξάρχοντος του Ταγίπ Ερντογάν) τους αποκαλεί "αδελφούς τούρκους"!

Μήπως είναι καιρός να τους απολύσουμε;

Κάνετε μεγάλο λάθος αν νομίζετε ότι η μανία χαρατσώματος του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση, εξαντλήθηκε στο φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΜΦΙΑ). 

Ενός φόρου που υπερψηφίστηκε χτες με έναν ακόμη τραγελαφικό τρόπο από το «πλυντήριο» της Βουλής, έτσι όπως την κατάντησαν οι επαγγελματίες ταγοί της υποτιθέμενης δημοκρατίας μας…
Τώρα ετοιμάζονται να επιβάλλουν, με μια ακόμη νομοθετική ρύθμιση, νέες αυξήσεις – που θα φτάνουν ως και το 25% – στα τιμολόγια της ΔΕΗ, που θα αρχίσουν να έρχονται από τον Οκτώβριο και θα αφορούν το σύνολο των 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι αυξήσεις θα επιβληθούν μέσω των ειδικών χρεώσεων για τις λεγόμενες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ΥΚΩ), για να καλυφθεί, λέει, το αυξημένο κόστος παραγωγής ρεύματος στα μη διασυνδεδεμένα με το δίκτυο...
της ΔΕΗ νησιά, την προηγούμενη διετία.

Η προτροπή σε «bank-run» του Σαμαρά είναι δήλωση κατάλυσης της Δημοκρατίας.

20140917_5419cd6c5ffa7
Δηλαδή ο κ. πρωθυπουργός, σύμφωνα με τα κατωτέρω, δείχνει να λέει, μετά από μένα, «γαία πυρί μιχθήτω».
Αδυνατώ να το πιστέψω…..
Λαφαζάνης: «Λυπάμαι που ο Σαμαράς προτρέπει τους πολίτες σε bank-run»

«Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, για μια κυβέρνηση που έρχεται με τη θέληση του ελληνικού λαού και θα είναι μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέει ότι την επομένη μέρα θα υπάρξει «bank-run», αυτή, στην ουσία, είναι δήλωση κατάλυσης της Δημοκρατίας.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Η Επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων ! Αναστολή συντάξεων…λόγω ΑΜΚΑ …


beast666l

Η Επέλαση της Νέας Τάξης Πραγμάτων ! Αναστολή συντάξεων…λόγω ΑΜΚΑ …


Στην αναστολή 60 συντάξεων, λόγω μη συμπλήρωσης του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΜΚΑ), προχώρησαν τον Αύγουστο, έπειτα από σχετικό έλεγχο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.
Στη γραπτή απάντησή του, ο κ. Βρούτσης αναφέρει ότι δεν είναι γνωστοί οι λόγοι για τους οποίους οι συγκεκριμένοι συνταξιούχοι αρνήθηκαν να δηλώσουν τον ΑΜΚΑ, όμως, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, επικαλούνται συνειδησιακούς λόγους και, συγκεκριμένα ότι η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ είναι αντίθετη με τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.
Τα ίδια στελέχη επισήμαναν ότι οι συντάξεις δεν έχουν διακοπεί, αλλά έχουν ανασταλεί έως ότου οι συνταξιούχοι δηλώσουν τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οι 60 συντάξεις χορηγούνται από συνολικά 12 φορείς κοινωνικής ασφάλισης, είναι, όμως, αξιοσημείωτο ότι οι 40 από αυτές χορηγούνται από το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού (ΜΤΝ) και τον Ειδικό Κλάδο Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΕΚΟΕΜΝ).

Η επιβεβαίωση των ΓΡΑΦΩΝ...Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ Καλημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΣΤΕΝΑ
Triklopodia 

Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ Καλημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


Και η ζωή συνεχίζεται ¨εν μέσω θλίψεων πολλών ¨ για να φωνάξουμε μια μέρα …
Απομένει να μας πουν ¨ώρα¨ σύγκρουσης στην Συρία για να περιμένουμε και τα άλλα;10 Σεπτεμβρίου 2014
«Έχω καταστήσει σαφές ότι θα κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα μας, όπου κι


Αυτό σημαίνει ότι δεν θα διστάσω να αναλάβω δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, καθώς και στο Ιράκ» ΠΗΓΗ: REUTERS, ANA-MPA, AFP
13 Σεπτεβρίου 2014 – Παραμονή του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.
Ο Ποντίφικας δήλωσε ότι “ ο πόλεμος είναι κάτι το παρανοϊκό “ και επεσήμανε ότι ίσως βρισκόμαστε μπροστά στον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. http://gr.euronews.com/news/world/
14 Σεπτεμβρίου 2014- Ανήμερα του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
«Όχι δεν θα συντονίσουμε (την αεροπορική εκστρατεία) με τη Συρία. Σίγουρα θα εξασφαλίσουμε ότι θα αποφευχθούν οι παρεμβάσεις και
ότι θα μας διαβεβαιώσουν ότι Σύροι δεν θα κάνουν κάτι για το οποίο θα μετανιώσουν ακόμα περισσότερο» δήλωσε ο Κέρι σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face The Nation του αμερικανικού τηλεοπτικού δίκτυου CBS, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε στο Κάιρο. http://livester.gr/
15 Σεπτεμβρίου 2014
«Η Ρωσία παρέχει στρατιωτική βοήθεια προς τη Συρία, το Ιράκ και σε άλλες χώρες της περιοχής για να τους βοηθήσει να πολεμήσουν εναντία στην τρομοκρατική απειλή»
«Μιλήσαμε για τη συμβολή μας στην υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης, η οποία έχει ως στόχο να διαφοροποιήσει τις επιλογές της για την καταπολέμηση των τρομοκρατών και την ασφάλεια του κράτους. Παρέχουμε στρατιωτική βοήθεια προς το Ιράκ, προκειμένου να αυξήσουμε την ασφάλεια στη χώρα. Δρούμε με τον ίδιο τρόπο στην περίπτωση της Συρίας και σε άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα», δήλωσε ο Λαβρόφ στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης για την κατάσταση στο Ιράκ, που πραγματοποιήθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα. http://www.hellasforce.com/
ΑΞΟΝΑΣ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ
Αρκτική- Βαλτική- Ουκρανία- Μαύρη Θάλασσα- Στενά Βοσπόρου- Συρία- Ιράκ- Μ. Ανατολή- Διώρυγα του Σουέζ.
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
Κασπία- Ιράν- Σ. Αραβία- Κατάρ – Περσικός Κόλπος- Στενά Ορμούζ
ΣΗΜΕΙΟΝ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Μεσοποταμία ..¨εκεί που χύνονται τα νερά¨ …ΠΑΤΡΟ ΚΟΣΜΑΣ
ΣΤΟΧΟΣ
Το κράτος του Λεβάντε ή η ISIS, ο βρικόλακας που πίνει αίμα χριστιανών και μουσουλμάνων, το τελειότερο επίτευγμα για την επίτευξη γεωπολιτικών απαλλοτριώσεων με το αζημίωτο μέσω μισθοφορικού συνονθυλεύματος διεστραμμένων.
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΧΑΜΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ
Οι μεγάλοι ¨καθαρίζουν ¨σε πρώτη φάση όχι με δικό τους ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό αλλά στηρίζουν τις επιχειρήσεις τους από αέρος με την βοήθεια τοπικών στρατών βλ. Κούρδοι για τους Νατοϊκούς και Σύριοι για τους Ρώσους.
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ
¨ Ο γνωστός ιστορικός Daniel Pipes, ίσως η πλέον εμβληματική προσωπικότητα της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, με ένα άρθρο – βόμβα καλεί την Δύση να στηρίξει την δημιουργία ενός μεγάλου Κουρδιστάν με κατακερματισμό της Τουρκίας.
Τώρα, για πρώτη φορά στην Αμερική δημοσιεύεται χάρτης του μεγάλου Κουρδιστάν, που συμπεριλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της Τουρκίας, βγαίνει στην Μεσόγειο, ακυρώνει τον Τουρκικό κίνδυνο για την Αρμενία δίνοντας της την δυνατότητα να διαλύσει τους τουρκόφρονες Αζέρους αλλά εξυπηρετεί και τους Ρωσικους σχεδιασμούς.¨ http://olympia.gr/ 15 Σεπτεμβρίου 2014
ΓΙΑΤΙ ¨ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ¨ τους Τούρκους;
Γιατί η Τουρκία αποτελεί στόχο κατασκοπίας των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, εξηγεί το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Σύμφωνα με στέλεχος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών το οποίο μίλησε στο περιοδικό η Τουρκία θεωρείται για τη Γερμανία στόχος όχι μόνο από την ίδια τη Γερμανία αλλά και από άλλες υπηρεσίες δυτικών χωρών γιατί θεωρούν ότι η Άγκυρα στηρίζει τους τζιχαντιστές που δρουν στη Συρία και το Ιράκ. http://www.imerisia.gr/ΗΜΕΡΗΣΙΑ On Line»Η» Online 17/8 22:05
ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ
¨ότι η αλεπού θα πιαστεί στα τέσσερα ποδάρια της¨
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό IRNA , ο Mehmet Ali Ediboglu του κόμματος CHP (πρόκειται για το κόμμα της κεμαλικής αντιπολίτευσης) κάνοντας τις δηλώσεις από την Άγκυρα, πρόσθεσε ότι από την αρχή των συγκρούσεων η ISIS χρησιμοποιούσε την Τουρκία ως ένα «ξενοδοχείο που τους πρόσφερε κάθε λογιστική και εξοπλιστική υποστήριξη αλλά και
όποιες απαιτήσεις είχαν σε ανθρώπινο δυναμικό και ότι αυτό το γνωρίζουν οι πάντες».
ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ οι Τούρκοι για να αποφύγουν την παγίδα;
¨ Όταν θέλεις να σβήσεις μια φωτιά ανάβεις μια άλλη φωτιά¨
Το τι θα κάνουν οι Τούρκοι μας το υποδεικνύουν οι κινήσεις των Ρώσων τις τελευταίες ημέρες που δεν θέλουν να βρεθούν εξ απήνης στο Αιγαίο και στα Στενά του Βοσπόρου.
Όπως μετέδωσε στις 8 Σεπτεμβρίου το πρακτορείο «interfax» η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασε τα Στενά και κατευθύνθηκε προς την ανατολική Μεσόγειο.
Γιατί οι Ρώσοι βγάζουν για δεύτερη φορά από τα Στενά την ναυαρχίδα της Μαύρης Θάλασσας ,το Καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Moskva;
Πέρσι είχαμε πάλι τα ίδια δηλ «πριν από ένα χρόνο, και στην περίοδο της οξύτατης πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης για το θέμα της Συρίας, το πλοίο είχε αναλάβει εποπτεία στη Μεσόγειο»
Όμως φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί μεσολάβησαν τα Γεωπολιτικά της Ουκρανίας και ανέμεναν τα νέα δρώμενα στην Συρία-Ιράκ.
Δεν πέρασαν παρά ελάχιστες μέρες και ¨ Σε μία κίνηση που σηματοδοτεί πολλά για την εξέλιξη των πραγμάτων, η ρωσική Αεροπορία προχώρησε στην ανάπτυξη μία Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-30 (μάλλον της έκδοσης πολλαπλού ρόλου «SM») στην αεροπορική βάση Μπελμπέκ στην Κριμαία, κοντά στη Σεβαστούπολη, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.¨ ¨defencenet.gr 15/09/2014
Καλημέρα ΕΛΛΑΔΑ
Καλημέρα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
¨ η Πόλη θα γίνει Ελληνική¨ Γέροντας Παίσιος
Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΥΓ Κανείς δεν θέλει πόλεμο αλλά τον¨ πόλεμο¨ τον ξεκίνησαν ήδη παίζοντας με τις ζωές μας ¨κορώνα- γράμμα¨ και αλλού παίζουν με τα κεφάλια των ανθρώπων μπάλα. Το κακό αυτό πρέπει να σταματήσει.