Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

«Κατρακυλάει» ο Σαμαράς σε νέα δημοσκόπηση

1_1304
Μεγαλώνει η εσωκομματική κόντρα στην ΝΔ, με μερίδα του Τύπου που πρόσκειται στην μερίδα των «Καραμανλικών» και των «Μπακογιαννικών» να προτάσει τα αρνητικά για τον Αντώνη Σαμαρά, αποτελέσματα δημοσκόπησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση αν μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Αντώνη Σαμαρά θα τα πήγαινε καλύτερα ή χειρότερα στους τομείς της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της μείωσης της ακρίβειας το 56,5% απαντάει ότι θα τα πήγαινε χειρότερα.

Σύλληψη επίορκου στρατιωτικού για τις μίζες – η επιχείρηση κάθαρση συνεχίζεται

KAMMENOS-TSIPRAS-1
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διερεύνηση των φακέλλων που έχει στείλει ο ΥΕΘΑ, Πάνος Καμμένος στην δικαιοσύνη. Μεθοδικά κινούνται οι αρχές ώστε να καταφέρουν να δέσουν τις υποθέσεις και να μην έχουμε τις φαρσοκωμωδίες του παρελθόντος όπου οι πολιτικές συμμορίες και…τα καθάρματα της διαπλοκής ξέπλεναν τους δικούς τους.

Μήνυμα Τσίπρα: Χωρίς χρηματοδότηση δεν θα πληρώσουμε τις δόσεις

maksimou-megaro-708_1
ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Ηχηρό μήνυμα στους δανειστές πως η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συνεχίσει να αποπληρώνει τα οφειλόμενα αν δεν υπάρξει εκταμίευση χρημάτων στέλνει η εφημερίδα «Αυγή».

Μετά την Google τώρα ελέγχει τα McDonald’s η Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτο Μαργκρέτε Βεστάγκερ
Σε έρευνα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενδέχεται να υποβληθεί ο αμερικανικός γίγαντας στον ταχείας εστίασης McDonald’s, αναφορικά με τις φορολογικές πρακτικές του.
«Εξετάζουμε κατά πόσον θα πρέπει να ξεκινήσουμε έρευνα για τη McDonalds», στη βάση πληροφοριών που αποκαλύφθηκαν από τα συνδικάτα, δήλωσε η Επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο, τρεις διεθνείς συνδικαλιστικές ομοσπονδίες κατηγόρησαν τα McDonald’s ότι υπεξαίρεσαν περισσότερο από 1 δισ. φορολογικά έσοδα από ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των ετών 2009 και 2013.

Καταγγελία – βόμβα για το Mega: «Μας φίμωσαν εξυπηρετώντας συμφέροντα»!

mega_xeftiles
Με επιστολή – διαμαρτυρία προς τον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων του MEGA, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό για μονομερή ενημέρωση, λογοκρισία και παραπληροφόρηση, όσον αφορά το χειρισμό θεμάτων του κλάδου των φαρμακείων.

Όπως τονίζεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εκπροσωπεί 11.000 φαρμακεία και αποτελεί σύμφωνα με το νόμο τον επίσημο σύμβουλο της Πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής νομοθεσίας, στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο που προβλήθηκε την Κυριακή 3 Μαΐου, παρουσιάστηκαν οι απόψεις μεμονωμένου προσώπου που εκπροσωπεί νεοσύστατο Σωματείο με ολιγομελή αριθμό μελών – φαρμακείων που εξυπηρετούν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, χωρίς να ζητηθεί και η άποψη του ΠΦΣ.

Την απόσυρση τριών τροπολογιών ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών, καθώς - όπως είπε- δεν τηρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας ταυτόχρονα το Σώμα να αποφασίσει, κατόπιν αιτιολογίας της κατάθεσης τους, από τους αρμόδιους υπουργούς.Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Deutsche Welle: Πληθαίνουν οι επίσημες γερμανικές φωνές για καταβολή αποζημιώσεων προς την Ελλάδα

Clipboard
Υπάρχει ηθική υποχρέωση της Γερμανίας για καταβολή αποζημιώσεων, υποστηρίζει ο Μάρκους Μέκελ, τελευταίος υπ. Εξ. της Ανατ. Γερμανίας. Όχι ως αποτέλεσμα δικαστικής αντιπαράθεσης αλλά ως ανθρωπιστική χειρονομία.


Κατάδυση στη μνήμη κάνει ο Μάρκους Μέκελ. Το επιτάσσουν οι μέρες. Πριν από 25 χρόνια ξεκίνησαν οι πρώτες συναντήσεις του τελευταίου υπουργού Εξωτερικών της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας με τον τότε ομόλογό του από τη Δυτική Γερμανία Χανς – Ντίτριχ Γκένσερ για την επεξεργασία της Συμφωνίας «2 συν 4», των υπουργών  Εξωτερικών των δύο γερμανικών κρατών και των ομολόγων τους από τις 4 νικήτριες χώρες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κόμμα σε κώμα

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Στη διάρκεια του μακρού ιστορικού τους βίου, οι δύο μεγάλες ελληνικές πολιτικές παρατάξεις βίωσαν πολλές μεταλλάξεις, τόσο οι ίδιες όσο και τα κόμματα που κατά κύριο λόγο κατά περιόδους τις εξέφρασαν. Όμως, η ουσία, παρέμενε πάντοτε η ίδια: ανεξαρτήτως ονομάτων και προσώπων, από την εποχή του Ελευθερίου Βενιζέλου, της μεταπολίτευσης του 1910 και της εθνικής ολοκλήρωσης που ακολούθησε οπότε και διαμορφώθηκε το νέο πολιτικό πλαίσιο της χώρας εδώ και έναν αιώνα, η «δημοκρατική» και η «συντηρητική» παράταξη υπήρξαν πάντοτε οι δύο πυλώνες της πολιτικής ζωής του τόπου. Οι ίδιες υπάρχουν πάντα, οι εκφραστές τους, πολιτικοί και κοινωνικοί, αλλάζουν.

Σκηνικό εξαπάτησης με μενού "ρήξης"

Αυτό είναι το νέο μοτίβο πάνω στο οποίο επιχειρεί να στήσει η κυβέρνηση το σενάριο μιας αιφνίδιας "ανακούφισης" που φυσικά δε θα έχει τίποτε κοινό με την πολυσυζητημένη "ανάσα αξιοπρέπειας"...


Αλλά με την προετοιμασία της κοινωνίας να αποδεχτεί ως "λύτρωση" τη χειρότερη συμφωνία ταπείνωσης στα χρόνια της μνημονιακής κατοχής...

Credit Agricole: Πως ο Τσίπρας έκανε την επιδείνωση της οικονομίας έναν ακόμα άσο στο μανίκι του

Clipboard
Ηχηρό σήμα κινδύνου για τη διαρκή επιδείνωση των συνθηκών της ελληνικής οικονομίας εκπέμπει η Credit Agricole, αποτιμώντας μια προς μια όλες τις δραματικές εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα, υπό το βάρος της αυξημένης αβεβαιότητας.
Οι συνθήκες της ελληνικής οικονομίας επιδεινώνονται διαρκώς, προειδοποιεί ο Frederik Ducrozet, στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole.

Έλληνας ομογενής ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά!

Έλληνας ομογενής ο νέος Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά
Πρόεδρος της Γερουσίας του Καναδά αναδείχθηκε ο 47χρονος Έλληνας ομογενής γερουσιαστής Λίο Χουσάκος (Leo Housakos), αντικαθιστώντας τον Πιέρ Κλoντ Νολέν, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα.

Ο Λίο Χουσάκος, 47 ετών, ο οποίος υπηρέτησε ήδη ως αντιπρόεδρος της Γερουσίας, εκλέχθηκε προσωρινός πρόεδρος τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο προκάτοχός του αρρώστησε βαριά.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ : Δεν υπογράφουμε νέο Μνημόνιο, το non paper δεν είναι μπλόφα

kammenos0162224-img-54111430409965
Βόμβα Καμμένου
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο-το βράδυ της Τρίτης- ο κ. Καμμένος, επικρότησε το περιεχόμενο του  απογευματινού non paper-σοκ του Μεγάρου Μαξίμου.
-Δεν πρόκειται να υπογράψουμε νέο Μνημόνιο ούτε μία στο εκατομμύριο…

Οι εκβιαστές (δεν είναι)ενωμένοι και δυνατοί!

merkel ntragki

ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΦΡΑΓΚΦΟΥΡΤΗ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Του Γιάννη Ντάσκα

(Απορία άσχετη: αφού η κυβέρνηση πάει με ταχύτητα στα βράχια γιατί θέλει με κάθε τρόπο να μπει στην κυβέρνηση ο Σταυράκης Θοδωράκης;)

Μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε το ύφος του γνωστού Γ.Πρετεντέρη στο δελτίο ειδήσεων του ΜΕΓΚΑ ,της 5ης Μάη.
Ύφος που κατά τη γνώμη μας μοιάζει να επιχαίρει για τη δύσκολη θέση της κυβέρνησης που οδηγεί την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία. Ούτε μια λέξη δεν βρήκε να καταχεριάσει τους δανειστές,να επισημάνει τις ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ αντιφάσεις μεταξύ του ΔΝΤ από τη μία και των Ευρωπαίων από την άλλη.

Ετιέν Μπαλιμπάρ: Τεράστια ελπίδα και παράδειγμα για την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ετιέν Μπαλιμπάρ: Τεράστια ελπίδα και παράδειγμα για την Ευρώπη ο ΣΥΡΙΖΑ
«Ας μην "μασήσουμε" τις κριτικές μας και τις συζητήσεις μας, να υποστηρίξουμε όμως αυτό που γίνεται στην Ελλάδα» τόνισε ο Μπαλιμπάρ, που χαρακτήρισε «δύσκολη, σε καμιά περίπτωση όμως απελπιστική» την κατάσταση της χώρας.
«H πολιτική σας είναι για μας, για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που θέλουν μια άλλη Ευρώπη, μια πηγή θεμελιώδους ελπίδας» τόνισε, απευθυνόμενος στους 'Ελληνες ακροατές του, μιλώντας χθες το βράδυ στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ -ένας από τους γνωστότερους φιλοσόφους (αλλά και πολιτικός αγωνιστής) της Γαλλίας, μαθητής του Λουί Αλτουσέρ, συγγραφέας πολλών βιβλίων και καθηγητής Πανεπιστημίων της Γαλλίας και των ΗΠΑ- που κατήγγειλε τους θεσμούς ότι θέλουν να οδηγήσουν σε αποτυχία την «ελληνική απόπειρα δημοκρατίας» και σε συνθηκολόγηση τον ΣΥΡΙΖΑ, και να το κάνουν γρήγορα, για να μη γίνει παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, ιδίως για τους Ισπανούς.

Μεθόδους «Γκαίμπελς» εφαρμόζουν οι καναλάρχες κατά της κυβέρνησης

kanalarxes-1
ΕΚΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ – ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΡΕΣΤΑ
Η μανία των καναλαρχών που βλέπουν πλέον να χάνουν την «κουτάλα», αλλά και τη δυνατότητα να ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις, τους έχει οδηγήσει σε κινήσεις πανικού. Στον «ανορθόδοξο» πόλεμο κατά της κυβέρνησης ρίχνουν μέχρι και εταιρείες συμβούλων και επικοινωνίας με στόχο τη χειραγώγηση των μαζών.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ξεσκίζει το ΠΟΤΑΜΙ…. «Γκρίζες θέσεις από το Ποτάμι» #ToPotami

dht_0605_001_cmyk
Οσα απίθανα διαβάσετε εντός εισαγωγικών δεν εκστομίστηκαν από τον Ταγίπ Ερντογάν. Ούτε τα είπε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή ούτε κάποιος ψευδομουφτής ούτε ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Είναι απόσπασμα από τη συνέντευξη (αναδημοσιεύτηκε στην κομματική ιστοσελίδα του Ποταμιού) του Σταύρου Θεοδωράκη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού – Ανακοίνωση Πολιτικής Γραμματείας

syriza3-630x400
H Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ σε ομόφωνη δήλωσή της μετά τη συνεδρίαση της Τρίτης, τονίζει ότι «η κυβέρνηση, πιστή στη λαϊκή εντολή της 25ης Γενάρη (σ.σ. Ιανουαρίου στα ελληνικά) για κατάργηση της μνημονιακής πολιτικής και της λιτότητας, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της χώρας, τη λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία», αλλά υπερασπίζεται και «το αναφαίρετο δικαίωμα ενός λαού να καθορίζει ο ίδιος την τύχη του», αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι το δημοψήφισμα παραμένει στο τραπέζι.

Μάιος 2001 ο Πάπας έρχεται.. Μάιος 2015 οι ¨τοκογλύφοι¨ μαλώνουν μεταξύ τους;

2015-05-06_105348
Μάιος 2001 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΑ
«Δέν ήθελα νά μένω στούς κόλπους ενός ψευδούς χριστιανισμού, πού εκμεταλλευόταν τό Ευαγγέλιο γιά τήν υπηρεσία τών ιμπεριαλιστικών σκοπών τού παποκαισαρισμού» [π. Παύλος Κονβελιέρ, πρ. παπικός, μεταστραφείς στήν Ορθοδοξία, παρ' αρχιμ. Εμμανουήλ Καλύβα, Η καταδίκη τού παπισμού, σ. 61. Βλ. καί περ. ΚΙΒΩΤΟΣ (επίτομη ανατύπωση), εκδ. ΑΣΤΗΡ, Αθήνα: 1991, σσ. 385394].

Επίθεση Βενιζέλου κατά κυβέρνησης με σοφτ πορνό

Στην ερωτική ταινία «πενήντα αποχρώσεις του γκρι» αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του στη Βουλή επικρίνοντας τις διαπραγματευτικές θέσεις της κυβέρνησης. «Θέλετε να σας θυμίσω πόσες αποχρώσεις του γκρι έχει η κυβέρνησή σας γύρω από το θέμα της διαπραγμάτευσης όλο αυτό το διάστημα; 50 αποχρώσεις του γκρι μπορώ να μετρήσω», είπε.

ΒΙΝΤΕΟ - Δ. Στρατούλης: «Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση»

ΒΙΝΤΕΟ - Δ. Στρατούλης: «Δεν κάνουμε πουθενά πίσω στη διαπραγμάτευση»
«Οι δανειστές ζητούν να εφαρμόσουμε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος» σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει την κατάργησή της, καθώς όπως ανέφερε, δεν πρόκειται να υπογραφεί καμιά συμφωνία που θα ακυρώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Βερολίνο: Παραμένουν οι "κόκκινες" γραμμές - Υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος

Για "κόκκινες γραμμές" τόσο από την πλευρά της Ελλάδας όσο και από την πλευρά των δανειστών, οι οποίες αποτελούν θέμα στρατηγικής στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, έκανε λόγο Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος.
Παρότι σημείωσε ότι έχουν γίνει βήματα, επισήμανε ότι μένουν ακόμη ανοιχτά θέματα.
Για παράδειγμα ανέφερε ότι υπάρχει προσέγγιση στο θέμα του ΦΠΑ αλλά δεν υπάρχει πρόοδος στο θέμα του ασφαλιστικού.

Καμμένος: Κάποιοι θα πάνε φυλακή για τα εξοπλιστικά

Καμμένος:  Κάποιοι θα πάνε φυλακή για τα εξοπλιστικά
Πιστός στις προεκλογικές δεσμεύσεις του προς τον ελληνικό λαό, στον οποίο υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια, αλλά και έλεγχο κάθε ύποπτης σύμβασης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, ο Πάνος Καμμένος έδωσε σαφείς απαντήσεις για τον εκσυγχρονισμό των αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού«Κάποιοι θα πάνε φυλακή – Τα συμφέροντα μοιράζουν πολύ χρήμα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

Με συγκρατημένη αισιοδοξία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Μάιο.
Πηγές από το Μαξίμου κάνουν λόγο για επαφές του Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην προσπάθεια να αρθούν οι οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ φαίνεται να επαναφέρει στην συζήτηση το θέμα της 5ης αξιολόγησης και να ζητάει ομαδικές απολύσεις και μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με την κυβέρνηση να παρουσιάζεται αμετάκλητη ως προς τις κόκκινες γραμμές της, αρνούμενη να υιοθετήσει τις αιτιάσεις του ΔΝΤ.