Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

H μεγάλη απόδραση των 11 (στα Τρίκαλα)



H μεγάλη απόδραση των 11 (στα Τρίκαλα)
Συγκλονιστικά είναι τα όσα συνέβησαν στα Τρίκαλα, όπου τα ξημερώματα του Σαββάτου 11 αλλοδαποί κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών κατάφεραν να αποδράσουν από τη Γ2 πτέρυγα του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων εκμεταλλευόμενοι την ένοπλη συμπλοκή των αγνώστων δραστών με τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ασημένιος ο παγκόσμιος Κοσμίδης



To πρώτο του μετάλλιο στη φετινή σειρά του παγκόσμιου κυπέλλου κατέκτησε ο πρωταθλητής κόσμου στο έδαφος Λευτέρης Κοσμίδης. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση στον τελικό του εδάφους, στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς που φιλοξενήθηκε στην πόλη Κότμπους της Γερμανίας.Ο Κοσμίδης βαθμολογήθηκε με 15,125 έχοντας αρχική αξία προγράμματος 6,5. Οι μειώσεις που υπέστη ήταν σαφώς προϊόν βαθμολόγησης ''έδρας'' σε όφελος του γηπεδούχου αντιπάλου του.Έτσι, έμεινε πίσω μόνο από τον Γερμανό Ματίας Φάριγκ που πήρε 15,275. Τρίτος κατετάγη ο Ισραηλινός Αλεξάντερ Σατίλοφ με 15,075.Ο Κοσμίδης ξεκινάει λοιπόν πολύ δυνατά τη χρονιά και υπόσχετε νέες διακρίσεις, έχοντας δεδομένο ότι είναι στην ελίτ του κόσμου. Αναλυτικά η κατάταξη:1. Φάριγκ, Ματίας (ΓΕΡ) - 15,275 (6,5)
2. Kοσμίδης, Ελευθέριος (ΕΛΛ) – 15,125 (6,5)
3. Σατίλοφ, Αλεξάντερ (IΣΡ) – 15,075 (6,5)
4. Ντάλτον, Τζέικ (ΗΠΑ) – 14,975 (6,5)
5. Κάμπος Σόουζα (BΡA) - 14,525 (6,1)
6. Μπαρκαλάου, Ντζμίτρι (ΛΕΥΚ) - 14,425 (6,4)
7. Ογιακάουα, Μάριο (BΡA) – 13,875 (6,5)
8. Ουεμάτσου Κόχι (ΙΑΠ) - 11,100 (5,8)

πηγή: pamesports.gr

Ελίζαμπεθ Τέιλορ: Η κρυφή δεκαετία ενός μύθου με βιολετί βλέμμα

elizampeth-teilor-i-kryfi-dekaetia-enos-muthoy-me-violeti-vlemma- 

Η ζωή του θρυλικού βλέμματος της μεγάλης οθόνης, της Ελίζαμπεθ Τέιλορ, δημοσιεύτηκε πρόσφατα πως γίνεται ταινία. Και ενώ μοιάζει να ξέρουμε τόσα πολλά για τη ζωή της, ένα μυστήριο πλανάται γύρω απ τα τελευταία χρόνια της, που επέλεξε να τα περάσει αποτραβηγμένη από κάθε δημοσιότητα. Ποια ήταν η αληθινή γυναίκα, λοιπόν, πίσω απ το μύθο; Η μοιραία καλλονή της μεγάλης οθόνης; Η μήπως η εκρηκτική, αποτραβηγμένη απ τη διασημότητα γυναίκα που ήξερε, πάνω απ όλα, πώς να ζήσει με το δικό της θριαμβικό τρόπο, στα όρια της τη ζωή, μέχρι εκείνο το πρωινό του Μάρτη, που έκλεισε για πάντα τα τεράστια βιολετί της μάτια;

23 Μαρτίου του 2011. Τίτλοι τέλους για την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, σε ένα φιλμ ζωής που είχε μέσα θριάμβους, έρωτες, δόξα, μυθικά πλούτη και χωρίς όρια φήμη. Τα παιδιά, οι φίλοι ζωής, η οικογένεια της, δύσκολα παραδέχτηκαν το θάνατο της. Είχε πολλές φορές αναμετρηθεί με τον θάνατο και τον είχε νικήσει. Όχι όμως, αυτή τη φορά!  Ήταν στο νοσοκομείο «Κέδροι του Σινά», για έξι βδομάδες υποφέροντας από καρδιακή ανεπάρκεια. Η Τέιλορ, κατά τη διάρκεια της ζωής της, είχε παλέψει με  βαριές αρρώστιες και μεγάλους πόνους από παραμορφωτική, οξεία σκολίωση, οστεοπόρωση, όγκο στον εγκέφαλο, έμφραγμα, εγκεφαλικό, αλκοολισμό, κατάθλιψη, κατάγματα ισχίων. Νοσηλεύτηκε στα νοσοκομείο, για περισσότερες από 100 φορές. Φανατική του twitter, μετά από κάθε νοσηλεία της, επιβεβαίωνε στους εκατοντάδες χιλιάδες followers της πως ακόμα ζούσε, παρά το ότι τα ταμπλόιντ, κάθε φορά, την πέθαιναν.

«Χρυσός» ο Πετρούνιας


Το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους κατέκτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στην Γερμανία και συγκεκριμένα στην πόλη Κότμπους.Ο Έλληνας αθλητής παρουσίασε πρόγραμμα με αρχική αξία 7,0 και συγκεντρώνοντας 15,825 βαθμούς από τους κριτές στο Challenger του Κότμπους.ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας με μεγάλη διαφορά στην δεύτερη θέση τον Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,750 και στην τρίτη θέση τον Ολλανδό Λαμπέρτους Φαν Γκέλντερ με 15,650.Αυτό ήταν το δεύτερο χρυσό του Πετρούνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο και είναι ο εν ενεργεία Κυπελλούχος Κόσμου.
1. Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.825
2. Γιανγκ Λιου (Κίνα) 15.750
3. Λαμπέρτους Φαν Γκέλτερ (Ολλανδία) 15.650
4. Ματέο Μοράντι (Ιταλία) 15.625
5. Νικίτα Ιγκνάτιεφ (Ρωσία) 15.125
6. Δανιήλ Καζάκοφ (Ρωσία) 15.125
7. Τόμι Ράμος (Πουέρτο Ρίκο) 15.100
8. Μπράντον Βιν (ΗΠΑ) 14.525

πηγή: pamesports.gr

ΟΛΑ τα νεότερα για τον Τόμας Πρωτόπαπα: Κανείς δεν σταματά να ελπίζει


Για έβδομη μέρα συνεχίζει ο Τόμας Πρωτόπαπας να δίνει τη δική του στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε στην Αττική Οδό.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάστασή της υγείας του παραμένει σταθερά κρίσιμη.
Ο οργανισμός του δείχνει θετικά σημάδια μετά και την εντελώς νέα φαρμακευτική αγωγή που του χορηγούν από την Παρασκευή οι γιατροί του ΚΑΤ, δίνοντας παράλληλα ελπίδες στους γονείς του, την 20χρονη σύντροφό του Ιωάννα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα που παρακολουθεί σοκαρισμένη τις εξελίξεις.
Oι γιατροί άλλαξαν τα φάρμακα που χορηγούνται στον 26χρονο με στόχο να προκληθεί κάποια αντίδραση στον εγκέφαλό του. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η πίεση στον εγκέφαλό του έχει πέσει.
Οι Αμερικανοί γιατροί που εκτίμησαν την κατάσταση του Τόμας επισήμαναν πως οι Έλληνες συνάδελφοί τους κάνουν καλή δουλειά, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο τα σχόλια εξειδικευμένου κέντρου της Αγγλίας που έχει παραλάβει τις εξετάσεις.

ΠΗΓΗ: star.gr

Προκαλεί ο Μπερλουσκόνι-Μιλά για πραξικόπημα...

«Αν η αριστερά θελήσει να εξασφαλίσει και την προεδρία της Δημοκρατίας, θα πρόκειται για πραξικόπημα», δήλωσε ο γνωστός Ιταλός πολιτικός και επιχειρηματίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε ομιλία του στην Πλατεία του Λαού της Ρώμης.

Προκαλεί ο Μπερλουσκόνι- Μιλά για πραξικόπημα…
Σε ότι αφορά, δε, τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, Πιερλουίτζι Μπερσάνι, αρχηγό της προοδευτικής συμμαχίας, ο Μπερλουσκόνι τόνισε ότι «διαθέτει μια αδύναμη και ασταθή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν αποτύχει, δεν πρέπει να χαθεί χρόνος και επιβάλλεται να προκηρυχθούν νέες εκλογές».

Σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις, πάντως, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς τάχθηκε, και πάλι, υπέρ της σύστασης μιας κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας, «που να εξασφαλίσει σταθερότητα στην χώρα». 

Σενάριο που απορρίπτεται, όμως, από την κεντροαριστερά.Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε σε πλήρη φόρμα, χωρίς τα γυαλιά ηλίου που είχε φορέσει τις περασμένες ημέρες, στη συνεδρίαση του κοινοβουλίου. Κάτι που δείχνει, προφανώς, ότι κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα της οξείας επιπεφυκίτιδας που δεν του επέτρεψε να παραστεί σε σειρά δικάσιμων, στην ιταλική συμπρωτεύουσα.

Νεκρός ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι - Φήμες για αυτοκτονία

Νεκρός ο Ρώσος μεγιστάνας Μπόρις Μπερεζόφσκι - Φήμες για αυτοκτονία

Ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, ο ρώσος μεγιστάνας που είχε πρόσβαση στο Κρεμλίνο επί των ημερών του πρώην προέδρου Μπόρις Γέλτσιν και αργότερα έγινε δεινός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, πέθανε σήμερα, στο Λονδίνο, σε ηλικία 67 ετών, μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα συγγενείς του και τον ρώσο δικηγόρο του.
"Ναι, είναι νεκρός. Αυτό μου το επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του το απόγευμα", δήλωσε ο Τιμ Μπελ, ο εκπρόσωπος του ολιγάρχη.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφαξ που επικαλείται συγγενή του ρώσου δισεκατομμυριούχου μετέδωσε ότι ο Μπερεζόφσκι, στον οποίο είχε δοθεί από τις βρετανικές αρχές πολιτικό άσυλο, πέθανε στο σπίτι του στο Σάρεϊ στη νότια Βρετανία. Το Ιντερφαξ επικαλείται επίσης τον ρώσο δικηγόρο του μεγιστάνα, τον Αλεξάντερ Ντομπροβίνσκι.
Η βρετανική αστυνομία δεν έχει σχολιάσει την πληροφορία.
Εγκυρα βρετανικά μέσα μεταδίδουν ότι φήμες οργιάζουν στην αγγλική πρωτεύουσα ότι ο Ρώσος ολιγάρχης έθεσε τέλος στη ζωή του ύστερα από την απώλεια τεράστιων περιουσιακών του στοιχείων.

πηγή:gr.news.yahoo.com

Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είναι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και την θέση που κράτησε στο κρίσιμο Eurogroup που έγινε για την Κύπρο.
Οργή Καραμανλή για Στουρνάρα και τις εμμονές της Μέρκελ

«Απορώ με την στάση που κράτησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ελλάδας και Κύπρου. Έδειξαν σαν να μην καταλαβαίνουν τι σήμαινε το «ναι που είπα στο κούρεμα των καταθέσεων και τι επιπτώσεις θα είχε», είπε ο κ. Καραμανλής σε στενούς του συνεργάτες.
 Ο πρώην πρωθυπουργός  δήλωσε επίσης, σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, ότι τον ανησυχούν ιδιαίτερα και οι εμμονές της Γερμανίας και της Άγκελα Μέρκελ, οι οποίες οδηγούν σε περιπέτειες την Ευρώπη και την ευρωζώνη. «Δεν ζούμε σε ομαλές συνθήκες και το ανησυχητικότερο απ’όλα είναι ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της αναπτύχθηκαν και δημιουργήθηκαν σε συνθήκες ευημερίας και όχι άγριας ύφεσης και λιτότητας που νιώνει κυρίως ο ευρωπαϊκός Νότος. Το Βερολίνο ήθελε να δείξει ποιος είναι αυτός που αποφασίζει», είπε ο κ. Καραμανλής.
Ο κ. Καραμανλής γνώρισε από πρώτο χέρι τι σημαίνουν γερμανικές πιέσεις και Μέρκελ. Όπως έχει αποκαλύψει και ο Μανώλης Κοττάκης  στο βιβλίο του «Καραμανλής: Off the record», το 2009 υπήρξαν οι πρώτες μεγάλες συγκρούσεις με τη Γερμανίδα καγκελάριο. Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θύμισε στους συνομιλητές του τις δύο τηλεφωνικές επαφές που είχε με την Άγκελα Μέρκελ και τις φοβερές πιέσεις που είχε ασκήσει στην ελληνική πλευρά για την προμήθεια νέας γενιάς μαχητικών αεροσκαφών των Eurofighter.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ



«Στις ΗΠΑ, το 2008 στην κορύφωση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χρεοκόπησαν τράπεζες, όπως η Citigroup, των οποίων το μέγεθος ήταν παραπλήσιο με το μέγεθος του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, όμως κανένας καταθέτης δεν έχασε ούτε ένα δολάριο κατάθεσης. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει σήμερα στην Ευρωζώνη των ακραίων νεοφιλελεύθερων, άρχισε το οργανωμένο ρήμαγμα των καταθέσεων από την Κύπρο με πρόσχημα ένα αμελητέο μέγεθος, όπως είναι το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα με στόχο την αρπαγή του πλούτου της Νότιας Ευρώπης για να σωθεί ο Βορράς.»
πηγή:anexartitoiellines.gr

ΚΥΠΡΟΣ: Μήπως ο πραγματικός στόχος είναι οι 14 τόνοι χρυσού της Μεγαλονησου



Η πρόταση που έγινε για την Κύπρο απο το Eurogroup ειναι τοσο οικονομικά όσο και πολιτικά "παράλογη" και γι αυτο ακριβώς τον λόγο υπάρχει ενα μεγάλο ερωτημα, μήπως τελικά αυτο που κρύβεται πίσω απο ολη την Κυπριακή κρίση να ειναι η επιθυμία για την κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσου της Κύπρου;

Το άρθρο απο το 'Voice of Russia' θέτει κάποια ευλογα ερωτήματα

Γιατι ειναι τόσο ειδική η περίπτωση της διάσωσης της Κύπρου;
Γιατι προτιμούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες να ωθήσουν την Κύπρο πρός την πτώχευση βάζοντας 'χερι' στις καταθέσεις;

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ διακυνδυνεύουν την κατάρευση της ευρωζώνης. Αν έχουν κανει λάθος στο πακέτο διάσωσης με την εισφορά αλληλεγύης τότε γιατι δεν ειναι πρόθυμοι να το διορθώσουν; Οι ευρωπαίοι διαπραγματευτές επιμένουν ότι η Κύπρος πρέπει να δώσει € 5,86 δισεκατομμύρια, γνωρίζοντας ότι η κυπριακή κυβέρνηση δεν έχει τα χρήματα. Η περίεργη αυτη συμπεριφορά μας οδηγεί στο να πιστεψουμε οτι η τρόικα προσπαθεί να πετύχει κάτι άλλο που μέχρι στιγμής δεν εχει αναφέρει κανείς.
Τι είναι αυτο που προσπαθούν να επιτύχουν;

Ας ρίξουμε μια ματιά στις αγορές χρυσού.

ΧΡΗΣΤΟ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΤΑ ΓΕΡΟΝΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ;

Την Πέμπτη η πρεμιέρα του…ΜΕΡΑ

tin-pempti-i-premiera-toy…mera 

Την πρώτη της εμφάνιση θα κάνει την προσεχή Πέμπτη η…ΜΕΡΑ. Τι είναι η ΜΕΡΑ; Η νέα αντιμνημονιακή κίνηση στα δεξιά της ΝΔ, στην οποία ηγείται ο Χρήστος Ζώης.

Η νέα ΜΕΡΑ, όπως είναι ο πλήρης τίτλος, δηλαδή, νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση, θα εμφανιστεί ενώπιον των δημοσιογράφων για να λάβει το βάφτισμα του πυρός. Ο προσωρινός της πρόεδρος, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υφυπουργός επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης το κόμμα των δυσαρεστημένων δεξιών.

Μαζί του είναι πολλοί από τους νεοδημοκράτες που πήγαν στον Π. Καμμένο και φύγανε, όπως οι Γιάννης Μανώλης, Δημήτρης Σταμάτης, Μιχάλης Γιαννάκης (είναι ο γραμματέας του κόμματος), Γιάννης Κουράκος, κ.α. Επίσης με τη νέα ΜΕΡΑ συμπορεύονται ο βουλευτής Φθιώτιδας και διαγραμμένος από τη ΝΔ, ο Νίκος Σταυρογιάννης, το πρώην μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ Θύμιος Δρόσος που ήταν στα 50 άτομα που υπέγραψαν το 2009 για την υποψηφιότητα Αντ. Σαμαρά για την ηγεσία της ΝΔ, κ.α.


Πηγή:newpost.gr

Reuters:Αυτά συμφώνησαν Κύπρος-Τρόικα

Reuters:Αυτά συμφώνησαν Κύπρος-Τρόικα


Σε συμφωνία  για «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου και 4% για καταθέσεις του ίδιου ποσού (άνω των 100.000 ευρώ ) στις υπόλοιπες κυπριακές τράπεζες, φέρεται να κατέληξαν μετά από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις η κυπριακή κυβέρνηση και η Τρόικα, όπως μεταδίδει το Reuters που επικαλείται δηλώσεις Κύπριου αξιωματούχου.
Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα αποτελέσουν μέρος του σχεδίου για την εξεύρευση κεφαλαίων για το πρόγραμμα διάσωσης.
Πηγή:enikos.gr


Αύριο τελικά το Eurogroup για την Κύπρο

Αύριο τελικά το Eurogroup για την Κύπρο 


Αύριο Κυριακή στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το έκτακτο Εurogroup  για την Κύπρο.
Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μέσω Twitter.

Εξέλιξη-σοκ στην υπόθεση Παπαγεωργόπουλου

 

Βρέθηκαν τα χρήματα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε λογαριασμό υπαλλήλου, η οποία απαλλάχθηκε με βούλευμα-Τζόγος στο Χρηματιστήριο 12 εκ. Ευρώ!
Αποκάλυψη- βόμβα σήμερα στη "Μακεδονία"! Η επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, σε πόρισμα της αποκαλύπτει ότι από τον λογαριασμό μίας υπαλλήλου του Δήμου Θεσσαλονίκης διακινήθηκαν 12 εκ. ευρώ, που παίχθηκαν στο Χρηματιστήριο!
Το πόρισμα, το οποίο ένας θεός ξέρει γιατί ολοκληρώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου, διαβιβάσθηκε στον Οικονομικό Εισαγγελέα, γράφει το δημοσίευμα, που αφήνει σαφείς αιχμές για τις ευθύνες δικαστικών που δεν έψαξαν όσο θα έπρεπε την υπόθεση. Το περίεργο είναι ότι αυτό το πόρισμα-φωτιά δεν συσχετίζεται ακόμη με την υπεξαίρεση αλλά διερευνάται για... φοροδιαφυγή από την πλευρά της υπαλλήλου!

Πολλοί εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στην υπόθεση! Τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν εξονυχιστικά. Η δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου ότι βρίσκεται στη φυλακή ως θύμα μία πρωτοφανούς δικαστικής πλάνης θα πρέπει, υπό το φως των νέων στοιχείων, είτε να επιβεβαιωθεί είτε να διαψευστεί!
 

Πηγή:parapolitika.gr

Η πρωθυπουργός της Αυστραλίας ρίχνει «άκυρο» στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα

 

Με δήλωση της στο «Νέο Κόσμο» η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ξεκαθάρισε τη θέση της κυβέρνησής της όσον αφορά το θέμα χορήγησης βίζας σε βουλευτές του κόμματος της «Χρυσής Αυγής», που προτίθενται να επισκεφθούν την Αυστραλία. «Δεν υπάρχει θέση για τέτοιου είδους πολιτικούς στο έθνος μας», είπε αρχικά, προσθέτοντας στη συνέχεια: «Ελέγχουμε κάθε άτομο που προτίθεται να επισκεφθεί την Αυστραλία και, βέβαια, έχουμε ελευθερία λόγου στη χώρα μας. Ακόμα και αυτοί που έχουν τις πιο απεχθείς απόψεις, δεν φιμώνονται στην Αυστραλία. Εντούτοις, αν κάποιος θέλει να μπει στη χώρα μας και να φέρει εδώ τις απεχθείς του ιδέες, δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας για τέτοιου είδους πολιτικούς και τέτοιου είδους πολιτικές ιδέες».
Η «Χρυσή Αυγή» προσπαθεί να ανοίξει γραφεία στην Αυστραλία, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα ο βουλευτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε σε εκπομπή του ομογενειακού ραδιοφωνικού σταθμού 3ΧΥ στη Μελβούρνη ότι βουλευτές του κόμματος θέλουν να επισκεφθούν την Αυστραλία.

Πηγή:enimerwsi.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Να πει «όχι» στο κυπριακό κούρεμα η ελληνική κυβέρνηση









Να μην συναινέσει στο κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, ανοίγοντας την κερκόπορτα για αντίστοιχη εξέλιξη στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καλεί την κυβέρνηση Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «ο λαός της Κύπρου δίνει μια περήφανη και άνιση μάχη και δεν στηρίζεται ούτε από την κυβέρνησή του, ούτε από την ελληνική κυβέρνηση».
«Πριν από τρία χρόνια η Ελλάδα επελέγη από την τρόικα ως το πρώτο πειραματόζωο για την εφαρμογή μιας γενικευμένης στρατηγικής λιτότητας στην Ευρώπη. Σήμερα που τα προγράμματα λιτότητας φτάνουν στα όριά τους, γιατί φτωχοποίησαν τους λαούς και δεν αποδίδει άλλο η φορολόγηση της φτώχειας, η ληστεία εξαπλώνεται από τους μισθούς και τις συντάξεις στις αποταμιεύσεις. Και η Κύπρος επιλέγεται ως το πρώτο πειραματόζωο γενικευμένου κουρέματος καταθέσεων», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι αν αύριο η κυπριακή κυβέρνηση αποδεχτεί αυτήν την προοπτική - και μάλιστα υπό την πίεση της ελληνικής κυβέρνησης - η στρατηγική του κουρέματος δεν θα αποτελέσει εξαίρεση για την Κύπρο.
Αντίθετα, όπως υποστηρίζει, «θα αποτελεί το πρώτο βήμα  μιας γενικευμένης επιλογής που σύντομα θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα, όπως χθες υπονόησε ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ και σήμερα αναφέρει καθαρά ο σύμβουλός του, κ.Φούστ, σε συνέντευξή του στην REAL NEWS».

Πηγή:naftemporiki.gr

Στην Κάλυμνο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου

Στην Κάλυμνο η μεγαλύτερη ελληνική σημαία του κόσμου 

 Η γαλανόλευκη, που παραχωρήθηκε από το νησί της Ζακύνθου, έχει διαστάσεις 30μ.χ16μ. (καλύπτει δηλαδή 500 τ.μ.) και ζυγίζει 150 κιλά!
Σημειώνεται ότι η σημαία είχε προγραμματιστεί να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου, αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Κάλυμνο για ιστορικούς λόγους.
Τέτοιες κρίσιμες ώρες η γαλανόλευκη υπενθυμίζει τους αγώνες του Έθνους και εμπνέει τους απανταχού Έλληνες, δίνοντας τους ελπίδα και θάρρος να αντισταθούν απέναντι σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς εχθρούς.

Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή

Οι Έλληνες πολιτικοί που έχουν καταθέσεις σε Κύπρου και Λαϊκή 

Το αίσθημα ασφάλειας που οδήγησε κάποιους έλληνες πολιτικούς να τοποθετήσουν χρηματικά ποσά στην Τράπεζα Κύπρου και την Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου φαίνεται πως τώρα έχει μετατραπεί σε ανασφάλεια.
Αρχηγοί κομμάτων, νυν και πρώην υπουργοί και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων βιώνουν στιγμές αγωνίας, καθώς βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς στα κυπριακά τραπεζικά ιδρύματα να βρίσκονται μπλοκαρισμένοι.
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, όπως προκύπτει από τις τελευταίες δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκαν στη Βουλή, πολιτικά πρόσωπα έχουν καταθέσει όλα τα χρήματά τους σε κυπριακά υποκαταστήματα.
Ο Ευ. Βενιζέλος διαθέτει επτά λογαριασμούς
Στη συγκεκριμένη λίστα «φιγουράρουν» ηχηρά ονόματα, όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Χρήστου Σταϊκούρα, της Έλενας Ράπτης, κ.ά.
Στην πρώτη θέση των μεγαλοκαταθετών βρίσκεται ο πρώην βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευτύχης Δαμιανάκης. Όπως προκύπτει από τη δήλωση του «πόθεν έσχες» του έχει λογαριασμό ύψους 1,3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Με επτά τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ορίσει δικαιούχους των συγκεκριμένων λογαριασμών που αγγίζουν τα 665.397,81 ευρώ τη σύζυγό του, την κόρη του και την πεθερά του. Παράλληλα, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου διαθέτει 3.214,73 μερίδια αμοιβαίου κεφαλαίου Marfin Ελληνικό Μετοχικό.
Ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ κ. Αλέκος Αθανασιάδης διαθέτει έναν και μοναδικό λογαριασμό στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 667.000 ευρώ, που αποτελούν τα μόνα κινητά περιουσιακά του στοιχεία.
Τραπεζικούς λογαριασμούς σε κυπριακά υποκαταστήματα διαθέτουν τόσο ο πρώην βουλευτής Λάρισας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Ζώης, όσο και η σύζυγός του. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζώης εμφανίζει με καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου ύψους 235.000 ευρώ, ενώ στη σύζυγό του ανήκει τραπεζικός λογαριασμός στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου. Την ίδια στιγμή έχει σημαντικό αριθμό μετοχών της ίδιας τράπεζας.
Πάνω από 50.000 ευρώ έχει τοποθετήσει στη Λαϊκή Τράπεζα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας. 
Το ποσό των 1.982,61 λιρών Αγγλίας στην Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου διαθέτει  και η σύζυγος του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, Γεωργία Κρητικού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση της βουλευτή Α΄ Αθήνας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Έλενα Κουντουρά η οποία όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν έχει καταθέσει το ποσό των 103.976,64 ευρώ στη Λευκωσία.
Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης περιλαμβάνει στη δήλωσή του ποσό 170.537,84 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα. Πρόκειται για χρήματα του πατέρα του με συνδικαιούχους τον πρώην υπουργό και τα δύο αδέρφια του. Παράλληλα, υπάρχει κοινός λογαριασμός με την κόρη του με κατάθεση ύψους 30.032,44 ευρώ.
Στην ίδια τράπεζα διαθέτει λογαριασμό και ο πρώην βουλευτής Β΄Αθήνας του ΚΚΕ, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου. Πρόκειται για ποσό που φθάνει τα 35.864,48 ευρώ.
Τα 100.000 ευρώ ξεπερνά και ο πρώην βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιάννης Βλατής, με πέντε οικογενειακούς λογαριασμούς στην Τράπεζα Κύπρου. Το συνολικό ποσό των λογαριασμών αγγίζει τα 157.932,48 ευρώ.
Καταθέτης επίσης της Τράπεζας Κύπρου εμφανίζεται και ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Δημήτρης Κουσελάς. Το ποσό του λογαριασμού ανέρχεται σε 139.238,65 ευρώ.
Ο πρώην βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, κ. Κώστας Κιλτίδης δηλώνει 100.983,65 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.
Συνολικές καταθέσεις ύψους 76.264,54 ευρώ και στις δύο κυπριακές τράπεζες έχει ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ.  Γιώργος Παπανικολάου.
Δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Λαϊκή Τράπεζα με ποσό 7.243,83 αγγλικές λίρες και 5.548,48 ελβετικά φράγκα διατηρεί η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, κ. Έλενα Ράπτη.
Στην Τράπεζα Κύπρου διαθέτει λογαριασμό ύψους 20.000 ευρώ ο πρώην βουλευτής Σερρών της ΝΔ, κ. Τάσος Καρυπίδης, όπως και ο σύζυγος της πρώην βουλευτή Δράμας του ΠΑΣΟΚ κ. Χαράς Κεφαλίδου με 30.203,36 ευρώ.
Η σύζυγος του πρώην βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκου Παπαδημάτου έχει τοποθετήσει στην Λαϊκή Τράπεζα 49.987,21 ευρώ.
Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Βαληνάκης έχει καταθέσεις στην Τράπεζα Κύπρου 34.018 ευρώ.
Στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει όλες τις οικονομίες τη και η βουλευτής Δωδεκανήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τσαμπίκα Ιατρίδη, μέσω δύο λογαριασμών ύψους 39.658,73 ευρώ.
Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και οι πρώην συνάδελφοί του, κκ. Στάθης Κουσουρνάς και Στέλιος Νικηφοράκης έχουν καταθέσεις σε κυπριακές τράπεζες που ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.
Ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δήμητρης Αβραμόπουλος, ο βουλευτής Α’ Αθήνας της ΝΔ κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος και οι πρώην βουλευτές κύριοι Σάββας Εμινίδης, Ιωάννης Κοραντής, Νίκος Λέγκας, Φραγκίσκος Παρασύρης, Γιώργος Πεταλωτής και η κ. Κατερίνα Μπαντζελή διατηρούν προσωπικούς ή οικογενειακούς λογαριασμούς κάτω των 10.000 ευρώ.
Στην Τράπεζα Κύπρου βρίσκονται 22.140,09 ευρώ της οικογένειας του πρώην υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Ντίνου Ρόβλια.
Τέλος, στην ίδια τράπεζα έχει τοποθετήσει το ποσό των 26.017,85 ευρώ και η σύζυγος του πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου του ΠΑΣΟΚ, κ. Νίκου Ζωίδη.

Πηγή:newsbomb.gr

Διεθνείς όμιλοι «φιλονικούν» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Διεθνείς όμιλοι «φιλονικούν» για τον Αστέρα Βουλιαγμένης 


Αρκετοί επιχειρηματικοί όμιλοι και επενδυτικά σχήματα «καλοβλέπουν» την ιδέα αγοράς τού Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως προκύπτει από το ενδιαφέρον που καταγράφεται για τους όρους του διαγωνισμού πώλησής του από την Εθνική Τράπεζα.
Οπως σημειώνει η εφημερίδα «Καθημερινή», το ενδιαφέρον προέρχεται κυρίως από ομίλους που δραστηριοποιούνται σε ΗΠΑ, Βρετανία, Κίνα, Μέση Ανατολή, Κατάρ και Τουρκία, οι οποίοι ανέρχονται περίπου σε δέκα και εκτιμούνται ως «σοβαρές περιπτώσεις» για την απόκτηση του Αστέρα.
Υπενθυμίζεται πως η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η Παρασκευή 29 Μαρτίου, ενώ η κρίσιμη φάση για την επιτυχία του διαγωνισμού εντοπίζεται χρονικά στο φθινόπωρο, όταν οι όμιλοι θα καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Πηγή:iefimerida.gr

Σε κλοιό ασφαλείας οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

 

Ειδικό σχέδιο δράσης θέτει σε εφαρμογή η ΕΛ.ΑΣ. για την ομαλή διεξαγωγή της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλασης την Κυριακή και τη Δευτέρα στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Περίπου 2.500 αστυνομικοί πρόκειται να συμμετάσχουν στα αστυνομικά μέτρα με στόχο να μην επαναληφθούν γεγονότα ανάλογα με εκείνα του Οκτωβρίου 2011, στη Θεσσαλονίκη, όταν διαδηλωτές διέκοψαν τη στρατιωτική παρέλαση.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να παρεμποδίσει την ομαλή εξέλιξη των προγραμματισμένων εκδηλώσεων», τόνισε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει την ευθύνη σχεδιασμού των μέτρων.

Πάντως, τρεις αστάθμητοι παράγοντες προκαλούν πονοκέφαλο στην ΕΛ.ΑΣ.:

-Το ενδεχόμενο οι δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο να επηρεάσουν την Αθήνα, «σπρώχνοντας» κοινωνικές ομάδες σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

-Δυναμικές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών ή ακόμα και μαθητών που αντιδρούν στο σχέδιο «Αθηνά» του υπουργείου Παιδείας.

-Τυχόν παρεμβάσεις μελών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής, με στόχο να διεκδικήσουν το μονοπώλιο της εθνικοφροσύνης και του πατριωτισμού.

Οπως και πέρυσι, σε μια ακτίνα αρκετών δεκάδων μέτρων από την εξέδρα των επισήμων θα δημιουργηθεί μια «νεκρή» ζώνη εντός της οποίας θα έχουν πρόσβαση μόνο άτομα με προσκλήσεις ή ειδικές διαπιστεύσεις.


Πηγή:skai.gr

Οι εργαζόμενοι όλων των τραπεζών ετοιμάζουν «ντου» στη Βουλή





 

Οργή, θυμός και αγανάκτηση επικρατεί στην Κύπρο μετά την υπαναχώρηση της κυπριακής κυβέρνησης απέναντι στις πιέσεις της Ε.Ε. για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων που θα σημάνει όμως και την απόλυση εργαζομένων σ’ αυτές.
Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο μέσω του διαδικτύου τόσο οι κύπριοι πολίτες, αλλά κυρίως οι εργαζόμενοι σε όλες τις κυπριακές τράπεζες ετοιμάζονται να βγουν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης.

Πηγή:parapolitika.gr

Μίκα Ιατρίδη προς ΝΟΔΕ: «Χαλαρώστε! Και ειδικά εσείς, μη μιλάτε για προδοσία!

 

 Αυτοί που πρόδωσαν τον ελληνικό λαό στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου, λέγοντάς τους ασύστολα ψέματα, τολμούν και μιλούν για προδοσία, κάνοντας μάλιστα, μαθήματα ηθικής!
Τελικά, αυτοί που φαντασιώνονται στα Δωδεκάνησα, είναι τα στελέχη της ΝΟΔΕ, οι οποίοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν την επί μακρόν ανυπαρξία τους, επιμένουν να βγάζουν ανακοινώσεις, όταν γίνονται εκδηλώσεις, όπως αυτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων την προηγούμενη εβδομάδα, ή όταν παίρνω ξεκάθαρη και σαφή θέση, για τα προβλήματα, που ταλαιπωρούν τους Δωδεκανήσιους!
Σε ό,τι αφορά στα ζητήματα της ηθικής, μας κρίνει ο δωδεκανησιακός λαός.
Σε ό,τι αφορά σε αυτά της προδοσίας, μας κρίνει η ιστορία.
Και η ιστορία της Νέας Δημοκρατίας, έχει ήδη στιγματιστεί, από προδοσία…


Πηγή:verena.gr

Με λουκέτο απειλούνται 43 αθηναϊκά θέατρα








 Με λουκέτο απειλούνται 34 θεατρικοί χώροι στην Αθήνα, καθώς σε ελέγχους που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους, διαπίστωσε προβλήματα σε αρκετούς από αυτούς και δρομολόγησε την προβλεπόμενη διαδικασία.
Τέσσερα θέατρα έχουν ήδη λάβει επιστολή-ειδοποίηση για σφράγιση των χώρων τους από τη Διεύθυνση Εμπορίου και Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων, καθώς φέρονται να λειτουργούν χωρίς άδεια. Μεταξύ αυτών είναι το θέατρο Θεμέλιο, ο χώρος Τέχνης Vault και η Knot Gallery, που φιλοξενούν και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται αντίστοιχη επιστολή και προς τις υπόλοιπες 30 προβληματικές θεατρικές σκηνές.

Από την πλευρά τους, οι θεατρικοί επιχειρηματίες υποστηρίζουν πως το καθεστώς λειτουργίας των θεάτρων προβλέπεται σε αναχρονιστικό νόμο της δεκαετίας του '30, έναν νόμο που ουδεμία σχέση έχει -όπως τονίζουν- με τα σημερινά δεδομένα. Όπως δηλώνουν αρκετοί από τους επιχειρηματίες, προσανατολίζονται στο να κλείσουν οι ίδιοι τις αίθουσές τους, ώστε να αποφύγουν το λουκέτο.

Το επικείμενο, πάντως, κλείσιμο των αιθουσών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας το είχε εξαγγείλει σε παρελθοντικό δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Αναγνωστόπουλος, επικεφαλής της Διεύθυνσης Εμπορίου και Ανάπτυξης. Τότε σημείωσε πως, από τους 83 θεατρικούς χώρους που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Αθηναίων και ελέγχθηκαν, 34 εντοπίστηκαν να λειτουργούν χωρίς άδεια και επρόκειτο να ξεκινήσει η διαδικασία σφράγισής τους.


Πηγή:zougla.gr

"Σφάζουν" τους Κύπριους καταθέτες

Η Κύπρος είπε ένα τεράστιο και υπερήφανο «ΌΧΙ» στην πρόταση του οριζόντιου κουρέματος των καταθέσεων για να καταλήξει στην σφαγή των καταθετών των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών, της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής.
Η απόφαση αυτή προκαλεί αν μη τι άλλο μεγάλα ερωτήματα για τις προτεραιότητες εκείνων που λαμβάνουν αποφάσεις στην Μεγαλόνησο. Η μετάθεση ευθυνών στους δήθεν διώκτες του... ελληνισμού είναι μία εξαιρετική ιδέα για να αποφύγουν στο μέλλον οποιαδήποτε κριτική για τις σημερινές τους αποφάσεις.

Η κεντρική ιδέα της πολιτικής τους είναι να περισώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους καταθέτες, εκτιμώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να διατηρήσουν ανέπαφη την βιομηχανία των τραπεζικών τους υπηρεσιών.

Αν έκαναν τον κόπο να βάλουν τον εαυτό τους στην θέση του Ρώσου καταθέτη, θα αντιλαμβανόντουσαν ότι ο τραπεζικός παράδεισος της Κύπρου έχει ήδη βουλιάξει, ύστερα από την απόφαση του Eurogroup και το πολυήμερο κλείσιμο των καταστημάτων των τραπεζών. Ό,τι και να γίνει από εδώ και πέρα, ακόμη κι αν επιστρέψουν στην αρχική (πολύ καλύτερη από την εξεταζόμενη σήμερα) πρόταση.

Το περίεργο, λοιπόν, είναι ότι επιλέγουν να σφαγιάσουν τις καταθέσεις των Κυπρίων για να περισώσουν τις καταθέσεις των Ρώσων ή τουλάχιστον των περισσοτέρων. Δηλαδή των πελατών των πολλών δικηγορικών και λογιστικών γραφείων της Κύπρου. Κι αυτό όταν γνωρίζουν ότι μόνο οι Κύπριοι θα μπορούσαν με τις οικονομίες τους να στηρίξουν και πάλι την Οικονομία του νησιού. Όπως συνέβη και μετά από την εθνική καταστροφή του 1974. Ένα πελώριο «γιατί» θα τους συντροφεύει από εδώ και πέρα. Γιατί αποφασίζουν το επιλεκτικό κούρεμα; Η απάντηση είναι ότι έτσι νομίζουν πως θα κρατήσουν τους Ρώσους στο νησί. Μία επόμενη ερώτηση είναι πόσοι Κύπριοι πολιτικοί έχουν σχέση με τον άλφα ή βήτα τρόπο με αυτή την βιομηχανία των Ρώσων «πελατών»...

Αρχικά η πρόταση της κυπριακής πλευράς ήταν αυτή του good bank – bad bank μόνο για την Λαϊκή Τράπεζα. Την πρόταση αυτή απέρριψε η τρόικα και αντιπρότεινε να συμβεί το ίδιο ακριβώς και με την Τράπεζα Κύπρου και εν συνεχεία να συγχωνευτούν τα δύο good bank. Διότι μόνο έτσι ήταν βιώσιμο το σχέδιο. Ή αλλιώς να επιστρέψουν στην αρχική πρόταση του οριζόντιου κουρέματος. Το οποίο οριζόντιο κούρεμα θα είχε μία επίπτωση της τάξης του 15% σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ. Κι όμως! Ο πολιτικός κόσμος της Κύπρου δεν το συζητά καν αυτό. Προτιμά να οδηγήσει στον Καιάδα τους καταθέτες της Λαϊκής και της Κύπρου. Ή έστω να προσπαθήσει να «σώσει» την Κύπρου με ένα κούρεμα της τάξης του 25% για τους μεγάλους καταθέτες.

ΣΗΜ: Οι καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ θα πάνε στην bad bank και θα περιμένουν την εκκαθάριση. Δηλαδή, μερικά χρόνια...

Τα συμπεράσματα δικά σας…



Πηγή:capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

MAΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ "ΛΗΣΤΕΙΑ" ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΣΑΛΑ ΜΕ "ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ" ΚΑΙ "ΠΑΡΑΝΥΦΑΚΙΑ". ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΝΤΩΝΗ...





salas-kyprou

ΟΛΟΙ ΣΤΟ DEAL ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ. ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΑ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΛΑΝ
To 10% του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα ήτοι 430 υποκαταστήματα και καταθέσεις άνω των 13 δισ. ευρώ, με υψηλή κερδοφορία "λεηλατούνται" από τους Έλληνες "αδελφούς" και η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας στην Ελλάδα.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις Κυπρίων βουλευτών στο κανάλι "Σίγμα" ότι "Η Ελλάδα προσπαθεί να βγαλει κέρδος απο την κατάσταση! Αντί για 2 δισ. ευρώ μας αρπάζουν τις τράπεζες κατ'έντολήν της Γερμανίας για 250 εκατ."
Θα εισπράξουν και "ζεστό" ένα δισεκατομμύριο ευρώ από τον ELA (πέρα από όσα έχει εισπράξει μέχρι στιγμής η Πειραιώς για να σταθεί όρθια και να μην πτωχεύσει η ίδια!) και έτσι οι κυπριακές τράπζες χάνουν την πιο ανθούσα τραπεζική αγορά τους!
Το πιο φοβερό είναι ότι ο ανεκδιήγητος πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης φέρεται να ... ευχαρίστησε τον Α.Σαμαρά που λειτούργησε ως "κουμπάρο" (και φανταζόμαστε και τα "παρανυφάκια" που θα πλουτίσουν από το deal) για να καταλήξει σε δύο ελληνικές ιδιωτικές τράπεζες το "φιλέτο" των τραπεζών στην Κύπρο.
Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη του ιδίου και του κυπριακού Ελληνισμού για την αμέριστη συμπαράσταση του πολιτικού κόσμου και του λαού της Ελλάδας στις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Λευκωσία και ενημέρωσε τον κυπριακό λαό για τη συνεχή και στενή συνεργασία που διέκρινε τις σχέσεις των δυο πλευρών από το Eurogroup της 15ης Μαρτίου, μέχρι την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.
Τις ίδιες ευχαριστίες θα μπορούσε να είχε απευθύνει και ο Ν.Σαμψών στον Δ.Ιωαννίδη το 1974, αλλά δεν πρόλαβε...
Βέβαια να πούμε ότι αυτό είναι θεωρητικό ακόμα, καθώς πρέπει να συναινέσουν και τα ίδια τα τραπεζικά ιδρύματα, αφού οι εν Ελλάδι κυπριακές τάπεζες είναι υποκαταστήματα των κυπριακών και όχι ανεξάρτητα τραπεζικά ιδρύματα.
Που σημαίνει ότι τυχόν κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών (κάτι που εμείς αποκλείουμε 100% για διάφορους λόγους) θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τις εδώ τράπεζες αντίθετα με ότι έλεγε ο ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρας. Η ουσία είναι ότι η Αθήνα λειυοργεί ως "μακρύ χέρι" του Βερολίνου....
Το ρεπορταζ από το
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σβήνουν τα φώτα για την «Ώρα της Γης»




Σβήνουν και φέτος στις 20.30 (τοπική ώρα) και για μια ώρα τα φώτα σε κτήρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες  στο πλαίσιο της «Ώρας της Γης» (Earth hour), που ξεκίνησε 2007 και έχει στόχο να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εναντίον της ανόδου της θερμοκρασίας.
Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να συμμετέχουν για μια ακόμη χρονιά στη μεγαλύτερη οικολογική διαδήλωση στον κόσμο.
 
Ετσι τα φώτα θα σβήσουν απόψε στο λιμάνι του Σίδνεϊ, στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, στην Ακρόπολη της Αθήνας, στα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, στην παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και σε νέες τοποθεσίες όπως στις πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, στη Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη στο αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.
«Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ' όλη τη χώρα και σ' όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ντέρμοτ Ο'Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία, όπου φέτος το σύνθημα είναι «να σβήσουμε τα φώτα για τα καλά» και να στραφούμε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον «εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», σημείωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ.
«Πέρυσι συμμετείχαν 7.000 τοποθεσίες σε 152 χώρες σ' όλο τον κόσμο, δηλαδή 30% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», τόνισε.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Καμμένος:Kούρεμα καταθέσεων θα γίνει σε όλες τις χώρες του Νότου




Καμμένος:Kούρεμα καταθέσεων θα γίνει σε όλες τις χώρες του Νότου



«Το κούρεμα των καταθέσεων θα γίνει σε όλες τις χώρες του Νότου», είπε στην εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Μαίρης Πολλάλη, στον Real fm, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης του κ. Καμμένου.
-Ο Βορράς επιτίθεται στο νότο. Δεν πάνε να  κουρέψουν τους Ρώσους ολιγάρχες στην Κύπρο, άλλα πάνε να διαλύσουν το τραπεζικό σύστημα στην Κύπρο -που καλώς οι κακώς φτιάχτηκε έτσι- και να δημιουργήσουν γερμανική επικυριαρχία.
-Το κούρεμα των καταθέσεων θα γίνει σε όλες τις χώρες του Νότου. Στην Ισπανία ήδη κουβεντιάζεται. Βέβαια δεν θα πειράξουν καθόλου το Λουξεμβούργο.
-Ο στόχος είναι τα πετρέλαια και ο φυσικό πλούτος Ελλάδας και Κύπρου.
-Σε όλες τις χώρες του Νότου θα συγκροτηθεί ένα κίνημα απέναντι στην επικυριαρχία του Βορρά.
-Οι χώρες του Νότου δεν συμπαραστάθηκαν στην Κύπρο. Η ελληνική κυβέρνηση είναι συντονισμένοι με τις χώρες του Βορρά. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης είναι υπάλληλοι της τρόικας. Πρέπει να αποφασίσουν αν θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση και να δουλεύουν τον κόσμο.
-Με όσα έγιναν στην Κύπρο, κέρδισαν οι κερδοσκόποι χρήματα μέσα σε λίγες ώρες.
-Για τη συνάντηση με Τσίπρα: Ο Ελληνισμός δέχεται επίθεση, απαιτείται να είμαστε ενωμένοι απέναντι σε αυτές τις επιθέσεις. Να βάλουμε στο πλάι τις διαφορές και να δείξουμε ότι υπάρχει ενιαίο δημοκρατικό μέτωπο που θα αντιμετωπίζει τον εξευτελισμό των πολιτών. 

Πηγή:enikos.gr

O κ. Λουρόπουλος συνιστά ψυχραιμία στα ΜΜΕ για την σύμβαση με την Intralot!



Έχουν κυκλοφορήσει πρόσφατα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σχόλια που αφορούν την διαπραγμάτευση της ΟΠΑΠ Α.Ε. με την ΙΝΤΡΑΛΟΤ Α.Ε. για την τελική διαμόρφωση σχεδίων συμβάσεων για την υλοποίηση του νέου κεντρικού πληροφοριακού συστήματος της ΟΠΑΠ και την παροχή των απαραίτητων συναφών υπηρεσιών. Για την καλύτερη κατανόηση του θέματος η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε., σημειώνει τα ακόλουθα:
Το ανωτέρω έργο και υπηρεσίες αποτέλεσαν αντικείμενο διαγωνισμού από το 2010, βάσει του οποίου έγινε η επιλογή της ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Η σύμβαση βάσει της οποίας η ΟΠΑΠ Α.Ε. καλύπτει τις σχετικές της ανάγκες σήμερα λήγει την 30η Ιουλίου 2013 και δεν προβλέπεται δικαίωμα περαιτέρω παράτασής της (δεδομένου ότι τα σχετικά δικαιώματα έχουν ασκηθεί πλήρως).
Εν όψει της μεταβολής ελέγχου λόγω της πώλησης του μεριδίου του Ελληνικού Δημοσίου, η διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. (που είναι ιδιωτική επιχείρηση, εισηγμένη στο ΧΑ και με ευρεία μετοχική βάση με σημαντική συμμετοχή διεθνών κεφαλαίων) πέτυχε την μεταβολή των συμβατικών όρων των συμβάσεων του διαγωνισμού προς όφελος των μετόχων.
Υπογραμμίζεται ότι η διοίκηση έχει θέσει το θέμα της δέσμευσης ή μη της εταιρίας στις νέες συμβάσεις στην έγκριση των μετόχων, καθώς αποτελεί θέμα ουσιώδους σημασίας για την εταιρία. Μεταξύ των θεμάτων που θα πρέπει να σταθμιστούν θα πρέπει να είναι και η διάρκεια των σχετικών δεσμεύσεων (στην μείωση των οποίων κατέληξε η πρόσφατη διαπραγμάτευση) αλλά και η διασφάλιση της αδιάλειπτης παραγωγικής λειτουργίας της εταιρίας.
Η διοίκηση επιδιώκει την διαρκή, πλήρη και ασφαλή πληροφόρηση των μετόχων και του επενδυτικού κοινού και θα συνεχίσει να το κάνει. Συνιστά εξάλλου την ψύχραιμη και προσεκτική αξιολόγηση των διαφόρων σχολίων που κυκλοφορούν, καθώς δεν αποτυπώνουν πάντοτε ορθή ή επαρκή ενημέρωση ή ακριβή γνώση των σχετικών θεμάτων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε.

Πηγή:kourdistoportocali.com


Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ‏



Ο ΣΚΥΜΜΕΝΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ, Ο ΝΤΕΠΑΡΝΤΙΕ, Η MΕΡΚΕΛ, ΜΑΖΙ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΓΥΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Οι εξελίξεις στην Κύπρο, οι διεργασίες στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση και η παρέμβαση της Ρωσίας από 
την Κύπρο μέχρι και τον … Ντεπαρντιέ γίνονται έργο τέχνης από τον Andrei Budayev.

Ο Andrei Budayev συνηθίζει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνοτροπία για να σχολιάζει τα πρόσωπα της επικαιρότητας. Αυτή τη φορά η νέα του παρέμβαση κάνει πραγματικά τον γύρο του κόσμου. Ο Πούτιν πάντως πρωταγωνιστεί συνήθως στα έργα του.


Πηγή:triklopodia.gr

Αποχαιρετά η Μπιρμπίλη τον ΟΟΣΑ



Βαλίτσες για την Ελλάδα έπειτα από δεκαοκτώ μήνες στο Παρίσι ετοιμάζει η πρώην υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη η οποία αποτελεί πλέον παρελθόν από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αντικατάσταση της πρώην στενής συνεργάτιδας του Γιώργου Παπανδρέου από τη θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ.
Ήδη έχει ετοιμαστεί προεδρικό διάταγμα και η απαλλαγή της κ. Μπιρμπίλη από τα καθήκοντά της είναι πλέον θέμα ημερών.
Υπενθυμίζεται ότι η θέση της μόνιμης αντιπροσώπου στον ΟΟΣΑ εξασφάλιζε στην πρώην υπουργό πενταετή θητεία με μηνιαίο μισθό 7.500 ευρώ.
Επιπλέον η κα Μπιρμπίλη είχε στη διάθεσή της ένα πολυτελές διαμέρισμα 300 τ.μ.
Πηγή:axiaplus.gr

Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης


Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί σήμερα Σάββατο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης με τους πολιτικούς αρχηγούς, εφόσον ψηφιστούν από την βουλή τα εννέα νομοσχέδια για τις μεταρρυθμίσεις και την εξυγίανση του τραπεζικού τομέα, όπως μεταδίδουν τα κυπριακά ΜΜΕ.
Πηγή:enikos.gr

Πέρασαν και τα τρία νομοσχέδια από την κυπριακή Βουλή

20130323-002222.jpg


Ναι στο ταμείο αλληλεγγύης, στα έκτακτα μέτρα περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων και στην εξυγίανση τoυ τραπεζικού συστήματος ψήφισαν οι Κύπριοι βουλευτές
Και τα τρία νομοσχέδια ψήφισε η κυπριακή Βουλή, η ολομέλεια της οποίας συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής.
Τα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν αφορούν την ίδρυση του ταμείου αλληλεγγύης, τα έκτακτα μέτρα περιορισμού στις κινήσεις κεφαλαίων και την εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος.
Τα δύο πρώτα νομοσχέδια ψηφίστηκαν ομόφωνα ενώ στο τρίτο, αυτό για την αναδιάρθρωση των τραπεζών, που αφορά ιδιαίτερα τη Λαϊκή Τράπεζα, υπήρξαν αποχές. Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο γπέρασε με 26 υπέρ, 2 κατά και 25 αποχές.
Κατά την τοποθέτηση του επικεφαλής του ΑΚΕΛ, ο κ. Αντρος Κυπριανού έκανε οξεία επίθεση στην κυβέρνηση και την Ευρωζώνη. «Το νομοσχέδιο είναι απαρχή δεινών για τη χώρα και το λάο μας», ανέφερε. Τόνισε ακόμα ότι λόγω της κρισιμότητας των στιγμών δεν θα αποδυναμώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρά τις έντονες διαφωνίες το ΑΚΕΛ θα απέχει της ψηφοφορίας.
«Δεν υπάρχει αλληλεγγύη από τους Ευρωπαίους επί των κρίσιμων θεμάτων», προσέθεσε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας επίσης ότι «θα αποφασίσουμε το πρωί αν θα συνοδεύσουμε τον Πρόεδρο στις Βρυξέλλες».
Την πρόθεσή του να απέχει από την ψηφοφορία εκδήλωσε ο επικεφαλής των Πράσινων (2,2%, 1 έδρα) κ. Περδίκης και ζήτησε παραίτηση του Γενικού Διευθυντή της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο εκπρόσωπος της ΕΔΕΚ κ. Ν. Νικολαΐδης δήλωσε ότι η ΕΔΕΚ θα ψηφίσει 8 από τα 9 νοιμοσχέδια και θα απέχει από αυτό που αφορά τις τράπεζες.
Εναντίον του νομοσχεδίου για εξυγίανση των τραπεζικών ιδρυμάτων τοποθετήθηκε ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.
Ο κ. Συλλούρης από το ΕΥΡΩΚΟ έκανε επίθεση στους εταίρους της ΕΕ και ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την ψηφοφορία διαμαρτυρόμενος για τη διαδικασία.
Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ κ. Ν. Καρογιάν είπε ότι δεν είναι ώρα για να γίνεται κριτική.
O αντιπρόεδρος του κυβερνητικού ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε ότι οι καταθέτες άνω των 100.000 ευρώ στη Λαϊκή Τράπεζα θα περιμένουν πολλά χρόνια για να δουν αν θα αποζημιωθούν και σε ποιο ποσοστό, ωστόσο εγγυήθηκε τις καταθέσεις για τους υπόλοιπους. Συμπλήρωσε ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλλά αν δεν ψηφιζόταν θα την έχαναν χιλιάδες και χαρακτήρισε στάση ευθύνης την απόφαση του ΑΚΕΛ να απέχει.
Το Σάββατο θα διεξαχθεί η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» στις καταθέσεις, που αναμένεται να ανέρχεται σε ποσοστό 20%-25% και θα αφορά μόνο στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου. Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, πώς θα δεχτεί το νέο σχέδιο η Τρόικα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τελική λύση για το κούρεμα στις κυπριακές τράπεζες διαμορφώνεται ως εξής: Γενναίο κούρεμα έως και 25% στις καταθέσεις της Τράπεζας Κύπρου, ενώ το κούρεμα πιθανόν να μην το αποφύγουν και οι μικρότερες τράπεζες, αλλά με πολύ μικρότερο ποσοστό, το οποίο θα είναι κλιμακωτό ανάλογα με την τράπεζα. Η Λαϊκή Τράπεζα, χωρίζεται σε «καλή» και «κακή» τράπεζα. Θα αποζημιωθούν όλοι οι καταθέτες, έως 100.000 ευρώ.

Πηγή:olympia.gr

Από τη σημερινή διαδήλωση των μαθητών της Χαλκιδικής...




Από τη σημερινή διαδήλωση των μαθητών της Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, ενάντια στην βια και την τρομοκρατία της αστυνομίας στην Ιερισσό.
Από Ρεσπέτζα.

Πάνω από χίλιοι (1000) μαθητές διαδήλωσαν σήμερα, 22/3/13, στον Πολύγυρο.
Διαδήλωσαν κατά της βίας που βίωσαν οι συμμαθητές τους στην Ιερισσό με τα γεγονότα της Τσικνοπέμπτης.











"Τη χούντα δεν τη ζήσαμε, ελευθερία δε γνωρίσαμε!"




--

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Πανικός από την προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ


Απόλυτα κατανοητές οι αντιδράσεις των δύο βασικών πυλώνων του φθαρμένου και διεφθαρμένου συστήματος, των Πράσινων και των Βένετων, μετά τη συνάντησηΤσίπρα – Καμμένου και τη διαφαινόμενη προσέγγιση τουΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε μια σειρά σοβαρών, κρίσιμων ζητημάτων, με αφετηρία την αντιμετώπιση των αιτίων και παρενεργειών της σοβαρότατης κρίσης στην Κύπρο.
Απόλυτα κατανοητές, διότι τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι αν δύο κόμματα με διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές αφετηρίες αποφασίσουν να έχουν μια στοιχειωδώς κοινή διαδρομή για την αντιμετώπιση μειζόνων ζητημάτων παραμερίζοντας τις άλλες (υπαρκτές) διαφορές τους, αυτό αποτελεί κίνδυνο για τις σταθερές του σάπιου συστήματος.
Σύμφωνα με μια βασική αρχή της διαλεκτικής, είναι όχι απλά θεμιτό αλλά είναι αναγκαίο η συνεργασία κομμάτων με ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον «κύριο εχθρό» ή τον «βασικό αντίπαλο».
Και αυτή την περίοδο ο «κύριος εχθρός» για το λαό είναι η υποταγή στα μνημόνια, το ξεπούλημα της πατρίδας, η μη ελεγχόμενη φτώχια, η ανεργία που έχει ξεπεράσει κάθε αρνητικό προηγούμενο, η παράδοση των κυβερνώντων στην επίθεση που δέχεται ο Ελληνισμός.
Τι πιο φυσικό επομένως απ’ το να συνεργαστούν ενάντια σε αυτό τον «κύριο εχθρό» ένα κόμμα αριστερό, ριζοσπαστικό με ένα άλλο κόμμα της πατριωτικής δεξιάς;
Η αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, των μεγάλων δηλαδή υπεύθυνων της κρίσης και της παράδοσης;
Αντιλαμβάνονται πάρα πολύ καλά, ότι αν αρχίσει να οικοδομείται ένα μέτωπο πρώτα στη βάση, στο λαό και στη συνέχεια σε πολιτικό επίπεδο, κινδυνεύει άμεσα με κατάρρευση το διαπλεκόμενο, διεφθαρμένο σύστημα που υπηρετούν και έχουν διαταχθεί να διαιωνίσουν και μέσω της συνεργασίας τους σήμερα. «Τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»…
Πριν λίγες μέρες ένας πολύ καλός φίλος έλεγε σε τηλεοπτική εκπομπή σχολιάζοντας την πρωτοφανή συσπείρωση των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στο ξεπούλημα της γης τους στη διαπλοκή, ότι αυτό που τρέμει το σύστημα είναι πως βρέθηκαν μαζί «ο ιερέας με τον κομμουνιστή».
Και είχε απόλυτα δίκιο.
Ε, το σύστημα τρέμει επίσης και τη σύμπραξη ενός κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς με ένα άλλο, της πατριωτικής δεξιάς.
Όσο για την αντίδραση του ΚΚΕ;
Ε, για άλλη μια φορά κοιτά το δάχτυλο…
Ο κουμπάρος




ΤΡΕΙΣ ΚΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΕΡΑ!

«ΝΕΑ ΜΕΡΑ» με αμηχανία

Η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν η αναμενόμενη, προκαλώντας αμηχανία στα στελέχη που προωθούν το εγχείρημα.
Μάλιστα, η απουσία κοινωνικού ρεύματος πίσω από το νέο κόμμα ήταν τόσο ηχηρή που -σύμφωνα με πληροφορίες- μετά το πέρας της εκδήλωσης δεν έλειψαν και οι «δεύτερες σκέψεις» για τη σκοπιμότητα ή όχι του όλου εγχειρήματος.
Χθες το πρωί προσήλθαν στον Άρειο Πάγο ο γενικός διευθυντής του νέου κόμματος, υποπτέραρχος ε.α. Νικόλαος Θεοχάρης και οι δικηγόροι Γεώργιος Νούλας και Νικόλαος Πρωτέκδικος και κατέθεσαν τη δήλωση ίδρυσης του νεοσύστατου κόμματος ΝΕΑ ΜΕ.Ρ.Α. που προήλθε από το φόρουμ «Ελλήνων Πρωτοβουλία».
Επικεφαλής του κόμματος θα είναι ο κ. Χρήστος Ζώης, στην κίνηση μετέχουν, επίσης, οι πρώην βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ι. ΚουράκοςΜιχ. Γιαννάκης και Δ. Σταμάτης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Σταυρογιάννης, ενώ την προσπάθεια υποστηρίζει και ο κ. Ι. Μανώλης.
Το κόμμα προέκυψε μετά τη φυγή στελεχών από τους Ανεξάρτητους Ελληνες, τον περασμένο Δεκέμβριο, η οποία είχε προκαλέσει εντύπωση ως προς το συντονισμό, αλλά και την αιτιολόγησή της.
Οπως είχε αποκαλύψει το newsbomb.gr, ο αρχικός σχεδιασμός αφορούσε στη δημιουργία ενός κόμματος με τη συμμετοχή και του -επίσης αποχωρήσαντος- κ. Κ. Μαρκόπουλου, αλλά στην πορεία επήλθε ρήξη μεταξύ του και του κ. Ζώη σχετικά με τις "καρέκλες" στο ηγετικό σχήμα του νέου κόμματος. Κατόπιν τούτου, όλα δείχνουν ότι ο κ. Μαρκόπουλος οδεύει πίσω στη Ν.Δ., προσπαθώντας να αντιπαρέλθει τον ηχηρό τρόπο με τον οποίο αποχώρησε από το κόμμα του κ. Σαμαρά.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/290561/nea-mera-me-amihania#ixzz2OIyyC12D