Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Θυμίζει αποφάσεις δικαστηρίων σε τροχαία,όπου σπάνια θα δείτε υπευθυνότητα 100% μόνον στον έναν εκ των διαδίκων.

ΤΟΥΡΚΟΙ
Γράφει ο Κώστας Παντελάκης

Μην ξεχνατε ότι το σχέδιο Αννάν δεν ήταν σχέδιο Αννάν,αλλά σχέδιο του Ο.Η.Ε. και ο Μπαν Κι Μουν είναι και αυτός Γ.Γ. του Ο.Η.Ε.ο οποίος θέλει να τα έχει καλά με όλους.
Οικόπεδα σε διεθνή ύδατα προκηρύσσονται σε Ελλάδα και Κύπρο, γιατί κάτι τέτοιο ευνοεί τις πολυεθνικές εταιρείες φορολογικά αλλά και διευκολύνει μια μελλοντική συνεκμετάλλευση με τρίτους. 
Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια συνολική οριοθέτηση των ΑΟΖ και των υφαλοκρηπίδων Ελλάδας και Κύπρου και να αποσταλούν οι συνταγμένες στον ΟΗΕ, όπως επιβάλλεται απο το νόμο της θάλασσας. 
Η Τουρκια ανεκαθεν ειχε αυτη την πολιτικη.
Αλλες φορες της βγηκε και αλλες οχι. 
Τα συμφεροντα της σημερα δεν ειναι ιδια ουτε με τα του Ισραηλ , ουτε με τα της Αιγυπτου , ουτε με τα της Ρωσιας.
Το προβλημα ειναι οτι και εκει το παρτυ τελειωνει. 
Και οταν η κριση ερχεται τοτε χρειαζεται ο κοσμος κατι για να ξεχασει τα προβληματα του. 
Και αυτο το κατι ειναι η δημιουργια κρισης στο Αιγαιο. 
Υπαρχει βεβαια και η αλλη αποψη, οτι αν δημιουργηθει Κουρδικο κρατος με την βοηθεια των ΗΠΑ τοτε η Τουρκια χανει καθε προσβαση προς τα Πετρελαια οποτε πρεπει να βγει στο Αιγαιο.
Αν η Τουρκία αύριο-μεθαύριο γίνει μέλος της ΕΕ, γίνεται Ευρώπη. 
Εφ᾽όσον τα Ελληνικά κοιτάσματα είναι πια Ευρωπαϊκά κι έχουν αποσυνδεθεί από τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας επ᾽αυτών, η Ελλάδα δεν θα έχει παραπάνω λόγο πάνω τους από ό,τι θα έχει η Τουρκία ή οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος. 
Με τις ευλογίες -για να μην πω απαιτήσεις- της ΕΕ, τα δυο παιδιά της θα οδηγηθούν σε υποχρεωτική φιλική συνεκμετάλλευση/συνεργασία, κλπ.
Μπαρμπαρός,για τον κοκκινογένη Χαϊρεντίν Μπαρμπαρόσα πρόκειται, τον ελληνικής καταγωγής πειρατή.

Συν κυβερνήσει και φύσην κίνει...


Είναι φανερό πως μία κυβέρνηση, έστω κι  αν πρόκειται για την συγκυβέρνηση Ψευταρά, δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνη της!

Κι αφού τέλος πάντων ο ''εξ ανατολών κίνδυνος'', ή έστω ο εκ του βορρά, ή ο δυτικός, ή κάποιος άλλος πραγματικός ή ανύπαρκτος κίνδυνος δεν προθυμοποιείται να βοηθήσει, είπε η μάνα φύση να βάλει ένα χεράκι, να καταστραφούμε μιάν ώρα αρχύτερα, να πάμε στο διάολο να ησυχάσουμε!

Αυτή είναι η μία ανάγνωση των χθεσινών φυσικών φαινομένων.

Η άλλη είναι πως ούτε η φύση πιά, έχοντας αναλάβει τον ρόλο του Θεού, ο οποίος έχει τελευταία ''αποστρέψει τα όμματα'' από έναν τέτοιο @αλάκα λαό, δεν αντέχει την άκρατη και αναιδέστατη κοροϊδία.

Νέα πρωτιά για τους Έλληνες

Νέα δημοσκόπηση της Public Issue δίνει προβάδισμα 8,5 ποσοστιαίων μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί και να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές γιατί δεν έχει πια τη λαϊκή νομιμοποίηση.

Εγώ πιστεύω πως πρέπει να αφήσουμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου να ολοκληρώσει το έργο της και οι εκλογές να γίνουν το 2016.

Είμαστε σχεδόν στη μέση της τετραετίας και δεν φαίνονται ακόμα τα αποτελέσματα της καλής δουλειάς που έχει κάνει...
η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ηδη, μετρούν αντιστρόφως!


Μετά την άτακτη υποχώρηση, κατά την οποία υποχρεώθηκε να ξεχάσει την έξοδο από το Μνημόνιο, η κυβέρνηση επιδίδεται σε παιχνίδια καθυστερήσεων, καθώς αδυνατεί να δώσει λύσεις έστω και στα στοιχειώδη. Σπεύδει να καταθέσει την πολυαναμενόμενη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και μοιράζει νέες υποσχέσεις για επίλυση του θέματος των «κόκκινων» δανείων.

Ταυτόχρονα, στρώνει το έδαφος για νέες υποχωρήσεις απέναντι στους
δανειστές σε καυτά μέτωπα, όπως το Ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το μισθολόγιο και οι απολύσεις στο Δημόσιο.

Οι ενδοκυβερνητικές τριβές των τελευταίων 24ώρων αποτελούν άλλο ένα σημάδι φθοράς, ενώ η τρόικα στέλνει νέα αυστηρά μηνύματα επιβεβαιώνοντας ότι η δεύτερη φάση της αξιολόγησης δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Οι εκπρόσωποι των δανειστών διεμήνυσαν στην κυβέρνηση ότι δεν πρέπει να τρέφει ελπίδες για μετάθεση του ζητήματος του Ασφαλιστικού κατά ένα χρόνο και την κάλεσαν να επιδείξει πρόοδο στα εργασιακά. Ζητούν να αρθεί το καθεστώς προστασίας για ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις σε ό,τι αφορά το νέο μισθολόγιο και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

Η κυβερνητική αναδίπλωση στο θέμα της εξόδου από το Μνημόνιο και του τέλους της τρόικας εντός της τρέχουσας χρονιάς επιβεβαιώθηκε από τον αντιπρόεδρο Ευ. Βενιζέλο. Επικαλούμενος την αντίδραση των αγορών τις προηγούμενες ημέρες σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πάντα εύθραυστη και ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί να υπάρχει «σχέδιο Β». Ποτέ δεν υπήρχε, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, που θεωρεί ότι όποιος σκέπτεται με τέτοιους όρους «παίζει με τη φωτιά». Απέφυγε, όμως, οποιαδήποτε αναφορά στις κυβερνητικές ρητορείες των προηγούμενων ημερών περί απεμπλοκής από ΔΝΤ και Μνημόνιο, που προκάλεσαν το σκηνικό κατάρρευσης σε ομόλογα και Χρηματιστήριο.

Υπό κράτος πανικού, οι κυβερνητικοί εταίροι επαναλανσάρουν τη «σιγουριά» που προσφέρει η συμμετοχή της χώρας στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και θέτουν στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα έως τα μέσα Δεκεμβρίου. Βρίσκονται στριμωγμένοι στη γωνία, εμμένουν στη συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής, αδυνατούν να παρουσιάσουν ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα και απλώς περιορίζονται να νομοθετούν προαπαιτούμενα των δανειστών. Η αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή διακυβέρνησης έχει ξεκινήσει, όσο κι αν προσπαθούν να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο.

Πηγή: enet.gr

Α.Γεωργιάδης: «Υπερβολικές οι μειώσεις στους μισθούς των βουλευτών»

gewrgiadis-aporia_49
Μιλώντας στη Βουλή για το θέμα των περικοπών που έχουν υποστεί στις αποζημιώσεις τους οι βουλευτές, o Άδωνις …
Γεωργιάδης ανέφερε ότι καλώς έγινε και «έτσι έπρεπε να γίνει», αλλά χαρακτήρισε «υπερβολή» την προς τα κάτω βουλευτική μισθολογική πορεία.

Υποστήριξε μάλιστα ότι οι 300 έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις από οποιονδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου!

Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφερόμενος στις περικοπές που έχουν υποστεί οι βουλευτές είπε στους συναδέρφους του: «Ξέρω πόσα λεφτά έχουμε κόψει από τον εαυτό μας. Πάνω από το 50% με το φόρο. Πλησιάζει το 60%. Όπως ήταν υπερβολή προς τα πάνω αυτό που γινόταν προ της κρίσεως, έχει φτάσει η υπερβολή προς τα κάτω, κύριε Πρόεδρε, τώρα».

Μάλιστα κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής –τώρα που η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα όπως είπε- «να βγούμε μόνοι μας και να υπερασπιστούμε στην κοινωνία το θεσμό του Κοινοβουλίου, ο οποίος εν μέσω κρίσεως έκανε στον εαυτό του ποσοστιαία τη μεγαλύτερη μείωση αποζημίωσης, τη μεγαλύτερη μείωση αποδοχών από οποιοδήποτε άλλο κλάδο του δημοσίου.

Η Βουλή υπερέχει στο διπλάσιο από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στη μείωση. Εμείς κάναμε στους εαυτούς μας τη μεγαλύτερη μείωση από οποιαδήποτε μείωση ψηφίσαμε για τους πολίτες. Και καλά κάναμε, γιατί έτσι έπρεπε» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στη βουλευτική σύνταξη η οποία όπως είπε «είναι 70% κάτω» ενώ αναφέρθηκε και στην παραίτηση των βουλευτών από τα αναδρομικά και παρατήρησε «ο καθένας μας παραιτήθηκε από περισσότερα από 150.000 ευρώ αναδρομικά. Αναδρομικά που άλλοι κλάδοι της ελληνικής κοινωνίας διεκδίκησαν δικαστικώς και τα πήραν ή τα παίρνουν».

defencenet.gr

Ζήτω η κρίση! Λεφτά .. υπάρχουν - Το πρόβλημα βρίσκεται στην κατανομή

Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης - "Επίκαιρα"

Aκόμη κι αν δεν υπήρχε, έπρεπε να εφευρεθεί! Η οικονομική κρίση που ξέσπασε το 2008, πλήττοντας άλλες χώρες λιγότερο (ΗΠΑ) κι άλλες περισσότερο (ευρωπαϊκές), αποδείχτηκε η πιο αποτελεσματική μηχανή αύξησης των εισοδηματικών ανισοτήτων, κάνοντας τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.

Τα στοιχεία που έδωσε και φέτος στη δημοσιότητα η τράπεζα Credit Suisse είναι εντυπωσιακά. Ο παγκόσμιος πλούτος μέσα σε μόλις...
έναν χρόνο, από τα μέσα του 2013 ως τα μέσα του 2014, αυξήθηκε κατά 8,3%, όταν η αύξηση του ΑΕΠ το 2013 ήταν 3% και για φέτος προβλέπεται να αυξηθεί κατά 3,7%, σύμφωνα με το ΔΝΤ. Επομένως, επ' ουδενί η αύξηση του παραγόμενου προϊόντος δικαιολογεί την αύξηση του παγκόσμιου πλούτου σε ετήσια βάση κατά 21 τρις δολάρια, με αποτέλεσμα να φτάσει στα 263 τρις δολάρια - υπερδιπλάσιος από τον πλούτο που είχε καταγραφεί το 2000 και ανερχόταν στα 117 τρις. Εντύπωση προκαλεί επίσης το ότι η αύξηση του πλούτου το έτος 2013, κατά 21,9 τρις δολάρια, ξεπερνά τις απώλειες που καταγράφηκαν στη διάρκεια της κρίσης κι ανέρχονται σε 21,5 τρις! Παρελθόν αποτελεί, λοιπόν, η κρίση - τουλάχιστον για τους πλούσιους.

Εξετάζοντας τη συμμετοχή κάθε γεωγραφικής ηπείρου στην αύξηση, τα πρωτεία κρατούν οι ΗΠΑ, όπου ο πλούτος σε ετήσια βάση αυξήθηκε κατά 11,4% (αντιπροσωπεύοντας μερίδιο τηςτάξηςτου 34,7% ή 91 τρις δολάρια στον παγκόσμιο πλούτο), ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Ευρώπη, όπου ο πλούτος αυξήθηκε κατά 10,6%, φτάνοντας τα 85,2 τρις δολάρια (32,4% του συνόλου). Η αύξηση που καταγράφεται στη συγκέντρωση πλούτου σε ΗΠΑ και Ευρώπη δικαιολογείται καθώς στα υπό εξέταση μεγέθη, μαζί με τις τιμές των ακινήτων, συμπεριλαμβάνονται οι τιμές των μετοχών, που έχουν εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας πρωτοφανή φούσκα.

Έτσι όμως έχουμε και το προφίλ των κερδισμένων: είναι η ολιγαρχία του χρήματος, που μπορεί τα όριά της με την κλασική ολιγαρχία της μεταποίησης και του εμπορίου να είναι όλο και πιο «πορώδη» με το πέρασμα του χρόνου, τα οφέλη, ωστόσο, που δρέπει από τη σύγχρονη οικονομία είναι σημαντικά μεγαλύτερα όχι μόνο χρόνο με τον χρόνο, αλλά και έναντι των άλλων τομέων οικονομικής δραστηριότητας.


56.000 δολάρια σε κάθε ενήλικα ετησίως!

Αν επιμερίζαμε τον παγκόσμιο πλούτο στον πληθυσμός της γης, θα έβγαινε ότι στον κάθε ενήλικα αναλογούν 56.000 δολάρια ετησίως.
Ένα ποσό αρκετό για να εξαλειφθούν οριστικά η στέρηση και η πείνα. Ένα ποσό που βεβαιώνει επίσης ότι το πρόβλημα της ανθρωπότητας σήμερα δεν είναι η ανεπάρκεια τροφίμων• ούτε καν οι αναιμικοί ρυθμοί αύξησης του ΑΕΠ. «Λεφτά υπάρχουν», δείχνει πεντακάθαρα η έκθεση της Credit Suisse! Το πρόβλημα βρίσκεται στον τρόπο που κατανέμονται...

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται οι ανισότητες, με τους μελετητές του ελβετικού κολοσσού να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση που πυροδότησε το βιβλίο του Τομά Πικετί Capital in the Twenty-First Century (Harvard University Press), το οποίο θέτει στο επίκεντρο της ανάλυσής του την έξαρση των παγκόσμιων ανισοτήτων.

«Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», λένε με τον τρόπο τους οι ερευνητές της ελβετικής τράπεζας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες ο λόγος του πλούτου προς το εισόδημα από το 2010 ως το 2014 ακολουθεί
σταθερά αυξητική πορεία, φτάνοντας το 6,5, όταν για έναν ολόκληρο αιώνα, από το 1900 ως το 2000, κινούνταν μεταξύ 4 και 5, με μοναδική εξαίρεση την κρίση του 1930. Στη μεταπολεμική περίοδο πρώτη φορά «σπάει» αυτό το όριο, αγγίζοντας το 6, κατά τη διάρκεια της κρίσης των ιντερνετικών μετοχών το 1999, όταν όλοι κέρδιζαν, αλλά, απ'ό,τι φαίνεται, μερικοί κέρδιζαν... κάτι παραπάνω.

Με βάση τα μερίδια που έχει στον πλούτο κάθε πληθυσμιακή ομάδα φαίνεται πως το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από το 1 % του παγκόσμιου πλούτου.
Στο άλλο άκρο, το πλουσιότερο 10% έχει υπό την κατοχή του το 87% του παγκόσμιου πλούτου, ενώ το πλουσιότερο 1 % ελέγχει το 48,2%, δηλαδή σχεδόν τον μισό πλούτο!
Το 0,7% ελέγχει το 44% του παγκόσμιου πλούτου!

Δέος προκαλεί η ανισοκατανομή του πλούτου όπως αποτυπώνεται στη γνωστή πυραμίδα που χρησιμοποιείται για να απεικονίσει την κατανομή του πλούτου. Στη βάση της βρίσκεται το 69,8% του παγκόσμιου πληθυσμού (3,28 δισεκατομμύρια ενήλικες), που κερδίζει λιγότερο από 10.000 δολάρια και ελέγχει το 2,9% του παγκόσμιου πλούτου (7,6 τρις δολάρια).
Στον επάνω «όροφο», εν είδει μεσαίας τάξης, «κατοικεί» το 21,5% του παγκόσμιου πληθυσμού (1,01 δισεκατομμύρια άνθρωποι), που κερδίζει μεταξύ 10.000 και 100.000 δολαρίων και ελέγχει το 11,8% του πλούτου (31,1 τρις).

Στον πιο πάνω «όροφο» βρίσκεται το 7,9% του πληθυσμού (373 εκατομμύρια άνθρωποι), που κερδίζει μεταξύ 100.000 και 1 εκατ. δολαρίων και ελέγχει το 41,3% του πλούτου (108,6 τρις).

Η «ανάβαση» σταματά στην επόμενη εισοδηματική κατηγορία, που είναι η κορυφή της πυραμίδας. Εκεί «κατοικούν» οι υπερπλούσιοι, το 0,7% του πληθυσμού (35 εκατομμύρια άτομα) με εισόδημα άνω του 1 εκατ. ευρώ, οι οποίοι ελέγχουν το 44% του παγκόσμιου πλούτου (115,9 τρις δολάρια) και
είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι των σαρωτικών αλλαγών στη διεθνή οικονομία τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συμβατικά αποδίδονται με τον όρο «παγκοσμιοποίηση». Ωστόσο, είναι και οι υπαίτιοι της εξαθλίωσης εκατομμυρίων ανθρώπων. 

Ας μην ξεχνούμε ότι επί δεκαετίες νεοφιλελεύθεροι επιστήμονες και σχολιαστές υπό το σλόγκαν «μην ενοχοποιείτε τον πλούτο» ζητούσαν τη μείωση έως και την κατάργηση της προοδευτικής φορολογίας, με το επιχείρημα ότι έτσι ο πλούτος μπορεί να επενδυθεί και να δημιουργήσει γενικευμένη ευημερία.

Ο πλούτος έπαψε να φορολογείται κι αυτό που τον διαδέχτηκε δεν είναι μόνο τα άδεια κρατικά ταμεία που οδήγησαν στη διαρκή δημοσιονομική κρίση από τη δεκαετία του 70 και μετά. Οδήγησε επίσης στην εξαθλίωση, τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και την οικονομική αστάθεια, με τις καταρρεύσεις να προκαλούν αλυσιδωτές κρίσεις...
Πολύ πιο προκλητική είναι η αύξηση των ανισοτήτων που παρατηρείται στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας που επλήγησαν από την κρίση, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα. Παρότι το επίσημο αφήγημα θέλει όλα τα κοινωνικά στρώματα να υπέστησαν λίγο πολύ ανάλογες μειώσεις στα εισοδήματά τους, οι υφιστάμενες μετρήσεις -και, μάλιστα, από μια πηγή που μόνο για μεροληψία δεν μπορεί να κατηγορηθεί- δείχνουν ότι η οικονομική ελίτ, το «άνω» 10% του πληθυσμού, αύξησε τον πλούτο που κατέχει.

Επομένως η εκρηκτική ανεργία, η μείωση των μισθών και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων δεν είχαν μόνο χαμένους. Τα χρήματα που στερήθηκαν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες, που δεν μπορούν
να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και δεν έχουν να φάνε, γέμισαν τους λογαριασμούς, εντός κι εκτός Ελλάδας, μιας ισχνής μειοψηφίας που φέτος περνάει πολύ καλύτερα ακόμη κι από το 2000, τη λεγάμενη «εποχή των παχιών αγελάδων». Γι' αυτούς «λεφτά υπάρχουν» και, μάλιστα, περισσότερα απ' ό,τι στο παρελθόν, χάρη στους νόμους που ψηφίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με την καθοδήγηση της τρόικας, κι έχουν κάθε λόγο να αναφωνούν «ζήτω η κρίση»!... 


Λαζόπουλος για Θεοδωράκη: Δεν θέλω να τον προσβάλω, αλλά μου μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη


Πυρά εξαπολύει ο Λάκης Λαζόπουλος κατά του Σταύρου Θεοδωράκη και το «Ποτάμι» του, σε μια συνέντευξη χείμαρρο,στο Πρώτο Θέμα, που δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το Κάρολο Παπούλια ως «Μαρία Αντουανέτα, που κάποια στιγμή ενημερώνεται για κάτι και λέει δώστε παντεσπάνι στο λαό και κάντε και κάτι αν μπορείτε»

Για το Ποτάμι όμως και τον αρχηγό του είναι ακόμη πο σκληρός: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης όπως και η Χρυσή Αυγή, είναι ένα παράρτημα κατασκεύασμα του συστήματος. Πιο εγκάθετοι πεθαίνεις. Κατ'ουσίαν η Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ως αντίβαρο στο κύμα των Αγανακτισμένων ακριβώς επειδή θέλανε να ξεμπερδεύουν γρήγορα με την άνοδο της Αριστεράς».

Και συνεχίζει: «Αυτό με το σακίδιο, εκπροσωπεί τον τύπο του εναλλακτικού κουλτουριάρη που κατά βάθος είναι πολύ απλός ρε παιδί μου. Όλοι αυτοί της Μυκόνου έχουν πάρει τα σακίδια και τρέχουν στα βουνά, πέφτουν σε χαράδρες, διαβάζουν Φιλοσοφία και από το πολύ μπίρι μπίρι και την ψευδοκουλτούρα στο τέλος σταματάνε να σκέφτονται και τα στοιχειώδη. Δεν θέλω να τον προσβάλω, αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης μου μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη-κι αυτή είναι η ύψιστη προσβολή που μπορώ να σκεφτώ για άνθρωπο».



ΠΗΓΗ

Παναγιώτης Λασκαρίδης: Και φοροαπαλλαγμένος και επιδοτούμενος...

Παναγιώτης Λασκαρίδης: Και φοροαπαλλαγμένος και επιδοτούμενος...
Τον καλύτερο σύμμαχο έχουν βρει στο πρόσωπο του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Έλληνες εφοπλιστές όπως ο Παναγιώτης Λασκαρίδης, ο οποίος έσπευσε να πάρει κομμάτι από την πίτα των επιδοτήσεων, εν μέσω σφοδρών ανταγωνισμών, στις πλάτες των κατοίκων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης φροντίζει γενικά για τα συμφέροντα των εφοπλιστών, όταν καταργεί τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της έκτακτης εισφοράς, αλλά και ειδικά, όταν πρόκειται για ανθρώπους οι οποίοι φέρονται να ελέγχουν το πολιτικο-οικονομικό σύστημα, μέσα από πολυσχιδείς επιχειρηματικές δραστηριότητες.
Στην προκειμένη περίπτωση, ωφελημένος από την απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας να κηρύξει έκπτωτη τη Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου (ΝΕΛ) από τις γραμμές Βορείου Αιγαίου βγήκε ο μεγαλομέτοχος της Hellenic Seaways, Παναγιώτης Λασκαρίδης.
Το πρόβλημα της σύνδεσης της Σάμου, της Χίου, της Μυτιλήνης, της Ικαρίας και των Φούρνων με την ηπειρωτική Ελλάδα είναι χρόνιο, καθώς ειδικά τους χειμερινούς μήνες οι κάτοικοι ταλαιπωρούνται με αραιά δρομολόγια, παλαιά πλοία, πολύωρα ταξίδια και ακριβά εισιτήρια. Ο κ. Βαρβιτσιώτης με αφορμή την πλημμελή εκτέλεση και αδικαιολόγητη άρνηση δρομολογίων από τη ΝΕΛ στις ακτοπλοϊκές γραμμές Βαθύ Σάμου - Χίος - Μυτιλήνη - Λήμνος - Καβάλα και επιστροφή, ενίσχυσε με κρατικό χρήμα και απευθείας ανάθεση τη Hellenic Seaways. Η παρέμβαση του υπουργού δεν έγινε για να διασφαλίσει το συμφέρον ναυτεργατών και νησιωτών, αλλά για να ξαναμοιραστεί η πίτα των επιδοτήσεων των άγονων γραμμών, αφού η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που εξέδωσε αφορούσε σε δύο αντί τριών δρομολογίων και με το ποσό επιδότησης να είναι τρεις φορές πάνω από αυτό που ίσχυε μέχρι πρότινος, έως και 93.825 ευρώ ανά δρομολόγιο.
Η πρόσφατη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών που ξαναβάζει στο παιχνίδι τη ΝΕΛ, καθώς τάχθηκε υπέρ του αιτήματός της για ελεύθερη δρομολόγηση του πλοίου «Μυτιλήνη», φέρνει τώρα τον κ. Βαρβιτσιώτη στη θέση να πρέπει να πάρει οριστική απόφαση εντός των ημερών για το θέμα. Ο ίδιος πάντως φέρεται να έχει προεξοφλήσει ότι η απόφαση θα ευνοεί ξανά τη Hellenic Seaways, τουλάχιστον μέχρι να προκηρυχθεί μειοδοτικός διαγωνισμός ή σύναψη σύμβασης αποκλειστικής εξυπηρέτησης ή ξεκινήσουν δρομολόγια με τακτική δρομολόγηση.
Έτσι, ο κ. Λασκαρίδης καθίσταται και φοροαπαλλαγμένος και επιδοτούμενος από το ελληνικό κράτος. Θερμός υποστηρικτής της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών, πολλοί είναι αυτοί που θυμούνται ότι καταλόγιζε εξυπηρέτηση «ξένων συμφερόντων» και «γκεμπελική τακτική» σε δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, που στηλίτευαν τις προκλητικές φοροαπαλλαγές του εφοπλιστικού κλάδου. «Μεγάλοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί γερμανικοί, αγγλικοί καθώς και μεγάλες αμερικανικές οικονομικές εφημερίδες ακολουθούν την εξής, ας το πούμε γκεμπελική, τακτική. Στην Ελλάδα πολλοί δεν πληρώνουν φόρους. Όποιος δεν πληρώνει φόρο είναι φοροφυγάς. Όποιος είναι φοροφυγάς είναι απατεώνας. Οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρο, κατά συνέπεια οι εφοπλιστές είναι απατεώνες» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά σε εκδήλωση για τα ναυτικά βραβεία «Ευκράντη» το 2013.
Βέβαια, ο άνθρωπος που προέτρεπε τους πάντες να «προστατεύσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία» έχει το Αμβούργο και άλλα ναυτιλιακά κέντρα του εξωτερικού για έδρες των περισσοτέρων από τις επιχειρήσεις του, την πλειοψηφία –αν όχι όλα- των πλοίων-ψυγείων του φέρεται να έχει χτίσει σε ναυπηγεία της Ασίας και όχι στα ελληνικά, ενώ του καταλογίζεται, επίσης, ότι στο εθνικό νηολόγιο ελάχιστα είναι τα εγγεγραμμένα καράβια ιδιοκτησίας του.
Μαζί με τον αδελφό του, Θανάση Λασκαρίδη, φέρεται να διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με πολιτικά πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, γεγονός που έχει προκαλέσει κατηγορίες από άλλους παράγοντες της αγοράς για «προνομιακή μεταχείριση» σε πολλές περιπτώσεις.
Άλλωστε πολλά έχουν γραφτεί για ραντεβού με υπουργούς στον «αέρα» ή για τις σχέσεις των αδελφών με πρόσωπα που έχουν συνδεθεί με τεράστια σκάνδαλα, όπως αυτό της Siemens.
Θυμηθείτε όσα είχε γράψει το Newsbomb.gr για τον Παναγιώτη Λασκαρίδη και την προκλητική στάση του από τον Μάιο του 2013...


newsbomb.gr

««Το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί συγκρούσεις με την Ρωσία»».

««Η μεγάλη παγκόσμια δύναμη του ΝΑΤΟ δεν αποσκοπεί σε συγκρούσεις με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας»», δήλωσε ο διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ στη Ρωσία,”Robert Pszczel”.

otan

  Ο ίδιος προχώρησε στα συγκεκριμένα λόγια μετά από  την δήλωση που έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας,Βλαντιμίρ Πούτιν,στην συνάντηση της Διεθνούς Συζήτησης ”Valdai Club”.


Σύμφωνα με το Ρώσο ηγέτη,είναι πολύ πιθανή μία σειρά βίαιων συγκρούσεων.Σ’αυτές τις συγκρούσεις θα εμπλέκονται πιθανότατα μεγάλες χώρες και ειδικότερα χώρες που βρίσκονται στη διασταύρωση των γεωπολιτικών συμφερόντων των μεγάλων κρατών, ή στο όριο των πολιτισμικών, πολιτιστικών,οικονομικών και ιστορικών ηπείρων.Ο Πούτιν παρέθεσε επίσης ως παράδειγμα την Ουκρανία.



olympia.gr

Το ρέκβιεμ της διαπλοκής

Του Κώστα Βαξεβάνη
Θυμάμαι μερικά από τα επίθετα που απέδωσαν στον Χρήστο Λαμπράκη μετά τον θάνατό του. Ευπατρίδης, δημοκράτης, σεμνός, κύριος. Κάποια από αυτά είχε τρέξει να αποδώσει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, τότε που περηφανευόταν για τη σχέση του με το συγκρότημα και δεν επιχειρούσε να το πνίξει στο Ποτάμι. Αφού είχε γράψει για κρασιά που είχαν πιεί μαζί και χειρόγραφα που του αφιέρωσε κατέληγε πως ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν  «σαφής, ευγενής, σύντομος».
Δεν θέλω να αδικήσω ούτε τον Λαμπράκη, ούτε αυτούς που τον θαύμαζαν. Δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Θα επαναλάβω όμως εντελώς ορθολογιστικά αυτό που είχα πει κάποτε σε κάποιον ο οποίος τον θαύμαζε και συνήθιζε να λέει πως ο Λαμπράκης ήταν τόσο σεμνός που κυκλοφορούσε με ένα σαραβαλάκι και παλιά παπούτσια: «αφού του έφτανε ένα παλιοαυτοκίνητο και ένα κομμάτι ψωμί για να ζήσει, αφού είχε τέτοια αυτάρκεια, γιατί ήθελε τόσο πολύ να έχει μια οικονομική αυτοκρατορία η οποία μάλιστα μαζί με τον ίδιο να κυβερνούν την Ελλάδα;».
Ο Λαμπράκης κυβερνούσε την Ελλάδα. Και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από όσα επίθετα κι αν εφευρεθούν για να τον εξιλεώσουν. Η αλήθεια είναι πως η βασική ευθύνη δεν ανήκει σε αυτόν, αλλά σε όλους εκείνους που δέχονταν να τους κυβερνά. Που αντιλαμβάνονταν τη δημοσιογραφία ως πολιτική παρέμβαση και την πολιτική παρέμβαση ως επιθυμία του. Δεν χρειαζόταν ο Λαμπράκης να σηκώσει το τηλέφωνο και να δώσει εντολές. Αρκούσε να γράψει αυτό που επιθυμούσε ή αυτό που οραματιζόταν για να συνωμοτήσει όλο το πολιτικό σύμπαν για να το αποκτήσει όπως θα έλεγε και ο Κοέλιο.
Δεν γνωρίζω πόσο ταλαντούχος ήταν στη μουσική και πόσο ευαίσθητος στην τέχνη, αλλά αυτό το «ο κύριος Λαμπράκης» που ταύτιζαν όλοι με τη μελωδία της ευτυχίας στα υπουργικά γραφεία, δεν σχετιζόταν με τέχνη. Αν και πρέπει να του πιστώσω στο σημείο αυτό πως κατάφερε να κάνει μια σειρά από παρατρεχάμενους και αγροίκους που δούλευαν στο ΔΟΛ και το Mega, να ακούσουν ένα δύο δίσκους κλασσικής μουσικής για να εμφανίζονται φιλόμουσοι αν τύχαινε και σε κάποια τους συνάντηση εκτός από εντολές, τούς έδινε το περιθώριο να δείξουν πόσο ευαίσθητα πιστοί ήταν.
Δεν θα πω αυτό το γνωστό «τον Λαμπράκη θα τον κρίνει η Ιστορία», γιατί πάρα πολλοί, μαζί και ο ίδιος, φρόντισαν για μια άλλη συγγραφή της Ιστορίας αφού εκτός από νικητές ήταν και κάτοχοι των πιο ισχυρών Μέσων Ενημέρωσης. Όπως θα διαβάσετε στο τεύχος του Hot Doc που κυκλοφορεί (τεύχος 60) ο Χρήστος Λαμπράκης ήταν σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στοn Φάκελο της Κύπρου, πίσω από το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου. Πίσω δηλαδή από την τραγωδία της διχοτόμησης που ακολούθησε λόγω του πραξικοπήματος. Η διχοτόμηση ήταν ένας αμερικανικός σχεδιασμός, αφού οι Αμερικανοί με πρώτο τον Κίσινγκερ, προτιμούσαν μια διχοτομημένη νατοϊκή Κύπρο, από μια Κύπρο στα χέρια του αστάθμητου («κόκκινου» όπως τον αποκαλούσαν) Μακάριου.
Τα έγγραφα αυτά, τα οποία αποσιωπήθηκαν συνοδεύονται από μαρτυρίες ανθρώπων που μιλούν στο Hot Doc αλλά και από ένα ιστορικό προηγούμενο το οποίο καλύφθηκε στο πέρασμα των δεκαετιών από την τεχνητή λήθη. Ο Χρήστος Λαμπράκης συνωμότησε και στο παρελθόν με τους ίδιους ανθρώπους που φέρεται να σχεδίασε το πραξικόπημα, για να ανατρέψει τον Γεώργιο Παπανδρέου. Οργάνωσε τις συσκέψεις Αποστασίας, για τραγική σύμπτωση και πάλι, την εποχή που οι Αμερικανοί ήθελαν αυτό ακριβώς. Ο «κεντρώος» ρόλος του Λαμπράκη λίγο πριν από τη Χούντα δεν είναι σίγουρο αν ήταν πεποίθησή του όπως ισχυρίζεται το Ίδρυμα Λαμπράκη ή αν ήταν η ανάγκη να καλύψει τις δράσεις και τις επιλογές του.
Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που επιβεβαιώνουν πως ο Λαμπράκης είχε σχέση και με τον Ιωαννίδη και με τον Σαμψών, οι οποίοι, λένε, τον συναντούσαν συνοδεία ΕΣΑτζήδων. Η σχέση αυτή δεν ήταν απαραίτητα πολιτική μόνο και δεν είναι αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας γιατί δεν πρέπει να μας απασχολεί αυτή η πλευρά. Η ουσία είναι πως μια πλευρά της πολιτικής - εθνικής τραγωδίας σε αυτή τη χώρα και την Κύπρο, αντί να βγει στην επιφάνεια και να αντιμετωπιστεί με επιχειρήματα, παραχώνεται στο σκοτάδι της ευγενούς διαπλοκής.
Εμείς παραδίδουμε στη δημοσιότητα τα στοιχεία, όχι γιατί φιλοδοξούμε να ξαναγράψουμε την Ιστορία,  αλλά γιατί πιστεύουμε πως αν αυτή η χώρα δεν κοιτάξει την αλήθεια κατάματα, θα είναι καταδικασμένη ο ορίζοντάς της να είναι όσα δείχνουν τα κανάλια και οι φυλλάδες της διαπλοκής. 

Ξεπλένουν το παραδικαστικό - η πρωταγωνίστρια Τόνια Ηλία μιλάει στο Hot Doc

Η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, που το 2005 εμφανίστηκε ως μια υπόθεση διαφθοράς δικαστών οι οποίοι μέσα από ένα κύκλωμα διασυνδέσεων με δικηγόρους και ανθρώπους της Εκκλησίας καθόριζαν την έκβαση δικών, σήμερα έχει καταλήξει στην αθώωση των περισσότερων από αυτούς που εμφανίστηκαν ως πρωταγωνιστές.
Το Hot Doc αποκαλύπτει πώς πλευρές του παραδικαστικού «καθαρίστηκαν» με ρυθμίσεις και αλλαγές νόμων. Πώς στην ουσία «ξεπλένονται» οι πρωταγωνιστές, μέσω περίεργων νομοθετημάτων -τα οποία αποκαλύπτουμε- που τους έδωσαν τη δυνατότητα να καλύψουν τα ίχνη του πιθανού εγκλήματος, είτε εξαγοράζοντας ποινές σε υποθέσεις που δεν έχουν τελεσιδικήσει, είτε ευνοούμενοι από τη μη χρήση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων στις δίκες που πραγματοποιήθηκαν.  
Φιλοξενούμε ακόμη, συνέντευξη της εκ των πρωταγωνιστών του κυκλώματος, Τόνιας Ηλία, την οποία βρήκαμε στο Λονδίνο. Διαβάστε τι λέει η ίδια για την υπόθεση, πώς, συχνά, πέφτει σε αντιφάσεις και γιατί «τρέμει» την έκδοσή της στην Ελλάδα.
Είναι άραγε η όλη υπόθεση ένα δικαστικό φιάσκο, ή απλώς επιβεβαιώνεται πως το παραδικαστικό υπήρχε, υπάρχει και είναι ικανό να μένει ατιμώρητο, επιβεβαιώνοντας την ισχύ του;
Οι απαντήσεις στο Hot Doc που κυκλοφορεί.

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: «ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΔΟΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ...»

 

Έγραψε ο Γιώργος Λεβέντης, ότι “φως στα μυστικά του τεκτονισμού στην Ελλάδα επιχειρούν να ρίξουν οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος, μετά την εντολή που πήραν από τον αντεισαγγελέα, Παναγιώτη Νικολούδη, να διερευνήσουν καταγγελίες για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά”. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες των «Παραπολιτικών», η «Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος» ζητεί να γίνει έρευνα στο «Τεκτονικό Ίδρυμα», ώστε να διαπιστωθεί αν έχει διακινηθεί «μαύρο» χρήμα και για ποιους σκοπούς, φέρνοντας ταυτόχρονα γκρίνιες και αλληλοκατηγορίες στις τάξεις των τεκτόνων. Οι ελεγκτές καλούνται πλέον να «σπάσουν» το άβατο της Μεγάλης Στοάς και να αποκαλύψουν, αν ευσταθούν οι καταγγελίες για έκνομο χορό εκατομμυρίων. 

Οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, που έχουν αναλάβει την έρευνα, θα κάνουν «φύλλο και φτερό» τα οικονομικά του ιδρύματος από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, σχετικά με τις αναφορές που έφτασαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος. Και συνεχίζει το ρεπορτάζ: «Πίσω από τις κλειστές πόρτες έχουν βγει, σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες, «μαχαίρια» τα τελευταία χρόνια, με αιχμή τις θέσεις στην ηγετική πυραμίδα». 

Τα προβλήματα έφεραν γκρίνια και η μυστικοπάθεια, που κάλυπτε ανέκαθεν τις δράσεις των τεκτόνων, κλονίστηκε. Οι βαριές αλληλοκατηγορίες πέρασαν την πύλη της Μεγάλης Στοάς και άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω, ακόμα και μέσω του διαδικτύου. Σε σχετικούς ιστοτόπους εκτοξεύονται ευθείες βολές για κακοδιαχείριση στο Τεκτονικό Ίδρυμα και διάθεση της περιουσίας του για σκοπούς διαφορετικούς από τους προβλεπόμενους. «Το κτίριο αυτό (σ.σ.: του Τεκτονικού Ιδρύματος) θα λειτουργούσε ως ένα είδος ασύλου για φτωχούς και οικοτροφείου-σχολείου για άπορα παιδιά. Το κτίριο αυτό ανεγέρθη, αλλά ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 1 του καταστατικού του ιδρύματος, δηλαδή για αγαθοεργία και κυρίως για να περιθάλπονται ενδεείς και να εκπαιδεύονται άπορα παιδιά», αναφέρει μέλος της κοινότητας στον ιστότοπο του «Ελληνικού Τεκτονικού Forum», που διευκρινίζει, ότι «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτοαποκαλούμενες «Μεγάλες Στοές» ή άλλα σώματα, που παρουσιάζονται ως τεκτονικές οργανώσεις, ενώ στην πραγματικότητα, ουδεμία σχέση έχουν με τον ελευθεροτεκτονισμό». 

Ο συντάκτης του κειμένου υποστηρίζει, ότι το κτίριο του ιδρύματος είναι ταυτισμένο με τη Μεγάλη Στοά: «Το κτίριο αυτό χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά και μόνον για να καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες της “Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος” και των υπό την αιγίδα της Στοών, που είναι ενώσεις προσώπων με ιδεολογικούς, ηθικοφιλοσοφικούς σκοπούς. Το Τεκτονικό Ίδρυμα, ιστορικά, εξυπηρέτησε τους σκοπούς της Μασονίας και ταυτίσθηκε με τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος και τις Στοές της». 

Επειδή οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση και διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών «κάτω από το τραπέζι» έφτασαν στην Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, που έδωσε εντολή για εξονυχιστικό έλεγχο. 

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε: 

1. Έχουν φτάσει πράγματι οι ως άνω καταγγελίες στο ΣΔΟΕ για διακίνηση χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά; 

2. Διετάχθη από τον Αντιεισαγγελέα, Π. Νικολούδη, το να διερευνηθούν οι ως άνω καταγγελίες και να γίνει έρευνα; 

3. Σε ποια φάση βρίσκεται η προαναφερόμενη έρευνα; 

4. Συνετάχθη φύλλο ελέγχου για τη σχετική έρευνα; 

5. Επιβλήθηκαν πρόστιμα όπου προέκυψαν ενοχοποιητικά ευρήματα από την ως άνω έρευνα; 

6. Εκλήθησαν να δώσουν εξηγήσεις εμπλεκόμενοι στα όποια ενοχοποιητικά ευρήματα από την ως άνω έρευνα; Εάν ναι, ποιοι; 

- Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου, οι αναφορές, τα πορίσματα και τα επιβληθέντα πρόστιμα. 

Ο ερωτών βουλευτής 

Νίκος Ι. Νικολόπουλος 

Πρόεδρος του 

Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ανατροπής



online-pressblog.blogspot.gr

Δώρο άδωρο η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα


 Menelaos Myrillas / SOOC
Για να παραμείνουν στο ευνοϊκό καθεστώς των 100 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα, οι οφειλέτες πρέπει να πληρώνουν στο ακέραιο και εγκαίρως τους νέους φόρους. Συνεπώς, πολλοί λίγη θα καταφέρουν να παραμείνουν για καιρό στη ρύθμιση
Κριτική δέχεται η πρόβλεψη της νέας ρύθμισης για τις 100 δόσεις για το γεγονός ότι απαιτεί από όσους ενταχθούν σε αυτήν να παραμείνουν συνεπείς στις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις στο εξής. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ενώ οι φορολογούμενοι μπορούν να ρυθμίσουν οφειλές που δημιουργήθηκαν έως το τέλος Σεπτεμβρίου, από εκεί και μετά θα πρέπει να εξοφλούν όλες τις φορολογικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι για παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, ο φόρος εισοδήματος του 2015 και ο ΕΝΦΙΑ του επόμενου έτους. 

Προκειμένου να διατηρήσουν ωστόσο την φορολογική τους ενημερότητα οι φορολογούμενοι που θα βρίσκονται σε δυσκολία εξόφλησης μελλοντικών υποχρεώσεων θα μπορούν να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων για τις νέες οφειλές. 

Βεβαιωμένο πάντως θεωρείται ότι αρκετοί φορολογούμενοι που θα μπουν στη νέα ρύθμιση θα την χάσουν στο μέλλον, καθώς δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν και στις μελλοντικές φορολογικές του υποχρεώσεις.

Χαρδούβελης: Επιβραβεύουμε τους συνεπείς φορολογούμενους


Με την τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο «δεν δημιουργούμε δύο ταχύτητες φορολογουμένων, ενώ επιβραβεύουμε τους φορολογούμενους που έχουν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις τους», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε παρέμβασή του στη Βουλή.

Είπε ακόμη ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η ενίσχυση των μέτρων συμμόρφωσης όσον αφορά τους μεγάλους οφειλέτες και κατέληξε λέγοντας: «Πιστεύω και ελπίζω ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής θα τοποθετηθούν θετικά στις διατάξεις που είναι προς όφελος των συμπολιτών μας και ενισχύουν την κοινωνική συνοχή».

Όπως προκύπτει από το σχέδιο της τροπολογίας για τις ληξιπρόθεσμες, οι οφειλέτες θα μπορούν να επιλέξουν τον αριθμό των δόσεων (σ.σ οι δόσεις φτάνουν στις 100 για όσους έχουν χρέη έως 15.000 ευρώ και στις 72 για όσους χρωστούν από 15.000 έως ένα εκατομμύριο ευρώ) ενώ ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουν θα εξασφαλίζουν και «έκπτωση» επί των προστίμων και των προσαυξήσεων που τους έχουν επιβληθεί.

Η ρύθμιση είναι αρκετά ευέλικτη. Παρέχεται η δυνατότητα στους φορολογούμενους να συμπεριλάβουν όλες τις οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως το τέλος Οκτωβρίου ενώ μπορούν να ρυθμιστούν ακόμη και οι οφειλές που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες. Παρέχεται ακόμη και η δυνατότητα να απενταχθεί κάποιος από την προηγούμενη ρύθμιση των 48 δόσεων (τη λεγόμενη ρύθμιση της νέας αρχής) και να ενταχθεί στη νέα ρύθμιση που φτάνει έως και τις 100 δόσεις.

Πάντως ήδη από την Πέμπτη, οπότε και κατατέθηκε η ρύθμιση, η αντιπολίτευση διατύπωσε έντονες επικρίσεις.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε πως η πρόταση της κυβέρνησης δεν επαρκεί ούτε για την επίλυση του προβλήματος ούτε για την ανακούφιση των πολιτών.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως:

Συνεχίζεται η επιβολή επιτοκίου στο ποσό της οφειλής, ενώ και οι περικοπές στις προσαυξήσεις μειώνονται όσο αυξάνονται οι δόσεις. Με άλλα λόγια, αυτοί που χρειάζονται περισσότερες δόσεις, οι πιο ευάλωτοι σήμερα, θα καταβάλλουν τελικά υψηλότερο ποσό.

Δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τη δυνατότητα αποπληρωμής του οφειλέτη. Μπορεί έτσι δύο οφειλέτες με διαφορετικό εισόδημα να πληρώνουν το ίδιο ποσό δόσης.

Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός ότι με την ίδια τροπολογία επιβάλλεται «και νέο μέτρο – η συνέχιση της εφαρμογής της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα επόμενα δύο χρόνια», ενώ άσκησε κριτική για καθυστέρηση κατάθεσης της ρύθμισης η οποία, όπως υποστήριξε, έγινε έπειτα από την πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τη δική του πρόταση νόμου.

Σημείωσε μάλιστα πως η πρόταση του κόμματός του συνιστά την απάντηση στο πρόβλημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Ο λόγος είναι ότι «βασική φιλοσοφία της είναι η σύνδεση των δόσεων με το διαθέσιμο εισόδημα του οφειλέτη, χωρίς την επιβολή επιτοκίου».

Αναποτελεσματική χαρακτήρισε τη ρύθμιση και η γραμματέας της Κ.Ο. των Ανεξάρτητων Ελλήνων Έλενα Κουντουρά.

Όπως ανέφερε, μένει εκτός «σχεδόν το σύνολο των οφειλετών αφού μπαίνει πλαφόν στα 15.000 ευρώ και με την προϋπόθεση να είναι φορολογικά ενήμεροι».

Η βουλευτής υπενθύμισε πρόταση των ΑΝΕΛ για ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο σε 100 δόσεις ανεξαρτήτως ποσού, ώστε «να μπορέσουν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους όλοι».

Σε ανάλογο μήκος κύματος, η ΔΗΜΑΡ έκρινε πως η ρύθμιση, παρά τον μεγαλύτερο αριθμό δόσεων και τα χαμηλότερα επιτόκια, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα της εξάντλησης της φοροδοτικής ικανότητας των πολιτών, ούτε θα δώσει ανάσα στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, η υπερχρέωση νοικοκυριών και επαγγελματιών δεν αντιμετωπίζεται μόνο με τη χρονική μετακύλιση των υποχρεώσεών τους. Αυτό που απαιτείται, σημειώνει, είναι ένα νέο, δίκαιο φορολογικό σύστημα, που θα συνυπολογίζει τις συνέπειες της κρίσης και θα δίνει λύσεις στην πληγή της φοροδιαφυγής.

Και το ΚΚΕ υποστήριξε πως στόχος είναι να εισπραχθούν, με κάθε τρόπο, οι οφειλές των λαϊκών οικογενειών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι οποίες έχουν διογκωθεί εξαιτίας των αβάσταχτων και άδικων φόρων, της ανέχειας και της ανεργίας.

«Για τους εργαζόμενους, ανέργους, τους αυτοαπασχολουμένους το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός των δόσεων, αλλά το ότι δεν έχουν να πληρώσουν τους φόρους, τις εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία, όλα τα χαράτσια, που είναι αντιλαϊκά και άδικα και γι’ αυτό πρέπει να καταργηθούν. Πολύ περισσότερο που αυτά τα χαράτσια έχουν πλέον μονιμοποιηθεί και θα ξεζουμίζουν το λαό και για τα επόμενα χρόνια», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.



thepressproject.gr

Οι «φτωχοδιάβολοι» και η Εκάλη: Το δόγμα μηδενικής ανοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν ισχύει για τους εκλεκτους


Γράφει η Μαρίνα Δεμερτζιάν

Ανέλαβε να φέρει εις πέρας τις 15.000 απολύσεις που προέβλεπε η δανειακή σύμβαση. Και τις επένδυσε ιδεολογικά με το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συστήνεται ως αποφασισμένος πολέμιος της ατιμωρησίας, της αναξιοκρατίας και της ανομίας στο δημόσιο.
Οι ένοχοι βρέθηκαν στα πρόσωπα των 27 υπαλλήλων του δήμου Κερατσινίου, εκ των οποίων οι 15 είναι ανάπηροι, που κατηγορούνται πως κακώς κρίθηκαν το 2004 αναγκαίοι από το τότε δημοτικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία των «φτωχοδιάβολων», όπως αποκάλεσε τους 27 του Κερατσινίου, υποστηρίζοντας ότι οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους, ακόμα και για τους φουκαράδες. Σε μια αποστροφή μάλιστα του λόγου του ρώτησε τους βουλευτές του Σύριζα αν τα κριτήρια τους θα άλλαζαν αν επρόκειτο για υπαλλήλους του δήμου Εκάλης.

Θα ήταν ενδιαφέρον να αντιστρέψει κανείς το ερώτημα και να το απευθύνει στον ίδιο τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Πως γίνεται να ζητά την παραδειγματική τιμωρία ανάπηρων δημοτικών υπαλλήλων που τους έλειπε ένας μήνας στην κρίσιμη διετία του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου και να χρίζει γενική διευθύντρια του Υπουργείου του, υπάλληλο για την οποία έχει διαταχθεί πειθαρχική και εισαγγελική έρευνα; 

Η «Εκάλη»:  Η Γενική Διευθύντρια του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το σκάνδαλο που μπήκε στο συρτάρι

Τον Οκτώβριο του 2005 οι επιθεωρητές ελεγκτές δημόσιας διοίκησης εκδίδουν ένα αποκαλυπτικό πόρισμα  για το Πρόγραμμα Πολιτεία που συντόνιζε τότε το Υπουργείο Εσωτερικών.  Οι επιθεωρητές κάνουν λόγο για όργιο παρατυπιών : 75 έργα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιδοτήσεων χωρίς να αναφέρεται ο προϋπολογισμός τους, 2 έργα εντάχθηκαν  δύο φορές, ενώ κοινή πρακτική ήταν το σπάσιμο των έργων σε κομμάτια ώστε να μπορούν να γίνουν απευθείας αναθέσεις. Οι επιθεωρητές ζητούν την πειθαρχική δίωξη των εμπλεκόμενων, στους οποίους περιλαμβάνεται και η υπεύθυνη του Προγράμματος Πολιτεία, Γεωργία Βαλατσού.  Η δίωξη καθυστερεί  14 μήνες, αλλά τελικά ξεκινά μετά από παρέμβαση του εισαγγελέα. Η Γεωργία Βαλατσού παραπέμπεται  για παράβαση καθήκοντος, το πειθαρχικό ξεκινά αλλά δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ. Ο φάκελος μπαίνει στο συρτάρι, η κ. Βαλατσού ανεβαίνει στη ιεραρχία και επιλέγεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως  Γενική Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών. 


Η αξιοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο νόμος για την επιλογή των προϊσταμένων του δημοσίου, είναι άλλο ένα από τα μεταρρυθμιστικά επιτεύγματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Περιγράφεται αναλυτικά ένα σύστημα επιλογής, που δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα, το ζουμί όμως κρύβεται στις μεταβατικές διατάξεις: Με πρόσχημα την αλλαγή των οργανογραμμάτων καθαιρούνται όλοι οι προϊστάμενοι και στη θέση τους μπαίνουν αυτοί που επιλέγει ο εκάστοτε υπουργός. Δεν πρόκειται για «μία από τα ίδια» καθώς τα στελέχη που καθαιρούνται είναι η πρώτη γενιά προϊσταμένων που αναδείχτηκαν με αντικειμενικά κριτήρια (νόμος Ραγκούση).

Ο «νόμος» εφαρμόζεται πρώτα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπου οι τέσσερις γενικές διευθύνσεις μειώνονται σε τρεις.
Ο Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος που είχε συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία στο διαγωνισμό του 2010 καθαιρείται και υποβιβάζεται σε απλό υπάλληλο.
Στις 3 γενικές διευθύνσεις τοποθετούνται, ο Νίκος Μιχαλόπουλος, που είχε βγει τελευταίος στο διαγωνισμό του 2010, ο Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, που δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό γιατί δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις και η Γεωργία Βαλατσού, που παρότι πληρούσε τα κριτήρια υποτίθεται πως ελέγχεται πειθαρχικά

Δεν γνωρίζω ποια θα ήταν η ετυμηγορία του πειθαρχικού Συμβουλίου αν η υπόθεση δεν έμπαινε στο συρτάρι. Ενδεχομένως να έκρινε ότι η Γεωργία Βαλατσού δεν ευθύνεται για τις παρατυπίες και τις διπλές εγγραφές του προγράμματος πολιτεία. Ωστόσο οι «παρατυπίες» για τις οποίες κατηγορείται είναι πολύ σοβαρότερες από το να δεχτεί ένας δημοτικός υπάλληλος την βεβαίωση του δημοτικού συμβουλίου πως για τον 1 ή δύο μήνες που του έλειπαν το 2002 εργαζόταν στο δήμο με προφορική εντολή.  

Η μηδενική ανοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη μπάζει νερά. Το σημαντικότερο όμως είναι πως έχει απαξιώσει εντελώς όλη τη διαδικασία της αξιολόγησης, που έτσι κι αλλιώς είχε κατηγορηθεί ως αυθαίρετη, αφού προεξοφλούσε ότι το 15% των υπαλλήλων είναι ανίκανοι. Το ποιος θα ενταχθεί σε αυτό το ποσοστό και ποιος όχι θα το αποφασίσουν μόνοι τους οι προϊστάμενοι που έχουν επιλεγεί με μόνο κριτήριο την εύνοια του Υπουργού.

Η καχυποψία των δημοσίων υπαλλήλων που φοβούνται ότι οι οι διορισμένοι προϊστάμενοι θα γλυτώσουν τα δικά τους παιδιά από το 15% και την απόλυση, είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη.

  
ΥΓ:  Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Βαλατσού ελέγχεται πειθαρχικά. Είχε κατηγορηθεί ότι το 2006 απουσίαζε από την υπηρεσία της για ένα χρόνο αδικαιολόγητα. Στο πειθαρχικό συμβούλιο που την αθώωσε συμμετείχε και ο νυν γενικός διευθυντής διοικητικών υπηρεσιών, Νίκος Μιχαλόπουλος.


thepressproject.gr

Μαύρο στον Σταύρο, πικρό ποτήρι στον Αργύρη

Ψιλό γαζί δουλεύει τους ψηφοφόρους ο Ποταμός Θεάκης· εκ του «από μηχανής Θεός», όστις εμφανίζεται την κατάλληλη στιγμή και σώζει την οικουμένη από πάσα νόσον και μαλακία. Το τελευταίο είναι το στοιχείο του καθώς, αφότου ανέλαβε να απαλλάξει τον τόπο από τα δεινά του, εκσφενδονίζει εκατοντάδες από δαύτες. Και καλά κάνει! Ακραιφνής υιός της τηλεοπτικής δημοκρατίας, εξαργύρωσε, όπως τα υπόλοιπα καρντάσια του, την αναγνωρισιμότητα που δίνει το γυαλί και τώρα ποιος τον πιάνει.

Ερωτήθη τις άλλες από εκπρόσωπο του κοινού σε εκπομπή της τιβί γιατί, εφόσον άπαντες... 
οι πολιτικοί αποδεικνύονται κάλπικοι, να γίνουν πιστευτές από το πόπολο οι μεγαλοστομίες του ίδιου. «Μα εμένα με ξέρετε» απάντησε αφοπλιστικά. «Ενας άνθρωπος που έχει εργαστεί δέκα χρόνια στην τηλεόραση δεν μπορεί να λέει ψέματα» κατέληξε με τη βεβαιότητα εκείνου που διατυπώνει την πιο στέρεη και αυτονόητη αλήθεια.

Υποψιάζομαι ότι πιστεύει κατάβαθα τις πομφόλυγες που εκτοξεύει. Στα έλη και τους ποταμούς, όπου παρεπιδημεί, φύονται αμέτρητα καλάμια. Καβαλίκεψε, λοιπόν, αρκετά εξ αυτών και ταξιδεύει αενάως στους ουρανούς της κενοδοξίας και του ναρκισσισμού του. Για έλα στα συγκαλά σου, κυρ Σταύρο μου και αφέντη τσουτσουλομύτη. Θες να πεις ότι αποκλείεται να ψεύδονται ο Τράγκας, που βγαίνει τριάντα χρόνια στην οθόνη, ο Πρετεντέρης, που κελαηδάει πάνω από είκοσι στα παράθυρα, ή ο ζογκλέρ Καρατζαφίρερ, που αξιώθηκε να γίνει με τις κωλοτούμπες του κυβερνητικός εταίρος;

Τέτοια αμολάει και τον έβαλε στο στόχαστρο ο σαλτιμπάγκος της τηλεοπτικής σάτιρας. «Ο Ποταμός Θεάκης μοιάζει πιο χαζός κι από τον Γιωργάκη» τον κατακεραύνωσε ο Λαζόπουλος. «Κρίμα που δεν τον γνώρισε ο Ντοστογιέφσκι πριν γράψει τον «Ηλίθιο»» διευκρίνισε χαρωπά. Αχ, εισαγγελίσκε της κακιάς ώρας! Τόσο επιδερμική είναι η ενασχόλησή σου με το θέατρο, ώστε αγνοείς πως ο μεγάλος κλασικός πλάθει τους ήρωές του εμβαθύνοντας με απαράμιλλο τρόπο στα μύχια της ανθρώπινης ψυχής;

Εχει την παραμικρή σχέση ο νεφελοβάμων νεοσσός του δημόσιου βίου με τον επιληπτικό πρίγκιπα Μίσκιν, ο οποίος βρίσκεται στο επίκεντρο των κοσμικών κύκλων της Πετρούπολης, μόλις κληρονομεί μια μυθώδη περιουσία; Ανυστερόβουλος και αγνός σαρκάζεται από τους άντρες που αδυνατούν να τον καταλάβουν. Οι γυναίκες, όμως, νιώθουν ακαταμάχητη έλξη από την απόκοσμη φύση του και τον ερωτεύονται παράφορα ίσαμε το τραγικό τέλος.

Στον απατεωνίσκο Αργύρη Ντινόπουλο μοιάζει περισσότερο. Τους συνδέει, άλλωστε, η κοινή θητεία στην τιβί που αποκλείει εκ προοιμίου την πιθανότητα να λένε ψέματα. Ο πολέμιος της τρόικας, λαϊκιστής υπουργός εξαπατούσε συστηματικά το ασφαλιστικό του ταμείο από το 2007. Τα 'χουμε ξαναγράψει αλλά τώρα το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ τον ξεμπροστιάζει, ζητώντας τα τριάντα χιλιάρικα που χρωστά συν τα χρήματα από τις υπηρεσίες που του παρείχε. Με καταιγίδες, ισχυρές στα βόρεια και τα ανατολικά, τους μπουγελώνουν τα μετέωρα.


Μετέωρος από efsyn, μέσω :http://greki-gr.blogspot.gr/

«ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;»

BurnedCity
ΟΣΟ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΘΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ !!!
images
«ΘΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ «
jpeg
«ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ Ε.Δ ΓΙΑ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ»

ΟΣΟ ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΟΣΟ ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ …

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΧΘΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ …

ΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;
ΜΗΠΩΣ ΦΑΝΕΡΑ ΠΛΕΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΩΝ;
ΜΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΑ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ …

ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ;
ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΑΔΙΑ:
1. ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΜΑΖΑΣ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΩΝ ΝΟΤΙΟΕΥΡΩΠΑΙΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΝΑΙ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ …

2. ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΜΑΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ …

3. ΝΑ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ (ΡΩΣΙΑ) ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΝΗΣΙ …

4. ΝΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟ ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ Α.ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ …

5. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙ ΝΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΛΠΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε …

ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΡΑΤΙΚΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ …

ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ !!!

[anargyros61.blogspot.gr]

Την ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου

gap1-600x354
«Αναζητάμε μια νέα αρχή» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας απόψε κατά τα εγκαίνια της έκθεσης – αφιέρωμα στον …
ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που φιλοξενήθηκε στο Ζάππειο και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «διψάμε για αναγέννηση του κινήματός μας, που θα συμβάλλει καταλυτικά στην αναγέννηση της χώρας και πρόσθεσε: «Θα υπηρετήσω αυτή την προσδοκία, όσο πιο σωστά και όσο πιο ενωτικά μπορώ έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που μου αναλογεί» .

Ακολούθως ανέπτυξε το τι σημαίνει νέα αρχή που είπε τονίζοντας ότι «η πορεία μας πρέπει να εδράζεται σε στέρεες βάσεις και δεν υπάρχει στερεή βάση χωρίς αλήθειες και χωρίς αξίες».

Επίσης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν και την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο και υπεραμύνθηκε της στάσης που κράτησε ως πρωθυπουργός ενώ διερωτήθηκε: «Τί θα έκαναν το 2010 αυτοί που σήμερα πνίγονται σε μια κουταλιά νερό; Ούτε μια ώρα δεν θα άντεχαν». Συνεχίζοντας διερωτήθηκε «που είναι σήμερα αυτοί που έλεγαν ότι φουσκώσαμε το έλλειμμα, που είναι αυτοί που έλεγαν πως θα μας έδιναν δεκάδες δισ.».

«Δεν μας δάνειζαν ούτε κάλπικη λίρα χωρίς ληστρικά επιτόκια» είπε και πρόσθεσε ότι «τώρα αντιλαμβάνονται τί σήμαινε να παλεύουμε για τα αυτονόητα απέναντι σε μια συντηρητική Ευρώπη που ήθελε να μας τιμωρήσει. Ίσως αντιλαμβάνονταν που θα ήταν η Ελλάδα μετά από μια χρεοκοπία. Αυτοί που έσκιζαν το μνημόνιο στα λόγια, έμειναν σ΄ αυτά».

Επίσης ανέφερε ότι «με εθνική συναίνεση το 2011 και με το δημοψήφισμα που είχα προτείνει θα είχαμε περάσει σήμερα τον κάβο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του υποστήριξε ότι «όταν κάποια στιγμή διαβούμε το κάβο, αυτό θα οφείλεται στις θυσίες των Ελλήνων και σ΄ αυτό το κίνημα μας που δεν το έβαλε στα ποδιά λέγοντας πως έκανε το χρέος προς την πατρίδα αν και μερικοί στο κίνημα μας ντρέπονται και δυσκολεύονται να το αναγνωρίσουν, ντρέπονται να το υπερασπιστούν, να το αναγνωρίσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για ανάγκη μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και επεσήμανε: «Πράγματι ανησυχώ. Ελάχιστοι αποφασίζουν, ουδείς ενημερώνει. Το ζητούμενο είναι η στοιχειώδης εθνική συνεννόηση για να πάμε μπροστά» και έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση παντού.

Ακόμη ο κ. Παπανδρέου πρότεινε να διοργανωθεί διεθνές συνέδριο για τη διαχείριση του εθνικού χρέους εδώ στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα του θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τα κόμματα.

Ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι το έργο και οι πολιτικές του δικαιώνονται μέρα με τη μέρα και ζήτησε να τις υπερασπισθούν λέγοντας είμαστε πολλοί και μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και κατέληξε: «Ο δρόμος των αξιών μας, ο δρόμος των αρχών μας, μας καλεί και πάλι. Στο κάλεσμα αυτό, ξανά μαζί, πάμε».

Στην ομιλία παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι πρώην βουλευτές Μιχάλης Καρχιμάκης, Φραγκίσκος Παρασύρης, Μάνος Φραγκιαδουλάκης, Μανόλης Στρατάκης, Γιάννης Σκουλάς, η πρώην βουλευτής και πρώην νομάρχης Βαγγελιώ Σχοιναράκη, ο πρώην δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης , πρώην στελέχη νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, πρώην και νυν δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, και πολλοί Ηρακλειώτες.

Η έκθεση αποτελεί μια ιστορική αναδρομή μέσα από κείμενα, φωτογραφίες, αφίσες και άλλο ανέκδοτο υλικό από τα αρχεία των Ιδρυμάτων Γεωργίου και Ανδρέα Παπανδρέου, που διαμορφώνουν ένα ιστορικό παζλ μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικοί σταθμοί της πρόσφατης ιστορίας της χώρας.


[www.crashonline.gr]