Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αυτά που δεν λένε οι παπαγάλοι…11 δισ. ευρώ ήταν τα μέτρα που είχαν υπογράψει οι Σαμαροβενιζέλοι..

11425181_987797777926511_3476102044774789250_n
Δείτε τι είχαν υπογράψει (σελ 47 IMF GREECE 5th REVIEW June 2014) οι Σαμαροβενιζέλοι…
ΑΓΝΩΣΤΑ…

ΑΚΑΘΟΡΙΣΤΑ μέτρα 2 δισ ευρώ για το 2015 & 3,7 δισ ευρώ για το 2016 !!!

Εκτός εξεταστέας ύλης στα σχολεία η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!


Εκτός εξεταστέας ύλης στα σχολεία η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!
Εκτός εξεταστέας ύλης στα σχολεία η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου!
Γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας η ύλη για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της επερχόμενης σχολικής περιόδου 2015-16. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε  μια «μικρή αλλαγή» στην ύλη της Ιστορίας Κατεύθυνσης.

Θα εκτοξεύσει την «τορπίλη» αποχώρησης ο Καμμένος; Προς το παρόν κοιτά από το περισκόπιο …

www.onalert
O ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στο περισκόπιο ενός από τα σύγχρονα υποβρύχια του Στόλου,του ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ.Η φωτογραφία είναι από τη χθεσινή του επίσκεψη στον Στόλο. Μέρα δύσκολη η χθεσινή και πιθανότατα θα ακολουθήσουν κι άλλες δυσκολότερες για τον Πάνο Καμμένο. Για τον Καμμένο ΥΕΘΑ αλλά και για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Υπόθεση «ΠΥΘΙΑ»: Παράσταση πολιτικής αγωγής ο Καραμανλής!

Kostas_Karamanlis
Με μια κίνηση που βρίθει πολιτικών συμβολισμών, καθώς ανακύπτει σε μια συγκυρία όπου σενάρια αποσταθεροποίησης της χώρας  «δίνουν και παίρνουν», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, δήλωσε Παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην υπόθεση «Πυθία» (υπόθεση υποκλοπών VODAFONE, σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, φερόμενο ως σχέδιο δολοφονίας του κ.λπ.), τρεις μόλις ημέρες πριν από το κλείσιμο της δικογραφίας.

Β.Γιανουκόβιτς: Ο Πούτιν μου έσωσε τη ζωή

Ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς ευχαρίστησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σε συνέντευξη στο BBC, γιατί του "έσωσε τη ζωή" κατά τη διάρκεια της κρίσης η οποία οδήγησε στην ανατροπή του το 2014 έπειτα από αιματηρές διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Bloomberg: Εξετάζεται ανακούφιση του ελληνικού χρέους

Bloomberg: Εξετάζεται ανακούφιση του ελληνικού χρέους
Την εξέταση για μια νέα δέσμευση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κάνουν ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, όπως μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Αυτό αναφέρουν στο πρακτορείο αξιωματούχοι που γνωρίζουν πολύ καλά τις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία θέλει οι ρυθμίσεις για μια διάσωση να είναι μέρος κάποιας συμφωνίας για το πώς θα γίνει η διαχείριση του τρέχοντος προγράμματος, αναφέρει ένας αξιωματούχος στο Bloomberg. Η Γαλλία θα ήταν ανοιχτή σε μια δέσμευση να εξετάσει την αναδιαμόρφωση του χρέους στο μέλλον σαν ένα στοιχείο μιας τέτοιας συμφωνίας, προσθέτει ο αξιωματούχος.

Financial Times: Η στροφή της ελληνικής πλευράς κρατά ζωντανές τις ελπίδες για συμφωνία «διάσωσης»

Αν και κάποιοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας θέλει μια συμφωνία, η στάση ορισμένων κυβερνήσεων της ευρωζώνης γίνεται πιο σκληρή.
Η στροφή στη στάση της ελληνικής πλευράς κρατά ζωντανές τις ελπίδες για συμφωνία «διάσωσης», είναι ο κεντρικός τίτλος στο πρωτοσέλιδο των Financial Times.

Γ. Σακελλαρίδης: «Εκλογές αν η συμφωνία δεν περάσει από τη συγκυβέρνηση»

Γ. Σακελλαρίδης: Εκλογές αν η συμφωνία δεν περάσει από τη συγκυβέρνηση
«Το κλίμα έχει βελτιωθεί τις Βρυξέλλες. Είμαστε πιο κοντά και πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σχολιάζοντας στο «Πρωινό ΑΝΤ1» τις τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις. 

Αλέξης Τσίπρας: Η πρότασή μας έχει κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη

Ο Αλέξης Τσίπρας
“ Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας». ”
"H μπάλα βρίσκεται πλέον στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Βερολίνο: «Η πτώση της κυβέρνησης Α.Τσίπρα το μόνο σενάριο που εξετάζουμε – Τελείωσαν οι ημέρες του» – Δείτε την απόρρητη διαταγή της ΕΛ.ΑΣ!!!!!!!!

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ

Πολιτική ανωμαλία και εγκατάσταση "μαύρης κυβέρνησης" είναι το σενάριο που μελετούν στη Γερμανία.

Μάλιστα, η Γερμανία δεν διστάζει να στείλει ευθέως τα μηνύματα της αφού η Ηandelsblatt το φωνάζει ευθαρσώς:

Που κάνουν πίσω οι δανειστές και τι δίνει η Ελλάδα ως «αντάλλαγμα»

diapragmateyseis ellada parisi
Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών μιλούν διαρκώς για το ενδεχόμενο πρότασης των πιστωτών για εξάμηνη παράταση με παράλληλη δόση χρηματοδότησης προς την ελληνική οικονομία.

Μητρόπουλος: Δεν περνάνε αυτά τα μέτρα από τη Βουλή – ΒΙΝΤΕΟ

590_00e4e16348700adb265b85e1537801fb
«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλο«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ιδού η πρότασή μας για βιώσιμη λύση, χωρίς να καταδικάζεται η χώρα στη λιτότητα"

"Ιδού η πρότασή μας για βιώσιμη λύση, χωρίς να καταδικάζεται η χώρα στη λιτότητα"
Την κυβερνητική πρόταση προς τους θεσμούς έδωσε αργά το βράδυ στη δημοσιότητα το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως αναφέρει, πρόκειται για μια πρόταση που εξασφαλίζει «βιώσιμη λύση, χωρίς επιβάρυνση για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα» και «χωρίς να καταδικάζει τη χώρα σε σκληρή λιτότητα». Επισημαίνεται πάντως ότι οι προτάσεις αυτές απέχουν από το κυβερνητικό πρόγραμμα, ενώ τονίζεται ότι η ανάγκη για συμφωνία που θα περιλαμβάνει και το χρέος, με τρόπο που θα το καθιστά αποπληρώσιμο.

Τσίπρας: Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας

Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της ευρωπαϊκής ηγεσίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. 
«Η πρότασή μας αποδεκτή ως βαση συζήτησης από τους θεσμούς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Γιούνκερ: Στο Eurogroup της Τετάρτης θα βρεθεί λύση Πηγή: Γιούνκερ: Στο Eurogroup της Τετάρτης θα βρεθεί λύση

Γιούνκερ: Στο Eurogroup της Τετάρτης θα βρεθεί λύση
Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στο νέο Eurogroup της Τετάρτης.

Παππάς: Κάναμε αυτό που μας αναλογούσε

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο euronews ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας είναι πεπεισμένη πως οι προτάσεις της θα τερματίσουν το πεντάμηνο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, ενώ επέμεινε ότι το ζήτημα του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση.

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση

Ρεπορτάζ: Γαλιατσάτος Παναγής


Με βάση την ελληνική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ και με ορατό το ενδεχόμενο, στην πορεία αυτά να γίνουν ακόμα περισσότερα ξεκίνησε χθες στις Βρυξέλλες ένας αγώνας δρόμου διάρκειας 48 ωρών από το κυβερνητικό επιτελείο και τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ώστε η ενδεχόμενη συμφωνία να είναι έτοιμη στη συνεδρίαση του Eurogroup που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη. Εφόσον προκύψει συμφωνία, τα μέτρα θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα από την ελληνική Βουλή.

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σύνοδος Κορυφής: Αυτή είναι η ελληνική πρόταση – «Διαρροή» του προσχεδίου (photo)

CIHx0h2WsAAzE9k
Ο Joost de Vries της ολλανδικής εφημερίδας Volkskrant έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του λογαρΣτο προσχέδιο παρουσιάζονται αναλυτικά μέτρα περικοπών και αυξήσεων φόρων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, οδηγώντας τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ να μιλήσει για τις «πρώτες αληθινές προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης εδώ και εβδομάδες» και αυξάνοντας την αισιοδοξία μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών για την εξεύρεση λύσης εντός της εβδομάδας.

Παππάς: Είναι σημαντικό ότι οι δανειστές δέχτηκαν ως βάση τις ελληνικές προτάσεις

Παππάς: Είναι σημαντικό ότι οι δανειστές δέχτηκαν ως βάση τις ελληνικές προτάσεις
Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίστηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας με δημοσιογράφους στο κτήριο όπου γίνεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή στη Βουλή ο Στουρνάρας

Την Παρασκευή στη Βουλή ο Στουρνάρας
Μετά από μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ της Ζωής Κωνσταντοπούλου και των βουλευτών της αντιπολίτευσης υπερψηφίστηκε με 9 ψήφους (5 κατά) η πρόταση της προέδρου της Βουλής να κληθεί και να παρουσιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουνίου στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την δημοσιοποίηση της ενδιάμεσης έκθεση Νομισματικής Πολιτικής.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

251b659a72241ca23d7fb896c77370bc_xl__article
ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ!Σε συνέχεια του χθεσινού μας άρθρου,

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Μπατίστα (ΔΝΤ) έκανε συνειδητά την παρέμβαση – βόμβα για να αφοπλίσει Λαγκάρντ και Σόιμπλε.

Κρούγκμαν: «Η Ελλάδα είναι η πιο υπεύθυνη δημοσιονομικά χώρα της Ευρώπης»

Με δεύτερο σερί άρθρο στο προσωπικό του blog, ο νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν ασχολείται με την Ελλάδα και με αυτό που ονομάστηκε δημοσιονομική κρίση.

Όπως σημειώνει: «Είναι πολύ άδικο να υποστηρίζει κάποιος ότι η Ελλάδα δεν έκανε τίποτα για να προσαρμοστεί. Αντίθετα, έχει υποβληθεί σε απίστευτα σκληρή λιτότητα και έκανε σημαντικές μεταρρυθμίσεις σε άλλα πεδία. Αν και μπορεί να δελεαστεί κανείς να υποστηρίξει ότι τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η Ελλάδα δεν έκανε αρκετά: εν τέλει πέρυσι πέτυχε πολύ μικρό πρωτογενές πλεόνασμα και φέτος επέστρεψε σε πρωτογενές έλλειμμα. Χρειάζεται δηλαδή περισσότερη δημοσιονομική προσαρμογή;

Όλο το παρασκήνιο στις Βρυξέλλες: Ο διάλογος Τσίπρα - Λαγκάρντ και η πρόταση Σόιμπλε για capital control

EUROGROUP
Πλούσιο το παρασκήνιο στο Eurogroup της Δευτέρας (22.6) αν και η διάρκεια του ήταν μόλις 60 λεπτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα από νωρίς το πρωί ήταν θετικό και σε αυτό συνέβαλε τόσο η αισιοδοξία του Γάλλου πρωθυπουργού Φρανσουά Ολάντ ο οποίος προσερχόμενος τόνισε ότι οι ελληνικές προτάσεις κινούνται στην θετική κατεύθυνση, ενώ και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.

Πεντοζάλη με ζάλη…

Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου  

Τα ψέματα τελειώνουν …
Από την επομένη των εκλογών η παράγκα των Βρυξελλών άρχισε να μαθαίνει αυτό που προεκλογικά χλεύασε και η ίδια και οι εδώ εμπορικοί της αντιπρόσωποι…Τον πεντοζάλη με ζάλη … 

Τι ρώτησε τον Τσίπρα η Λαγκάρντ

Τι ρώτησε τον Τσίπρα η Λαγκάρντ
Συνεχείς επαφές στις Βρυξέλλες έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το πρωί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο διάλογος που είχε με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Πρόεδρος Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα: Σας κάνουν ότι και σε εμάς - Έδιναν μίζες σε πολιτικούς και μετά ερχόταν το ΔΝΤ

Επιμέλεια, μετάφραση: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr

Συνέντευξη στο euronews παραχώρησε ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, στην οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο ελληνικό ζήτημα.

Ο Ισημερινός είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στη Λατινική Αμερική και προσελκύει επενδυτές από όλο τον κόσμο. 

Μειώνει τις προσδοκίες για επίτευξη συμφωνίας σήμερα η Μέρκελ

Υπάρχουν ακόμη πολλές ημέρες μέσα στην εβδομάδα κατά τις οποίες μπορούν να ληφθούν αποφάσεις» δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην γερμανική πόλη Magdeburg, ενόψει της Συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης που θα διεξαχθεί το βράδυ στις Βρυξέλλες.

Guardian: Εξάμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος προτείνουν οι δανειστές Στο τραπέζι

Παράταση του ελληνικού προγράμματος κατά έξι μήνες και χορήγηση ρευστότητας ύψους έως και 18 δισ. ευρώ φαίνονται έτοιμοι να προτείνουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα, σύμφωνα με άρθρο του βρετανικού Guardian που δημοσιεύεται σήμερα Δευτέρα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι θεσμοί προσανατολίζονται στο να υπάρξει μια κάποια δέσμευση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όμως οι αξιωματούχοι τονίζουν πως αυτά εξαρτώνται από μια θετική απάντηση από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με άλλα λόγια, δίνουν μια “υπόσχεση” για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά υπό όρους και χωρίς αυτή να συνδέεται με το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης.

Αυτές είναι οι ελληνικές προτάσεις- Αναμένεται συμφωνία με τους δανειστές!

Αυτές είναι οι ελληνικές προτάσεις- Αναμένεται συμφωνία με τους δανειστές!
Το νήμα του τερματισμού αναμένεται να κόψουν σήμερα από τις Βρυξέλλες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής, αναμένεται να γεφυρωθούν τα κενά των δυο πλευρών, αναφορικά με τη φορολογία και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και τελικά, να επέλθει μια αμοιβαία και επωφελής συμφωνία!

Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση

Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση
Το θέμα, όμως, δεν μπαίνει στη σημερινή διαπραγμάτευση υποστήριξε ο υπ. Άμυνας - Ανακοίνωσε κατάργηση των πρόορων συνταξιοδοτήσεων στο στράτευμα

Ως προϋπόθεση για την παρουσία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και του ιδίου χαρακτήρισε το να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση».
Σύμφωνα με τον ίδιο το θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Δημοσιογράφοι, υπάλληλοι και…ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ

theodorakis-2-1050x380
ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΨΗΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟ ΠΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΪΜΟΥΣ
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Σάλος μεγάλος έγινε ,λέει,διότι η Πρόεδρος της Βουλής κ.Ζωή Κωνσταντοπούλου διαχώρισε τη δημοσιογραφία σε τουλάχιστον δυο κατηγορίες.Ενόχλησε η αναφορά της στη δημοσιογραφία των υπαλλήλων των μεγάλων καναλιών και των ραδιοφώνων και των εφημερίδων.