Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μέρκελ – Σόιμπλε: Ζητείται ψεύτης για το «κούρεμα» του χρέους

Μέρκελ – Σόιμπλε: Ζητείται ψεύτης για το «κούρεμα» του χρέους
Οι αξιωματούχοι της γερμανικής καγκελαρίας, το χρέος, τα νέα σενάρια εκλογών και ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ
Του Ειδικού Συνεργάτη
Σε ρεσιτάλ υπόγειων εκβιασμών με θύμα- όπως πάντα φυσικά- την Ελλάδα επιδίδεται η γερμανική πολιτική νομενκλατούρα, με τους Άνγκελα Μέρκελ και Βόλφγκαγκ Σόιμπλε να κοροϊδεύουν πλέον ανοιχτά τον ελληνικό λαό, κάνοντας μας συνεχώς σκωτσέζικο ντους με αφορμή το κούρεμα χρέους της χώρας μας. Αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται ως «χρονικό διάστημα έντονων διεργασιών στο παρασκήνιο» με πρωταγωνιστές αξιωματούχους της καγκελαρίας και του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.

Νικολόπουλος: Αρκετά με τους "κυνηγούς κεφαλών"

Νικολόπουλος: Αρκετά με τους κυνηγούς κεφαλών
Νικολόπουλος: Αρκετά με τους "κυνηγούς κεφαλών"



Να δεσμευθούν για την επαναπρόσληψη των άδικα απολυθέντων ζητάει από τα αντιμνημονιακά κόμματα το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.), όπως δήλωσε ο Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής του με αντιπροσωπεία εργαζομένων στη Δημοτική Αστυνομία. 

"Όλοι κατανοούν πια ότι μετά τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους σχολικούς φύλακες, θα ακολουθήσουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων στους ΟΤΑ. Ότι μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ και τους εκπαιδευτικούς, θα ακολουθήσουν και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί.  Ότι μετά την παραλλαγή και ενοποίηση των χαρατσιών, θα ακολουθήσουν και άλλοι φόροι πάνω στην περιουσία.  Ότι μετά τα μεγάλα τζιπ και τις πισίνες, θα ακολουθήσουν και τα… τρίκυκλα και οι γούρνες στα μαντριά των κτηνοτρόφων μας" δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙ.ΚΕ.

Συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών

Συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών
Συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών



Σε συμβιβαστική λύση για τη διάλυση των συνιστωσών κατέληξαν τελικά, πριν από λίγο στο 1ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το MEGA.

Αρχικά, στη διατύπωση που εντάσσεται στο καταστατικό το οποίο διέπει τη λειτουργία κόμματος και συνιστωσών, γινόταν λόγος για αυτοδιάλυση της δημόσιας λειτουργίας των συνιστωσών μέσα σε ένα διάστημα 2-3 μηνών.

52 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" ΣΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ


52 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΛΕΕΙ "ΟΧΙ" 
ΣΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

1. Γιατί Δόξα τω Θεώ, υπάρχει ακόμη στην Ελληνική οικογένεια η σύνδεση της Κυριακής με τη Εκκλησία και την θρησκευτικότητά μας.
2. Γιατί η Κυριακή στην Ελλάδα είναι αφιερωμένη στην οικογένεια και η συνοχή της ελληνικής οικογένειας κινδυνεύει να διαρραγεί, αφού οι παραδοσιακές επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους θα εκλείψουν
3. Γιατί χωρίς προσωπικό χρόνο εργοδότες και εργαζόμενοι οδηγούνται στην ψυχική ερήμωση και πνευματική ένδεια, αφού χωρίς την κυριακάτικη αργία χαλαρώνουν οι κοινωνικοί δεσμοί και ενισχύεται η αποξένωση
4. Γιατί σε όλους τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς, τις εποχιακές αγορές, τα λιμάνια κρουαζιέρας και στο τουριστικό κέντρο της Αθήνας, Μοναστηράκι, Πλάκα και γύρω από την Ακρόπολη, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοικτά τις Κυριακές με απόφαση του Περιφερειάρχη.
5. Γιατί είναι ώρα να καθοριστούν επακριβώς οι τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές καθώς και οι λιμενικές ζώνες της χώρας μας και επιτέλους να νομιμοποιηθούν όσοι σήμερα λειτουργούν παράνομα αλλά και όσοι επιθυμούν να είναι ανοικτά στις συγκεκριμένες περιοχές τις Κυριακές.
6. Γιατί είναι απορίας άξιο πως και γιατί επελέγη ο περιορισμός των 250 τμ που προφυλάσσει τους μικρομεσαίους, όταν ο μέσος όρος των εμπορικών καταστημάτων στην Ελλάδα είναι 80 τμ.
7. Γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 του Συντάγματος περί ίσης μεταχείρισης, ο περιορισμός των 250 τ.μ. θα αμφισβητηθεί συνταγματικά και με ασφαλιστικά μέτρα θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, οι πολυχώροι και οι υπερχώροι 52 Κυριακές.

Μητροπολίτης Κοσμάς: ΟΧΙ στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής

Μητροπολίτης Κοσμάς: ΟΧΙ στην κατάργηση της αργίας της Κυριακής
Επιστολή - Διαμαρτυρία απέστειλε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς προς τους Βουλευτές για την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Παρακάτω ακολουθεί η επιστολή:
"Ἀξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,
Μέ πόνο καί ὀδύνη παρακολουθοῦμε τήν ἐπιχειρούμενη κατάργησι τῆς ἀργίας τῆς Κυριακῆς.
Ἡ εἴδησι δημοσιεύθηκε στά Μέσα Μαζικῆς Ἐνημερώσεως, τήν Κυριακή 7 Ἰουλίου.
Γιατί, κ.κ. Βουλευτές, ἐπιχειρεῖται αὐτό τό ἀνόσιο τόλμημα τῆς διά νόμου καταργήσεως τῆς ἰσχυούσης ἀργίας τῆς Κυριακῆς;

Συνέχεια στην κόντρα Καψή – ΠΟΣΠΕΡΤ

kapsis
Απαντώντας σε ανακοίνωση των εργαζομένων της ΕΡΤ, κύκλοι προσκείμενοι στον υφυπουργό αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή, σημείωσαν ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ επιμένουν να μην επιτρέπουν τη χρήση των εγκαταστάσεων της Αγ. Παρασκευής για την εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης. Η επιλεκτική «απελευθέρωση» του χώρου των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών απλώς επιβεβαιώνει τη συνεχιζόμενη κατάληψη».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων το “μαύρο” της 11ης Ιουνίου, προσφέροντας πολιτικό άλλοθι σε κανένα κόμμα. Δεν συμμετέχουν σε κανένα “παζάρι” με προαπαιτούμενο να “σφραγιστούν” έστω και για ένα λεπτό τα ραδιοφωνικά – τηλεοπτικά στούντιο και πλατώ των κεντρικών και περιφερειακών εγκαταστάσεων της ΕΡΤ και να “αλυσοδεθούν” οι πόρτες του Ραδιομεγάρου» τονίζουν σε νέα ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.

Επαφές με Gazprom ο Μελισσανίδης


Σε αναζήτηση χορηγών για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ βρίσκεται ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που έχει ήδη επαφές με την Gazprom
Η μετάβαση στη νέα εποχή της ΑΕΚ είναι δύσκολη, αλλά στο πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη η Ενωση και οι οπαδοί της βρήκαν τον άνθρωπο, που εμπνέει και οδηγεί.
Τα σχέδια του "τίγρη" στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο νέο γήπεδο, την "Αγιά Σοφιά" όπως θα ονομαστεί, και αναζητά εταιρείες ούτως ώστε να μπουν χορηγοί στο νέο γήπεδο.
Μεταξύ αυτών είναι και η "Gazprom".

Γιατί τώρα ασκεί κριτική η Ντόρα Μπακογιάννη

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,
Η θυγατέρα του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη δείχνει ότι η «νεοφιλελεύθερη» πτέρυγα της Ν.Δ. θέλει και εξακολουθεί να διεκδικεί διακριτό ρόλο στις εσωκομματικές εξελίξεις
 Του Χ.Κ. Λαζαρόπουλου
Ύστερα από μια μακρά περίοδο σιωπής, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη εμφανίζεται έτοιμη όχι μόνο να δώσει το πολιτικό στίγμα της αλλά να δείξει ότι εκφράζει τη «νεοφιλελεύθερη» πτέρυγα της Ν.Δ. Με τον τρόπο αυτό, η βουλευτής Επικρατείας δηλώνει παρών στις εξελίξεις και σε όσα αναμένεται να συμβούν...
Η θυγατέρα του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη γνωρίζει πολύ καλά πότε πρέπει ένας πολιτικός να επιλέγει τη σιωπή και πότε να μιλά. Γνωρίζει ακόμα καλύτερα πώς στο πολιτικό παίγνιο θα πρέπει να πει ορισμένα πράγματα ή ποιον ρόλο πρέπει να διαδραματίσει.

«Ξύπνα παπά... Σήκω να κάνεις προσευχή, γιατί η Πατρίδα κινδυνεύει»!

Γράφει ο Στέφανος Πολυγένης
Πρόεδρος Συλλόγου Αγίου Νέστορα Τρικάλων 

Κλείνουν σήμερα 19 χρόνια από την κοίμηση του αγίου Γέροντα Παϊσίου, και αν εκείνη την εποχή ο άγιος Γέροντας έβλεπε ότι η πατρίδα κινδυνεύει παντοιοτρόπως, τότε τι μπορούμε να πούμε για το σήμερα; 

Σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ως Έθνος, ως κοινωνία και ως προσωπικότητες;

Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ
Λαφαζάνης: Η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ

«Το συνέδριο δεν γίνεται για εσωτερική κατανάλωση, δεν κάνουμε ένα συνέδριο για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με τις συνιστώσες, ή να λύσουμε προβλήματα μεταξύ μας και διαφορές», ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στο συνέδριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «το συνέδριο άφορα την κοινωνία, τη χώρα που βουλιάζει».

«Αυτή η δικτατορία της τρόικας είναι η δικτατορία του ευρώ. Όλα αυτά τα χρόνια ακούμε ότι, ότι γίνεται είναι για να μη βγούμε από το ευρώ. Έχουμε δικτατορία στη χώρα που την έχει επιβάλλει η Ε.Ε., η Γερμανία, το ΔΝΤ. Αυτοί είναι οι αντίπαλοι μας», υπογράμμισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Πρέπει να αλλάξουμε αυτό που μας ετοιμάζουν για "το καλό μας"...


Tου Σταύρου Καρκαλέτση*

Ένα πολιτικό θρίλερ για γερά νεύρα διαδραματίστηκε στην Αθήνα. Η ΔΗΜΑΡ αποχώρησε με πρόφαση τα της ΕΡΤ, πήγαμε σε δικομματική κυβέρνηση με τη συμμετοχή μόνο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και τώρα, μέσα από μια τέτοια λύση ανάγκης όλα καθίστανται ρευστά. Η συγκυβέρνηση κρατιέται από μια κλωστή και πρροεξοφλείται πως θα καταρρεύσει, το αργότερο το φθινόπωρο. Και αν πάμε σε κλογές, ως γνωστόν το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας και οι επόμενες δόσεις, τέλος. Μας προειδοποίησαν άλλωστε όλοι: Και η Κομισιόν, και το ΔΝΤ αλλά και η Ουάσιγκτον. Μήπως όμως τελικά είναι καλύτερα; Μήπως ο γόρδιος δεσμός πρέπει να κοπεί με μια σπαθιά, σε μια κοινωνία και δύο κράτη (ακολουθεί πλέον και η Κύπρος στον μνημονιακό καιάδα...) που μέσα στην παρούσα νοσηρή κατάσταση αργοπεθαίνουν;

Προσπαθούν να μας προετοιμάσουν.Έξι κίνδυνοι για νέα μέτρα...

Έξι κίνδυνοι για νέα μέτρα
Έξι κίνδυνοι για νέα μέτρα

Μεγάλα «ρίσκα» τα οποία απειλούν με εκτροχιασμό το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα εντοπίζει η Κομισιόν. Το πιο σοβαρό εξ αυτών είναι η αδυναμία συλλογής εσόδων η οποία πιθανολογείται ότι θα διευρύνει το δημοσιονομικό κενό.

Στο προσχέδιο της έκθεσης αξιολόγησης της Κομισιόν, διατυπώνονται ανοικτά «επιφυλάξεις για τη βούληση και την ικανότητα των ελληνικών αρχών να συλλέξουν τα φορολογικά έσοδα αποτελεσματικά και ικανοποιητικά». Οι δυσλειτουργίες της κρατικής μηχανής στο «μέτωπο» των εσόδων φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων ακόμη κι εντός του τρέχοντος έτους.

Ρωγμές για τον Ταγίπ Ερντογάν

Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Το πραξικόπημα στην Αίγυπτο εναντίον του δημοκρατικά εκλεγμένου προέδρου της χώρας και η συμπεριφορά της Αμερικής, που αρνείται να λάβει θέση υπέρ του Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος άλλωστε δεν αντιστρατεύθηκε ποτέ τα συμφέροντά της, είναι και μία ήττα για τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, ο οποίος είχε αναδειχθεί σε «λαϊκό ήρωα» μετά τη νίκη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Κατά της διάλυσης των συνιστωσών ο Γιάννης Θεωνάς

Κατά της διάλυσης των συνιστωσών ο Γιάννης Θεωνάς
Κατά της διάλυσης των συνιστωσών ο Γιάννης Θεωνάς

Ο Γιάννης Θεωνάς, επικεφαλής της ΚΕΔΑ (Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς), εξέφρασε την αντίθεσή του με την διάλυση των συνιστωσών. «Μεγάλα ενιαία κόμματα υπήρξαν και πριν και είδαμε που κατέληξαν», είπε και τάχθηκε κατά της διάλυσης των συνιστωσών, οι οποίες, όπως σημείωσε, έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ εδώ που είναι.

Ο Νικήτας Kακλαμάνης ξαναχτυπά...προκαλώντας πονοκέφαλο στον αρχηγό της ΠΟΛ.ΑΝ. και το επιτελείο του...

Καρφιά Kακλαμάνη...
Καρφιά Kακλαμάνη...
«Η Αθήνα θα είναι η μόνη πρωτεύουσα της Ευρώπης χωρίς δημοτική αστυνομία, ακόμη και τα Τίρανα έχουν» σχολίασε με καυστική διάθεση ο Νικήτας Κακλαμάνης για το ενδεχόμενο κατάργησης της υπηρεσίας.
Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.

Η Ραχήλ Μακρή κατακεραύνωσε το Βλαχογιάννη- Αιτία της τηλεοπτικής κόντρας η ανεργία ,οι επενδύσεις και οικονομική πολιτική


Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ της κ. Ραχήλ Μακρή και βουλευτή της Ν.Δ. κ. Βλαχογιάννη με αφορμή τις επενδύσεις,την καταπολέμηση της ανεργίας και το πρωτογενές πλεόνασμα και ανάπτυξη που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά με τον παρακάτω διάλογο :
Ρ. Μ. : Πώς θα πετύχετε πρωτογενές πλεόνασμα μας λέτε;
Ηλ.Βλ.. : Αφήστε σε εμάς τις εξυπνάδες σας αυτές τις ξέρουμε.
Ρ. Μ. : Γιατί δεν απαντάτε;

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Χαϊκάλης: Εθελοτυφλούν οι προσκυνημένοι ακολουθώντας τις υποδείξεις της τρόικας, εκτοξεύοντας τα ποσοστά της ανεργίας και ωθώντας τους Έλληνες στην εξαθλίωση.

«Για το μήνα Απρίλιο η ανεργία εκτινάχθηκε στο 26,9%, σημαίνει αυτό και πόσο πρέπει να ανησυχούμε όταν ο αριθμός των ανθρώπων που δεν εργάζονται τείνει να φτάσει τον αριθμό του εργαζόμενου δυναμικού της χώρας;

Έχουν αντιληφθεί οι κυβερνώντες ότι ακολουθώντας «τυφλά» τις επιταγές της τρόικας θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα ποσοστά της ανεργίας μετά τις απολύσεις στο Δημόσιο;

Τώρα:Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με δυο συλλήψεις που πιθανολογούνται πως συμμετείχαν στους πυρήνες της φωτιάς.

Γλέζος σε Τσίπρα: Δεν διαλυόμαστε-Εσυ άμα θες διαλύσου, διασπάσου...

Γλέζος σε Τσίπρα: Δεν διαλυόμαστε-Εσυ άμα θες διαλύσου, διασπάσου...
Με σαφή τρόπο ο Μανώλης Γλέζος έριξε το «γάντι» στον Αλέξη Τσίπρα δηλώνοντας ρητά και κατηγορηματικά ότι οι συνιστώσες δεν πρόκειται να αυτοδιαλυθούν.
«Τώρα αυτά τα άλογα θέλουν να τα σκοτώσουν. Εσύ κανε ότι θέλεις, θέλεις να διαλυθείς, να διασπαστείς, κανε ότι θέλεις. Πως αποφασίζεις εσύ για μας; Εμάς πως το ζητάς αυτό; Με ποιο δικαίωμα;» είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προφανώς προσωπικά στον Αλεξη Τσίπρα που ήταν παρών και στο τέλος τον χειροκρότησε μάλλον αμήχανα.

Δρίτσας: Nα αφήσει τις γελοιότητες η ΝΔ

Δρίτσας: Nα αφήσει τις γελοιότητες η ΝΔ
Δρίτσας: Nα αφήσει τις γελοιότητες η ΝΔ



"Να αφήσει τις γελοιότητες η ΝΔ. Ακόμα και οι προβοκάτσιες θέλουν σοβαρότητα", τονίζει ο βουλευτής και Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. Θοδωρής Δρίτσας απαντώντας στη ΝΔ περί «σταλινικού τύπου θέσεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ».

Οργισμένη υποδοχή και στον Βενιζέλο – του πέταξαν μπουκαλι με νερό στην Κρήτη


Έτοιμοι να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την οργή τους ήταν οι εργαζόμενοι στους Δήμους Μινώα Πεδιάδος και Βιάννου που, στο άκουσμα της είδησης για την επίσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Αρκαλοχώρι, σκέφτηκαν να του τα …”πουν” ένα χεράκι!

Πρόλαβαν και οργανώθηκαν, στο άψε σβήσε, κι ετοιμάστηκαν να υποδεχθούν με “θερμό” τρόπο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις επικείμενες απολύσεις στους ΟΤΑ και το Δημόσιο.

Eιδική διάταξη προστατεύει τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες

Eιδική διάταξη προστατεύει τα μέλη της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες

Διάταξη που προβλέπει την προστασία των μελών της διοίκησης του ΤΧΣ από αστικές και ποινικές ευθύνες περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες από το υπουργείο Οικονομικών.
Η εν λόγω διάταξη είναι ανάλογη με εκείνη που είχε ψηφιστεί από τη Βουλή για να απαλλάξει και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ από τέτοιες ευθύνες.

7 μαύρες βαλίτσες αναζητούν ισάριθμους (γαλάζιους και πράσινους) βουλευτές!


Συναγερμός έχει σημάνει σε Μαξίμου και Ιπποκράτουςκαθώς υπάρχουν πληροφορίες πως τα συμφέροντα ετοιμάζονται να εξαγοράσουν 6-7 βουλευτές και να ρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο!
Η αξία της συγκεκριμένης εξαγοράς κυμαίνεται από 150.000 έως 300.000 ευρώ η κάθε αρνητική ψήλος. Παλαιότερα η ταρίφα ήταν πιο ακριβή αλλά με την κρίση έχουν πέσει οι τιμές!

Η κληρονομιά της σαπίλας

Γι’αυτούς, που κατά κανόνα ανήκουν στη μεσαία τάξη, το μέλλον είναι δυσοίωνο και μεσοπρόθεσμα παίζεται η επιβίωσή τους. Το παραδοσιακό «δέσιμο» του Έλληνα με το σπίτι, είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια ενδεικτικό ενός επιπέδου ζωής. Σήμερα όλοι αυτοί, οι έχοντες δικό τους κεραμίδι, νιώθουν την πίεση των άδειων ταμείων του κράτους, καθώς τα χαράτσια πέφτουν βροχή, για να καλύψουν τις τρύπες των δημοσιονομικών.
Ο τρίτος χρόνος φορολογικών επιδρομών, μείωσης του εισοδήματος και αύξησης της ανεργίας, πλήττει και τον παραδοσιακό Ελληνικό οικογενειακό δεσμό, που ήθελε τους γονείς να βοηθάνε τα παιδιά τους, ακόμα κι όταν έφευγαν από τα σπίτια τους, δημιουργώντας δικές τους οικογένειες. Οι συνταξιούχοι γονείς έχουν υποστεί οι ίδιοι τόσα πολλά οικογενειακά πλήγματα, που ελάχιστη πλέον βοήθεια μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους. Αυτό σπάει τον κύκλο της ενδοοικογενειακής υποστήριξης, διευρύνοντας την ανέχεια και την διακριτή φτώχεια.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι όσο θα περνάει ο καιρός και θα εφαρμόζονται οι ίδιες οι πολιτικές, οι φτωχοί και άνεργοι συνάνθρωποί μας θα αυξάνονται. Το ελληνικό δημόσιο, που συνεχίζει και πληρώνει τους μισθούς των πολιτικών που οδήγησαν στην χρεοκοπία, αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμα και τις βασικότερες λειτουργίες του. Αιτία δεν είναι μόνο η έλλειψη χρημάτων, αλλά και η διατήρηση των ιδεών σάπιων διοικητικών μηχανισμών, που σε σύμπνοια με το πολιτικό κατεστημένο, συνεχίζουν να νέμονται τα προνόμια της θέσης τους στην υπό κατάρρευση πατρίδα.

Στοιχεία σοκ από μελέτη της ICAP: Το 47% του παραγωγικού πληθυσμού της χώρας είναι άνεργο


Δραματική μείωση της απασχόλησης καταγράφει σχετική μελέτη της Icap Group, αναφέροντας ότι ο λόγος «άνεργοι/ απασχολούμενοι» διαμορφώνεται σήμερα (Α’ τρίμηνο 2013) στο 38% περίπου, δηλαδή σε κάθε οκτώ εργαζομένους αντιστοιχούν τρεις άνεργοι.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η σωρευτική υποχώρηση του ΑΕΠ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, στο διάστημα 2008-2012, συνοδεύθηκε από σχεδόν ισοδύναμη μεταβολή της απασχόλησης (-19% μεταξύ Δ’ τριμήνου 2008 και 2012).

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η ύπαρξη ανέργων, ακόμα και με υψηλότατο επίπεδο εκπαίδευσης και η παράταση της ύφεσης, φαίνεται να μετατρέπουν την ανεργία, εκτός από διαρθρωτικό και σε «πάγιο» χαρακτηριστικό της ελληνικής οικονομίας.

ΜΕ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΤΟ ΩΝΑΣΕΙΟ.ΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

onaseio

Το Ωνάσειο κινδυνεύει να βάλει λουκέτο και μάλιστα άμεσα γι αυτό οι γιατροί έχουν κηρύξει για σήμερα Πέμπτη στάση εργασίας (9 - 11 π.μ.) και καλούν τα μέλη τους σε έκτακτη συνέλευση.
Η Επιστημονική Επιτροπή Ιατρών Ωνασείου ενημέρωσε τα μέλη της μέσω e mail για την έκτακτη συνέλευση, καθώς μετά την συνάντησή της με τη διοίκηση του νοσοκομείου, συζητήθηκε ακόμα και το θέμα του «αιφνίδιου θανάτου» του Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Η Παναγιωταρέα έπαιρνε 8.000 ευρώ το μήνα από το Ερρίκος Ντυνάν και γιατροί και νοσηλευτές έμεναν απλήρωτοι.


Μετά τα 18.000 ευρώ που λάμβανε επί σειρά ετών η γενική διευθύντρια του νοσοκομείου όπως δήλωσε στο iatropedia.gr ο μέχρι πρότινος διαχειριστής του Ντυνάν, Λυκούργος Λιαρόπουλος, μια γνωστή καθηγήτρια, που δεν είναι γιατρός, εισέπραττε 8.000 μηνιαίως και μάλιστα χωρίς να είναι.... διευκρινισμένες και οι ...αρμοδιότητές της.
Όπως σημειώνει ο καθηγητής κ.Λιαρόπουλος:

Πράγματι, ο Σαμαράς είχε αποφασίσει εκλογές!

Πράγματι, ο Σαμαράς είχε αποφασίσει εκλογές!

Έχει δίκιο ο Κουβέλης στους ισχυρισμούς του…
Σε δύο τουλάχιστον συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης τις τελευταίες μέρες και αναφερόμενος στα όσα δραματικά συνέβησαν στο παρασκήνιο που προηγήθηκε της αποχώρησής του απ’ την κυβέρνηση, ισχυρίστηκε ότι:
  • Ο Αντ. Σαμαράς προκάλεσε σκόπιμα την μεγάλη κρίση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, επειδή είχε επιλέξει τότε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές!
Πολλοί έσπευσαν να απορρίψουν αυτό τον ισχυρισμό του Φ. Κουβέλη, με βασικό επιχείρημα ότι κάτι θα πρέπει να βρει για να δικαιολογήσει την απόφασή του να φύγει απ’ την κυβέρνηση Σαμαρά, κάτι που τον έχει ρίξει πολύ δημοσκοπικά και του έχει δημιουργήσει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα και αμφισβητήσεις.
Είναι όμως έτσι;

Τρίτωσε το κακό:Αυτοκτόνησε 35χρονη μητέρα δυο ανήλικων παιδιών


Συγκλονισμένη είναι τοπική κοινωνία στο Δομοκό, από την αυτοκτονία 35χρονης μητέρας δυο ανήλικων παιδιών. Όλα έγιναν λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι στη βεράντα του σπιτιού της. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας γείτονας είδε τη γυναίκα να βγαίνει με την καραμπίνα στα χέρια στη βεράντα και συμπεριφέρεται περίεργα. Επειδή προφανώς δεν ήξερε πως λειτουργεί πρώτα πυροβόλησε δοκιμαστικά στον αέρα.

Μίκα Ιατρίδη: «Η δημοτική αστυνομία ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα των ανθρωποθυσιών στο βωμό της Τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών μας»


Συνάντηση με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας Ρόδου είχε σήμερα η Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την κατάθεση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο καταργείται η συγκεκριμένη υπηρεσία. Στη συζήτηση με τους δημοτικούς αστυνομικούς, η βουλευτής Δωδεκανήσου ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Στο HOT DOC που κυκλοφορεί: Οι συνιστώσες του Μαξίμου


Xρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης, Σίμος Κεδίκογλου, Φαήλος Κρανιδιώτης. Οι τέσσερις κοντινοί του Αντώνη Σαμαρά ή αλλιώς, οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει το επικοινωνιακό παιχνίδι του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. Όλοι τους, πλην του Σίμου Κεδίκογλου, είναι καλοί φίλοι του σημερινού πρωθυπουργού, από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21. Ο τελευταίος κέρδισε την εμπιστοσύνη του, τα τελευταία χρόνια, αποτελεί όμως ένα από τα πλέον πιστά στελέχη…

Νέο ρεκόρ ανεργίας με 26,9% τον Απρίλιο


Σχεδόν 195.000 περισσότεροι άνεργοι μέσα σε ένα χρόνο, από τον Απρίλιο του 2012 - Μειώθηκαν κατά περίπου 160.000 οι απασχολούμενοι

Σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα «σκαρφάλωσε» το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας, αναδεικνύοντας με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι το πρόβλημα αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν είναι αντιμετωπίσμο από καμία πολιτική...

Η ένταση και τα οδοφράγματα επέστρεψαν στις Σκουριές μετά τις δύο συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση

Η ένταση και τα οδοφράγματα επέστρεψαν στις Σκουριές μετά τις δύο συλλήψεις για

Οι δύο συλλήψεις, ένος 17χρονου κι ένος 73χρονου, είναι ο απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων, που ξέσπασαν αρχικά στον Πολύγυρο και αργότερα στον κόμβο της Μεγάλης Παναγίας, στη Χαλκιδική, έπειτα από τις νέες προφυλακίσεις κατοίκων της Ιερισσού για συμμετοχή στην εμπρηστική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στις Σκουριές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ν.Δ.


Δημοτικοί αστυνομικοί έκλεισαν τη Συγγρού ζητώντας να μιλήσουν με το νέο Γραμματέα της Ν.Δ.
 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ν.Δ. στη λεωφόρο Συγγρού πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι δημοτικοί αστυνομικοί.

Πάνω από 2 δις ευρώ από τον ΟΠΑΠ στην Intralot, πάντα με την διαδικασία του κατεπείγοντος! Η μήνυση της Glory Technology και οι πρωταγωνιστές


Σε απολογία καλεί ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής τον Σωκράτη Κόκκαλη,και τέσσερα ακόμη στελέχη των εταιριών ΟΠΑΠ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ, για το κακούργημα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Στο μικροσκόπιο της έρευνας που διενήργησε η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, εισήλθε η σύμβαση του 2007 μεταξύ ΟΠΑΠ και ΙΝΤΡΑΛΟΤ, για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής υποστήριξης. 
Σύμφωνα με τις καταγγελίες της θυγατρικής του ΟΠΑΠ, Glory Technology, λίγες ημέρες πριν από τον διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, παραιτήθηκαν 2 μέλη της επιτροπής αξιολόγησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διεξαχθεί ο διαγωνισμός και το έργο να ανατεθεί απευθείας στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ. 

Public Issue: Αρνητική η γενική εντύπωση από τον ανασχηματισμό


Γενικά αρνητικό είναι στο Βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue το "αποτύπωμα" του κυβερνητικού ανασχηματισμού της 24ης Ιουνίου στην πλειονότητα της κοινής γνώμης. Η εντύπωση από τον ανασχηματισμό είναι αρνητική σε ποσοστό 52%, ουδέτερη σε 25%, και γενικά θετική σε ποσοστό 23%. Σημειώνεται ότι με την πάροδο του χρόνου μειώνεται σταθερά ο θετικός αντίκτυπος των κυβερνητικών ανασχηματισμών στην κοινή γνώμη, με θετική εντύπωση το Φεβρουάριο του 2006 να σχηματίζει το 44% (13% αρνητική), τον Ιανουάριο του 2009 το 39% (23% αρνητική εντύπωση) και τον Ιούλιο του 2013 μόλις το 23% (52% αρνητική).

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Για ποιους έθεσε βέτο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης;


Ηχηρό  μήνυμα  προς πάσα κατεύθυνση  έστειλε προ ημερών  ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης ζητώντας την εξαίρεση των  1.200 αγροφυλάκων από το μέτρο της διαθεσιμότητας.  Πρόκειται για εργαζόμενους  που είχαν προσληφθεί παραμονές των εκλογών  του  1993  και τα  ονόματά τους συμπεριλήφθηκαν στο ΦΕΚ  αλλά  οι διορισμοί τους ήλθαν  14 χρόνια μετά , παραμονές των εκλογών του 2007  από τον τότε υπουργό Δημόσιας  Τάξης   Βύρωνα  Πολύδωρα.  

«Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» η πρόταση Νίμιτς;


Περιμένουμε την τοποθέτηση της ελληνική πλευράς», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ

Τις αντιδράσεις τόσο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ όσο και της αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αναφορές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ο οποίος σε ομιλία του την  Τρίτη στη Σόφια, ανέφερε πως υπάρχει πρόταση για ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας».

ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ: ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Η...ΑΛΕΠΟΥ ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ;

karatzaferis-giorgos

Μήπως ο Γιώργος Καρατζαφέρης πήγε σήμερα σε γνωστό πολυκατάστημα της λεωφόρου Συγγρού για να αγοράσει...πλυντήριο ρούχων;

Άνοιγμα των λογαριασμών του Αντρίκου Παπανδρέου θα ζητήσει ο Π. Καμμένος


Το άνοιγμα όλων των προσωπικών και εταιρικών λογαριασμών του Αντρίκου Παπανδρέου θα ζητήσει σήμερα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε και τον επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος Παναγιώτη Νικολούδη.

Ετοιμάζουν μέτρα 10 δις και κάλπες το φθινόπωρο

Ετοιμάζουν μέτρα 10 δις και κάλπες το φθινόπωρο

Νέο Μνημόνιο-μαμούθ τον Σεπτέμβριο οδηγεί σε πρόωρες εκλογές με λίστα

Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά- Βενιζέλου σε γάμο τραπεζίτη!

Η κοινή εμφάνιση Σαμαρά- Βενιζέλου σε γάμο τραπεζίτη!

Μαζί στην κυβέρνηση, μαζί στις περισσότερες κυβερνητικές εκδηλώσεις, μαζί και στις γαμήλιες δεξιώσεις!
Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος είναι σίγουρο πλέον ότι διανύουν την πιο εγκάρδια περίοδο των τελευταίων ετών.
Αλλιώς πώς να εξηγηθεί η κοινή τους παρουσία ακόμη και σε γαμήλιες δεξιώσεις;
Βεβαίως ο γάμος δεν ήταν τυχαίος.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ MEGA ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ “ΕΡΤ”;;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ!


Αυτό είναι άνω ποταμών! Η είδηση που μεταδώσαμε νωρίς το πρωΐ Κινητικότητα στα στούντιο της Παιανίας από όπου φέρεται να μεταδίδεται το πρόγραμμα της νέας δημόσιας τηλεόρασης, έχει “ουρά”.

Δεν ξέρουμε εάν κάποιοι θέλουν να κάνουν πλάκα σε μία εξαθλιωμένη κοινωνία, αλλά τα στούντιο αυτά είναι τα στούντιο που χρησιμοποιεί το …MEGA!!! Στην Παιανία, απέναντι από την ΙΝΤΡΑΚΟΜ!

«Αντώνη έπαιξες και έχασες»

«Αντώνη έπαιξες και έχασες»

Οι τραγικές διαψεύσεις των εκτιμήσεων και των προσδοκιών του Α.Σαμαρά - Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός.
Ανήμερα του Αγίου Αντωνίου το μεσημέρι, ο Πρωθυπουργός δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ομάδα βουλευτών του κόμματος του , που πήγαν για να του ευχηθούν.
Ο κ. Σαμαράς ήταν εμφανώς ευδιάθετος και αισιόδοξος, ενώ ανέφερε κάτι που όλοι θυμούνται: ''Αν αντέξουμε μέχρι τον Ιούνιο ,μετά θα απογειωθούμε''.

Διαθέτουμε υφυπουργό Παιδείας με Ι-5, λόγω… αναιμίας!

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSYCwhuS0ebL2FeuXKUay-rBKadgGE5JuceYTxjjYAxCQlGznmT

Ο νέος υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, της νέας δεξιάς (πρώτος εξάδελφος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, της παραδοσιακής δεξιάς) απαλλάχθηκε από την στρατιωτική του θητεία, βγαίνοντας Ι-5, αφού επικαλέστηκε ότι έχει αναιμία!
Live η συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου στο http://anexeltv.wordpress.com/

ΕΔΤ το όνομα της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης - Εκπέμπει σήμα

ΕΔΤ το όνομα της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης - Εκπέμπει σήμα

Το πρωί της Τετάρτης άρχισε να εκπέμπει σήμα η Νέα Δημόσια Τηλεόραση.
Στην εικόνα που, προβάλλεται μέσω της Digea βλέπουμε το σήμα της ΕΔΤ, το οποίο αποτελείται από μια σφαίρα και γαλάζιες, πράσινες, πορτοκαλί και κίτρινες γραμμές.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως πουθενά δεν υπάρχει το "Ρ" για τη Ραδιοφωνία...

Ψυχεδέλεια, αισθητική εξωφύλλου και... μπουτόν fast forward στις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο (εικόνες)

Ψυχεδέλεια, αισθητική εξωφύλλου και... μπουτόν fast forward στις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το συνέδριο [εικόνες]

Για όλα τα γούστα – αισθητικά, βεβαίως- είναι οι δύο αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ για το επικείμενο 1ο Συνέδριο που θα γίνει από τις 10 ως τις 14 Ιουλίου στο Τάε κβο ντο του Φαλήρου.

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Σοκ: Πάμε για ύφεση έως 5% και ανεργία στο 27,8%

iove greek

Στην περιοχή του 4,8-5%, θα διαμορφωθεί το 2013 η ύφεση της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) οριακά υψηλότερη από ότι αναμενόταν στα τέλη της περασμένης χρονιάς και στις αρχές του 2013. Όπως αναφέρθηκε σήμερα, στη διάρκεια της παρουσίασης της τριμηνιαίας έκθεσης του ΙΟΒΕ για την ελληνική οικονομία, […]

Εγώ θα είμαι εκεί …μπροστά από τη Βουλή και θα σας περιμένω ΟΛΟΥΣ !!!

6513_623632340983011_130720119_n

Ονομάζομαι Στέλιος Κυμπουρόπουλος και έχω την ηλικία των 28 χρονών (παρά λίγων ημερών). Είμαι ένας νέος ειδικευόμενος ψυχίατρος, είμαι ένας μεταπτυχιακός φοιτητής, είμαι ερευνητής, είμαι υποστηρικτής, και με κάθε τρόπο, προαγωγός των ανθρώπινων δικαιωμάτων… και τέλος είμαι ένας άνθρωπος με σοβαρή κινητική αναπηρία.

Ραμαζάνι: Δίνουν ΟΑΚΑ και ΣΕΦ στους μουσουλμάνους


Ελήφθη το πράσινο φώς μετά απο απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων προκειμένου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα οι μουσουλμάνοι της Αθήνας

 Δύο χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) και στο ΟΑΚΑ θα παραχωρηθούν στους μουσουλμάνους που ζουν στην Αθήνα, προκειμένου να τελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα κατά τη λύση της Νηστείας του Ραμαζανιού.

AΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΑ ΒΟΥΛΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ENERGA HELLAS POWER!

energa

Νέα αδιάσειστα στοιχεία από την ανάλυση των οποίων προκύπτουν ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά που ήδη απασχολούν την φυσική ηγεσία της Δικαιοσύνης
παρουσιάζει το e-reportaz σχετικά με την υπόθεση των εταιριών Energa-Hellas Power και τις αποφυλακίσεις που σημειώθηκαν.
Τα νέα στοιχεία που προέρχονται από την σχηματισθείσα δικογραφία αφορούν δυο από τους κατηγορούμενους.
Τον Αχιλλέα Φλώρο, συνομιλητή του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη και τον Χαράλαμπο Σμυρλιάδη.