Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Άλλαξε ο... Άδωνις και έβαλε τα «ρούχα» του ο Βορίδης





Μόνο ως εμπαιγμός προς τον χώρο της Υγείας και τον ελληνικό λαό μπορεί να εκληφθεί η αντικατάσταση του Α. Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας, από τον Μάκη Βορίδη.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον «σαρωτικό» ανασχηματισμό-παρωδία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή πολιτική λιτότητας και περικοπών, αυτή που καταδίκασαν με την ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το «μαύρισμα» στις ευρωεκλογές, που ήταν ιδιαίτερα ηχηρό από τους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα της υγείας, ο κ. Σαμαράς φαινομενικά «εκπαραθύρωσε» τον κ. Γεωργιάδη, για να τοποθετήσει στο πολύπαθο υπουργείο της Υγείας το φίλο και συνοδοιπόρο του από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στη μεταπήδηση στη Νέα Δημοκρατία, Μάκη Βορίδη.

Γιατί οι Γερμανοί θέλουν να μας «δέσουν» με νέο δάνειο......




 
Οι ευρωεκλογές πέρασαν και οι Γερμανοί επανήλθαν… δριμύτεροι με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να μας απειλεί με «μεταρρυθμίσεις ή έξοδο από το ευρώ», όσο και εάν μετά το Βερολίνο προσπάθησε να τα μαζέψει.

Επίσης, αίσθηση προκάλεσε και η εκτίμηση του ότι η Ελλάδα θα χρειασθεί και ένα νέο πακέτο βοήθειας, αν και μικρότερο των δύο προηγούμενων και δεν θα ξεπεράσει τα 10 δισ., το οποίο ασφαλώς θα συνοδευθεί με νέο μνημόνιο.
Όπως έχει γράψει το «Χ», πριν ακόμη βγούμε στις αγορές, το Βερολίνο και η Τρόικα ήταν αντίθετοι στο σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές χρέους το 2014, καθώς υπήρχαν ........ανησυχίες ότι η Ελλάδα θα χαλαρώσει υπερβολικά τις προσπάθειες για την εξυγίανση της οικονομίας.

Η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ υποστηρίζουν πως η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος αν βγει από το πρόγραμμα διάσωσης.

Η Τρόικα συνειδητοποιεί τώρα πως όταν η Ελλάδα είχε έλλειμμα 10% και είχε όλη τη διαπραγματευτική ισχύ, ήταν υπερβολικά επικεντρωμένη στη λιτότητα αντί για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Υπουργείο Οικονομικών: Από τον Σημίτη, στον… Σημίτη


20140610_5396973350163
Κατά περίεργο τρόπο από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση το 2009 μέχρι και σήμερα το υπουργείο μεταβιβάζεται σε ανθρώπους του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. – Άραγε πρόκειται για σύμπτωση ή συμβαίνει κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε; 
Είναι σύμπτωση ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο; Μπορεί κανείς να εξηγήσει πως είναι δυνατόν από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση και η χώρα μπήκε στα μνημόνια το υπουργείο Οικονομικών να μεταβιβάζεται σε ανθρώπους που ήταν επί σειρά ετών δίπλα στον Κώστα Σημίτη και υπηρέτησαν σε καίρια πόστα διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
-Από τον Οκτώβριο του 2009 που ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου τη διακυβέρνηση της χώρας, στο υπουργείο Οικονομικών τοποθετήθηκε όλως τυχαίως ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ένας άνθρωπος που από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 υπήρξε στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ο άνθρωπος που έβαλε τη χώρα στα μνημόνια και υπέγραψε μόνος του τις δανειακές συμβάσεις.

Γεύση από…. Γαρδούμπελη του ανασχηματισμένου….


ImageProxy
— Ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος των πρωθυπουργών Κ. Σημίτη και Λ. Παπαδήμου, είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών.
— Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, είναι καθηγητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, και Οικονομικός Σύμβουλος & Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της Eurobank.
  — Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα (Νοε.2011 – Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard.

Εκλεκτός του Εβραιοσιωνισμού ο νέος Υπουργός Οικονομικών !


20140610_539691a83e748
Για να τον ανταμείψει το παγκόσμιο σιωνιστικό Τραπεζικό σύστημα τον ξαναφερε στο προσκήνιο ως σύμβουλο του εγκάθετου Παπαδήμου και μετά τις εκλογες του 2012 μέχρι σήμερα ήταν το δεξί χέρι του Στουρνάρα. Σαν φίλος μάλιστα του Λάτση, (ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank) θα έβαλε και το χεράκι του να σώσει τον φίλο Λάτση από τα χρεη της Eurobank, εις βάρος βέβαια των χιλιάδων αστέγων και των παιδιών που λιποθυμούν στα σχολεία, αλλά πιο νοιάζεται γι αυτά, υπάρχει και η πρόνοια.

Η Ευρώπη λίγο πριν την διάλυση


Γράφει ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Σταθμός στην πορεία καταστροφής –ή, εναλλακτικά, ριζικού μετασχηματισμού- της Ευρωπαϊκής Ένωσης ίσως αποδειχθούν οι τελευταίες ευρωεκλογές. Πιθανώς και σταθμός σε πορεία καταστροφής της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.
Δεν είμαστε ακόμη εκεί, δεν απέχουμε όμως και πάρα πολύ.
Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι εύγλωττα σε Βρετανία και Γαλλία, δύο από τις ισχυρότερες χώρες της Ε.Ε. Στη Γερμανία, τον ενδοευρωπαϊκό εθνικισμό ενσωματώνει και υλοποιεί η ίδια η κυβέρνηση. Και στην Ελλάδα η πρωτιά της Αριστεράς αντανακλά την βαθύτατη κρίση στην οποία τη βύθισαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές.

Εδώ και τέσσερα χρόνια οι Ευρωπαίοι «ανατινάζουμε» κάθε έννοια αλληλεγγύης, εξουδετερώνοντας τους λόγους ύπαρξης της Ένωσης. Οι φυγόκεντρες τάσεις ενισχύονται, σε μία ΕΕ που χαρακτηρίζεται από το «ούτε ένα ευρώ για τους άλλους» ή το «ο σώζων εαυτόν σωθήτω». Συγκρουόμενοι μεταξύ μας, υποτασσόμαστε όσο ποτέ άλλοτε στη δύναμη του Χρήματος, των Τραπεζών.

Άρωμα εκλογών η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Διαβάζοντας τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης καταλαβαίνουμε ότι η βασική δουλειά αυτής της ομάδας είναι να πάει τη χώρα σε εκλογές.
Ποιές μεταρρυθμίσεις και πράσινα άλογα, το ζητούμενο είναι να "διορθωθούν οι αδικίες". Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κοιτάξει προς τα δεξιά του. Αυτό το μήνυμα επέλεξε από τα τόσα που του έστειλαν οι ψηφοφόροι στις πρόσφατες εκλογές. Στις δύσκολες ώρες ο καθένας επιστρέφει σε μονοπάτια που γνωρίζει καλύτερα και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

Θα του βγει του Αντώνη Σαμαρά; Για τις εκλογές ο λόγος. Διότι ανάπτυξη με Γιακουμάτο δεν γίνεται και δεν χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις από το έργο του σε παλιότερες κυβερνήσεις. Και δεν είναι ο μόνος. Η ομάδα της "λαϊκής δεξιάς" κέρδισε πολλούς πόντους σε αυτή την κυβέρνηση.  Συλλέκτες ψήφων; Ναι, αναμφισβήτητα!  Φωνάζουν στα παράθυρα, ξέρουν καλά την εκλογική τους πελατεία. Αλλά ως εκεί. Τους ξέρουμε και από τα παλιά. Οι ίδιοι είναι, δεν άλλαξαν. Πώς μπορούμε να ελπίζουμε, λοιπόν, ότι με αυτούς θα γίνει κάτι καλύτερο...

Μόσχος ο ανασχηματισμός σου Αντωνάκη!...



Εκστασιασμένη αν και κάπως σοκαρισμένη άκουγε η αγράμματη, άδολη μα και αστοιχείωτη γριούλα τον παπά του χωριού να διαβάζει απ' το Ευαγγέλιο στην κυριακάτικη λειτουργία: ''... και έκλασεν ο Ιησούς τον άρτον...''. 
Πού να φανταστεί μεσ' την αγραμματοσύνη της ότι εκείνο το ''έκλασεν'' σημαίντι ''τεμάχισε, έκοψε''!
Σταυροκοπούμενη λοιπόν και μέσα σε ιερό θαυμασμό ψιθύρισε: ''Μόσχο μυρίζει η πορδίτσα σου Χριστούλη μου''!

Έτσι και οι γέροι στο σώμα και στο μυαλό που ψήφισαν εκείνο το 22% στις πρόσφατες εκλογές, καθώς και τα εναπομείναντα λαμόγια του 8%, αλλά και οι υποστηρικτές των συμφερόντων των κάθε λογής ''εθνικών'' εργολάβων, προμηθευτών και λοιπών λυκόρνιων, του 6%, θα μυρίσουν μόσχο στον ανασχηματισμό-φερετζέ του ''πρωθυπουργού''!

Όλοι εμείς οι υπόλοιποι θα οσμιστούμε την αποφορά των νέων λυμάτων στον βόθρο της συγκυβέρνησης του αίσχους.

Μόσχος η πορδούλα σου Αντωνάκη!
Παρ' όλα αυτά παραμένει πορδή!
Και ως γνωστόν, με πορδές δεν βάφουν αυγά.

Άνθρωπος του Σημίτη και εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης!


Άνθρωπος του Σημίτη και εκλεκτός της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο νέος υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης!


Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναλαμβάνει νέος υπουργός Οικονομικών, διαβάζουμε από το βιογραφικό του:Την τετραετία 2000–2004 διετέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, κ. Σημίτη. 

Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε κεντρικές τράπεζες και τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα: Υπήρξε ο Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος(1996-2000), Οικονομικός Σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1994-1995), όπου υπήρξε Αναπληρωτής του Διοικητή στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, και Σύμβουλος Ερευνών στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης (1987-1993).

 Στο εξάμηνο της κυβέρνησης συνεργασίας στην........ Ελλάδα (Νοε.2011 - Μάιος 2012) διατέλεσε Διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Είναι Ερευνητικός Εταίρος στο Centre for Economic Policy Research του Λονδίνου και στο Centre for Money, Banking and Institutions του Surrey Business School. 

Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών καθώς και εκπρόσωπος της στο EBF- EMAC. Επίσης είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του CIIM, του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΟΒΕ και του ελληνικού Ιδρύματος Harvard. Επίσης, σύμβουλος και Επικεφαλής Οικονομικών Μελετών του ομίλου της EUROBANK.

Προσκεκλημένος της  Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, όπως διαβάζουμε από την λίστα:

Έλληνες που συμμετείχαν σε συνεδριάσεις της Λέσχης Bilderberg (αναγράφονται μέσα σε παρένθεση τα έτη κατά τα οποία συμμετείχαν και δίπλα αναγράφεται η ιδιότητα που κατείχαν κατά την χρονική περίοδο της συνεδρίασης):

· Αλογοσκούφης Γεώργιος (2005, 2006, 2007, 2008,2009). Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Μέλος του Κοινοβουλίου.
· Ανδριανόπουλος, Ανδρέας (1988). Δήμαρχος Πειραιά.

· Αράπογλου Τάκης (2009). Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.

· Αργυρός Στυλιανός (1993). Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων.
· Αρσένης Γεράσιμος (1994). Υπουργός Αμύνης.
· Βαρβιτσιώτης Θωμάς (2008). Μέλος του ΣΕΒ, συνιδρυτής και πρόεδρος στήν V+O Communication (ανεξάρτητη εταιρία συμβούλων εταιρικής επικοινωνίας που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη).

· Βερέμης Θάνος (1993, 1999). Καθηγητής πολιτικής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ ( «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής»).
· Βλάχου Ελένη (1980). Αρθρογράφος της Καθημερινής.
· Βώκος Θεμιστοκλής (1993). Επιχειρηματίας. Πρόεδρος της Seatrade Organisation.
· Γιαννίτσης Αναστάσιος (2012). Καθηγητής
Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρώην υπουργός Εξωτερικών.
· Δαυίδ Γεώργιος (1996, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2011, 2012). Πρόεδρος τής Coca -Cola 3Ε (ο Δαυίδ είναι ισόβιο μέλος τής λέσχης)
· Διαμαντούρος Νικηφόρος (2000). Εθνικός Διαμεσολαβητής.
· Διαμαντοπούλου Άννα (2004, 2005, 2007, 2008, 2009). Πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κοινωνικές υποθέσεις. Μέλος του Κοινοβουλίου.
· Ζαΐμης Ανδρέας (1978). Βουλευτής Ν.Δ.
· Ζαννιάς Γεώργιος. Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας.
· Ζομπανάκης, Μίνως (1991). Ιδρυτής και πρόεδρος της GISE AG. Οικονομολόγος.
· Κανελλόπουλος Άγγελος (1984). Αντιπρόεδρος της Τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ.
· Καραμανλής Κώστας (1998). Αρχηγός τής Αντιπολίτευσης (Ν.Δ.).
· Καρράς Κωνσταντίνος (1979, 1980 έως το 1997). Διευθυντής επιχειρήσεων. Εφοπλιστής.
· Κατσέλη Λούκα (1984). Μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων.
· Καφίρης Βασίλης (1985). Διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος.
· Κοντογεώργης Γεώργιος (1978). Βουλευτής Ν.Δ. Υπουργός άνευ xαρτοφυλακίου με αρμοδιότητα επί των σχέσεων μετά των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
· Κρανιδιώτης Γιάννος (1997, 1999). Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών.
· Κουλουμπής Θεόδωρος (1995). Πρόεδρος στο Ελληνικό Ίδρυμα Εξωτερικής Πολιτικής.
· Κυριακόπουλος Οδυσσέας (2009, 2013). Πρόεδρος και μέλος του συμβουλίου των θυγατρικών εταιριών τού S&B Group. Ειδικός απεσταλμένος της Business Europe για τις ευρωμεσογειακές υποθέσεις.
· Κωστόπουλος Ιωάννης (1993). Πρόεδρος της Τράπεζας Πίστεως.
· Λαμπρίας Παναγιώτης (1981). Γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, πρώην υφυπουργός Προεδρίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.
· Λιβανός Γεώργιος (1982, 1993). Εφοπλιστής. Πλοιοκτήτης.
· Λύρας Ιωάννης (1993). Εφοπλιστής.
· Μάνος Στέφανος (1986, 1993, 2001). Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Υπουργός Οικονομικών και πρώην Υπουργός Εθνικής Οικονομίας. Πρόεδρος του Φιλελεύθερου κόμματος.
· Μητσοτάκη Αλεξάνδρα (2014). Πρόεδρος της Action Aid Hellas
· Μητσοτάκης Κωνσταντίνος (1993). Πρωθυπουργός.
· Μπακογιάννη Ντόρα (2003, 2009). Δήμαρχος Αθηνών. Υπουργός των Εξωτερικών.
· Μπέκετ Μαρία (1982). Πολιτική ακτιβίστρια και οικολόγος.
· Πάγκαλος Θεόδωρος (1988, 1993, 1996). Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών. Υπουργός Εξωτερικών.
· Παλαιοκρασσάς Γιάννης (1983). Βουλευτής της Ν.Δ.
· Παντελίδης Λεωνίδας (2004). Πρέσβυς της Κύπρου στην Ελλάδα.
· Παπαθανασίου Ιωάννης (2009). Υπουργός Οικονομίας καί Οικονομικών.
· Παπακωνσταντίνου Γεώργιος (2010, 2011, 2012). Υπουργός Οικονομίας.
· Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ (1993). Υπουργός Εξωτερικών.
· Παπαλεξόπουλος Δημήτριος (1989, 1993, 2008, 2009). Διευθυντής στην εταιρεία ΤΙΤΑΝ Τσιμέντα Α.Ε.
· Παπανδρέου Γεώργιος (1995, 1998, 2000, 2005). Υπουργός Παιδείας. Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Υπουργός των Εξωτερικών. Πρόεδρος ΠΑ.ΣΟ.Κ.
· Παπαντωνίου Γιάννος (1987). Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
· Παπαχελάς Αλέξης (2002, 2008, 2009, 2013). Αρθρογράφος εξωτερικής πολιτικής στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ . Δημοσιογράφος στην Καθημερινή. Διευθυντής της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
· Περατικός Μιχαήλ (1993). Εφοπλιστής. Πρόεδρος στην Pegasus Ocean Services.
· Πεσματζόγλου Γιάγκος (1975). Πρόεδρος της επιτροπής ένταξης της Ελλάδας στην Ε.Ο.Κ. (ο Πεσματζόγλου ήταν ο πρώτος Έλληνας που έλαβε μέρος σε συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg).
· Σαμαράς Αντώνης (1992). Πρώην Υπουργός Εξωτερικών.
· Σκούλλος Μιχάλης (1989). Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβάλλοντος.
· Στουρνάρας Ιωάννης (2009). Διευθυντής έρευνας  ΙΟΒΕ (Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών).
· Τσούκαλης Λουκάς (2003, 2006, 2009, 2010, 2011, 2012, 2014). Πρόεδρος τού ΕΛΙΑΜΕΠ (Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής).
· Χαρδούβελης Γκίκας (2011). Οικονομικός Σύμβουλος του Ομίλου της Eurobank. · Χατζηελευθεριάδης Γρηγόρης (1993). Εφοπλιστής.
· Χριστοδούλου Ευθύμιος (1990, 1991). Τραπεζίτης. Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης


Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης
Ποιοι έμειναν, ποιοι «ξηλώθηκαν», οι εκπλήξεις και οι καραμπόλες
Σε σαρωτικό ανασχηματισμό προχώρησε ο πρωθυπουργός θέτοντας εκτός κυβερνητικού σχήματος κορυφαίους υπουργούς.
Παράλληλα τοποθέτησε στην κυβέρνηση αρκετά πρόσωπα – «έκπληξη».
Αναλυτικά:
Πρωθυπουργός: Αντώνης Σαμαράς
Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης: Ευάγγελος Βενιζέλος
Υπουργείο Οικονομικών: Γκίκας Χαρδούβελης με αναπληρωτή αρμόδιο για τα έσοδα τον Χρήστο Σταϊκούρα και υφυπουργό τον Γιώργο Μαυραγάννη
Υπουργείο Εξωτερικών: Ευάγγελος Βενιζέλος, με υφυπουργούς τους Δημήτρη Κούρκουλα και Ακη Γεροντόπουλο
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αναπληρώτρια την Φώφη Γεννηματά και υφυπουργό τον Γιάννης Λαμπρόπουλος
Υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης: Κυριάκος Μητσοτάκης με αναπληρώτρια υπουργό την Εύη Χριστοφιλοπούλου 
Υπουργείο Εσωτερικών: Αργ. Ντινόπουλος με αναπληρωτή υπουργό τον Γ. Ντόλιο
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας: Νίκος Δένδιας με υφυπουργούς τους Οδ. Κωνσταντινόπουλο, Γερ. Γιακουμάτο και  Νότη Μηταράκη 
Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με υφυπουργό τον Μιχ. Παπαδόπουλο
Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: Γιάννης Μανιάτης με αναπλ. υπουργό τον Ν. Ταγαρά και υφυπουργό τον Ασ. Παπαγεωργίου
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων: Ανδρέας Λοβέρδος με υφυπουργούς του κκ Δερμετζόπουλο και Κουκοδήμο  
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: Κ. Τασούλας με υφυπουργό την Άντζελα Γκερέκου και τον Γ. Ανδριανό υπεύθυνο για θέματα Αθλητισμού 
Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης, και Πρόνοιας: Γιάννης Βρούτσης με υφυπουργούς τους Β. Κεγκέρογλου, Γ. Πλακιωτάκη και Αντ. Μπέζα
Υπουργείο Υγείας: Μάκης Βορίδης με αναπλ. υπουργό τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και υφυπουργό την Κ. Παπακώστα
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Γ. Καρασμάνης με υφυπουργό τον Π. Κουκουλόπουλο
Υπουργείο Δικαιοσύνης: Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Βασίλης Κικίλιας
Υπουργείο Τουρισμού: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργείο Ναυτιλίας : Μ. Βαρβιτσιώτης 
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Γ. Ορφανός
Υπουργός Επικρατείας: Δημήτρης Σταμάτης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και εκπρόσωπος Τύπου:  Σοφία βούλτεψη



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/457270/anashimatismos-ayti-einai-i-synthesi-tis-neas-kyvernisis#ixzz34BFb

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Κόλαφος ο εισαγγελέας για τον Μιχελάκη



Από τις 16 Δεκεμβρίου του 2013 ζητούσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, την άρση της ασυλίας του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται σε δικογραφία που αποκάλυψε το Hot Doc και το Κουτί της Πανδώρας, να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, καταθέτοντας ερώτηση υπέρ των συμφερόντων. Κι όμως αυτή η συζήτηση μεταφέρεται για τον προσεχή Οκτώβριο, μετά και το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής και αφού ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, καθυστέρησε τη διαβίβαση της για σχεδόν τρεις μήνες, χωρίς ουσιαστικό λόγο, αλλά κυρίως χωρίς να έχει αυτή την αρμοδιότητα.

Η εμπλοκή του Γιάννη Μιχελάκη στην υπόθεση, προέκυψε έπειτα από έρευνες των αρχών στο σπίτι και το πολεμικό μουσείο του Αναστάσιου Πάλλη, απ’ όπου μεταξύ άλλων, κατασχέθηκε το αρχείο του επιχειρηματία. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν χειρόγραφες σημειώσεις του, στις οποίες εμφανιζόταν το όνομα του βουλευτή τότε Γιάννη Μιχελάκη και δίπλα το ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο υπουργός φέρεται να έλαβε προκειμένου να καταθέσει ερώτηση υπέρ των συμφερόντων του Πάλλη και κατά εκείνων του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο ο Πάλλης είχε αντιδικία. Εντοπίστηκε παράλληλα προσχέδιο ερώτησης, την οποία είχε γράψει ο ίδιος ο Πάλλης, σε χαρτί που φέρει τη σφραγίδα του και το οποίο, όπως φαίνεται, έδωσε ο ίδιος στον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος με τη σειρά του την κατέθεσε, ελαφρώς αλλαγμένη, στη Βουλή. Βρέθηκε τέλος, κοινοβουλευτική ερώτηση του έτερου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιου Νταβλούρου, σχετική με εμπλοκή του Πάλλη στο σκάνδαλο εξαπάτησης του ΟΤΕ, η οποία είχε σταλεί στον επιχειρηματία από αριθμό FAX ο οποίος ανήκει στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη μαρτυρία συνεργάτη του Αναστάσιου Πάλλη, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως στις εισαγγελικές αρχές, ότι ο Γιάννης Μιχελάκης είχε βρεθεί στο σπίτι του Πάλλη στις 5 ή 6 Φεβρουαρίου 2013 και ότι ο ίδιος, κατόπιν εντολής του εργοδότη του, είχε τοποθετήσει σε φάκελο 7.000 ευρώ, με σκοπό αυτά να παραδοθούν, κατά την εκτίμησή του, στον τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Κατόπιν αυτής της μαρτυρίας και βασιζόμενη στα ευρήματα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, συνέταξε τη δικογραφία, την οποία απέστειλε εννέα ημέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα, στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.

«Καίει» Μιχελάκη η Εισαγγελία Πρωτοδικών
Στο διαβιβαστικό του έγγραφο προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης κάνει λόγο για επαρκείς ενδείξεις τέλεσης από τον Γιάννη Μιχελάκη, του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας που φαίνεται να τελέστηκε με τη λήψη περιουσιακών ωφελημάτων για ενέργεια σχετιζόμενη με τα καθήκοντά του και περιγράφει με καυστικό τρόπο, όσα προέκυψαν από την έρευνα. Αναφέρει συγκεκριμένα ότι «μεταξύ των εγγράφων που κατασχέθηκαν, συμπεριλαμβάνεται και φωτοαντίγραφο της ερώτηση του Αθανάσιου Νταβλούρου. Το έγγραφο τούτο είχε περιέλθει στην κατοχή του Αναστάσιου Πάλλη με FAX και φέρει αποστολέα με την ένδειξη «Νέα Δημοκρατία Βουλή», αριθμό FAX τον «2103707…» ημερομηνία την 31η Ιανουαρίου 2013, η οποία ταυτίζεται με την ημερομηνία κατάθεσης της ερώτησης και ώρα αποστολής 15:08».

«Ακολούθως», συνεχίζει ο εισαγγελέας Λακαφώσης, «την 5η Φεβρουαρίου 2013 κατατέθηκε στη Βουλή, ερώτηση από τον τότε βουλευτή επικρατείας Γιάννη Μιχελάκη, […] Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι μεταξύ των κατασχεθέντων εγγράφων συμπεριλαμβάνεται και η ανωτέρω ερώτηση, η οποία φέρει την υπογραφή του ερωτώντος βουλευτή και υπό το ονοματεπώνυμο Ιωάννη Μιχελάκη. Στα κατασχεθέντα έγγραφα εντοπίστηκε και χειρόγραφο σημείωμα, που έχει συνταχθεί σε έντυπο που χρησιμοποιούσε ο Αναστάσιος Πάλλης με χαρακτηριστικό έμβλημα εντυπωμένου επ’ αυτού και το οποίο έχει τη μορφή σχεδίου ερώτησης, φέρει τον τίτλο «Επίκαιρη Ερώτηση» και ως θέμα «καταγγελλόμενα από τον συνάδελφο βουλευτή Ν. Αχαΐας Αθ. Νταβλούρο».

«Το περιεχόμενο του ανωτέρω χειρόγραφου σημειώματος», σημειώνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, «πιθανολογείται πως έχει γραφεί δια χειρός Αναστασίου Πάλλη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ερώτηση του Γιάννη Μιχελάκη, εγείρονται δε σοβαρές ενδείξεις, ότι το περιεχόμενο της ερώτησης, έστω και εν μέρει διαφοροποιημένο συνιστά προϊόν υπόδειξης από τον Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση του έναντι του Βίκτορα Ρέστη, με τον οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη. Επισημαίνεται περαιτέρω, ότι από τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις, ότι η υποβολή της εν λόγω ερώτησης συνοδεύεται από τη λήψη οικονομικών ωφελημάτων από τον Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος την 5η ή 6η Φεβρουαρίου 2013 επισκέφθηκε την οικία του Αναστάσιου Πάλλη και έλαβε το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ, το οποίο ο επιστάτης του τελευταίου, Ν.Κ., τοποθέτησε σε φάκελο, τον παρέδωσε στον Αναστάσιο Πάλλη και ο τελευταίος στον Γιάννη Μιχελάκη».

Παραδοχή Πάλλη για συνάντηση με Μιχελάκη
Η περιβόητη δικογραφία επεστράφη από τον Άρειο Πάγο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να ληφθούν συμπληρωματικές καταθέσεις, τόσο από τον συνεργάτη του Πάλλη, όσο και από τον ίδιο τον προφυλακισμένο επιχειρηματία. Όπως σας ενημέρωσε από την Πέμπτη το Κουτί της Πανδώρας, στο γραπτό του υπόμνημα, ο Πάλλης, ανέφερε ότι πράγματι γνώριζε τον Μιχελάκη από το 2004 και ότι εκείνος τον είχε επισκεφθεί στο σπίτι του στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου, γεγονός που από μόνο του προκαλεί ερωτηματικά για τις σχέσεις των δύο ανδρών.

Σύμφωνα με το νέο διαβιβαστικό του εισαγγελέα Λακαφώση προς τον Άρειο Πάγο, στις 24 Ιανουαρίου 2013, ο Πάλλης «επιβεβαίωσε πως κατέγραψε σε χειρόγραφο την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση και την επίσκεψη του Γιάννη Μιχελάκη στην οικία του στις 4 ή 5 Φεβρουαρίου 2013, αποδέχθηκε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου ζήτησε από τον Ν.Κ. τον ποσό των 7.000 ευρώ, αρνούμενος όμως πως τα χρήματα δόθηκαν στον Γιάννη Μιχελάκη και πως συνδέονται με την ερώτηση στη Βουλή».

Όπως προκύπτει από στοιχεία της δικογραφία, τα οποία δημοσιοποίησε το Κουτί της Πανδώρας, ο Πάλλης, όχι απλώς παραδέχθηκε τη συνάντησή του με το σημερινό υπουργό Εσωτερικών, αλλά σημείωνε στις έγγραφες εξηγήσεις του ότι «σε σχέση με την ανωτέρω επίκαιρη ερώτηση, εγώ κατέγραψα σε χειρόγραφο θέματα που θα μπορούσαν να ενδιαφέρουν τη Βουλή και ενημέρωσα σχετικά τον Γιάννη Μιχελάκη».

Πώς ο Άρειος Πάγος εξέθεσε τον Αθανασίου
Ο υπουργός Δικαιοσύνης έλαβε τη δικογραφία στις 10 Φεβρουαρίου 2014 και αφού ο Άρειος Πάγος είχε προχωρήσει ως όφειλε στον απαιτούμενο έλεγχο νομικής βασιμότητας των στοιχείων, με το αίτημα αυτή να διαβιβαστεί στη Βουλή προκειμένου εκείνη να δώσει την άδεια άσκησης ποινικής δίωξης στον Γιάννη Μιχελάκη, αίροντας την ασυλία του. Όπως όμως ήδη έχετε διαβάσει στο Hot Doc και στο Κουτί της Πανδώρας, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, προτίμησε να κρατήσει τη δικογραφία στο συρτάρι του για διάστημα δύο μηνών, συγκαλύπτοντας ουσιαστικά το πιθανό αδίκημα του συναδέλφου του, ενώ παράλληλα διαβίβαζε δίχως πρόβλημα, κάθε άλλη δικογραφία κατά βουλευτή.

Στις 8 Απριλίου, δύο ημέρες πριν το Hot Doc αποκαλύψει την ύπαρξη δικογραφίας κατά του Γιάννη Μιχελάκη και αφού το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης είχε ενημερωθεί από τη δημοσιογραφική ομάδα του περιοδικού για το ρεπορτάζ, ο Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε το αδιανόητο. Επέστρεψε, κατά παράβαση του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, ζητώντας τον επανέλεγχο της νομικής βασιμότητας της κατηγορίας. Στο έγγραφό του προς τον αντιεισαγγελέα του Άρειου Πάγου, Ιωάννη Σακελλάκο, μάλιστα, σημείωνε ότι δεν υπεισέρχεται στην ουσία της υπόθεσης, και παραδεχόταν ότι δεν έχει καμία τέτοια αρμοδιότητα, όπως πράγματι συμβαίνει αφού βάσει του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής, ο ρόλος του υπουργού Δικαιοσύνης είναι τυπικός και μοναδική του αρμοδιότητα είναι να διαβιβάσει την όποια δικογραφία στη Βουλή, δεδομένου και του γεγονότος ότι ήδη την έχει ελέγξει το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Η απάντηση του Αρείου Πάγου στο -ομολογουμένως- πρωτόγνωρο αίτημα του Χαράλαμπου Αθανασίου είναι αφοπλιστική και εκθέτει τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος, όπως άλλωστε και ο Γιάννης Μιχελάκης, δεν έχει μπει στη διαδικασία να απαντήσει, όπως απαιτεί η θέση του. Στο νέο διαβιβαστικό του προς τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ο αντιεισαγγελέας Σακελλάκος σημειώνει: «Σας (επανα)διαβιβάζουμε τη δικογραφία και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, καθόσον πριν από την αρχική διαβίβασή της είχαμε ήδη προβεί στον υπό του άρθρου 83 του Κανονισμού της Βουλής επιβαλλόμενο έλεγχο, και ως εκ τούτου αρμόδια για τα περαιτέρω είναι η Βουλή των Ελλήνων».

Κατόπιν αυτής της απάντησης ο υπουργός Δικαιοσύνης αποφάσισε, μετά από αδράνεια σχεδόν τριών μηνών, να διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή στις 30 Απριλίου, ενώ ο Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μέσω διαρροών ισχυρίζεται ότι το ρεπορτάζ του Hot Doc είναι ψευδές, απέστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτημα, προκειμένου η να διαβιβαστεί στη Βουλή «ό,τι σχετικό υπάρχει στα χέρια των δικαστικών λειτουργών».

Απόσπασμα του πρώτου διαβιβαστικού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο


Απόσπασμα του δεύτερου διαβιβαστικού της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προς τον Άρειο Πάγο


To πρώτο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου προς τον υπουργό Δικαιοσύνης


Ο Χ. Αθανασίου επιστρέφει τη δικογραφία στον Άρειο Πάγο, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής



Το τελευταίο διαβιβαστικό του Αρείου Πάγου που εκθέτει τον Χ. Αθανασίου


koutipandoras



Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/06/blog-post_8907.html#ixzz343rOkc3M

Οι Ευρωπαίοι εταίροι πιέζουν την Ελλάδα να καταργήσει τη Συνθήκη της Λοζάνης


Είτε είναι ανίδεοι, είτε είναι δεδηλωμένοι εχθροί της Ελλάδας. Δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία άλλη εκδοχή, στην στάση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που αποφάσισε να καταδικάσει την Ελλάδα επειδή οι επίσημες αρχές της χώρας επιμένουν να τηρούν τη Συνθήκη της Λοζάνης και να μην αναγνωρίζουν "τουρκικά" σωματεία εντός της Ελλάδας, παρά μόνο μουσουλμανικά.

Η συγκεκριμένη στάση - απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι μία ακόμη απόδειξη για τις πραγματικές προθέσεις των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην Ελλάδα, την οποία υποβιβάζουν συνεχώς σαν χώρα (την αναγνωρίζουν περισσότερο σαν χώρο) και επιλέγουν να αγνοούν (προφανώς ηθελημένα) την ύπαρξη μίας Διεθνούς Σύμβασης (Συνθήκη Λοζάνης) και, επιπλέον, πιέζουν αφόρητα για την κατάργησή της με υπαιτιότητα της Ελλάδας.
Είναι οι ίδιοι "εταίροι" που πιέζουν την Κύπρο για την εφαρμογή ενός νέου κατάπτυστου σχεδίου "λύσης" του Κυπριακού, ενώ δεν έχουν πιέσει καθόλου την Τουρκία, στο διάστημα των τελευταίων 40 χρόνων, προκειμένου να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από την Κύπρο.
Είναι οι ίδιοι "σύμμαχοι" που στα πλαίσια της ειρήνης (όπως οι ίδιοι φυσικά αντιλαμβάνονται την έννοια της ειρήνης), προσπαθούν μέσω των αποφάσεών τους να μετατρέψουν την Ελληνική Θράκη σε νέο Κόσοβο, πυροδοτώντας σειρά αποσχιστικών ενεργειών μετά από μία πιθανή εκ μέρους της Ελλάδας αναγνώριση "τουρκικής μειονότητας" εντός του Ελληνικού εδάφους...

Αυτοί οι Ευρωπαίοι "φίλοι", λοιπόν, στοχοθετούν ευθέως, πλέον, την Ελλάδα, στην οποία εμμέσως πλην σαφώς επιθυμούν την δημιουργία ανώμαλων και άκρως επικίνδυνων καταστάσεων. Βέβαια, με μία μικρή έρευνα, διαπιστώνουμε πως το τουρκικό λόμπι που βρίσκεται στις Βρυξέλλες (έχει τα γραφεία του απέναντι από το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου) εργάζεται ιδιαίτερα μεθοδικά προς την κατεύθυνση δημιουργίας "φίλιων δυνάμεων" προς την Τουρκία εντός των κέντρων λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. Ίσως, μία εκτεταμένη δικαστική έρευνα να αποκάλυπτε και "παχυλούς" τραπεζικούς λογαριασμούς συγκεκριμένων στελεχών των Βρυξελλών...

Οι μεθοδεύσεις των Τούρκων για τη Θράκη βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Ευρώπη… Έτσι, η Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης -αρμόδιο όργανο επίβλεψης της ορθής εκτέλεσης των καταδικαστικών αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τα κράτη μέλη- υιοθέτησε ενδιάμεσο ψήφισμα (Interim Resolution), με το οποίο καλεί τις ελληνικές Αρχές, να συμμορφωθούν με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου που αφορούν τις υποθέσεις «Μπεκίρ Ούστα και άλλοι κατά Ελλάδος», «Εμίν και άλλοι κατά Ελλάδος» και Τουρκική Ένωση Ξάνθης κατά Ελλάδος.

Με το ενδιάμεσο αυτό ψήφισμα καλείται η Ελλάδα να αναγνωρίσει, ως τουρκική, τη μουσουλμανική ένωση Ξάνθης και ν΄αναγνωρίσει το δικαίωμα του «συνεταιρίζεσθαι» στις υπόλοιπες μουσουλμανικές ενώσεις της περιοχής.

Στο ψήφισμα σημειώνεται ότι, η Ελλάδα είχε καταδικαστεί από το Δικαστήριο, για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία του «συνεταιρίζεσθαι», εξαιτίας της άρνησής της να αρνηθεί την αναγνώριση των μουσουλμανικών ενώσεων ως τουρκικών και να τις εγγράψει στα οικεία μητρώα των ενώσεων στην Ελλάδα.

Στο ψήφισμα υπογραμμίζεται ότι, ενώ από τον Ιούνιο του 2013 οι ελληνικές Αρχές είχαν διαβεβαιώσει την Επιτροπή Υπουργών του ΣτΕ ότι έχουν μελετήσει την καλύτερη δυνατή λύση, δεν προσεκόμισαν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, για τα μέτρα που, ενδεχομένως, εφαρμόσθηκαν, προς την κατεύθυνση της εφαρμογής των αποφάσεων του Δικαστηρίου.

Με το εν λόγω ψήφισμα καλούνται οι ελληνικές Αρχές να λάβουν, χωρίς άλλη καθυστέρηση, όλα τα αναγκαία μέτρα, έτσι ώστε οι αιτούντες να επωφεληθούν από τις διαδικασίες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύμβασης, όπως αυτό έχει ερμηνευθεί από τη νομολογία του Δικαστηρίου.
Καλούνται, ακόμη, οι ελληνικές Αρχές, να δώσουν στην Επιτροπή συγκεκριμένες πληροφορίες, σχετικά με τα μέτρα που έλαβαν ή σκοπεύουν να λάβουν, για την αναγνώριση των μουσουλμανικών ενώσεων, ως τουρκικών, και την εγγραφή τους στα οικεια μητρώα.
 
Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόδρος της συγκυβέρνησης, κ. Βενιζέλος, μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις παραμένει σιωπηλός, αφού απασχολείται αποκλειστικά με τα εσωκομματικά της "Ελιάς", προσπαθώντας να κρατηθεί στην ηγεσία του κόμματος...
Ο πατριώτης φερόμενος ως πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, ανύπαρκτος στις εξελίξεις, κρυπτόμενος από τις ευθύνες του και τραγικά ελλειπής ως πρωθυπουργός, δεν εξέδωσε ούτε μία ανακοίνωση (έστω και τυπικά) μετά την συγκεκριμένη απόφαση της Ευρώπης... Φαίνεται πως ο ανασχηματισμός της καταρρέουσας κυβέρνησής του τον απασχολεί περισσότερο από το τι θα συμβεί στην Ελληνική Θράκη...
Αναγνώστης
Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

Οι θέσεις της Λέσχης Bilderberg για το ουκρανικό και άλλα ζητήματα, στα πλαίσια της 62ης συνόδου


Οι θέσεις της Λέσχης Bilderberg για το ουκρανικό και άλλα ζητήματα, στα πλαίσια της 62ης συνόδου

Του Boris Novoseltsev
Κέντρο Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας

Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Η 62η σύνοδος της Λέσχης Bilderberg, μιας από τις σημαντικότερες κλειστές «δομές» τηςπαγκόσμιας διακυβέρνησης, στην οποία εδώ και αρκετά χρόνια οι δημοσιογράφοι έχουν προσδώσει το προσωνύμιο «η παγκόσμια κλίκα», πραγματοποιήθηκε φέτος στην Κοπεγχάγη, στο διήμερο της 31ης Μαΐου - 1ης Ιουνίου. 

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η λέσχη ανέφερε, πως η ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων επρόκειτο να καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως, μεταξύ άλλων, 
- «το μέλλον της δημοκρατίας και της μεσαίας τάξης»,
- «τη νέα διεθνή αρχιτεκτονική της Μέσης Ανατολής» και 
- «το μέλλον της Ευρώπης».
Η ασαφής και διφορούμενη αυτή διατύπωση σαφώς απέκρυπτε πιο συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία επίσης τέθηκαν σε συζήτηση. 

Μεταξύ των θεμάτων αυτών ήταν: 
- η προοπτική του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, και συγκεκριμένα το πώς αυτή έχει διαμορφωθεί μετά την προσέγγιση μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Ιράν, 
- η άνοδος των εθνικιστικών κινημάτων στην Ευρώπη, η οποία κατά τους συνέδρους αυξάνει τον κίνδυνο της διάλυσής της, 
- η συμφωνία για το φυσικό αέριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας, 
- η επικείμενη θέσπιση νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικής με την προστασία του ιδιωτικού βίου και των προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο, 
- οι πόλεμοι στον κυβερνοχώρο και οι συνέπειές τους για την ελευθερία του διαδικτύου, καθώς και
- η κλιματική αλλαγή.
Ωστόσο, δύο υπήρξαν τα κομβικής σημασίας ζητήματα: 
- η κατάσταση στην Ουκρανία και 
- η εξωτερική πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα, η οποία θεωρείται ανεπαρκής από τους ισχυρούς κύκλους του παγκόσμιου κατεστημένου.
Ο τόνος κατά τις συζητήσεις των παραπάνω θεμάτων διαμορφώθηκε με γνώμονα την μακράς πνοής σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ Ρωσίας και Κίνας για το φυσικό αέριο. Σύμφωνα με Δυτικούς παρατηρητές, η σύμβαση αυτή επέτρεψε στη Ρωσία να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της στον κόσμο γενικότερα, και πιο συγκεκριμένα στην Ουκρανία. Μια μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας με βάση το φυσικό αέριο αφαιρεί από το Κίεβο το πλεονέκτημα που διατυπώθηκε πρόσφατα στα πλαίσια συγκεκριμένης επιχειρηματολογίας, η οποία επικεντρώνεται στο ζήτημα του ελέγχου του αγωγού που συνδέει τη Ρωσία με τους Ευρωπαίους εμπορικούς εταίρους της. Συγχρόνως, μια στρατηγική συμμαχία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας αποτελεί, εδώ και πολύ καιρό, μόνιμο πονοκέφαλο για τη Δύση, η οποία έχει κάνει μέχρι στιγμής ό, τι ήταν δυνατόν για να αποτραπεί η επαναπροσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών. 

Ένας από τους συμμετέχοντες στη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg στην Κοπεγχάγη επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία ήταν ένα από τα πρώτα θέματα στην ημερήσια διάταξη κατά την πρωινή συνεδρίαση της 31ης Μαΐου. Το ποιοί ακριβώς συμμετείχαν στη συνάντηση παραμένει άγνωστο, αλλά μπορεί να προβεί κανείς σε ορισμένα συμπεράσματα βάσει της λίστας των προσκεκλημένων. 

Όλα δείχνουν, επομένως, ότι οι συμμετέχοντες της συνεδρίασης δεν είχαν καμία αμφιβολία ότι η τρέχουσα στρατηγική των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι αναποτελεσματική, αλλά δεν ήταν όλοι απολύτως βέβαιοι για τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα πρέπει να αλλάξει. Είχαν δε ιδιαίτερες αμφιβολίες ως προς το εάν και κατά πόσο κρίνεται αναγκαίο η Δύση να μειώσει το επίπεδο της έντασης στις σχέσεις της με τη Μόσχα σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα. 

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, και ο Φίλιπ Μπρήντλαβ, Αμερικανός στρατηγός και διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, συμμετείχαν επίσης στη συνεδρίαση της Bilderberg για την Ουκρανία. Αρκετές ημέρες πριν από τη σύνοδο της Λέσχης, μετά τη συνάντηση των Αρχηγών του προσωπικού του ΝΑΤΟ, ο ίδιος ο Φίλιπ Μπρήντλαβ είχε δηλώσει ότι η συμμαχία δεν στοχεύει σε αλλαγή του πλαισίου των σχέσεών της με τη Ρωσία σε παγκόσμια θέματα ασφάλειας, ως αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης, και ιδίως σε σχέση με το Αφγανιστάν. (Προφανώς ο Αμερικανός στρατηγός παρέλειψε να διευκρινίσει εάν η Ρωσία επιθυμούσε από την πλευρά της να διατηρήσει το πλαίσιο των σχέσεών της με το ΝΑΤΟ, ως αποτέλεσμα των διαφορών της με αυτό ως προς το ζήτημα της Ουκρανίας.) Η θέση του Ράσμουσεν είναι μεν λιγότερο σαφής, αλλά σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις δεν φάνηκε να επιδιώκει μια ένταση της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία. 

Ο Γιουτζήν Ράμερ, διευθυντής του Προγράμματος για τη Ρωσία και την Ευρασία στο Κέντρο Κάρνεγκι, ο οποίος στο παρελθόν επεσήμανε το γεγονός ότι το ουκρανικό ζήτημα απέχει πολύ από τον "ρωσικό παράγοντα", αλλά οφείλεται σαφώς στο κενό ασφαλείας που δημιουργήθηκε από τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου μετά τα γεγονότα του Μαϊντάν, ήταν επίσης παρών στη σύσκεψη της Bilderberg για το ουκρανικό. Σημειωτέον ότι, ο Ράμερ είναι της άποψης ότι οι προσπάθειες του Κιέβου για άμεση εξασφάλιση στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ (π.χ. με τη μορφή των προμηθειών όπλων) είναι αντιπαραγωγική, δεδομένου ότι η ίδια η Ουκρανία είναι ο 9ος μεγαλύτερος εξαγωγέας όπλων στον κόσμο, οπότε το πρόβλημά της δεν είναι η έλλειψη εξοπλισμών, αλλά μάλλον το πλεόνασμά τους. 

Είναι αποκαλυπτικό το γεγονός ότι στην συνεδρίαση δεν παραβρέθηκε σχεδόν κανένας από τους εκπροσώπους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι ασχολούνται με την Ουκρανία. Κανείς τους δεν έλαβε πρόσκληση για τη σύνοδο της Κοπεγχάγης (με εξαίρεση τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ). Σύμφωνα με παρατηρητές, οι Ευρωπαίοι σταδιακά παραμερίζονται από τη συμμετοχή σε συσκέψεις της διεθνούς ελίτ για την επίλυση του ουκρανικού ζητήματος. 

Σε γενικές γραμμές, ήταν αναμενόμενη η εκδήλωση έντονης ανησυχίας εκ μέρους των μεγάλων βιομηχάνων και επιχειρηματιών που παραδοσιακά αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των προσκεκλημένων στις συνόδους της Λέσχης Bilderberg στα πλαίσια των συσκέψεων στην Κοπεγχάγη. Οι δε φόβοι τους εστιάζονται στις κυρώσεις που εισηγήθηκε η κυβέρνηση Ομπάμα κατά της Ρωσίας, οι οποίες έγιναν αφορμή να προκληθεί πανικός και να διακινδυνεύσουν οι επιχειρήσεις τους, χωρίς να υπάρχουν κάποια προφανή οφέλη. 

Επιπλέον, οι επικριτές της κυβέρνησης Ομπάμα πιστεύουν ότι η τελευταία, με τις ενέργειές της σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την επιτυχημένη εδραίωση μιας ανάπτυξης μακρόπνοων στρατηγικών σχέσεων μεταξύ του Πεκίνου και της Μόσχας, γεγονός το οποίο η Δύση δεν μπορεί παρά να θεωρήσει ως απειλή για το σύστημα της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Εξ ου και η εκ νέου αναγωγή της ανάπτυξης μιας εταιρικής σχέσης μεταξύ της Κίνας και της Ρωσίας σε προτεραιότητα. 

Μετά την ειδική σύσκεψη της Λέσχης Bilderberg, κατέστη προφανές ότι η πίεση που ασκείται στον Μπαράκ Ομπάμα αυξάνεται στη Δύση από δύο πλευρές ταυτόχρονα: αφ’ ενός από εκείνους που τάσσονται υπέρ της μείωσης της λεκτικής επιθετικότητας του Λευκού Οίκου έναντι της Ρωσίας, και αφ’ ετέρου από εκείνους που τηρούν έντονα επικριτική στάση έναντι της έλλειψης αποφασιστικότητας του Προέδρου των ΗΠΑ όσον αφορά στην Ουκρανία και πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα πρέπει να διατηρηθεί ως πρόσφορο έδαφος για την καταπολέμηση της Ρωσίας κατά τα προσεχή έτη. 

Είναι δύσκολο στην παρούσα φάση να προβλέψει κανείς ποια θα είναι η τελική έκβαση βάσει των δυναμικών αυτών. Ωστόσο, είναι αρκετά προφανές ότι η δυσαρέσκεια εναντίον της Ουάσιγκτον έχει αυξηθεί στη Δύση από την προηγούμενη συνεδρίαση της Λέσχης Bilderberg μέχρι την φετινή. Η δυσαρέσκεια αυτή παρατηρείται μεταξύ των Ευρωπαίων ηγετών, των ιδιοκτητών πολυεθνικών επιχειρήσεων, αλλά ακόμη και μέρους της ελίτ που κυβερνά τις ΗΠΑ. Η τραγική ειρωνεία της υπόθεσης που ανέκυψε κατά την ουκρανική κρίση είναι ότι υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει πραγματικό γεγονός η απομόνωση της εξωτερικής πολιτικής της Ουάσιγκτον που υιοθετήθηκε με σκοπό τον εκφοβισμό της Ρωσίας, και να αποδειχθεί μπούμερανγκ για τις ίδιες τις ΗΠΑ. 

Δεν θα πρέπει να αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η επαλήθευση και η εφαρμογή των αποφάσεων που πάρθηκαν στο πλαίσιο των μυστικών συσκέψεων της Λέσχης Bilderberg, αλλά θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από το φθινόπωρο, σε όλους τους σημαντικούς τομείς της διεθνούς πολιτικής, και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Κίνα, τη Ρωσία και την Ουκρανία. 

Πηγή: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου 

… Η Ελίτ των Προσκυνημένων….

Προσεχώς… Η Ελίτ των Προσκυνημένων….
Αύριο, την Τρίτη, την Παρασκευή…. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος… μαγειρεύουν τον ανασχηματισμό και μας «κρατάνε» σε αγωνία (!!!) για την ανακοίνωση του… Υποτίθεται… Γιατί ξέρουν πολύ καλά ποιος θα τοποθετηθεί που και ποιος ο σκοπός τους… 
Και απλά προσπαθούν να τον περάσουν όσο πιο ωραιοποιημένο γίνεται στον κόσμο και πάνω από όλα όσο πιο ανώδυνα…
Γιατί; Γνωρίζοντας και οι ίδιοι πως....
...κοροϊδεύουν τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού ο ανασχηματισμός δεν έχει να προσφέρει τίποτα παρά μόνο λίγο ακόμα πολιτικό χρόνο επιβίωσης στους ίδιους. Μέχρι τις Εθνικές Εκλογές… Καμιά πολιτική δεν θα αλλάξει και καμία αλλαγή δεν υπάρξει στη ζωή του απλού Έλληνα πολίτη, ο οποίος ίσα ίσα θα δει τα δεινά του να πολλαπλασιάζονται….
Γιατί αφού αυτοί που θα μπουν στη συγκυβέρνηση, μαζί με αυτούς που θα παραμείνουν, θα αποτελούν την ελίτ των πρόθυμων και προσκυνημένων, με μοναδικό τους στόχο την εκπλήρωση μέχρι κεραίας των διαταγών-εντολών των δανειστών. Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα από αυτούς αφού έχουν ήδη διαταχθεί για τα πεπραγμένα τους.
Τα οποία δεν περιλαμβάνουν καμία ελάφρυνση και καμία διόρθωση των όσων έχουν επιβληθεί και έχουν γονατίσει τον Έλληνα πολίτη. Οι επιλογές έχουν γίνει με απόλυτη προσοχή και πάντα με γνώμονα το κομματικό συμφέρον και τη διαβεβαίωση για συνέχιση με απόλυτη προσήλωση στο έργο καταστροφής που συντελείται…
Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει, παρά περισσότερους φόρους, μέτρα και δυσκολίες, αφού οι προσκυνημένοι «νεκραναστημένοι» που θα αναλάβουν εξουσία θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τους στόχους για τους οποίους έχει δεσμευθεί με υπογραφές η προδοτική συγκυβέρνηση.
Η οποία πριν τις Ευρωεκλογές μιλούσε για σκίσιμο των μνημονίων, εκδίωξη της Τρόικα και επιστροφή σε δρόμους ανάπτυξης, ευημερίας και ανεξαρτησίας… Με τη δική τους λογική, ναι πέτυχαν το έργο τους, αφού στην πολύ Ευρώπη που μας… σέρνουν η σκλαβιά θεωρείται πρόοδος και η διάλυση των πάντων, φυσική εξέλιξη της.
Και γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν και πιο πρόθυμοι και από τους πρόθυμους πολιτικοί για να την υπηρετήσουν. Γειασου Αντώνη Σαμαρά με τη «Νέα Ελλάδα» σου, τη σύγχρονη μετεξέλιξη της παλιάς και διεφθαρμένης. 
Δώσε εξουσία σε πολιτικά άχρηστους απλά για να μπορέσεις να ικανοποιήσεις πιο εύκολα τις απαιτήσεις των Τρόικα και Ε.Ε. και να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου. Και την ίδια ώρα συνέχιζε να κοροϊδεύεις ασύστολα τον κόσμο, αφού υπάρχει ακόμα μέρος του που το δέχεται….
Και πάρε αγκαλίτσα τον φίλο σου τον «Μπένι» και όποιον άλλο πρόθυμο και προσκυνημένο για να τα δώσετε όλα για τη… διάλυση της χώρας.
Προσεχώς στις οθόνες σας… Η Ελίτ των Προσκυνημένων…. Γιατί στην Ελλάδα, όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν.

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΦΟΡΙΑ-Θα παρακρατείται ο φόρος καθε μήνα απο τον μισθό..

που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους κάθε μήνα Ο φόρος που θα αναλογεί στον καθένα θα υπολογίζεται με βάση τη δήλωση της περασμένης χρόνιας και την ευθύνη για την αφαίρεση του φόρου θα έχει αποκλειστικά ο εργοδότης ή ο φορέας που πληρώνει τον μισθό ή τη σύνταξη.
Όπως γράφουν και τα ΝΕΑ οι πρώτοι που θα δοκιμαστούν στο νέο μέτρο δεν είναι άλλοι από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Το σχέδιο προβλέπει η έναρξη του νέου συστήματος φορολόγησης να ξεκινήσει από την 1η Ιανουαρίου του 2015 με τους πρώτους μισθούς και τις πρώτες συντάξεις του χρόνου δηλαδή θα γίνει και η αφαίρεση του φόρου.
Κάθε μήνα παρακράτηση φόρου -Τι θα υπολογίζεται
Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου (ενοίκια κλπ) Ο φόρος αυτός θα επιμερίζεται σε 12 δόσεις ή 14 για όσους παίρνουν δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και επίδομα άδειας, οι οποίες θα αφαιρούνται απευθείας, με τον τρόπο που ήδη γίνεται η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια.
Για παράδειγμα ένας μισθωτός που πληρώνεται με 1.000 ευρώ το μήνα και επιπλέον εισόδημα 400 ευρώ τον μήνα από κάποιο ενοίκιο θα παίρνει μισθό 915 ευρώ. Θα γίνεται δηλαδή παρακράτηση 44 ευρώ για τα έσοδα από τον μισθό του και 50 ευρώ για τα έσοδα από το ενοίκιο.
Αντίστοιχα ένας συνταξιούχος με σύνταξη 1.333 ευρώ το μήνα και εισοδήματα από αγροτικές εκμεταλλεύσεις 4.000 ευρώ το χρόνο θα παίρνει σύνταξη αντί 1.333 ευρώ μόλις 1.173 ευρώ καθώς θα παρακρατείται φόρος 116 για τη σύνταξη και 43 ευρώ για τα άλλα εισοδήματα. πηγη

ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ;Κοίτα τώρα τι θα πάθεις..!



ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ;Κοίτα τώρα τι θα πάθεις,αφού τους  ψήφισες κιόλας!
Την επίσπευση των διαδικασιών ώστε τα νομοσχέδια που θα αλλάξουν άρδην το τοπίο όσον αφορά στη διευθέτηση του λεγόμενου «ιδιωτικού χρέους» να φτάσουν στη Βουλή μέσα στο φθινόπωρο αποφάσισε η κυβέρνηση.
Έρχονται σημαντικές αλλαγές τόσο στη ρύθμιση των τραπεζικών δανείων όσο και στις διαδικασίες της πτώχευσης και του πλειστηριασμού.
Με στόχο να απλοποιηθούν οι διαδικασίες εκτέλεσης των πλειστηριασμών και κυρίως να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένονται σύντομα αλλαγές στον κώδικα πολιτικής δικονομίας, και στο πτωχευτικό δίκαιο. Διότι όπως είναι γνωστό από την 1η Ιανουαρίου 2015 -και κατ΄ απαίτηση της τρόικας- παύει να υπάρχει οποιοδήποτε προστατευτικό πλαίσιο για την απαγόρευση των πλειστηριασμών ακόμα και της πρώτης κατοικίας.
Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε η Επιτροπή Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους και έλαβε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον όλων εκείνων των δανειοληπτών, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες και καθυστερούν στην αποπληρωμή των δανείων τους.
Αποφασίστηκε λοιπόν επιτάχυνση των διαδικασιών και ολοκλήρωση των δικών σε σύντομο διάστημα, με αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα σήμερα, ένας πλειστηριασμός για να ολοκληρωθεί απαιτούνται περισσότερα από 5 χρόνια (λόγω των ανακοπών).
Μάλιστα ανάμεσα στις αλλαγές που προωθούνται είναι ακριβώς η κατάργηση των πολλαπλών ανακοπών από τη στιγμή που υπάρχει εκτελεστός τίτλος αλλά και η υποχρεωτική εξωδικαστική διαμεσολάβηση προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.
Κώδικας Δεοντολογίας
Επίσης στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε οι τράπεζες να ξεκινήσουν να εφαρμόζουν πιλοτικά μέσα στον Ιούλιο,το σχέδιο ρύθμισης των δανείων, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας Δανειοληπτών -Τραπεζών.
Μάλιστα ο Κώδικας θα είναι έτοιμος τις επόμενες μέρες και θα ενσωματώνει και τις παρατηρήσεις που έχουν υποβληθεί από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, δηλαδή τράπεζες, καταναλωτικές οργανώσεις, τη Γενική Γραμματεία καταναλωτή, την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.