Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ο Μπούρας, ο Μελισσανίδης και ο ΟΠΑΠ


Όλη η αλήθεια για τις πραγματικές σχέσεις του επιχειρηματία με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει σήμερα το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ για τις σχέσεις του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Κώστα Μπούρα, με τον επιχειρηματία Μελισσανίδη.

Μαύρα σύννεφα πάνω από τον ΔΟΛ> Ο Ψυχάρης επέστρεψε εσπευσμένα με ελικόπτερο…

psixaris

Σύννεφα μαζεύονται πάνω από τον ΔΟΛ.Οι ψίθυροι στους  διαδρόμους της Μιχαλακοπούλου δυναμώνουν καθώς οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν τι τους ξημερώνει.
Η εξόφληση του Ιουλίου δεν έχει ακόμη καταβληθεί και όπως έχει γνωστοποιηθεί μέσω των ανακοινώσεων του… WC, οι εργαζόμενοι θα την λάβουν περί τα τέλη  του μήνα (23 Αυγούστου).

Αυτό δε είναι πρωτοσέλιδο αλλά τρομοκρατική προκήρυξη πνευματικά δολοφονημενων εγκληματιών…

20130817-200116.jpg

Μαυραγανης και Στουρνάρας θα έπρεπε πλέον να ποζάρουν με φόντο Καλασνικοφ και ζουρλομανδυες.
Ο ένας λέει με στόμφο:
“Ακόμα και να πληρώσουν, θα μπουν φυλακή”. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτονόητο: “Τότε γιατί να πληρώσουν”;;;

ΔΗΜΑΡ: Νέου τύπου ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα

ΔΗΜΑΡ: Νέου τύπου ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα
ΔΗΜΑΡ: Νέου τύπου ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα

«Άμεσα χρειάζεται να υπάρξουν νέου τύπου ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, συμβατές με την πραγματική κατάσταση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, αναφορικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Κουίκ... σνόμπαρε τους επίσημους στην Τήνο


Την Τήνο επισκέφθηκε ο βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, εκπροσωπώντας τον πρόεδρος του Κινήματος Πάνο Καμμένο στις εκδηλώσεις για τη γιορτή της Μεγαλόχαρης.
Τον κ. Κουίκ συνόδευσαν στο νησί των Κυκλάδων, η περιφερειάρχης Κυκλάδων των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαργαρίτα Φωσκόλου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος και εν δυνάμει υποψήφιος βουλευτής, Νίκος Κοντογεώργης.

Bild: "Βέβαιο το νέο κούρεμα"

Bild: Βέβαιο το νέο κούρεμα
Bild: "Βέβαιο το νέο κούρεμα"



"Στοίχημα, κ. Σόιμπλε, μετά τις εκλογές έρχεται κούρεμα", αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Bild" στο βασικό πολιτικό της θέμα και υποστηρίζει ότι η γερμανική κυβέρνηση αποσιωπά το γεγονός ότι η Ελλάδα χρειάζεται και νέο πακέτο βοήθειας. Υποστηρίζει δε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει δώσει το σχετικό μήνυμα στην Αθήνα, ζητώντας ωστόσο ηρεμία ως τις εκλογές. 

Η εφημερίδα επιχειρεί να καταρρίψει ισχυρισμούς της Καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και του υποψήφιου Καγκελάριου των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ κατά της προοπτικής νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους, επισημαίνοντας ότι "υπάρχει μια λέξη την οποία στο Βερολίνο κανείς δεν θέλει να βάλει στο στόμα του, το κούρεμα, αλλά η Bild είναι σίγουρη ότι αυτό θα γίνει αμέσως μετά τις εκλογές". Όπως επισημαίνεται, η εφημερίδα γνωρίζει τα στοιχεία για το ελληνικό χρέος και λέει: "Στοίχημα κ. Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές, έρχεται το κούρεμα!".

"Όχι" σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ

Όχι σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ
"Όχι" σε νέο κούρεμα από Μέρκελ και Στάινμπρουκ



Την αντίθεσή τους σε νέο κούρεμα για την Ελλάδα εκφράζουν η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και ο υποψήφιος των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία Πέερ Στάϊνμπρυκ.

Μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine η καγκελάριος αναφέρει: «Δεν βλέπω κούρεμα για την Ελλάδα. Κάθε τόσο εκπλήσσομαι κάθε τόσο για το πόσο απρόσεκτα μιλάμε γι αυτό. Ένα τέτοιο βήμα θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Συμφωνήσαμε ότι θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση στην Ελλάδα το 2014 ή στις αρχές του 2015. Αυτό το χρονοδιάγραμμα πρέπει να ακολουθήσουμε, αντί να προβαίνουμε καθημερινά σε εικασίες». Μιλώντας για την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει επίσης: «Μέρος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι και μία μεγαλύτερη προσπάθεια από εκείνους που δέχονται βοήθεια. Το να χορηγούμε απλώς χρήματα χωρίς να υπάρχει διάθεση για ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις, είναι κάτι που από την αρχή της κρίσης το θεωρούσα λάθος. Από αυτή την άποψη είμαι ευχαριστημένη, που έχουμε επιβάλει έναν διαφορετικό δρόμο»

Οι προτεραιότητες του Βενιζέλου ενόψει ΔΕΘ

Οι προτεραιότητες του Βενιζέλου ενόψει ΔΕΘ
Οι προτεραιότητες του Βενιζέλου ενόψει ΔΕΘ



Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, επικεφαλής κλιμακίου στελεχών του κόμματος. 

Σημειώνεται ότι ο κ. Βενιζέλος στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται με την ιδιότητα του Υπουργού Εξωτερικών στο Vilnius της Λιθουανίας, για το άτυπο συμβούλιο εξωτερικών υποθέσεων που οργανώνει η λιθουανική προεδρία της ΕΕ. 

Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων καθώς και με ηγετικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης, με το οποίους θα συζητήσει το μείζον θέμα της επανεκκίνησης της οικονομίας.

Ερωτικό σκάνδαλο στην Πάτρα με γνωστό πολιτικό!(Πάει πουθενά ο νους σας;)


Ερωτεύθηκε -φαίνεται- ο γνωστός αχαιός πολιτικός και άρχισε να μοιράζει… ποιηματάκια μέσω μηνυμάτων σε κινητά τηλέφωνα! Σύμφωνα με το dete.gr, ο πολιτικός (μεσαίου κόμματος) επέλεξε ένα ποίημα του Πυργιώτη ποιητή Γιώργη Παυλόπουλου για να γοητεύσει την όμορφη σαραντάρα που είχε βάλει στο μάτι!

Έρχεται καταιγισμός φόρων

Έρχεται καταιγισμός φόρων
Εφιαλτικό Φθινόπωρο περιμένει εκατομμύρια Έλληνες που πρέπει να ικανοποιήσουν τις ορέξεις του Τόμσεν

Το τέλος του καλοκαιριού φαίνεται πως δε θα απογοητεύσει μόνο όσους είναι λάτρεις της θάλασσας αλλά θα έχει δυσάρεστες εκπλήξεις για το σύνολο των φορολογούμενων.
Η επιστροφή από τις φετινές διακοπές αναμένεται να ξυπνήσει άσχημα συναισθήματα σε χιλιάδες Ελλήνων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα ραβασάκια του Υπουργείου Οικονομικών. Χειρότερα θα είναι τα πράγματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι πέρα από την υπόλοιπη φορολογία αναμένεται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, μιας και η τρόικα σημάδεψε αυτούς όταν αναζήτησε τα απαιτούμενα έσοδα για να βγει ο προϋπολογισμός.
Πρώτα πάντως, αναμένεται να χτυπήσουν την πόρτα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, με όσους "έκαναν το λάθος" να δικαιούνται επιστροφή φόρου, να καλούνται για εξονυχιστικό έλεγχο στις ΔΟΥ προκειμένου να βρεθεί τρόπος να μην πάρουν... ευρώ.

Να ποιοι θέλουν να μας συμμορφώσουν και να μας σώσουν!!! Τα 13 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που συνδέονται με πασοκ - νδ...

Να ποιοι θέλουν να μας συμμορφώσουν και να μας σώσουν!!! Τα 13 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που συνδέονται με πασοκ - νδ...
Τα 13 ονόματα της λίστας Λαγκάρντ που συνδέονται με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. 
Η περίπτωση του ερωτύλου Σίμου Κεδίκογλου, αν και ελαφριάς μορφής, συγκρινόμενη με τις διαχρονικά εγκληματικές συμπεριφορές σε βάρος του ελληνικού δημοσίου από την πλειονότητα των πολιτευτών της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αποκαλύπτει αν μη τι άλλο, τιςνεκροφιλικές τάσεις της κυρίαρχης εδώ και δεκαετίες, πολιτικής τάξης που ελλείψει υγιούς πλέον σώματος, συνεχίζει να ασελγεί στο κοινωνικό πτώμα της σημερινής Ελλάδας, μιας χώρας που οι ίδιοι καθ’ έξιν, κατ’ επάγγελμα... και κατ’ εξακολούθηση κατακρεούργησαν.

Τίποτε καλό δεν πρόκειται να συμβεί, όσο τα εν λόγω πολιτικά ρετάλια συνεχίζουν να στοιχειώνουν το δημόσιο χώρο μας, να εξάπτουν την οργή μας και να μας γυρίζουν τ’ άντερα από τη σιχασιά.

Η Χρυσή Αυγή στην υπηρεσία της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Ο Μιχαλολιάκος πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο παίρνει ξεκάθαρη θέση κατά του λαού που αγωνίζεται,αντιστέκεται και διεκδικεί.

Η δήλωσή του,στο κύριο προπαγανδιστικό μέσο της Χρυσής Αυγής EXTRA μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αφού η φημολογία για έντονες κοινωνικές αντιδράσεις από τον Σεπτέμβριο έχουν ανησυχήσει την υποτακτική Κυβέρνηση των Διεθνών Τοκογλύφων. Με μέτρα όπως η η κατάργηση της άρσης των πλειστηριασμών,χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο και  την ιδιωτικοποίηση του νερού θα είναι απίθανο να μείνουν αναπάντητα από τον λαό που υποφέρει,για αυτό και το σύστημα προσπαθεί από τώρα να χρησιμοποιήσει όλα του τα μέσα για να κατευνάσει τις αντιδράσεις

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΙΚΟΣ ΝΤΙΝΟΣ (VIDEO)




Στην Κόρινθο βρέθηκε ο συντονιστής Πελοποννήσου των Ανεξάρτητων Ελλήνων κύριος Νίκος Ντίνος. Ο κύριος Ντίνος έδωσε απαντήσεις για «καυτά» θέματα που αφορούν την κορίνθια μεταξύ αυτών, το κέντρο κράτησης μεταναστών αλλά....

"Στον κόσμο τούτον θά ‘σαι αρνί ή λύκος ,αν είσαι αρνί σε τρων , αν είσαι λύκος τρως. Θεέ μου, δεν υπάρχει ένα τρίτο ζώο, καλύτερο, δυνατότερο;"



Tου Κώστα Παντελάκη

"Χτίζουν" μια Ελλάδα "προτεκτοράτο" οπου εχουν ηδη διορισει manager τους εαυτούς τους , θεωρούν ότι δικαιούνται να μας εξουσιάζουν. 
Η Ελλάδα αύξησε τα χρέη της μετά την υπαγωγή της στα "εξυγιαντικά" προγράμματα του ΔΝΤ,με "κουρέματα" και "βοήθειες" το χρέος αυξηθηκε κατά 30% σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Το δημόσιο χρέος της Ελλαδος ηταν στο 130% του ΑΕΠ ,και σημερα με την Ελλάδα στο ΔΝΤ εχει αγγίξει το 160%.
Ολα τα ασφαλιστικά ταμεία ειναι άδεια και λεηλατημένα από τους τοκογλύφους .
Η δημόσια περιουσια εκποιείται για "ψίχουλα", προκειμένου να πληρωθούν τα "ακούρευτα" ομόλογα της ΕΚΤ και των τοκογλύφων.

Μ.Ουζουνίδης: Για το νοσοκομείο Αλεξ/πολης ''Τα ''μαγειρέματα'' καλά κρατούν''

ouzounidis-graf

Θα ήθελα να συγχαρώ τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη για την συνέπεια και διαφάνεια την οποία επιδεικνύει στο θέμα του διορισμού του νέου διοικητή του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των 27 εκτελεσθέντων κατοίκων του Σοκαρά


Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης που διοργάνωσε σήμερα 17 Αυγούστου 2013 ο Δήμος Γόρτυνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοκαρά για τους 27 ήρωες κατοίκους του Σοκαρά που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής πριν από 69 χρόνια  συμμετείχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τομεάρχης Οικονομικών και Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς ο οποίος κατέθεσε στεφάνι κατά τη διάρκεια της τελετής.

Νίκος Νικολόπουλος: "ο πρωθυπουργός είναι προστάτης και χορηγός των εθνικών εργολάβων"

Νίκος Νικολόπουλος Στο ΧΩΝΙ: "ο πρωθυπουργός είναι προστάτης και χορηγός των εθνικών εργολάβων"

Συμπαιγνία κυβέρνησης και κατασκευαστών προκειμένου οι δεύτεροι να εισπράττουν εκατομμύρια για έργα που δεν έκαναν, καταγγέλλει ο βουλευτής Αχαΐας

ΣΟΚ-Μ.Κέρμπερ: "Ανταλλαγή κρατικής περιουσίας για μείωση του ελληνικού χρέους"


Ο γεν. διευθυντής του λόμπι των Γερμανών Βιομηχάνων BDI Μαρκους Κέρμπερ  - στενός συνεργάτης του Σόιμπλε (και αυτό έχει την σημασία του) - σημειώνει πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους μπορεί να πραγματοποιηθεί εάν η Γερμανία λάβει ως αντάλλαγμα κρατικά περιουσιακά στοιχεία!

ΠΡΙΒΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΗΝΟ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑ ΒΡΟΥΤΣΗ – ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΥΠΟΥΡΓΕ;

broytsistinos

Μπορεί ένας υπουργός στην Ελλάδα της κρίσης του 2013 να ταξιδέψει με πλοίο της γραμμής από τις Κυκλάδες; Όχι είναι η απάντηση! Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναχώρησε από τη Τήνο με σκάφος του Λιμενικού όταν λίγα λεπτά αργότερα από το νησί απέπλεε κανονικά το πλοίο της γραμμής!

ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ

Γιατί βρε Άκη;

Οι τελικές ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο

Οι τελικές ρυθμίσεις για τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο
Τις οριστικές διευκρινίσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που τίθενται ή θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθώς και για τις διαδικασίες και τα προαπαιτούμενα πιθανής μετάταξής τους σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.
Στην εγκύκλιο ξεκαθαρίζεται σειρά ζητημάτων για τη μοριοδότηση, τους τίτλους σπουδών, τα μεταπτυχιακά, τις ξένες γλώσσες, τον χρόνο προϋπηρεσίας, τις ακριβείς προβλέψεις για τους διάφορους τρόπους εισαγωγής στο Δημόσιο, τις εξαιρέσεις και τις αποδοχές/ελαφρύνσεις υπαλλήλων που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.
Ποια η χρονική διάρκεια της διαθεσιμότητας και ποιες οι αποδοχές
Η διάρκεια της διαθεσιμότητας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 8 μήνες και στον υπάλληλο που έχει τεθεί καταβάλλονται τα τρία τέταρτα των αποδοχών που ελάμβανε πριν μπει στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Αμετακίνητη η Μέρκελ για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους

Αμετακίνητη η Μέρκελ για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους
Την πάγια θέση της κατά του νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους επανέλαβε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung που δημοσιεύεται αύριο.

«Δεν βλέπω νέο "κούρεμα" για την Ελλάδα», υπογράμμισε Άνγκελα Μέρκελ, διαχωρίζοντας για άλλη μία φορά τη θέση της από τη επίμονη φημολογία περί νέου haircut του ελληνικού χρέους. «Εκπλήσσομαι διαρκώς από την απροσεξία του να ανοίγει κανείς μία τέτοια συζήτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να προκαλέσει αβεβαιότητα σε άλλα μέρη της Ευρώπης».

Η Ελλάδα των Αγιάννηδων

Στην αποικία του χρέους, στην χώρα του μηδέν, εκεί που γεννήθηκε και που δολοφονήθηκε η δημοκρατία, νέοι Αγιάννηδες δημιουργούνται. Και αν δεν φυλακίζονται (ακόμη) για ένα ψωμί, σκοτώνονται στην προσπάθειά τους να διαφύγουν την ποινή της απάνθρωπης εξουσίας, επειδή δεν έχουν να πληρώσουν 1,40 ευρώ στα ΔΗΜΟΣΙΑ μέσα μεταφοράς. 
Φυσικά, κανένας δεν έχει παραιτηθεί, ούτε πρόκειται να αναλάβει τη ευθύνη.

Ένας άνθρωπος πέθανε... Ένας ακόμη... Αύριο θα ακολουθήσει κάποιος άλλος, που μπορεί να μην γίνει γνωστός ο θάνατός του. Χιλιάδες έχουν ήδη φύγει από τη ζωή, αφού οι κτηνώδεις εξουσιαστές τους οδήγησαν στην απελπισία.

Ή τώρα ή ποτέ

Πήραν φωτιά τα τόπια γύρω από την Ελλάδα. Εμφύλιος στην Αίγυπτο και στη Συρία. Διάλυση στη Λιβύη. Χάος στο Λίβανο. Και τώρα τελευταία η Τουρκία δεν νιώθει και τόσο καλά.

Ή τώρα ή ποτέ

Νησίδα ασφάλειας και ηρεμίας η Ελλάδα στην πιο καυτή περιοχή του πλανήτη μας αυτή την εποχή: στη νοτιανατολική Μεσόγειο.
Ελπίζω να έχουν καταλάβει Σαμαράς, Βενιζέλος, Αβραμόπουλος και Στουρνάρας πιο μεγάλο όπλο έχουν στα χέρια τους απέναντι σε Ευρώπη και Αμερική. Και πώς μπορούν να τους πιέσουν ή να τους εκβιάσουν ή ακόμα και να τους απειλήσουν με αυτό.

Μαθήματα ανθρωπιάς από την Βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Χρυσούλα Γιαταγάνα.



Η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι πραγματικά ένα παράδειγμα για μίμηση από το σύνολο των εκπροσώπων μας στο Ελληνικό κοινοβούλιο.Σε επιστολή που μας έστειλε αναγνώστης του blog μας ,ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του ,ήθελε να μας ενημερώσει για την κοινωνική δράση της κ Γιαταγάνα και με τον τρόπο αυτό να της πει ένα δημόσιο ευχαριστώ! Σας παραθέτουμε την επιστολή του αναγνώστη μας και μετά το σχετικό ρεπορτάζ που κάναμε είμαστε σε θέση να πιστοποιήσουμε πως όλα όσα αναφέρονται στο ακόλουθο απόσπασμα είναι απολύτως αληθή.

Ο άνθρωπος του Σαμαρά, ο Μελισσανίδης και ο ΟΠΑΠ


Όλη η αλήθεια για τις πραγματικές σχέσεις του επιχειρηματία με το Μέγαρο Μαξίμου
 Αύριο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ φιλοξενεί ένα αποκαλυπτικό παρασκήνιο για τις (πραγματικές) σχέσεις του επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανιδη με το Μέγαρο Μαξίμου.

Στο πανάκριβο Costa Navarino της Πύλου για διακοπές ο Σαμαράς!

Ο Αντώνης Σαμαράς

Ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός διαμένει στην Costa Navarino και μεταξύ άλλων στην παρέα του βρίσκονται ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος, καθώς και ο ... γνωστός βιομήχανος και φίλος του Κώστας Χαΐτογλου...

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πολιτικές ζυμώσεις εν μέσω θέρους!


Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα

Αυτό το καλοκαίρι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μου θυμίζει καλοκαίρια του '65, του ΄89 ακόμη και του '92. Σίγουρα όμως είναι ένα καλοκαίρι όπου οι  ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στο πολιτικό σκηνικό και πίσω από κλειστές πόρτες γραφείων πολιτικών, επιχειρηματιών και καναλαρχών, θα κρίνουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν θα πέσουμε για ένα κωλόπαιδο που δεν είχε εισιτήριο


Θα μπορούσε να είναι μια τραγική φανταστική ιστορία, όμως είναι καθημερινή πραγματική ιστορία.
Να μην γίνει πολιτική εκμετάλλευση ζητούν τα κυβερνητικά κοράκια. Όχι! Να περάσει σαν ένα «τυχαίο γεγονός». Έτυχε ένας κακός ελεγκτής να συνυπάρξει με έναν πιο κακό οδηγό λεωφορείου που μετέφερε ένα κωλόπαιδο που δεν είχε, ενδεχομένως εισιτήριο. Απλώς έτυχε να υπάρχει και μια κυβέρνηση που ξεσκίζει τους ανυπεράσπιστους, κόβει το ρεύμα από τους εξαθλιωμένους, εξανεμίζει τους μισθούς και γλύφει τους έχοντες πολλά λεφτά, τους μεγαλοφοροφυγάδες τους πλοιοκτήτες και τους βιομήχανους.

Είχαν εντολές να εξαθλιώσουν και να φτωχoποιήσουν τον ελληνικό λαό;

ftwxeia
του Φώτη Αλεξόπουλου
Είναι ξεκάθαρο ότι σήμερα, Εκκλησία και Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι τα δυο μεγάλα Κέντρα στήριξης που κράτησαν την εξαθλίωση των Νεόπτωχων Ελλήνων σε ανθρώπινα επίπεδα.

Όταν προς το Τέλος της Δεκαετίας του 90¨, ο τότε Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης ζήτησε «Οικονομική Βοήθεια» από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο ώστε να κλείσει την Τρύπα του Χρηματιστηρίου , ποιος θα φανταζόταν ότι αυτό έγινε για να αποδυναμωθεί οικονομικά η Εκκλησία ?
Θυμάστε όλοι ότι τελικά ,αποδείχτηκε «φούσκα» το «Παιχνίδι» του Χρηματιστηρίου?
Τι θα είχε συμβεί αν η Εκκλησία είχε δώσει χρηματική βοήθεια στο Κράτος?
Θα θυμάστε ότι, μετά την άρνηση Χριστοδούλου, άρχισε η Υπόθεση με τις Ταυτότητες ως Μοχλός πίεσης, άλλα και τότε η Εκκλησία δεν «μάσησε»;

Έξι Βομβες θα σκάσουν στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη!



Καυτό φθινόπωρο αναμένει την κυβέρνηση καθώς, όπως αποκαλύπτει στο πρωτοσέλιδό της η Real News, το Σεπτέμβριο η τρόικα επιστρέφει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.


Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η Real News, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει “έξι βόμβες”:
• Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
• Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
• Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
• Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
• Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
• Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014
Μάλιστα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μόρς δηλώνει ότι “η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους”.

Όλους μας έχουν για το πριονιστήριο!

Αν οι δημο(σ)κόποι έχουν δίκιο, υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι συνελλήνων που θεωρούν μονόδρομο την εφαρμογή των πολιτικών που απορρέουν από το Μνημόνιο. 

Συμπολίτες μας, ψηφοφόροι που συναποφασίζουν πώς θα κυβερνάται ετούτος ο τόπος, είναι κι αυτοί. Είτε από αφέλεια είτε από ίδιο συμφέρον, αλλά στη συντριπτική τους πλειοψηφία, κατά πάσα πιθανότητα, από φόβο -τον φόβο που σπέρνει κάθε βράδυ το καθεστώς, διαμέσου των διαπλεκόμενων μέσων μαζικής εξαπάτησης- πιστεύουν στο  “success story” κι ευελπιστούν ότι αυτό το αφήγημα της επιτυχίας είναι βάσιμο. Αυτούς έχω περισσότερο στο μυαλό μου γράφοντας ετούτες τις γραμμές και μ’ αυτούς θα ήθελα, πρωτίστως, να μοιραστώ αυτές τις σκέψεις, με αφορμή την εκποίηση των εταιριών ύδρευσης Αθηνών και Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Έλληνα, σπάσε τις αλυσίδες σου!

ΜΗΝ τους ακούτε και ΜΗΝ τους πιστεύετε! Είναι αριστοτέχνες στο να ελέγχουν και να καθοδηγούν τη σκέψη σας! 
Γνωρίζουν όλους τους τρόπους για να το κάνουν, και ο κυριότερος τρόπος είναι να σας κάνουν να φοβηθείτε, να τρομάξετε! 
Μέσω του φόβου ελέγχουν το μυαλό σας και καθοδηγούν τις αντιδράσεις σας...
Το παρόν κείμενο απευθύνεται σε όσους θεωρούν τους εαυτούς τους υποδουλωμένους από την νέα τάξη πραγμάτων, το έχουν συνειδητοποιήσει, και πραγματικά θέλουν να ελευθερωθούν αλλά δεν ξέρουν πως. 
Απευθύνεται σε όσους προσπαθούν απεγνωσμένα να σπάσουν τα δεσμά τους και δεν μπορούν... Σε όσους νομίζουν ότι είναι μόνοι στον αγώνα αυτό...

Κατ΄αρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο αγώνας για την Ελευθερία μας είναι συνεχής και σε πολλά επίπεδα... Δεν είναι μια μάχη μόνο, που η έκβασή της καθορίζει τον πόλεμο...
Ας μην απογοητευόμαστε εύκολα λοιπόν, είπαμε... χρειάζεται συνεχής αγώνας και σε πολλά επίπεδα...

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

Η μικρή Jessica Boulous το κοριτσι το σκότωσαν ενώ έβγαινε από το κατηχητικό

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ, ΠΑΙΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ Η ΝΤΟΠΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΙΩΠΑ ΕΝΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΑ ΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ!

Οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι υπήρξαν πιστοί σύμμαχοι του Χίτλερ, σχηματίζοντας την μεγαλύτερη δύναμη SS της ναζιστικής Γερμανίας, με απίστευτες σφαγές στο ενεργητικό τους.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ : « Το μόνο μας έγκλημα είναι ότι είμαστε χριστιανοί »

Βρυξέλλες,Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η βίαια καταστολή των « Αδελφών Μουσουλμάνων » (που επιθυμούν την ισλαμοποίηση του δημόσιου βίου) από την παρούσα μεταβατική κυβέρνηση (που εκφράζει τους οπαδούς ενός κοσμικού κράτους) έχει  ως αποτέλεσμα την μετακύλιση της βίας εις βάρος των χριστιανών. Ο αιγύπτιος  αρχηγός της « Αλ Κάιντα » -μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν-, Ayman al Zawahiri, σε 15λεπτο ηχογραφημένο μήνυμά του στις αρχές του μήνα, είχε στοχοποιήσει τους κόπτες ως συνεργούς στη συνομωσία ανατροπής του Μόρσι (USATODAY,15/08/13).

"Ψυχοσωματικοδιανοητική Αντίσταση, Καλή Παναγιά σε όλους τους Έλληνες!"


Του Κώστα Παντελάκη


Καταναγκαστική αισιοδοξία, για ευτυχία και αντοχή στις κακουχίες.
Δεν επιβάλλεται η πλαστή πραγματικότητα στο υποσυνείδητο του πεινασμένου, αυτό είναι μαντζούνι για τους μισοχορτασμένους που προσβλέπουν σε κάτι λίγο παραπάνω από το ξεροκόμματο που τους πετάν οι αφέντες.
Τάχα θυσιαζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο,που δεν είναι το δικό μας αλλα κτίζεται στα μέτρα των γνωστών, βουλιμικών κροκοδείλων, των στυλοβατών του σάπιου συστήματος.
Το μόνο που κάνουν είναι να σώζουν τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες που κρύβονται πίσω από τις καταθέσεις των πολιτών.
Οι τραπεζίτες τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν αμύθητα κέρδη με την διαφορά του επιτοκίου χορηγήσεων με το επιτόκιο καταθέσεων που ήταν μακράν η μεγαλύτερη στην Ευρώπη καθώς και με την αντισυνταγματική επιβολή μικροχαρατσιών σε κάθε είδους τραπεζική συναλλαγή.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ

20130816-120533.jpg
Νομίζω ότι όλοι κάνουμε ένα μικρό λάθος, αναζητώντας αυτουργούς, φυσικούς ή ηθικούς, για όσα συμβαίνουν. Αυτό το ρημαδοευρώ που έλειψε από το Θανάση, από τα παιδιά που “δεν ήξεραν να χειρίζονται μαγκάλι” στη Λάρισα, από όσους αυτοκτονούν, όσους έχασαν ή θα χάσουν τις δουλειές και ότι άλλο δημιούργησαν με κόπο, είναι ένα νόμισμα, διαχειριστής του οποίου είναι μια ασήμαντη σε αριθμό φάρα ανθρώπων. Αυτό το παλιόχαρτο που λέγεται χαρτονόμισμα και ενίοτε βγαίνει και σε κέρμα έγινε το πιο ακριβό εμπόρευμα του κόσμου: Κοστίζει εκατομμύρια ζωές, ανθρώπινο μόχθο και δυστυχία.

«Κατέβα κάτω κωλόπαιδο»! Νέα μαρτυρία «καίει» τον οδηγό του τρόλεϊ!

«Κατέβα κάτω κωλόπαιδο»! Νέα μαρτυρία «καίει» τον οδηγό του τρόλεϊ! Η "δικαιοσύνη"; Δικαστές κι εισαγγελείς; Άφησαν ελεύθερους (οδηγό & ελεγκτή) και με τα αναδρομικά που έλαβαν για να είναι αδέκαστοι, δικάζουν τίμια κι εκδίδουν συνταγματικότητες για τα διατάγματα της κυβέρνησης, διαταγές πληρωμής των τραπεζών, αθωώνουν τα στελέχη της Στατιστικής... δαγκώνουν τους ξυπόλητους!



 



Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι κυβερνώντες δεν πείθουν κανένα...

Σε ανακοίνωση του η Γραμματεία Μεταναστευτικού Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρει:

Μετά την πρωτοφανή επίθεση της 14-08-2013 που δέχτηκαν οι άνδρες του Λιμενικού στην Σάμο, κατά την παραμονή τους στο Λιμενικό Σταθμό Καρλοβασίου, δείχνει την αδυναμία της Κυβέρνησης να πείσει ακόμα και τους μελλοντικούς λαθροέποικους ότι είμαστε ένα σοβαρό Κράτος με νόμους οι οποίοι μάλιστα τηρούνται.!!
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε τελικά, ότι είστε παντελώς ανίκανοι να σκεφτείτε ότι έρχονται δασκαλεμένοι γνωρίζοντας τι επικρατεί την χώρα μας.!
Γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμία ουσιαστική ταλαιπωρία για την παράνομη εισβολή τους στην Πατρίδα μας, γιατί για εισβολή πρόκειται.
Γιατί δεν δυναμώνετε με επιπλέον προσωπικό το Λιμενικό και το Σώμα των Συνοριοφυλάκων δίνοντας τους συγχρόνως και τις υλικές υποδομές που χρειάζονται για να κάνουν καλύτερα την δουλειά τους;;

Γεια σου Μαρία!

Τις άκουσες τις δηλώσεις του κ. "υφυπουργού" Ανάπτυξης της κυβέρνησης στο δελτίο των οχτώ ή προτίμησες να σκοτώσεις τον άπλετο χρόνο σου με μια βραδινή βουτιά στη θάλασσα, Μαρία? Ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου!!! Σβήνε την τηλεόραση κι απολάμβανέ την...

Αν δεν τον άκουσες, «στην Ελλάδα παρουσιάζουμε μια ακαμψία (sic) στην πτώση των τιμών σε σχέση με την πτώση των εισοδημάτων» αποφάνθηκε με περισπούδαστο ύφος ο κύριος "υφυπουργός". «Η ακρίβεια είναι μια σχετική έννοια. Όταν ο άλλος είναι άνεργος, όσο και να πέσουν οι τιμές πάλι ακριβά θα είναι τα προϊόντα», πρόσθεσε με το ίδιο περισπούδαστο ύφος, αυτό που χαρακτηρίζει τους ανεπάγγελτους πολιτευτές και τους παρόμοιας υποστάθμης καφενόβιους ειδήμονες της αμπελοφιλοσοφίας. Δεν χωράει αμφιβολία, Μαρία μου, ότι ο κ. "υφυπουργός" κέρδισε το θαυμασμό όλων εκείνων που, όπως εγώ δεν ήμασταν εξοικειωμένοι με το βάθος της σκέψης του κι ασφαλώς θα σκόρπισε ρίγη συγκίνησης στους συντοπίτες του, που με την ψήφο τους, έστειλαν αυτόν τον γνήσιο, εξ αίματος, απόγονο του Χατζηαβάτη, στη ελληνική Βουλή.

Ξεπουλάνε την ΕΥΔΑΠ στο 5% της αξίας της!

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να προωθήσει το επόμενο διάστημα την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ (Εταιρεία ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης), όπως υποδηλώνουν μια σειρά εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων:από την τροπολογία που ενσωματώθηκε σ’ ένα άσχετο νομοσχέδιο για τον τουρισμό, στην οποία προβλέπονται ο συμψηφισμός των χρεών μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και του Δημοσίου και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας,ώστε η ΕΥΔΑΠ να δοθεί στο νέο αγοραστή χωρίς τα «βαρίδια» ακόμη κι αυτών των σημερινών εργατικών αμοιβών, μέχρι την απόφαση τροποποίησης του καταστατικού της που έλαβε η γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΥΔΑΠ, ώστε πλέον να είναι δυνατή η πώληση ακόμη και ποσοστού άνω του 49% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

Η φοροκαταιγίδα ξεκίνησε -Ποιοι καλούνται να πληρώσουν έως τέλος Αυγούστου

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι φορολογούμενοι επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές τους διακοπές καθώς μέχρι τέλος Αυγούστου θα πρέπει να έχει καταβληθεί η πρώτη από τις τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος όσων η φορολογική δήλωση εκκαθαρίστηκε μέχρι τις 31 Ιουλίου, αλλά και η πρώτη δόση του ΦΑΠ 2012.
Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η αποστολή της 1ης, 2ης, 3ης και 4ης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος ενώ... καθ' οδόν βρίσκονται η 5η, 6η και 7η παρτίδα, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Η Μακρή για τον 19χρονο

Η Μακρή για τον 19χρονο

«Δεν έχετε πλέον ούτε ιερό ούτε όσιο. Σεβαστείτε την ανθρώπινη ζωή», δήλωσε η τομεάρχης μεταφορών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, για τις δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, για το θάνατο του 19χρονου.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ. ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΟΑΣΑ(VIDEO ΚΑΙ ΦΩΤΟ)

peristeri1

Επεισόδια πριν από λίγη ώρα στο νεκροταφείο Περιστερίου.
Φίλοι, γνωστοί αλλά και παλιοί συμμαθητές του 19χρονου Θανάση περικύκλωσαν λεωφορείο και το έσπασαν.
Αυτή την ώρα στο νεκροταφείο γίνεται η νεκρώσιμος ακολουθία.

Η ΜΑΣΩΝΟΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

Η Ερμητική Τάξη της Χρυσής Αυγής (Hermetic Order of the Golden Dawn , H.O.G.D.) είναι μια μαύρη μαγική (μαύρη μασονία), ακραιορατσιστική οργάνωση (υπερ της υπεροχής της λευκής φυλής ενώ χαρακτηρίζει υπάνθρωπους όλους τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη και ιδιαιτέρως τους εβραίους και τη μαύρη φυλή, ώστε να μένει στο απυρόβλητο η κίτρινη φυλή και να προκαλείται στη δύση διχαστικός πόλεμος μεταξύ λευκης & μαύρης φιλής. Βλ.ρόλο ΚΚΚ επίσης) με ισχυρούς δεσμούς σε κόμματα και οργανώσεις Νεοναζί και ακραιορατσιστών (υπερ της υπεροχής της λευκής φυλής) ανά τον κόσμο, και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τον έλεγχο μιας πληθώρας από αποκρυφιστικές οργανώσεις και μυστικά τάγματα χρησιμοποιώντας εμπορικά σήματα (όπως το ® και ΤΜ ), νομικές αγωγές και άλλες μορφές καταναγκασμού.
H Ερμητική Τάξη της Χρυσής Αυγής έχει ισχυρούς δεσμούς με το ελληνικό ρατσιστικό (ομώνυμο) πολιτικό κόμμα, Χρυσή Αυγή. Η (Μαρία Βαβατσικη) Maria Babwasingh μια ελληνίδα που ζει στο Νιου Τζέρσευ, υπηρετεί ως ο κύριος σύνδεσμος μεταξύ της Ερμητικής Χρυσής Αυγής και του ομώνυμου κόμματος Χρυσή Αυγή της Ελλάδος.

Σπύρος Γαληνός: Γ.Γραματέας ΑΝ.ΕΛ. οι άνεργοι να μετακινούνται δωρεάν


Η πρόταση του Γ. Γραμματέα των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τους άνεργους.!!!

ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ


Οι μνημονιακές πολιτικές και οι κυβερνήσεις που πιστά τις τηρούν, είναι οι ηθικοί αυτουργοί της έμμεσης δολοφονίας του δεκαενιάχρονου Θανάση Καναούτη στο Περιστέρι. Ο υπερβάλλον ζήλος ελεγκτή και οδηγού να ανταποκριθούν στις εντολές των πολιτικών προϊσταμένων τους και αυτών να ανταποκριθούν στις εντολές της τρόικα, οδήγησαν στο ανελέητο ως και απάνθρωπο κυνηγητό επιβατών των Μ.Μ.Μ που αδυνατούν, λόγω ανεργίας και ανέχειας, να πληρώσουν εισιτήριο. Ελπίζω η δικαιοσύνη που έχει ήδη επιληφθεί, να αποδώσει τις ευθύνες όπου και αν υπάρχουν, για τον άδικο θάνατο του δεκαενιάχρονου Θανάση κι εύχομαι η πολιτεία, ως φόρο τιμής στο αδικοχαμένο παλικάρι, να επιτρέψει και θεσπίσει τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με την απλή επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους

Να ποιά Τουρκία συμφέρει στην Ελλάδα

Tου Σταύρου Καρκαλέτση* 

Για χρόνια και δεκαετίες, μια ανεπαρκής και φοβική ελληνική εξωτερική πολιτική, είχε οχυρωθεί πίσω από διάτρητα «δόγματα», για να δικαιολογήσει αλλεπάλληλες διπλωματικές και πολιτικές ήττες της χώρας. Ένα τέτοιο ψευδοδόγμα, πρέσβευε την «εξημέρωση του (τουρκικού) θηρίου», κυρίως μέσα από την ευρωπαική προοπτική της Τουρκίας, και μια πλήρη ένταξή της στην ΕΕ. Θυμόμαστε πως η Αθήνα είχε καταντήσει ο μονίμου απασχόλησης θλιβερός πλασιέ των ευρωπαικών εισοδίων της Τουρκίας. Αντάλλαγμα; Ουδέν. Το «θηρίο» δεν θέλησε, ούτε θέλει, να εξημερωθεί. Την ώρα που οι πλέον σοβαρές πολιτικές φωνές της Ευρώπης εξέφραζαν βάσιμους προβληματισμούς για μια Τουρκία-πλήρες μέλος της ΕΕ, μια «χαζοβιόλικη» Αθήνα καταντούσε ο φανατικότερος υποστηρικτής αυτής της ζοφερής προοπτικής. Λες και δεν αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής, γιατί Αμερικανοί και Άγγλοι θέλουν να φορτώσουν την Τουρκία στο ήδη προβληματικό ευρωπαικό οικοδόμημα.

Ανοχή τέλος! Πολιτική αλλαγή τώρα!




Ως εδώ και δεν πάει άλλο… Οι εξαγγελίες των «κυβερνώντων» για επέκταση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (η οποία, σημειωτέον, παύει να είναι έκτακτη και τρέπεται σε μόνιμη) μέχρι το 2016, η απόφαση για χαράτσι και το 2014 (για την ώρα), η απαίτηση της σιδηράς κυρίας του Δ.Ν.Τ. για νέες μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα (διάβαζε απολύσεις) και η «αποφασιστική» ανάληψη ευθυνών εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη για 15.000 απολύσεις στο δημόσιο την ερχόμενη διετία (προφανώς ο κ. Μητσοτάκης ξέχασε για άλλη μία φορά πως η μόνη εντολή που έχει πάρει, άρα και η μόνη δέσμευση που έχει αναλάβει, είναι αυτή του ελληνικού λαού και ενώπιόν του και όχι απέναντι στους ξένους δανειστές) αποτελούν μόνο την απαρχή των εξελίξεων και της νέας δίωξης που θα υποστούν οι πολίτες της χώρας. Η αντιφατική προς την πραγματικότητα δήλωση του εκπροσώπου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, όπου παρατηρεί αξιοθαύμαστη πρόοδο στα δημοσιονομικά, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την έκθεση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία πτωτικά κινήθηκε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο, κάτι που οφείλεται κυρίως στη λογική επιδείνωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, ο δείκτης υποχώρησε στις 91,7 μονάδες από τις 93,5 τον Ιούνιο, με την καταναλωτική εμπιστοσύνη να επιδεινώνεται στις -70,9 μονάδες από τις -66,5. Είναι ηλίου φαεινότερον πλέον πως το νέο μνημόνιο είναι προ των πυλών, ειδικά μετά την αναμενόμενη νέα αξιολόγηση του Οκτωβρίου.
Στα ανωτέρω, για να γίνει πλήρης και διαυγής η εικόνα, πρέπει να προστεθούν και οι σιβυλλικές δηλώσεις του υπουργού των Οικονομικών για την αναστολή της άρσης των πλειστηριασμών, η οποία φαίνεται ότι θα τεθεί σε ισχύ από 1/1/2014. Πρέπει να προστεθεί και η δραματική αύξηση της ανεργίας. Ειδικά για τους νέους το –επίσημο- ποσοστό ανεργίας αγγίζει πλέον το 67,4%, κάτι που καθιστά την όποια θριαμβολογία που συχνά πυκνά εκστομίζει ο κ. Σαμαράς, ακόμα και ενώπιον του κ. Ομπάμα, τουλάχιστον προκλητική.  είναι φανερό πως η κυβέρνηση ωθεί επί σχεδίου την κοινωνική συνοχή σε αμφισβήτηση. Πρέπει ακόμα να προστεθεί και η φημολογούμενη (άρα και αναμενόμενη) καθιέρωση εισιτηρίου των 25 ευρώ για τη νοσηλεία σε δημόσια (!) νοσοκομεία, η οποία αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα, πριν το οριστικό, στη δημόσια υγεία.
Το πλέον ανησυχητικό είναι όμως η παντελής έλλειψη οποιασδήποτε λογικής στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση των επικινδύνων. Δεν υπάρχει κανένα πολιτικό μοντέλο, καμία ιδεολογική βάση, κανένα διαχειριστικό προηγούμενο στο οποίο να στηρίζεται η εφαρμοζόμενη πολιτική. Αλήθεια, πού μπορεί να στηριχτεί η ταυτόχρονη απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και η διάλυση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα; Πώς γίνεται να αναμένει κανείς απορρόφηση των προς απόλυση υπαλλήλων σε θέσεις εργασίας της αγοράς, όταν η τελευταία έχει θυματοποιηθεί από την κυβερνητική πολιτική; Πώς συμβαδίζει η αύξηση άμεσων, έμμεσων, εκτάκτων και λοιπών φόρων με την απομείωση των εισοδημάτων σε όλους τους τομείς και η παράλογη προσμονή για αύξηση των εσόδων των ταμείων από μία πολιτική που παράγει με συνέπεια ανέργους; Πώς δικαιολογείται η συντριβή της δημόσιας παιδείας, όταν «όραμα» της κυβέρνησης είναι η ανάκαμψη της χώρας; Πώς γίνεται να νουθετεί ο κ. Προβόπουλος να στραφούν οι πολίτες προς την ιδιωτική ασφάλιση (προοικονομώντας τη διάλυση της δημόσιας), όταν αδυνατούν αυτοί να εξυπηρετήσουν τα απολύτως αναγκαία προς την επιβίωσή τους; Σε ποια πολιτική λογική ή ιδεολογία νοείται η ταυτόχρονη βίαιη περιστολή του δημοσίου με την τιμωρία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και την εκμηδένιση των εργασιακών ευκαιριών στον ιδιωτικό τομέα; Όλα αυτά δεν είναι απότοκα ανικανότητας, γιατί ακόμα και η ανικανότητα είναι μία κάποια δικαιολογία, αλλά μία συνειδητή στρατηγική επιλογή πορείας προς τα βράχια.
Η κυβέρνηση φαίνεται σκόπιμα να επιδιώκει τη διάλυση όσων δομούν ένα κράτος που στηρίζεται στις αρχές της δυτικής δημοκρατίας. Διαλύει την παιδεία, την υγεία, τις ασφαλιστικές υπηρεσίες, τα εργασιακά δικαιώματα, θέτει εν αμφιβόλω το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Ως θεμέλια ενός sui generis ιδρυόμενου κορπορατικού κράτους διαφαίνονται οι λογικές αυτές. Ως μία πλήρης σύμπλευση μίας πολιτικής ελίτ με τους ρυθμιστές της οικονομίας, με στόχο την εξαθλίωση των πολιτών και τη συντριβή της μη πλήρως ελεγχόμενης από τους κυβερνητικούς πυλώνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Αυτήν την πολιτική η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εφαρμόσει, διαχειριζόμενη κάθε μέσο. Σε αυτόν το σκοπό συνεπιτελεί και η ραγδαία άνοδος του φασισμού με τη σκιώδη κυβερνητική ανοχή και στήριξη, πότε ως απαραίτητο alter ego και πότε ως κίβδηλο σκιάχτρο μίας κυβέρνησης που τελεί υπό κατάρρευση.
Απέναντι σε αυτήν την τρομοκρατική πολιτική και αντιμέτωπη με το φάσμα της οικονομικής εξαθλίωσης η κοινωνία πρέπει να βρει γρήγορα το βηματισμό της. Η προωθούμενη σκόπιμη διάλυση κάθε θεσμού στήριξης της κοινωνίας είναι πλέον εμφανής ακόμα και στον πλέον δύσπιστο. Μόνο αντίβαρο και μοναδική λύση αποτελεί η επιστροφή στις αρχές της δυτικής δημοκρατίας, σε αυτές που δημιούργησαν το όραμα της Ευρώπης των εθνών – κρατών και των λαών.

ΕΝΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΕΡΙΩΤΗ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ. ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

stergiotis

Το σχέδιο είναι σατανικό, δεν μπορούμε όμως να γνωρίζουμε-αν και υποψιαζόμαστε-ποιος το έχει στήσει. Και με τέτοιο τρόπο. Εδώ και μια βδομάδα το διαμάντι του ελληνικού τουρισμού, έχει θυθιστεί ή για την κυριολεξία το έχουν βυθίσει στο σκοτάδι. Και δεν νομίζουμε τώρα να φταίνε οι Τούρκοι και η ΜΙΤ.

ΡΟΥΦΙΑΝΕ ΕΛΕΓΚΤΗ ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: ΕΣΠΡΩΞΕΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΟΛΕΙ; ΒΓΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

thanasis1

O 19χρονοςΘανάσης Καναούτης με τη φίλη του. Η κοπέλα είχε κατέβει δύο στάσεις πριν από το συμβάν
Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ διαθέτει μαρτυρία αυτόπτη ο οποίος αναφέρει στην κάμερα φοβερά πράγματα που "καίνε" ελεγκτή και οδηγό στο μοιραίο τρόλει.

16 Αυγούστου 1943 - Κομμένο Άρτας: ολοκαύτωμα από τους ναζί


16 Αυγούστου 1943. Κομμένο Ἄρτας. Τό “άγνωστο” ολοκαύτωμα από τά γερμανικά στρατεύματα.
Ορισμένα πράγματα δεν μπορούν και δεν πρέπει να ξεχαστούν ακόμη και στην εποχή που στις ελληνικές παραλίες κυκλοφορούν πια αγκυλωτοί σταυροί σε φουσκωμένα μπράτσα.