Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Πολίτευμα: Τυραννία..

Και νά που φτάσαμε εκεί που πραγματικά έπρεπε: Στην συνειδητοποίηση.
     Αυτοί οι τέσσερεις μήνες απ' τις εκλογές,
     ..μήνες κατ' επίφαση (εξ αιτίας των δανειστών) διαπραγμάτευσης, ήταν άκρως ωφέλιμοι και απαραίτητοι,
     ..για να γίνει ολοφάνερο όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά κυρίως στην υπόλοιπη Ευρώπη και στους λαούς της, πως οι δανειστές-τοκογλύφοι δεν θέλουν καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα.
     Θέλουν να ρίξουν ή να ταπεινώσουν δια της υποταγής την νέα ελληνική κυβέρνηση,
     ..και να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό που τόλμησε! 

Τα πιθηκάκια macacus του ελληνικού κοινοβουλίου...!!!

Από τους εκατό πίθηκους της ταινίας-ντοκουμέντο του Marco Carlucci,
     ..μερικοί απ' τους χειρότερους ζουν στο ελληνικό κοινοβούλιο!

     Ένας απ' αυτούς, του γένους macacus Magitis (μετάφραση: μακάκας Μαγκίτης), μόλις χθες στην συζήτηση στην Βουλή είπε επί λέξει: '' Η ουσιαστικότερη πρόταση που θα είχα να σας κάνω θα ήταν να συνεχίσετε την διαπραγμάτευση με βάση το mail Χαρδούβελη ''!
     Άλλος, της οικογένειας macacus Ta Pιαno (μετάφραση: μακάκας Τα πιάνω) συμβούλευσε την κυβέρνηση να κάνει γρήγορα πριν κλείσει η...γερμανική βουλή!
      Ο macacus Hidaius ( μακάκας Χυδαίος) της συνομοταξίας Klasobanierus (αμετάφραστο), ο πίθηκος με το ογκώδες ''ΕΓΩ'', συμβούλευσε υπουργούς και κυβέρνηση να φέρονται ''χωρίς αλαζονεία και χωρίς αυταρέσκεια''! 

Daily Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα. Αντί να σώζει χώρες, έσωσε τις Τράπεζες

Daily Telegraph: Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα. Αντί να σώζει χώρες, έσωσε τις Τράπεζες
Σε ένα επικριτικό άρθρο με τίτλο  «το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα, αιχμάλωτο στους πιστωτές της ΟΝΕ» και υπότιτλο «Το προπατορικό αμάρτημα του ΔΝΤ στην Ελλάδα ήταν το ότι άφησε τον Ντομινίκ Στρος-Καν να επιβληθεί στον οργανισμό για να σώσει τις ευρωπαϊκές τράπεζες και το ευρώ όταν ξέσπασε η κρίση, καταδικάζοντας σε καταστροφή την Ελλάδα» η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph φιλοξενεί σήμερα άρθρο του δημοσιογράφου της, Αμπρόζ Ίβανς-Πρίτσαρντ.

Βloomberg : «Ο Α.Τσίπρας δεν έχει καμιά ανησυχία γιατί του έχει υποσχεθεί χρήματα ο Β.Πούτιν»

tsipras-putin (4)
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ 30Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ Ή ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΝΤ
«Ο Α.Τσίπρας περιμένει τα χρήματα του Β.Πούτιν γι’αυτό και δεν έχει καμια ανησυχία» αναφέρει μετά λύπης του το αμερικανικό Bloomberg, επιβεβαιώνοντας το defencenet.gr που πρώτο είχε αναφέρει την δέσμευση του Ρώσου προέδρου για οικονομική βοήθεια σε περίπτωση που οι δανειστές «τραβήξουν» υπερβολικά το «σχοινί».

Daily Telegraph: Προδοσία και καταστροφή της Ελλάδας το μνημόνιο! Τους ψέκασαν Βενιζέλε;

Το ΔΝΤ πρόδωσε την αποστολή του στην Ελλάδα!
Κατέστρεψαν την χώρα για να σώσουν τις τράπεζες!
Πρωτοφανής επιθεση της εφημερίδας στο μνημόνιο και τους εμπνευστές του, μιλά ξεκάθαρα για «προδοσία» και καλεί την Λαγκάρντ να επιβάλλει κούρεμα του Ελληνικού χρέους τώρα!

Το Μαξίμου για τις "αναπάντητες κλήσεις" Τσίπρα στον Γιούνκερ: Η παραφιλολογία συνεχίζεται

Το Μαξίμου για τις "αναπάντητες κλήσεις" Τσίπρα στον Γιούνκερ: Η παραφιλολογία συνεχίζεται
Παραλογισμού συνέχεια τα περί "αναπάντητων κλήσεων" του Αλ. Τσίπρα στον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, σχετικά με δημοσίευμα στο Reuters, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει σε τηλεφώνημα που του έκανε ο πρωθυπουργός, "γιατί η Αθήνα δεν έχει στείλει ακόμη τις ανανεωμένες προτάσεις που είχε υποσχεθεί" σχολίασαν κυβερνητικές πηγές.

Παράταση του προγράμματος και εκλογές;

Αποτέλεσμα εικόνας για καλπες
Τελικά φαίνεται πως πάμε για «θερμό φθινόπωρο» σε ό, τι αφορά την τύχη της Ελλάδας,  καθώς ωριμάζει η ιδέα μιας ακόμη παράτασης του τρέχοντος προγράμματος δανεισμού προς την Ελλάδα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου.

Φλαμπουράρης: Η συνέχιση υφεσιακής πολιτικής δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση

Φλαμπουράρης: Η συνέχιση υφεσιακής πολιτικής δεν μπορεί να οδηγήσει σε λύση
Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ δηλώνει πως δεν μπορεί να αποτελέσει λύση η συνέχιση πολιτικών που φέρνουν ύφεση.

Η στρατηγική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

tsipras-eurogroup
Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Η χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή δεν ήταν απλά μία διαδικασία ενημέρωσης του πρωθυπουργού προς το σώμα. Ήταν μία εξαιρετικά σχεδιασμένη στρατηγική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα. Μία κίνηση που έλαβε χώρα σε δύο παράλληλα επίπεδα. Αυτό του εξωτερικού, δηλαδή τη φάση των διαπραγματεύσεων που μετά τις καταθέσεις των δύο προτάσεων βρίσκεται σε μία κρίσημη καμπή και εκείνο του εσωτερικού στο οποίο περίμενε σύσσωμη η αντιπολίτευση να τον χτυπήσει αλύπητα.

Στα μαχαίρια Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα!

Στα μαχαίρια Μέρκελ-Σόιμπλε για την Ελλάδα!
Μέρκελ-Σόιμπλε
Το διεθνές πρακτορείο καταγράφει τις αγωνιώδεις προσπάθειες των επιτελείων της Γερμανίδας καγκελαρίου και του υπουργού της των Οικονομικών να διαψεύσουν ότι η Μέρκελ ουσιαστικά «άδειασε» τον Σόιμπλε, απορρίπτοντας την επιμονή του να θέτει το ζήτημα της Ελλάδας σε οικονομοτεχνικό επίπεδο. Μια εμμονή η οποία είναι de facto αδιέξοδη, αφού –ουσιαστικά- θέλει να αντιμετωπίζει λογιστικά ένα χρέος που είναι αδύνατον ποτέ να εξοφληθεί και οδηγεί ως μονόδρομος σε ολοένα και περισσότερα υφεσιακά μέτρα, τα οποία με μαθηματική ακρίβεια «σκοτώνουν» την ελληνική οικονομία.

Λαφαζάνης: Άθλια μακιαβελική τακτική από τους θεσμούς

Ο υπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Λαφαζάνης
Στην άθλια μακιαβελική τακτική που ακολουθούν οι θεσμοί, με την σύντμηση των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν στη διαπραγμάτευση, αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 

Καμμένος: Τα αιτήματα για εκλογές γίνονται πολλές φορές δεκτά…

Καμμένος: Τα αιτήματα για εκλογές γίνονται πολλές φορές δεκτά…
Ο κ. Σαμαράς ήταν μία κατά και μία υπέρ του μνημονίου, και τελικά μετέτρεψε το κόμμα του σε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ, ενώ τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ ήταν συνεπές στην πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια το εγκατέλειψε, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος, στη δευτερολογία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι πιέσεις ασκούνται σε αγαστή συνεργασία των ξένων με τα ντόπια "εξαπτέρυγα"»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Οι πιέσεις ασκούνται σε αγαστή συνεργασία των ξένων με τα ντόπια "εξαπτέρυγα"»
«Ο Τσίπρας απέρριψε ένα πλαίσιο μέτρων που πολλοί ήθελαν να εμφανίσουν ως τελεσίγραφο. Ολόκληρη η Ευρώπη τρέμει μήπως οι Έλληνες καταργήσουν το ευρώ και ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου», τονίζει Στο ΧΩΝΙ ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟ των ΑΝΕΛ.
Για την περήφανη στάση της ελληνικής κυβέρνησης κόντρα στις αιµατηρές απαιτήσεις των δανειστών, κατά τις διαπραγµατεύσεις, κάνει λόγο -µιλώντας Στο ΧΩΝΙ- ο βουλευτής Αχαΐας, γραµµατέας της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και πρόεδρος του Χριστιανοδηµοκρατικού Κόµµατος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος. 

Το τιτίβισμα Βαρουφάκη για τον Σαμαρά

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
Το χρόνο πίσω γύρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Το χρόνο πίσω γύρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, υπενθυμίζοντας μια ρήση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά σχετικά με το χρέος.

Ο Βίος και η Πολιτεία του Μπάμπη Παπαδημητρίου (Από τον Σημίτη, στο ΔΝΤ)

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου
“ Ο άνθρωπος όλων των αφεντικών ”
Ο Μπάμπης (Χαράλαμπος) Παπαδημητρίου, ο βραδινός απρόσκλητος προπαγανδιστής του ΔΝΤ, ήταν και παραμένει γνωστός με το προσωνύμιο «Χλωμό Πρόσωπο».
 Ο άνθρωπος παντός καιρού για κάθε αφεντικό, βασιλικότερος του βασιλέως.

«Φουντώνουν» τα σενάρια από την Ευρώπη για παράταση του προγράμματος-ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

(EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Στο ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας της Ελλάδας ως το φθινόπωρο αναφέρονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης με μπαράζ δημοσιευμάτων, με τη συζήτηση να περνά σταδιακά και στην Αθήνα

Το κρυφό σχέδιο για τελική λύση τον Σεπτέμβριο

Τι διέρρεαν στις αρχές Φεβρουαρίου κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. 
Με την πλάτη στον τοίχο είναι πλέον η κυβέρνηση, αφού οι ελπίδες της για μια συμφωνία διαρκώς διαψεύδονται. Το Μέγαρο Μαξίμου συνεχίζει να εκφράζει την αισιοδοξία του ότι τελικά θα επιτευχθεί συμφωνία, αλλά η ρητορική του αυτή υπαγορεύεται κυρίως από τη σκοπιμότητα να μην προκληθεί περαιτέρω ανησυχία και ενταθούν η αιμορραγία του τραπεζικού συστήματος και το πάγωμα της αγοράς. 

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ: «Διαφωνώ σε όλα με τον Αντώνη Σαμαρά»

dendias
Η συνεδρίαση της ΚΟ θα είναι καθοριστική για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ σε περίπτωση συμφωνίας, τόνισε ο Νίκος Δένδιας, που επανέλαβε ότι οι απόψεις του είναι διαφορετικές από εκείνες του Αντώνη Σαμαρά.

Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που πτώχευσε ακόμα και το κόμμα του έχει το θράσος να δίνει συμβουλές.

Είναι γνωστό ποιό είδος ανθρώπου διακρίνεται για το θράσος του. Θα πρέπει λοιπόν να θεωρήσουμε ότι και αυτοί που έχουν το θράσος να τον υμνούν, ανήκουν στην ίδια συνομοταξία, που η δικαιοσύνη ονομάζει «συμμορία».

Ο Βενιζέλος στον δρόμο του Άκη


Ο Κουρουμπλής αποκαλύπτει την ασχετοσύνη του Βορίδη!

voridis_kouroublis-630x400
Αντιπαράθεση είχαν ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία.

Ο κ. Κουρουμπλής κατηγόρησε στον πρώην υπουργό Υγείας για τον προϋπολογισμό με τον κ. Βορίδη να απαντά:

Καμμένος σε Άδωνι: «Στα τέσσερα εσείς, στα τέσσερα»

Ο Πάνος Καμμένος
“ Στη θέση του έβαλε τον Άδωνι Γεωργιάδη ο Πάνος Καμμένος ”
Στη θέση του έβαλε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος προσπάθησε – αυτή τη φορά μακριά από τα αγαπημένα του τηλεοπτικά στούντιο – να κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ο Πάνος Καμμένος.

Αυτή η κυβέρνηση και η Βουλή δεν θα ψηφίσουν νέο Μνημόνιο

Αυτή η κυβέρνηση και η Βουλή δεν θα ψηφίσουν νέο Μνημόνιο
* Εμμονή από Σαμαρά - Βενιζέλο στη στρατηγική του e-mail Χαρδούβελη
Τους αδιαπραγμάτευτους όρους της κυβέρνησης για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές έθεσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός καλώντας, εις μάτην για άλλη μια φορά, τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης να στηρίξουν τις "εθνικές θέσεις" και να αποσαφηνίσουν τη στάση τους έναντι των αξιώσεων των δανειστών.

Απίστευτο! Ο Βενιζέλος παραδέχτηκε την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και την δική του αποτυχία

Απίστευτο! Ο  Βενιζέλος παραδέχτηκε την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ και την δική του αποτυχία
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σαν μικρό παιδάκι ήταν σαν να παραπονέθηκε στους ευρωπαίους φίλους του στη Βουλή, αφού είπε αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ «Σας φέρθηκαν σκανδαλωδώς καλύτερα απ 'ό,τι στη δική μας κυβέρνηση στην Ευρώπη».
Θύμισε δηλαδή λιγότερο πολιτικό και περισσότερο ένα μικρό παιδάκι που παραπονιέται στη μαμά του ότι τον αγαπά λιγότερο από το μικρό του αδερφάκι.

Βουλή: Το Βατερλό Σαμαρά, ο εκνευρισμός Βενιζέλου, η ηγετική εμφάνιση Τσίπρα

Βουλή: Το Βατερλό Σαμαρά, ο εκνευρισμός Βενιζέλου, η ηγετική εμφάνιση Τσίπρα
Η αντιπολίτευση χθες, Παρασκευή (05/06/2015) παρουσίασε μία εικόνα μικροψυχίας στη Βουλή, καθώς αντί να προτάξει την εθνική συνεννόηση για άλλη μία φορά επιδόθηκε σε νέα σενάρια τρομολαγνείας.
«Ήταν ανούσια εκνευρισμένος, με ανερμάτιστο πολιτικό λόγο, αφελώς εριστικός, χωρίς γραμμή και στίγμα, προφανέστατα αγχωμένος για το προσωπικό του μέλλον».

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά...


Ένα τραγούδι επίκαιρο όσο ποτέ!!!

 "Αρνιέμαι αρνιέμαι αρνιέμαι
οι άλλοι να βαστάνε τα σκοινιά
αρνιέμαι να με κάνουν ό,τι θένε
αρνιέμαι να πνιγώ στην καταχνιά.

Πρωτοσέλιδο σε ευρωπαϊκά Μέσα η άρνηση πληρωμής του ΔΝΤ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με κεντρικό τίτλο «Η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο» κυκλοφορεί την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα Guardian. Στην κεντρική μάλιστα φωτογραφία του πρωτοσέλιδου εμφανίζεται το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα με φόντο την ελληνική σημαία ενώ ο υπότιτλος του θέματος αναφέρει πως «η Ελλάδα θυμωμένη από τις εκκλήσεις για επιπλέον λιτότητα αρνείται να πληρώσει τη δόση ύψους 300 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ την Παρασκευή.

Ψάχνουν για... καλούς Σαμαράδες

Ψάχνουν για... καλούς Σαμαράδες
* Ακραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές, διαμηνύει ο Αλ. Τσίπρας, που ενημερώνει απόψε τη Βουλή και καλεί την αντιπολίτευση να πάρει θέση
* Τηλεδιάσκεψη πρωθυπουργού με Μέρκελ - Ολάντ αργά χθες βράδυ
Αποφασισμένη να προασπίσει μέχρι τέλους τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να βγάλει οριστικά τη χώρα από τη σκοτεινή περίοδο των Μνημονίων και της τρόικας δηλώνει η κυβέρνηση, αποκρούοντας με κατηγορηματικό τρόπο αξιώσεις που αναπαράγουν την κρίση, την ύφεση και την οικονομική ασφυξία.

Συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως στη Βουλή για την διαπραγμάτευση

VOULI
Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συγκαλέσει αύριο Παρασκευή στις 18:30 το απόγευμα στη Βουλή συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με θέμα την διαπραγμάτευση

Λαφαζάνης προς ΗΠΑ για τον Greek Stream: Δεν δεχόμαστε εντολές και υπαγορεύσεις από κανέναν

DEFAULT
Ένας αγωγός με ρωσικό φυσικό αέριο συμφέρει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς και όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, δήλωσε στο Mega ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο σε τοποθέτηση του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για θέματα διπλωματίας της Ενέργειας, Άμος Χόχσταϊν, ο οποίος προειδοποίησε ότι εάν η Ελλάδα «δεθεί» στο νέο αγωγό που θα κατασκευάσει η Τουρκία θα γίνει μέρος του προβλήματος και όχι μέρος της λύσης.

«Σε καλό κλίμα» ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ

«Σε καλό κλίμα» ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη Τσίπρα, Μέρκελ και Ολάντ
Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που διήρκησε περίπου μία ώρα, έλαβε χώρα σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα, ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι.

Τα best of του Μπάμπη του ΣΚΑΪ

Τα best of του Μπάμπη του ΣΚΑΪ
Αν δεν υπήρχε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, θα έπρεπε να τον ανακαλύψουμε. Γιατί, τι θα ήταν ο σύγχρονος καπιταλισμός αν δεν υπήρχε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου; Προφανώς, ένα τίποτα, μια υποσημείωση της Ιστορίας.
Με σεβασμό και δέος ψηλαφίζουμε τις πέντε μεγαλύτερες στιγμές του ανδρός, ελπίζοντας πως η ταπεινή μας προσπάθεια θα μπορέσει να αποτυπώσει έστω και λίγο από το μεγαλείο της ιερότητάς του.
Είναι δύσκολοι οι καιροί που ζούμε και οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από είδωλα, έχουν ανάγκη από φάρους που αποτρέπουν τους ανυποψίαστους ταξιδευτές από το να πέσουν στα βράχια της ανυποληψίας.
ΤΟ ΠΑΠΙΓΙΟΝ
Στο νούμερο 5, ο Μπάμπης το παίζει Bloomberg, φορώντας παπιγιόν, για να κάνει τη διαφορά τώρα που όλοι ακολουθούν το στυλ Βαρουφάκη. Όμως, η ενδυματική επανάσταση του έγκριτου πρώην τραπεζικού υπαλλήλου κρύβει ένα σημαντικό μήνυμα...
Τα Νέα του ΣΚΑΪ 21:00, 17 Φεβρουαρίου 2015

Σία: Καλωσορίζω τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, [έχει σχεδόν ξεκαρδιστεί], γιατί παπιγιόν, Μπάμπη;
Μπάμπης: Επ, κάποιος πρέπει να κάνει και κάτι διαφορετικό, γιατί όλοι τώρα, βλέπω, συντάσσονται στην ίδια γραμμή.

Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψω παιχνίδια στις πλάτες του λαού

Σε τρεις πολιτικές κινήσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός λίγες ώρες μετά την συνάντηση του με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, στέλνοντας ξεκάθαρα μηνύματα τόσο στους δανειστές όσο και στο εσωτερικό της χώρας. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά από κυβερνητική σύσκεψη που είχε στο Μαξίμου απέρριψε τις προτάσεις των θεσμών τις οποίες χαρακτήρισε ακραίες, ζήτησε προ ημερησίας συζήτηση στην βουλή και δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του ΔΝΤ μεταφέροντας την αποπληρωμή όλων των δόσεων στα τέλη Ιουνίου. 

Προτείνουν υποταγή, απαντάμε με εκλογές!

820_bc291542-a070-455f-99e8-c01f13f917e0

Γράφει ο Μάγια

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι και ο κύβος θα ριφθεί.
Οι «θεσμοί» (λέγε με Βερολίνο…) επιμένουν να ζητάνε «τα …κέρατά τους». Επιμένουν στο σχέδιό τους για την πλήρη υποταγή της χώρας. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο, εάν θα κυβερνάται με το Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας ή με τα Διατάγματα των Επικυρίαρχων.

Η πρόταση των θεσμών τεκμηριώνει την ερημοποίηση της Ελληνικής οικονομίας από τον Σαμαρά γκρεμίζοντας το «σουξέ στόρι»

«Οι παλιές αμαρτίες ρίχνουν μεγάλες σκιές». Σαιξπηρ
Τι ειναι λοιπόν αυτή η επαίσχυντη πρόταση των θεσμών; Μα όλα τα προαπαιτούμενα που εκκρεμούν από την εποχή Παπαδήμου, μαζεμένα! Δεν υπάρχει τίποτα «νέο» στις παρανοϊκές απαιτήσεις που προέβαλλαν χθες στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ακόμα και η κατάργηση του ΕΚΑΣ που άφησε άναυδους πολλούς, εμείς θα σας θυμίσουμε ότι ηταν μια κερκόπορτα που την άνοιξε το 2012 ο «ευπατρίδης» Ιωάννης Στουρνάρας!

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Ολόκληρη η ελληνική πρόταση προς τους δανειστές

AΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
Φόρο σοκ για τις μεγάλες επιχειρήσεις επιφυλάσσει η ελληνική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει έκτακτη εισφορά 5% έως 10% στις επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 5 εκατ. ευρώ.
Με αυτό το μέτρο το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά την είσπραξη εσόδων 1,064 δισ. ευρώ ενώ επιπλέον έσοδα 220 εκατ. ευρώ προβλέπονται από την αύξηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στα φυσικά πρόσωπα με συντελεστές που φτάνουν έως και το 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ.

Τσίπρας: «Aκραίες προτάσεις δεν γίνονται αποδεκτές» – στη Βουλή η διαπραγμάτευση

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ
«Προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση», είπε στους συνεργάτες του ο πρωθυπουργός μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες.

Οπως αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής από τις Βρυξέλλες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων. Ο πρωθυπουργός είπε στους συνεργάτες του ότι «προτάσεις ακραίες δεν γίνονται αποδεκτές από την ελληνική κυβέρνηση. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία πέντε χρόνια και κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του».

Πόλεμος γίνεται, η Ελλάδα θα τον κερδίσει

tsipras-2-1050x380
Μονόδρομος η υποχώρηση Γερμανών,μην μασάτε παραπληροφόρηση

Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας

«Μην περιμένετε συμφωνία σήμερα-αύριο και τις επόμενες ημέρες.Θα συνεχισθούν οι συζητήσεις μέχρι να φτάσουμε σε συμφωνία». Τη δήλωση έκανε ο Γερμανός πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου κ.Σούλτς. και είναι ένας άνθρωπος απο εκείνους που γνωρίζουν απο πρώτο χέρι(Μέρκελ) τι θα συμβεί.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Γιαγιά στην Τραπεζούντα μιλάει ελληνικά και αποκαλύπτει ότι είναι Ρωμιά! (βίντεο)

pontos
Στο χθεσινό ταξίδι του «World Party» οι τηλεθεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον Πόντο.
Το συνεργείο της εκπομπής επισκέφθηκε την Τραπεζούντα και τα χωριά, με στόχο να εντοπίσει ο Σάκης Τανιμανίδης το χωριό από όπου κατάγονταν οι πρόγονοί του.

Του αφαιρούσαν όγκο από το κεφάλι και έπαιζε Beatles στην κιθάρα (video)

Του αφαιρούσαν όγκο από το κεφάλι και έπαιζε Beatles στην κιθάρα (video)

Βόμβα Βαρουφάκη: Κάποια στιγμή θα πληρώσουμε μόνο συντάξεις - ΒΙΝΤΕΟ

«Κάποια στιγμή θα πληρώσουμε μόνο τις συντάξεις» δηλώνει ο υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. 
 Σε συνέντευξη του στο SkyNews ο υπουργός υπενθυμίζει ότι οι δανειστές δεν έχουν καταβάλει την τελευταία δόση προς την Ελλάδα και δηλώνει ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ρευστότητας για να ανταποκριθείσ τις δανειακές υποχρεώσεις της.

Εθνική ντροπή: Ο Γεωργιάδης εύχεται να αποτύχει ο Τσίπρας

adonis
ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ «ΒΑΤΕΡΛΩ» ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΥΦΕΣΙΑΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
Ο «εκλεκτός» του Αντώνη Σαμαρά, Άδωνις Γεωργιάδης, με ύφος πολιτικού τυχοδιώκτη, περιπλανιέται στα κανάλια και κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό επειδή αρνείται να υποκύψει στις τραγικά παράλογες απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είναι το σχέδιο της τρόικας για την Ελλάδα που δόθηκε στον Τσίπρα

Σκληρά μέτρα για τις συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τον ΦΠΑ στην ενέργεια και το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο περιλαμβάνει η πρόταση που παρουσίασε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ το βράδυ της Τετάρτης.

Διεθνής Τύπος: «Ο Α.Τσίπρας πήρε την πρώτη νίκη και συνεχίζει» – Συναντιέται εκτάκτως ο Μ.Ομπάμα με την Α.Μέρκελ για την Ελλάδα (vid)

giounker-tsipras_0
Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΣΦΟΔΡΑ – ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΣΥΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ
Υποχωρήσεις των δανειστών παρά τις σκληρές προσκηνιακές απαιτήσεις τους διαβλέπει ο Διεθνής Τύπος, δικαιώνοντας τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για τη στρατηγική που έχει ακολουθήσει αλλά και για την επιμονή του να πει «όχι» και στα εναπομείναντα σκληρά υφεσιακά μέτρα που ζητούν Βρυξέλλες-Βερολίνο-Ουάσιγκτον.

Αίτημα για ενοποίηση των δόσεων Ιουνίου υπέβαλε στο ΔΝΤ η κυβέρνηση

Αίτημα για ενοποίηση των δόσεων Ιουνίου υπέβαλε στο ΔΝΤ η κυβέρνηση
Ενοποίηση των δόσεων του Ιουνίου ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο η Τράπεζα της Ελλάδος, έχοντας προηγουμένως λάβει σχετική εντολή από την κυβέρνηση.
Η χώρα μας οφείλει να καταβάλει μέσα στον Ιουνίο περίπου 1,5 δισ. ευρώ, αρχής γενομένης από αύριο Παρασκευή (05/06), που όπως ήταν προγραμματισμένο, θα έδινε ένα ποσό ύψους 300 εκατ. ευρώ.

Το "μνημονιακό-φιλογερμανικό τόξο" (ΝΔ, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ) πιθανότατα θα πρέπει να ετοιμάζεται για μια εξαιρετικά επώδυνη εκλογική αναμέτρηση

Αυτή την ώρα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μεταβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου για σύσκεψη με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα για να ετοιμαστεί ένα απαντητικό σχέδιο στην νεο-αποικιακή πρόταση των δανειστών που απορρίφθηκε επί τόπου από τον πρωθυπουργό στην συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιουνκέρ.

ΑΝΕΛ: Τα επαχθή μέτρα που προτείνουν οι εταίροι ξεπερνούν τα όρια αντοχών του λαού


Αποτέλεσμα εικόνας για ανεξαρτητοι ελληνες
Ως άκρως επώδυνα και επαχθή χαρακτηρίζει τα μέτρα που προτείνουν οι εταίροι η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας ότι ξεπερνούν τα όρια αντοχών του ελληνικού λαού.
Όπως τονίζει η κ. Χρυσοβελώνη, η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί μέχρις εσχάτων για μια πραγματικά επωφελή συμφωνία στο όνομα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού, κινούμενη στο πλαίσιο της εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου.

Σύσκεψη τώρα υπο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

image


Τελικά ποιος κάνει κουμάντο σε αυτό το έρημο κόμμα της ΝΔ;Ο Αντωνάκης ή η Ντόρα Μπακογιάννη-Κούβελου;Αντί να ζητήσει ο Σαμαράς σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών το έκανε η Ντόρα.Διαβάστε όλη τη δήλωση:

Πληρώνει το ΔΝΤ και ενημερώνει τη Βουλή με έκτακτη συνεδρίαση ο Α.Τσίπρας – Έτοιμος για όλα

tsipras (13)_9
ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ – «ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ» ΘΑ ΤΟ ΠΑΝΕ
Προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 6 το απόγευμα στη Βουλή, ύστερα από πρωτοβουλία της κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεί για την πορεία των διαπργματεύσεων.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Οι θέσεις της Αθήνας για συμφωνία




Αν και το περιεχόμενο του κειμένου 47 σελίδων που έστειλε η Αθήνα στους πιστωτές ως σχέδιο συμφωνίας δεν έχει γίνει επίσημα γνωστό, σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr οι θέσεις της ελληνικής πλευράς για συμφωνία διαμορφώνονται ως εξής:
Πλεόνασμα: O στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα στο 0,8% για το 2015 και στο 1,5% για το 2016.

Άνω Ποταμιού


Tου Θανάση Καρτερού

 Βοηθούν όμως στη διαπραγμάτευση, πρέπει να το παραδεχτούμε. Όλοι τους και χωρίς καμιά ιδιαίτερη πρόσκληση. Εθελοντικώς. Και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και τα μεγάλα κανάλια, και το Συγκρότημα, και πλείστοι όσοι παράγοντες. Βοηθούν με όσα λένε αυτή την κρίσιμη στιγμή, με ρεπορτάζ, με δηλώσεις, με ανακοινώσεις. Με ουσιαστικά, επίθετα και άκρως επιθετικούς προσδιορισμούς.

Τελεσίγραφο από τον Α.Τσίπρα στους δανειστές: «Εξετάζω μόνο την ελληνική πρόταση – Take it or leave it»


tsipras742014
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ – ΙΣΠΑΝΟΣ ΥΠΟΙΚ: «ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ»

«Συζητάω μόνο την ελληνική πρόταση και καλώ την ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό!» δήλωσε πριν από λίγο ο Έλληνας πρωθυπουργός Α.Τσίπρας, στέλνοντας τελεσίγραφο στους δανειστές ότι δεν πρόκειται να ειναι αυτός που θα υποχωρήσει καθώς έχει την λογική με το μέρος του.