Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Επιβεβαίωση: Ελληνες πολεμούν με τις δυνάμεις της Νέας Ρωσίας – Πανστρατιά Ορθοδόξων

NewRussiaGreekCommandoL

 Ελληνες πολεμούν μεταξύ των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας και πιθανότατα υπάρχουν και νεκροί ανάμεσά τους αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην Μόσχα ο επικεφαλής του Ανωτάτου Σοβιέτ της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε σε διεθνή και ρωσικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Μόσχα ο Ν.Πουσίλιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τους Ελληνες που πολεμούν στο πλευρό των δυνάμεων της Νέας Ρωσίας (το defencenet.gr ειχε αποκαλύψει ότι Ελληνες ήθελαν να μεταβούν στην Ανατολική Ουκρανία, πλέον Νέα Ρωσία, προκειμένου να πολεμήσουν στο πλευρό τωνορθόδοξων αδελφών τους).
Αυτό που δεν διευκρίνησε, ίσως επίτηδες, ο Ντενίς Πουσίλιν είναι αν στις συγκρούσεις έχουν εμπλακεί Ελληνες που αφίχθηκαν από την Ελλάδα ακριβώς για τον σκοπό αυτό ή ελληνικής καταγωγής ομογενείς που έχουν ενωθεί φυσιολογικά με τις δυνάμεις αυτοάμυνας μεταξύ τπου μάχονται τους νεναζιστές του Κιέβου.
Απλά ο Πουσίλιν επιβεβαίωσε το γεγονός της σύμπραξης Ελλήνων με τις ορθόδοξες δυνάμεις και συμπλήρωσε:

Επαινοι και μελανά σημεία στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρμεντ για το trafficking

Επαινοι και μελανά σημεία στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρμεντ για το trafficking

Η Ελλάδα είναι χώρα διέλευσης και προορισμού -και για έναν πολύ περιορισμένο αριθμό χώρα προέλευσης- για γυναίκες και παιδιά που διακινούνται για σκοπούς εμπορίας ανθρώπων (trafficking) και καταναγκαστικής εργασίας, καθώς και για άνδρες που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Επαινοι και μελανά σημεία στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρμεντ για το trafficking

Οι αναφορές για την Ελλάδα είναι πανομοιότυπες με τις περσινές και η χώρα μας παραμένει στην ίδια κατηγορία αξιολόγησης (Tier 2).
Όπως σημειώνεται στην έκθεση, μερικές γυναίκες από την Ανατολική Ευρώπη (συμπεριλαμβανομένης της Λετονίας, της Λιθουανίας και της Γεωργίας), τη Νιγηρία, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κίνα και ορισμένες χώρες της Αφρικής «υπόκεινται σε σωματεμπορία στην Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «θύματα καταναγκαστικής εργασίας που εντοπίζονται στην Ελλάδα είναι κυρίως παιδιά και άνδρες από το Αφγανιστάν, την Αλβανία, το Μπαγκλαντές, τη Βουλγαρία, την Ινδία, τη Μολδαβία, το Πακιστάν, τη Ρουμανία και την Πολωνία».
Σύμφωνα με την αστυνομία και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) -τονίζεται στην έκθεση-, έχει σημειωθεί αύξηση του αριθμού των παιδιών Ρομά από την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και τα οποία «υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία» στην Ελλάδα από μέλη των οικογενειών για να πωλούν διάφορα αγαθά στον δρόμο, ζητιανεύοντας ή διαπράττοντας μικροκλοπές.

Σαμαράς προς Βενιζέλο: Μάζεψέ τους!


20140621_53a5240020367
… Κι ο Βενιζέλος άρχισε να «μαντρώνει» τους… επαναστάτες!
Μπορεί μεν δημόσια η κυβέρνηση να είναι αναγκασμένη να «δικαιολογεί» τους «αντάρτες» υπουργούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι αίφνης «την είδαν» επαναστάτες και αρνούνται να εφαρμόσουν μέτρα μνημονιακά που έχουν ψηφίσει με φανατισμό (!), ωστόσο στην πραγματικότητα στο Μαξίμου είναι οργισμένοι με αυτούς τους όψιμους… αμφισβητίες των μνημονίων (Λοβέρδος, Κουκουλόπουλος, Κεγκέρογλου) και το διαμήνυσαν αυτό στον Βενιζέλο.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς επεσήμανε στον Β. Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να «μαζέψει» τους συγκεκριμένους υπουργούς του, ώστε να σταματήσει να περνά προς τα έξω η εικόνα μιας κυβέρνησης-τσίρκου μόλις μάλιστα λίγες μέρες μετά τον περιβόητο ανασχηματισμό, στον οποίο έχουν και οι δύο τόσα επενδύσει, πολιτικά και επικοινωνιακά.
Μάλιστα του επεσήμανε, πως δεν είναι δυνατό να εμφανίζεται μια κυβέρνηση δύο ταχυτήτων και… δύο διαφορετικών ευαισθησιών.

Liberation: «Η Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Ελληνες στον άνεμο»

Liberation: «Η Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Ελληνες στον άνεμο»

 Με δισέλιδο αφιέρωμα, η εφημερίδα «Liberation» αναφέρεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, «κάτω από τις πιέσεις της τρόικας» και την «αγανάκτηση του πληθυσμού».

«Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της» υπογραμμίζει η Ναταλί Ντιμπουά, που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».
Σύμφωνα με τη Λιμπερασιόν, στο επίκεντρο αυτή την εποχή βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, για την πώληση της εταιρείας ύδρευσης, ΕΥΑΘ, αλλά και του λιμανιού της, για το οποίο ενδιαφέρονται οκτώ ξένοι επενδυτές, Ευρωπαίοι, Ασιάτες και από τα Εμιράτα.
Στο άρθρο γίνεται αναφορά στην απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ και στις επιπτώσεις αυτής της απόφασης για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, με τον πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γ. Αρχοντόπουλο, να δηλώνει πως «εφόσον βάσει της απόφασης, η πώληση της ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα είναι αντίθετη με το Σύνταγμα, δεν μπορεί να ισχύσει κάτι διαφορετικό για τη Θεσσαλονίκη».

Bloomberg: Το ΔΝΤ αναζητά νέο τρόπο δανεισμού με αφορμή την... Ελλάδα



Bloomberg: Το ΔΝΤ αναζητά νέο τρόπο δανεισμού με αφορμή την... Ελλάδα
«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προσπαθεί να αντλήσει διδάγματα από τα προγράμματα διάσωσης των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης, και ιδίως της Ελλάδας, η οποία το 2012 προχώρησε στη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση κρατικού χρέους στην ιστορία» τονίζεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg», με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του ΔΝΤ για τη μελέτη εξεύρεσης νέου τρόπου δανεισμού.
Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι «το ΔΝΤ εξετάζει τη δημιουργία ενός νέου τρόπου δανεισμού για τις υπερχρεωμένες χώρες και την κατάργηση της εξαίρεσης στους υπάρχοντες κανόνες δανεισμού, η οποία επέτρεψε τον δανεισμό της Ελλάδας το 2010, χωρίς να προηγηθεί η αναδιάρθρωση του χρέους της».

Νέες Μπόρες στις σχέσεις Αθηνών - Φαναρίου παρά τις αβρότητες

ΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ... ΔΕΝΤΡΟ
Κείμενο Λουδάρος Ανδρέας Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης (αρχείο)
Το «δάσος» των Νέων Χωρών φαίνεται πως κρύβεται πίσω από την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ Πατριάρχη και Αρχιεπισκόπου στη σκιά του «δέντρου» της Μητρόπολης της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Δέκα χρόνια μετά την μεγάλη κρίση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι δυο Εκκλησίες βρίσκονται σε επικίνδυνη περιδίνηση, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται από τους μετριοπαθείς των δυο πλευρών να αποσοβήσουν τον κίνδυνο μιας νέας βαθύτερης κρίσης μεταξύ των δυο Εκκλησιών που χρόνια τώρα μοιράζονται την αφύσικη συγγένεια της αδερφής και θυγατέρας.

Πίσω από τα χαμόγελα, τους αδελφικούς ασπασμούς και τις φιλοφρονήσεις που ξεπέρασαν αυτήν την φορά κάθε προηγούμενο, Πατριάρχης και Αρχιεπίσκοπος περνούν την κρισιμότερη περίοδο στις σχέσεις τους.

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει διάθεση αντάρτικου

Λοβέρδος: Δεν υπάρχει διάθεση αντάρτικου
«Δεν υπάρχει διάθεση αντάρτικου», δήλωσε σήμερα Σάββατο στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι για ορισμένα θέματα που δεν μπορούν να ανατρέψουν κεντρικές πολιτικές, μπορούν να γίνουν επιμέρους επανατοποθετήσεις και επαναξιολογήσεις. «Αυτό που λέμε είναι ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί αυτό που μπορεί να γίνει», σημείωσε ο κ. Λοβέρδος, τασσόμενος όμως κατά της διακοπής της πανεπιστημιακής λειτουργίας.
Για τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ είπε ότι η θέση του ήταν ολόσωστη και ότι η απόφαση που ελήφθη από τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ήταν η καλύτερη δυνατή. Τόνισε δε ότι στη δική του πορεία είδε να βαδίζουν και άλλοι υπουργοί που δεν προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, όπως έγινε χθες με έναν κορυφαίο υπουργό (σ.σ Αργύρης Ντινόπουλος).
Ο κ. Λοβερδος είπε ότι από ‘δω και πέρα θα είναι κοινή και αδιατάραχτη η πορεία του με το ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «θα ζωντανέψουμε το χώρο, θα είμαστε μαζί και θα βαδίσουμε ενωμένοι.»

Χάνουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα δήλωσαν στο κτηματολόγιο!


Χάνουν τα ακίνητά τους όσοι δεν τα δήλωσαν στο κτηματολόγιο!
- 200.000 ακίνητα θα περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου από το 2015
- Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προσφύγουν δικαστικά, μόνο για να διεκδικήσουν χρηματική αποζημίωση
- Σε ποιές περιοχές κινδυνεύουν οι ιδιοκτησίεςΔιακόσιες χιλιάδες ακίνητα θα αρχίσουν να περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου από το 2015, καθώς δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.
Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα “Τα Νέα” πρόκειται για τα ακίνητα “αγνώστου” ιδιοκτήτη, η κτηματογράφηση των οποίων ξεκίνησε την περίοδο 1997-1999 σε 340 περιοχές της Ελλάδας.
Από τις 7 Ιουλίου ξεκινά η υποβολή δηλώσεων για τη νέα φάση κτηματογράφησης για περιοχές σε Κοζάνη, Αρκαδία και Αργολίδα
Όπως προβλέπει ο νόμος, όσα ακίνητα δεν δηλωθούν εγκαίρως στο Κτηματολόγιο (η προθεσμία είναι 12 χρόνια από την ίδρυση Κτηματολογικού Γραφείου σε μια περιοχή για τους ιδιοκτήτες που κατοικούν στην Ελλάδα και 14 για τους κατοίκους εξωτερικού, για τα παλαιά προγράμματα), θα περιέχονται στο δημόσιο.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Oι 7 πρώτες μέρες ενός υπέροχου θιάσου!



 tiaso9
ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΜΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΑΡΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ MΑΞΙΜΟΥ-EIKONEΣ
Aπό την Ιόλη Πιερίδη



Aπό την στιγμή που η Σοφία Βούλτεψη, την ώρα που ετοιμαζόταν να ανακοινώσει τον ανασχηματισμό, ρωτούσε αν είναι εντάξει τα μαλιά της, είμασταν βέβαιοι ότι αυτό που θα ακολουθήσει θα ήταν μια υπερπαραγωγή θεάματος σε συνέχειες.
Και πράγματι ο αγαπημένος θίασος κάνει σπουδαία δουλειά.

Με το καλημέρα ο Μάκης Γιακουμάτος πήρε τη σκυτάλη.
«Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος… Πρέπει οι επιχειρηματίες και τα τραστ να δείξουν κοινωνική ευαισθησία και να ρίξουν οι τιμές, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι. Πρώτα θα έχουμε σύνθεση – διάλογο, δεύτερο τολμάμε μέτρα, τρίτο ‘πού σε πονεί και πού σε σφάζει’» ανέφερε χαρακτηριστικά. Είναι ρητή εντολή Σαμαρά να μειωθούν οι τιμές. Όταν έχεις εντολή per terra per mare (σ.σ στην ξηρά και στη θάλασσα) πρέπει να πέσουν οι τιμές, πρέπει να το κανείς. Εγώ δεν θα λύσω σε δυο μήνες το πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα σαράντα χρόνια… αλλά θα πολεμήσω με νύχια και με δόντια για να καταπολεμήσω την ακρίβεια. Έχουν προσπαθήσει κι άλλοι να μειώσουν τις τιμές, αλλά η στάμνα πολλές φορές πάει στην βρύση μια φορά σπάει. Οι παρομοιώσεις είναι άσχημες και άσχετες, άλλο η Λοζάνη άλλο η Κοζάνη εγώ λέγομαι Γιακουμάτος θα ξεφτιλιστώ στα γεράματα;»

Θα ακολουθήσει η Σοφία Βούλτεψη με εκείνο το περίφημο άρθρο της για το  ΔΝΤ:
«Το ΔΝΤ έχει ειδικό τρόπο που εκφράζεται, ζει σε ένα δικό του οικονομικό κόσμο», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωποςΣοφία Βούλτεψη, σχολιάζοντας την έκθεση του Ταμείου.
Σημείωσε, δε, ότι το ΔΝΤ κάνει την έκθεσή του «και την κάνει αντικειμενικά», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως «ό,τι λέει το ΔΝΤ το κάνουμε εμείς εδώ».

Aυτό όμως που θα απογειώσει την απόδοση του θιάσου θα είναι ο διάλογος Αδωνη-Σαμαρά που μετέφερε στο άρθρο του ο ηρωικός και αντιστασιακός δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.
«Καλημέρα, κ. Πρόεδρε» του είπε ο πρώην υπουργός. «Οχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε» του απάντησε εκείνος και άρχισαν αμέσως τις αλληλοκατηγορίες. «Με ρεζίλεψες» του είπε ο Αδωνις. «Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ο,τι θέλεις κάνεις. Αλλά θα μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα». «Εσύ με ρεζίλεψες» του απάντησε ο Σαμαράς. «Διέρρευσες στον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες». «Ετσι όπως έγινε, ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Επρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου» ανταπάντησε ο πρώην υπουργός.
Στην συνέχεια θα πάρει την σκυτάλη ο σκληροτράχηλος Ανδρέας-ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε-Λοβέρδος.
«Το θέμα της διαθεσιμότητας πρέπει να επανεξεταστεί γιατί δεν έχει φέρει αποτελέσματα. Φέτος η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου. Νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Θα ακολουθήσει η συγκίνηση που εκδήλωσε ο κατέχων την τιμητική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας στον εγχώριο θίασο.
Ο κ. Παπούλιας συμπαραστάθηκε στον ταλαίπωρο Τσαυτάρη που ενώ έκανε σπουδαία δουλειά στο Αγροτικής Ανάπτυξης αντικαταστάθηκε επειδή το συγκεκριμένο υπουργείο έχει 20 δις αγροτικά κονδύλια να διαθέσει και γι΄αυτό το λόγο έπρεπε να αναλάβουν δράση οι μάστορες του είδους που ξέρουν τα «κόλπα».
Στην συνέχεια θα ερχόταν η ώρα του οικονομικού team να μας εντυπωσιάσει με τα μαγικά του.
Ο Μάκης Πολλάτος, στο Πρώτο Θέμα, θα παρουσιάσει ως εξής το πιο πρόσφατο κυβερνητικό σουξέ:
 Μετά την αποχώρηση Στουρνάρα, ο νέος υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ζήτησε την παραίτηση του προέδρου του ΣΟΕ Πάνου Τσακλόγλου. Ο κ. Τσακλόγλου δήλωσε ότι αποχωρεί και στη θέση του τοποθετήθηκε ο κ. Μανώλης Μαματζάκης. Μάλιστα ο κ. Μαματζάκης συνόδευσε τον απερχόμενο πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων Πάνο Τσακλόγλου στη συνεδρίαση του Euroworking Group που έγινε τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες. Ο κ. Μαματζάκης, ως ο υποτιθέμενος νέος επικεφαλής του ΣΟΕ, γνωρίστηκε με τους ομολόγους του των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης και έδωσε τα «διαπιστευτήριά» του στον πρόεδρο του EWG Τόμας Βίζερ.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, που μόνο ανέφελη δεν ήταν για την Ελλάδα, ο κ. Βίζερ, υπό το καθεστώς ανωνυμίας,  δήλωσε ότι η δόση των 2 δισ. ευρώ που εκκρεμμεί να εκταμιευτεί προς την Ελλάδα δεν θα δοθεί προτού υλοποιηθούν τα 12 προαπαιτούμενα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών. Πρς τούτο μάλιστα, οι Βρυξέλλες έδωσαν χρονικό περιθώριο στην Αθήνα μέχρι το τέλος Ιουλίου. «Εάν δεν ψηφιστούν τα προαπαιτούμενα, μη μας περιμένετε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι Βρυξέλλες στην ελληνική κυβέρνηση στηλιτεύοντας εμμέσως την καθυστέρηση στην υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί.
Κι όμως, σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, και λίγο πριν ολοκληρωθεί το ελληνικό πρόγραμμα, η ελληνική πλευρά έδειξε ότι αντιμετωπίζει θέματα σημαντικά με αξιοσημείωτη ελαφρότητα. Λίγες ώρες μετά την επιστροφή των κ.κ. Τσακλόγλου και Μαματζάκη στην Αθήνα, ανακοινώθηκε ότι πρόεδρος του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων διορίζεται ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Πειραιά κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης (συγγενής του γνωστού καθηγητή Καρδιολογίας). 
Κατά πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αντέδρασε στην τοποθέτηση του κ. Μαματζάκη και επέλεξε για τη θέση του προέδρου του ΣΟΕ τον κ. Στεφανάδη, συνάδελφό του από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, με τον οποίο τους συνδέει πολυετής σχέση εμπιστοσύνης. Πληροφορίες λένε ότι ο κ. Μαματζάκης ήταν επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου και ότι με την τοποθέτησή του δίπλα στο νέο υπουργό Οικονομικών επιχειρήθηκε να δημιουργηθεί ένα άτυπο «δίχτυ» ελέγχου γύρω από τον κ. Χαρδούβελη. Μόλις αντελήφθη ότι δεν ελέγχει πλήρως τον κ. Μαματζάκη, που είχε ήδη παρουσιαστεί στα μέλη του Euroworking Group ως ο διάδοχος του Πάνου Τσακλόγλου, ο κ. Χαρδούβελης ήρε την αρχική συναίνεσή του, ζήτησε να αλλάξει η απόφαση και εισηγήθηκε να τοποθετηθεί στο ΣΟΕ ο καθηγητής Στεφανάδης.
Ο διορισμός Στεφανάδη ως προέδρου του ΣΟΕ ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Λίγη ώρα μετά δημοσιοποιήθηκε ότι το 2011 ο κ.Στεφανάδης είχε αρθρογραφήσει εμμέσως υπέρ της επιστροφής στη δραχμή: «Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί σωστά η δύσκολη και ημι-πειραματική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης (και εδώ ισχύει το «Γνώθι Σαυτόν»), θα ήταν φρόνιμο να εξεταστεί προσεκτικά και η εναλλακτική λύση της νομισματικής υποτίμησης με συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή», έγραφε ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς το 2011.
Πριν λίγο παρενέβη η Φωτεινή Πιπιλή για να συστήσει στον Ανδρέα Λοβέρδο να σταματήσει τις δηλώσεις.
-Από αλλού περιμέναμε τον λαικισμό, από αλλού μας ήρθε…, θα πει για τον Λοβέρδο…
Κι όμως έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από την ορκομωσία τους. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο παραγωγικός θίασος, αδέλφια…
[kourdistoportocali.com]

ΑΝΟΙΚΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΣΑ ΠΛΗΓΗ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ



photo
Η Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Έφη Μπάσδρα που διαχειρίζεται τα 100 εκ. ευρώ του προγράμματος «υποτροφιών μεταπτυχιακών σπουδών» της Siemens, επικεφαλής της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της Νέας Δημοκρατίας.
Από την Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο βουλιμικός αυτός πολιτικός, το πολιτικό όνειδος της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που εκπροσωπεί το τέταρτο κόμμα στις προτιμήσεις του λαού μας και συναποφασίζει καταστρέφοντας τις ζωές μας, με τη δεύτερη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, θέσπισε, ως εισηγητής, το περιβόητο άρθρο 86 του Ν.3126/2003, πιο γνωστού ως νόμου περί ευθύνης υπουργών. Σύμφωνα με αυτό το Νόμο, μόνο η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να ασκεί δίωξη κατά υπουργών για αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έτσι, εξασφάλισε το ακαταδίωκτο των υπουργών αλλά και των συνεργατών τους, σε τέλεση πλημμεληματικών ή κακουργηματικών πράξεων κατά του συμφέροντος του Ελληνικού Δημοσίου. Επίσης, θέσπισε το άρθρο 3, όπου αδικήματα που τέλεσε υπουργός, παραγράφονται “με το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση της αξιόποινης πράξης”. Η διάρκεια παραγραφής μπορεί υπό κάποιες συνθήκες να είναι μόλις δυο χρόνια. Έτσι, αυτός ο άθλιος πολιτικός που πολλές φορές μας κουνάει με θρασύτητα και επιδεκτικά το δάκτυλο, δίνει τη δυνατότητα σε υπουργούς να απαλλάσσονται των συνεπειών του Νόμου, παρ΄ότι έχουν τελέσει κακουργηματικές πράξεις, και αυτό ισχύει αντίθετα από ότι ισχύει για όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες.

Το come-back του εφιάλτη...


Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες ενός πολιτικού εγκλήματος από τα μεγαλύτερα που επιχειρήθηκαν ποτέ στην άτυχη αυτή χώρα.

Προσπαθούν να αναβιώσουν και να αποκαταστήσουν το καθεστώς του άθλιου εκείνου ανθέλληνα που ευθύνεται κατά κύριο λόγο για κάθε είδους κατάπτωση της κοινωνίας και του κράτους: οικονομική, ηθική, πνευματική.

Πολιτικοί και πολιτικές που ο λαός καταδίκασε εδώ και δέκα χρόνια, και που θεώρησε ότι χωρίς την εξουσία και την διαφθορά που απ' αυτήν αντλούσε, θα μαράζωνε και θα χανόταν , τώρα, και με την ''ευγενική χορηγία'' του ελλειπέστερου πρωθυπουργού της μεταπολίτευσης, ξαναζεί, νεκρανασταίνεται, βρυκολακιάζει, και απειλεί πλέον ευθέως την εθνική ύπαρξη αυτού του κράτους, και την ελληνικότητα λαού, ηθών, και πνεύματος.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ανατροπή ΣΟΚ του ΣτΕ: Θα μας παίρνουν τα χρήματα από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς – Μισθοί και συντάξεις στο έλεος του κράτους


 20140617_539fd880a089d
Ανατροπές στο υπάρχον καθεστώς που αφορά τη δυνατότητα του δημοσίου να κάνει κατάσχεση σε μισθούς και συντάξεις οφειλετών του Δημοσίου φέρνει η επταμελής σύνθεση του έκτου τμήματος του ΣτΕ…
Ενώ εν ομολογία του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, μέχρι πριν από τρεις μήνες, έκρινε ότι δεν μπορεί το δημόσιο να προβαίνει σε κατασχέσεις λόγω οφειλών σε συντάξεις και μισθούς χωρίς προηγούμενη ενημέρωση του οφειλέτη ώστε αυτός να μπορεί να προσφύγει στα δικαστήρια είτε να ρυθμίσει το χρέος του μια νέα απόφαση αλλάζει τα δεδομένα.
Το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο σε αντίθεση με ότι έχει πει τρεις μήνες νωρίτερα έκρινε ότι η μη κοινοποίηση στον οφειλέτη της κατάσχεσης οφείλεται στον προφανή λόγο ότι αν αυτός πληροφορηθεί τη λήψη του μέτρου θα σπεύσει να εισπράξει τα χρήματα και να αδειάσει τους λογαριασμούς του.

Eκλογές τον Οκτώβριο προανήγγειλε ο Βενιζέλος. Τις θέλουν και οι Αμερικανοί!


 
Ολα τα ενδεχόμενα άφησε ανοιχτά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" η πιο πιθανή ημερομηνία είναι η Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Αλλες πληροφορίες θέλουν τους Αμερικανούς να πιέζουν προς την κατεύθυνση των πρόωρων εκλογών μια και εκτιμούν πως η παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευθεί το χρέος. Οι ίδιοι θα προτιμούσαν μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΕΛΙΑΣ.

Ο κ. Βενιζελος μιλώντας στους υπουργούς και τους υφυπουργούς του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε «είμαστε άλλο κόμμα από τη ΝΔ και πρέπει να το δείχνουμε συνεχώς». Παράλληλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κολλήσουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν αρχίσει, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα διασφαλίσει το δικό του διακριτό στίγμα στην κυβέρνηση.

Μας πήραν στο μεζέ οι Γερμανοί. «Μια εβδομάδα στην εξουσία: η κυβέρνηση στην Αθήνα κλυδωνίζεται»


«Μια εβδομάδα στην εξουσία: η κυβέρνηση στην Αθήνα κλυδωνίζεται» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της εφημερίδας Tagesspiegel. Η εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle: «Δεν ήταν μόνο η Εθνική Ελλάδας που στο πρώτο της παιχνίδι το Σάββατο δεν τα κατάφερε. Και στο εσωτερικό κάθε άλλο παρά καλά πηγαίνουν τα πράγματα.
Στο Μπέλο Οριζόντε ο Αρμάρο, ο Γκουτιέρεζ και ο Ροντρίγκεζ έβαλαν τα γκολ (της Κολομβίας) και νίκησαν την Ελλάδα. Στην Αθήνα, αντιθέτως, η ομάδα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βάζει αυτογκόλ. Μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Σαμαράς προχώρησε σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης –μια αντίδραση στην ήττα των ευρωεκλογών.

ΣΚΕΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ….

20140617_539fec7f11a34 
Νομίζαμε ότι είχαμε να κάνουμε μόνον με την αξιότιμη νυν υπουργό κ. Βούλτεψη,και τους λοιπούς νυν παραθυρο-υπουργούς που μας «έφτιαχναν» κάθε πρωί στα πρωϊνάδικα ή στα μνημονιακά βραδινά δελτία ειδήσεων.
Που να βλέπατε χθες τι παιδική χαρά ήταν στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ ο έχων τον βαρύ τίτλο του γενικού γραμματέα της ΝΔ ονόματι Παπαμιμίκος.
Σκέτη επικοινωνιακή κωμωδία. Μην τον χάσετε όπου και να εμφανιστεί.

Τσούρμο οι... «Τσιριμώκοι»!



 
Αν τους καλούσαν Σαμαράς και Βενιζέλος, «σοβαροί άνθρωποι», λιγότερο σοβαροί και φαιδρά υποκείμενα θα έσπευδαν πανευτυχείς να γίνουν Πρόεδροι της χώρας

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Κατηγορηματικός και απόλυτος ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προς την Κοινοβου­λευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαστε βέβαιοι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα προθυμοποιηθεί να υποδυθεί τον σύγχρονο Τσιριμώκο της Αυλής των Μνημονίων, για να δεχτεί να εκτεθεί ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας σ' αυτή την εμποροπανήγυρη» διακήρυξε. Απορούμε από πού αντλεί αυτή την αισιοδοξία! Τσούρμο ολόκληρο είναι αυτοί που θα έτρεχαν με τη γλώσσα έξω και πανευτυχείς να γίνουν Πρόεδροι της χώρας, αν τους καλούσαν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος! Ανάμεσά τους αφθονούν και οι «σοβαροί άνθρωποι» και οι λιγότερο σοβαροί και τα φαιδρά υποκείμενα. Προφανώς, μόνο ως ρητορικό σχήμα φραστικής καλλιέπειας του λόγου του το χρησιμοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλο είναι το θέμα.

Ο μεσαίωνας του Βησιγότθου...



Ο μεσαίωνας του Βησιγότθου...

Ο σύγχρονος κατακτητής, ο Βησιγότθος κύριος Τόμσεν, μίλησε:
''Η πλήρης κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην Ελλάδα θεωρείται ως μια από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να μην ληφθούν άλλα επώδυνα μέτρα''!
Απαιτεί δηλαδή ο υπο-υπάλληλος της τρόϊκας, πλην αφεντικό και ''καπέλο'' της συγκυβέρνησης του αίσχους, να μετατραπεί η χώρα μας σε έναν πλήρη εργασιακό μεσαίωνα, χώρα ευκαιρίας και προμηθεύτρια σκλάβων-εργαζομένων για τις επιχειρήσεις τους που θα εγκατασταθούν εδώ μετά την πλήρη καταστροφή (που έρχεται), και το γενικό ξεπούλημα που προχωράει κανονικά, μεθοδικά, κι αθόρυβα!
Στην χώρα του βεβαίως, και στις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού βορρά κυριαρχούν οι εντελώς αντίθετες συνθήκες: εργασιακή ασφάλεια, επιδόματα ανεργίας ίσα με τους κατώτερους μισθούς, κατώτατοι μισθοί που ξεκινούν από 1700 ευρώ, και πάει λέγοντας.

Καταργούν τα «Μνημόνια», φέρνουν… το «Υπερμνημόνιο»!




sxedio ypodoyloshs
«Οδεύουμε λοιπόν προς: α) το λεγόμενο Υπερμνημόνιο στην Ελλάδα, που θα εξοντώσει πλήρως τον ελληνισμό και β) προς τον Υπέρτατο Νόμο που θα εφαρμοστεί παντού πάνω στον πλανήτη, στο πλαίσιο μίας «ενοποιημένης ανθρωπότητας»! Ας το συγκρατήσουν αυτό όσοι μας διαβάζουν, διότι πάντοτε γνωρίζουμε τι λέμε. Το Υπερμνημόνιο είναι επί θύραις. Όσο για τον Υπέρτατο Νόμο, για τον οποίο ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ γίνεται σήμερα αναφορά παγκοσμίως από εμάς, θα τον βρούμε μπροστά μας πολύ πιο σύντομα απ’ ότι θα περίμεναν πολλοί! Η ιστορία πλησιάζει προς χωροχρονικό «κενό», για πρώτη φορά μετά από δύο χιλιάδες περίπου χρόνια. Και, όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο, τα γεγονότα επιταχύνονται και έχουν δραματικές συνέπειες»…
Από τότε πέρασαν μερικοί μήνες. Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Ο ελληνικός λαός και πάλι δεν έκανε την «υπέρβασή» του: ουκ ολίγοι έπεσαν ξανά στην παγίδα του Σαμαρά (κατά βάση), αλλά και της ΠΑΣΟΚο-Ελιάς και έδωσαν «παράταση ζωής» στην αθλιότερη «κυβέρνηση» όλων των εποχών! Με αποκορύφωμα τον «ανασχηματισμό» του «Αγίου Πνεύματος» (9 Ιουνίου 2014), με τον οποίο… γέλασε και το παρδαλό κατσίκι!… Τέτοια αθλιότητα του Πολανίτη Antonis ποιος να την περίμενε;

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Να σηκώσει, επιτέλους, η Ελλάδα κεφάλι...


Να σηκώσει, επιτέλους, η Ελλάδα κεφάλι...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η έκθεση του ΔΝΤ διά χειρός του κ. Πολ Τόμσεν και οι δηλώ­σεις του που ακολού­θησαν τη δημοσιοποίησή της προκαλούν δικαιολογημένη ανησυχία.
Δεν είναι ότι αναμέναμε κάτι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο, αλλά η επανάληψη της αυστηρής κριτικής, εν μέσω χλιαρών ευσήμων, απογοητεύει.

Μετά την Ιρλανδία, εξήλθε του προγράμματός της και η Πορτογαλία, ενώ η Ισπανία, που το 2011 είχε καταδικαστεί σε «οικονομικό θάνατο», αντέχει και η κατάστασή της βελτιώνεται.

Η Ελλάδα εισήλθε στο πέμπτο μνημονιακό έτος σκληρής.....
.. λιτότητας και μέτρων, τα οποία ο λαός ακούει... βερεσέ, διότι δεν πιστεύει τίποτα. Και ποιος μπορεί να βρει άδικο στη συμπεριφορά των πολιτών που νιώθουν να βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας;

Στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν την πρόθεση του πρωθυπουργού να κηρύξει τη λήξη της τροϊκανής «κατοχής». Αλλωστε τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Σαμαράς είπε στην εμβρόντητη Κριστίν Λαγκάρντ ότι «από του χρόνου θα μπορούμε και μόνοι μας»...

Εχουν, όμως, έτσι τα πράγματα ή απλά ο κ. Σαμαράς εξέφραζε μια επιθυμία; Γνωρίζουν μόνο ο πρωθυπουργός και ο κ. Βενιζέλος και βεβαίως οι υπουργοί που ασχολούνται με την οικονομία...

Από την πλευρά του Ταμείου, η Ελλάδα «έχει μεγάλο δρόμο να διανύσει». Τα ίδια και χειρότερα σκέφτονται οι Ευρωπαίοι που αποδείχθηκαν εχθροί, όχι εταίροι, με αποτέλεσμα να ισχυροποιούνται αισχρά, άκρως επικίνδυνα και απαράδεκτα φαινόμενα...

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποκτήσει επιτέλους το θάρρος και την τόλμη και να αρνηθεί την επιβολή άλλων μέτρων. Και πρέπει να είναι έτοιμοι ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του για εκβιαστικά διλήμματα που θα τεθούν από τη Γερμανία.

Η περίοδος από τώρα μέχρι την απόφαση για ελάφρυνση του χρέους θα χαρακτηρίζεται από «φωτιά και τσεκούρι». Σε αυτήν την πορεία προς το «κούρεμα», όσο και αν ακούγεται περίεργο, η Ελλάδα έχει συμμάχους τους αρμόδιους αξιωματούχους του Ταμείου. Αυτήν τη φορά πρέπει να τους ακούσει η Αθήνα.

Οποιος και αν είναι ο πρωθυπουργός, πρέπει να γνωρίζει πως δεν έχει έγκριση από τον λαό να διαπραγματευθεί νέα μέτρα. Αντίθετα, ήρθε η ώρα -όπως είπε ο κ. Σαμαράς στην επικεφαλής του ΔΝΤ- για να βαδίσει η Ελλάδα μπροστά, χωρίς τις απειλές και τους εκβιασμούς των 

Αντι για 700.000 νέες θέσεις εργασίας…6.800 απολύσεις για το 2014 ο Κούλης Μητσοτάκης


Αντι για 700.000 νέες θέσεις εργασίας…6.800 απολύσεις για το 2014 ο Κούλης Μητσοτάκης

Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης: 6.800 απολύσεις για το 2014
Την προσήλωσή τους στη συμφωνία της κυβέρνησης, που επιτεύχθηκε με την τρόικα, σχετικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ως υπουργείο που έχει επιτελικό ρόλο και εφαρμόζει όσα αποφασίζει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, εκφράζουν συνεργάτες του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα, ότι λόγω συνέπειας στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας, αποφεύχθηκε η απαίτηση που έθεσαν στην τελευταία διαπραγμάτευση για ακόμη 16.000 διαθεσιμότητες και 8.000 απολύσεις το 2015.

Μάλιστα, σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε σχετικά σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Θα ήμουν ο ευτυχέστερος των ανθρώπων αν σε κεντρικό επίπεδο θα μπορούσαμε να επαναδιαπραγματευτούμε το στόχο των απολύσεων. Δεν θεωρώ ότι στην παρούσα συγκυρία αυτό είναι εφικτό, καθώς όταν μεταθέτουμε κάτι στο μέλλον, με την ελπίδα να το λύσουμε τότε, βρισκόμαστε τελικά με ένα πρόβλημα πολύ πιο οξυμένο. Αυτό μας έχει δείξει η ιστορία».
Άλλωστε, στόχος του υπουργείου, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είναι να περάσει στους ποιοτικούς στόχους και τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για το Δημόσιο, προκειμένου να γίνει φιλικό και χρήσιμο στους πολίτες, όπως είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και η μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και ο νέος τρόπος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.
Όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, το πρόγραμμα των υπόλοιπων απολύσεων, υπολογίζεται σε περίπου 6.800 για το 2014, μπορεί να επιτευχθεί αν δεν υπάρξουν νέες υπαναχωρήσεις και χωρίς, μάλιστα, να απαιτηθεί το κλείσιμο κάποιου οργανισμού. 

Αδωνις: Με ρεζίλεψες, Σαμαράς: Όχι, εσύ με ρεζίλεψες !


Αδωνις: Με ρεζίλεψες, Σαμαράς: Όχι, εσύ με ρεζίλεψες !Ειρωνικά μηνύματα και οργισμένους διαλόγους είχε το παρασκήνιο ανάμεσα στον Αδωνι Γεωργιάδη και τον Αντώνη Σαμαρά, από τον ανασχηματισμό- που ο πρώτος έμεινε εκτός κυβέρνησης- μέχρι τη στιγμή που ο πρώην υπουργός Υγείας έγινε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ. 
Ο κ. Γεωργιάδης δεν πίστευε ότι υπήρχε περίπτωση να φύγει από την κυβέρνηση. Όταν αντιλήφθηκε κάποια στιγμή ότι μπορεί να το είχε παρακάνει με τις μετωπικές συγκρούσεις στο υπουργείο Υγείας, τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό και τον ρώτησε αν του δημιουργεί πρόβλημα η συμπεριφορά του. «Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις να μαλακώνεις», του απάντησε ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με το «Βήμα».

Όμως, την προηγούμενη Δευτέρα ο κ. Γεωργιάδης αιφνιδιάστηκε, όταν έμαθε ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης. Όταν συνήλθε από το σοκ έστειλε δύο SMS. Το ένα προς τον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά για τη συνεργασία τους και το άλλο προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο σε μία λογική «θα έρθει και η σειρά σου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι δεν έθεσε θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς του απάντησε με SMS «θέλω να τα πούμε». 

Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση


Μυρίζει «μπαρούτι» στην κυβέρνηση
Ο πολυδιαφημιζόμενος ανασχηματισμός Σαμαρά δεν φαίνεται να έχει καλή περπατησιά, από την πρώτη κιόλας ημέρα. H μίνι κυβερνητική κρίση μετά την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη κρύβει μεγάλο παρασκήνιο και αναμένεται να φέρει κι άλλες... εκπλήξεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άναψε τις πρώτες φωτιές στη συγκυβέρνηση μετά την διαφωνία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.
Οι ισορροπίες μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν να αρχίσει να διαταράσσονται παρά τη χθεσινοβραδινή συμβιβαστική λύση Σαμαρά Βενιζέλου για την επαναπρόσληψη 600 ατόμων από αυτούς που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Αν και ο λόγος της διαφωνίας μεταξύ Λοβέρδου και Μητσοτάκη αγγίζει τα όρια της αστειότητας αφού ο πρώτος ήθελε 800 προσλήψεις και ο δεύτερος 500, ωστόσο έχει αρχίσει να δημιουργείται ένα κακό κλίμα στην κυβέρνηση.
Αίφνης το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική στις μνημονιακές δεσμεύσεις για τις απολύσεις στο δημόσιο. Ενώ δηλαδή ψήφισαν τα πάντα σε όλες τις επικαιροποιήσεις του μνημονίου, τώρα ο Βενιζέλος ζητά επαναδιαπραγμάτευση για τις απολύσεις και θέτει θέμα «ακόμη και» επανεξέτασης της κυβερνητικής απόφασης (κατόπιν συμφωνίας με την τρόικα) για τις 15.000 διαθεσιμότητες και απολύσεις που πρέπει να γίνουν μέχρι το τέλος του 2014 – από τις οποίες έχουν γίνει περίπου οι 7.000.
Από την πλευρά του το Μαξίμου, παρείχε "πλήρη στήριξη" στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ. Για το συνολικό θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο σημειώνει πως οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και τυχόν παραβίασή τους θα εγείρει από τους εταίρους θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης «τη στιγμή που ανοίγει η μεγάλη διαβούλευση για το χρέος».
Ενδεικτικό του κακού κλίματος που υπάρχει είναι ότι χθες το απόγευμα - ο κατά τα άλλα λαλίστατος Βαγγέλης Βενιζέλος – και μετά την δίωρη συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά έφυγε από το Μαξίμου «τρέχοντας». Δεν σταμάτησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους γεγονός που μαρτυρά την κρίση στην στρατηγική των δύο κυβερνητικών εταίρων.
Κομβικής σημασίας είναι και η σημερινή σύσκεψη που έχει ο κ. Βενιζέλος με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ όπου αναμένεται να τους εκθέσει τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις που έχει δεσμευτεί η χώρα μας μέχρι το τέλος του χρόνου.
Αυτό που ζήσαμε την περασμένη εβδομάδα με την κόντρα Λοβέρδου – Μητσοτάκη ήταν το πρώτο μέρος ενός σίριαλ που θα συνεχιστεί και θα φουντώσει όσο πλησιάζουμε προς την επικείμενη διαπραγμάτευση χρέους...
Εκτός από τις κινήσεις του Βαγγέλη Βενιζέλου, το επόμενο διάστημα, μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι κινήσεις στελεχών της ΝΔ που σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του NEWSBOMB έχουν «απασφαλίσει» και είναι έτοιμα να έρθουν σε πλήρη ρήξη με τους... πράσινους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
«Αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε πολλά...» έλεγε με νόημα υψηλόβαθμο γαλάζιο στέλεχος στο NEWSBOMB.
Διαβάστε επίσης:






Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/460063/myrizei-mparoyti-stin-kyvernisi#ixzz34pMCWskG