Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

One night stand πολιτική και “Δημοκρατία ξεπέτα”

fetih
Πως ικανοποιείται το βασικό μνημονιακό ζητούμενο; Αναμφίβολα με τον…ενάρετο δημοσιονομικό δρόμο. Με την προσοδοθηρία, την απαρέγκλιτη τήρηση των δυσβάστακτων μέτρων λιτότητας και του οικονομικού ευνουχισμού των κοινωνικών ομάδων, με το πρωτογενές πλεόνασμα, με την απενεργοποίηση του μυαλού των πολιτών, που ενισχύει τη φοβοπάθεια, την ανασφάλεια και τη δειλία, ώστε να συμπεριφέρονται ως τα “υποζύγια” των οικονομικά ισχυρών της Ευρώπης…
του Στέλιου Συρμόγλου

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ “SUCCESS STORY” TOY κ. ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ..Η ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 50% ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2009

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

2009-2011: ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 15,7% ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (Στοιχεία Ε.Ε)
Μεταξύ 2009 και 2011 το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά δύο τρίτα στις χώρες της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στην Ελλάδα (15,7%), την Ιρλανδία (9%) και τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ουγγαρία (όλες άνω του 4%). 

ΕΚΘΕΣΗ ΟΟΣΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ 2011: 23,1 % ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Παγκόσμια αίσθηση προκάλεσε η ετήσια έκθεση 2011 του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα , η οποία αποκάλυψε σε όλη την έκταση πόσο ολέθρια χρονιά υπήρξε το 2011 για τα εισοδήματα των Ελλήνων. Όσο κι αν ακούγεται απίστευτο, μειώθηκαν κατά 23,1% και στην πραγματικότητα κατά 25,3%, αν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός! 
Χάσαμε δηλαδή το ένα τέταρτο κατά μέσο όρο του εισοδήματός μας μέσα σε μία και μόνη χρονιά - ούτε σε πόλεμο δεν είναι τόσο απότομη η πτώση του εισοδήματος! Από 20.457 ευρώ που ήταν το 2010 οι μέσες ακαθάριστες αποδοχές των Ελλήνων, έπεσαν στα 15.729 ευρώ το 2011.

Υπάρχει κίνδυνος παγκόσμιου πολέμου λόγω Συρίας;

Γράφει ο Σάββας Καλεντερίδης  

Παραμονές της απόφασης του αμερικανικού Κογκρέσου για τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, θεωρούμε ότι θα ήταν σωστό να κάνουμε μια συνολική περιγραφή της κατάστασης, για να αντιληφθούν οι αναγνώστες μας τι ακριβώς συμβαίνει και τι διακυβεύεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με αφορμή την κρίση που είναι σε εξέλιξη επί 30 μήνες στη χώρα αυτή, που είναι βασικός πυλώνας για την ισορροπία, την ειρήνη και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.
Από τότε που εμφανίστηκαν τα πρώτα επεισόδια στη Συρία (15 Μαρτίου 2011), που αποτέλεσαν την απαρχή της κρίσης, φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι ΗΠΑ είναι ο καθοριστικός παράγοντας, αν όχι για την εμφάνιση, για την εξέλιξη και την τροπή που θα έπαιρναν τα γεγονότα όλους αυτούς τους μήνες.
Αλλωστε, η παρουσία της Αντζελίνα Τζολί στον καταυλισμό Σύρων προσφύγων, που δημιουργήθηκε με ευθύνη του ΟΗΕ στην Αντιόχεια (Αντάκεια, Χατάυ), τον Ιούνιο του 2011, μας έδειξε από τότε ότι τα γεγονότα στη Συρία δεν ξεκίνησαν για να σταματήσουν, χωρίς φυσικά να επιτευχθεί το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα!

Μέχρι πότε θα τους ανεχόμαστε, άραγε?

Πόσοι άραγε, με σώα ακόμα τα φρένα τους και χωρίς προσωπική ή άλλη ιδιοτέλεια, έχουν απομείνει να τρέφουν εκτίμηση στην σημερινή Βουλή των Ελλήνων? Πόσοι, παρεκτός αυτών των εκλεκτών, εναπομεινάντων συνδαιτυμόνων στο ατέλειωτο φαγοπότι του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού... 

Η σημερινή Βουλή –και να μου το θυμηθείς καλό μου πληκτρολόγιο- θα γραφτεί στα κιτάπια της μεταπολιτευτικής μας ιστορίας ως η κατεξοχήν «Βουλή των Αχρησίμευτων».

Τους μισούς τους βουλευτάδες μας τους οικτίρουμε επειδή στην τελευταία για τους περισσότερους από αυτούς, βουλευτική θητεία, άβουλοι και μοιραίοι, στηρίζουν με σκυμμένα τα κεφάλια την κυβέρνηση των Ολετήρων. Κανείς δεν τους ρωτά πια για τίποτα κι ας λένε ό,τι θέλουν οι ψιττακοί της Τηλεδημοκρατίας μας για να  σωθούν τα προσχήματα μαζί με τα βουλευτικά προνόμια των κατώτερων των περιστάσεων. Τα προεδρικά διατάγματα εναλλάσσονται με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, όλες μαζί, πολιτικές παραλείψεις που συνομολογούν αυτό το εξευτελιστικό ξεπούλημα της γης των πατεράδων μας.

47 νόμοι, 11 Π.Δ., 19 υπουργικές αποφάσεις, 14 Πολεοδομικά και Βασιλικά Διατάγματα και 115 ρυθμίσεις

YPOTHIKOFYLAKIO
Του Γιώργου Κράλογλου

Εάν ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης κόψει τον «γόρδιο δεσμό» της γραφειοκρατίας στις επενδύσεις θα απαλλάξει την επιχειρηματική δραστηριότητα από 47 νόμους, 11 Προεδρικά Διατάγματα, 19 υπουργικές αποφάσεις, 14 Πολεοδομικά και Βασιλικά Διατάγματα και 115 ρυθμίσεις γενικού ενδιαφέροντος. Θα τακτοποιήσει δε απίθανες ασάφειες και αντιφάσεις που αποτυπώνονται, από εκπροσώπους των επιχειρηματιών, σε έκθεση 780 σελίδων!!

Χαίρομαι που όλα αυτά τα δέχθηκε και δημόσια προχθές (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ του συναδέλφου κ. Β. Γεώργα στο Capital.gr) ο  κ. Χατζηδάκης μιλώντας για το αίσχος της πολυδαίδαλης (σκοπιμότατης βεβαίως) γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις των επενδύσεων όπου χρειάζεσαι 400 ημέρες για να αποκτήσεις τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές άδειες και άλλες 400 για τις μηχανολογικές.

Αντώνης Σαμαράς: Ο Νο1 κίνδυνος για την Ελλάδα

Την πρωθυπουργία Σαμαρά ο ελληνικός λαός θα την πληρώσει πολύ ακριβά. Όσο ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει στο Μέγαρο Μαξίμου, η χώρα πραγματοποιεί σταθερά βήματα προς τον γκρεμό, προς την κολαση, προς την απόλυτη καταστροφή.

Την στιγμή που ολόκληρος διεθνής Τύπος και οι πιο αξιόπιστοι οικονομολόγοι και αναλυτές, το ΔΝΤ και η Κομισιόν υποστηρίζουν ή αποκαλύπτουν ή παραδέχονται ότι το πρόγραμμα "διάσωσης" που επιβάλλεται στην Ελλάδα "δεν βγαίνει", έρχεται στο φως της δημοσιότητας η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς την τρόικα.

ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΑΝΤΟΥ — ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

20130907-144213.jpg
— Στο σφυρί ετοιμάζεται να βγάλει η κυβέρνηση ακόμα και τα ακίνητα που ανήκουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία, στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας…

— Οπως προβλέπεται από το μνημόνιο που συνυπέγραψαν κυβέρνηση και τρόικα, όλα τα ακίνητα που, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι ιδιοκτησίας του δημοσίου ή Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, πρέπει στο επόμενο διάστημα να ενσωματωθούν στο χαρτοφυλάκιο του 
λεγόμενου Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και από εκεί να πάρουν το δρόμο της πώλησης προς κάθε ενδιαφερόμενο.

— Η παραπέρα κλιμάκωση της λεηλασίας των περιουσιακών στοιχείων, που με τις αποταμιεύσεις των εργαζομένων απέκτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, γίνεται στο πλαίσιο της διεύρυνσης του κύκλου των ιδιωτικοποιήσεων. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται το κείμενο του επικαιροποιημένου μνημονίου, μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταρτιστούν πίνακες «για την προετοιμασία της υπόλοιπης (που δεν βρίσκεται στα πλάνα αποκρατικοποιήσεων) ακίνητης περιουσίας (…) για την τιτλοποίηση ή την άμεση αποκρατικοποίηση».

Πάνος Καμμένος: είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη..

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

«Τα ψέματα του κ. Σαμαρά τα έχει αντιληφθεί όλος ο ελληνικός λαός, με τις σημερινές του δηλώσεις, μπροστά στην πραγματικότητα της ελληνικής οικογένειας,
είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο πρωθυπουργός χρειάζεται ψυχιατρική υποστήριξη».

Η κρίση άλλαξε τα «φώτα» και στο… ηλεκτρικό ρεύμα

DEH
Τίποτα δεν αφήνει όρθιο στο διάβα της η κρίση. Τα στοιχεία για το 2012 δείχνουν πως οι νέες συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος μειώθηκαν και τα αιτήματα για διακοπή αυξήθηκαν…Η ζήτηση από πελάτες για υπηρεσίες διακοπής/επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος πέρυσι παρουσίασε αύξηση πάνω από 100% με τα σχετικά αιτήματα να υπολογίζονται σε 513.944, ενώ στη διετία 2010- 2012 καταγράφεται μεγάλη μείωση στα αιτήματα για νέες ηλεκτροδοτήσεις (μόλις 75.257), γεγονός που αποδίδεται στην καθίζηση της οικοδομικής δραστηριότητας.

Όπως προκύπτει από  έκθεση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, τα έτη 2009 έως και 2012 παρατηρείται συνεχής και σημαντική αύξηση στα αιτήματα των πελατών για διακοπή/επανασύνδεση ηλεκτρικού ρεύματος. Αντιθέτως, κατά τα έτη 2010- 2012 παρουσιάζεται μεγάλη μείωση στα αιτήματα για υπηρεσίες σχετικές με νέες ηλεκτροδοτήσεις (μελέτη απλής ηλεκτροδότησης, κατασκευή απλής παροχής ρεύματος, μελέτη ηλεκτροδότησης με δίκτυο) η οποία οφείλεται στον σημαντικό περιορισμό της οικοδομικής δραστηριότητας.

Α. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία (Βίντεο)

Α. Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία (Βίντεο)
«Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την οικονομία, συμφωνούν όλοι οι διεθνείς οργανισμοί», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνομιλίας του στα εγκαίνια της 78ης Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
«Η μάχη για την εξωστρέφεια αρχίζει από εδώ, από την Θεσσαλονίκη. Δεν διαπραγματευόμαστε την ταυτότητα της Μακεδονίας», είπε ο πρωθυπουργός»
«Στο μέλλον η Ελλάδα θα γίνει ακόμα πιο υπολογίσιμη και ακόμα πιο ισχυρή», τόνισε και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η οικονομία μετά από εξι χρόνια ύφεσης αλλάζει σελίδα, γίνεται και πάλι ανταγωνιστική».
Αναφερόμενος στη «μάχη» που δίνει η κυβέρνηση για να χτίσει «τη νέα Ελλάδα του αύριο», υπογράμμισε ότι όλοι οι διεθνείς οργανισμοί συμφωνούν πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για τη χώρα μας.

Σεπτεμβριανά: 58 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού

Σεπτεμβριανά: 58 χρόνια από το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού
Πενήντα οκτώ χρόνια συμπληρώθηκαν από το έγκλημα σε βάρος του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης.
58 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη θλιβερή επέτειο των Σεπτεμβριανών, το πογκρόμ που εξαπέλυσε ο τουρκικός όχλος, υπό την καθοδήγηση της κυβέρνησης Μεντερές, εναντίον της πολυπληθούς και ευημερούσας ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955.
Αποτέλεσμα, οι 100.000 Έλληνες που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Πόλη να συρρικνωθούν σταδιακά και σήμερα μόλις και μετά βίας να ξεπερνούν τις 2.000.
Ντοκουμέντα και μαρτυρίες της εποχής αναφέρουν: «Θανατηφόρα τραύματα εδέχθη η γραία Αικατερίνη Θυμιάκη, κατάκοιτος εις την εν Μ. Ρεύματι οικίαν της. Ωσαύτως είναι βέβαιον ότι εφονεύθη ο γηραιός ιερεύς του Μπαλουκλή Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Μαντάς, αποκλεισθείς υπό των φλογών εις την καιομένην μονήν».

Κράτος εν κράτει ανάλγητων Ολετήρων!

 Σήμερα μας έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι. Το ραδιόφωνο έπαψε να παίζει αλλά δεν έδωσα σημασία. Κάποιο τεχνικό πρόβλημα στον αναμεταδότη, σκέφτηκα καθώς βαριόμουνα να σηκωθώ για να αλλάξω σταθμό. Σε λίγο όμως άρχισε να πεθαίνει η γερασμένη μπαταρία του Θεοφάνη και κατάλαβα. Θεοφάνη είχα βαφτίσει τον πρώτο μου ηλεκτρονικό υπολογιστή κι όλοι του οι διάδοχοι, κρατάνε από τότε το ίδιο όνομα, από παππού προς εγγονό...Γέρασε κι ετούτος ο Θεοφάνης... 

Ο λογαριασμός ήταν εκκαθαριστικός και είχε λήξει στις 21 Αυγούστου. Ήξερα από παλιά που είχα ρωτήσει, ότι είχα τριάντα μέρες περιθώριο μετά τη λήξη για να τακτοποιήσω την οφειλή κι έτσι είχα κάνει τους λογαριασμούς μου χωρίς καμία ανησυχία. Όμως τους χρειάστηκαν μόνο 13 μέρες για να φτάσουν στο δικό μου ρολόι, διότι το σύστημα, όπως έμαθα με άκομψο –είναι η αλήθεια- τρόπο, άλλαξε προς το χειρότερο· όπως όλα τα πράγματα στη ζωή μας έχουν αλλάξει προς το χειρότερο αυτή την εποχή, έτσι κι αυτό. Τα συνεργεία των υπεργολάβων εφαρμόζουν με σχετική αποδοτικότητα, απ’ ότι φαίνεται, την νέα πιστωτική πολιτική της κατ’ ευφημισμό «δημόσιας» επιχείρησης ηλεκτρισμού.

Πρωτογενές πλεόνασμα...



Του Κώστα Παντελάκη*

Ακριβώς την ίδια τακτική ,ακολουθούσε και ο Χότζας απέναντι στο γαϊδούρι του,το αφιλότιμο αντί να χειροκροτεί αιωνίως τον Χότζα, πήγε και πέθανε από την πείνα.
Το περιώνυμο “πρωτογενές πλεόνασμα”, μπορεί μεν να φαίνεται εφικτών λογιστικώς, πλην, διερωτώμαι κατά πόσο τούτο θα είναι και πραγματικό, εάν αναγκαζόταν η Κυβέρνησή να αποπληρώσει μέρος των υπέρογκων χρεών του Κράτους προς τρίτους!
Νομίζετε ότι οι όποιες αγορές δεν γνωρίζουν τη μορφή του “πλεονάσματος”;
Δεν γνωρίζουν ότι το “πλεόνασμα” των 2-2,5 δις αντιστοιχεί σε εσωτερικό χρέος προς ιδιώτες ύψους 6,5 δις;;;;;Άρα, ομιλούμε για “μαγειρείον”, που όμως ευκόλως θα κατακρημνιστεί από την τρόικα, που δεν “μασάει” απ αυτά.

H αυτο-αναπαραγόμενη γλώσσα του οικονομικού κυνισμού


Παρά το γεγονός ότι η στάση των ανθρώπων σε Ελλάδα και Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει, έστω αργά, απέναντι σε έννοιες που στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν σχεδόν ταμπού, όπως οι έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, το συστημικό κατεστημένο χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διατηρήσει αλώβητη την κουλτούρα του ακραίου ατομικισμού και του ωμού οικονομικού πραγματισμού.

Η κουλτούρα αυτή εξαπλώθηκε ταχύτατα τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην Ελλάδα και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο - ίσως με διαφορετική μορφή από χώρα σε χώρα λόγω τοπικών ιδιομορφιών – εξυπηρετώντας στο ακέραιο τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ. Ο ακραίος ατομικισμός και ο οικονομικός πραγματισμός, δεν αποτέλεσαν απλώς τα κύρια συστατικά μιας ιδιότυπης κουλτούρας, αλλά κατέληξαν να αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία του σύγχρονου ορθολογισμού των Δυτικών κοινωνιών, κάτι που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως Δυτικό νεο-ορθολογισμό.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ..."


Οι Ανεξάρτητοι  Έλληνες Θεσσαλονίκης καλωσορίζουν τον πρωθυπουργό της Ανάπτυξης, Βαγγέλη Σαμαρά στην πόλη τους.

"Κύριε Πρωθυπουργέ πήραμε την πρωτοβουλία να αναδείξουμε τα σημάδια ανάπτυξης και φωτογραφικά σας τα παρουσιάζουμε:
     

Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας αφού εξαντλήσαμε 3000 αυτοκόλλητα και ανακαλύψαμε χιλιάδες επιπλέον σκοτεινά μαγαζιά της «ανάπτυξής» σας.
Τέλος με χαρά μας πληροφορηθήκαμε  ότι η παραμονή σας στην πόλη μας  θα είναι εξαιρετικά σύντομη και σίγουρα η «τελευταία» σας."
   

ΟΝΕΙΡΟ  ΖΕΙΣ  ΚΑΙ  ΣΕ  ΞΥΠΝΑΜΕ !!!

Τα e-mails στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα


 
Διέρρευσε ένα από αυτά τα e-mails με τα οποία η Τρόικα κυβερνάει την Ελλάδα –ένα από αυτά τα e-mails που δε διαρρέουν χωρίς λόγο. Μια είδηση που εκτοξεύτηκε σαν βόμβα με πυροσωλήνα την... αληθινή εφημερίδα. Μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα στα κεφάλια των υπ’ ατμόν υπάλληλων της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ή σαν άλλη βόμβα κρότου-λάμψης στην διαδικτυακή καθημερινότητά των υπολοίπων από εμάς. Τον λόγο –ίσως και την πηγή- της διαρροής, αργά ή γρήγορα θα τον αντιληφθούμε, αλλά προς το παρόν το θέμα μας δεν είναι τα βρώμικα κόλπα μεταξύ της Τρόικας και της κυβέρνησης των Ολετήρων. Το θέμα μας είναι η τύχη της αμυντικής μας βιομηχανίας που μπαίνει κι αυτή σε τροχιά εξαΰλωσης.

Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΙΟΔΟΤΗΣ‏....!

 Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Αφορμή να ξεκινήσω να γράφω σειρά άρθρων μου με τον τίτλο «Ανθολόγιο», ήταν τα όσα είχε πει ο σημερινός Πρωθυπουργός της πατρίδος μας, Πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς και τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, από του βήματος της 76ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, το 2011, καταγγέλλοντας την μνημονιακή πολιτική του τότε Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και υποσχόμενος στον Ελληνικό λαό, «λαγούς με πετραχήλια», τα οποία στην πορεία έγιναν «φρούδες» ελπίδες!

Ο εκτουρκισμός των μη τουρκόφωνων μουσουλμάνων της ελλαδικής Θράκης

Του Αναστάσιου Λαυρέντζου*,


Όσοι παρακολουθούν τα ζητήματα της Θράκης, γνωρίζουν ότι η μουσουλμανική μειονότητα η οποία ζει στην περιοχή, αποτελείται από τρεις διαφορετικές συνιστώσες: Τουρκόφωνοι, Πομάκοι και Ρομά (Αθίγγανοι). Από την πρώτη στιγμή που η Θράκη ενσωματώθηκε στην ελληνική επικράτεια, βασική επιδίωξη της τουρκικής πλευράς ήταν η ομογενοποίηση των μουσουλμανικών πληθυσμών της περιοχής και η μετατροπή τους σε τουρκική εθνική μειονότητα, ώστε αυτή αργότερα να καταστεί εργαλείο της τουρκικής πολιτικής. Το ελληνικό κράτος μην έχοντας για τη Θράκη μια σαφή και μακρόπνοη στόχευση, όχι μόνο ανέχτηκε αυτή την πολιτική, αλλά με τις παραλείψεις του έμμεσα την υπέθαλψε ή και την προώθησε. Στα επόμενα παρατίθεται ένα χρονολόγιο των κυριότερων εξελίξεων σε αυτό το θέμα.

Τρέμει την ομιλία του Πάνου Καμμένου ο Σαμμαράς στην Δ.Ε.Θ.

Διαρροές στελεχών από την Ν.Δ. αφήνουν να φανεί, η αγωνία του Αντώνη Σαμαρά για την ομιλία του Πάνου Καμμένου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (Δ.Ε.Θ.).

Ο φόβος του κου. Πρωθυπουργού, είναι οι εκπλήξεις από την μεριά του κου. Καμμένου, τις οποίες δεν μπορεί να προβλέψει και τους άσους που αφήνουν να φανεί από την μεριά των ΑΝ.ΕΛ. με την παρουσίαση νέων προσώπων και συνεργασιών….

H αυτο-αναπαραγόμενη γλώσσα του οικονομικού κυνισμού



Παρά το γεγονός ότι η στάση των ανθρώπων σε Ελλάδα και Ευρώπη φαίνεται ότι αλλάζει, έστω αργά, απέναντι σε έννοιες που στο σχετικά πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν σχεδόν ταμπού, όπως οι έννοιες της συλλογικότητας και της αλληλεγγύης, το συστημικό κατεστημένο χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διατηρήσει αλώβητη την κουλτούρα του ακραίου ατομικισμού και του ωμού οικονομικού πραγματισμού.

Η κουλτούρα αυτή εξαπλώθηκε ταχύτατα τις τελευταίες τουλάχιστον δύο δεκαετίες στην Ελλάδα και γενικότερα στον Δυτικό κόσμο - ίσως με διαφορετική μορφή από χώρα σε χώρα λόγω τοπικών ιδιομορφιών – εξυπηρετώντας στο ακέραιο τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ. Ο ακραίος ατομικισμός και ο οικονομικός πραγματισμός, δεν αποτέλεσαν απλώς τα κύρια συστατικά μιας ιδιότυπης κουλτούρας, αλλά κατέληξαν να αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία του σύγχρονου ορθολογισμού των Δυτικών κοινωνιών, κάτι που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ως Δυτικό νεο-ορθολογισμό.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Καπερνάρος:Ανεξάρτητοι Έλληνες οι Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι;

Καπερνάρος:Ανεξάρτητοι Έλληνες οι Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι; 


"Μήπως τελικά οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Ντράγκι είναι…. Ανεξάρτητοι Έλληνες;" διερωτάται ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, τονίζοντας:
"Μόνο με αυτή την παραδοχή θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί το κυνήγι των μαγισσών της Κυβέρνησης Σαμαρά, η οποία επιμένει να μας χαρακτηρίζει Κασσάνδρες της πολιτικής σκηνής".

«Σφαγή» Ρωσίας - Βρετανίας για το «μικρό νησί που δεν ακούει κανείς»

sfagh-rwsias-bretanias-gia-to-mikro-nhsi-poy-den-akoyei-kaneis 

Ομπάμα-Πούτιν αναμενόταν να συγκρουστούν σφορδρά στις εργασίες της G20, για το θέμα της Συρίας, όμως η άγρια κόντρα σημειώθηκε ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο και τον βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το νούμερο που φοβίζει: Στο 91% η συγκέντρωση των 4 ελληνικών τραπεζών

fototrapezes1378307785
Στο 91% έφθασε το μερίδιο αγοράς των 4 μεγαλύτερων τραπεζών στην Ελλάδα όταν στην Ευρώπη η μεγαλύτερη αντίστοιχη συγκέντρωση είναι μόλις στο 60% και είναι στην Πορτογαλία!  Το νούμερο αυτό για τις εγχώριες τράπεζες και τα αντίστοιχα στοιχεία για την Ευρώπη υπάρχουν στην παρουσίαση της Eurobank, που δόθηκε χθες (Τρίτη 3/9/2013) στους επενδυτές με αφορμή την ολοκλήρωση της συναλλαγής εξαγοράς του νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Proton Bank (αποτελούν πλέον 100% θυγατρικές της Eurobank).

ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ:ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ, ΑΝ Η Δ.Ο.Ε. ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ


Στη συνεδρίαση που θα έχει στο Μπουένος Άϊρες την ερχόμενη Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει την ευκαιρία να διορθώσει το πρωτοφανές ιστορικό, πολιτισμικό και ηθικό σφάλμα που διέπραξε στις 12 Φεβρουαρίου, να αποκλείσει το Άθλημα της Πάλης από τα 25 βασικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων για την περίοδο μετά το 2016. Και φυσικά, δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση διόρθωση η ενδιάμεση απόφαση που έλαβε η ΔΟΕ στην Αγία Πετρούπολη στις 29 Μαϊου, ότι η Πάλη προκρίθηκε ανάμεσα σε μοντέρνα αγωνίσματα (sport climbing, roller sports, wakeboarding κ.α.) τα οποία πιο πολύ σε χόμπυ παρέπεμπαν μέχρι πρότινος, για να πάει στο Μπουένος Άϊρες και να διαγωνιστεί μαζί με το baseball-softball και το squash για το αν θα μπορέσει να θεωρηθεί τελικά πρόσθετο ολυμπιακό άθλημα, μαζί με τα 25 βασικά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και του 2024.

Γιοβανόπουλος σε Μεϊμαράκη: Φτιάξε επιτέλους... εικονοστάσι στη Βουλή!

 


Μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έστειλε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Γιοβανόπουλος ζητώντας του την ίδρυση εικονοστασίου στη Βουλή και την ανάρτηση εικόνας του Τριαδικού Θεού στην αίθουσα της Ολομελειας.

Σημίτης: Οδήγησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και εμφανίζεται ως τιμητής

Σημίτης: Οδήγησε την Ελλάδα στους Γερμανούς και εμφανίζεται ως τιμητής
Ο άνθρωπος που έχει κατηγορηθεί για διαπλοκή, ο πολιτικός κατά πολλούς πρωταίτιος της αρχής του τέλους της ελληνικής οικονομίας, τολμά και παρουσιάζεται ως άφθαρτος!

Όπως λέγεται, παραμονή Δεκαπενταύγουστου του 1990, ο Αντρέας Παπανδρέου, ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, συναντήθηκε στην Ελούντα, όπου έκανε τις διακοπές του, με φίλο του δημοσιογράφο, για να του κάνει συνέντευξη.
Αφού η συνέντευξη «γράφτηκε» στο μαγνητόφωνο, άρχισε μεταξύ τους μια συζήτηση φιλική και «οφ δε ρέκορντ». Επειδή σε ενάμισι περίπου μήνα θα διεξαγόταν το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ρωτήθηκε απ' το φίλο του δημοσιογράφο για το πολυσυζητημένο θέμα της διαδοχής του.
Ο Αντρέας επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να αναμιχθεί και να δώσει «δαχτυλίδι» σε κάποιον εκ των δελφίνων. Και όταν του ζητήθηκε η άποψη για τους εν δυνάμει δελφίνους, οι οποίοι ήσαν τότε οι Γεννηματάς, Άκης, Αρσένης, Σημίτης και έφτασε στον Σημίτη, άρχισε να λέει:
Εντάξει, είναι ένας καλός καθηγητής, αποδεκτός απ' τους Ευρωπαίους και άλλα ξένα κέντρα...
Ο δημοσιογράφος άρχισε να... ζαλίζεται, αφού γνώριζε τη θέση του Αντρέα για τον Σημίτη και ξαφνικά άκουγε θετικά λόγια!

Ομολογία – σοκ του Κέρι: Θα πληρωθούμε από τις “Αραβικές χώρες” για την σφαγή! Βλέπετε κύριε Βενιζέλο; Τσάμπα γενοκτονία δεν γίνεται…

ΚΕΡΡΥ: ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

Διαμαρτυρίες κατά του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ ως και έξω από το σπίτι του

Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Η  Washington Post (04/09/13) αναφέρει ότι ο Υπ.Εξ. των ΗΠΑ, John Κerry, δήλωσε ότι « αραβικές χώρες προσφέρθηκαν να χρηματοδοτήσουν μια πλήρη επέμβαση στη Συρία προκειμένου να εκδιωχθεί ο Πρόεδρος Bashar Assad.  Με τον απαιτούμενο σεβασμό για αυτές τις αραβικές χώρες που προσφέρθηκαν ν’αναλάβουν το κόστος μιας επέμβασης η απάντηση μας είναι ένα βαθύτατο ναι. »Αυτά φέρεται να δήλωσε ο Kerry κατά την ομιλία του την Τετάρτη  στην Επιτροπή των Εξωτερικών Υποθέσεων ενώ χαρακτηριστικά τόνισε « αυτή η προσφορά βρίσκεται ήδη στο τραπέζι ».

Γερμανικά ΜΜΕ: Kρατάμε την Ελλάδα στο ευρώ μόνο για το φυσικό αέριο

agogos-660_0_0
Με σκληρή γλώσσα μιλούν τα γερμανικά ΜΜΕ για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, με γνωστή οικονομική ιστοσελίδα να αναφέρει πως «είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης».
Σε δημοσίευμα της, η οικονομική ιστοσελίδα Deutsche Wirtschafts Nachrichten υποστηρίζει πως «η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ» αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ενωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα.
«Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι», υποστηρίζει το δημοσίευμα.

Διεθνείς επαφές και συναντήσεις του Ν. Μαριά στο Παρίσι

Διεθνείς επαφές και συναντήσεις του Ν. Μαριά στο Παρίσι
Σημαντικές διεθνείς συναντήσεις με Ευρωπαίους Βουλευτές και ακαδημαϊκούς είχε χθες στο Παρίσι ο Νότης Μαριάς στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σ.Ε.).
Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και τομεάρχης Οικονομικών, Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς συναντήθηκε με τον Βρετανό Βουλευτή και Πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Christopher Chope με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου πολιτικού ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία των δύο πλευρών στο πλαίσιο της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων αλλά και της Πολιτικής Ομάδας των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (Σ.Ε.) στην οποία συμμετέχουν οι δύο άνδρες.

Ένα ΠΑΣΟΚ από άλλο πλανήτη

Διαβάζω και ακούω το τι λένε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και αναρωτιέμαι μήπως οι άνθρωποι ζούσαν σε άλλο πλανήτη και κατέβηκαν τώρα και κριτικάρουν ένα παρελθόν στο οποίο και οι ίδιοι ήταν πρωταγωνιστές;
Διαβάζω το Θόδωρο Πάγκαλο που επιτίθεται κατά των κυβερνήσεων Σημίτη και Γ. Παπανδρέου λες και δεν ήταν κορυφαίο στέλεχός τους. Και αναρωτιέμαι ο αφελής: όταν ήταν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός σε μεγάλα υπουργεία γιατί δεν αντιδρούσε στα όποια λάθη Παπανδρέου και Σημίτη και να βγει τότε και να τους κάνει κριτική, και να διαφωνήσει μαζί τους, κι αν έχει τα κουράγια να παραιτηθεί γιατί δεν συμφωνούσε με πολλές κυβερνητικές αποφάσεις;
Σκληρή κριτική και από τον Κώστα Σημίτη βέβαια για την περίοδο πριν και μετά από αυτόν –γιατί επί εποχής δικής του λέει ότι όλα πήγαιναν καλά για την Ελλάδα. Γιατί τότε σαν κορυφαίο στέλεχος της παράταξης ο Κ. Σημίτης δεν σήκωνε την παντιέρα της αντίστασης μέσα στο κόμμα του για τις όποιες λάθος αποφάσεις των τότε κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;

Πανικόβλητος και επικίνδυνος ο Ερντογάν απειλεί...


Κατεβάζει κομάντος στους δρόμους και χτυπά «κόκκινο» στο Αιγαίο

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Την εντυπωσιακή αποκάλυψη ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταΐπ Ερντογάν, διακατεχόμενος από έντονο φόβο επικείμενων μεγάλων ταραχών και επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης της Τουρκίας ετοιμάζει ειδικά σώματα κομάντος για να κατέβουν στους δρόμους των τουρκικών πόλεων προς αντιμετώπιση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, κάνει η γνωστή τουρκική εφημερίδα, Aydınlık.
Γεγονός είναι ότι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες έχουν παρουσιαστεί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Ερντογάν αλλεπάλληλες αναφορές των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ότι μέσα στο Φθινόπωρο αναμένονται μεγάλες κινητοποιήσεις αποσταθεροποίησης της Τουρκίας.

Οι πρωινές συναντήσεις του Κουίκ


Οι πρωινές συναντήσεις του Κουίκ

Οι πρωινές συναντήσεις του Κουίκ 
Ο βουλευτής Επικρατείας και τομεάρχης Εξωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, βρίσκεται στη Λιθουανία για άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ε.Ε και νωρίτερα συνάντησε τόσο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο όσο και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας των «ΑΝΕΛ», Γ. Λαϊνιώτης μιλώντας στην ''Π.Γ.'' προβλέπει «ξεσηκωμό» των Ελλήνων


Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας των «ΑΝΕΛ», Γ. Λαϊνιώτης μιλώντας στην ''Π.Γ.'' προβλέπει «ξεσηκωμό» των ΕλλήνωνΜόνο αν οδηγηθούμε σε εκλογές, θα αποφύγουμε τα χειρότερα ως χώρα και ως Έθνος. Αυτό εκτιμά ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Γιάννης Λαϊνιώτης, προβλέποντας πως ο ελληνικός λαός θα ξεσηκωθεί, γιατί δεν αντέχει άλλο. Ο κ. Λαϊνιώτης μιλώντας στην «Π.Γ.» σχολίασε τα πολιτικά τεκταινόμενα, καθώς και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του κόμματός του, το οποίο όπως επισημαίνει, παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα και δυναμική.

Κύριε Λαϊνιώτη, πληθαίνουν τελευταία οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις που θέλουν το κόμμα σας, τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», να περνάνε μια περίοδο εσωκομματικής αναταραχής  και να βρίσκονται σε υπαρξιακή κρίση. Ποια είναι η δική σας τοποθέτηση επ’ αυτού;

Η γενοκτονία των χριστιανών της Συρίας και η Ελληνική (ανύπαρκτη) στάση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πριν από τρία χρόνια και πριν από την έκρηξη του εισαγομένου από το εξωτερικό εμφυλίου στην Συρία, είχα συναντήσει μια ομάδα Σύριων ορθοδόξων προσκυνητών στο μοναστήρι της Σουρωτής. Μαζί τους βρίσκονταν και τρεις ψηλόκορμοι ρασοφόροι με μάτια αποφασιστικά που έδειχναν πως αυτό που έκαναν το πίστευαν ψυχή τε και σώματι. Συνομιλώντας μαζί τους, άκουσα λιγάκι έκπληκτος πως οι ίδιοι ονομάζουν τους εαυτούς τους, «Ρουμ Ορτοδόξ», δηλαδή Ρωμιοί Ορθόδοξοι και κατά δεύτερο λόγο αραβόφωνοι χριστιανοί ορθόδοξοι. Στη συζήτηση μας μου ανέφεραν ότι έχουν κάποιες δυσκολίες στην άσκηση των καθηκόντων τους αλλά αισθάνονται σιγουριά με το καθεστώς Άσαντ ακριβώς γιατί και αυτός ανήκει σε μια θρησκευτική μειονότητα που διάκειται φιλικά με τους χριστιανούς και για τον λόγο αυτό δεν δίνει έδαφος σε ανάπτυξη φονταμενταλιστικών ισλαμικών ομάδων που θα ήταν μεγάλη απειλή για το χριστιανικό ποίμνιο.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟ- ΜΑΣΟΝΙΚΗΣ ΦΛΕΒΑΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ



mineiko2

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-O MAΣΟΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σιγά σιγά με όλους αυτους τους δοσίλογους που μαζεύτηκαν πάνω από το κεφαλι μας, τους προδότες που ξεπουλάνε την Ελλάδα, μαθαίνουμε και την ιστορία σκοτεινών προσώπων που άφησαν τις μαγαρισμένες φύτρες τους στην πατρίδα.

New Success Story! Μίκρυναν την Ελληνική ΑΟΖ από Καστελλόριζο προς Κύπρο

Το άρθρο αυτό θα είναι σύντομο αλλά σημαντικό. Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης η Στρογγύλη, ένα μικρό νησί δίπλα στο Καστελλόριζο κηρύχτηκε απο τη κυβέρνηση αρχαιολογικός χώρος. Αυτό σημαίνει ότι η νήσος Στρογγύλη με απόφαση της Ελληνικής κυβέρνησης έπαυσε να έχει
οικονομική ζωή και να θεωρείται κατοικήσιμη.

Υπο τις προυποθέσεις αυτές και σύμφωνα με το Νόμο της Θάλασσας η νήσος Στρογγύλη δεν δικαιούται να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ). Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική ΑΟΖ μειώνεται κατά το ποσοστό που αναλογεί στη συνεισφορά στην Ελληνική ΑΟΖ από αυτό το νησί από τη περιοχή του Καστελλόριζου πρός τη Κύπρο.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάτρα: Αλλοδαπές ιερόδουλες έκαναν σεξ με πελάτες σε δημόσια θέα!

Πάτρα: Αλλοδαπές ιερόδουλες έκαναν σεξ με πελάτες σε δημόσια θέα!

 Την ώρα που η παράνομη πορνεία στην Πάτρα παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει, σύμφωνα με καταγγελίες που έχουν γίνει τον τελευταίο καιρό στο thebest.gr, οι αλλοδαπές κοπέλες, κυρίως Αφρικανές, που κάνουν πεζοδρόμιο σε κεντρικούς δρόμους της πόλης βγαίνουν στις πιάτσες όλο και πιο νωρίς, ενώ δε διστάζουν μάλιστα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε... δημόσια
θέα.

10 λόγοι για να μην πληρώσω φόρους

kompiouteraki12000_big 


1) Οι φόροι είναι επαχθείς σε σχέση με το εισόδημα.
2) Τα χρήματα που πληρώνονται ως φορολογικές εισφορές δεν καταλήγουν στα δημόσια ταμεία, αλλά εξυπηρετούν ένα χρέος για το οποίο δεν φέρω την παραμικρή ευθύνη.
3) Τα χρήματα αυτά, ακόμη και αν καταλήξουν στα δημόσια ταμεία, δεν πρόκειται να διατεθούν για τη λειτουργία ενός κοινωνικού κράτους. Αντιθέτως, καταλήγουν στις τσέπες των λωποδυτών πολιτικών.

Ολόκληρο χωριό το Μαξίμου! 101 υπάλληλοι στην υπηρεσία του... Πρωθυπουργού!

 

Στοιχεία για τον αριθμό των εργαζομένων στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού και τη Γραμματεία της Κυβέρνησης διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης από τα οποία προκύπτει ότι συνολικά στη Γραμματεία του Πρωθυπουργού απασχολούνται 101 υπάλληλοι ενώ ακόμα 46 εργάζονται στη γραμματεία της κυβέρνησης υπό τον Τάκη Μπαλτάκο.

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη

Οργή Καραμανλικών για Σημίτη 


«Να τελειώνουμε με τον Αρχιερέα της Διαπλοκής και τους εκσυγχρονιστές της κακιάς ώρας»
Την οργή των Καραμανλικών προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του κ. Σημίτη στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επέρριψε ευθύνες για την κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλή της περιόδου 2004-2009.

Άδωνις: Συνεπής στην ασυνέπεια

 


«Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη λες», είναι μία από τις φράσεις του θυμόσοφου λαού. Ο υπουργός Υγείας, όμως, που είναι και διαβασμένος και έξυπνος, τα κάνει και τα δύο, για να είναι σε όλα μέσα.

«Εγώ είμαι και θα παραμείνω στο ΛΑΟΣ» έλεγε ξανά και ξανά λίγο πριν... μετακομίσει.

Χθες στη Βουλή και κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στο Σώμα απάντησε σε όλα σχετικά με την Υγεία ή σχεδόν σε όλα, εκτός από την ερώτηση που του έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο οποίος του παρουσίασε ένα χαρτί, του το έδειξε, αλλά απάντηση δεν πήρε.

ΛΕΦΤΑ ΜΕ ΤΟ...ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...

tsouvali me lefta 


Την ώρα που η κυβέρνηση Μεσσήνιου και Πόλντο συνεχίζει ακάθεκτη τον ανελέητο διωγμό των δημοσίων υπαλλήλων υπάρχουν οι τυχεροί του δημοσίου που εξακολουθούν να αμοίβονται με παχυλούς μισθούς εν καιρώ μνημονίου...

Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μνημόνιο 3

Καμμένος: Η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μνημόνιο 3 

Σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ για τρίτο πρόγραμμα προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Παρέμβαση – κόλαφος της Ενώσεως των Ελλήνων τ. Βουλευτών – Ευρωβουλευτών. Χαστούκι στους εν ενεργεία συναδέλφους!

20130904-214631.jpg
AΦΟΥ ΟΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΙΩΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Κας ΜΕΡΚΕΛ, ΑΠΑΝΤΟΥΜΕ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ Ως ΚΆΤΩΘΙ:

ΘΕΜΑ: «∆ηλώσεις κας Μέρκελ για το «λάθος» της εισόδου της Ελλάδος στο Ευρώ»
«Μέσα στις παρούσες δραµατικές εξελίξεις (αναστάτωσης της ευρύτερης περιοχής
µας, στην οποία εφιαλτικά προβάλλει το λουτρό αίµατος για εκατοντάδες 
χιλιάδες
ανθρώπους), η Γερµανική πολιτική ηγεσία, στο σύνολό της, θεώρησε ευφυές να ιεραρχήσει
ως πρώτο της προεκλογικό θέµα το λάθος της εισόδου της Ελλάδος στο Ευρώ.
Ο αρνητισµός την Γερµανών πολιτικών συνοδεύεται εκάστοτε και από απαξιωτικούς
και ταπεινωτικούς για την Ελλάδα σχολιασµούς. Η Γερµανική περίπτωση µας προκαλεί –
εκτός των άλλων- και σκέψεις ότι ακόµη και σε σοβαρούς λαούς δυστυχώς εκάστοτε
περισσεύει ο ευτελής λαϊκισµός.