Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

"Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Με ήλιο τα μπάζουμε, με ήλιο τα βγάζουμε"


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη*
Η χώρα μας τι χρειάζεται σήμερα; Ας μάθουμε να απαντάμε από μόνοι μας στα καυτά ερωτήματα. Πολύ Θεωρία καί εκτός θέματος...ωραία όλα αυτά τα "ιδεολογικά" με τους κακούς ή καλούς (δεξιούς- αριστερούς) και το μπαλάκι με τις ευθύνες. Κάτι με συγκεκριμένες προτάσεις για λύσεις των προβλημάτων απ' αυτούς που Aγαπούν τις Θεωρίες ,θα ακούσουμε κάποτε; Οι κοινοβουλευτικές δημοκρατίες της Δυτικής Ευρώπης είχαν θετική πορεία, στο βαθμό που κατάφεραν να επιτύχουν στη βάση των κοινωνιών τους, αλλά και σε επίπεδο πολιτικών και οικονομικών ηγεσιών, συναινετικές πολιτικές. Οι απαιτήσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της οικονομίας και του πολιτικού συστήματος απαιτούσαν πολιτικές συγκλίσεων. Οι διαφορές μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων ήταν στην ουσία ιδεολογικοσυμβολικές, άνευ πρακτικής σημασίας.

Ρόζ το χρώμα του Σαμαρά...Δήλωση Καμμένου για το νέο μνημόνιο...


«Οι κόκκινες γραμμές του κ. Σαμαρά κατέληξαν ακόμη μια φορά στη γνωστή ροζ απόχρωση. Οι συνέταιροι Βενιζέλος - Σαμαράς συνεχίζουν να παριστάνουν τους αποκλειστικούς... αντιπροσώπους των δανειστών. Οι ολοήμερες συνεδριάσεις αφορούν μόνο το πως θα βαφτίσουν ένα νέο μνημόνιο που ενισχύει την ύφεση και την ανεργία».

ΣΗΚΩ ΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ... ΓΙΝΕ ΞΑΝΑ Ο ΑΕΤΟΣ ΜΟΥ.







 
AYTA ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΦΗΤΕΨΑ ΤΟ 2001 ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ.ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΟΙ ΓΥΙΟΙ ΜΟΥ.ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΤΟΤΕ...ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΘΕΙ ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟ 'ΕΥΡΩ' ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΩΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΒΑΪΜΠΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ,ΟΠΩΣ ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΙ.ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΥΠΑ ΚΑΙ ΧΡΑΑΑΑΠ!Ο ΛΙΟΝΤΑΡΗΣ ΤΡΩΕΙ Κ@ΛΑΡΑΚΙ.

ΜΗΝ ΘΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΗΝ ΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΟΝ ΛΑΙΜΟ,ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ,ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ.

ΟΤΑΝ ΕΣΥ ΤΡΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙCΑΝ 300 ΚΑΙ ΤΟ ΛΟΥΡΙ ΤΗΣ ΑΡΤΕΜΙΣΙΑΣ ΑΥΤΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΚΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΑΜΙΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΒΑΓΟΡΗ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ, Ο ΗΡΩΑΣ, Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ, Ο ΑΝΤΑΡΤΗΣ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΔΗΣ.

…και εμείς αφιερώναμε σελίδες για τους Ηρόστρατους.

Την Ελλάδα αγαπώ αλλά και σένα
Μ΄ έναν έρωτα μεγάλο, αληθινό
Τα γαλάζια σου τα μάτια τα θλιμμένα
Τον καθάριο της θυμίζουν ουρανό.
Ευαγόρας Παλληκαρίδης,
μαθητής ετών 17,
λίγο πριν από την αγχόνη του «Βρετανικού Δικαίου»

«Και τη μάνα φιλώντας
την κοιτάζω να κλαίει.
Μάνα μην κλαις της λέω,
μάνα μην κλαις και κλαίω.
Κι όλο πάω και τρέχω»…
…και πέθανε ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Η προφητεία του γέροντος Δανιήλ επιβεβαιώνεται

 
Ο καλόγερος Δανιήλ έζησε στη μονή του Σινά στα τέλη τον 17ου αιώνα...


 «Το πουλί θα χαθεί ξαφνικά πάνω από τους σχιστομάτηδες και θα ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Πολλοί θα ψάχνουν αλλά δεν θα βρίσκουν. Τότε ο πόλεμος θα πιαστεί από πάνω. Οι ορθόδοξοι θα ενωθούν και θα κατατροπώσουν τον Φράγκο και την Τιάρα. Ο κοντός Μόσκοβος μαζί με τους δικούς μας θα υψώσουν ξανά την βυζαντινή σημαία στην Βασιλεύουσα την ώρα που θα φεύγουν οι Τούρκοι να σώσουν τη φυλή τους στην Κριμαία».

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Π. Καμμένος: Πατριώτες κατά φεντεραλιστών είναι το μήνυμα των εκλογών.

«Σήμερα, από εδώ, από την Καλαμάτα, αρχίζει η προεκλογική εκστρατεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για τις επόμενες ευρωεκλογές, αλλά και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκινήσαμε έχοντας μια ιδρυτική διακήρυξη, η οποία προέκυψε από τον ελληνικό λαό. 

Θα παραμείνουμε και σε αυτή τη μάχη μαζί με τον λαό – απεξαρτημένοι από οργανωμένα συμφέροντα, γνωρίζοντας ότι θα έχουμε αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα – διότι πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός, πλέον, έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει ο κόσμος της παγκοσμιοποίησης και της ομοσπονδιοποίησης της Ευρώπης, που θέλει την κατάργηση των εθνών – κρατών.

Μπροστά σε άδειες καρέκλες μίλαγε ο Ευ. Βενιζέλος στο συνέδριο της «Ελιάς»

Μπροστά σε άδεια καθίσματα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη ημέρα η συνδιάσκεψη της «Ελιάς», μετά το ναυάγιο της συμφωνίας με τους «58» και την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να μη συμμετάσχει. Απόντα και 11 κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκάλεσε την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης της Ελιάς.
 
Εκεί διαπίστωσε ότι 11 βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ήταν απόντες, τόσο χθες, όσο και σήμερα, γεγονός που αποτυπώνει την απροθυμία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα.
 
Βέβαια, οι 8 από τους 11 δικαιολογήθηκαν, όταν συνεργάτες του κ. Βενιζέλου επικοινώνησαν μαζί τους.

Νικολόπουλος: Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ

Νικολόπουλος: Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ
Νικολόπουλος: Είμαι έτοιμος να αποσυρθώ



Την πρόθεσή του να αποσύρει την υποψηφιότητα του για την Περιφέρεια Αττικής «εάν βρεθεί άλλος αποτελεσματικότερος υποψήφιος», εκφράζει ο Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος συνεργάζεται πλέον με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» του Βύρωνα Πολύδωρα, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι κ.κ. Πολύδωρας, Ζώης και Νικολόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, θα συναντηθούν, στη Βουλή, αύριο στις 11.30 , προκειμένου να συζητήσουν το θέμα της υποψηφιότητας στην Αττική, αλλά και την στρατηγική της προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει Ευρωεκλογών.

Θέλουμε τη ζωή μας πίσω.

Ολόκληρη η χώρα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο καταπίεσης, φορολογικής τρομοκρατίας, οικονομικής εξαθλίωσης και αφαίρεσης περιουσιών που αποκτήθηκαν με κόπους και δάκρυα. Οι κοινωνικές ομάδες σπρώχνονται από το σύστημα, σε έναν εξοντωτικό αγώνα αλληλοεξουδετέρωσης και απεχθούς κοινωνικού αυτοματισμού. Τα φασιστικά ΜΜΕ έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο πλυντήριο συνειδήσεων. Οι πολίτες ταπεινώνονται, μειώνονται κοινωνικά και παραμερίζονται.

Η κοινωνική αδικία θεριεύει. Οι ισχυροί γίνονται ισχυρότεροι και οι νικημένοι σπρώχνονται στην απόγνωση και στην αυτοκτονία. Φωτεινά επιστημονικά πνεύματα παραγκωνίζονται και οι προτάσεις τους δεν εισακούονται από κανέναν. Περνούν πλουσιοπάροχα μόνο οι υποτακτικοί κρατικοδίαιτοι πνευματικοί «ταγοί» με πολλαπλές θέσεις ο καθένας. 

Εισβολή τουρκικού πολεμικού στόλου στην Κύπρο τις επόμενες ώρες – Οι πολιτικάντηδες μας κατάπιαν την γλώσσα τους

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από τον τουρκικό τύπο, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας αποφάσισε για να διασφαλίσει τις έρευνες του ερευνητικού τους σκάφους Barbaros που διεξάγει εδώ και τρεις περίπου μήνες έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο με την πλήρη αδράνεια της ελληνικής κυβέρνησης Σαμαρά αλλά και την πλήρη ανοχή εκ μέρους της κυβέρνησης Ανα(ν)στασιάδη, να στείλει στην περιοχή σε πρώτη φάση την φρεγάτα με την ονομασία Gökçeada, δηλαδή Ίμβρος, η οποία, όπως τονίζεται, θα συνοδεύεται και από δυο «ειδικά» υποβρύχια. Να θυμίσουμε ότι την Πέμπτη πήραμε την πρώτη γεύση αφού το τουρκικό ερευνητικό εισήλθε εντός του οικοπέδου 3 υπό την συνοδεία τουρκικού πολεμικού πλοίου.

Η φρεγάτα Gökçeada θεωρείται από τους Τούρκους το τελειότερο όχημα του πολεμικού τους ναυτικού, διαθέτει ελικοδρόμιο για πολεμικά ελικόπτερα τελευταίου τύπου και είναι εξοπλισμένη με πυραύλους μακρού βεληνεκούς ενώ στελεχώνεται από επίλεκτο προσωπικό του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας.

Η κυβέρνηση υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία θυμίζει έντονα τα χρόνια έναρξης του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ της Σοβιετικής Ενώσεως και των ΗΠΑ. Από τη μια μεριά οι ΗΠΑ και η ΕΕ απειλούν με οικονομικές κυρώσεις την Ρωσία εάν εισβάλλει στην Ουκρανία και από την άλλη, ο μόνος ηγέτης αυτού του κόσμου, ο Ρώσος Βλαδιμίρ Πούτιν, εκμεταλλευόμενος το γεγονός πως στον πλανήτη δεν υπάρχει άλλη ισχυρή ηγεσία απέναντί του, έχει επί της ουσίας καταλάβει την χερσόνησο της Κριμαίας η οποία αποτελεί τμήμα της Ουκρανίας. Και πως θα γινόταν διαφορετικά από τη στιγμή που ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού διαθέτει μια σημαντική βάση στην Κριμαία. Έτσι, στην Κριμαία μαζικά αποβιβάζονται Ρώσοι στρατιώτες. Είναι δε, σίγουρο πως εάν τολμήσουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ να υλοποιήσουν τους λεονταρισμούς τους, τότε η Ρωσία θα καταλάβει όλη την Ουκρανία. Άλλωστε , αυτό φάνηκε και από την τελευταία δήλωση του Πρωθυπουργού της Ρωσίας, Ντιμίτρι Μενβέντεφ, όταν χαρακτήρισε τον Βίκτορα Γιανουκόβιτς, ως το νόμιμο αρχηγό της Ουκρανίας, σύμφωνα με το Σύνταγμά της και πως η Ουκρανία είναι ένοχος και η κατάληψη της εξουσίας είναι παράνομη.

Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ!!!


 Του Γιάννη  Λαϊνιώτη *

Δεν πιστεύω να θεωρεί κανείς ότι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Προβόπουλος, είναι αντιμνημονιακός ή λαϊκιστής, όπως χαρακτηρίζουν συνήθως οι «γαλαζοπράσινοι» βολεμένοι του συστήματος όποιον φωνάζει ότι ο κόσμος πεινάει και υποφέρει.

Ως διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι απαραίτητο θεσμικό γρανάζι του συστήματος, έτσι δεν είναι; Ε, λοιπόν, ο αξιοσέβαστος κ. Προβόπουλος, στην ετήσια έκθεσή του, περιγράφει με απόλυτους αριθμούς την πρωτοφανή φτώχεια που βιώνουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες.

Σύμφωνα με την ΤτΕ, 2.535.000 άνθρωποι (το 23,1% του πληθυσμού) ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας! Επιπλέον, ο πληθυσμός που ζει σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργάζεται κανένα μέλος ή εργάζεται λιγότερο από τρεις μήνες συνολικά τον χρόνο, ανέρχεται σε 1.010.900 άτομα ή σε 16,1% του πληθυσμού ηλικίας 18-59 ετών.

Η «αρκούδα» ξύπνησε και τώρα τρέμουν όλοι

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας επαναπροσδιορίζουν τις παγκόσμιες ισορροπίες, με φόντο την ουκρανική κρίση
Ψυχροπολεμική ακροβασία με άγνωστη κατάληξη

Γράφει ο Γιώργος Τζογόπουλος

Σχεδόν καθημερινές είναι οι συνομιλίες του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν. Καθώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ραγδαίες, οι δύο ηγέτες προσπαθούν να βρουν κοινό παρονομαστή. Για την ώρα, δεν τα έχουν καταφέρει.
Ο Ομπάμα ζητάει από τον Πούτιν να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση του Κιέβου, να αποδεχθεί τους διεθνείς παρατηρητές και να μην επέμβει στρατιωτικά.
Ο Ρώσος πρόεδρος απαντάει πως οι στρατιωτικές δυνάμεις στην Κριμαία κινούνται αυτόνομα και δεν αναγνωρίζει τη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας.

Ο προεκλογικός αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Θράκη γίνεται και στα τουρκικά…!

Πόσες ψήφους αξίζει η Θράκη, Αλέξη Τσίπρα;
Μήπως θα ήταν περισσότερο έντιμο στις προεκλογικές αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί και η τουρκική ημισέληνος;

«Ο βήχας και ο έρωτας δεν κρύβονται», λέει η γνωστή λαϊκή σοφή ρήση. Και στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της δράσης του στην Θράκη, από «βήχα» δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει, αλλά ο «έρωτας» είναι καταγεγραμμένος τα τελευταία χρόνια και άρνηση επί αυτού επισήμως δεν έχει υπάρξει καμία. Και η αναφορά μας γίνεται για τον «έρωτα» του ΣΥΡΙΖΑ με το τουρκικό Προξενείο, με τους τουρκόφρονες της Θράκης, με τις γνωστές του σχέσεις με το εθνικιστικό κόμμα «τούρκων» Δ. Θράκης (DEB) στο οποίο εγκολπώνονται και εκφράζονται δια αυτού οι γνωστότατοι για την διεθνή εγκληματική τους «Γκρίζοι Λύκοι» και μπροστά στο οποίο η «Χρυσή Αυγή» είναι νηπιαγωγείο εθνικισμού… Ουδέν μεμπτόν, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού στην ίδια πορεία και την ίδια συνταγή χρησιμοποιεί και η δημοκρατική Ευρώπη, αλλά και ο Λευκός Οίκος (γνωστός και ως «οίκος της διεθνούς δημοκρατίας»), στηρίζοντας και χρηματοδοτώντας με δισεκατομμύρια δολάρια τους ναζιστές της Ουκρανίας.

Και μετά είμαστε συνομοσιωλόγοι...δείτε πως αποκαλούν οι Αμερικάνοι τον Βενιζέλο, σε τηλεγράφημα των Wikileaks…



Πραγματικά απίστευτο....άλλαξε το όνομα από εποχής πανεπιστημίου, γιατί ως Βενιζέλος θα είχε περισσότερες ψήφους στο μέλλον, λόγω της συνωνυμίας με τον Ελ. Βενιζέλο.

Το τηλεγράφημα αφορά την περιγραφή της κυβέρνησης Παπανδρεου το 2009. 
Δείτε το ολόκληρο:

UNCLAS SECTION 01 OF 06 ATHENS 001535
SENSITIVE - SIPDIS E.O. 12958: N/A - TAGS: PREL MARR ECON GR PGOV
SUBJECT: WHO’S WHO IN THE NEW GREEK GOVERNMENT

¶1. (SBU) Summary: As expected after his comfortable win in the October 4 Greek parliamentary election,
PM George Papandreou has named a government consisting of some PASOK old guard, with a liberal helping of fresh new faces, many of whom have substantial international experience, if not government or management experience. At the same time, Papandreou will reorganize the
ministries themselves, most notably creating a new Ministry for Citizens’ Protection – something like a Department for Homeland Security — led by a proven performer Michalis Chrysochoides, former Minister of Public Order.

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΔΩ!

Ο «άρρωστος» δυτικός «πολιτισμός» καταρρέει και φυσικά όλο το ψεύτικό του προσωπείο, όπως αυτό εκφράζεται από το πολιτικό σύστημα, που ταυτίστηκε με την τραπεζοκρατορία, τη συναλλαγή και την απάτη! Συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές και το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα αλλάξει, 
για να απαντήσει στις πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες με τη μοιραία «επέμβαση» των λαών! Τα ζητήματα πια τίθενται στη βάση της επιβίωσης ή όχι των λαών, και κανένα κόμμα μεμονωμένο ή παράταξη δεν απαντά σε αυτή την υπαρξιακή πια ανάγκη πέρα από ένα παλλαικό μέτωπο! Στην Ελλάδα θα δοθεί η χαριστική βολή στο σύστημα αυτό ,ό,τι κι αν γίνει, γιατί εμάς πρώτους ως πειραματόζωο στο «λάκκο με τα φίδια» μας έριξαν!