Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Θέμα Παπανδρέου... αποσυντονίζει το «σύστημα»!



Ωρες ευθύνης για την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος μετά το αίτημα για την άρση της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η φράση που χρησιμοποίησε «λεφτά υπάρχουν» δεν τον κυνηγά πλέον μόνο σε πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε ποινικό, καθώς πολίτης τον μήνυσε για εξαπάτηση εκλογέων και απειλεί να τον στείλει στο σκαμνί όχι με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, μια και τότε που τα έλεγε ήταν απλώς υποψήφιος βουλευτής, αρχηγός κόμματος, αλλά ως κοινό θνητό, μια και τότε που τα έλεγε ήταν ένας απλός πολίτης! O κ. Παπανδρέου, αν καταδικαστεί, κινδυνεύει με φυλάκιση έως δύο χρόνων και χρηματικό πρόστιμο.

Το ότι ανοίγει «θέμα Γιώργου» αυτήν την περίοδο από εκεί όπου κανείς δεν το περίμενε (μια και ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καταφέρει να γλιτώσει την παραπομπή ακόμη και στο θέμα της «λίστας Λαγκάρντ») απειλεί να αποσυντονίσει το πολιτικό σύστημα και δημιουργεί πονοκεφάλους για τη διαχείρισή του.

Οι ΑΝΕΛ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Οι ΑνΕλ για το πετρέλαιο θέρμανσης

Η ενιαία τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης πρέπει να ανέρχεται στο ένα ευρώ ώστε να μπορέσουν οι πολίτες να το προμηθευτούν, αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Η θεωρία των 3 άκρων (Τράπεζες, Ελίτ, MEDIA)



«Η βία είναι απαράδεκτη σε κάθε της μορφή», είπε χθες ο Πρωθυπουργός σε ομιλία του…

Θα συμφωνήσουμε μαζί του….Αρκεί να αναφέρεται και στη βία των Τραπεζιτών….Στη βία που 
ασκούν έχοντας ήδη αποζημιωθεί (ανακεφαλαιοποιηθεί sic) για τις επισφάλειες που χορήγησαν τόσα χρόνια, χωρίς να λογοδοτήσουν πουθενά…

Σε αυτή τη βία που ασκείται απρόσκοπτα, στους ευεργέτες των πιστωτικών ιδρυμάτων.. Γιατί χωρίς τις θυσίες των δανειοληπτών σίγουρα θα είχαν χρεοκοπήσει…Αρκεί να περιλαμβάνει η αναφορά του τη βία των εφοπλιστών και της επιχειρηματικής ελίτ, την οποία η Κυβέρνηση υπηρετεί 
πιστά….Σε αυτούς που μειώνουν κατά το δοκούν, μισθούς και θέσεις εργασίας….

Στη βία που ασκείται σε κάθε γηγενή πληθυσμό που αρνείται τις μπουλντόζες και τη καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής του, επειδή η εκάστοτε Κυβέρνηση κάνει εκδουλεύσεις σε καναλάρχες….

….Στη βία των επίπλαστων διλλημάτων που μας κυβερνούν από το 2010….Στη βία της φτώχειας και της πτώχευσης, των άδειων ραφιών των σούπερ μάρκετ και της μάσκας της σωτηρίας του ευρώ….

Ήρθε η ώρα ν ’αποφασίσεις



Στην πολιτική υποτέλειας και ξεπουλήματος , που κλέβει τις ζωές μας, τα όνειρα ,τις ελπίδες, αλλά κυρίως στιγματίζει τις ψυχές με τη «βρωμιά» και τη χυδαιότητά της είχαμε χρόνια παραδοθεί… Μη μου πείτε ότι δεν ξέραμε ότι τα κόμματα της Βουλής διαπλέκονταν με ντόπια συμφέροντα και
χρηματοδοτούνταν και προβάλλονταν σαν «σωτήρες», παίζοντας ένα επικοινωνιακό, ψηφοθηρικό παιχνίδι! Ξέραμε πολύ καλά ότι «έδιναν εξετάσεις» στα μεγάλα αφεντικά τους ,επιδιώκοντας την εύνοια και τη χρηματοδότησή τους από αυτά και ποτέ βέβαια δεν ενδιαφέρθηκαν για την εξυπηρέτηση των λαικών συμφερόντων. Σήμερα όλοι πιστεύω εννοήσαμε την απάτη που χρόνια μας ταλάνιζε και μας έφτασε στον γκρεμό. Και τώρα οι περισσότεροι από εμάς αφορίζουν –και δικαίως- τα κόμματα

…Τώρα που η παγίδα στήθηκε από έξω, σε συνεργασία με τα ντόπια συμφέροντα, ξεμπροστιάστηκαν όλοι ,φάνηκε ολοκάθαρα η ανεπάρκεια κι η ανικανότητα των κρατικοδίαιτων-κι όχι μόνο –κομματικών μηχανισμών να υποστηρίξουν και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας… Αντ’ αυτού μας πρόδωσαν και ως ένοχοι και συνένοχοι στην τραγωδία του λαού μας εξακολουθούν να μιλάνε με όρους εμφυλιοπολεμικούς ,να διχάζουν και να ποδηγετούν το λαικό κίνημα και βέβαια να λένε τερατώδη ψέματα και κούφιες υποσχέσεις και να μην κάνουν τίποτα άλλο από διαπιστώσεις…

Ανακοίνωση του κινήματος ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΡΑΜΑ σχετικά με τις δηλώσεις του κ.ΣΑΜΑΡΑ στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ.



Δελτίο τύπου

Είναι πασιφανές πλέον ότι ο κ.Πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο και επιτίθεται δεξιά – αριστερά μόνο και μόνο να εκφοβίσει τον Ελληνικό Λαό ώστε να σωθεί πολιτικά,με την ομιλία του στην 
πολιτική επιτροπή της ΝΔ αναφέρθηκε στην βια δίχως όμως να κατονομάσει από πηγάζει όμως….

1) Οι 5000 Έλληνες που αυτοκτόνησαν κ.ΣΑΜΑΡΑ είναι αποτέλεσμα των μνημονίων που ψηφίσατε εσείς και το ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι βια;

2) Οι 1800000 άνεργοι που ξαφνικά έχασαν τις εργασίες τους λόγω της εφαρμογής των μνημονίων που εσείς ψηφίσατε αυτό δεν είναι βια;

3) Οι πολίτες αυτής της χώρας που ονομάζεται ΕΛΛΑΔΑ μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στις πόλεις που ζουν το βράδυ από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών;Αυτό δεν είναι βια;

Σεισμογενή τόξα, Οικονομικά τόξα και ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ. κειμενο ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ‏



Η ΠΑΝΑΓΙΑ και η νοερά ΙΕΡΑ ΜΑΝΤΗΛΑ - ΣΚΕΠΗ ΤΗΣ
ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΤΡΑΝΤΑΓΜΑ,
έρχονται δύσκολα χρόνια (λόγοι γέροντος Παισίου).
Αυτά τα είπε ο Πνευματοκίνητος Γέροντας πριν δυο και δεκαετίες τουλάχιστον και εμείς οι 
αμετανόητοι αναρωτιώμασθαν τόσα χρόνια τι γίνετε?
Σήμερα 12.10.2013 ανήμερα της απελευθέρωσης της Φιλτάτης Πατρίδας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 12 Οκτωβρίου, απόγευμα αυτής της σημαδιακής μέρας που συμπληρώνονται σχεδόν 3,5 χρόνοι μνημονιακής πολιτικής, οι πέτρες της Ελλάδας τρίζουν , τα κόκκαλα των Αγίων, των Μαρτύρων και των Ηρώων μας δεν αντέχουν την τόσο πολύ αδικία και θέλουν να βγουν έξω.

Δεν ενεργοποιούνται μόνο οι σεισμογενείς πλάκες και οι οικονομικοί τάφροι του Άδη, αλλά αρχίζουν και μιλάνε οι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ και ο νοών νοείτω.

Πόσο ακόμα σε κώμα;



Είναι κάτι χρόνια τώρα που συνεχίζεται αυτός ο βομβαρδισμός της χώρας, και απορώ αν έχουν το σθένος οι πολιτικοί μας να κάνουν έναν ειλικρινή απολογισμό, τι κατάφεραν, και ποια η προοπτική της χώρας και των πολιτών της; Ποια τα επιτεύγματα τους;
Αυτή η χώρα μοιάζει με τον Ολυμπιακό, μόλις κάνει δυο βήματα στην Ευρώπη, μετά από απανωτές ήττες, γυρίζει πίσω πάλι εκεί που βρισκότανε και ξανά η προσπάθεια από την αρχή!

Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος

Γράφουμε συνέχεια τα ίδια, αλλά έχει κολλήσει το μυαλό μας βρε αδερφέ! Όπως κόλλησε και το χρέος της χώρας!
Έχουμε πάρει κάπου 200 δις και χρωστάμε ακόμα τα ιδια! Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλος δρόμος, αλλά και αυτός που πηγαίνουμε μοιάζει με το μύθο του Σίσυφου, που ανέβαζε το βράχο στο βουνό και συνεχεια του κατρακυλούσε και ξεκινούσε ξανά μανα τα ίδια και τα ίδια!
Ποια είναι η επιτυχία σας; Που έχουμε νόμισμα ευρώ; Ποιος το έχει; ξέρετε κανέναν; Με τους ελαχιστότατους μισθούς και συντάξεις, που θέλουν να τους κάνουν ακόμα πιο μικρούς, ο μισθός μας είναι σαν το τραγουδάκι "πότε τον παίρνεις πότε τον τρως , αχ είναι λίγος ο μισθός …"

Η νέα δημοσκόπηση της Rass θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “ονείρωξη του εργολάβου”.

20131012-201705.jpg

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 1,3% καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής».

Ο υφιστάμενος του Ψυχάρη, Παπαχρήστος κατά Χατζηνικολάου

Ο υφιστάμενος του Ψυχάρη, Παπαχρήστος κατά Χατζηνικολάου

Απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στον media-κό κόσμο της χώρας που ασχολείται με την πολιτική, ο οποίος τις τελευταίες ώρες ασχολείται και συνάμα απορεί, με την ευθεία επίθεση, όπως χαρακτηρίζεται στο διαδίκτυο, μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» του Σταύρου Π. Ψυχάρη, προς τον Διευθυντή του Real FM Χρήστο Μπάρλα.

Στο Μαυροβούνιο ο Τέρενς Κουίκ

sto-mayroboynio-o-terens-koyik

Για τη Μπούντβα του Μαυροβουνίου αναχωρεί σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ, Τέρενς Κουίκ, για να συμμετάσχει στις εργασίες των διήμερων Φθινοπωρινών Συνεδριάσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΟΑΣΕ.

Δήλωση Ραχήλ Μακρή για την εξαγορά της ολυμπιακής


«Η «πετυχημένη» αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής, που αποτελεί σημαία της συγκυβέρνησης για τις προσπάθειες εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, κατέρρευσε ως...
χάρτινος πύργος. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε Δελτίο Τύπου της 9ης Οκτωβρίου, διαπιστώνει ότι η εταιρεία στο άμεσο μέλλον θα αναγκαζόταν να βάλει λουκέτο.

Το 2008 ο πρωτεργάτης του ξεπουλήματος της Ολυμπιακής κ. Χατζηδάκης δήλωνε ότι υφίστανται κερδοφόρα δρομολόγια της Ολυμπιακής και «άρα ο ιδιώτης επενδυτής θα έπρεπε να είναι και αφελής να μην θέλει να συμμετάσχει στο διαγωνισμό. Να έχει και ένα σίγουρο κέρδος και να το χάσει». Αποδεικνύεται, εκ των πραγμάτων, ότι τους κυβερνώντες ενδιαφέρει μόνο το σίγουρο κέρδος των ιδιωτών και όχι το κόστος για το κοινωνικό σύνολο.

Πήρε και την μπίζνα με τα σχολικά βιβλία ο εθνικός εργολάβος Μπόμπολας


Στην χώρα του... Μπομπολιστάν, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις ο Μπόμπολας είναι από κάτω! Σκουπίδια, τεχνικά έργα και πρόσφατα και τα βιβλία των Ελληνόπουλων. Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο 3966/2011 ο ΟΕΔΒ καταργήθηκε οριστικά στις 31-3-2012.

Το... κόλλημα του Τσίπρα με τον Καραμανλή!


Το αίτημα-έκπληξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες

Μια ενδιαφέρουσα είδηση από Βρυξέλλες μεριά έφτασε πριν από λίγες ημέρες στα αυτιά μας και είχε να κάνει με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Σε απόγνωση ο Σαμαράς καταφεύγει στη «θεωρία των δύο άκρων»

Ο Αντώνης Σαμαράς

Με όχημα και σημείο αναφοράς την γελοία και επικίνδυνη για την ομαλότητα και τη δημοκρατική σταθερότητα "θεωρία των δύο άκρων" ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μίλησε στην πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. 

ΠΡΟΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΑΤΕΓΚΤΟ ΣΑΜΑΡΑ: "ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΟΥ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΥ ΣΟΥ ΓΑΠ "


Με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού, κ. Α. Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ. από το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Σιδέρη της ΝΔ: «Να συλληφθεί όλος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του Μάλλιου και του Μπάμπαλη»

Η Σιδέρη της ΝΔ μιλά και ο Φαήλος Κρανιδιώτης ακούει

Σε παράκρουση βρίσκεται το σαμαρέικο παρεάκι, αν κρίνουμε από την προτροπή της γνωστής και μη εξαιρετέας Χρ. Σιδέρη «να συλλάβουν όλον τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΑΝΤΑΡΣΥΑ μαζί με τους ψηφοφόρους του» για τις δολοφονίες ακόμη και των βασανιστών της χούντας.

ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ"

Sam-Beni-Stourn

Με μια συνεχόμενη αντεπίθεση επιχειρεί ο Συριζα και τα κομματικά του μέσα να απαντήσει στις κατηγορίες του Τσολάκογλου της κυβέρνησης ότι ουσιαστικά το κόμμα της αντιπολίτευσης υποθάλπει το έγκλημα και τη βία.

Το «άλλο άκρο» για ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι οι… Αντιμνημονιακοί!

SAMARAS-BENI

του Γιώργου Δελαστίκ
Σαφέστατος ήταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσιγκτον. Προσδιόρισε ποιους θεωρούν «άλλο άκρο» αυτός και η κυβέρνηση του:
«Από τη μια πλευρά η περίπτωση της Χρυσής Αυγής και από την άλλη πλευρά μια ακραία αντιπολίτευση, που ζητάει έξοδο από το ευρώ και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε αμερικανικό ακροατήριο, προσδιορίζοντας τα «δύο άκρα» εναντίον των οποίων επιτίθεται.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

"Του αντρειωμένου ο θάνατος θάνατος δεν λογάται..."

Γράφει ο Δ. Νατσιός
Δάσκαλος, Κιλκίς

Του αντρειωμένου Παύλου Μελά ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται…
«Το χρέος του παλληκαριού είναι να λογίζεται σφαγάδι και όχι ψοφίμι»
«Το σταυρό να τον δώσεις στη γυναίκα μου· και το τουφέκι του Μίκη· και να τους πεις ότι το καθήκον μου έκαμα». 
13 Οκτωβρίου του 1904, η γη της Μακεδονίας ανοίγει τη στοργική αγκαλιά της, για να δεχτεί το κουρασμένο σώμα του παλληκαριού. Και ο μεγάλος μας στιχοσμιλευτής, ο Κωστής Παλαμάς, θρηνεί:
«Σε κλαίει λαός. Πάντα χλωρό να σειέται το χορτάρι
Στον τόπο που σε πλάγιασε το βόλι, ω παλληκάρι».
Υπήρχε στο παλιό Ανθολόγιο, Ε’ και Στ’ Δημοτικού, απόσπασμα από το ατίμητο βιβλίο, «Παύλος Μελάς», της γυναίκας του Ναταλίας, στο οποίο περιγραφόταν η ένδοξη θανή του ήρωα. Στα νέα βιβλία, τα οποία παραλάβαμε το 2006, το κείμενο δεν υπάρχει. 
Η αντιστόρητη αυθάδεια το λογόκρινε. Γιατί; Μα για να μην μαθαίνουν τα παιδιά ότι η Μακεδονία πολέμησε σαν λιοντάρι και κέρδισε την ελευθερία της με το αίμα της και ό,τι κερδήθηκε με αίμα δεν μπορεί να σβήσει με το μελάνι μιας υπογραφής.

Δεκαεννέα οθωμανικά τζαμιά στην Ελλάδα ζητούν οι Τούρκοι

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Το άνοιγμα, κατά το παράδειγμα του «αξιότιμου» κ Μπουτάρη, όχι ένα ή δυο, αλλά ακούστε, 19 οθωμανικών τζαμιών που βρίσκονται σε όλη τη έκταση της ελληνικής επικράτειας, όπως τα πρόβαλε η γνωστή τουρκική ισλαμική εφημερίδα Zaman, στο φύλο της στις 11 Οκτωβρίου, ζητούν με περισσή… «παρρησία» οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι.

Τα τζαμιά αυτά όπως τα παρουσίασε σε ειδικό αφιέρωμα η τουρκική εφημερίδα είναι τα εξής :
1) Yeni Cami. Το γνωστό Γιενή Τζαμί των Ντονμέδων, (εξισλαμισμένων Εβραίων), στην Θεσσαλονίκη που κτίστηκε το 1900-1903 από τον Ιταλό αρχιτέκτονα, Vitiliano Poseli. Το τζαμί αυτό ήταν το πρώτο το οποίο με πρωτοβουλία του γνωστού φιλότουρκου δημάρχου της Θεσσαλονίκης, κ Μπουτάρη, ξαναλειτούργησε το περασμένο καλοκαίρι για το μουσουλμανικό Ραμαζάνι.

Ο Τερενς Κουίκ προς την συμμορία των προσκυνημένων: Έχετε βάλει σκοπό να φύγετε κολυμπώντας!

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Με ανησυχεί βαθύτατα η διάψευση που έκανε το ΤΑΙΠΕΔ, ότι με εισήγηση τρόικας, των Γερμανών συμβούλων του Δημοσίου και της εταιρείας Lufthansa (η οποία οσονούπω θα εξαγοράσει την 
Aegean που αγόρασε την Olympic), προτείνεται το κλείσιμο 22 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Προειδοποιούμε, όποιον συγκυβερνητικό Υπουργό υπογράψει τέτοια απόφαση, τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ και την τρόικα, ότι εάν γίνουν πράξη αυτά τα βλακώδη σχέδια, θα εξακοντιστούν από κει που ήρθαν όχι αεροπορικώς, αλλά κολυμπώντας!

ΥΓ: Δεν ξέρω αν θα βρουν ένα καράβι να τους μαζέψει, αφού και τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες τα μνημόνια της τρόικας και της συγκυβέρνησης τις έχουν εξαφανίσει».

ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: Ο καλύτερος ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής!


ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: Ο καλύτερος ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής!
Προσθήκη λεζάντας
"Οι δε «κόντρες» του κ.Στουρνάρα, με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ, είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου"... 
ΣΥΡΙΖΑ για Στουρνάρα: Ο καλύτερος ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής!
«Οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα  για το μνημόνιο τον αναδεικνύουν ως τον καλύτερο ντίλερ της μνημονιακής πολιτικής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο» αναφέρει σε σχόλιό του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών στη Βουλή.
«Αποκαλούν «μακρόπνοο» σχέδιο της οικονομίας το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το 1,5 εκ. ανέργων, δείχνοντας την απερίγραπτη απόστασή τους από τις προσδοκίες του ελληνικού λαού και την απουσία από την πλευρά της κυβέρνησης κάθε εναλλακτικής στρατηγικής για τη χώρα, έξω από τα μνημόνια της εξαθλίωσης»

«Συνομωσιολόγος» και ο Άσμουσεν της ΕΚΤ; Το ΔΝΤ έχει διασφαλίσει ότι θα πληρωθεί στο ακέραιο από την Ελλάδα…


dnt3Σχολιάζοντας την κόντρα ανάμεσα στην Ευρώπη και ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος, το μέλος της ΕΚΤ Γερούν Άσμουσεν έστρεψε τα βέλη του προς το Ταμείο και είπε: «είναι εύκολο να προκρίνει τη συγκεκριμένη λύση γιατι μιλάει για τα λεφτά των άλλων», μιας και το ΔΝΤ προτείνει κούρεμα του ελληνικού χρέους (στο δημόσιο τομέα αφού ιδιωτικός πλέον δεν υπάρχει).

Κίνδυνος Θάνατος:Διαρροή τοξικών υλικών της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης


20131011-161819.jpg
Σε διακομιστή επικίνδυνων τοξικών της Ελληνικός Χρυσός έχει μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ καμία αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δεν φαίνεται να κάνει σχετικό έλεγχο όσον αφορά τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρονται μέσα από την Θεσσαλονίκη και φορτοεκφορτώνονται εκεί. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο καπετάνιος του πλοίου paris.gr της ΜSC που μεταφέρει συμπυκνώματα μετάλλων της Ελληνικός Χρυσός αρνήθηκε να 
φορτώσει containers με φορτίο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός καθ`ότι διαπιστώθηκε σε κάποια από αυτά διαρροή τοξικών. Συγκεκριμένα ενώ είχαν φορτωθεί τα 28 από τα 128 container με τους αρσενοπυρίτες διαπιστώθηκε η διαρροή υγρών τοξικών, το φορτίο ξεφορτώθηκε στο λιμάνι και από εκεί μεταφέρθηκε με φορτηγά σε χώρο όπου η εταιρεία τα αποθηκεύει προσωρινά.

Να υπενθυμίσουμε ότι συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός όπως αποδείχτηκε και στο ατύχημα στην Ρεντίνα πριν ένα μήνα, περιέχουν τοξικά υλικά λόγω μεγάλης περιεκτικότητας σε αρσενικό άκρως επικίνδυνα για την υγεία και το περιβάλλον.
Τα συγκεκριμένα συμπυκνώματα μετάλλων αποθηκεύονται στις λίμνες τελμάτων στο Στρατώνι και την Ολυμπιάδα και στη συνέχεια μεταφέρονταν μέχρι και πριν ένα μήνα στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης στην Σίνδο στην αποθήκη της Balkan Logistics.

Το πλοίο της MSC τα μεταφέρει μέχρι το λιμάνι του Πειραιά και από εκεί με μεγαλύτερα πλοία μεταφέρονται στην Κίνα ως πρώτη ύλη για την παραγωγή διοξειδίου του θείου και θειικού οξέως. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά το ατύχημα στη Ρεντίνα και την διαπίστωση ότι τα φορτηγά της εταιρείας «Μαγουνάκης» δεν είχαν την κατάλληλα αδειοδότηση ADR για την μεταφορά τοξικών υλικών και επικίνδυνων φορτίων, ανέλαβε την μεταφορά τους ακόμη μία εταιρεία η ΧΑΡΟΥΠΑΚΗΣ ΟΕ η οποία αποθηκεύει τα container με τα συμπυκνώματα πιθανότατα σε δικό της χώρο αφού δεν υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος αδειοδοτημένος χώρος μέσα στο λιμάνι.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας Χαρουπάκης ισχυρίζονται ότι δεν αποθηκεύονται τα φορτία της Ελληνικός Χρυσός σε δικό τους χώρο αλλά μεταφέρονται κατευθείαν από την Χαλκιδική στο λιμάνι.

Μετά όμως από επίσκεψή μας στον διευθυντή του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) πληροφορηθήκαμε ότι τα φορτία είναι αδύνατον να μεταφέρονται κατευθείαν από την Χαλκιδική στο λιμάνι λόγω του μεγάλου όγκου τους και των μεγάλων ταχυτήτων που απαιτεί η φορτοεκφόρτωση στα πλοία. Συνηθίζεται, όπως είπε, να αποθηκεύονται προσωρινά σε κάποιον χώρο εκτός λιμανιού και από εκεί να φορτώνονται στο πλοίο.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Έχουν γίνει οι κατάλληλοι έλεγχοι ασφαλούς μεταφοράς τοξικών και επικίνδυνων υλικών από την Χαλκιδική στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης; Εφόσον αποθηκεύονται τα υλικά προσωρινά σε ειδικό χώρο υπάρχει η κατάλληλη αδειοδότηση για αυτό δεδομένου ότι η μεταφορά και η αποθήκευση συμπυκνώματος αρσενοπυρίτη, ενός ιδιαιτέρως τοξικού υλικού, υπόκειται στις διατάξεις της Οδηγίας SEVESO ΙΙ, που αφορά επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα και ατυχήματα που μπορούν να προκαλέσουν επιμόλυνση πληθυσμού και εκτάσεων γης; Τηρούνται οι όροι ασφαλείας συσκευασίας του φορτίου αυτού σε container και ποιος ο κίνδυνος που θα προκαλούταν για το πλοίο και το πλήρωμα αν η διαρροή αυτή δεν γινόταν εγκαίρως αντιληπτή από τον πλοίαρχο;

Να υπενθυμίσουμε ότι το γενικότερο ζήτημα μη ελέγχου της μεταφοράς τοξικού φορτίου της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός είδε το φως της δημοσιότητας στις 12 Σεπτεμβρίου με το ατύχημα στην Ρεντίνα. Το φορτηγό που μετέφερε τα συμπυκνώματα της εταιρείας σταμάτησε την μέρα εκείνη σε ένα τοπικό βουλκανιζατέρ για να επιδιορθώσει βλάβη που είχε αντιληφθεί ο οδηγός, η πόρτα του φορτηγού ήταν χαλασμένη και το ρευστό, σε ένα βαθμό υλικό, ξεχύθηκε στο έδαφος.Τότε διαπιστώθηκε ότι η Ελληνικός Χρυσός, δεν τήρησε κανέναν όρο όσον αφορά την μεταφορά του φορτίου αλλά ούτε και τους όρους για την αποκατάσταση της βλάβης. Οι αρμόδιες υπηρεσίες συνέλεξαν τότε δέιγματα από το υλικό τα οποία εστάλησαν σε διαπιστευμένα εργαστήρια που θα αποφανθούν σχετικά με το μέγεθος της τοξικότητας του υλικού και τις συνεπαγόμενες επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Μετά το ατύχημα αυτό ο δήμος Βόλβης μετά από έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποίησε αποφάσισε να προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών της εταιρείας μέσα από την κατοικημένη και ταυτόχρονα ιδιαίτερα τουριστική περιοχή του Σταυρού.

Επίσης πριν λίγες μέρες νέα καταγγελία ήρθε στην δημοσιότητα η οποία επιρρίπτει ευθύνες στο ΥΠΕΚΑ και την Περιφέρεια σχετικά με την μέχρι τώρα λειτουργία μονάδας αποθήκευσης επικίνδυνων τοξικών στην ΒΙΠΕ Σίνδου όπου μεταφέρονται τα συμπυκνώματα της Ελληνικός Χρυσός. Ενώ υπήρχε η τροποποίηση του ΓΠΣ της Δημοτικής Ενότητας Εχεδώρου του Δήμου Δέλτα που απαγόρευε την εγκατάσταση νέας μονάδας “SEVESO” στην περιοχή, το ΥΠΕΚΑ υπέγραψε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της εταιρίας BALKAN LOGISTICS που αποθηκεύει τα τοξικά αυτά συμπυκνώματα. Η παράνομη αδειοδότηση του ΥΠΕΚΑ αλλά και η παράνομη γνωμοδότηση από την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης έγκειται στο γεγονός ότι η τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της περιοχής του 2011 απαγορεύει ρητά νέα εγκατάσταση SEVEZO.Μετά από σχετική καταγγελία της περιφερειακής παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα” το ζήτημα αυτό θα συζητηθεί στην Μητροπολιτική επιτροπή της Περιφέρειας αύριο το μεσημέρι.

Αναρωτιέται λοιπόν κανείς, δεν είναι αρκετά τα «ατυχήματα» που έχουν συμβεί για να αναλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της Περιφέρειας Θεσσαλονίκης τον έλεγχο της εταιρείας αυτής; Τι πρέπει ακόμη να συμβεί για να συνειδητοποιήσουν οι αρχές τον ανεξέλεγκτο τρόπο με το οποίο δρα η εταιρεία σε όλα τα επίπεδα;








alterthess

Ο Πάνος Καμμένος άστραψε και βρόντηξε...με τον δοτό και δοσίλογο υπουργό

20131011-195227.jpg
Ο Πάνος Καμμένος για την ελεεινή δήλωση Στουρνάρα.

«Ο μη εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών, στη Βουλή των Ελλήνων, αντικαθιστά το συνταγματικό χάρτη της χώρας με το μνημόνιο. Κατά τον κ. Στουρνάρα το μνημόνιο είναι το μόνο 
σοβαρό κείμενο στη χώρα, το βέβαιο είναι ότι ο κ. Στουρνάρας είναι ο πλέον μη σοβαρός υπουργός της χώρας».

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ: ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ


ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ
Το σχέδιο διάλυσης της χώρας και εξόντωσης των Ελλήνων συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς κι άνευ αντιστάσεως. Σήμερα συζητείται με τους εγκάθετους συμβούλους της Lufthansa να μπει λουκέτο σε 22 περιφερειακά αεροδρόμια, ώστε στη συνέχεια να εκποιηθούν αντί πινακίου φακής. Με το σχέδιο αυτό παραδίδουν άνευ όρων κι εγκαταλείπουν στις ορέξεις και το έλεος των τοκογλύφων δανειστών, τον ακριτικό ελληνισμό και πολλά νησιά του αρχιπελάγους μας ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ.
Οι ΑΝ.ΕΛΛ καλούμε όλους τους Έλληνες να αναλογισθούν ότι τούτη την πατρίδα δεν τη κληρονομήσαμε απ τους προγόνους μας, τη δανειστήκαμε απ τους απογόνους μας.Τους το οφείλουμε να την παραδώσουμε ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο


Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες εργαζομένων στο Ψυχιατρικό ΝοσοκομείοΤα τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας θα οδηγηθούν σε κλείσιμο στο τέλος του 2015 κατήγγειλαν σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης...
Θεσσαλονίκη: Καταγγελίες εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο
Τα τρία Ψυχιατρικά Νοσοκομεία της χώρας θα οδηγηθούν σε κλείσιμο στο τέλος του 2015, βάσει του συμφώνου Λυκουρέντζου-Andor, κατήγγειλαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης (ΨΝΘ).
Επικαλούμενος στοιχεία του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής, ο ψυχίατρος-συντονιστής, διευθυντής τμήματος οξέων περιστατικών του ΨΝΘ, Θανάσης Βαξεβάνης, ανέφερε ότι, ενώ η κατάθλιψη αφορούσε το 3,3% του ελληνικού πληθυσμού το 2008, το 2009 αυξήθηκε στο 6,8%, το 2011 έφτασε στο 8,2% και το 2013 εκτινάχθηκε στο 12,5%.

¨Ξεβράκωσαν¨ τον ¨βασιλιά¨ του λεγόμενου ¨success story¨

Του Γιάννη Λαϊνιώτη*

«Ξεβράκωσαν» τον «βασιλιά» του λεγόμενου «success story»
Δυο «ξεβρακώματα», το ένα εκ του εσωτερικού και το άλλο εκ του εξωτερικού, έφαγε πρόσφατα, και μάλιστα σχεδόν την ίδια μέρα, η συγκυβέρνηση των πιστών υπηρετών της τρόικας.
Δυο «ξεβρακώματα» που αποκαλύπτουν πλέον «γυμνό» τον «βασιλιά» του «success story» στα μάτια του γονατισμένου ελληνικού λαού, ο οποίος απειλείται τώρα με νέα μέτρα!
Το ένα «ξεβράκωμα» ήλθε από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το οποίο σε μια έκθεση του – «βόμβα» τονίζει ότι από το β΄ εξάμηνο 2014 οι πόροι που διαθέτει η χώρα δεν θα επαρκούν για να καλύψει τις υποχρεώσεις προς πληρωμή των τόκων για τα δάνεια που έχει λάβει, σημειώνοντας παράλληλα ότι η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στις αγορές δεν θα είναι εφικτή με ανεκτούς όρους!

Βαράει το ντέφι ο Λαζαρίδης, χορεύει ο Σαμάρας

 

Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις, ο Αντώνης Σαμαράς επανήλθε με νέα του δήλωση στη θεωρία των δύο άκρων, στα χνάρια των στενών του συνεργατών του. Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «παραβιάση της νομιμότητας δεν έγιναν μόνο από την Χρυσή Αυγή αλλά και από άλλους.

Προς απεργία στις 6 Νοεμβρίου η ΓΣΕΕ... Με προσοχή μη σκίσετε τα καλσόν !!!

 

 Εισήγηση για την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας στις 6 Νοεμβρίου αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ σε σημερινή συνεδρίασή της.

Στη συνεδρίαση παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις των εργατικών κέντρων και των ομοσπονδιών για την περαιτέρω δράση της συνομοσπονδίας.

Νικολόπουλος προς Σαμαρά: «Ποιός έδωσε εντολή να θαφτεί 70.000.000€ φοροδιαφυγή του εφοπλιστή Προκοπίου;»

nikosnikolopoulos 


Ο παραιτηθείς Υφυπουργός από την κυβέρνηση Σαμαρά όπως ανέφερε στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση, το πόρισμα αυτό είχε αποδέκτη το γραφείο του ειδικού γραμματέα ΣΔΟΕ κ. Καπελέρη και τον γενικό διευθυντή φορολογίας κ. Σταματόπουλο Δημήτρη.
Σύμφωνα με το τρισέλιδο πόρισμα που υπογράφει ο κ. Ευάγγελος Καραμάνος, αναφέρεται ότι οι υπηρεσίες του ΣΔΟΕ προέβησαν σε ενδελεχή έρευνα δεκάδων υπεράκτιων εταιρειών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το πρόσωπο που εμφανίζεται ως διαχειριστής είναι ένας απλός έμμισθος υπάλληλος των εταιρειών του εφοπλιστή κ. Προκοπίου και το υποκρυπτόμενο πρόσωπο αυτών των εταιρειών είναι ο ανωτέρω εφοπλιστής.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΠΑΡΕ ΚΟΣΜΕ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ...

 

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΣΤΗ ΓΙΑΦΚΑ ΜΑΞΙΜΟΥ...
Την ίδια ώρα που έχουν αποφασίσει το νέο Μνημόνιο με μαζικές απολύσεις, άρση των πλειστηριασμών και περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις με έναν μαγικό τρόπο αυξάνεται το προσωπικό εισόδημα όσων κομματόσκυλων διορίστηκαν ΧΩΡΙΣ ΑΣΕΠ στα Πολιτικά Γραφεία των μαριονετών του Μαξίμου.

«Η δημοκρατική «βία» παράγει την βία…»

«Η δημοκρατική «βία» παράγει την βία…» του Γιώργου Δρακούλη, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας 


Έπρεπε να χυθεί ανθρώπινο αίμα, να προκληθεί κοινωνική ένταση και διχασμός των πολιτών για να έρθουν επιτέλους οι Κυβερνώντες και η πολιτεία αντιμέτωποι με το νοσηρό κοινωνικό φαινόμενο της βίας, που κατατρώει τα «σπλάχνα» της κοινωνικής συνοχής. Και μόλις, λοιπόν, είδαν τον κύκλο αίματος να ανοίγει και να διευρύνεται έτρεξαν άρον-άρον να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα που προκάλεσαν. Βαρύγδουπες δηλώσεις, σπασμωδικές κινήσεις, κροκοδείλια δάκρυα και ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι να «νίπτουν τα χείρας τους» λες και δεν ήξεραν λες και δεν το περίμεναν.

«Πολιτικό λουναπάρκ ο Άδωνις»

«Πολιτικό λουναπάρκ ο Άδωνις» 


«Το θράσος του υπουργού Υγείας της Τρόικα δεν έχει όριο. Χθες τον κάλεσα στη Βουλή για 7η φορά να καταθέσει τις εκθέσεις αξιολόγησης των νοσοκομείων του ΕΣΥ κι εκείνος για ακόμη μια φορά αρνήθηκε!» τονίζει η γραμματέας της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Τι γνωρίζει ο άνθρωπος του Καραμανλη;Ο Αντώναρος προαναγγέλλει ανατροπές...

 


Για πολιτικό καρτέρι μιλάει ο πρώην υπουργός

Μηνύματα που ξάφνιασαν πολλούς έστειλε πρωί-πρωί ο Αντώναρος. Μέσα από το λογαριασμό του στο twitter ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλάει για την τέχνη στο να κατέχεις το καρτέρι στην πολιτική, ενώ παράλληλα προαναγγέλλει ανατροπές μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Ο Γ.Στουρνάρας ομολόγησε: Έρχονται νέα μέτρα - Το Μνημόνιο είναι υπέροχο

 


Oμολογίες σοκ είχαμε πριν από λίγο από τον συνήθη "ύποπτο" υπουργό των Οικονομικών Γ.Στουρνάρα, ο οποίος με δική του δήλωση παραδέχτηκε ότι έρχονται νέα μέτρα, και ομολόγησε τον θαυμασμό του στο εθνοκτόνο, νεοταξίτικο Μνημόνιο, το οποίο χαρακτήρισε, ως το "σοβαρότερο κείμενο" στην χώρα, δίνοντάς του "ιερότητα" Αγίας Γραφής.

Η απίθανη φωτογραφία που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος στο facebook![Εικόνα]

Η απίθανη φωτογραφία που ανέβασε ο Πάνος Καμμένος στο facebook![Εικόνα] 


Μια  απίθανη φωτογραφία ανέβασε ο Πάνος Καμμένος στο facebook με το ανάλογο σχόλιο.

Υπάρχουν τελικά και πολιτικοί με χιούμορ!  Το σχόλιό του; ΔΝΤ: μηδενικό πλεόνασμα……..

Στη φάμπρικα σύντροφοι! Στη φάμπρικα!

 

 Ως φθηνό εργατικό δυναμικό μας αντιμετωπίζουν πλέον και επίσημα οι Γερμανοί, στην πορεία «Πακιστανοποίησης» της Ελλάδας.
Ύφεση για φέτος και επιστροφή σε ήπια ανάπτυξη από το 2014 προβλέπει για την ελληνική οικονομία η Deutsche Bank, στην έκθεσή της σχετικά με τις εκτιμήσεις για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Φοροκαταιγίδα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων
Καλούνται να πληρώσουν σε τρεις μήνες φόρους τριών ετών
Βάθια το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν για μια ακόμη φορά οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι καλούνται να  πληρώσουν μέχρι το Φεβρουάριο τον ΦΑΠ των ετών 2011, 2012 και 2013.
Τα φορολογικά… βάσανα όμως για τους πολίτες δεν τελειώνουν με τον ΦΑΠ, καθώς θα κληθούν παράλληλα να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ και το φόρο εισοδήματος.
Είναι δεδομένο πως οι ιδιοκτήτες ακινήτων αδυνατούν να πληρώσουν τόσους φόρους και μάλιστα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, γι’ αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν ρύθμιση για την καταβολή των φόρων ακίνητης περιουσίας σε περισσότερες από τις 12 δόσεις για την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών, καθώς δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Και γιατί να μην πέσει η κυβέρνηση;

Κόκκινη γραμμή

Μπορεί να υπήρξε μια παρατεταμένη περίοδος σιωπής, σε ότι αφορά τις δημοσκοπικές έρευνες, αλλά αυτό ήταν ξεκάθαρα πρόσκαιρο. Ήταν να μην πάρουν φόρα. Τώρα ακολουθούν την λογική «Μισό – μισό κερδίζει». Μια ο ένας πρώτος, μια ο άλλος. Έτσι για να μην υπάρχουν και παράπονα και να «πέφτουν μέσα» όλοι στις προβλέψεις τους. Ωστόσο, καμιά εταιρεία μέχρι στιγμής, δεν έχει σκεφτεί να πράξει το αυτονόητο.

Το σχέδιο του Κρατικού Ισολογισμού είναι κτισμένο στην άμμο


Η αναμονή για είσπραξη περισσότερων φόρων στο νέο έτος φαντάζει ανέκδοτο . Όλο και περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν . Και αυτοί που κάποτε ήταν σπάταλοι , και αυτοί που ήταν νοικοκοιραιοι και μετρημένοι , πλέον δεν έχουν . Οι Άμεσοι φόροι θα φτάσουν στα 19,1 δισ. ευρώ, όντας αυξημένοι κατά 2,1 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2013.

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Με απόλυση απειλούνται 800 εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Τελειώνει ο ΟΣΕ τουλάχιστον με την σημερινή του μορφή, καθώς μόλις ολοκληρωθεί η παραχώρηση της συντήρησης των υποδομών του οργανισμού σε ιδιώτες αναμένεται να γίνουν σαρωτικές αλλαγές, με περίπου 800 εργαζόμενους να απειλούνται με απόλυση.

Κουίζ: Δύο γυναίκες «μαλλιοτραβιούνται» για μια θέση στην Ευρωβουλή

koyiz-dyo-gynaikes-malliotrabioyntai-gia-mia-thesh-sthn-eyrwboylh

Είναι και οι δύο γυναίκες. Η μία εκλεγμένη η άλλη όχι . Και οι δύο χαίρουν της εκτίμησης του προέδρου.
Όμως ο πρόεδρος θα πρέπει να διαλέξει μία από τις δύο γιατί και οι δύο θέλουν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Και οι δύο θέλουν ευρωβουλή όμως τα κουκιά δε βγαίνουν.

«Από το καλοκαίρι και βλέπουμε... οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»

«Από το καλοκαίρι και βλέπουμε... οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος»
Το καλοκαίρι του 2013 θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα, λένε οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας όσον αφορά το ζήτημα του ελληνικού χρέους 

Μιλώντας σε εκδήλωση του Bertelsmann Foundation οι Όλι Ρεν, Γιεργκ Άσμουσεν και Κλάους Ρέγκλινγκ απέκλεισαν κούρεμα του ελληνικού χρέους τονίζοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν το καλοκαίρι του 2014.
Περιγράφοντας το ενδεχόμενο πιθανό σενάριο για τη διευθέτηση του ελληνικού χρέους τόσο ο Ρεν όσο και ο Ρέγκλινγκ περιέγραψαν μια λύση που περιλαμβάνει επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων ή μείωση των επιτοκίων των υφιστάμενων δανείων.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος σημείωσε ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια σταθεροποίησης μετά την πρωτοφανή ύφεση των τελευταίων ετών.

Άμεση αντίδραση Δημαρά – Αβραμιδη στην αποκάλυψη του Ολυμπία για την απαίσια μεθόδευση κλεισίματος αεροδρομίων.

aerodromio syrou

ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Θέμα:  « Καταργήσεις  22  απομακρυσμένων αεροδρομίων από την Τρόικα  »
Κύριε Υπουργέ,
Το κλείσιμο 22 αεροδρομίων κυρίως, σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας εισηγείται προς την ελληνική κυβέρνηση η Τρόικα σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Συγκεκριμένα η πρόταση αφορά στο κλείσιμο αερολιμένων που εξυπηρετούν απομακρυσμένα νησιά αλλά και δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφορά στα αεροδρόμια: Σητείας, Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας, Νέα Αγχιάλου, Λήμνου, Χίου , Καστοριάς, Κοζάνης, Ιωαννίνων, Σκύρου, Σύρου Ικαρίας, Λέρου Καρπάθου, Νάξου, Πάρου, Μήλου, Κυθήρων, Αστυπάλαιας, Καστελόριζου και Κάσου.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ-500 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Η ΔΕΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

DIAKOPIREYM

Κάθε μήνα ο ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) κάνει περίπου 500 διακοπές ρεύματος στη Μεσσηνία, επειδή οι καταναλωτές δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Νέα δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Εξαιρετικά οριακό προβάδισμα καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου ενώ η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα, όπως προκύπτει σε νέα δημοσκόπηση της Marc για τηλεοπτικό σταθμό.

Μαριάς: Μνημείο αποτυχίας

Μαριάς: Μνημείο αποτυχίας

«Μνημείο αποτυχίας» χαρακτηρίζει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.