Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Καμμένος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παραδώσει ούτε την εθνική της κυριαρχία, ούτε την αξιοπρέπειά της

Καμμένος: Η Ελλάδα διαπραγματεύτηκε αυτή τη φορά με ψηλά το κεφάλι
Μέρος των δυνατοτήτων των Ειδικών Δυνάμεων, είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμασι, οι υπουργοί Εθνικής 'Αμυνας Ελλάδας και Αιγύπτου, Πάνος Καμμένος και Σέντκι Σόμπχι Σαγίντ Αχμέντ, κατά τη σημερινή επίσκεψή τους, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο.

Ετοιμάζει παρέμβαση στην Βουλή ο Κώστας Καραμανλής!

Του Σταύρου Παπαντωνίου Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι μία δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, μετά από έξι συναπτά...

karamanlis123
Του Σταύρου Παπαντωνίου

Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως είναι μία δημόσια παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή, μετά από έξι συναπτά χρόνια προσωπικής «αυτοεξορίας».

Μήνυμα ΔΝΤ προς Τσίπρα: «Νιώθεις τυχερός, αλητάκο;»

Μήνυμα ΔΝΤ προς Τσίπρα: «Νιώθεις τυχερός, αλητάκο;»
Μία θρυλική ατάκα του Κλιντ Ίστγουντ επιστρατεύει ο βρετανικός Guardian, με αφορμή την απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών.

«ΑΝΤΑΡΣΙΑ» ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ! Πέντε βουλευτές απειλούν με παραίτηση – «Βόμβα» Βαρουφάκη: Δεν υπογράφω

15426169-600x277
Σε ανασχηματισμό ωθείται ο Αλέξης Τσίπρας για να περάσει την επικείμενη σκληρή συμφωνία με τους δανειστές, καθώς πέντε βουλευτές απειλούν με παραίτηση και ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει πως δεν θα την υπογράψει, εάν αυτή απέχει από τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Deutsche Welle: Μέτωπο Ισλαμικού Κράτους στα Βαλκάνια;

Πρόσφορο έδαφος φαίνεται να βρίσκουν οι τζιχαντιστές στις χώρες των δυτικών Βαλκανίων. Ιδιαίτερα στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία οι απόψεις του Ισλαμικού Κράτους βρίσκουν αρκετούς υποστηρικτές.

Αντίστροφη μέτρηση

Αντίστροφη μέτρηση
Επιτάχυνση των διαδικασιών μετά τη διήμερη αντιπαράθεση σημειώθηκε χθες μετά την επικοινωνία Τσίπρα - Γιούνκερ. Η ελληνική πλευρά δήλωσε έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις "προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές" και σήμερα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες αντιπροσωπεία υπό τον Γ. Δραγασάκη.

Τα παιδιά , τα παιδιά, τα φιλαράκια τα καλά...!!!!Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και… Λοβέρδο για «ευρωπαϊκό μέτωπο»!

Σαμαράς καλεί Βενιζέλο και… Λοβέρδο για «ευρωπαϊκό μέτωπο»!
Απειλεί με αποχώρηση απ’ το ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος αν χάσει απ’ τη Φώφη!
Επειδή ο πεινασμένος ονειρεύεται καρβέλια, επειδή η ένδεια οδηγεί σε... εμπνεύσεις, ο υπό προθεσμία αρχηγός της Ν.Δ. μηχανεύεται –μέσω των συνεργατών του- προτάσεις και ιδέες με μοναδικό σκοπό να ξεπεράσει το σκόπελο της οξύτατης εσωκομματικής αμφισβήτησης.
Αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν, ότι τις επόμενες μέρες ο Αντ. Σαμαράς πρόκειται να απευθύνει κάλεσμα σε Βενιζέλο, Λοβέρδο και Στ. Θεοδωράκη (ίσως και στο νέο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θαν. Θεοχαρόπουλο) για να συγκροτήσουν ένα «ευρωπαϊκό μέτωπο» ώστε να αντιμετωπίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα και να... γλιτώσουν τη χώρα απ’ τα «βράχια», όπου όπως αρέσκεται να λέει ο αρχηγός της Ν.Δ. οδηγεί την Ελλάδα.

ΔΝΤ σε Reuters: Προϋπόθεση για μας η αναδιάρθρωση χρέους Ο Όρος

Αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκαλύπτει στο Reuters πως το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, σημειώνοντας πως το Ταμείο «λέει την αλήθεια στους Ευρωπαίους απλά αυτοί δεν θέλουν να ακούσουν».

H κοινωνική πλειοψηφία του σοσιαλιστικού χώρου…

189777-643x429
Γράφει ο Χάρης Τσιόκας

Οι πυκνές πλην όμως ενδιαφέρουσες πολιτικές εξελίξεις και τα διαφορετικά περιεχόμενα στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων που επιδιώκουν τόσο οι δανειστές όσο και η Ελληνική πλευρά επιβεβαιώνουν ότι ο «μονόδρομος» της πολιτικής που πολλαπλασίασε την κρίση , έχει σοβαρό αντίλογο από δυνάμεις του προοδευτικού χώρου, με διευρυνόμενη κοινωνική και πολιτική νομιμοποίηση σε Ελλάδα και Ευρώπη!

Το Βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ! "Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!"


Το Βίντεο που ΠΡΕΠΕΙ να δουν ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ! "Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει!"

Στην εξεταστική της Siemens ο Στουρνάρας, ακολουθεί ο Βενιζέλος

siemens
Με ψήφους 12 υπέρ, δύο κατά και ένα «παρών» η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής καλεί τον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει για την εξωδικαστική συμφωνία συμβιβασμού μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Siemens

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Παρασκευής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι προσθέτοντας ότι στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ… ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΤΟ ΔΝΤ

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ... ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ ΤΟ ΔΝΤ
Πως μπορεί η Ελλάδα να »εξουδετερώσει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που απειλεί συνεχώς της χώρα αν και έχει παραδεχτεί τη λάθος πολιτική του στη χώρα μας, με μία απλή κίνηση… Άντε κύριοι της Κυβέρνησης που διαλαλείτε πως μάχεστε για τον ελληνικό λαό, τολμήστε…

Το ΔΝΤ δίνει στο Κίεβο δάνεια χωρίς συμφωνία, ενώ την ίδια στιγμή «εκβιάζει» την Ελλάδα

Τελικά αυτοί οι « γύπες» του ΔΝΤ , ποιο ακριβώς παιχνίδι «παίζουν» με την χώρα μας ; Ζητούν από μια  «γονατισμένη» ελληνική...


<> on May 16, 2011 in Washington, DC.

Τελικά αυτοί οι « γύπες» του ΔΝΤ , ποιο ακριβώς παιχνίδι «παίζουν» με την χώρα μας ; Ζητούν από μια  «γονατισμένη» ελληνική οικονομία και κοινωνία να πάρει και άλλα μέτρα εκβιάζοντας και απειλώντας χωρίς αιδώ , ενώ η χώρα είναι τυπική όλο το προηγούμενο διάστημα στις πληρωμές των δόσεων της,   .

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Οι «Πρόθυμοι» Συμφωνία και «συνευθύνη» ζητούν Σαμαράς και Θεοδωράκης

Συμφωνία με τους πιστωτές εδώ και τώρα ζητούν από την κυβέρνηση ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Σταύρο Θεοδωράκη να απευθύνουν ξανά προσκλητήριο... προθύμων για «εθνική συνεννόηση».
Σαμαράς: Εχει έρθει η ώρα της ευθύνης για όλους

Σφαλιάρα 2.500.000ευρώ στο…ΚΑΛΟΠΑΙΔΟ του Σαμαρά – Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος πίσω από τη ΜΚΟ που κατάπιε το μυθικό ποσό για τη…”δημοκρατία στα Βαλκάνια” – “Υπεξαίρεση, απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος” ο “ΦΕΡΕΛΠΙΣ” γαλάζιος νέος!

samaras
Το απίστευτο ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αναζητά τώρα το ΣΔΟΕ που φαίνεται πως ενθυλάκωσε μέσω ΜΚΟ που διαχειριζόταν, ο αγαπημένος του πρώην Πρωθυπουργού, Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργείται και αφορά τις χρηματοδοτήσεις Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από το Υπουργείο Εξωτερικών, η συγκεκριμένη ΜΚΟ ελαβε το ποσόν αυτό για προγράμματα που υποτίθεται πως θα υλοποιούσε, προγράμματα ωστόσο που κατά την προσφιλή τακτική πολλών απατεώνων-διαχειριστών ανάλογων οργανώσεων, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…

Δείχνουν τις προθέσεις τους και τιμάνε τις κόκκινες γραμμές...Καμπανάκι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταψηφίζουν οι ΑΝΕΛ το ν/σ για την ιθαγένεια, αν...

Την πρόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, εφόσον δεν υπάρξουν αλλαγές σε τέσσερα άρθρα, επισήμανε ο ειδικός αγορητής του κόμματος, Νίκος Μαυραγάνης κατά τη σημερινή δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

ΤΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΙ ΠΟΤΑΜΙ ! ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ

image85
«Να κλείσει την διαπραγμάτευση» καθώς ο χρόνος τρέχει και το κλίμα για την Ελλάδα επιβαρύνεται καλεί τον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε δήλωσή του αναφέρει «εδώ που φτάσαμε, μετά από πέντε χαμένους μήνες, με τη χώρα ήδη σε ύφεση και τις καταθέσεις να διαρρέουν, εύχομαι η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας προσωπικά να έχουν κάτι στο μυαλό τους. Γιατί τα όρια ανάμεσα στην παντελή έλλειψη πολιτικής ευθύνης και τη δήθεν τακτική διαπραγμάτευσης είναι δυστυχώς δυσδιάκριτα. Κάνω έκκληση στην κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και των εθνικών υποχρεώσεών της».

Να γιατί ο Καμμένος και οι ΑΝ.ΕΛ. ,αποτελούν φόβητρο για τους διεθνείς τοκογλύφους...και στόχο των άθλιων υποτακτικών τους...!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος

Ηχηρό μήνυμα προς τους δανειστές, ότι η κυβέρνηση "έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις και δεν κάνει πίσω στις διαπραγματεύσεις" έστειλε σήμερα το πρωί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος.

ΣΠΥΡΑΚΗ.. Η ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ 5ΗΣ ΦΑΛΑΓΓΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ..VIDEO

maria-spuraki
Η Μαρία Σπυράκη και η ΝΔ καταγγέλουν την ελληνική κυβέρνηση και ζητούν την τιμωρία της χώρας.
Η Μαρία Σπυράκη και η ΝΔ επέλεξε να καταγγέλλει τον Π. Λαφαζάνη, ότι έχει ακραία αριστερή ιδεολογία και φλερτάρει με την Ρωσία και καλεί την Ευρώπη να τιμωρήσει την κυβέρνηση.
Σπυράκη:…

Εντολή Νικολούδη για έλεγχο στις διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ…Εκατομμύρια στις τσέπες ανύπαρκτων ΜΜΕ!

nikoloydis
Εντολή για διενέργεια ελέγχου έδωσε στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) και στο Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο Υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης,όσον αφορά διαφημιστικές δαπάνες της ΔΕΗ, έως το 2014.

Φροντιστήριο ''Η Κρίση''..

Βλέποντας χθες το ντοκιμαντέρ ''Το χαμένο σήμα της Δημοκρατίας'', καθώς και διάφορα άλλα σχετικά με την κρίση και τα μνημόνια,
     ..το blog συνειδητοποίησε ότι ίσως όλα αυτά τα χρόνια της ανέχειας και της υποχώρησης του βιοτικού επιπέδου, σε συνδυασμό με την οφθαλμοφανή πολιτική ανεπάρκεια, μέχρι προδοσία,
     ..μπορεί να χρησιμεύσουν σαν ταχύρρυθμο φροντιστήριο, όπου ο νεο-έλληνας χρησιμοποιώντας την σοφία των προγόνων που τόσο επικαλείται, και που έλεγαν πως ''ουδέν κακόν αμιγές καλού'',
     ..να βγει σε κάτι και κερδισμένος!

NON PAPER – Η κυβέρνηση αντιστέκεται και διαπραγματεύεται για μια ενιαία συμφωνία… (Βίντεο)

ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ALERT – Η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται για μια ενιαία συμφωνία που θα περιλαμβάνει ενιαία προαπαιτούμενα και έχει καταθέσει την πρότασή της αναφέρει σε non paper η κυβέρνηση εν μέσω διαρροών για τελεσίγραφο.

Χαώδες χάσμα ισχύος

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Ηταν ένα κρίσιμο βράδυ το προχθεσινό που, όμως, για μία ακόμα φορά, παρέμεινε κρίσιμο χωρίς τελικά να καταστεί επικίνδυνο, ή, πολύ περισσότερο, μοιραίο.

Τα ¨capital controls¨ του ΘΕΟΥ.

ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο
Τα τελευταία και επόμενα 24 ώρα το μυστήριο της ανομίας και της ασέβειας αποκορυφώνει τις δράσεις του στην μικρή Ελλάδα.Η αμαρτία κάνει τους κύκλους της στους Ελληνικούς δρόμους και ο Έλληνας αποσβολωμένος από τα τεκταινόμενα δεν αντιδρά στο μοιραίο που θέλουν να του επιφυλάξουν οι εκτελεστές του.

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμφάνιση DSC01226.jpg
Σήμερα ο Ρωσικός λαός εορτάζει την ημέρα νίκης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού με την δέουσα λαμπρότητα και απόδοση τιμών στους ήρωες της. Μέσα στα πλαίσια αυτού του εορτασμού η Ρωσική προξενική αρχή της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση τιμής στους αγωνιστές της, με καλεσμένους πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.
Είχα την τιμή και την χαρά κατόπιν προσκλήσεως του Επιτίμου προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη να παρευρεθώ στην εν λόγω εκδήλωση.  

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το μυστικό όπλο των διαπραγματεύσεων…

Το μυστικό όπλο των διαπραγματεύσεων1

Το Βερολίνο ξέρει ότι με τον Τσίπρα θα διαπραγματεύεται

Ούτε δεξιά ούτε σοσιαλδημοκρατική εναλλακτική λύση για τον σχηματισμό άλλης κυβέρνησης υφίσταται μέχρι στιγμής και αυτό το γνωρίζουν οι πάντες 


Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ 

Ως ρεαλιστές, οι Γερμανοί μπορεί να μισούν θανάσιμα την κυβέρνηση Τσίπρα και να απεργάζονται την ανατροπή της, γνωρίζουν όμως ότι με τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι υποχρεωμένοι να διαπραγματεύονται στο αμέσως προσεχές μέλλον. Για την ώρα, δεν υφίσταται πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Αδιαμφισβήτητα, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του πρωθυπουργού είναι η αγκίστρωση του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ, πράγμα που την καθιστά ανίκανη να κατακτήσει την πρώτη θέση σε -απίθανες- νέες εκλογές.

ΒΟΜΒΑ! Η Αλβανία ψάχνει πετρέλαιο σε ελληνικά ύδατα!

ionio
Τα αλβανικά μέσα μετέδωσαν ότι το Υπουργείο Ενέργειας και Βιομηχανίας αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή προσφορών για την ελεύθερη έρευνα σε πέντε γεωγραφικά τμήματα στην ξηρά και σε δύο στη θάλασσα της χώρας μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Ωστόσο τα δυο θαλάσια δεν έλαβαν τελική ημερομηνία, η παράταση ισχύει επ αόριστον και αφορά τα οικόπεδα Rodon (Ρόδον) και το «Joni 5» («Ιόνιο 5»).

Ο «φίλος» μας ο Γιουνκέρ

Γράφει ο Γιώργος Μαλούχος 

Τελικά, χθες, η απόφαση της ΕΚΤ κάλυψε την Ελλάδα προφανώς στον αναγκαίο βαθμό ώστε να αποτραπούν περαιτέρω οικονομικές εξελίξεις με ευρύτερα αποτελέσματα. Την ίδια στιγμή όμως, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και το κλίμα παραμένει ιδιαίτερα βαρύ. Παρόλα αυτά, το τι και το πώς θα συμβεί δεν είναι ακόμα γνωστό. Η εικόνα δεν είναι πλήρης. Αναμένοντας λοιπόν, ίσως αξίζει να σταθεί κανείς σε κάτι δείχνει πολλά για το πώς κινούνται τα πράγματα στις Βρυξέλλες.

Kαι βγαίνουν και μιλάνε...Ποινική δίωξη στο MEGA γιατί για χρόνια έκλεβε το ρολόι της ΔΕΗ....

Έπειτα από πολλούς μήνες που η υπόθεση ρευματοκλοπής από το MEGA με το «πειραγμένο» ρολόι του έγινε γνωστή, κατόπιν σχετικής ερώτησης της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ από το koutipandoras.gr, ασκήθηκε ποινική δίωξη στο «Μεγάλο Κανάλι».

Μη κλαίς, θα ξανάρθω!..

Για όποιους πιστεύουν στην σημειολογία (το blog είναι απ' αυτούς), το ξανάνοιγμα της ΕΡΤ ακριβώς 2 χρόνια μετά το πραξικοπηματικό της κλείσιμο, σηματοδοτεί μία νίκη του λαού, και μία χαραμάδα ελπίδας για το μέλλον.

Καλός Βενιζέλος, είναι ο νεκρός πολιτικά Βενιζέλος

Του Κώστα Βαξεβάνη

Μετά από χρόνια, ακούστηκαν και γράφτηκαν καλά λόγια για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πως ήταν καλός στην ομιλία του στη Βουλή, πως ήταν εξαιρετικός στην ομιλία του στο ΠΑΣΟΚ, πως ήταν συγκινημένος στην αποχαιρετιστήρια εμφάνισή του. Αγνοώ πώς είναι ένας “συγκινημένος Βενιζέλος”, αλλά για  τα υπόλοιπα, θεωρώ πως οι τελευταίοι που λιβάνισαν τον Βενιζέλο, έκαναν το χρέος τους όπως συνήθως κάνουν στους επικήδειους στις κηδείες.

ΒΟΜΒΑ – H G7 Προτρέπει τη Ρωσία στη Δημιουργία μιας Νέας Παγκόσμιας Τάξης!

g7-kai-brics
ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΟ ΣΟΥ..Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν στη G7, η οποία προτρέπει πλέον τη Ρωσία να δημιουργήσει μια δικιά της Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων…

Ο Εθνικός Υμνος. Η στιγμή που επέστρεψε το σήμα της ΕΡΤ (βίντεο) #ERT #ERTopen

ERT

Αυγερινός Χατζηχρυσός

Με την ανάκρουση του Εθνικού Υμνου επέστρεψε η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση μετά από δυο χρόνια μαύρου που επέβαλε το Μαύρο Μνημονιακό Μετωπο και τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Συνάντηση Τσίπρα με την Ντίλμα Ρούσεφ

Συνάντηση Τσίπρα με την Ντίλμα Ρούσεφ
Συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ έχει αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - CELAC, στις Βρυξέλλες.

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Έκτακτη συνάντηση Μέρκελ-Γκάμπριελ για τη στάση της Γερμανίας απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα

Ο συντονισμός της γερμανικής κυβέρνησης στο θέμα του ελληνικού προγράμματος ήταν το αντικείμενο έκτακτης συνάντησης που είχαν το βράδυ της Τρίτης η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σύμφωνα με πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa). 

Έτοιμος να απαντήσει στους δανειστές από την Αγία Πετρούπολη με συμφωνίες για αγωγό και BRICS ο Α.Τσίπρας

tsipras-poutinL
ΑΝ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ
Έτοιμος να δώσει πληρωμένη απάντηση στους δανειστές από τη Ρωσία φέρεται να είναι ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση που μέχρι τότε δεν υπάρξει «λευκός καπνός» για την επίτευξη συμφωνίας. Τέλος της επόμενης εβδομάδας ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη για το διεθνές οικονομικό φόρουμ και εκεί θεωρείται αρκετά πιθανή η υπογραφή συμφωνίας με το Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον αγωγό φυσικού αερίου Greek Stream με ρωσική χρηματοδότηση ή και η υπογραφή συμφωνίας για την είσοδο της Ελλάδας στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

VIDEO- Βαρουφάκης: «Το "κόβω με μπαλτά" δεν είναι μεταρρύθμιση!»

VIDEO- Βαρουφάκης: «Το "κόβω με μπαλτά" δεν είναι μεταρρύθμιση!»
«Σήμερα υπάρχει συνάντηση του Πρωθυπουργού με κύριους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκεί θα υπάρξει πρόοδος» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Το τελεσίγραφο της κυβέρνησης στους δανειστές: «Ή κούρεμα του χρέους ή ρήξη»

KouremaXreous_1
ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ-ΟΛΑΝΤ
Στα μέτρα που ζητούν οι δανειστές για να «κλείσει» η συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση απαντά με το τελεσίγραφο ή ρύθμιση του χρέους ή ρήξη. Για τον Αλέξη Τσίπρα είναι αδιαπραγμάτευτη η σαφής δέσμευση των εταίρων στη συμφωνία για το πότε και πως θα αντιμετωπιστεί το θέμα του ελληνικού χρέους και όχι οι υποσχέσεις. Κάτι που αναμένεται να θέσει και σήμερα στη συνάντηση που θα έχει με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Έλληνα ρίξε μια ματιά, Αξίζει – Επιστολή (Οδηγός) του Οσίου Παϊσίου για την πνευματική ζωή

Μια Επιστολή του Οσίου Παϊσίου για την πνευματική ζωή
Ιερά Μονή Σταυρονικήτα, 18-11-68
Εν Χριστώ αδελφέ Ν, χαίρε εν Κυρίω πάντοτε και αγάλλου εν Αυτώ.
Έλαβα και την δεύτερην επιστολήν σας, η οποία μου διπλασίασε την χαράν μου. Σας ζητώ συγγνώμην που δεν μπόρεσα δυστυχώς να σας απαντήσω. Δόξα τώ Θεώ και εγώ υγιαίνω. Δεν θέλω να σας κουράσω με πολυλογίες, διότι συζητήσατε ασφαλώς με τον πατέρα Β. Δι’ αυτό έρχομαι να εκφράσω την γνώμην μου απ’ ευθείας στο θέμα σας.

Συναγερμός στην ΕΥΠ και την Αντιτρομοκρατική

mousoulmanoi2_533_355
Συναγερμός στη ΕΥΠ και στην Αντιτρομοκρατική, μετά από την σύλληψη επικίνδυνου Τζιχανιστη Τρομοκράτη στο Κέντρο των Αθηνών.

Τα μεγάλα λάθη των εταίρων. Το Grexit θα κοστίσει 1 τρισ. στη Γερμανία

Σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel ο αρθρογράφος Βόλφγκανγκ Μινχάου αναφέρει ότι, η κατάσταση στο μεγάλο συνασπισμό που κυβερνά τη Γερμανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το SPD, καθώς με τη στήριξή του η Μέρκελ θα μπορούσε να περάσει έναν συμβιβασμό από τη γερμανική Βουλή ακόμα και χωρίς το κόμμα της. Αν όμως δεν συναινέσουν ούτε οι σοσιαλδημοκράτες, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.

Σε τροχιά τελικής ρήξης…

Σε μη αναστρεψιμη πλεον τροχια τελικης ρηξης φαινεται πως εισερχεται η χωρα μας με την Ευρωζωνη καθως 22 βουλευτες του κυβερνωντος κομματος θελουν την ψηφιση των ερργασιακων, γενονος που θεωρειται μονομερης ενεργια από την Τροικα.  Ταυτοχρονα ο αριθμος 22 δειχνει ότι πολύ δυσκολα θα περασει οποιαδηποτε μηνμονιακη συμφωνια από την βουλη καθως θεωρειται απιθανο οι 22 αυτοι βουλευτες να μεαστρεψουν την σταση τους σε λιγα 24ωρα.

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ΕΚΤΑΚΤΟ: Την υπογραφή του Greek Stream κατά την επίσκεψη Α.Τσίπρα στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε ο Π.Λαφαζάνης

LAFAZANIS
ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ
Tην υπογραφή του Greek Stream από τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα στην επικείμενη επίσκεψή του στην Αγία Πετρούπολη ανακοίνωσε πριν λίγο ο Π.Λαφαζάνης από το βήμα της Βουλής.

Πανικόβλητα τελεσίγραφα στέλνουν οι πιστωτές

ΜΕΡΚΕΛ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΣΟΙΜΠΛΕ
Ιταμά τελεσίγραφα στέλνουν προς την ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές, αξιώνοντας την άνευ όρων παράδοσή της εντός των επόμενων δύο ημερών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσαν ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Οι Τούρκοι "ψάχνουν" κρίση στην υφαλοκρηπίδα, ο Στόλος στο Αιγαίο και ο ΥΕΘΑ σε ιπτάμενο ραντάρ

Image
Ο Στόλος βρίσκεται από χθες στο Αιγαίο για την άσκηση ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ και την ίδια στιγμή οι προθέσεις της Τουρκίας προβληματίζουν. 

Ο πλους του πλοίου EXPLORA για εργασίες πόντισης καλωδίου, που υποτίθεται θα ποντίσει καλώδια νοτιανατολικά της Κρήτης ενδέχεται να προκαλέσουν κρίση αν το ιταλικό σκάφος, νοικιασμένο από την Αγκυρα , επιχειρήσει σε θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει ελληνική υφαλοκρηπίδα,

Εντός του Ιουνίου το πολυνομοσχέδιο του υπ. Υγείας με όλα τα καυτά θέματα - ΕΣΥ, επικουρικοί, ψυχική υγεία και ωράριο φαρμακοποιών

Εντός του Ιουνίου το πολυνομοσχέδιο του υπ. Υγείας με όλα τα καυτά θέματα - ΕΣΥ, επικουρικοί, ψυχική υγεία και ωράριο φαρμακοποιών
Πολυνομοσχέδιο το οποίο θα ρυθμίζει σειρά θεμάτων που άπτονται της δημόσιας υγείας, όπως αποτελεσματικότερη πρόσβαση στο ΕΣΥ από όλους τους πολίτες και κυρίως τους ανασφάλιστους, προσλήψεις, τεχνικά θέματα αναφορικά με τους επικουρικούς, ζητήματα ψυχικής υγείας και θέματα φαρμακοποιών, ετοιμάζει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Η δημοσιονομική «ντρίπλα» της Αθήνας για το πρωτογενές πλεόνασμα

entoka lefta
Εκεί που μας ζητούσαν 2,5% φέτος, η κυβέρνηση πρότεινε 0,60% και τελικά ..«υποχωρήσαμε» στο 0,75% ως νέα πρόταση.

Το ένα εκ των δυο συμπληρωματικών κειμένων που παραδώσαμε στους θεσμούς περιλαμβάνει νέες προτάσεις για το δημοσιονομικό. Στο επίκεντρο βρίσκεται το πρωτογενές πλεόνασμα των επόμενων ετών. Και οι δυο πλευρές έχουν συμφωνήσει πως τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπονταν πριν, δεν μπορούσαν να επιτευχθούν και συνεπώς έπρεπε να μειωθούν.

Βαρουφάκης: Γι' αυτό οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε "πόλεμο"

Βαρουφάκης: Γι' αυτό οι διαπραγματεύσεις οδηγούνται σε πόλεμο
Συνέντευξη στην εφημερίδα Tagesspiegel έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, μία μέρα μετά την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά έχει ξεπεράσει πολλές από τις κόκκινες γραμμές της, προκειμένου να προσεγγίσει την πλευρά των δανειστών, πρόσθεσε όμως ότι η άλλη πλευρά δεν έκανε ανάλογες κινήσεις, «με αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις να οδηγούνται σε "πόλεμο"».