Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Ολομέτωπη Τσίπρα-Συνιστωσών

Ολομέτωπη Τσίπρα-Συνιστωσών

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης



Σε ολομέτωπη σύγκρουση οδηγείται ο Αλέξης Τσίπρας με τις συνιστώσες που αρνούνται την κατάργησή τους, αλλά και για το θέμα της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνει κυβέρνηση.

Ο Αλ. Τσίπρας, πάντως, που το περασμένο Σαββατοκύριακο είχε σειρά συναντήσεων με κορυφαία στελέχη και τους εξέφρασε την διάθεσή του να μην επιτρέψει πλέον τη λειτουργία «κομμάτων μέσα στο κόμμα», εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί στα παραπάνω θέματα στην συνεδρίαση της ΚΠΕ αύριο και μεθαύριο.


Το Σαββατοκύριακο, άλλωστε, πέτυχε τη συμφωνία της παράταξης την προεδρικής ΑΡΡΕΝ (Ν. Βούτσης, Π. Σκουρλέτης, Τ. Κορωνάκης, Ν. Παππάς κ.ά.) στις θέσεις τους, με μια μειοψηφία (όπως το «Κοκκινοπράσινο Δίκτυο») να διαφωνεί. Μαζί του συμπορεύονται η «Πλατφόρμα» και μάλλον η «ΑΝΑΣΑ» (ΚΟΑ, ΡΟΖΑ, Ανένταχτοι), που αν και θα κατεβάσουν τροπολογία αναμένεται να συνταχτεί τελικά μαζί του. Έτσι, η ηγεσία έχει ήδη την πλειοψηφία σε όλα τα θέματα που θα υπάρξει σύγκρουση και θα διεξαχθούν ψηφοφορίες, ενώ αποστάσεις αναμένεται να λάβουν και οι «πασοκογενείς» των Αλέξη Μητρόπουλου και Π. Κουρουμπλή.

Το «Αριστερό Ρεύμα» των Παναγιώτη Λάφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη αναμένεται στη συνεδρίαση της ΚΠΕ να καταθέσει τέσσερις τουλάχιστον τροπολογίες.

Πρώτον, για εμμονή σε κυβέρνηση συνεργασίας με ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δεύτερον, για την ευρωζώνη, το ευρώ και την κρίση χρέους.

Τρίτον, για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, με άσκηση κριτικής στην ηγεσία γιατί δημοσίως υποστηρίζει σε μείζονα θέματα διαφορετικές απόψεις από αυτές που αποφασίζονται συλλογικά.

Και τέταρτον, για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Αντιπαράθεση για τη στάση στην απεργία της ΟΛΜΕ

Στη συνεδρίαση της Διεύθυνσης του κόμματος χθες υπήρξαν έντονες αντιδράσεις για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην απεργία της ΟΛΜΕ. Η Αριστερή Πτέρυγα επέμενε πως μετά την μεγάλη προσέλευση στις συνελεύσεις των ΕΛΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπρεπε να συμφωνήσει και να συμπλεύσει με τα μνημονιακά κόμματα, ενώ παρόμοιο προβληματισμό εκφράζουν και τα πασοκογενή στελέχη.

Πρώτος ο Τσίπρας υπογράφει την πρόταση νόμου

Το μεσημέρι σήμερα, πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει πρόταση νόμου στη Βουλή για την κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης. Πρόταση νόμου που συνέγραφαν μέχρι αργά το βράδυ οι Αλέξης Μητρόπουλος και Δημήτρης Στρατούλης.

Η πρόταση νόμου θα υπογράφεται από το σύνολο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.



Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου