Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ο Άδωνις πάλι υπερασπίζεται την Τρόικα!

adonis1-630x376
Το τελευταίο εξάμηνο η Ελλάδα έμεινε πίσω στις μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι τρελοί οι Ευρωπαίοι που μας τα λένε».
«Την συμφωνία την υπογράφεις για να την τηρήσεις… Η Ευρώπη μας λέει κάντε αυτά που έχετε υπογράψει τόσο τρομερό είναι;» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Η κακιά Ευρώπη μας εκβιάζει με τα λεφτά της για να θεσπίσουμε τη δυνατότητα να απολύεται συνδικαλιστής που έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα» πρόσθεσε.


«Χρειαζόμαστε την τρόικα να αλλάξουμε συνδικαλιστικό νόμο; χρειαζόμαστε την τρόικα να κάνουμε αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων;» διερωτήθηκε, και τόνισε: «Ο Σαμαράς κράτησε τη χώρα στο ευρώ (…) αυτή είναι η μεγάλη του επιτυχία, και γι’ αυτό θα μείνει στην ιστορία».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «κάποιοι είχαν την άποψη ότι θα βρεθεί πολιτική λύση διαπραγμάτευσης με τρόικα, χωρίς να κάνουμε αυτά που δεν έχουμε συμφωνήσει… Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ και την ευρωζώνη ακολουθείς τους κοινούς κανόνες που έχουν αυτές οι χώρες και αυτοί είναι οι κανόνες καπιταλισμού, έτσι δουλεύουν οι προηγμένες χώρες.»

«Αν θέλεις να είσαι στο ευρώ πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες. Η κοινωνικοποιήση των τραπεζών δεν είναι μέσα στους κανόνες. η Ευρώπη έχει κάνει τραπεζική ένωση. Δεν μπορείς να αγγίξεις τις τράπεζες. Αν γίνει αυτό που λέει ο κ. Λαφαζάνης, αν ο Λαφαζάνης αγγίξει τις τράπεζες σημαίνει ότι είσαι έξω από την Ευρώπη. Τέλεια και παύλα» υπογράμμισε.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική τα τελευταία πέντε χρόνια έχει κάνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Ελλάδα φαινόταν χωρίς συμμαχίες και η Τουρκία φαινόταν ο μεγάλος παίκτης… Για πρώτη φορά η Ελλάδα εχει παίξει σωστά τα χαρτιά της και είναι η χώρα μας που έχει αφήσει την Τουρκία μόνη της. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας ενώσεις όλους τους Έλληνες όχι να μας διχάσει. Η Ελλάδα εχει αποκτήσει ρόλο σε αυτή την περιοχή, να το αναγνωρίσουν όλοι και οποίοι κι αν είναι οι επόμενοι θα πρέπει να το προστατέψουν», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.



[www.tribune.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου