Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Οι τζιχαντιστές επιτίθενται από τουρκικό έδαφος στο Κομπάνι, αλλά ο Πάπας κι ο Βενιζέλος απολαμβάνουν την τουρκική κομπανία…

Βενιζέλος
Ο Πάπας της Ρώμης, Φραγκίσκος κι ο… Πάπας της Αθήνας, Βαγγέλης Βενιζέλος βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Τουρκία, τη χώρα η οποία κατηγορείται από τους Κούρδους, αλλά κι από ανεξάρτητες ΜΚΟ πως, πέρα από όλα τα άλλα, επέτρεψε στους τζιχαντιστές να κινηθούν από το δικό της έδαφος  προκειμένου να προχωρήσουν σε βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη μαρτυρική πόλη Κομπάνι. Την ώρα που τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης περιγράφουν με κάθε λεπτομέρεια και συγκίνηση την επίσκεψη του Ποντίφικα στην Αγιά Σοφιά και τις επαφές του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης, υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την τουρκική πολιτική ηγεσία, η Άγκυρα κλείνει τα μάτια στην ακραία επιθετικότητα του ISIS, η οποία μόνο το τελευταίο 24ωρο έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 30 ανθρώπων.   

Το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Συρία και κούρδοι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως το όχημα που εμπλέκεται στην επίθεση αυτοκτονίας τα ξημερώματα του Σαββάτου ήρθε από τουρκικό έδαφος. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου το διέψευσε, χωρίς ωστόσο να απαντήσει στις κατηγορίες των Κούρδων πως οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τουρκικές αποθήκες σιτηρών και σημεία στα οποία η τουρκική στρατιωτική παρουσία είναι εντονότατη. Υπενθυμίζουμε, άλλωστε, πως η Άγκυρα εξακολουθεί να σφυρίζει αδιάφορα και να μην παρέχει την παραμικρή βοήθεια στο Κομπάνι, οι κάτοικοι του οποίου αντιστέκονται με σθένος το τελευταίο δίμηνο.

πηγή 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου