Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ελληνικός λαός εγκλωβίστηκε έντεχνα......

Ο ελληνικός λαός εγκλωβίστηκε έντεχνα μέσα σε ένα τετράγωνο δωμάτιο - φυλακή, μέσα από το οποίο (τον έχουν πείσει) ότι δεν μπορεί απελευθερωθεί και μέσα στο οποίο έχει αδρανοποιηθεί. 
1) Η μια πλευρά της φυλακής είναι το τεράστιο δημόσιο χρέος και η αδυναμία εξυπηρέτησής του που μας πέταξε έξω από τις αγορές.

 2) Η δεύτερη πλευρά είναι το ευρώ και η απειλή εξόδου από αυτό ή ακόμα και από την ΕΕ. 

3) Η τρίτη πλευρά είναι η απειλή της εθνικής ακεραιότητας από τους γείτονες, εάν μείνουμε μόνοι και... «απροστάτευτοι». 

4) Η τέταρτη πλευρά είναι η συνειδητοποίηση ότι πρέπει να γίνουν οι αλλαγές όλων εκείνων που μας έφεραν στο σημερινό χάλι. Και τις οποίες αλλαγές (μας λένε) πρέπει να τις ανεχθούμε για το καλό μας. 

Αν πέσει λοιπόν ένας από τους τέσσερις τοίχους, αν δηλαδή στην ουσία πάψει να υφίσταται η αναγκαιότητα της μιας από τις τέσσερις πλευρές, τότε ο λαός θα απελευθερωθεί. 


Ως μοναδική λύση επιβίωσης μέσα σ’ αυτόν τον εγκλωβισμό παρουσιάζεται το μνημόνιο. Με βάση αυτό: 

1) Εξυπηρετείτα... δήθεν το δημόσιο χρέος το οποίο έτσι θεωρείται βιώσιμο, διαφορετικά μας τρομοκρατούν πως θα χρεοκοπήσουμε και θα καταστραφούμε. Αποκρύπτουν φυσικά ότι έτσι το χρέος αυξάνεται πιο πολύ.

 2) Επιπλέον παραμένουμε στο ευρώ, η έξοδος από το οποίο μας τρομοκρατούν ότι θα μας καταστρέψει.

 3) Μας πείθουν ότι έτσι είμαστε προστετευμένοι από τους κακόβουλους γείτονες ή και μας απειλούν ευθέως πως αν κάνουμε νούμερα στους δανειστές θα βάλουν την Τουρκία να μας κτυπήσει 

4) Μας εξαναγκάζουν να δεχτούμε αλλαγές, αλλά τις αλλαγές που εκείνοι στοχευμένα επιλέγουν και οι οποίες δεν εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Τις επιλεγείσες αλλαγές, έντεχνα τις ονομάζουν διαρθρωτικές, για να τις παρουσιάζουν ως αντικείμενο μόνο τεχνοκρατών που δήθεν δεν γνωρίζουν οι "άσχετοι" πολίτες και οφείλουν να ψηφίζουν οι πολιτικοί.

 Με τον τρόπο αυτό, το πολιτικό σύστημα τρομοκρατεί το λαό, ερεθίζοντας το αγελαίο ένστικτο για να τον κρατά υποχείριο και προπαγανδίζει ως μοναδική και αναγκαία λύση το μνημόνιο και φυσικά την παρουσία της τρόϊκας στην Ελλάδα.

  Δεν υπάρχει εναλλακτική λύση μας λένε, επικαλούμενοι τις τέσσερις πλευρές της φυλακής, αδρανοποιώντας πλήρως το λαό. 

 Μεμονωμένες εναλλακτικές προτάσεις από κάποιους, για μη πληρωμή των δανειστών, για έξοδο από το ευρώ, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τρομάζουν ακόμα πιο πολύ και σπρώχνουν την αγέλη πάνω στην ασφάλεια - αγκαλιά του πολιτικού συστήματος....

 Από τις τέσσερις αυτές πλευρές της φυλακής όμως, η μία είναι πολύ ευάλωτη και μπορεί να γκρεμιστεί εύκολα χωρίς άλλες συνέπειες.  

Είναι η τέταρτη, δηλαδή οι εσωτερικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, αρχίζοντας όμως πρώτα και κύρια από το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, το οποίο αποφεύγει με κάθε τρόπο να βάλει τον εαυτό του μέσα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν.

Εδώ μπορούμε να επέμβουμε ανέξοδα και με ασφάλεια, χωρίς προς στιγμήν να πειράξουμε τις άλλες τρεις πλευρές. Μια επέμβαση που μόνο καλό θα φέρει και ταυτόχρονα θα μας εξασφαλίσει και από τους τρεις άλλους κινδύνους. 

Πέτρος Χασάπης

logiosermis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου