Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Φλαμπουράρης: Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα


Φλαμπουράρης: Η Σύνοδος Κορυφής της Δευτέρας θα είναι θετική για την Ελλάδα 

Την εκτίμηση ότι η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, θα είναι θετική για την Ελλάδα φέρεται να ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, στο πρακτορείο Bloomberg.
Σε άτυπη επαφή του πρακτορείου ο Αλέκος Φλαμπουράρης είπε ότι «η Ελλάδα και οι πιστωτές της, θα οδηγήσουν τις διαπραγματεύσεις σε θετική κατάληξη στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 22 Ιουνίου».

Ακόμα, ο υπουργός Επικρατείας συμπλήρωσε ότι μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές, θα χρειαστεί να έχει σαφή αναφορά στην εκκίνηση των συζητήσεων, με σκοπό την απομείωση του ελληνικού χρέους καθώς και σε ένα επενδυτικό πρόγραμμα, που θα είναι αρκετά μεγάλο ώστε να συμβάλει στην επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται νέες περικοπές στις συντάξεις. Ωστόσο, εξετάζει τη μείωση του αριθμού των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν επεξεργάζεται Plan B, διότι είναι βέβαιη ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.
Όσον αφορά στον Γιάννη Στουρνάρα σχολίασε ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει κινήσεις για την απομάκρυνσή του» και πρόσθεσε ότι «τέτοιες αψιμαχίες δεν ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ωστόσο, συμπεριφορές που δεν συνάδουν προς τους αντίστοιχους θεσμικούς ρόλους, δεν μπορεί παρά να καταγράφονται».

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου