Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Ο Άδωνις τα μασάει για τον ΠτΔ – Τι θα κάνει τώρα ο Κυριάκος;


Ο Άδωνις τα μασάει για τον ΠτΔ – Τι θα κάνει τώρα ο Κυριάκος; 

Τα μασάει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, γεγονός που αναμένεται να επιφέρει εσωκομματικές αναταραχές στην ΝΔ καθώς ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει ξεκάθαρη θέση κατά της εκλογής ΠτΔ από το λαό.
Συγκεκριμένα στην ερώτηση «Συμφωνείτε με τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που πρότεινε ο κ. Τσίπρας;», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν απαντά ευθέως, μη στηρίζοντας έτσι την άποψη Μητσοτάκη:

«Ο κ. Τσίπρας έκανε μια υπαναχώρηση. Ενώ διέρρεε παντού ότι είναι υπέρ της απευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό και ενώ στη συνέντευξή του στον κ. Παπαχελά είπε ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για κάτι τέτοιο, μετά την εσωκομματική πίεση των «53» αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμναν. Εμείς από την αρχή, τοποθετηθήκαμε με μεγάλη προσοχή στο ζήτημα της απευθείας εκλογής του ΠτΔ. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να αποσυνδεθεί η εκλογή του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όμως, που ο κ. Τσίπρας, ο οποίος διέλυσε τη Βουλή με πρόσχημα την εκλογή του ΠτΔ, σήμερα προτείνει αυτό να μην μπορεί να συμβεί ποτέ ξανά στο μέλλον, αναγνωρίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν ένα σφάλμα».
ο κ. Γεωργιάδης πάντως χαρακτηρίζει «πρόχειρες, αποσπασματικές και άτολμες» τις προτάσεις της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, και τονίζει: «Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν».
Ο πρώην υπουργός ισχυρίζεται ότι η ΝΔ έχει καταθέσει τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που είναι «τα δύο κόμματα να συμφωνήσουν στα άρθρα που πρόκειται να ανοίξουν, και να ψηφίσουν ο ένας τα άρθρα του άλλου». «Μετά, να καταθέσουμε τις προτάσεις μας σε δημόσια διαβούλευση, ώστε κατά την προεκλογική εκστρατεία των επομένων εκλογών, ο ελληνικός λαός να αποφασίσει δια της ψήφου του, τι είδους Σύνταγμα θέλει να έχει» προσθέτει.
Σχολιάζοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο ζήτημα των 8 στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα δήλωσε: «Οι συνεχείς αναφορές υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πότε του κ. Βίτσα και πότε του κ. Κοτζιά, βλάπτουν την υπόθεση και δεν την ωφελούν».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος «θα κάνουν τα πάντα για να παρατείνουν την κυβερνητική τους θητεία» και τονίζει ότι «αυτή, όμως, η επιθυμία τους έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα».
Δηλώνει αισιόδοξος για τον στόχο της αυτοδυναμίας της ΝΔ, «ιδιαίτερα αν καθυστερήσουν οι εκλογές», και σχολιάζοντας τις επιθέσεις που δέχεται εντός ΝΔ σημειώνει ότι είναι ένα πρόσωπο που «δεν κρύβομαι στα δύσκολα, που γενικώς εκτίθεμαι και που είχα μια πολύ ταχεία ανέλιξη στην ιεραρχία της Νέας Δημοκρατίας» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνομαι λοιπόν ότι τα χαρακτηριστικά μου αυτά σε κάποιους συναδέλφους μου αρέσουν και σε κάποιους δεν αρέσουν».