Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η Μέρκελ ρίχνει την Ελλάδα στο κρεβάτι του θανάτου

Στάινμπρουκ: Η Μέρκελ ρίχνει την Ελλάδα στο κρεβάτι του θανάτου

​Έξαλλος με την Άνγκελα Μέρκελ είναι ο υποψήφιος καγκελάριος των γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, Πέερ Στάινμπρουκ, ζητώντας άμεσα τη λήψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών με τη μορφή ενός νέου Σχεδίου Μάρσαλ και αφήνοντας αιχμές για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο Σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος καγκελάριος ανέφερε ότι «η δρακόντεια λιτότητα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με την ευλογία της καγκελαρίου είναι ίσως το "raison d΄etre" (νόημα ζωής) της κυρίας Μέρκελ, όχι όμως το δικό μου».


Ο κ. Στάινμπρουκ τάσσεται υπέρ του συνδυασμού μιας σταθεροποιητικής και αναπτυξιακής πολιτικής, που δεν θα ρίχνει την ελληνική οικονομία, όπως λέει, «στο κρεβάτι του θανάτου», στο οποίο, όπως προσθέτει, μοιάζει κάθε άλλο με την «ιστορία επιτυχίας» του Αντώνη Σαμαρά.

Σχολιάζοντας το μαύρο της ΕΡΤ ο κ.Στάινμπρουκ γνωστοποίησε πως ήταν πρώτο θέμα και στη Γερμανία το περασμένο δεκαήμερο, όμως «όχι για όλους. Η Άνγκελα Μέρκελ προτίμησε την «ένοχη» σιωπή, αφήνοντας μόνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφαν Σάιμπερτ να πει ότι αυτό αποτελεί αποκλειστικό ζήτημα της ελληνικής κυβέρνησης, με τον κ. Στάινμπρουκ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου δηλώνοντας ότι «το μαύρο στις οθόνες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα».

 Βήμα της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου