Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Δεν θα κληθεί ο Βενιζέλος

Δεν θα κληθεί ο Βενιζέλος
Δεν θα κληθεί ο Βενιζέλος



Με ψήφους 7 κατά, έναντι 6 υπέρ, απορρίφθηκε από την Προκαταρκτική Επιτροπή για την λίστα Λαγκάρντ το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Την απόρριψη του αιτήματος ψήφισαν οι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, ενώ την υπερψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Σημειώνεται ότι ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είχε αργήσει να προσέλθει και ενημερώθηκε για το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο της Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα.


Στη συνεδρίαση σημειώθηκε έντονη αντιπαράθεση με τους βουλευτές από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να απορρίπτουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι κανένα νέο στοιχείο δεν προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της ΕΛΑΣ στους υπολογιστές του υπουργείου Οικονομικών. Η αντίδραση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη, καταγγέλλοντας μεθόδευση των δύο κομμάτων που συγκυβερνούν για να κλείσει η υπόθεση.

Στο αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτο την πραγματογνωμοσύνη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται πως ο υπολογιστής που χρησιμοποίησε ο χρήστης userv το βράδυ της 8ης Ιουλίου 2011 για να ανοίξει την λίστα Λαγκάρντ, όταν η λίστα είχε δοθεί στον Ευ. Βενιζέλο από τον Ι. Διώτη, βρίσκεται και σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα η πραγματογνωμοσύνη βρήκε ότι στον υπολογιστή αυτό έχει δημιουργηθεί το έγγραφο του Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας 2013, δηλαδή σχέδιο νόμου του νυν υπουργού Οικονομικών.

Η Προανακριτική θα συνεδριάσει για τελευταία φορά το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, ώστε να συντάξει πόρισμα μέχρι τις 4 Ιουλίου.

πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου