Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

"Η Ιστορία γράφεται από τους Πρωταγωνιστές,οι Κομπάρσοι, απλά γεμίζουν το πλάνο και σπαταλούν ασκόπως το χρόνο μας."


κωστας παντελακης
Του Κώστα Παντελάκη* 

Το θέμα δεν είναι να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι στο αν μπορεί να διατηρηθεί.Κι'αυτό γιατί δεν στηρίζεται στην παραγωγή πλούτου και στην κατανάλωση αλλά στηρίζεται στην άγρια φορολόγηση .Το μόνο που μπορεί να προσφέρει το "Θνησιγενές" αυτό πρωτογενές πλεόνασμα είναι το ότι όσο υπάρχει, να διαπραγματευτούμε-απαιτήσουμε να απαλλαγούμε από το επαχθές χρέος ώστε αυτό να γίνει  βιώσιμο, σε Κόντρα με τους δανειστές ,που με αυτά που αφήνουν να διαρρεύσουν  το πάνε να μας μετατρέψουν μόνιμα σε Χρεο-Δουλοπαροικία.
Κίνδυνο που η τωρινή κυβέρνηση είτε δεν μπορεί να καταλάβει, είτε το έχει καταλάβει και θέλει απλά να διατηρήσει όσο γίνεται τα προνόμια συγκεκριμένων καστών.

Οι νοτιοευρωπαίοι πολίτες δαισθάνονται τον κίνδυνο της μετατροπής τους σε δουλοπάροικους των Γερμανών και στις ευρωεκλογές θα δούμε αποτελέσματα που θα τρίβουμε τα μάτια μας.
Η λογική και η αυτοκριτική είναι ανύπαρκτες έννοιες, προς μεγάλη μας απογοήτευση.
Η κοινωνία μαστίζεται απο οικονομικά προβλήματα, το 40% του πληθυσμού έχει βιοποριστικό πρόβλημα και άλλο ένα αντίστοιχο ποσοστό έχει χάσει το μισό του εισοδήματος του,η υπομονή έχει και τα όρια της και η πείνα είναι κακός σύμβουλος.Κανείς δεν είναι αισιόδοξος, η κατάθλιψη κυριαρχεί.Ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας θα απορροφούσε ανέργους και θα μείωνε τις εισαγωγές, οι επενδύσεις σε λιμάνια και μεταφορές θα καταστουσαν την Ελλάδα κόμβο για τις χώρες της Άπω Ανατολής, η βιοτεχνία και η οικιακή οικονομία, εάν συνδιαστουν με παραδοσιακά προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας και ιδιαίτερων χαρακτηριστικών, τότε ανοίγουμε νέες αγορές στην Ευρώπη.
Δεν έχουμε Εθνική Στρατηγική και marketing.
Ο τουρισμός έχει πολλά περιθώρια ανάπτυξης, όπως η κρουαζιέρα, ο θρησκευτικός τουρισμός, και η αξιοποίηση ιαματικών πηγών και ο ιατρικός τουρισμός.
Να δημιουργηθεί ένα νέο life style, Νεα Προτυπα Συμπεριφοράς, όπου η καινοτομία - παραγωγικότητα να σε κάνει "μάγκα", η έρευνα και η εργατικότητα να σε καταξιώνει κοινωνικά, και τελικά ο "Σούπερ Έλληνας" να είναι αυτός που εξάγει "τραχανά" στην Ιταλία ,και Όχι αυτός που έχει πελάτη το δημόσιο.
Δυστυχώς, οι σημερινές "πληγές" της κοινωνίας είναι πολύ βαθιές και οι καταστροφές που τα μνημόνια έχουν σωρεύσει, για να αντιμετωπιστούν δυναμικά και να επανορθωθούν, χρειάζεται να καταβληθεί πολύ μεγάλη προσπάθεια και να επιδειχθεί υπομονή κι επιμονή.
Συστράτευση και αμετακίνητη αντίσταση σε κάθε τι ,και κάθε έναν που "διατάζει" να διαλυθούμε κι άλλο.
Η Ιστορία γράφεται από τους Πρωταγωνιστές,οι Κομπάρσοι, απλά γεμίζουν το πλάνο και σπαταλούν ασκόπως το χρόνο μας.

* Ο Κώστας Παντελάκης είναι υποψήφιος βουλευτής Χανίων με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου