Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κέρδισαν γιατί έχασαν… μόνο το 38% της δύναμης τους .


Θαύμα έγινε στις ευρωεκλογές στη χώρα μας, αφού ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε πρώτο κόμμα και θριάμβευσαν η Νέα Δημοκρατία που ήταν δεύτερη και το ΠΑΣΟΚ που ήταν τέταρτο, αν και μειώθηκαν πολύ τα ποσοστά τους.

Ήδη, το νέο ελληνικό θαύμα έχει μεταδοθεί ως τα πέρατα της οικουμένης και αναμένεται να προσελκύσει και άλλους τουρίστες στη χώρα μας.

Το μήνυμα των ευρωεκλογών είναι σαφές:

Οι περισσότεροι πολίτες έφτυσαν κατάμουτρα τα μνημονιακά κόμματα που υπερ-προστατεύτηκαν σκανδαλωδώς από το διαπλεκόμενο σύστημα των μεγαλοεργολάβων που κατέχουν κυρίαρχα ΜΜ’Ε’.

Είναι αξιοσημείωτο πως .....
....το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν ήρθε πρώτο με 25% στην Γαλλία και θριάμβευσε –σύμφωνα με τους τηλεδημοσιογράφους-, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος με 26,5% στην Ελλάδα και συνετρίβη.



Οι ειδικοί αποδίδουν το αξιοπερίεργο αυτό γεγονός στο ότι Ελλάδα και Γαλλία έχουν διαφορετικό κλίμα, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι Γάλλοι μιλάνε γαλλικά.

Τα ακροδεξιά κόμματα πήγαν πολύ καλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο για το μέλλον της Ενωμένης Ευρώπης.

Τρίτο κόμμα στην χώρα μας αναδείχτηκε η Χρυσή Αυγή, ενώ, αν είχαν φυλακιστεί όλοι οι βουλευτές της, μπορεί να έβγαινε και πρώτο κόμμα. Πάντως, θα ήταν θετικό οι Έλληνες να ψηφίζουν μόνο κόμματα που τα στελέχη τους είναι ήδη στην φυλακή, γιατί, αν υπήρχε Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, εκεί θα κατέληγαν ούτως ή άλλως, οπότε θα γλιτώναμε και χρόνο.

Ωστόσο, τα κυρίαρχα ΜΜ’Ε’ θα επιχειρήσουν να υποβαθμίσουν την ήττα των μνημονιακών. Θα δώσουν προτεραιότητα στα προπαγανδιστικά μηνύματα που προωθούν την ιδεολογία της κυρίαρχης τάξης που απαιτεί «σταθερότητα», δηλ. δουλική υπακοή στην Τρόικα και απo-φασιστική εφαρμογή των μνημονίων.

Και θα επιδιώξουν, εφαρμόζοντας όλες τις τεχνικές, την εκούσια συμμόρφωση του δέκτη προς τον πομπό.

Αναλυτές, πολιτικοί επιστήμονες, οικονομολόγοι, επικοινωνιολόγοι κτλ. θα επιστρατευθούν προκειμένου να μολύνουν το σημασιολογικό περιβάλλον. Έτσι η υποτελής τάξη θα αποκλειστεί αμέσως από εναλλακτικούς τρόπους θεώρησης των αποτελεσμάτων. Θα εξαναγκαστεί να δεχτεί μόνο μία εκδοχή• την εκδοχή της κυρίαρχης τάξης.

Κοντολογίς, αλίμονο στους πολίτες που έχουν ακόμα ως μοναδική πηγή πληροφόρησης τα διαπλεκόμενα – κυρίαρχα ΜΜ’Ε’. Αλίμονο στους πολίτες που δεν ξέρουν πώς να πληροφορούνται μέσα από το Διαδίκτυο. 

Μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, οι Έλληνες είναι ελεύθεροι πια να παρακολουθήσουν τους αγώνες της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ η να πάνε Βραζιλία ,οπότε οι ευρωεκλογές μπορούν να θεωρηθούν επιτυχημένες, αφού το σύνθημα «Στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 ετοιμαζόμαστε για Μουντιάλ» έγινε πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου