Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Βουβός» θυμός στο Μαξίμου


Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Χαμηλούς τόνους ζητά το Μαξίμου στη νέα «πράσινη» εμπλοκή που δημιουργήθηκε στη Βουλή με αφορμή το θέμα των λαϊκών αγορών και η οποία λύθηκε μετά τα μεσάνυχτα.


ΝΔ - ΠΑΣΟΚ: Τα βρήκαν για τις λαϊκές

Ο πρωθυπουργός δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση και κυρίως προεκλογικά να ανοίξει μέτωπο με τον κυβερνητικό εταίρο και για αυτό τον λόγο γίνεται προσπάθεια να λυθεί παρασκηνιακά και μέσα από διάλογο.

Έτσι λίγο μετά τα μεσάνυχτα ο υπουργός Ανάπτυξης και μετά από έντονες διαβουλεύσεις που έγιναν στη Βουλή έκανε πίσω και δέχθηκε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα υπήρξε συνεννόηση και με το Μαξίμου το οποίο δεν ήθελε να δημιουργηθεί κυβερνητική κρίση και ζήτησε το θέμα που δημιουργήθηκε να λήξει σύντομα.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για τις λαϊκές

Το νέο πισωγύρισμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ που στο παραπέντε αποφάσισε να μην στηρίξει το θέμα της κλήρωσης για τους πάγκους στις λαϊκές αγορές που ήταν και το κυρίαρχο ζήτημα στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και των παραγωγών, αναμένεται να συζητηθεί μεταξύ άλλων στην συνάντηση που θα έχουν στις 15:30 ο Α. Σαμαράς και ο Ευ. Βενιζέλος.

«Πράσινη» εμπλοκή στις λαϊκές αγορές

Στο Μαξίμου γνώριζαν από χθες το μεσημέρι για τις κινήσεις που γίνονταν στο εσωτερικό του κυβερνητικού εταίρου. Μάλιστα κοινοβουλευτικοί κύκλοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο η ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου να γίνει σήμερα το απόγευμα και όχι χθες όπως ήταν προγραμματισμένο χωρίς ωστόσο να δίνουν περισσότερες διευκρινίσεις.

Σήμερα οι ονομαστικές στο ν/σ για το υπαίθριο εμπόριο

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το υπαίθριο εμπόριο

Τηλεοπτική συνέντευξη Σαμαρά

Σε φουλ προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει το Μαξίμου με κεντρικό πρόσωπο τον πρωθυπουργό και όπλο τα επιτεύγματα στην ελληνική οικονομία.

Η θετική έκθεση της Ε.Ε. όπου για πρώτη φορά μετά από χρόνια δείχνει ότι έστω και οριακά η Ελλάδα θα έχει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, όπως και το γεγονός ότι επίσημα πλέον η ευρωζώνη συζητά τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους ενισχύει τα κυβερνητικά επιχειρήματα απέναντι στα όσα υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο Α. Σαμαράς σε καθημερινή βάση και μέχρι να ολοκληρωθεί η διπλή εκλογική αναμέτρηση έχει προγραμματίσει μία σειρά από παρεμβάσεις, περιοδείες και ομιλίες ενώ μέσα στην εβδομάδα θα αρχίσει και η προβολή των πρώτων τηλεοπτικών σποτ.

Η ανάπτυξη είναι το μεγάλο ζητούμενο για την κυβέρνηση και γι αυτό τον λόγο τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι συνεργάτες του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα αποτελέσματα της έκθεσης της Ε.Ε στην οποία αποδεικνύεται πως η Ελλάδα βγαίνει σταδιακά από την ύφεση.

Ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει σήμερα συνέντευξη στον ΑΝΤ1 η οποία θα μεταδοθεί μετά το τέλος του δελτίου ειδήσεων και εκεί αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Α. Τσίπρα για την στάση που κρατά η αξιωματική αντιπολίτευση τόσο για τα αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία που αναγνωρίζουν οι ευρωπαίοι εταίροι, όσο και για τις προβλέψεις της Κουμουνδούρου.

Την Τετάρτη σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο μουσικής θα αναλύσει τις θέσεις της ΝΔ για τις θεσμικές αλλαγές που προτείνει για την συνταγματική αναθεωρήση.

Για το θέμα αυτό πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την Δευτέρα στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και των στενών του συνεργατών παρουσία και του Δ. Αβραμόπουλου που είναι και ο υπεύθυνος του κόμματος για την συνταγματική αναθεώρηση.

Την Πέμπτη θα κηρύξει από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ και επίσημα την έναρξη του προεκλογικού αγώνα. Ο Α. Σαμαράς θα υποστηρίξει πως στόχος της ΝΔ είναι η πρωτιά στις ευρωεκλογές, θα ζητήσει απ όλους τους βουλευτές να στηρίξουν έμπρακτα τις «γαλάζιες» επιλογές για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και θα τους καλέσει να στείλουν το μήνυμα της «Νέας Ελλάδας» στους πολίτες παρουσιάζοντας τα χειροπιαστά αποτελέσματα που υπάρχουν στην οικονομία.

Την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα παραστεί στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή που θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του ιδρύματος στην Φιλοθέη.

Εκεί αναμένεται να έχει ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξει και δήλωση – στήριξης του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση ενόψει των ευρωεκλογών κάτι που είχε πράξει και στις εθνικές εκλογές.

Το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει τις πρώτες του περιοδείες ξεκινώντας από την Πελοπόννησο.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου