Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Άλλαξε ο... Άδωνις και έβαλε τα «ρούχα» του ο Βορίδης





Μόνο ως εμπαιγμός προς τον χώρο της Υγείας και τον ελληνικό λαό μπορεί να εκληφθεί η αντικατάσταση του Α. Γεωργιάδη στη θέση του υπουργού Υγείας, από τον Μάκη Βορίδη.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον «σαρωτικό» ανασχηματισμό-παρωδία επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί η ίδια σκληρή πολιτική λιτότητας και περικοπών, αυτή που καταδίκασαν με την ψήφο τους οι Έλληνες πολίτες στις πρόσφατες εκλογές.

Γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του το «μαύρισμα» στις ευρωεκλογές, που ήταν ιδιαίτερα ηχηρό από τους εργαζόμενους σε όλο το φάσμα της υγείας, ο κ. Σαμαράς φαινομενικά «εκπαραθύρωσε» τον κ. Γεωργιάδη, για να τοποθετήσει στο πολύπαθο υπουργείο της Υγείας το φίλο και συνοδοιπόρο του από το ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου και στη μεταπήδηση στη Νέα Δημοκρατία, Μάκη Βορίδη.

Ο κ. Βορίδης, από τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του, φέρεται πως θα συνεχίσει την ίδια πολιτική βάρβαρης περιστολής δαπανών με θύμα τη δημόσια υγεία και τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού. Άλλωστε, από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας το προηγούμενο διάστημα, ο Μάκης Βορίδης υπερασπίστηκε όλα τα μέτρα του κ. Γεωργιάδη, από τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και μονάδων υγείας, την αποδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης που έφερε την εκτόξευση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, τα «χαράτσια» του 5ευρου και του 1 ευρώ ανά συνταγή, την πολιτική τιμολόγησης στα φάρμακα που ωθεί την ελληνική φαρμακοβιομηχανία στο όριο της επιβίωσής της, τη συνταγογράφηση δραστικής ουσίας και προώθηση των φθηνών γενόσημων, ακόμα και αν έχουν παραχθεί σε τρίτες χώρες υπό αμφίβολες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας, μέτρο που ενίσχυσε ο κ. Γεωργιάδης λίγο πριν την έξοδό του από το υπουργείο με κυρώσεις και ποινές προς γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Ο δικηγόρος κ. Βορίδης, επίσης, δεν θεωρείται πως θα σεβαστεί περισσότερο τη δικαιοσύνη από τον προκάτοχό του, με τρανταχτό παράδειγμα την επαναφορά από τον κ. Γεωργιάδη του πλαφόν συνταγογράφησης μόλις την Παρασκευή, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε «παγώσει» το μέτρο. Αντίθετα, φέρεται πως θα συνεχίσει να υλοποιεί τις επιταγές της τρόικας, η οποία πιέζει για περαιτέρω εξοικονόμηση δαπανών στο ΕΣΥ, θα αξιολογήσει τους υγειονομικούς στα δημόσια νοσοκομεία ώστε να φτιαχτεί νέα δεξαμενή διαθεσιμότητας και κινητικότητας, θα προχωρήσει σε νέες συγχωνεύσεις μονάδων υγείας, αφήνοντας χιλιάδες Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν στο δρόμο της ταλαιπωρίας.

Με λίγα λόγια, άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς ή άλλαξε ο Άδωνις και έβαλε τα «ρούχα» του ο Βορίδης...

Βέβαια, κανείς δεν αποκλείει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού του Αντώνη Σαμαρά, -εκτός από τη δέσμευση στις τροϊκανής έμπνευσης μεταρρυθμίσεις- ήταν να απαλλαχτεί από έναν ακόμα «δελφίνο», που θα μπορούσε να απειλήσει μελλοντικά την αρχηγία του στη Νέα Δημοκρατία. Πολλά έχουν λεχθεί για τις φιλοδοξίες του κ. Βορίδη και τον πιθανό ρόλο που θα μπορούσε να παίξει στις διεργασίες της δεξιάς παράταξης. Έτσι, ο πρωθυπουργός φέρεται να τοποθέτησε τον κ. Βορίδη στην «ηλεκτρική καρέκλα» του υπουργείου Υγείας για να τον «κάψει», παρά τις όποιες παράπλευρες απώλειες, ακόμα και αν πρόκειται για την υγεία των Ελλήνων...

Πηγή NewsBomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου