Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Aν θές λεφτά..., ξεπούλα την χώρα σου και υπόγραψε νέο πρόγραμμα Τόνι-boy...

 
Το μήνυμα είναι σαφές όσο και κατηγορηματικό: Η Ελλάδα θα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014, γιατί σε διαφορετική περίπτωση: α) θα χάσει τα λεφτά που έχει λαμβάνειν και β) θα υποχρεωθεί να υπογράψει νέο πρόγραμμα, αν θέλει να συνεχίσει να έχει εισροές.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και έτσι εξηγείται το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός χτύπησε συναγερμό στο υπουργικό συμβούλιο την Παρασκευή για την ανάγκη να τρέξουν τα μέλη του όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα milestones της αρμοδιότητας τους.
Υπάρχει ωστόσο κι ένας επιπλέον κίνδυνος. Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να διαπραγματευτεί το χρέος της χώρας.

Ο όρος μπορεί να είναι άτυπος, αλλά έχει τεθεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο: από την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην τελευταία συνάντηση τους.
Συν τοις άλλοις, υπάρχει ο κίνδυνος, αν τα milestones κινδυνέψουν, να τιναχτεί στον αέρα και ο μεγάλος στόχος του Μεγάρου Μαξίμου που προβλέπει ότι στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου θα θέσει θέμα φυσικής απομάκρυνσης της τρόικας από την Ελλάδα.
Ένα μήνυμα που μπορεί να «ανατινάξει» τη χώρα

voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου