Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

Τραγική φιγούρα!Θλιβερός ηκέτης του Γιώργου ,ο Βενιζέλος...

 
«Μην κάνεις κόμμα, κατέβα μαζί μου» ήταν η χθεσινή έκκληση απελπισίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στον Γιώργο Παπανδρέου, όμως η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού τον προσγείωσε για τα καλά, αφού ήταν αρνητική.
Βενιζέλος και Παπανδρέου τα είπαν χθες, σε μια προσπάθεια του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να μην έχει απέναντί του (στις εκλογές που έρχονται) ένα αντίπαλο κόμμα που πολύ πιθανό να του στερήσει την είσοδό του στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα «παρακάλια» Βενιζέλου έπεσαν σε... τοίχο και πλέον μόνο το τυπικό «τέλος» δεν έχει γραφτεί ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι γνωρίζοντες τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί και το μόνο που απομένει είναι οι επίσημες ανακοινώσεις την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.




Απολαυστικοί και ενδεικτικοί του κλίματος είναι οι διάλογοι από τη συνάντηση, που διέρρευσαν:
Βενιζέλος: «Γιώργο, μαθαίνω ότι θα κάνεις κόμμα».
Παπανδρέου: «Τα διαβάζω κι εγώ, Βαγγέλη...»
Βενιζέλος: «Πρέπει να είσαι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ. Αμφισβήτησέ με μετά τις εκλογές. Εχεις την ηθική και πολιτική υποχρέωση να είσαι στα ψηφοδέλτια του κόμματος που σε ανέδειξε. Σου μιλώ σαν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και σαν προσωπικός φίλος του πατέρα σου Ανδρέα Παπανδρέου. Η θέση σου είναι στην παράταξη και στα ψηφοδέλτιά της, για να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη των εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. Είμαι ανοικτός σε ό,τι θέλεις».

Παπανδρέου: «Ποιο ΠΑΣΟΚ; Αυτό που κατέβηκε ως Ελιά στις ευρωεκλογές; Ξέρεις ότι έχω διαφωνήσει».
Βενιζέλος: «Γιώργο, θα κάνω διεύρυνση όπως έκανες και εσύ με Μάνο και Ανδριανόπουλο. Θα κατέβουμε ως ΠΑΣΟΚ - Δημοκρατική Παράταξη με τον ήλιο στο λογότυπο. Και όποιος διασπάσει τη δημοκρατική παράταξη και το ΠΑΣΟΚ θα φέρει ακέραια την ευθύνη».
Παπανδρέου: «Οι θέσεις μου είναι γνωστές και δημόσια διατυπωμένες. Επ' αυτών δεν έλαβα κάποια απάντηση. Το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ένα αναγεννησιακό σοκ».


Εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος ο Σταύρος Δήμας, ο Γιώργος Παπανδρέου αναμένεται να ανακοινώσει αμέσως την ίδρυση κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει από το Καλέτζι Αχαΐας, τόπο καταγωγής των Παπανδρέου. Ηδη συνεργάτες του έχουν ετοιμάσει ψηφοδέλτια ανά την Ελλάδα.



Νίκος Ελευθερόγλου

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου